Vem är puckot som installerade viruset?

Någon liten idiot här hemma har installerat en fin liten TOOLBAR på datorn som innehåller spyware, likmask och all möjlig skit. Personen i fråga har säkerligen fallit för ett erbjudande av typen: "Install this toolbar on your computer and earn money for clicking on our pop-ups!"

Skitbra, verkligen, då den lagrar en massa annan informationen enligt mina små undersökningar. Jag jobbar med datorn, lyckas få bort den lilla skiten men noterar att den lämnar kvar en hel del skit, mestadels spyware. Då våran Nortonprenumeration gick ut i förrgår(!) så sitter Norton och säger lustiga saker som: "Ni har det här på datorn, men pilutta er, ni har inte uppdaterat mig så ni kan ta er i häääcken, nänänänänä!"

Jag sitter här och begrundar. Vem i mitt hushåll är så pass dum i huvudet att han/hon faktiskt installerar det här programmet?

Kan det vara min mamma? Knappast. Hon är högintellektuell, den största delen av hennes högintelligens skulle jag dock vilja placera under hennes 3D-tänk. Men annars är hon inte dum, inte alls.

Kan det vara min lillebror? Knappast. Han är högmobbad vad gäller installerandet av främmande programvaror. Om han installerar något på datorn utan tillstånd så blir det bannemig barnmisshandel, med tanke på all den skit han dragit in på datorer tidigare i livet med alla cracks han laddat hem.

Kan det vara min inneboende, Sam? Knappast.
Sam är utnämnd till en av Sveriges smartaste. Visserligen av Aftonbladet, samma tidning som just nu har mig högst i listan i tävlingen om Sveriges bästa modeblogg. Det säger kanske allt, egentligen. Men jag misstänker ändå inte Sam.

Kan det vara MAX?

Ja, det är kanske Max. Max är utan tvivel den mest korkade residenten i den här lägenheten. Vacker men dum, som man säger. Och visst var det han som satt vid datorn sent igår och uppdatera sin blogg med ett inlägg om gubbar, och sedan var det lilla virusprogrammet här i morse. Det var säkerligen porrerbjudanden som kom upp, med andra ord, som Max frenetiskt började klicka på.

Det känns logiskt.

Nu sitter Max och tvinnar sina lockar mellan sina fingrar och ser hålögd ut. Ibland skrattar han ut i ingenting. Åt någonting ingen av oss andra någonsin kan förstå.

Kommentarer
Postat av: Bara undrar

hur många bor det hos dig egentligen?

2007-03-21 @ 13:22:49
Postat av: Anonym

sedan när har intellektualism med intelligens att göra?!

2007-03-21 @ 15:03:34
Postat av: Anonym

Bor Max hos dig nuförtiden? :D

2007-03-21 @ 15:42:03
Postat av: SNUTTCHOCK

Snuttchock, snuttchock, snuttchock! Är mitt namn. Som inte syns. Bara så du inte tror att jag smyger om mina intima frågor om Max.......

2007-03-21 @ 15:42:43
Postat av: Hanna Fridén

Bara undrar: Det varierar?

Anonym: Jag förstår inte din kommentar.

Snuttchock: Nja, bor och bor är väl att ta i!

Postat av: Bara undrar

men då kan du väl inte ha en hyra på 9200 själv

2007-03-21 @ 16:10:36
Postat av: Joaquim

Jag tycker du är taskig mot Max. Det brukar vara mammor eller pappor som intallerar sånt där. Kolla på Telia reklamen!!!

2007-03-21 @ 16:32:49
URL: http://squallerblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback