Akrobatik!

Igår gick jag förbi dansstället på Hornsgatan, det där man skriva upp sig på swingkurser, lindy hop och så vidare. Det var jag sugen på förut, men när Debonair slutade så föll mitt intresse bort - Jag är för trendfixerad, helt enkelt.

Men, ack! Jag såg på skylten att de även lär ut akrobatik. Och det är inte trendigt, men det bryr jag mig inte heller om. Akrobatik är alltid häftigt, det vill jag lära mig. Med tanke på att jag är groteskt överrörlig också, som en balettdansös (även om jag saknar deras fantastiska grace) så borde det inte heller vara några större problem.

Gymnastik och akrobatik, det ägnade jag mig åt lite som ung, med betoning på lite, men det lilla jag gjorde var jag jävligt bra på och jag fann det fantastiskt roligt. Jag gjorde det på gympan i skolan så jag kan inte påstå att jag gjorde så vidare värst avancerade ting.

Men satan vad kul, det är nog en träningsform jag kan uppskatta på riktigt. Jag har testat löpning, och det hatade jag även när jag var sprinter och sprang 4h om dagen. Jag har spelat handboll, men det fick jag bara hjärnskakningar av. Jag har spelat fotboll, det gav mig bara några hundra ärr på benen. Jag har testat Karate, och det fann jag ohemult tråkigt. Jag har testat några andra former av kampsport, allt fann jag ganska trist. Jag har kört spinning, och det får man bara hjärtklappning och monsterlår av. Jag har gymmat, och det var fruktansvärt och jag skaffade mig två ganska allvarliga muskelinflammationer som tog år att läka. Jag har spelat basket, men där råkade jag alltid åsamka mina motspelare en hel del skador - och samma sak var det med innebandyn. Friidrotten var lite roligare, men inte särskilt inspirerande, även det blev trist efter ett tag.

Så, akrobatik! Akrobatik!

Jag är så exalterad att jag spricker, nu stör jag mig bara på att jag inte kan hitta någon information om akrobatikkurserna på nätet, så jag får springa dit imorn. Och så får det väl kosta vad det kosta vill, för nu ska jag bli akrobat.

Passar min klädstil jävligt bra också, för den delen.

Kommentarer
Postat av: amelie

låter kul. go for it !

Postat av: m

Det är nog akrobatik i lindy hop, alltså hopp och skutt i dansen. Så då måste du nog dansa iallafall...

2007-07-17 @ 09:55:12
Postat av: Proserpina

M har rätt, det är lindy-akrobatik. Det brukar finnas akro-inslag på avancerade lindy-kurser, men jag har aldrig hört talas om att de lärt ut till någon som inte gått grundkurs i lindy. Det är skitkul med lindy dock, så jag rekommenderar dig att prova!

2007-07-17 @ 13:05:12
URL: http://proserpina.blogg.se
Postat av: Proserpina

Här är länken: http://www.chicago75.se/?s=2,11,13

2007-07-17 @ 13:06:51
URL: http://proserpina.blogg.se
Postat av: nadja

akrobatik är grymt kul! på cirkus cirkör i alby kan man betala en mindre summa för att använda deras lokaler och träna där själv. det finns kurser också. och det är verkligen superkul att vara där. kolla in deras hemsida: http://www.cirkor.se/flash_content.html

2007-07-17 @ 16:52:32
Postat av: emilia.

coolt. sannerligen ball. själv är jag smidig som en elefant och hade förmodligen aldrig gjort succé som akrobat. det gör nog du däremot. hoj!

2007-07-17 @ 19:12:19
URL: http://imilija.blogg.se
Postat av: Capucine

Börja med vertikal akrobatik istället. Roligare än poledance blir det inte.

2007-07-18 @ 15:24:46
URL: http://modelite.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback