De jag bor med är satans bundsförvanter

Fan!

De jag bor med har blivit så förbannat resurssparande. Och det är ju bra. Förstås. Förutom det faktum att de går omkring och släker ALLA lampor HELA tiden vilken innebär att jag inte kan se ett piss på grund av mitt exceptionellt dåliga mörkerseende! Alltså verkligen. De släcker. Håller upp något och försöker visa det i halvmörkret och allt jag ser är en grå geggamojja med små vita prickar som singlar runt.

Så då tycker jag att, ja, men kan vi inte byta ut samtliga lampor i lägenheten till lågenergilampor? De tar så pass lite att det till och med är bättre att ha dem tända hela tiden, eftersom att det tar mindre el att ha dem igång än att tända och släcka.

Men nej! Det kan vi tydligen inte skaffa. För både Kjerstin och Johan tycker att lågenergilampor ger så "kallt" ljus och det tycker de är obehagligt. Men jag! Jag gillar ju kallt ljus! Det påminner mig om solen. Färger ser mer korrekta ut i kallt ljus. Saker blir skarpare. Det är fint. Fint och livsbringande. Mycket bättre än det gula jävla eldljuset från satans portar skapat för att bränna syndarna för deras moraliska brott på jorden. Som at använda varmt ljus. Uh.

Men nej. Det är bättre att jag haltar runt i mörker och gör illa mig och inte ser något än att de, satans avfällningar, blir terroriserade av det solliknande vita ljuset. The buuuuurning suuuuuunliiiight buuuuuuhlöööh.


Nu har alla gått härifrån och jag har satt på samtliga ljusrör i lägenheten och förintat allt gult ljus. Snart ska jag kuppa, tror jag. Byta ut alla glödlampor mot lågenergi. Så får vi se om de ens märker någon satans skillnad. Vad tror ni? Kommer de att förvandlas till aska och börja skrika: "NOOOO SPAREEE MEEE?"
 

Kommentarer
Postat av: DrKotte

Självklart är de vampyrer. Har du inte förstått er familjehemlighet än?? Ni bleka, stornästa Fridénare som undviker solen för att dväljas i er ensliga grotta längst upp på anusberget!

Postat av: hp

HÖRRÖ HANNA FRIDÉN!
..har hittat en tjej som är jävligt lik dig på nåt konstigt sätt, bild finns på min blogg! det är nåt med näsan, munnen och ögonbrynen ..eller bröstet?

ömma smek /hp

2007-12-05 @ 11:18:46
URL: http://hanapee.blogg.se
Postat av: Crimsonanna

Jag tycker lågenergilampor ger skönare ljus. Jag tror de konspirerar;)

2007-12-05 @ 11:42:43
URL: http://www.metalanna.blogspot.com
Postat av: Evis

Jag gillar lågenergilampors ljus mycket bättre, för jag tycker nämligen om att se vad jag gör.
De har helt enkelt fel och du har rätt :)

2007-12-05 @ 12:23:26
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Nina

Nej, de kommer nog inte marka nagon skillnad, det finns jattebra lagenergilampor pa IKEA. Men man ska fortfarande slacka dem nar man inte behover dem...

2007-12-05 @ 14:32:08
Postat av: Emma

Hanna du har fel, att ha lampan tänd hellre än att släcka den då man går ut från ut rum sparar energi om du är ute ur rummet mindre än en sekund, vilket inte är särskilt troligt.

Jag har själv gjort mätningar, både på lågenergilampor, lysrör och vanliga lampor.

2007-12-05 @ 15:41:29
Postat av: Karin

Åh, jag vet hur du har det. Min sambo vill alltid ha så många lampor som möjligt släckta och jag mår så dåligt av det, speciellt nu på vintern! Jag börjar varje morgon med att tända alla lampor i lägenheten för att få ljus och energi.

2007-12-05 @ 18:12:55
Postat av: Nat

jag har en lågenergilampa och den är ju så fucking jävla gul så det är inte klokt. mkt gulare än vanliga. dessutom så ser jag inte ens att jag har tändt lyset när jag väl tänder den, efter en timme så ger dne ungefär hälften så mkt ljus som en normal lampa. nu när jag flyttar hemifrån ska jag sätta i normala igen så man kan se ngt.

2007-12-05 @ 22:54:51
URL: http://tinamariamagdalena.blogg.se
Postat av: malin

faktum är att jag har lärt mig av min far som är elektriker att det inte alls är resurssparande att hålla på och släcka lampor och liknande. dom avger värme när dom är tända = mindre energi och pengar går åt till själva uppvärmningen, vilket betyder att det både ekonomiskt och energisparande sett inte har någon betydelse.

2007-12-06 @ 00:49:11
Postat av: Linda

Håller med Nina, de på IKEA är bra. De ger inte heller det starka lysrörsljuset. Fast du tyckte ju om det. Men jag tror inte att de märker någon skillnad faktiskt. Byt ut alla lampor bara...

2007-12-06 @ 11:33:59
URL: http://noonasblog.blogspot.com
Postat av: Sara

SNÄLLA, byt ut lamporna när de är ute och du är ensam hemma! Alternativ 1. är att de blir chockade (roligt) medan alternativ 2. är att de inte märker någonting, då kan ju du efter ett tag påpeka för dem att det är energilampor som lyser i lägenheten... och då kommer de skämmas för sitt snack om kallt ljus. Då kan du håna dem lite till. Alltså: Det blir roligt hur de än reagerar.

2007-12-06 @ 20:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback