Matkonspirationen - En del av Stockholms DjurrättsAktivister

Matkonspirationen beskriver sig själva: "Lite billigare, mycket krångligare".


"Matkonspirationen är en ekonomisk förening i Stockholm som köper in veganmat direkt från grossisterna till sina medlemmar som på så sätt får billigare mat.

Förutom att vi får billigare mat så får vi även möjligheten att köpa in veganmat och ekologiska produkter som annars kan vara svåra att få tag i."


Vad det handlar om är att det var en grupp veganer som satt på Café i Stockholm och tyckte att det var både för dyrt och svårt att få tag på veganska alternativ. Alltså bestämde de sig för att starta ett företag så att de kunde beställa direkt från grossisterna.

Det är ett ideellt projekt för andra veganer runt om i landet och de enda kostnader som Matkonspirationen lägger på är moms och frakt, förutom det så måste man bli medlem (vilket självfallet inte innebär att man måste handla något) som kostar 35 kronor per år, detta för att täcka kostnader för webhotell.

Jag skulle gärna citera deras historia rakt av, men för att ni inte ska hoppa över den, läs här: http://www.matkonspirationen.com/start/historia.php

Själv är jag inte vegan, men jag gillar idén och jag beundrar deras dedikation med den här sidan, och deras vilja att hjälpa andra. Om nu ett gäng glutenallergiker skulle göra samma sak så skulle jag hoppa och skutta av lycka.

Själv är jag allt för lat och självisk.

Kommentarer
Postat av: morry

Hej hanna! Tack för länken. Jag är hemma-vegan och borta vegetarian (om det inte finns ngt veganalternativ) och hade inte hört talas om detta... Kanske värt att kollas upp lite närmare.
Men risken är att det (mitt engagemang) faller i takt med deras slogan: "Lite billigare, mycket krångligare."

2006-11-23 @ 10:29:33
Postat av: Anonym

bra initiativ

Postat av: Hanna Fridén

morry: Jag fick intrycket av att det främst hade varit krångligt för dem, historien på deras sida var grymt kul att läsa igenom :D Och jag beundrar deras engagemang!

Jennie: Ja, man kan ju hoppas att det blir populärt - så att matkedjorna kanske känner sig pressade att göra lite bättre ifrån sig. Det är verkligen ett dåligt utbud på ersättningsprodukter om du är allergiker, vegan eller vegetarian.

2006-11-23 @ 11:41:57
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Hanna Fridén

Familjer med glutenintoleranta barn kan ju tom. få ett särskilt bidrag för att det är så dyrt med ersättningsprodukter :( Och det borde verkligen inte behöva vara så dyrt!

2006-11-23 @ 11:42:59
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Åh vad bra! Jag ruinerar mej på sojafärs och sånt. Det här är ju hur bra som helst! (helt exalterad) Öh.. man måste inte bo i stockholm va?
Hur som helst: Tack för länken!

2006-11-23 @ 11:43:10
URL: http://www.charlottatyckeratt.blogsome.com
Postat av: Hanna Fridén

Charlotta: Jag har ingen aning om det är speciella krav på vart man bor! Om det inte står på sidan så går det nog bra att maila och fråga :)

Kul att du får glädje av länken! Jag blev verkligen glad när jag hittade sidan, bra intiativ!

2006-11-23 @ 11:48:59
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Vera

Jag har lagt till din blogg i mina länkar :)

2006-11-23 @ 14:04:34
URL: http://verasvarld.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Det låter onekligen jättebra! Vegetarisk, ekologisk och hälsosam mat SKA inte vara så dyrt som det är. Tvärtom borde det ju vara, men världen är ofta bortom både rim och reson

2006-11-23 @ 17:14:53
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: Gisela

Vad bra! Det där ska jag (vegan) kolla upp :)

2006-11-24 @ 16:34:56
URL: http://eskapi.com
Postat av: Petraa

Det var en smart tanke och jag hoppas verklgien att det fungerar. men om dem inte köpt direkt från grossisterna undrar jag vart dem skulle köpt det ifrån kan dem som producerar det. eftersom efter grossister kommer detaljisterna, vilka är dem säjlva... opps, har nog läst för mycket företagande..

2006-11-24 @ 18:48:33
URL: http://impetraa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback