Kattas nya frilla

image1636
image1637


Min inneboende, Katarina Ekblad, blev häromdagen uppjagad av en frisör från Toni ang Guy för att leka hårmodell. Katta var i färd att bleka sitt svarfärgade hår tillbaka till sin naturliga hårfärg, det vill säga vitt (Katta har typ noll pigment, hon HAR vitt hår, tro mig) vilket innebar att det var sådär gulorange. Det tyckte de var häftigt, så de färgade in det med rött och gult för att skapa en tuff toning.

Och vips! Asläckert. Och astrendig färg för hösten. Tillsammans med hennes gråa damhatt blir det jättesnyggt.

Jag trodde i ärlighetens namn inte att det kunde vara snyggt med orange hår, men jag har blivit övertygad.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Woah, supersnyggt! Ännu en färg att lägga till önskelistan över hårfärger.

Postat av: emilie

haha. jag satt också hårmodell för toni & guy. det blev rött. jag har alltid velat vara rödhårig.

2007-10-30 @ 00:13:12
URL: http://frokenrinse.blogspot.com
Postat av: MyyZz

VERKLIGEN superläckert!!!

2007-10-30 @ 01:06:13
URL: http://blogg.myyzz.nu
Postat av: emma

vad tycker du om spetsiga pumps? är det totalt smaklöst eller snyggt?

2007-10-30 @ 01:28:56
Postat av: Annika

emma - Varför skulle totalt smaklöst och snyggt vara varandras motsatser? ;)

Snyggt som attan. Orange är världens läckraste färg. Jag vill ha ett par orangea, spetsiga pumps.

2007-10-30 @ 01:45:08
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Malle

urläcker färg!

2007-10-30 @ 07:29:59
URL: http://malin.priv.se
Postat av: Smartasmia

Japp - en riktig färgklick i höstmörkret; och en snygg sådan:-)

2007-10-30 @ 08:17:03
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Ja jäklarns vad snyggt!

2007-10-30 @ 08:38:27
URL: http://www.jeanettewallin.blogg.se
Postat av: Emma

Jag måste få kommentera en sak, och det jag vill tala om är rutan till vänster som innehåller en presentation av dig själv. Att du kallar dig journalist tycker jag är att ta i.
En läkare t.ex får ej kalla sig läkare om denne person inte har en läkarexamen. Samma med präst, tandläkare etc etc. jag minns själv från min mediatid på gymnasiet, då jag fick reda på att ingen av mina medielärare hade en lärarutbilning inom det de faktiskt lärde ut varenda dag. Jag själv, som ännu inte har en titel, kommer att lägga ut ca 250.000 kr för att få en fil kand inom information och PR, alltså, en kandidat-examen. Därför, blir min titel informatör, vilket jag också har betalat för att få. Till saken nu, det känns alltså orättvist att människor som ej har denna examen nu för tiden kallar sig för ditt och datt. Det kan låta orättvist av mig att uttrycka mig så, för visst, vissa jobb kräver ingen examen. Men är man t.ex en informatör om man ej har examen? Är man en grafiker om man ej har en utbildning? Man kan säga: Jag jobbar som informatör, men det känns inte rätt i hjärtat på mig att säga att man ÄR det. När jag själv lägger ut så pass mycket pengar för att verkligen BLI det, skulle jag känna någon slags felaktighet när någon annan utan någon slags utbildning påstår samma sak. Nåväl, det var bara en fundering på en måndag som denna!

2007-10-30 @ 08:42:47
Postat av: sanna

Äh, skitsamma om man har rätt att kalla sig för vad man kallar sig. Känns mest löjligt, lite som feminist-debatten för några år sedan ("och HON kallar sig feminist, men det är hon ju VERKLIGEN inte på riktigt! bla bla bla""). TYcker du är en utmärkt journalist, Hanna!

Nu till saken; lyssnar du aldrig på musik? Jag har svårt att tänka mig det, det vore kul om du delade med dig lite av vad du lyssnar på om dagarna!

Tack för mig!
//Sanna

2007-10-30 @ 09:12:40
URL: http://sannawickman.blogspot.com
Postat av: Matilda

Men ärligt.. dessa som jobbar upp sig då? Utbildning är inte allt!

2007-10-30 @ 09:57:22
URL: http://www.pusspjett.com
Postat av: Alexandra Malmqvist-Olsson

Frågan om vem som får kalla sig journalist är spännande men kan ibland bli rätt högfärdig.

Själv kallar jag mig inte för journalist ännu eftersom jag fortfarande utbildar mig. Men jag har inget problem att en ickeutbildad skribent(?) titulerar sig som journalist.

2007-10-30 @ 10:04:28
URL: http://trynottolooksopretty.blogspot.com
Postat av: Annika

Jag håller inte heller med Emma, surprise surprise. Naturligtvis får du inte påstå att du är legitimerad läkare om du inte är det, men det är rätt stor skillnad på att vara läkare och... informatör. En person som jobbar som informatör, en person som är utbildad informatör är utbildad informatör, men behöver ju inte ens jobba som det, egentligen. Dock förstår jag lite din poäng, jag skulle inte kalla mig journalist, inte heller under de perioder då jag arbetat på tidning (då kallade jag mig reporter). Jag kallar mig nu frilansskribent efter som jag skriver i tidningar på frilansbasis, helt enkelt, eftersom jag LITE som du anser att det implicerar en färdig utbildning om man kallar sig journalist. Vad ANDRA kallar sig, däremot, det bryr jag mig inte om överhuvudtaget.

Det kan ju även gå åt andra hållet, som i en insändare som frågade sig "Ska [insert författarnamn] få kalla sig FÖRFATTARE bara för att hon skriver BÖCKER?!"

Kalla er vad ni vill, bara ni kan stå för det.

2007-10-30 @ 12:35:32
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Anonym

blä...

2007-10-30 @ 13:01:31
URL: http://primaryroad.blogspot.com
Postat av: Nellan

Öh, va? Klart att man kan vara informatör utan att ha en examen. Jag tycker att det verkar mer logiskt att kalla sig för något man faktiskt arbetar med än att kalla sig något man är utbildad för att framöver kunna arbeta med.

2007-10-30 @ 17:14:22
URL: http://nellan.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback