Mikas nya salong och fotohierarki

Igår var jag på invigningen av Mikas nya hårsalong KOIVISTO/KARLSSON.

Det var trevligt. Jag bestämde mig dock för att ta med kameran för att dokumentera lite Streetstyle, så att säga. Det lustiga med att ta med sig en systemkamera till ett event är att man direkt faller i status som person, man blir enbart en mingelfotograf. Har man med sig en skraltig liten fickkamera händer dock inte detta. Jag har dock inget intresse av att dokuementera mingel, och har aldrig haft. Streetstyle - JA, mingel - NEJ. Jag fotade exempelvis Peter Jöback, jag har dock en så pass dålig koll att jag inte hade den minsta lilla aning om att han faktiskt var Peter Jöback, jag fotade honom för den kreativa getuppen, men sedan började folk peka på så kallat viktigt folk att plåta.

Jag tog med mig kameran per Fatales räkning, och jag vill inte ha mingelfoto på Fatale. Mingelfoto går ut på att man fotar folk som är kändisar, I'm not interested, jag vet inte ens vilka som är kända. Ni i bloggen har mer vetskap än jag i detta, det är exempelvis vid ett flertal tillfällen ni kommenterat att mina kompisar varit med i ditten och datten, vilket jag haft noll koll på. Alls.

Ivan tog en bild på mig till
Stureplan.se, men den ligger inte uppe. Det beror i högsta sannolikhet även det på att jag hade med mig min systemkamera. Varför är det så, egentligen? Systemkamera, low class men fickkamera high class? Nä, jag vet inte. Och jag vet inte varför fotografer sätts i en underposition.

Jag var inbjudan som gäst, precis som alla andra. Inte per press eller foto. Men ack, ändock. Jag måste säga att det besvärar mig. Och det känns ju trist att behöva lämna hemma något man gillar enbart på grund av några fåniga regler gällande fota/bli fotad.

Ni får hursom se bilder senare idag på Fatale.

Kommentarer
Postat av: fil

jag är svin trött på att alla ska springa omkring och fotta hela tiden

2007-06-05 @ 14:05:31
Postat av: Hanna Fridén

fil: Inte jag, jag är fotoapa och gillar att bli fotad. Dessutom så tycker jag att folk behandlar mingelfotografer så himla taskigt.

2007-06-05 @ 14:42:26
Postat av: Mac

Vilken dag!
-Steg upp vid 9,fikade med mamma, hämtade Roskildebiljetter, köpte en jacka, fick pedikyr, och nu äter jag god gröt. Snart ska jag till tessinparken och värma upp med lite öl inför kvällens festligheter på teatron.
...Hoppsan, nu råkade jag visst blogga på din sida..

2007-06-05 @ 15:18:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback