Onödiga råd

Jag gillar inte onödiga råd. De får mig att känna mig som en idiot. Eller, rättare sagt: Det får mig att tycka att rådgivaren är en idiot, som uppenbarligen tar för givet att jag har samma intelligens som en friterad fisk.

Exempel:

Jag: "Åh, jag är så trött, jag vill aldrig mer jobba!"
Rådgivare: "Fast jobba måste du ju göra."

Nähä?

Jag: "Åh, fyfan vad arg jag är på den här arbetsgivaren! Jag ska fanimej be dem dra åt helvete och säga åt dem att brinna på ett bål!"
Rådgivaren: "Fast det vore kanske inte så smart?"

Nähä?

Jag: "Åh, jag blir så arg att jag vill strypa dem, slå dem gula och blå och hänga ut dem som idioter över hela nätet!"
Rådgivare: "Nej, det borde du inte göra."

Nähä?

Alla som känner igen sig i rådgivarens roll. Snälla, sluta, jag blir galen på er! När man som respons dessutom alltid ger: "NÄHÄ?" och de blir förbannade och bara: "Jag vill bara ge ett råd!"

"Ja, men jag är inte tre år gammal,  jag kissar inte i trosan och jag äter inte sand, jag vet väl förihelvete att man inte ska misshandla folk? Jag bara säger det, jag vill konstatera det, jag vill prata av mig som vilken annan människa som helst! Och jag hoppades, verkligen hoppades att du faktiskt skulle förstå att jag inte skulle gå ut på stan med ett basebollträ och meja ner folk hejvilt som en rabiessmittad åsnepatrull!" Då blir de sura och bittra. Det är dock deras problem, och då blir jag sur och bitter tillbaks och lämnar deras sällskap.

Förbannade rådgivare. Jag tycker annars att jag är höjden av präktighet till ett ganska osmakligt plan, i vissa fall. Men dessa rådgivare, god damn.

Kommentarer
Postat av: L

jag förstår, och känner igen mig.
Är man inte en arg bitter gammal gubbe instängd i en liten tjejs kropp redan så BLIR man det efter dessa oinsiktsfulla IRRITERANDE människor som uppenbarligen inte kan tänka sig in i andras situation. Dom små "hjälpande råden" är som fjädrar som obehagligt kittlar ens kittliga nerver, därför kan man inte låta bli att tänka att dom kanske säger töntiga råd för att göra sig bättre.
Det bidrar ännu mer till hela frustrationen.

2007-06-09 @ 19:49:01
Postat av: Sandra

Oooh, vad jag känner igen mig! Min mor gör precis så där angående mina studier. Hela tiden dessa "goda" råd om hur jag ska göra och inte göra i alla möjliga olika uppenbara fall. Sedan när jag blir grinig tycker hon att jag är elak, hon vill ju bara hjälpa till...

Postat av: malin

skit i jobbet ock slå ner idioterna och häng ut dom! mitt råd.

2007-06-09 @ 22:05:29
URL: http://www.tittutmalinp.blogspot.com
Postat av: moni

som min kombo, bara ett exempel: höll på att torka ur frysen med varmvatten för att jag med min senilhjärna hade glömt en colaburk där inne (som jag bara ville kyla ner lite snabbt) så den typ exploderade: "och isen på golvet måste du också torka upp" - NO SHIT?!? som om jag inte fattar det själv liksom. man blir ju galen.

2007-06-10 @ 08:08:24
URL: http://moni.blogg.se
Postat av: Linderholm

JAG VET!! :D Så sjuuuukt irriterande! När man säger typ att man vill slå ihjäl nån så menar man det ju knappast på allvar, utan vill mer förmedla sin irritation. Och då är det så satans störande med folk utan abstrakt tänkande som ska berätta för en vad man ska göra!

2007-06-10 @ 12:15:31
URL: http://linderholm.blogg.se
Postat av: Hanna P

ah shit, känner igen den där. Min pappa var på mig igår inför min flytt till hässleholm och påpekade att jag skulle trycka i mig massor av mat till lunch (som inkluderas i månadshyran) så jag inte behövde slösa så mycket pengar på middagsmat.

2007-06-10 @ 15:15:04
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: Kathrine

Haha härligt inlägg. :D
Jag känner igen mig ganska mkt, alla dessa jävla rådgivare.. xD

2007-06-10 @ 20:11:24
URL: http://kathrine.blogg.se
Postat av: Annika

Hahaha! Det finns också den typ av råd som bara blir så, bokstavligt talat, överflödiga... som när min morbrors fru klagade på att hennes hår var så matt (hon var gravid), och hennes mamma tipsade henne om att använda BALSAM. HAHAHAHAHAHAHAHAA.

2007-06-10 @ 21:29:00
URL: http://www.fatale.se
Postat av: emelie

ååh, jag håller verkligen med, jag tycker det är så sjukt irriterande! min mamma bara älskar att komma med totalt onödiga och överflödiga råd och kommentarer, och detta irriterar mig något fruktansvärt, likaså när andra personer gör det.

2007-06-11 @ 13:22:22
Postat av: Ellinor

Kul att du påpekar detta just nu, jag har börjat störa mig på dessa rådgivare något extremt på sistone. Mödrar är väl en vanlig grupp rådgivare, och i allmänhet äldre kvinnor tror sig alltid veta vad som passar bäst och ger råd. Det jag stör mig absolut mest på är när någon frågar om man inte ska tända lampan i taket, och sedan på eget bevåg gör det utan att vänta på svar. Ville man ha det tänt, skulle det redan varit tänt. Jag blir så arg-

2007-06-11 @ 21:58:04
Postat av: Sandra

Men alltså, när folk säger sådär är det ju för att de inte vet vad de skall svara och det är oartigt att "strunta" i det den andra sagt. Därför kommer det bara små dumma konstateranden. Självklart vet väl de också att du vet det du säger.

2007-06-11 @ 23:44:17
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: M

Trodde nästan att det var jag som skrivit det. Fy för alla människor som alltid ska ge råd, som inte bara kan lyssna! Fast man kanske är lite sån själv...

2007-06-12 @ 15:06:57
URL: http://emeelia.blogg.se
Postat av: hannahsthlm

Ja..blää för rådgivare som inte har något vettigt att komma med mer än" NÄÄÄ "eller "Inte bra idé det där".... Fast de som har massa
visioner med sina råd
är också lite jobbiga, ibland, det blir lite smått rörigt att lyssna på..;)!

2007-06-12 @ 22:26:54
URL: http://hannahsthlm.blogg.se/
Postat av: Ainur

"Men alltså, när folk säger sådär är det ju för att de inte vet vad de skall svara och det är oartigt att "strunta" i det den andra sagt."
Svenskar och japaner är ganska lika på den här punkten. Roligare blir det om rådgivaren är en finne.
Jag: "Jag är så jävla hungrig!"
Min syster: "Ät då, din dumma fan."

2007-06-13 @ 23:54:56
URL: http://www.ainurin.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback