Alek Wek

image1674
Bild ur Lindex underklädeskampanj för hösten.


Det är inte ofta jag hypar modeller, men ibland finns det verkligen skäl. Som nu, Alek Wek, som frontar Lindex underklädskampanj för hösten i år. En jävla tuff kvinna, måste man säga.

De 28:e augusti i år kom Alek Weks självbiografi ut: Alek: From Sudanese Refugee to International Supermodel. Hon flydde med sin syster från inbördeskriget i Sudan till England. Hon blev snabbt upptäckt av en modellscout och började gå modevisningar vid 18.

Hennes stora genombrott kom efter att hon medverkat i Tina Turners musikvideo Golden Eye. Men det var inte det enda. Alek utbildade sig på Longon College of Fashion vid sidan av hennes modellkarriär. Idag har hon ett eget väskmärke vid namn ²Wek 1933² och är medlem i U.S. Committee for Refugees' Advisory Council, där hon arbetar för att rikta uppmärksamhet mot situationen i Sudan och andra utsattsa länder i världen.

Idag är hon en supermodell, och går bland annat för en av mina absoluta favoritdesigners, det vill säga John Galliano.

Alek Wek är inspirerande för att hon gått från inget, till allt. Från en mardrömssituation till ett liv som de flesta bara kan drömma om. Hon har klättrat, hon har slagits och hon har lyckats.

Därför vill jag skriva om Alek Wek. För hon är så jävla grym.

.

Kommentarer
Postat av: Evis

Och himla snygg, inte att förglömma.

Postat av: Anna

Fantastisk kvinna!

2007-11-08 @ 15:30:46
Postat av: Maria

Det värmer att få läsa om människor som lyckas. :)

För någon vecka sedan läste jag om en ung kille i England som hade startat en egen chokladfabrik och det hade gått jättebra. Jag blev så glad då. Tänk om tidningarna kunde skriva mer om sådana saker, istället för bara våld, död och ännu mer död.

2007-11-08 @ 15:43:10
URL: http://www.vildvittra.se/13
Postat av: Vera

Du hann först! Hahaha!! Håller med dig om att hon är grym. Vacker som få oxå.
Tjoflöjt! Hoppas att din halsfluss är borta ...

2007-11-08 @ 16:09:35
URL: http://verasvarld.blogspot.com/
Postat av: milla

Hennes liv och karriär påminner mycket om den äldre modellen waris dirie. Hon gav också ut en självbiografi. Också en inspirerande kvinna.;)

2007-11-08 @ 16:16:38
Postat av: joella

Har du läst "en blomma i afrikas öken" av supermodellen Dirie Waris? Där har du en stark kvinna! Hon blev könsstympad mot sin vilja, blir lämnad ute i djungeln för att läka efter ingreppet, hon rymmer vidare i boken då hennes pappa vill gifta bort henne med en femtio år äldre man, hon flyr genom öknen flera mil utan vatten eller mat och undkommer lejon, hon lyckas ta sig till sin farbror och kommer sedan till england där hon upptäcks och blir supermodell. Hon är banne mig en stark kvinna!!!

2007-11-08 @ 16:39:17
URL: http://joella.blogg.se
Postat av: Facit

"Hon blev snabbt upptäckt av en modellscout och började gå modevisningar vid 18."

Snabbt? Hon flydde när hon var sju år. 1

2007-11-08 @ 23:21:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback