Mitt stackars trasiga tarmsystem

Ibland tänker jag att jag skulle vilja ha en blogg helt inriktad på mina tarmsjukdomar, jag skulle skriva mycket intressant och äckligt idag exempelvis. Jag skulle kunna skriva ner mina toarutiner, mina mediciner, hur läkningen av saker och ting går, vad jag äter. Dagar jag kände mig riktigt amibiös skulle jag dessutom kunna beskriva hur mina exrementer såg ut. Randiga, prickiga, grönt, gult, vitt, blodigt, ja, allt möjligt skojigt! Jag tror dock att det skulle kunna missuppfattas, jag tycker mycket illa om avföring, men är intresserad av hur kroppen fungerar, men det skulle nog kunna dra den typen av folk som är intresserad av förstnämnda, vilket skulle vara mycket jobbigt.

Jag nöjer mig dock med att säga:

Jag är stressad och jag måste gå upp till jobbet, men jag får inte fören medicinerna börjar värka. Jävla helvetes pissfan.


Kommentarer
Postat av: Alla flickors rumpor doftar väl hallon? ;)

...och det är nu man kommer att tänka på kompisen Dr Phil som berättat att en tredjedel av alla människor har någon form av magåkomma, men att det är så tabu att prata om att de flesta tror sig vara ensamma om det och bara gnälliga...
Mer rektoskopi åt folket!(?)

2007-05-30 @ 13:04:40
Postat av: Hanna Fridén

Alla: Rektoskopi gör mycket, mycket ont :(

Postat av: ML

En intressant motsättning, jag vet iofs inte om den stämmer, men jag har hört att det är så: trots att avföring allmänt anses som äckligt är det hög status bland läkare att vara expert på det (gastroenterologer). Jag har funderat på varför det är så, om det nu är så. Men som vanligt har jag inte kommit fram till något.

2007-05-30 @ 13:58:53
Postat av: ida

Jag hade läst den bloggen varje dag. Lätt.

2007-05-30 @ 14:14:04
URL: http://litemycket.blogspot.com
Postat av: Hanna Fridén

ML: Förmodligen för att tarmsystemet är mycket komplicerat. Jag har haft väldigt, väääldigt många läkare inom ämnet, börjar man prata det minsta lilla om hur konstigt det fungerar så får de en manisk blick och sitter och maler på i minst EN KVART om hur tarmsystemet är lika komplicerat som hjärnan, och att vi vet lika litet om det som hjärnan och blahblahblah. Precis som jag, alltså.
Ida: Haha! Man vet aldrig! Det vore roligt!

2007-05-30 @ 14:23:46
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: lovisa

tror det hade vart sjukt intressant. du är inte den enda med magproblem, jag hade nog lärt mig ett o annat. Go for it!(jag är inget äckel besatt av bajs. men intresserad av hur mat pverkar oss)

2007-05-30 @ 16:38:40
Postat av: kajsa, GASIG

Hej!
Lider även jag av diverse magproblem. Är ständigt uppsvullen och dålig i magen. Har kommit framt till att laktos var en grej jag inte tålde, men det är mycket mer än så. Jag blir dålig av ALLT. Är så sjukt less på detta. Känner med dig! Enda bra med att ha ständigt krånglande mage är att jag aldrig kommer gå upp i vikt, jag bajsar ut allt så fort.

2007-05-30 @ 16:58:30
Postat av: Karin

Min pojkvän skriver ofta om sitt slem i halsen, snor och dålig mage. Han får knappt några kommentarer alls på sin blogg.

2007-05-30 @ 17:09:32
Postat av: Anonym

Jaa snälla! Hanna Fridéns magblogg, haha! Klockrent. Jag kräver något motsvarande "Dagens outfit"; "Dagens avföring"?

2007-05-30 @ 20:56:50
Postat av: ML

Hanna: menar du att du också börjar mala om hur komplicerat tarmsystemet är så fort någon börjar prata om det? Det är ju bra i så fall, alla tjänar på att veta lite om hur tarmarna fungerar. Du borde vara rätt slängd i det vid det här laget, och har kanske lättare än många experter att kommunicera det du vet, och upplever, till folk. Så sett vore det bra om du startade en tarmblogg. Däremot skulle jag önska att du inte publicerar för mycket frånstötande bilder. Det skulle förutom att skrämma bort många av de läsare jag tror du vill ha locka till sig knäppisar (som du påpekar, hm, just det ja).

2007-05-30 @ 22:22:26
Postat av: Tova

Jag tycker mycket om hur kroppen fungerar..men det är aldrig nån som tycker om att prata om sånt. jag skulle tycka det var rätt spännande med en sån blogg.

2007-05-31 @ 15:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback