Tvångstankar

Jag har haft en del tvångstankar genom livet.

Jag lyckades få bort alla tvångstankar av mig själv. Innan lydde det att jag skulle komma till helvetet och lida och bli torterad för evigt om jag inte lydde dem (det är det tvångstankar går ut på, en stark vanföreställning om att något förjävligt kommer hända om man inte utför dem) och eftersom att jag, faktiskt, är djupt troende kristen så kändes det väl inte sådär... skitbra. Om man ska säga så.

Bara att göra, liksom.

Sedan lyckades min kropp utarbeta en alldeles strålande självförsvarsmekanism. Jag började helt enkelt att spy varje gång jag utförde en tvångstanke. Lite lustigt, kanske, men så var fallet. Men tänk dig att vara fast i tvångstankar hur många timmar av dygnet som helst, okej? Kroppen gav efter. Det var en jävla panik. Mådde illa. Sedan började jag kräkas.

Undvika att stiga på A-brun? Spy. räkna bilnummer? Spy. Räkna alla kort i poker med tre lekar? Spy. Gå med perfekt mellanrum mellan kanterna på gatustenarna? Spy. Och så vidare. Det blev fysiskt ohållbart att fortsätta ha tvångstankar, om man ska säga så.

Det var helt enkelt briljant. Och efter någon månad var alla putts väck.

FÖRUTOM TVÅ.
Två jäklar.

Och de ska jag berätta om senare.
Nu ska jag sova.


Kommentarer
Postat av: kritikern som mjuknade

Attans, du skriver ju bara för bra!!!

2007-08-22 @ 09:25:39
Postat av: Michaela

Modigt att berätta om tvångstankar! De flesta som har dem tror ju att de är helt ensamma och "knäppa i huvudet", så det är bra att folk berättar om att de finns och att de går att bli av med.

Postat av: malin

tack! förklara det där med kristen!

2007-08-22 @ 11:20:12
Postat av: fia

Jag var exakt likadan, men istället för att spy bad jag panikatartat till gud och bad om ursäkt så fort jag misslyckats med någon form av ritual (typ, nudda saker två gånger, låsa dörren ett visst antal gånger osv) eller om jag helt enkelt svurit eller gjort något dåligt i allmänhet vilket barn ofta gör. Jag var övertygad om att någon i min närhet skulle dö eller bli sjuk på grund av mig annars.
Jag lyckades mirakulöst nog bota mig själv, helt på egen hand, genom någon slags egenuppfunnen kognitiv beteendeterapi när jag var 12-13. Varför berättar jag det här?
Anyway. Modigt att ta upp en sån här grej som man annars inte riktigt snackar om.

2007-08-22 @ 12:42:40
URL: http://fiastankar.blogsome.com
Postat av: Johnny Scharonne

Jag har också haft små tvångstankar. Jag tror de flesta har haft några tvångstankar men i olika svårighetsgrader. Jag har i alla fall haft konstiga tankar och några av dem kan du läsa i mitt senaste inlägg om min barndom.

2007-08-22 @ 13:47:46
URL: http://scharonne.wordpress.com
Postat av: peg

håller med "malin". FÖRKLARA DET DÄR MED KRISTEN! Har du "kristna värderingar" eller är DU EN en sån kristen som "tror på gud, jesus och hela bibeln".
Inte för att jag vill verka otrevlig och jag menar inte att angripa dig och din tro...
Men blev bara satans nyfiken...BERÄTTA!

2007-08-22 @ 14:59:11
URL: http://randigrutig.blogspot.com
Postat av: Anonym

jag kan inte släppa att jag tycker att du skriver som om du läser schulman bloggar väldigt mycket

2007-08-22 @ 15:27:31
Postat av: mi

haha det är inte lätt. hade tvångstankar och ångestsyndrom ett tag. psykvård hjälpte inte ett dugg, fick lite piller men löjlig hjälp. sen beslöt jag mig själv för att peppa upp mig och att det är viktigt att jag får må bra. sen försvann de. så är det.

2007-08-22 @ 15:49:10
Postat av: sara

vad hemskt :(
men bra att du
kna prata om det ialla fall :D

2007-08-22 @ 16:12:15
URL: http://dirrty.blogg.se
Postat av: Anonym

Det är asjobbigt. Hoppas jag kommer över mina.

2007-08-22 @ 17:08:02
Postat av: K

Modigt och bra skrivet. Du har både visdom och star quality, en mycket bra kombination. Coolt att du lyckades tvinga bort tvånget (men kämpigt, såklart!). Ja, du är sannerligen cool. Till den som påstod att Hannas blogg liknar Schulmans skulle jag vilja säga så här: Näe. Visst är båda välskrivna men i övrigt är enda likheten en stor dos ironisk självdistans. Och hey, så pratar folk här i Stockholm. Alltså, sån är humorn här.

2007-08-22 @ 21:45:44
Postat av: emmi

Jag skulle tycka att det var intressant om du berättade om hur det kommer sig att du är djupt kristen. Inte för att jag tänker märka dina ord, döma dig och kasta bajs på dig eller någonting sånt! Utan för att jag själv tror, eller iaf är på väg ditåt, och jag finner det mycket intressant att läsa om andra människors tro. Annars tycker jag att du ska läsa "Drabbad av det oväntade" Elisabeth Sandlund, om du inte redan gjort det.
Ha det!

2007-08-23 @ 08:47:10
Postat av: Voxfirefly

I came upon this site a while back, I love it. It is great for anyone who interested in this subject. It is in my favorites. Thanks, you done a superb job!

2008-01-08 @ 07:11:53
URL: http://voxfirefly.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback