John Galliano, Vår-sommar 2008

image1470Varje gång jag tröttnar på kläder och mode och bara tycker att allt handlar för mycket om trend, anpassning och konformitet så kan John Galliano rädda mig. Han bevisat att det är konst. Att det är attityd. Han visar upp det jag älskar med sitt unika färg och fomrspråk.

Jag älskar dessutom hur John Gallianos modeller har långt mycket mer spelrum för personlighet på catwalk än på alla andra. Hos John är inte modellerna objekt, de är lekfulla, kaxiga kvinnor som bär upp hans fantastiska konstverk med glans.

image1471


Och sedan sminkningarna! Sminkningarna.
Det är ren och skär extravagans.

Bilder:
Style.com
Catwalkfoton: Marcio Madeira
Detaljfoto: Don Ashby och Olivier Claisse
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Den där visningen. Åh. Så vacker och underbart fantastiskt jätteinspirerande!

Postat av: Sok

Hanna vi ser dig väl på H.N på marie L på lördag? jag måååååste dit, kommer det va svårt att komma in tror du, lista och så? din blogg äger ja. Sok.

2007-10-08 @ 13:13:24
Postat av: Evis

Kan inte annat än hålla med dig. Gallianos höstkollektion var underbar, och den här går verkligen inte av för hackor heller.

2007-10-08 @ 13:27:23
URL: http://web.comhem.se/~u31138198/main.html
Postat av: Hanna Fridén

Anna: Ja, verkligen!
Sok: Kanske, vi får se! Annars tror jag inte att det kommer vara några problem att komma in, Marie Laevau är ju ändå en Söderklubb, så det brukar inte vara så mycket lista utan snarare demokratiskt köande.
Evis: Ja, jag önskar att sådanna kläder fanns att hitta i vanliga butiker, vilken fröjd!

2007-10-08 @ 13:36:56
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: nett

Fram för mer attityd hos modeller, ja! Leende, flörtande, ilskna, vad som, bara det inte tvunget reducerar dem till klädhängare.

2007-10-08 @ 16:57:01
URL: http://automatedalice.blogg.se
Postat av: Jenny

Konceptet är drömmar som blir verklighet, jag vill ha mer mer mer!!

2007-10-08 @ 18:29:13
URL: http://pygmeestyle.blogg.se
Postat av: Johnny Scharonne

Tycker du inte hon i blått till höger ser lite väl smal ut? Eller tror du att hon är så naturligt? Armen till höger ser lite misstänkt Auschwitz ut. Jag anklagar inte henne, men jag har för mig att du inte brukar gilla när modeller är ohälsosamt(?) smala. Varför visar du upp den där bilden och glamoriserar den? Jag attackerar dig inte, jag vill bara veta vad du tycker om det.

2007-10-08 @ 19:45:55
URL: http://scharonne.wordpress.com
Postat av: Hanna Fridén

Johnny Scharonne: Jag är inte emot folk som är smala, jag är emot uppvisande av samma ideal. Jag är emot modebranschens snäva ideal, ja, men så länge det inte är det enda jag själv presenterar så är det inte samma sak. Jag är inte emot någon hur tjocka eller smala de än är: Bara när det är likriktat. Vilket inte min blogg är.

Dessutom glamuoriserar jag ingen typ av kropp eller kroppsform. Bara de kaxiga uttrycken, färgerna och kläderna.

Mycket jag presenterar inom mode kommer väl tyvär bli så, det är omöjligt att få tag på annat material. Men som sagt, min blogg handlar försvinnande lite om mode.

Så därför.

2007-10-08 @ 20:27:20
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Anonym

fantastiskt att alla modellerna ser ut som dom har anorexi kläderna är så otroligt snygga modellerna är okså otroligt snygga atituden är snygg önskar bara att det fanns mer av modellerna inte för deras skull utan för tjejerna som beundrar dom och vill bli som dom.Och visst det är okej att ha med smala tjejer när man skrivewr om mode för det finns så mycket av det i modevärden men då måste man okså skriva om att man inte stödjer det

2007-10-09 @ 21:07:45
Postat av: Stephanie

Jag måste bara få tala om att jag håller med till punkt och pricka i det du säger om Galliano.
Loverboy no#1

2007-12-11 @ 17:11:51
URL: http://bittersweetcinnamon.blogg.se
Postat av: Fashion Gossip

Jaa, det är inte direkt kläder man går ute på stan eller på skolan med! Men jag håler med dej, John Galliano är fantastisk. även om du inte kanske tänker "snyggt" av aliminiums hjälmen..så märker du att han har TALLANG, när du ser heheten och detaljerna. Min favorit är dne rosa lager-på-lager oversizade Musse-pigg inspirerade klännngen/kappan den är underbar. underbar.
// FashionGossip - http://fashiongossip.blogg.se

2008-04-07 @ 17:31:22
URL: http://fashiongossip.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback