Vilken typ av midja har du?

midja

(Nu ska Hanna Fridén leka brudtidning)

Ja, som vi alla vet så finns det en hel uppsjö av olika midjor! Långa, korta, smala, raka, runda och vad vet jag. Det kan vara ett stort projekt att hitta det rätta midjehöga just för din kroppstyp, och ibland plockar man åt sig några läckra midjehöga plagg som man sedan upptäcker sitter alldeles, alldeles gräsligt.

Den korta midjan
Om du har långa ben i förhållande till din överkropp och dessutom smala höfter så har du förmodligen även en kort eller rak midja. Den typ av midjehögt du bör hålla utkik efter är den typen som markerar en kort bit, och sedan har ganska bra med volym undertill. En midjehög kjol i en rakare modell, som succesivt avsmalnar, kommer att bredda din midja och minimera dina höfter. Pojkkropp är då en garanti. Tulpankjolen är ett perfekt exempel på en midjehög variant som fungerar just för dig, samt även de puffiga kortkjolarna som vi kommer se en hel del av i vår!

Den bästa typen av midjeskärp till en kort midja är utan tvivel det breda resorskärpet, det drar in lite, men inte för skarpt, vilket ger midjan en mjuk och härlig markering istället för ett hårt skärp som ger en risk att enbart få dig att se ut som arketypen av en skelettteckning. Dvs, breda revben ut, skarp linje innåt och sedan en utbuktande buk.

Bildexempel på kort midja:
Jag.

Den långa midjan
Om du har stora höfter så har du förmodligen även en längre midja (och då är jag avundsjuk på dig), speciellt i kombo med en lång överkropp. En lång midja gör sig perfekt till klänningar med rakare skärning och exempelvis långa tröjor, gärna med ett smalt skärp. Ett brett skärp gör sig oftast sämre till en lång midja då det förstärker intrycket av längden på överkroppen och därför kan ge din siluett miniben.

Den raka midjan
Den raka midjan och den korta midjan är ofta besläktad, dock är den raka midjan vanligare hos folk med små höfter och lång överkropp. Den raka midjan fungerar bättre med midjemarkering i profil än framifrån, det är oftast även möjligt att ta ett brett skärp och dra in det ordentligt, dock är det senare alternativet i de flesta fall förjävligt obekvämt. Annars fungerar en hög midja, ovanpå revbenen, oftast bättre förutsatt att din benstomme inte är bred upptill (som min).

Den runda midjan
Den med en helt omarkerad midja är inte glad över 2006 midjemarkerade mode, men tur med 2007, då midjorna slinker ännu högre upp och empireskäringen kryper in mer och mer i tidningar som Vogue. Empire har, helt utan anledning, haft en lite "tantig" stämpel, men empire i kombination med ett ljust, lätt material ger en look som påminner om den Grekiska mytologins musor, en stor favorit hos mig. Det går även bra att placera midjan ovanför magen, lite längre ner än empire, och exempelvis ha ett lite tyngre material (exempelvis rayon) som följer kurvorna på ett elegant vis.

Sådär, jag hoppas att det kan vara till någon hjälp! Om någon har lite mer tips angående ämnet så får ni hemskt gärna skriva det i kommentarsfältet, så kan vi kanske få upp det i ett uppföljande blogginlägg!

Kommentarer
Postat av: Vera

Hmmmm ... jag tror att jag har den långa midjan sist jag såg mig i spegeln ;)
Roligt inlägg!

Postat av: Matilda

Tack Hanna! Funderade på detta fenomen Men... jag är sämst på att avgöra vilken kroppstyåp jag är i sådanna här guider. Anser mig t.ex. ha höfter o blablabla men "pojkfiguren" i kvällstidningarnas jeansguider ser mer ut som min kropp.. hmmm :S

2007-01-10 @ 18:14:20
URL: http://www.pusspjett.com
Postat av: Sara

Jag har lätt den korta midjan.

2007-01-10 @ 18:16:52
URL: http://silverwind.blogg.se
Postat av: Ida Annie

Jag har den långa midjan och de breda jävla höfterna som inte ser bra ut alls i hög midja. Fuck.

2007-01-10 @ 18:24:20
URL: http://stylebyida.blogg.se
Postat av: Annika

Jag har breda höfter som gör att min smala, korta midja ser ännu smalare ut. Och den smala midjan gör att mina breda höfter ser ännu bredare ut. Tur att jag inte har bröst, då hade jag varit ett klockrent timglas. Uuuuh. Dessutom är jag inte förtjust i bröst, de gör att kroppen ser klumpig ut.

2007-01-10 @ 18:24:50
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Victoronia

Sorry Ida Annie och Annika men ni har inget i närheten av mina höfter. Ni är änna taniga brudar för fasen.

Kul inlägg för övrigt. Jag har den långa midjan och det kan väl vara trevligt i vissa lägen men det blir dock problem då överkroppen oftast ser längre ut än benen. Inte snyggt alls och svårt att styla bort. Men man försöker ju :)

2007-01-10 @ 18:44:06
URL: http://victoronia.blogg.se
Postat av: Sarah

Men? Hur blir det om man är extremt kort med gigantisk bak och mycket smal midja? För inte kan man väl få lång midja om man är kort? Eller?

2007-01-10 @ 19:17:18
URL: http://dodreamsbleed.livejournal.com
Postat av: Victoria

Tack för ett riktigt givande inlägg! Jag har både lång överkropp och underkropp plus de bredare höfterna - jag antar då att satsa på raka skärningar och långa tröjor! Had no idéa.

2007-01-10 @ 19:38:27
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Molly

tack för roligt inlägg, även fast jag inte hittade mig själv direkt. (brukar inte göra det med ansiktformer heller)
Dock är det tråkigt och stressande att brudar direkt börjar klaga på sina kroppar. Finns ju fördelar och nackdelar med allt, inte sant?

2007-01-10 @ 21:20:51
Postat av: Sandra

Jag har en dum midja och har just sett att jag passar bäst när det inte är midjehögt. Hur snyggt det än är:(

2007-01-10 @ 21:43:51
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: Farelyne

jag vet inte vilken midja jag är...hmm.
Jag är kort och har breda höfter, jag kanske är kort midja? hmm!

2007-01-10 @ 23:36:39
URL: http://farelyne.blogg.se
Postat av: Hannah

Jag är den typiska pojkkroppen. Är det därför alla tror jag är 14, tro?

2007-01-11 @ 02:20:25
URL: http://svartkajal.blogg.se
Postat av: Käthe

Underbart intressant. Gillar den här typen av inlägg. :)
Jag är nog lite besläktad mig dig (rak midja) med liten dragning åt rund midja. Jag ser helt klart nättare ut från sidan än framifrån. Man skulle kanske kunna säga att det är en elipsformad midja. *haha*

2007-01-11 @ 10:36:52
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: Fatima

Kul att läsa, men det skulle varit roligt med bilder till fler midjor. KAn nämligen inte riktigt bestämma mig för vad jag har . . .

2007-01-11 @ 10:38:07
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Tess

Jag har en egen modell "den obefintliga midjan" haha

2007-01-11 @ 12:29:06
URL: http://teresealex.blogg.se
Postat av: Angelica

Åh, Hanna. TACK för att vi äntligen fått reda ut dessa begrepp! Vad hade vi gjort utan denna informativa lilla artikel? ;)

Åh, iaf. Jag har helt klart den korta midjan och de taniga små höfterna. Grr!

2007-01-11 @ 14:07:59
URL: http://annilelica.blogg.se
Postat av: Sandra

Om man har den långa midjan och INTE breda höfter då?

2007-01-11 @ 15:45:43
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: Hedwig

haha. jag älskar din blogg och följer den stenhårt, även om det är först nu jag kommenterar. kan liksom inte hitta mig själv. min midja är mycket markerad, men skulle jag dra på mig raka tröjor och skärp (jag kan inte använda skärp överhuvudtaget) skulle jag se ut som en uppblåst dvärg med ett steksnöre runt kroppen.
har också problemet att min röv aldrig slutar. vilket gör att om jag hittar jeans, så är det alltid samma modell. alltså om de ska gå på.
i grunden (vid träning och "ta hand om mig") är väl min kroppsform rätt abfab, med brains, tutts, butts, etc, på rätt plats.

uscha vad gnälligt det blev, men tänkte att ...eh...
oj...jag har glömt *skämmas*

WTF, du har en grym blogg!

2007-01-14 @ 10:48:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback