Fjäderfransar

Alltså. Jag är så irriterad.
Sedan i våras har jag velat ha riktigt snygga fjäderlösögonfransar, men de enda som finns i butik är liksom tjocka och runda. Och korta. Och det vill jag inte ha. Jag anser att det mycket specifikt fungerar till en enda look, jag illustrerar nedan.

image1702


Det vill säga, gnullesnuttevuffsigotlolita. Gotlolita. Varför? För att man måste ha en extremt kontrastrik look, svart på vitt, för att ögonen inte ska bli helt osynliga.

Nej, jag har istället letat efter groteskt långa och spindliga varianter. Lite glesare. Det fanns inte då, men jag hoppades att det skulle komma till hösten när trenden skulle bli ett starkare faktum än i typ februari i år.

Men det gjorde det inte.

Så istället har jag gått runt till Buttericks och Smink & Perukmakaren för att helt enkelt hitta groteskt långa och spindliga lösögonfransar som man sedan kan sätta egna fjädrar på, men även där har alternativen varit allt för mesiga. Jag lekte med tanken på att göa egna i löshår, men upptäckte snabbt att jag är långt ifrån tillräckligt fingerfärdig för att få fram stadiga fransar som ser något så när likadana ut.

Mina önskefransar skulle se ut ungefär så här, om jag får illustrera.

image1703
image1704


Helst svart, såklart. Om ni förstår vad jag menar? Oregelbunden längd på fjädrarna. En del dun i växlande gråskala och långa, ganska tjocka, spindliga fransar.

Men jag får väl rita ordentliga teckningar istället för de här crappiga vektorillustrationerna och nöja mig med det. Eller så får någon överbevisa mig vad gäller de tjocka, korta varianterna och leverera ett fantastiskt resultat.

Tills dess kommer jag sura.
 

Kommentarer
Postat av: sofia dahlén

det finns långa spretig på makeupstore. Inte identiska med dom du ritat, men kanske mer åt det hället än det som funnits tidigare.

Jag har köpt korta tjocka och fläckiga. Ugglefransar. Jättefina. Faktiskt.

Postat av: Hanna Fridén

Sofia: På make up store? Vafasenihelvete. Här går jag runt på riktiga ställen med riktigt teatersmink och de korrekta doningarna, så finns det i en svennebutik. EN SVENNEBUTIK. Inget ont om Make up Store, de är bra. Men jag är chockad. Tack för tipset!

Nu får du förresten överbevisa mig med fransarna så att jag känner mig dum, baby. Det är ett av skälen till varför jag älskar dig. Du brukar nämligen vara bra på det dä.

2007-11-14 @ 20:32:47
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Greta

Make Up Store!
Är allt jag säger. De är ganska fina faktiskt.

2007-11-14 @ 21:02:16
URL: http://punkelikat.blogg.se
Postat av: Nadja

Ne jag gillade illustrationerna ovavsett crappigheten, spec de sista:) Lycka till med jakten!

2007-11-14 @ 21:24:28
URL: http://thencloset.blogg.se
Postat av: UllaFrivolt

Jag tänkte också tipsa om Make Up Store. men jag struntar i det, för det verkar tillräckligt många redan ha gjort:D

2007-11-14 @ 21:44:23
Postat av: Mimmi

Kanske kan hitta dem här!

http://www.shuuemura-usa.com/Products/programs2.aspx?CategoryID=430

//Mimmi

2007-11-14 @ 22:18:25
Postat av: Rockdoll

Jag ville också ha, men hittade inte. Så jag köpte vanliga svarta fjädrar på panduro och klippte till och klistrade på mina egna ögonfransam istället. Inte på samma sätt som du ville ha, men ändå fjädrar på ögonfransar. Det funkade faktiskt. Lite iaf :) Men ja, de har några sorter på Make up store också.

2007-11-14 @ 22:43:51
URL: http://rockdoll.webblogg.se
Postat av: Anna

MAC vet jag ska ha lösögonfransar, inte för att jag vet om de har fjädrar :/ Men är du förbi Åhlens City så ja, då kan du ju titta in :)

2007-11-14 @ 23:07:35
Postat av: Sandra

Seriöst, jag vet inte om jag är otjejig eller något men jag är helt värdelös på att sätta på lösögonfransar och kommer de EVER på plats så är de av imon en halv 5minutare :(
Jag vet att det är svårt att lära folk sånt här men har du (eller nån annan) något tips på hur man gör på bästa sätt?

Förresten så beskrev du nyss mina drömfransar också :P

2007-11-14 @ 23:10:20
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: Lina

Jag har också länge velat ha sånna ögonfransar, dom runda fjädrarna blir inte liak dramatiska, mer bara kompakta och skumma.
Hittade jag sånna skulle jag nästan överväga tt famla runt som en mullvad pga att jag knappast tror dom passar med glasögon :P

2007-11-15 @ 00:40:08
URL: http://mjorf.blogg.se
Postat av: Johnny Scharonne

du får sno stjärtfjädrarna från min undulat.

2007-11-15 @ 13:46:30
URL: http://scharonne.wordpress.com
Postat av: hanah

det finns en "emo-affär" om man går från drottninggatan till gamla stan , vet inte vad den heter men där finns det riktigt långa i olika färger . :)

2007-11-15 @ 19:41:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback