Spy bar och bonden

Haha. I Morse när jag loggade in på mailen var Spy bar-utskicket roligare än vanligt, de tog nämligen upp den här artikeln:

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,946253,00.html

Kommentar ur Spy bars utskick:
"Det var efter nyheten om att TV4-bonden Mikael Larsson inte kom in på innekrogen Spy Bar vid Stureplan i Stockholm som flera läsare gick till hårt angrepp mot krogen. I artikeln gick det att utläsa att Spy Bar prioriterar stammisar framför kändisar och att Micke inte ses som bättre än någon annan gäst. Men det var det felaktiga citatet från krogens nattklubbchef Carl M Sundevall som fick läsarna att gå i taket.  "Skulle vi ha tagit in honom hade det varit för att ha något att skratta åt", tillskrevs han av tidningen."

I kommentarerna till artikeln kan man läsa att Spy Bar är som 1940-talets nazityskland. Mjnjea, säger nog jag. Däremot så finns det en dresscode, och om man inte följer den så kommer man inte oavsett om man är kändis eller ej för att det är lika för alla. Dresscode lyder väl mer eller mindre: Fashion eller engagerat.

Jag tycker heller inte att det är fel med en dresscode. Jag lägger ner mycket tid på min outfit, det är ett intresse jag har. Jag tycker att det är ganska trist att gå ut på ställen där andra människor inte gör det, därför undviker jag överlag de ställena (för det är jävligt menlöst att gnälla när man bara kan välja att gå någon annanstans) och går hellre på ett ställe med krav. Det är precis som att jag inte förväntar mig att en seglarklubb ska ta in mig när jag, i faktum, inte kan segla - eller en fotbollsklubb t.ex, varför får inte JAG spela i det svenska landslaget?

Att förvänta sig att man ska bli prioriterad framför alla andra bara för att man varit med i TV är ganska grisigt.

Ur Spy bars utskick:
"Hela sanningen om varför hela Sveriges favoritbonde nekades inträde omnämns dock inte i artikeln. Med hotet "om ni inte släpper in oss så får ni läsa det i Expressen imorgon" försökte Micke med sällskap på bred västgötska äga tillträde till nöjesetablissemanget."

Ja, du har varit med i TV, och nu tycker du alltså att du får skita på alla andra? Finemang. Lite ödjumkhet och respekt för omvärlden, tack. Ner på jorden.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Å andra sidan känns det som att hjärtat ska brista när jag läser vad Carl M Sundevall sagt, för det är ren och skär mobbing. Då spelar det liksom ingen roll hur man än försöker försvara det hela. Man kan ju hoppas på att han är felciterad... men jag tvivlar.

Postat av: Sicilia

Håller med dig till fullo. Här ängnar man sitt liv åt att testa outfits och pynta sig, för att man älskar det och vill umgås med likasinnade. Inte ska då en tv-bonde få trampa mig på tårna. Icke! (Jag hoppas också på felcitat)

2006-12-05 @ 09:33:29
URL: http://www.sicilia.blogg.se
Postat av: Daniel

Jag måste säga att vare sig det är ett felcitat eller inte så spelar det inte så stor roll. Jag går på vissa ställen för att slippa vissa typer av människor och det är väl inte så konstigt. Klubbliv är ingen jäkla demokrati.

Det finns andra ställen där en TV4 bonde skulle vara mer än välkommen, så varför man vill gå på ställen som inte vill ha dig där, eller varför man blir upprörd och förvånad över att man inte kommer in, det övergår mitt förstånd. Sen kan man kanske vara lite smidigare i dissen av personer, men resultatet är det samma, och dessutom helt rätt. Kanske är det elitistiskt, men sånt är livet. Det finns något för alla, men allt är inte för alla.

2006-12-05 @ 10:13:43
Postat av: Hanna Fridén

Alexandra: Även om det inte skulle vara felciterat så tycker jag faktiskt inte att det gör något. Bonden har ju agerat ganska risigt och fånigt och förtjänar kanske en liten utskrattning för att han anser sig stå över andra och därav gå till Aftonbladet för att gnälla för att han inte kan komma in på en fulsatt krog trots att han varit med i TV?

Sicilia: Nej, verkligen! Jippie för pointers!

Daniel: Jag håller med dig, men tycker inte att det är elitistiskt någonstans! Jag tycker t.ex. att olika åldergränser är värre (18, 20, 23) eftersom att det är svårt att göra något åt sin fysiska ålder, men väldigt lätt att t.ex. sätta på sig ett par finare byxor som ändå är en del av vår vett och etikett!

2006-12-05 @ 10:37:20
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Stina

Hanna: Håller med om att åldersgränser är skit. Det fungerar ju i andra länder med att alla som har någon gemensam nämnare går till samma ställen - oavsett ålder. Sverige är helt otroligt åldersfixerat! Varför?

Ang dresscode: Så länge man har ansträngt sig och ser vårdad/cool/snygg/hell&ren/etc ut och det inte handlar om rätt märken på kläder så tycker jag att man är välkommen. Detta i samspel med en trevlig attityd. I just spy bar vs bonde vet jag faktiskt inte helt vad jag tror. Säkert lite bådas "fel".

2006-12-05 @ 10:56:00
URL: http://kladstrecket.blogspot.com
Postat av: Lina

Jag håller med dig hanna. man går ju till de ställen som man vet tar in den publiken man själv tillhör. självklart hoppas jag att carl m sundevall inte sa exakt de där orden för det är ju bara bajsenödigt onödigt. däremot förstår jag inte vad bonde mikael blev så upprörd över?! om han nu varit med i tv så borde ju ngt annat ställe runt stureplan kunnat släppa in honom. dessutom undrar jag varför han så gärna ville komma in på spyan när han i kön uppenbarligen kunde se vilken typ av människor det var som släpptes in?! jag menar, skulle han verkligen haft kul därinne bland kids som dansade sig svettiga till discobelle?!...jag tvivlar...hrm.

2006-12-05 @ 12:30:14
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: mormor från landet

Stilfascister har jag läst om. Nu tycker jag inte om uttrycket fascist i något sammanhang. Kanske för att jag vet vad det betyder.
Vad jag läst blev Mikael Larsson "kidnappad" i TV-sändning av vänner som skulle anordna en svensexa för honom. Självaste statsministern hade tydligen gett honom råd om hur kvällen skulle firas.
Men Fredrik Reinfeldt hade kanske inte heller kommit in?

2006-12-05 @ 12:41:12
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se/
Postat av: Anna

Håller helt med dig Hanna! Är det dresscode och en speciell publik så är det, och bonden får liksom alla andra tåla att bli nekad inträde. Detta med dresscode kanske man ska ha lite koll på innan man går till ett ställe kan man tycka, det hela är en rätt komisk historia enligt mig, (särskilt kommentarerna på aftonbladet!). :)

För övrigt är din blogg min självklara favorit! Klart beroendeframkallande. :)

2006-12-05 @ 13:00:00
Postat av: Daniel

Hanna: Håller helt med att det inte är elitistiskt med dresscode och att vissa människor släpps in på vissa ställen. Jag försökte bara helt onödigt vara lite politiskt korrekt:-) Personligen gillar jag ju det och ser det inte som speciellt konstigt utan mer som en självklarhet. Hela livet genomsyras ju av att man dras till och umgås med personer som har samma värderingar, vare sig det är politiskt, musikmässigt eller stilmässigt osv. Och om man kan få det också när man går ut är ju det nice. Som en klubb fylld med människor som skulle kunna vara dina bästa vänner. Då vill man ju inte att någon ovälkommen gäst skall krascha festen...

Vad gäller aftonbladets läsares kommentarer så är de ju mest gulliga, och de drar Spybar över samma kam som för flera år sen. Ett stureplansmonster befolkat av E-types, DR. Albans och Tom Hjeltar... De behöver nog gå på studiebesök och uppleva det nya, sköna Spy Bar..men just det, de skulle nog inte få komma in ;-)

2006-12-05 @ 13:13:34
URL: http://myspace.com/danieljakobsson
Postat av: mormor från landet

Ja, vad är det nu egentligen som krävs för att få komma in på Spy Bar.
Berätta för oss som aldrig varit där och förmodligen aldrig skulle få för oss att gå dit-eftersom just det---vi förmodligen aldrig skulle komma in. Enligt Spy Bars eget uttalande hade ju sällskapet talat "bredaste västgötska". Vilka dialekter är t ex tillåtna?

2006-12-05 @ 13:18:31
Postat av: Hanna Fridén

Stina: Ja! Fixering vid ålder gillar jag inte alls, det är jättetrist när en vän råkar vara 19, som dessutom är precis lika städad eller ostädad som oss andra, inte kan komma inte pga. några få månaders skull! :(

Lina: Ja, det är väl den där kvarlevande grejen att Spy bar är ett kändisställe dit man går när man är kändis, eh, som verkar leva kvar utanför Stockholm, så det var väl lockande av den anledningen.

mormor från landet: Spy bar har ett kontor man kan ringa till och informera i förväg om sådanna saker, och det borde de ha gjort om de ville planera kvällen väl - precis som alla andra gör. Nu kom de dit ett helt gäng människor när klubben var fullsatt och förväntade sig att de skulle komma in på en gång trots att de inte sagt något i förväg, det skulle inte vara tillåtet för någon att göra, och inte heller för en bonde på landet. Inte för mina släktingar heller, som också är bönder, och formodligen inte ens för mig som ändå är stammis.

Anna: Ja, det bör man! Eller iaf informera i förväg om man planerar att dra med sig en hel svensexa in på en fullsatt krog! Det är ju helt galet att han blev sur över det hela. Och tack så hemskt mycket :)

2006-12-05 @ 13:19:23
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Hanna Fridén

Daniel: Det är lite trist att de fortfarande tror att Spy Bar är så! E-type är ju tom. portad för att han drog åt sidan repet, vilket enbart vakterna får göra.

mormor från landet: Vad som krävs? Framförallt ett gott humör och artighet. Kommer man dit i god tid så kommer alla som är hela och rena in, kommer man dock dit sent, när det är fullsatt, så är det stammisarna som gäller. Och jag tycker att det är bra att man ger trogna gäster priviliegier, för det gör man ändå inom i princip alla branscher.

2006-12-05 @ 13:26:32
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Lina

hahha. ja...typ där jag kommer ifrån...småstad i småland är det fortfarande uppfattningen hos många...lika kul varje gång

2006-12-05 @ 14:38:18
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: Daniel

Haha, vad roligt att E-Type blev portad for att han drog undan repet. Har själv lite lätt överförfriskad dragit undan repet...Inte så värst smart och jag fick verkligen lägga mig till med mitt mest insmickrande sätt och glada humör för att ändå lyckas övertala vakterna om att få komma in... Undrar om det hade med repet eller E-type att göra :-)

En sak jag inte förstår: Om man nu tycker att det är elitistiskt och hemskt på Spy Bar, så vill man ju inte gå dit, eller hur, för att man inte gillar den typen av ställen. Vad är då problemet? Man vill ju ändå inte vara där.. så det spelar väl ingen större roll om man kommer in. Då är det bara att gå till ett annat ställe man gillar istället...

Dessutom är det ju mest svennekändisar som inte får komma in, och sen när är det ett problem?

2006-12-05 @ 14:50:54
URL: http://myspace.com/danieljakobsson
Postat av: Anna St

Jag och min NY-kompis "klättrade" över repet när vi skulle ut därifrån. Vakten vände sig till den söta lilla amerikanskan och sa åt oss att nästa gång fick vi allt gå ut samma håll som alla andra. Men han sa det trevligt, och belevat. Som tur var blev vi inte portade som E-type.

2006-12-06 @ 10:49:11
Postat av: Hanna Fridén

Lina: Ja, men inte så konstigt egentligen, varför ska man bry sig om Stockholms utelivs utveckling när man inte bor här? :D Så viktiga är vi inte!

Daniel: Nej, men du var nog trevligare i din respons än E-type, E-type hade ju börjat tjaffsa och var inte det minsta trevlig.

Hahaha, jag har träffat jättemånga som dissar systemet där men ändå infinner sig varenda lördag, det är ganska roligt. Man kan alltid håna dem lite för det, då blir de generade.

Anna St: Jag tror inte att man blir portad för att hoppa ut, men om man däremot hoppar in så är det en grövre sak! Hoppa ut ska man såklart inte heller göra, men om man gör det en gång är väl det inte värre än att man skärper sig tills nästa gång!

2006-12-06 @ 13:44:38
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Gabriel

Hej!
Igår 30DEC-06 var jag ute med två kompisar och blev nekad att komma in... jo varför? Först ska jag säga att jag var nykter då jag körde bilen in till stan, men mina kompisar hade tänkt spandera mer pengar i sin utekväll och jag också, fast i energydrinkar.
Idioten som var där kl. 02.20 sa att man måste vara med på listan, samt att han bestämmer vem som får komma in eller inte! EEEH!!! De som var före blev inte ens frågat om vare sig leg eller att finnas på någon lista. Han var stor men desvärre med liten hjärna... Jag börjar undra varför? Men för mig är det självklart att det är för att vi är invandrare, undrar om hans chef inte ville ha våra pengar...? Vakten själv var invandrare, otrevligt som en arg bi. Hur som helst när det blir så blir man besviken på hur man blir behandlat! Och det fenomen finns vara här i Sverige. Vi kom till nästa stället LARROY och där var det inga problem, vi blev trevligt bemöt och vi spanderade våra pengar tills kl. 04.00 SORRY SPY BAR, MEN NI SUGER VERKLIGEN!!! och till vakten som var där...du förstör för alla andra när du tror dig äga stället!!! Gå på kurs i hur man ger trevligt bemötande och trivs du inte på jobbet är det bara att byta, låt det inte gå ut över era kunder som faktiskt betalar din lön //Gabriel

2006-12-31 @ 11:38:29
Postat av: Hanna Fridén

Gabriel: För mig låter det konstigt, då Spy bar är en av de mest etniskt blandade klubblokaler jag varit på, däremot så kan det ha varit så att de framför dig var stammisar och att vakten kände igen dem, för då är det förstås onödigt att fråga om varken lista eller legg. Så det är synd att du hade en dålig kväll Gabriel, men jag är rädd att jag inte är den rätta människan att vända sig till om du är arg på Spy bar, då jag faktiskt inte jobbar där. Vilken tur att kvällen inte blev helt förstörd och att ni hade det kul på Laroy, iaf!

2007-01-01 @ 18:53:15
URL: http://frankincense.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback