Dagens outfit och en massa snor - 12 december 2006

12dec06Ok, vet ni vad det första jag tänker är när bloggen är nere, va? Va? Va? Ja, inte fan är det något fint i stil med "Åh, jag som ville skriva det här djupa och inspirerande inlägget som kom till mig i en kall decembernatt och påverkade mig ner till min fotsvamp!"

Nä.
Jag tänker på siffror.
Det är ganska ego!

Dagens outfit
Basker i typ päls eller något: Second hand, Myrorna.
Knytblus med vida armar och puff: Second hand, Myrorna.
Skärp med hästko: Present från min storasyster Stina.
Midjehög långkjol: Gammal.

Osynliga stövletter: Ten Points, förra vintern.

Min chef har fått samma förkylning som jag! Vi sitter och låter precis lika härskna båda två och alla kunder undrar varför allt tar så mycket längre tid än vanligt!

Kanske för att vi springer till toan hela tiden för att tömma våra små näsor. Alltså, egentligen, om man snyter sig så himla mycket, borde man då egentligen behöva utföra andra toalettärenden? Det är orättvist. Fruktansvärt orättvist. Sårig näsa, någon?


Kommentarer
Postat av: Lolita

det där fotot är outstanding!Snyggt, snyggt :)

Postat av: Mia

Stackarn! Bort med snortrollen NU! Glad Lucia på dig, förresten:-)

2006-12-13 @ 07:46:58
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: Lina

snyggsnygg....precis likadan blus har jag..dock köpt på gamla jenny o josefine...

2006-12-13 @ 08:27:22
URL: http://www.modeflickan.blogspot.com
Postat av: jenny

Det rinner vattnig snor från min näsa, hela tiden.. Det gör det hela mycket svårare när jag blir filmad.. Fy! Hoppas du och chefen snart kryar på er (mig också!)

2006-12-13 @ 08:58:22
URL: http://jennyk.blogg.se
Postat av: Maggan

OJ, vad glad jag blir ENTLIGEn en unik blogg. jag gillar den skarpt. Det är roligt att du skriver exat vad du vill, och inte några himmla politiskt korketa fraser i vare blogg. Det tar kål på mig.

2006-12-13 @ 09:11:27
Postat av: Annika

Nu är jag till och med avundsjuk på dig eftersom blogg.se publicerar dina inlägg, men inte mina. Det känns som att jag börjar bli bitter.

2006-12-13 @ 09:29:39
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Vera

Du överraskar typ varje dag med häftiga å snygga outfits Hanna! I like å blir inspirerad :)

2006-12-13 @ 10:37:08
URL: http://verasvarld.blogspot.com/
Postat av: Sara

underbart snyggt foto. klädsel likaså! glad lucia!

2006-12-13 @ 11:44:34
URL: http://sara-f.blogspot.com
Postat av: Ollie

Ja, Hanna, du verkar vara en besynnerligt arg person. Och dessutom verkar det som du har svårt med all form av kritik; i övermått tycks du sträva efter att suga in allt på ett personligt plan. Om jag skrev "märklig definition av skönhet" så menade jag naturligtvis inte att de personer som visas på bilderna på något sätt skulle vara fula, däremot var det, ja man kan kalla det för en kritisk reflektion över din ståndpunkt att dessa glasögon på något sätt skulle "tillföra skönhet till vår vardag". Jag är av den fasta åsikten att åberopandet av konsumtion, i detta fall att uppmana människor att köpa glasögon på retrobågar och spectacles of Africa, är ett högst tvivelaktigt föfarande. Genom att skriva exempelvis "skaffa, skaffa, skaffa nu" gör du dig också skyldig till allvarlig utarmning av definitionen av skönhet. Bara de som har råd och tycker att det finns ett värde i att köpa designerbågar kan tydligen tillerkänna sig uppgiften i tillhöra den utvalda skara hippa människor som "tillför skönhet till vår vardag". Att vara hipp handlar inte om olika yttre faktorer, som exempelvis att ha de rätta bågarna eller ha råd att köpa de rätta kängorna, vilket du tycks tycka. Dessutom är dina tillsynes pseudofeministiska åsikter inte heller särskilt hippa, och passar definitivt inte ihop med den typ av ekonomiska segregering som din blogg i övrigt tycks vilja förmedla. Vi som inte har råd att passa in i din vardag av skönhet vill heller inte göra det. Om du har missförstått detta får du skylla dig själv. Det finns ingen anledning att med pubertala svordomar och tonårsfeministiska könsord sabotera andras bloggar för det, det uppskattas inte. Jag hoppas jag har uttryckt mig tydligt i denna fråga, och anser därmed att denna divergens är över: det finns inget mer att tala om mellan dig och mig. Jag tillhör tyvärr inte den värld du beskriver.

2006-12-13 @ 14:30:28
Postat av: retrobågar

Ollie du skrev följande ogenomtänkta mening:
"Jag är av den fasta åsikten att åberopandet av konsumtion, i detta fall att uppmana människor att köpa glasögon på retrobågar och spectacles of Africa, är ett högst tvivelaktigt föfarande."
Om du hade satt dig in i saken ordentligt så skulle du ha upptäckt att det nästan handlar om antitesen till konsumtion--nämligen bistånd.
Vi säljer glasögonbågar som av ngn anledning inte kan användas i Afrika, pengarna betalar frakten för de bågar som kan användss därnere.
Hur kan du ha ngt emot detta?
Maila mig gärna på hesselmark(at)gmail.com

2006-12-13 @ 15:34:02
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se
Postat av: retrobågar

Ollie du skrev följande ogenomtänkta mening:
"Jag är av den fasta åsikten att åberopandet av konsumtion, i detta fall att uppmana människor att köpa glasögon på retrobågar och spectacles of Africa, är ett högst tvivelaktigt föfarande."
Om du hade satt dig in i saken ordentligt så skulle du ha upptäckt att det nästan handlar om antitesen till konsumtion--nämligen bistånd.
Vi säljer glasögonbågar som av ngn anledning inte kan användas i Afrika, pengarna betalar frakten för de bågar som kan användss därnere.
Hur kan du ha ngt emot detta?
Maila mig gärna på hesselmark(at)gmail.com

2006-12-13 @ 15:45:17
URL: http://spectaclesforafrica.blogg.se
Postat av: Hanna Fridén

Ollie!

"Ja, Hanna, du verkar vara en besynnerligt arg person. Och dessutom verkar det som du har svårt med all form av kritik; i övermått tycks du sträva efter att suga in allt på ett personligt plan."

Ollie, grattis, de enda som tycker det är folk som kommer med otrevliga kommentarer. Jag får jättemycket mail och kommentarer varje dag, inte sällan med kritik som framförs artigt, och de får ett artigt svar. Deras respons brukar dessutom lyda "gud vad du tar kritik bra!" Så det kanske är du som är avvikande? Att jag säger åt dig att inte vara fräck och otrevlig mot mina vänner, som du kanske kommer ihåg, kanske inte handlar om att jag tar åt MIG på ett personligt plan, utan det kanske handlar om att jag tycker att du ska behandla folk med respekt?

"Om jag skrev "märklig definition av skönhet" så menade jag naturligtvis inte att de personer som visas på bilderna på något sätt skulle vara fula, däremot var det, ja man kan kalla det för en kritisk reflektion över din ståndpunkt att dessa glasögon på något sätt skulle "tillföra skönhet till vår vardag"."

Kul för dig att du MENADE något annat, men vad du faktiskt menar spelar ingen roll Ollie, det är vad du skriver som räknas. Jag menar, Hitler var kanske god på insidan, men han var ett jävligt ruttet ägg utåt, inte sant? Om du ska påpeka att du MENADE något annat så kan du, som helt vanliga människor, säga: "Jag ber hemskt mycket om ursäkt som uttryckte mig klantigt, det här menade jag istället."

"Jag är av den fasta åsikten att åberopandet av konsumtion, i detta fall att uppmana människor att köpa glasögon på retrobågar och spectacles of Africa, är ett högst tvivelaktigt föfarande. Genom att skriva exempelvis "skaffa, skaffa, skaffa nu" gör du dig också skyldig till allvarlig utarmning av definitionen av skönhet. Bara de som har råd och tycker att det finns ett värde i att köpa designerbågar kan tydligen tillerkänna sig uppgiften i tillhöra den utvalda skara hippa människor som "tillför skönhet till vår vardag". Att vara hipp handlar inte om olika yttre faktorer, som exempelvis att ha de rätta bågarna eller ha råd att köpa de rätta kängorna, vilket du tycks tycka. Dessutom är dina tillsynes pseudofeministiska åsikter inte heller särskilt hippa, och passar definitivt inte ihop med den typ av ekonomiska segregering som din blogg i övrigt tycks vilja förmedla. Vi som inte har råd att passa in i din vardag av skönhet vill heller inte göra det. Om du har missförstått detta får du skylla dig själv. Det finns ingen anledning att med pubertala svordomar och tonårsfeministiska könsord sabotera andras bloggar för det, det uppskattas inte. Jag hoppas jag har uttryckt mig tydligt i denna fråga, och anser därmed att denna divergens är över: det finns inget mer att tala om mellan dig och mig. Jag tillhör tyvärr inte den värld du beskriver."

Eh, läs Spectacles of Africa och vad det handlar om. De säljer bågar, för 350 kronor styck, och förtjänsten går till att hjälpa folk med dålig syn i Afrika som inte har råd att köpa egna. Jag tycker att det är eminent att folk köper de här bågarna, de är inte nyproducerade, pengarna går till välgörenhet och så har folk som vanligtvis inte har råd möjligheten att skaffa ett par bågar som de gillar.

Vad är problemet med det?

Att du däremot får svar på tal när du fäller otrevliga kommentarer där mina vänner, som ställt upp ideellt på bild för att hjälpa till, och sedan tycker att det är otroligt hemskt och omoget att du får en motreaktion: Ja, vad kan jag säga? Dags att skaffa lite självdistans? Dags att förstå att om du ger skit så får du skit tillbaka? Jag tar inte i med pincetter, jag har nämligen lärt mig att folk som är självisk oeftertänksamma inte tar till sig av något annat! (och du är oeftertänksam, för du har bevisligen inte kollat upp en enda sak du kritiserar)

Dessutom, om du nu tycker att jag uppmuntrar en dyr livstil så kan du tänka till igen. Vad har jag på mig i bloggen? Mestadels billigt och second hand, vad har andra modeförebilder på sig? Dyrt, mestadels. Om jag då kan vara en förebild inom det här ämnet som snarare uppmuntrar den typen av konsumtion så är väl det ändå bra? Eller tror du helt ärligt att någon skulle se upp till mig, se mig som en inspirationskälla, om jag inte handlade alls och inte engagerade mig alls i ämnet?

Nej, det skulle ingen som är intresserad av mode och stil, så vad finns det då för annat sätt att nå ut till rätt målgrupp? Inget, så vitt jag vet.

Dessutom tycker jag om kläder och stil!

2006-12-13 @ 16:42:10
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Hanna Fridén

Nu ska jag svara på alla snälla också!

Lolita: Tack! :D

Mia: Tack! Glad Lucia, Mia! :D

Lina: Mmm, de här stora blusarna är så härliga.

jenny: Buhuhu, stackars! :(

Maggan: Tack så mycket, vad glad jag blir! :D Jag är politisk korrekt enbart där det spelar roll, vad gäller resten så får min personlighet överhand.

Annika: Nej, bli inte bitter! :(

Vera: Tack! Vad kul :D Min garderob är... eh, stor, eh... Garderober, menar jag, eh.

Sara: Tack! Och tack detsamma!

2006-12-13 @ 18:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback