Stockholms lilla monstertruck

Det finns några saker som gör mig förbannad och ledsen på riktigt, allt annat är i princip spelad ilska av anledningar som jag ser som konstruktiva. Eller roliga.

1. När någon är omotiverat elak mot en vän eller folk omkring mig. Då blir jag rosenrasande. Jag är hönsmamman nummer ett.

2. När folk på något sätt eller vis daddar med mig eller tycker synd om mig. Jag är hönsmamman, inte du. Jag vill ha titeln. Vi kan bryta arm om det om så önskas. Hönsmammighet riktad åt mitt håll blir extremt obehagligt för min del. Jag föredrar att bli förlämpad än hönsmammad. Ärligt. Jag ser det hela som ganska förnedrande, även om jag någonstans inne i min lilla lilla hjärna vet att det handlar om omtanke.

3. Otrohet. Från första stadiet. Man behöver inte ens vara ihop. Om jag träffar någon och inget är uttalat så vill jag fortfarande ha en helt monogam livsstil. Om den andra parten inte är med på det så är det hejdå. Genast.

4. När jag får min tidsplanering sabbad av yttre faktorer.

5. PMS.

Och just nu har jag PMS. Det betyder att jag skulle spåra fullständigt om något av det ovan nämnda inträffade. Jag skulle bli ett monster, jag skulle bråka, gråta, skrika och förstöra allt möjligt i min omgivning. Jag brukar alltså välja att vara helt ensam under min PMS. Det räcker inte hela vägen att veta att det är på grund av PMS man är som man är, känslorna ligger fortfarande där, och är man det minsta lilla trött så vill hjärnan bara agera på känslor, inte vettigt resonemang.

Ett av mina ex gav mig ett fint litet smeknamn för min PMS. Stockholms lilla Monstertruck. Det är fint. Det är passande. Det är väldigt välbeskrivande.

Jag tror att många läsare förstår exakt vad jag talar om.
Eller det vet jag att ni gör.
Eftersom att jag tar upp det en gång i månaden.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Vi vet mycket väl. Jag har extrem personlighetsklyvning några dagar per månad, ond som ett bi, labil med gråtattacker och kåt som få. Väldigt motsägelsefullt. Allt som händer i kroppen har ju en funktion, mensen och så vidare.. men vad ville naturen med pms?

2007-02-07 @ 13:03:49
Postat av: spectaclesforafrica

Vågar inte ens kommentera....
men kolla annonserna... alt 1--pilotutbildning i Norge!
alt 2 -- cykelsemseter i Bulgarien.
Överste"blogg.se" som väljer annonser verkar ha fått fnatt.
Ibland undrar man verkligen hur det var tänkt -- samma annonser i alla bloggar aller anpassade efter bloggens innehåll.
I dag borde Hanna ha fått en annons om ett skönt spa med softad musik.
Jag har badkar med bubbel i och en skön fåtölj med värme och massage, detta brukar jag erbjuda stressade vänner.

Postat av: spectaclesforafrica

..och bara därför ändrades annonserna...

2007-02-07 @ 13:15:46
URL: http://spectaclesforafricaagain.blogg.se/
Postat av: Lottie

Du beskrev mitt nuvarande tillstånd utmärkt. Kanske ska börja kalla mig Skövdes monstertruck! :)

2007-02-07 @ 13:54:41
URL: http://lotties.webblogg.se
Postat av: alva

Haha Stockholms lilla monstertruck. Det var fint. Själv är jag hemma från jobbet idag med mensvärken from hell så jag förstår precis. Jag blir likadan. Plus att jag tycker synd om mig själv och får ångest för att jag inte är på jobbet. Jag kan ju knappt resa mig upp. Sjuk smärta

2007-02-07 @ 14:56:53
URL: http://alvaherdevall.blogg.se
Postat av: Johnny Scharonne

hönsmammighet är bara godkänt när jag är det.

2007-02-08 @ 11:51:35
URL: http://scharonne.wordpress.com
Postat av: Johanna

Det där med otrohet håller jag FULLSTÄNDIGT med om. Det är bara i amerikanska collegefilmer och sex and the city som det är okej att träffa flera samtidigt, ALDRIG annars.

2007-02-09 @ 17:00:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback