Jag hatar att prata i telefon.


Jag har varit så snäll och sympatisk i bloggen den senaste tiden och knappt gnällt på andra alls. Det är inte helt roligt. Nu ska ni få lite äkta bitterhet!

Herregud, vad jag hatar att prata i telefon. Eller när man säger hejdå och folk ska fortsätta mala.

Så var det inte förut. Förut tyckte jag att det kunde vara trevligt, nu blir jag bara förbannad varje gång mobilen ringer (därför är den på ljudlös mestadels hela tiden).

Det är som att vi inte längre har några frizoner där vi inte vill/kan prata utan helt plötsligt alltid måste vara tillgängliga för någon annan bara för att vi har mobiler. Och varför i hela friden blir folk sura när man säger att man inte kan prata eller inte vill? Varför känner sig folk så lätt dissade bara för att man inte kan uppoffra vilken tid som helst för dem? Hur kan någon, överhuvudtaget, vara så otroligt fräck att de blir sura för att man inte svarar under arbetstid eller efter klockan elva på kvällen?

En gång i tiden var det minsan tabu att ringa efter tio på kvällen. Folk ringer mig ganska ofta runt 01:00 på vardagar, med helt oviktigt tjaffs. Varje gång det händer börjar jag tycka otroligt mycket sämre om individen i fråga och vill inte prata med dem alls tills de lär sig veta hut. För jag väcks, jag tycker att det är grymt oförskämt och dessutom puckat. Jag JOBBAR på vardagar som de flesta andra. Stänga av mobilen? Nej, för det kan vara något viktigt, då vill jag kunna vara tillgänglig, men att folk ska hålla på att ringa vid dessa tider för saker som inte är viktigt är helt enkelt inte okej.

Kan inte folk känna av läget lite först? Typ fråga om det är okej att man ringer vid dessa tidpunkter?
Ibland ringer bekantskaper mig som jag inte ens har lust att umgås med annars på natten på vardagar för att höra om jag är ute och festar. Även om jag är vaken brukar jag i det läget säga: "Nej, det är vardag och jag jobbar imorn. Jag ligger och sover och du väckte mig."

I ungefär hälften av dessa fall har de blivit irriterade på mig. Varför? För att jag blir irriterad på dem för att de ringer. De tycker alltså att jag ska vara trevlig och inte klaga över att de väcker mig på en vardag, trots att vi inte känner varandra, och trots att de ringer för att be mig om något.

Jag avskyr att prata i telefon, för jag har lärt mig att telefonen innebär krav på att jag ska offra allt jag håller på med för stunden bara för att någon annan vill något. Jag hoppas min 3-mobil börjar bråka mer snart igen.

Undantaget som bekräftar regeln är när folk ringer inom vettiga tidpunkter.
Det händer dock inte mig särskilt ofta.

*****edit.

Jag är tillräkligt brudig för att också hata när mobilen är tyst när man vill att den ska ringa. Hanna Fridén är aldrig nöjd.

Kommentarer
Postat av: Mia

Tjo lilla fröken! Du får lan ta ett allvarligt snack med dina kamrater om vett och etikett! Jag blir också otroligt frusterad när folk ringer mitt i natten - och i min ålder kan detta t o m leda till oänskade hjärtarytmier! så det så! Stå på dig och våga vara otillgänglig. Förresten - whats up with the fika, sugar?

Postat av: Hanna Fridén

Mia: Vad skönt att du håller med mig! De flesta tycker att jag är rabiat, verkar det som. Buhu. Ang. fikan så har jag haft så mycket att göra att jag inte haft tid att träffa någon alls. Jag jobbar, kommer hem, sover, går upp, jobbar osv. Det är en hård tid just nu!

2006-11-29 @ 21:12:06
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Zombielicious

När jag var liten fick jag lära mig att man aldrig skall ringa före 09:30, och aldrig efter 21:30, eftersom folk ibland sover redan då. Man kan ju i så fall skicka ett sms och höra sig för "Är du vaken, är det ok om jag ringer?"
Jag hatar när folk ringer, är dryga och fulla, hotar att fortsätta ringa ifall man lägger på och sedan sitter och hånskrattar åt en för att man är dödstrött efter att ha jobbat elva timmar. Folk har noll och ingen telefonrespekt!
Så, det är skönt att se fler som faktiskt tycker att man skall hålla på sin telefonetikett! :)

2006-11-29 @ 21:14:57
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: Mia

Lillstumpan - det är helt OK - jag finns förhoppningsvis kvar här när du har tid:-). Ta det lugnt med jobbet och allt *kycklingmamma orolig*

2006-11-29 @ 21:19:48
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: Sandra

Folk som ringer omänskligt sent eller fördömt tidigt borde lära sig veta hut!

2006-11-29 @ 22:11:13
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: Anonym

Att ringa sent på natten (om man inte veta att det garanterat är ok är göra så) och sen dessutom ha mage att bli sur när personen man ringer till inte blir glad över att bli störd vid den tiden är ju så oförskämt så det inte är sant. Lite jävla hyfs och respekt för andra människor får man ju se till att ha. Jag skulle skitsur... Även om jag ringer på dagtid brukar jag börja med att fråga "stör jag?" för folk kan ju faktiskt vara upptagna med annat...

2006-11-29 @ 22:22:12
Postat av: Tanya

Tycker du har helt rätt. Man ringer inte folk efter klockan tio om man inte har något verkligt viktigt att säga, om man inte vet helt säkert att personen ifråga tycker det är okej. Och man måste få lov att tacka nej till ett samtal. Det är märkligt vad mobiltelefoner kan göra mot ens tillvaro.

2006-11-29 @ 22:52:43
URL: http://chickan.se
Postat av: Alexandra

Pröva lev utan mobilen det är fullt möjligt. Jag är ett levande bevis på att det går att ta ett steg bak men ändå klara vardagen!

2006-11-29 @ 23:07:38
URL: http://letmyshoesleadmeforward.blogspot.com
Postat av: Josephine

Håller med dig, förstår inte människor som ringer mitt i natten på vardagarna utan att egentligen vilja något. Jag brukar också ha mobilen på ljudlös, då kan man se vilka som ringt och välja själv vilka man vill ringa tillbaka till, kanske lite elakt men väldigt skönt... Tycker som någon skrev tidigare att man kan skicka ett sms först och fråga om det är okej att man ringer ifall det är väldigt sent, eller väldigt tidigt.

2006-11-29 @ 23:18:26
URL: http://josephinemarialinnea.blogg.se
Postat av: Sophie

Vad har du för nattugglor till vänner!?;) Gick intrevjun bra? Vist är Stina gullig? Det va jag som rekommenderade dig! Hoppas att det va ok!:)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

2006-11-29 @ 23:33:31
URL: http://sophiesfashion.blogg.se
Postat av: Gabriella Frost

Jag har svårt att förhålla mig till telefoner. I princip tycker jag att det är vackert med människor som pratar i telefon. Fenomenet att man befinner sig på två ställen samtidigt är intressant. Jag pratar med en människa, men vi har inga gemensamma inryck. Till skillnad från ett vanligt samtal upplever inte de två kropparna samma miljö. Bara ett omvänt intryck är på sätt och vis gemensamt, dvs mina uttryck är den andres intryck.

Jag tror du är vacker när telefonen ringer på natten och du slits från din första värld, drömvärlden, via en andra värld, din vanliga värld där du letar efter telefonen till en tredje värld, det rena samtalets värld, där inga andra intryck räknas.

Hoppas du sover gott inatt.

/Bella

2006-11-29 @ 23:59:26
URL: http://blog.myspace.com/gabriellafrost
Postat av: Karin

Mig händer det oftare att jag blir VÄCKT av folk som ringer. Känner dock inte att jag är i position att bråka så mycket om det med tanke på att det brukar ske ett par, tre timmar efter lunch. Det är nämligen då jag plägar behaga slå upp mina blå sötvattenspärlor till ögon!

Postat av: Hanna

Har du hemtelefon? Jag brukar alltid sätta mobilen på ljudlös, eller stänga av den och tänka att om det är nåt väldigt viktigt så ringer folk på hemtelefonen. Jag tror ofta folk har mer respekt för en fast telefon.

2006-11-30 @ 07:58:02
Postat av: Mia

Om du hinner läsa detta idag: vore jättesnällt om du kunde pusha lite för mitt senaste inlägg "Viktigt meddelande" på min blogg Monokel.:
http://monokel.blogspot.com/
Berör särskilt oss i Stockholm! Tack på förhand! Kram, Mia

2006-11-30 @ 09:05:33
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: Ida

Usch.. jag gillar inte heller att prata i telefon jag får panik när folk aldrig lägger på eller inte har ngt vettigt att säga bara maler på som du säger. Jag träffar hellre folk "IRL" och pratar ;)

2006-11-30 @ 09:54:34
URL: http://luckyem.webblog.se
Postat av: Marie

Håller med! Prata i telefon suger.

2006-11-30 @ 11:27:22
URL: http://www.janeaddams.blogspot.com
Postat av: Micaela

jag blir besviken på dig. telefonprat är ju det bästa självmordsförsöket som finns. strålningar i örat kittlar ju dödsskönt!

2006-11-30 @ 12:32:54
URL: http://partyslynan93.blogg.se
Postat av: Hans

Jag har exakt samma "problem" som du. Telefonen kunde fullständigt driva mig till vansinne. En stressreaktion naturligtvis och det som finns ett ganska starkt stöd för att just mobiltelefonen är det som ger mest informationsstress. E-post sägs däremot vara den informationskanal som är minst stressande därför att du kan själv välja när du svarar.

Numera har jag styrt om all kommunikation till e-post. Ringer någon mig ska det vara viktigt.

Säljare som ringer till mig är jag elak mot.

Vänliga hälsningar
Hans

2006-11-30 @ 13:18:53
Postat av: Hanna Fridén

Zombielicious: Shit, men det där lät ju värre än vad det är för mig! Gawd att de fortsätter ringa, smisk ska de ha!

Mia: Jag tycker sjukt mycket om att jobba, vilket är en himla tur!

Sandra: JA!

Anonym: Ja, precis! Man säger hej, frågar hur personen mår och frågar om de har tid att prata.

Tanya: Ja, verkligen! Mig är det oftast okej att ringa fram tills elva oftast, men SMS är fortfarande att föredra på kvällen.

Alexandra: Jag vill inte göra det heller, jag är väldigt beroende av min mobil till vardags. Inte minst när jag går vid den mörka parken på kvällen på vägen hem från jobbet.

Josephine: Hahaha, jag är ökendålig på att ringa upp, också :/ Jag ringer folk när man ska bestämma något typ och har världens kortaste och mest effektiva samtal.

Sophie: Ja, Stina är underbar! Och jag tror att det gick bra. Och tack för att du rekommenderade mig, det är riktigt kul att få vara med :)

Gabriella Frost: Det var väldigt vackert, men jag har dessvärre inte kapaciteten till att de det på det viset. För mig är telefonen missförståndens mecka, brusigt ljud och krav. Jag hoppas att det ändras någon gång.

Karin: Men borde inte dina vänner känna till dina tider? Eller skiftar de?

Hanna: Har tyvär inte det, det är bara mobilen som gäller. Annars är det mycket riktigt ett bra sätt att hantera situationen!

Mia: OJ! Det ska jag verkligen göra, det där är viktigt!

Ida: Ja, men verkligen. I verkligheten har man ju så mycket mer än bara ljud att dela.

Marie: Yes!

Micaela: Jag får faktiskt ont i huvudet av mobilprat! Men det är nog hypokondri, hoppas jag!

2006-11-30 @ 13:29:43
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Hanna Fridén

Hans: Hej Hans! Pratar du inte ens med dina vänner? Att bara höras av via mail skulle inte fungera för mig är jag rädd, men jag tackar hemskt mycket för tipset!

Jag brukar vara snäll mot säljare, för de hatar oftast sitt jobb :(

2006-11-30 @ 13:32:08
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Helen

Du får väl helt enkelt finna dig i att telefonen ringer om du har den påslagen nattetid.

2006-11-30 @ 15:35:19
Postat av: Hanna Fridén

Helen: Knappast, hörru!
Märk väl att du är helt ensam i din åsikt, du har alltså fel :D

2006-11-30 @ 17:55:38
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: 8ball

is very interesting site...

2006-12-23 @ 23:35:17
Postat av: analbleaching

Hello, nice site

2007-01-05 @ 22:24:21
Postat av: pz8v0sjv0o

6auvifsfa8nn4r6n 5lkxau29wtbv [URL=http://www.415080.com/467102.html] 8etuq94zfgwu [/URL] fpehl8xp26m9

2007-01-06 @ 07:10:09
URL: http://w571091.a335143.com/516155.html
Postat av: pz8v0sjv0o

6auvifsfa8nn4r6n http://www.602017.com/868869.html fpehl8xp26m9

2007-01-06 @ 07:10:13
URL: http://w571091.a335143.com/516155.html
Postat av: pz8v0sjv0o

6auvifsfa8nn4r6n [URL=http://www.415080.com/467102.html] 8etuq94zfgwu [/URL] fpehl8xp26m9

2007-01-06 @ 07:13:11
URL: http://w571091.a335143.com/516155.html
Postat av: pz8v0sjv0o

6auvifsfa8nn4r6n aumt9f98b fpehl8xp26m9

2007-01-06 @ 07:13:14
URL: http://w571091.a335143.com/516155.html
Postat av: Keno

Hi, all. Nice site...I really like your site ! Good job man.:

2007-02-05 @ 04:08:16
URL: http://adipex-p-phentermine.uplia.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback