Kvällens House - Celiaki

image1531


AMEN I HELVETE.

Kvällens avsnitt av House var inte alls kul, inte alls. För det första var det en person som blev galen och började höra röster, för det andra var det en som dog: av Celiaki! Celiaki! Det jag har. Glutenintolerans kallas det annars.

En liten bebis dog av det. För att den inte kunde ta upp medicineringen ordentligt. Och jag tar inte upp näring eller sånt crap ordentligt heller, vilket är varför jag äter så förbannat mycket, har trehundra kostillskott och äter så mycket fett. Jag blir dålig annars och går ner ungefär hundra kg.

Och nu dog folk av det! Förbövelen i helvetet, det var det värsta jag någonsin sett på House.
Från och med nu ska jag börja gå runt med en gigantisk skyllt där det står :

"JAK ER CELIAKI JAK ER CELIAKI JAK ER CELIAKI JAK ER CELIAK JAK ER CELIAKII! JEK MEJ HUNDRA MEDICINER MER JAK ER CELIAKI JAK HAR VELKAMMAT TARMLUDD JAK ER CELIAKI INTE"


Buhuhu!
Paranoia.
Aj! Inte kul. Skitavsnitt.

Celiaki är ju okej annars! Men litet kort där det står. Smart, ja. Tror jag. Uheh.

Skaffa det ni med, låt oss vara starka i vår gemensamma dödsparanoia och dåliga tarmar!

Kommentarer
Postat av: top Chic.

Scch, jag älskar House har inte sett det på veckor. Men ja, jag kan hålla med om att man blev lite snopen: psykfall av glutenintolerans. Måste tillägga att jag är lite förtjust i hans person. Vad säger du Hanna?

Postat av: Hanna fridén

top Chic: Han är en intressant karaktär men jag skulle aldrig vilja dejta, vara vän med eller ha honom som familjemedlem!

Obehandlad celiaki kan orsaka död, faktist.

2007-10-23 @ 22:49:38
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Ellen

Jag tycker house är en helt sjukt underbar figur, så fruktansvärt klockren och konstig, men idag vart man lite "ehm...jahaja". Tycker iaf att det var bra att mamman där antagligen dör eftersom att hon inte ville bli behandlad, dom kan ju inte rädda alla, då blir det ju tråkigt.

Vet du om det är sant det där med att folk med glutenintolerans har större chans att få magcancer?

2007-10-23 @ 22:56:18
URL: http://kosmonautanka.bilddagboken.se/
Postat av: Hanna fridén

Ellen: Ingen ska dö när de dör av det som jag har, de får bara dö av konstiga saker som inte finns i Sverige eller man aldrig hört någon ha, bubuh!

Om det är större risk så vill jag inte veta. Då vill jag gå med skygglappar. Errrk.

2007-10-23 @ 23:01:55
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: sofia dahlén

jag tycker framför allt att avsnittet var tråkigt eftersom det inte funkar som vanligt i "gänget". Jag är konservativ när det kommer till tv-serier, jag vill att det ska vara som det är, samma dynamik avsnitt ut och avsntt in. Det är därför jag gillar CSI, det är samma sak varje gång med 50% obduktionsmontage och 50% spydiga förhörstekniker. Tryggt och förutsägbart. Som House också var fram till för några avsnitt sen.

2007-10-23 @ 23:32:22
URL: http://www.conspicere.se
Postat av: Hanna

Jag känner en som nästan dog av celiaki. Han var ganska gammal och läkarna trodde inte att det var det som var felet, eftersom det är en "barnsjukdom", sas det. Sen var det en läkare som gjorde ett glutentest i smyg, för han trodde de andra läkarna hade fel. Och det visade sig att det var celiaki. Nu mår han bra.

2007-10-24 @ 11:52:28
Postat av: Anna

Fick också en rejäl paranoiaattack efter senaste Houseavsnittet, eftersom att jag också är celiaktiker. Jag har dock sluppit käka massa fett och trehundra kosttillskott; såvitt jag vet har man inte nämnvärda problem med att ta upp näring så länge man inte proppar sig full med gluten och därmed fuckar upp sitt tarmludd? När upptäcktes din celiaki, förresten?

2007-10-24 @ 18:11:47
Postat av: Kim

I love House!
Too bad I can't read Swedish.;)

2007-10-26 @ 20:50:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback