Stinas fina glasögon

Både jag och min storasyster är någorlunda besatta av glasögon, men hennes är mycket tuffare. Eller, mina är rockigare, men hennes är unika och tuffa på riktigt.stinaglas3
stinaglas1
stinaglas2Turkosa: Köpta på en liten marknad i Frankrike i somras.

Vardagsglas: Litet franskt fabrikat som heter Derome Brenner. Från Bågar och glas i Gamla stan. De oranga ränderna i kombo med tråimmitationen är riktigt läcker.



Gigantoglas: Hennes farmors gamla. Köpta på 60-talet i Frankrike. Märke: Charles Jourdan.

Kommentarer
Postat av: Mia

Japp - de var onekligen supertuffa - alla tre:-)

Postat av: Ella

Jag gillar de turkosa! /Ella

2006-12-02 @ 21:22:42
URL: http://whattowear.blogg.se
Postat av: Zombielicious

Vilka läckra solbrillor! Avundsjuk på alla som kan ha; min näsa är så liten och klen att jag ser ut som Michael Jackson om jag försöker sporta ett par solglajjor. (jag har lite svårt för solsken så jag behöver ha solglasögon på sommaren och vid starkt solsken)

2006-12-02 @ 21:39:40
URL: http://zombiefied.blogg.se
Postat av: retrobågar

K. Hanna, eftersom massorna läser din blogg använder jag mig av den som short-cut. 8-))
Man måste vara säker i sig själv för att använda farmors glasögon. Men återanvändning befrämjar miljön. Det befrämjar också miljön om vi slipper kasta dessa 18 Christian Diorbågar som vi nu lagt ut på vår blogg.
De är för stora för Afrika. Nu får någon i Sverige bli besatt i stället. Bågarna är helt enkelt "henrivende" som det heter på danska.
Dior tillverkar inte så här stora glasögon längre.
Dessa är från 80 och 90-talen.

2006-12-02 @ 22:53:49
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Vad sotis jag blir - de är ju skiiiitfina ju. Heja.

2006-12-02 @ 23:33:14
URL: http://kerstinrosalia.blogspot.com/
Postat av: yeh-yeh girl

Skitsnygga alla tre. Jag blir lycklig av att se dom.

2006-12-03 @ 00:27:56
URL: http://gordonochjag.blogspot.com
Postat av: Malena

Idag är det dags för hälsoutmaningen. Hoppas att du är med. Läs inlägget i min blogg så vet du vad som gäller. Kram M

2006-12-03 @ 08:39:47
URL: http://malenasplace.blogg.se
Postat av: alice

gud så coola! :)

2006-12-03 @ 10:17:13
URL: http://rosetten.blogg.se
Postat av: Gisela

Hej Hanna! Jag läste någonstans att du köper väldigt mycket saker på HM och jag undrar om du funderat på hur kläderna är gjorda, ur ett kvinnoperspektiv eller så. Det är inte så att jag vill "sätta dit dig" men det kan vara nyttigt att fundera över sina val som konsument ibland, inte sant? Kolla på det här, det är helt enkelt fruktansvärt tycker jag (särskilt ur ett feministiskt perspektiv): http://sydsvenskan.se/varlden/article200377.ece
Ha det fint.

2006-12-03 @ 13:55:47
URL: http://eskapi.com
Postat av: Karin

bloggabloggabloggabloggabloggabloggabloggablogga

Postat av: Lina

De i "fejkträ" var ju sjukt snygga!!! Vill haaaaaaaaa :)

2006-12-04 @ 12:58:18
URL: http://mittlivsomstudent.blogspot.com
Postat av: Renata

Det där med H&M (som du itne svarar på?)... det är faktiskt värt att tänkas på. 15000 per år är mycket pengar, som någon annan sa de är nog stolta över dig. Men att tänka efter skadar inte alltså. Jag Handlar kanske för inte ens en fjärdedel av det men än ändå fundersam nu. 8 kr per timme :'(

2006-12-06 @ 12:50:28
Postat av: Hanna Fridén

Gisela och Renata:

Men det gör väl inget att de tjänar 8 kronor per timma? Kontrollanten i artikeln hade t.ex. inget problem med det, och man får tänka på att de inte har lika höga kostnader där som här. Vi har minimumlöner här i Sverige också. Klart man vill att minimumlönerna alltid ska höjjas, men det är fortfarande skapade för att folk ska kunna leva på det, om än drägligt.

Jag tänker inte sluta handla på HM för att de har arbetare som får den utsatta, lagliga minimumlönen i vissa länder. Och varför? Jo, för att HM har, efter mycket kritik som de fick tidigare, genomfört ändringar och har nu en massa kontrollanter som åker ner och kollar arbetsförhållandena för sina arbetare, och det är mer än vad de flesta företag gör. Ta t.ex. Versace som har en av sina fabriker vägg i vägg med en av HMs som inte gör en enda liten kontroll förutom att kolla att antal etikettlappar stämmer.

Så, ska vi sluta handla på HM för att de ändå beter sig bättre än de flesta andra klädföretag? nej, det tror jag inte! Dissa Indiska istället som låter sina arbetare jobba under riktigt, riktigt dåliga arbetsförhållanden!

Jag menar, om vi tar två barn som ska städa en gympasal tillsammans. Den ena sätter sig och käkar godis medan den andra städar på. Sedan, när tiden är slut och läraren kommer tillbaka så är självklart gymnastiksalen inte färidgstädad eftersom att bara den ena arbetade, är det då vettigt att ge barnet som städade kritik istället för barnet som satt och käkade godis?

2006-12-06 @ 16:07:26
URL: http://frankincense.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback