Min tarmrutin på morgonen


Min bajsrutin som följer varje morgon.
Om jag dömer av er läsare så är det ganska många som skulle ha det likadant, eller?

VARNING MYCKET SNACK OM BAJS PILUTTA BLÄBLÄ KISSBAJSGAS INTE LÄSA OM DUM. TJOHOBAJS.

Jag kommer ner i köket och är uppsvälld som en ballong. Helt fylld av gas och skit, som vanligt. Jag går fram till espressomaskinen, gör ren den på kaffe och byter vatten. Packar nytt kaffe i espressokoppen, sätter den i maskinen, letar upp den enda kopp jag klarar av att dricka kaffe ur - En grön köpp i glasserat lergods. Väntar på att den ska bli halvfull. Stirrar på koppen medan kaffet svalnar. Fiser lite samtidigt, ballongmagen börjar gå ner lite. Tar en klunk kaffe, noterar att detta är en dag man ska ta en cigg på först. Går ut i loftgången i min pyjamas och röker. Går in och dricker kaffet. Fiser ganska mycket. Snart händer det grejer här. Först bara tomma luftbollar, sedan kommer de där stinkande grejerna. Då går jag på toa. Bajsar lite. Det luktar förjävligt. Det luktar som en blandning av skit, tobak, cigaretter och bränd plast. Bläbläblä. Tvättar mig ren. Går ut och sätter mig ner. Andas djupt. Gör en ny kopp med kaffe. Går runt i cirklar litegranna. För att få magmusklerna att klemseleklemsa lite på tjockelistarmisen. Tröttnar. Går ut och tar en till cigg. Blir besvärad över bristen på effekt och den äckliga ciggen. Går och lägger mig i soffan i ett halvsittande-halvliggande läge och tänker lätta tankar. Lätta tankar. Halsar kaffet samtidigt. Det ska gå kvickt kvickt för magchock. Blir besvärad över min minimala gasproduktion och gör en mental notering att äta mer lök. Sätter mig och gör annat så länge. Går in på random modeblogg på bloggportalen och blir förvirrad över den fantastiska dåligheten i hela skiten. Blir i samma veva bajsnödig igen, hurra! Går på toa. Minimal tömning. Blir besviken och tänker på alla hemskheter som fortfarande finns kvar i min kropp. Ostbågar. Chips. Potatis. Falukorv. Gröt. Allt i en äcklig, ondskefull massa. Suckar och känner hur min vänstersida gör ont. Det kan bero på två saker. Antingen att bajset vill passera ner till ändtarmen, men då gör det ont lite längre ner i tjocktarmen och det känns ungefär som att någon sparkar mig hundra gånger på samma plats inom loppet av 5-10 sekunder - Sedan blir det toa. Eller så beror det på att det bestämt sig för att fastna precis vid såret i tjocktarmen och gnugga sig lite extra mot det så att fanskapet aldrig ska bli läkt. Och så verkar fallet vara den här gången, men det är inte helt säkert, för jag kan ana att smärtan långsamt, långsamt förflyttar sig.

Och nu skulle jag behöva ett träningspass för att sätta igång funktionen, men det gör ont, det gör ont men det går det gör ont på natten skitsamma.

SKITSAMMA.
Lösa kläder idag.

Kommentarer
Postat av: marina

what´s wrong with you!

2007-08-30 @ 12:53:51
Postat av: Filter

Du behöver ett hälsosammare leverne, vännen.

2007-08-30 @ 13:02:11
Postat av: Anna

Hade i flera år problem med gasig och förstoppad mage. Men sedan jag började att dricka mkt vatten varje dag (1-1,5 l jämnt utspritt över dagen)har det blivit mkt bättre. Fiser gör jag dock fortfarande...

2007-08-30 @ 13:05:57
Postat av: sarah

har gått på movicol i flera månader nu för min tarm har dött. men nu får jag inte ta det mer för min elaka läkare. fick recept på en ny grej som faktiskt funkar. inolaxol heter det. finns visst receptfritt också. du kanske redan har testat det, men har du inte gjort det rekommenderar jag det starkt. har bajsat två gånger idag. som en riktig människa. jag fick gåshud och grät en skvätt av lycka båda gångerna.

2007-08-30 @ 13:13:34
Postat av: Anonym

vid gasig mage - pröva att ställa dig på alla fyra med rumpan upp i luften, benen i sär och svanka samtidigt som du ligger ner med armar och huvudnära underlaget (det ser rätt konstigt ut ja men det funkar), då belastas inte tarmarna lika mycket och luften åker lättare uppåt - alltså utåt! funkar super alltid!

2007-08-30 @ 13:32:51
Postat av: Hanna Fridén

marina: Tänk, det där frågar folk hela tiden. Jag tycker då att jag är helt sansad! Men öppen!
Filter: Fast jag går på en specialdiet anpassad för min döda tarm. Ibland fliker jag bort ifrån den, men jag har varit duktig den senaste tiden!
Anna: Jag är förstoppad, men inte gasig. Jag har en underproduktion av gas. Den enda gas jag har är det lilla jag har på morgonen, och gas behövs för att... ja... för att tarmen ska fungera. Det driver ut.
sarah: Inolaxol fungerar tyvär inte för min del, laktulos är bättre för min del, men inolaxol ökar volymen för mycket!
Anonym: Jag har inte gasig mage, det är tvärtom! Jag behöver mer gas - Därav jag ska börja äta mycket lök.

Postat av: Filter

Inte för att vara taskig, men att dömma av ditt kontoutdrag...verkar det vara en usel diet. Därtill
alla cigg, allt kaffe och massa sprit :)
Men det är inte lätt, jag vet.

2007-08-30 @ 13:58:03
Postat av: Amanda

Jag har också lite skum mage tidvis, men efter kanelbullar brukar det sätta i gång. Det sätts inte igång alldeles brutalt och dramatiskt, utan man skiter ganska normalt (för en gångs skull).
Ät mer kanelbullar, säger jag!

2007-08-30 @ 14:29:23
URL: http://amandaelinmaria.blogspot.com
Postat av: ida

uhhhhh laktulos. just threw up a little in my mouth. typ som att dricka aceton blandat med sockerlag. uhhhhhhh. ett litet tips annars som räddat mig lite på senaste tiden: koffeinpiller. alltid tyckt att det är skittöntigt, för hoes som inte kan dricka kaffe men det funkar faktiskt rätt bra om man sväljer ned dom med några koppar espresso. typ sådär 10 st. kombat med absurt stor dagligt ciggkonsumtion (tänk "jaaaaaa, lungcancer!!!!!11" så är du på rätt spår) och rå habanero på typ allt man äter.

2007-08-30 @ 14:33:43
URL: http://pancakesinthesky.blogspot.com
Postat av: Hanna Fridén

ida: Hahaha, fan, det där skulle jag typ dö av! Jag har aldrig kunnat käka koffeinpiller utan att kräkas och få huvudvärk. Jag är en sådan där mes, typ, fast jag dricker kaffe.

2007-08-30 @ 14:35:56
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: chip

jag blir alltid jättebajsnödig av alkohol! Det stämmer att det är drivande. Bajset blir löst också. Efter typ en öl så är jag jättebajsnödig, typ alltid!
Tur att jag inte har problem att bajsa på krogen... Mïn kompis har fobi för det och måste åka hem och bajsa när hon blir bajsnödig. Hon kan inte ens bajsa på jobbet så hon blir förstoppad hela tiden.

2007-08-30 @ 15:08:48
Postat av: hej

Jag säger: Hälsofil. Varje gång min mage är som en tjock ballong och all magsmält mat ligger och trycker men inte kommer ut dricker jag först en massa kaffe men när det inte funkar brukar jag dricka ett glas hälsofil och då händer det grejer. Kan vara värt att testa?

2007-08-30 @ 15:23:16
Postat av: Filter

Ok, jag fattar men vad är det för tarmproblem/tarmsjukdom du har?
Om du ursäktar att jag frågar.

2007-08-30 @ 15:25:08
Postat av: ronnie

bärs och järn bärs och järn
och jag säger det igen
rödlök, chili, wasabi
it´s a killer

2007-08-30 @ 15:25:20
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: ijont

Sedan jag har börjat käka linfrön har mitt bajsande och sånt blivit mycket bättre. Du akn ta det i maten, i yoghurt, müsli osv. dem är små och smakar typ inget.. lycka till med magen

2007-08-30 @ 15:30:55
Postat av: Hanna Fridén

chip: Jag vet att jag bajsar lite bättre av alkohol i alla fall, så länge det är rödvin eller öl! Inte vitvin eller sprit, där verkar det vara tvärtom. Förutom anissprit, som är det bästa!
hej: Det har jag inte testat, faktiskt. Ska kolla, tack för tipset!
Filter: Tjocktarmskatarr. Celiaki och ett stort jävla sår i tjocktarmen som gör så att min tjocktarm knappt fungerar samt gör mig apförstoppad samt gör så att jag bara tar upp 40% av den näring som alla andra människor gör.
ronnie: Järn är dokumenterat förstoppande! Lök, chili och wasabi är dock bra om man vill kunna bajsa mycket. Du har mycket diarrér och vill undvika att bajsa?
ijont: Jag käkar det men upplever inte att det hjälper :(

2007-08-30 @ 15:31:23
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Martina

Du är fett cool! Alla tror att de vet bättre än dig vad som är bra för din mage, det är ganska roligt, haha

2007-08-30 @ 17:19:14
Postat av: L

har du provat att dricka hemmagjord varm choklad nudå med rätt mycket kakao???? hanna du MÅSTE prova det funkar så jävla bra.

2007-08-30 @ 17:31:32
Postat av: L

Förresten, hur fick du reda på att du hade ett sår i tjocktarmen? hur fick du det och varför läker det inte?

2007-08-30 @ 17:32:11
Postat av: Anonym

Kanske ska äta lite knäckebröd varje morgon till kaffet. Det är ganska gott med ost, gurka o grönsakskrydda. Sen kan du svulla vidare resten av dagen.

2007-08-30 @ 18:25:41
Postat av: Hanna Fridén

Martina: Men det är fint att alla är så rara och kommer med tips!
L: Jag kan inte påstå att jag märkt något sammanhang mellan de båda, men ska testa! Tack!
L: Det gör väääjääähäääldigt ont att få ett sår i tjocktarmen. Här talar vi smärta som innebär att man tror att man ska dö. Man kan inte röra på sig eller någonting heller. Det är det mest fruktansvärda jag någonsin varit med om i hela mitt liv. Dessutom skiter man en massa VAR och BLOD. Och det är ju fett mysigt! Och visst läker det, men det tar jättejättelång tid. Det tar flera år. Men det är inte så konstigt med tanke på att det ligger bajs där hela tiden. Blää.

2007-08-30 @ 18:25:42
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Anonym: Knäckebröd har en förstoppande effekt och är enbart bra mot diarré!

2007-08-30 @ 18:27:44
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: steve

äpplen. gröna äpplen. inte de ljust gröna, utan jättegröna.
då jävlar...

2007-08-30 @ 21:26:54
URL: http://mondayblues.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

steve: Jag vet inte om de fungerar, jag är allergisk och blir ett stort hav av röda bölder och spyor om jag ens rör ett äpple. TJÖHÖ.

2007-08-30 @ 21:52:13
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Sofiaje

Plommon? Kanske..?

2007-08-31 @ 10:39:08
Postat av: Nicolina

Fan va jobbigt! Jag HATAR när man inte kan bajsa, på senaste tiden har jag dock haft en bra ratio så ska inte klaga..Tips är: Plommon eller vindruvor (stora mängder), kaffe och sprit (bakisbajs är inte att leka med..) Fast det funkar nog bättre på mig eftersom min mage får en chock varje gång..Din kanske har vant sig vid massa sprit och koffein..Du kanske skulle prova något helt otippat; chocka el mage lite..
Tjo /N

2007-08-31 @ 15:58:27
URL: http://nicolinasgarderob.blogg.se
Postat av: Mrs Harajuku

Ta 3 msk Psylliumfrön/loppfrön (såklart 1 msk i taget) och svälj ner det med hjälp av vatten. Det funkar då för mig, förr bajsade jag ca 1 ggn i veckan, nu 2-3 ggr per dag. Jag lovar! Åker aldrig bort utan mina Psylliumfrön numer.

2007-09-01 @ 10:23:41
URL: http://www.mrsharajuku.blogg.se
Postat av: karin

Hmm, att döma så har jag verkligen inte samma bajsrutiner som du på morgonen! Jag brukar känna att bajset och alla pruttar vill ta sig ut efter plugget, när jag börjar slappna av lite. Gjorde en tarmsköljning för ett halvår sen i usa, den gjorde verkligen underverk! rekommenderas starkt!

2007-09-17 @ 20:25:35
Postat av: Tomas

PRECIS samma som jag. Kaxigt av dej att skriva om det. Själv hatar jag det mer än något annat och pallar fan knappt ha en tjej...känns inte så roligt att gå omkring sådär på morgnarna med någon annan närvarande.
Fast det kanske bara är jag som tycker så?

2007-10-03 @ 23:24:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback