En artikel på 1200 tecken

Jag sitter här och ska skriva en artikel på 1200 tecken som ska lämnas in i morgon.

Jag är dock besvärad, när jag kortfattat skrivit upp vad jag vill att artikeln ska innehålla så tar det upp 995 tecken. Det är det värsta jag vet med att skriva artiklar, att man måste stycka, hugga och exkludera så mycket bra material.

Jag är en riktig ordbajsare, att skriva koncist har aldrig varit en av mina starka sidor. Eller i och för sig, jag var relativt bra på det när jag var yngre, men nuförtiden försöker jag oftast undvika korta uttryck som sammanfattar en hel grej, med tanke på att det oftast blir med läsvänligt om man använder sig av ord som finns i gemene mans vokabulär.

Jag började med det här efter att jag blev ett stort fan av Isaac Asimovs böcker. Han använder ett relativt enkelt språk, lätt att förstå utan att vara fördummande. Jag måste dock medge att min fascination för det hela minimerat mitt eget vokabulär med tiden.

Nu tycker jag liksom att "primörer" är ett relativt svårt ord. Haha. Det borde säga något. Säsongsenliga grönsaker. Primörer. Svårt. Om jag har fel nu får ni håna mig hur mycket ni vill.

Nu ska jag stycka en text, som sagt, en artikel. Och inte använda mig av primörer en endaste gång.


Kommentarer
Postat av: Alexandra Malmqvist-Olsson

I know the feeling! Fick en text att skriva med kort deadline över helgen. En text på 1200 tecken och jag ville hänga mig. Jag längtar till den dag jag får slösa på orden och ta upp mycket plats i en tidning! Oh my!

Postat av: Elli

Eh, primörer var väl rätt, men "min egen vokabulär" ska det väl vara? Men jag kanske har fel. Felstavade resenscion typ 10 ggr igår.

2007-07-09 @ 00:16:53
Postat av: Hanna Fridén

Alexandra Malmqvist-Olsson: Ja, jag sitter här och kollar på min lilla artikel på 1200 tecken och tycker att den är skit, inte välutvecklad alls, jag tappar lusten och vill hänga mig själv. Kanske.
Elli: Du har nog rätt, jag förutsätter att alla har mer rätt än jag angående stavning. Det är klokt av mig.

2007-07-09 @ 01:12:37
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Evis

Jag har skrivit massa begränsade saker det sista, eftersom jag skrivit ansökningar för forskningsanslag. Det är svårt att sammanfatta det man vill göra på 1500 tecken, men efter ett tag blir det lite som en sport.

2007-07-09 @ 07:26:43
URL: http://web.comhem.se/~u31138198/main.html
Postat av: tove

ramlade in av en slump och fastnade rätt länge.
I like.
Och jag återkommer.

2007-07-09 @ 08:52:42
URL: http://ramsin.blogg.se
Postat av: Alexandra

Mmm... det ska vara "min egen vokabulär"... fast personligen har jag alltid tyckt att det låter mycket bättre med "mitt eget vokabulär"... så jag tycker att vi fortsätter med det så kanske vi kan ändra på det lagom tills nästa SAOL kommer ut..? Haha!

2007-07-09 @ 12:30:28
URL: http://myratittianna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback