En tråkmåns

Jag tycker inte att man kan skoja om allt.

Jag tyckte aldrig om Tom & Jerry och liknande sadistiska program när jag var yngre. Jag har aldrig uppskattat sidorna på nätet där man kan trycka på knappar och se söta små djur styckas i hushållsmaskiner. Jag tyckte inte om Dolda kameran och alla som trillade, gick in i saker eller gjorde illa sig i allmänhet. Jag blir överlag ganska sur om en kompis skickar länkar till sånt. Nu råkade jag vandra in på en sida som skojade om anorexi, tjejerna som gjort det var väldigt klara med att:

"Thank you for spreading the gospel. And to answer your friend's comment: yes, people totally take this seriously, and we deal with them. It sucks, but they suck for being so stupid, and whatever, we're like too famous to listen to their stupid whining.
love love love"


Jag mår dåligt när folk skojar om våldtäkt, mord, misshandel, ätstörning, undervikt, fetma och ja, en hel massa saker.

Synisk humor för all del.
Men jag drar tydliga gränser.

Men det får man inte göra, för då är man en tråkmåns utan humor!
Eller kan det snarare vara så att personerna i fråga som gör det här, när de får kritik, blir så satans nervösa att de måste kontra med förolämpningar för att de någonstans vet att det är smaklöst och förmodligen, faktiskt, kan skada folk i onödan? Borde de inte någonstans reagera på att det var flera tjejer med anorexi som kommenterat och tycker att deras sida är fantastisk och motiverande?

Förhoppningsvis, för då skärper de sig kanske någon dag. Just nu känner jag lite lätt för att skoja om mord ändå, haha.

Jag tänker inte inkludera någon länk.

Kommentarer
Postat av: CC

Jag blir arg i situationer där det är uppenbart att humorn används i något bakomliggande syfte som till exempel att förstärka sin maktposition eller manipulera. En del verkar tro att humor är någon slags fristad för att kläcka ur sig vad som helst utan att låta någon annan gå in och titta på deras sätt att skämta och vad det säger om dem som personer, för då är det som ett slags "intrång" på deras personligheter! Det är sjukt att humor ska vara så tabubelagt att kritisera, fler borde våga.

2006-12-05 @ 00:11:51
Postat av: Lolita

så sant, att skoja om saker som inte är roliga i sig, känns bara meningslöst, och cynisk humor är sällan rolig. Folk som envisas med att skämta på andras bekostnad är också extremt påfrestande och avslöjar oftast sin egen osäkerhet högst påtagligt. Ska man skämta på någons bekostnad, borde det vara på äns egen - först då blir det riktigt kul ibland. :)

Postat av: morry

gör som jag, dra på benvärmarna och dansa till Fame-låten hemmavid. Det är humor på bekostnad av ingen annan än mig själv! =)
För övrigt tycker jag att humor får väljas efter situation. Jag kan skämta om icke-pk-saker med mina nära vänner eftersom de vet att det vara är ett skämt, men jag skulle aldrig göra det offentligt.

2006-12-05 @ 07:15:24
Postat av: morry

'vara' = Bara

2006-12-05 @ 07:16:12
Postat av: Lina

Smaklöst och skrämmande JA. Blä säger jag...

2006-12-05 @ 09:11:35
URL: http://mittlivsomstudent.blogspot.com
Postat av: Rutan

Du är bara så jättebra.
Hälsningar från en tant i Småland.

2006-12-05 @ 17:46:11
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: S

Jag tycker det är fantastiskt roligt att skämta om döda foster, anorexi och självmord. Det gör livet lite roligare helt enkelt. Take a chill pill!

2006-12-06 @ 12:15:08
Postat av: Hanna Fridén

CC: Japp, det är sjukt smaklöst, men sådanna blir lättare och lättare att sätta på pottan!

morry: Ja, det blir bättre, fast jag brukar försöka undvika sådanna skämt i privata diskussioner också för att undvika att det blir en accepterad norm, så att säga.

Lina: Ja! :(

Rutan: Tack så mycket! Vad glad jag blir :D

S: Isf. måste du iof. också kunna hantera att folk kallar dig för asshole, dumhuvud och fantastiskt jävla puckad. Om du inte kan det så är det snarare du som bör ta ett chill pill! ;D

2006-12-06 @ 13:48:19
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: S

Det kan jag hantera, men det är inte så roligt ur ett objektivt komiskt perspektiv! Om det inte bakas in i något slags skämtanrättning.

2006-12-07 @ 22:26:16
Postat av: A

du är verkligen bra Hanna. jag har träffat alldeles för få folk som är som du

2007-01-29 @ 23:18:45
Postat av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

2007-02-23 @ 02:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback