Högtiderna

I min familj håller vi i övrigt inte på med sånt där som kallas för... julklappar. Inte längre i alla fall, och det är något jag verkligen uppskattar.

Ni ser, jag har aldrig varit ett fan av julafton, födelsedagar eller andra högtider. Jag har aldrig gillat att alla helt plötsligt ska pressas ihop, oavsett om man gillar varandra eller ej, och äta en massa mat (äcklig mat, förutom sillen och Janssons Frestelse) och få en massa crap man ändå inte vill ha. När jag var liten gillade jag visserligen att få julklappar, då man inte kunde köpa saker själv och tyvärr var beroende av andras, oftast mycket kassa, välvilja och omdöme.

Så när jag var liten var jag strängt enbart med på julklappsutdelningen och sedan sprang jag och gömde mig och var förbannad. Samma sak med födelsedagar. Vet inte vad det är med mig, men sedan så långt tid tillbaka jag överhuvudtaget kan minnas så har jag inte uppskattat detta umgängestvång skapat av urårldriga traditioner. Det har, rent av, fått mig att bli arg och bryta ihop enda sedan dagis (men det har varit stabilt nu sedan, typ, 16-17-årsåldern).

Men i år har vi inga julklappar och det är bara jag, mamma och Johan. Vi ska äta mat, men inte den äckliga sorten och vi ska ha det trevligt, dricka lite vin och julmust.

Och det känns som att det kommer bli den mysigaste jul någonsin. Det HÄR uppskattar jag. Umgänge med god mat med två människor som är två av de viktigaste för mig i hela mitt liv och ingen ångest med julklappar, inget tvång att vara glad pga. att man ska vara glad. Utan bara trevligt stämning. Utan tvång. Och fint umgänge.


Det är så julen ska firas för mig.

Kommentarer
Postat av: chris

Har du fått något snyggt i julklapp i dag ?
Ha en fortsatt bra jul. Kram Chris

Postat av: emelie

håller med til 100%, julen är överskattad. Kärlek och värme ska man kunna ge till varandra under alla dagar på året, inte bara den 24/12.

2007-12-24 @ 18:38:03
Postat av: ronnie

ha ha här e det helt omvänt....två pers trehundra klappar under granen...totalångest, massa höga förväntningar ...total katastrof...du får skriva en manual till nästa år...

2007-12-24 @ 20:14:39
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Charlott

håller med totalt. Att försöka tvinga fram känslor till de obligatoriska julmedfirarna (familj) är bara fel, blir bara krystat. Visst om man är en lycklig familj så kan det väl vara fint, men måste det vara ett speciellt datum och måste man tvinga fram överkonsumtion? knappt någon jag känner minns vad de fick förra året lix. nej, jag önskar min jul var mer som din, men familjen har inte kommit så långt att de kan se vad som vore bäst för alla.
hoppas din jul blev minnesvärd.!

2007-12-24 @ 22:25:13
URL: http://passthison,blogg.se
Postat av: Jenny

Härligt, det där låter som min jul, jag fuckar alla traditioner som man ändå inte gillar. Mer av personliga favoriter istället för masstraditioner.

2007-12-24 @ 22:35:00
URL: http://pygmeestyle.blogg.se
Postat av: Anna

Låter himla skönt. Ungefär så har det gått till även för mig idag.

2007-12-24 @ 23:22:21
URL: http://blackraviolo.blogspot.com
Postat av: Amelia

När jag var liten hade vi alltid hela tjocka släkten här. Då var det visserligen roligt, man fick ju busa runt med kusinerna och ha det trevligt. Ju äldre man har blivit, desto mindre folk har kommit. Nu är det bara mamma, pappa, syster och jag. Ibland moster med man. Jävlig skönt.

Däremot älskar jag att ge julklappar. Jag tycker om att köpa presenter till andra, men alla runt omkring mig verkar avsky spontanpresenter! Därför känns julen som en mysig anledning att skämma bort de jag tycker bäst om, utan att de bli skitförbannade på mig.

2007-12-24 @ 23:36:17
URL: http://konstruktioner.blogg.se
Postat av: Tova

Hej. Jag tyckte om att fira julen med er där på kvällen, även om jag var lite på örat så att säga..
Tack för att jag fick komma, och jag hoppas att vi ses på nyårsafton! Kram!

2007-12-25 @ 20:01:57
Postat av: carlos

sillen och janssons är mina favoriter aswell :')

2007-12-27 @ 01:36:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback