På outfits.se kan man mobba barn

Gå in på Juttas blogg och läs hennes inlägg om Outfits.se

Jag måste medge att jag inte varit inne på Outfits.se sedan starten, ungefär, eftersom att jag inte riktigt haft tid och engagemang för det och prioriterat annat, samt att jag egentligen har svårt för sidor där man betygsätter folk över huvudtaget (som snyggast.se exempelvis).

Jutta skriver att det tillåts att barn läggs upp på sidan som betygsätts för deras outfits.

Jag håller med Jutta, detta är fel. Om vuxna människor väljer att lägga ut sig själva för andras bedömning, fine, men här är det tydligen föräldrar som valt att lägga upp bilder på deras barn på internet och utsätta dem för andras bedömning.

Jag ska nog gå in och ta bort mina egna outfits också, de få jag har det vill säga. Från starten. Vilket förmodligen inte kommer att ge någon effekt.

Många tycker att outfits.se är en mycket härlig sida, men att det tillåts att det läggs ut barn kan jag inte tänka mig att många tycker är särskilt party. Själv skulle jag vilja ha en 18-årsgräns. Men det kommer många tycka är hårt, speciellt alla som är under 18, mogna och ansvarstagande. Men, om ni är emot att barnen läggs upp, framför protest och egna förslag!

Ska man utsättas för bedömning eller mobbning så bör man i alla fall få välja det själv.

Kommentarer
Postat av: Smartasmia

Jag har heller inte haft ngn anledning att kolla där..överhuvudtaget..än i a f. Det du tar upp är - om det förekommer - vidrigt. Bra att du uppmärksammar detta. Tjipp och kram

Postat av: Johanna

Jag ser inte heller vitsen med ett sådant där betygssystem. Är det inte meningen att det ska handla om inspiration? Vad säger de där betygen egentligen? Inte ett piss. Och konstigt beteende från de bakom outfits.se dessutom. Omoget.

Håller med dig om åldersgräns! Det kan vara förödande för unga tjejer att få så mycket elaka kommentarer som både outfitsbilder och bilder som de på snyggast.se kan generera. På någon av mina bilder som jag lade upp på fashio fick jag massor av kommentarer om att jag var tjock och att jag ljög om mina klädstorlekar för egentligen var jag en storlek 44 eller om det var 42, minns inte nu. Hade jag varit osäker kring min vikt hade alla de där kommentarerna kunnat förstöra mitt liv helt. Tänk om jag varit yngre eller osäkrare? Då hade jag kanske börjat banta ner min storlek XS till något som inte finns.

Det gör absolut inget att det finns åldersgräns på siter som snyggast.se eller outfits.se så länge folk fan inte kan bete sig.

Sedan är det väl ändå hål i huvudet hos föräldrar som vill att deras barn ska poängsättas för stil och utseende? Deras barn kommer säkert växa upp med ett alldeles naturligt förhållande till utseende och kroppsideal osv.

2007-02-27 @ 12:14:52
URL: http://www.fashionista.se
Postat av: Käthe

Jag tycker också det är fel. Är man t.ex. 10 år så är det svårare att ta till sig kritik än när man är vuxen, och det kan bli så fel.

2007-02-27 @ 15:44:47
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: spectaclesforafrica

TACK, Hanna!
Från djupet av mitt mormorshjärta och med hela min energi vill jag applådera din åsikt och insats.
Bespara våra barn--och det är man tills man fyllt 18, från att hängas ut innan de förstår konsekvenserna av det.
En bild--eller för den delen ett ord,finns kvar på Internet i evigheter-eller längre.

2007-02-27 @ 23:09:48
URL: http://spectaclesforafricaagain.blogg.se
Postat av: Fanny

Snyggast har ju också en sådan funktion, men där betygssätts barnet pga själva utseendet, vilket är ännu värre.

2008-03-06 @ 09:49:36
URL: http://fannyfransson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback