Djurskyddsmyndigheten.

Jag gör som Sanna och lägger upp en länk till protestlistan mot avvecklingen av Djurskyddsmyndigheten.

Namninsamlingen.

"Den nya regeringen vill skrota Djurskyddsmyndigheten. I sin första budgetproposition meddelade regeringen att man vill att den ska vara avvecklad till den 1 juli 2007.

Idag är det Djurskyddsmyndighetens uppgift att se till att djurskyddslagen i Sverige genomförs. Jag anser att Djurskyddsmyndigheten ska finnas kvar! Omsorgen om djuren bör stärkas – inte försvagas!"

Kommentarer
Postat av: SKRIVKRAMP

Jag respekterar din omtanke om djuren. Problemet var bara att Djurskyddsmyndigheten inte ägnade sig åt detta utan åt att kräva swimingpooler till minkar och liknande trams.

Och tanken är inte att sluta se till att djurskyddslagen upprätthålls, utan att flytta den uppgiften (till Jordbruksverket, har jag för mig).

Postat av: Hanna Fridén

Skrivkramp: Därför kan man göra om istället för att utrota! Personligen är jag för ett bättre leverna för minkar i Sverige utifall att vi ska ha kvar minkuppfödningen, för de lever sannerligen taskigt. Precis som höns, som också måste få det bättre.

Jag har ingen bra erfaranhet av när tjänster flyttar. Man kan ta för givet att rätt personer flyttar med, men så har fallet dessvärre oftast inte varit. Personalen på Djurskydsmyndigheten är redan utbildade och erfarana inom sitt ämne, det är de inte på Jordbruksverket, därför skulle en flytt vara sannerligen oekonomiskt.

2006-11-22 @ 14:51:14
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Josephine

Done!

2006-11-22 @ 15:12:46
URL: http://josephinemarialinnea.blogg.se
Postat av: SKRIVKRAMP

I budgetpropositionen som lades fram den 16:e oktober 2006, föreslås att myndighetens uppgifter ska ÅTERFÖRAS till Jordbruksverket (som hade dem fram till 2004). Så det ska nog gå bra.

2006-11-22 @ 15:15:43
URL: http://original.blogg.se
Postat av: Fia

Jag tycker det är jättedåligt om Djurskyddsmyndigheten ska vara kvar. De bryr sig inte alls om djurskydd, utan ägnar sig åt att försöka "förbättra" för tex. hästarna på gotland, genom en massa ovetenskapliga påståenden vilket ledde till att hästarna istället skulle avlivas. Plus att Djurskyddsmyndigheten bryr sig om det "skydd" av djur som gagnar köttindustrin, så att köttet skyddas, inte det som gagnar djurens egna liv innan de blir korv.

Omsorgen för djuren bör stärkas, inte omsorgen för att de ska bli fina korvar.
http://antispeciesism.blogspot.com/2006/04/lgg-ner-djurskyddsmyndigheten.html

2006-11-22 @ 16:09:02
URL: http://cupcakecarny.blogspot.com/
Postat av: Lars Anders Johansson

Väl rutet! Det är fullständigt vansinne att lägga ner djurskyddsmyndigheten - men det går väl i linje med övrigt vad den nya regeringen har åstadkommit hittills.

2006-11-22 @ 16:09:25
URL: http://slott.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback