Less

Är så himla less och trött på allt. Behöver en stimulerande förändring snarast. Tror jag vill flytta - BO SJÄLV IGEN. Saknar det en himla massa. Saknar att ha fullt ansvar för sina egna grejer, och inte vara beroende av andra eller påverkas av andra i hemmet. Saknar att inte kunna ha en egen, lugn oas.

För när man bor med andra så är man aldrig ensam. Folk ska alltid prata med en. Prata prata prata. Jag kan sitta och jobba och så ska någon berätta om hur otroligt fantastiskt bra pris det var på skinkan nere på Vivo, och så bryts hela koncentrationen och man måste börja om - och så fortsätter det, trots att jag regelbundet, varje dag, berättar för min omgivning att jag inte kan höra och läsa samtidigt. Har aldrig kunnat det. Min inneboende är likadan, det ska tydligen vara något neurologisk tjottahej (hej handikapp!)

Men förutom att man blir störd så får man aldrig vara ensam. Inget eget ställe att ligga och fisa på helt själv. Inget ställe att gå omkring näck och sjunga för högan alls. Ofta upplever jag att jag är mer avslappnad på mina kontor än i mitt hem, då jag ofta sitter ensam.

Saknar min lägenhet på Tideliusgatan. Eller den på Bastugatan, eller för all del - till och med boendet i Uppsala (kort, saftigt och gott, kan fortfarande inte hitta i stan dock).

Är överstressad med understimulerad på samma gång. Alltså.
Tips, någon? Tips på vad man ska göra?
Städa upp all skit hemma?
Måla?
Träna?
Göra något kreativt?

Ja, allt det vore bra, men hur satan kommer jag igång?


Kommentarer
Postat av: Klara

Det låter som det löser sig ganska lätt om du flyttar och bor ensam ett tag. Själv tillbringar jag förvånansvärt mycket tid själv att jag blir rädd och tror det är något fel på min längtan efter den ensamheten.

Postat av: steph

ja precis, varför inte flytta ut ett tag igen? dock vet jag ju inte varför du valde att flytta tillbaka, det kanske är ett avgörande skäl. annars verkar ju hyran där du bor nu ganska saftig, och råd verkar du ju ha...
annars förstår jag precis vad du menar. själv är jag inneboende på andra sidan jordklotet då jag pluggar för tillfället. och jäklar vad mycket jag skulle kunna ge för bara en enda helg ensam. bara friheten. och som du säger, dina egna saker. din egen mat. dina lådor, ditt badrumsskåp. jag har ett svårt abstinensbehov just nu! och trust me, hur mycket du än städar, målar, tränar, eller gör ngt kreativt kommer du inte undan. det har jag gjort i ett halvår.
hursomhelst, massa prat... lycka till! kram!

2007-08-05 @ 16:06:13
Postat av: Malin

Jag lider verkligen med dig. Har samma behov av lugn och ensamhet för att må bra, och det är en smula svårt när man bor 3 pers i en liten lägenhet. Jag är glad att jag har turen att bo i en familj där vi av praxis lämnar varandra ifred större delen av tiden och alla har såpass olika scheman att vi är hemma på olika tider av dygnet.
Läge att börja se dig om efter en ny lägenhet? Jag brukar städa när jag inte får ro. Ett rensat rum rensar sinnet, typ. Men man kan ju inte städa hur mycket som helst, speciellt inte om allting redan är rent.

2007-08-05 @ 18:08:43
URL: http://www.hjartasmarta.blogspot.com
Postat av: Johnny Scharonne

Kan absolut inte läsa och höra samtidigt. Kan inte ens kolla på TV och höra vad folk i rummet säger samtidigt. Kan knappt läsa :O

2007-08-06 @ 22:45:25
URL: http://scharonne.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback