Fler modeller dör


http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,2789,1001873,00.html


Och kommentaren från Pancho Dotto är helt idiotisk.

"Hon hade aldrig några problem med maten. Hon bodde hos oss en period i somras och hon åt bra. Det är uppenbart att systrarnas död beror på genetiska fel och inte på vad de åt, säger han."

Om man har någon som helst koll på ätstörningar så vet man att anorektiker och bullimiker är mycket bra på att få det att framstå som att de har en normal kost, eller till och med en överdrivet stor kost. Om man däremot inte är insatt i ätstörningar så vet man förmodligen inte om det, men i så fall kan man gott och väl hålla käften. Jag skulle exempelvis inte uttala mig om hjärnkirurgi, för jag vet att det jag skulle säga förmodligen skulle bli helt felaktigt, trots att jag gillar att hobbyläsa om neurologi. Men det räcker inte.




Kommentarer
Postat av: Maria

Eftersom det var två systrar som verkar ha dött på samma sätt så är det ju inte orimligt att de kan ha haft någon gemensam genetisk "svaghet", men att denna blev livsfarlig först när de fick näringbrist/ätstörningar. Kanske.

Jag läste i en annan blogg att tre brasilianska modeller dog förra året till följd av ätstörningar. Helt sjukt. Dumvärld.

Postat av: anna

dumvärld indeed. är inte ett bmi på 18 ändå lite för lågt, eller?

2007-02-16 @ 16:50:30
URL: http://www.nogg.se/lumimarja
Postat av: sarah

ja håller med. människor i min närhet som har/haft ätstörningar överdriver vad de äter och pratar gärna och mycket om mat.

2007-02-16 @ 17:17:52
Postat av: Anonym

Något som väldigt många inte vet är att det FARLIGASTE med att KRÄKAS upp mat inte är den eventuella viktnedgången (många med bulemi och som inte även har anorexi, blir aldrig anmärkningsvärt smala, utan det farliga är att man genom att kräkas under längre perioder får KALIUM brist. En stor kaliumbrist leder faktiskt till HJÄRTSVIKT, död. Därför är man numera noggran med att ta prover på flickor med ärstörningar, även om de inte är livshotande underviktiga. Hoppas fler människor får den här kunskapen inbankat i sina hjärnor, någonstans bland mellan alla ideal.

2007-02-16 @ 17:26:59
Postat av: A.

Även läkarna som obducerade kropparna har konstaterat att det rör sig med all sannolikhet om medfödda hjärtfel. Systrarna var inte undernärda. Den yngsta systern kontrollerades regelbundet av läkare pga det som hänt stora systern. Finns att läsa i uruguayansk press. Aftonbladet är en oseriös tabloid.

2007-02-16 @ 18:52:37
Postat av: Vidar

anna ang. BMI:
Så sant så, kvinnor sägs vara underviktiga när dom har en BMI på 19 eller lägre. fast det kan lätt bli knas om man bara utgår ifrån BMI. Om modellen är vältränad, har mer muskler, så ska hon väga mer.

Postat av: susanna

hej tjejen!
hittade din blogg genom aftonbladet och fastande direkt, du ör duktig.. :) måste bara fråga, för att förstå allt snack om ätstörningar osv, har du lidit av det eller så? give me a klarare bild.. : ) kkepp up the good work! kram

2007-03-24 @ 18:46:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback