Net a porter, nejmenvaf...

Hörni. Har inte sett det här med Net a porter förut. Nämligen att det kommer upp som en tidningsartikel på Bloggportalen när man länkar.

Nu länkar jag den här skittrista koftan från Net a porter för 515 euro (fett ovärt) exempelvis:
http://www.net-a-porter.com/product/24310 Så blir jag länkad med bild. Speciellt då många modebloggare skrivit mycket om denna enkla, fullkomligt ordinära kofta som kostar sjukt mycket pengar. Rick Owens, sedan när blev Rick Owens ens kul? Jävla pansismärke, är vad det är.

Inte nog med att vi blir styrda till att skriva om det media vill. Nu ska vi länka en massa till Net a porter. Nu kommer alla länka till Net a Porter för att få en fin länk från Bloggportalen. Som om vi behövde mer av det, jag menar, alla vi modebloggare skriver ju så fantastiskt annorlunda och behöver, så att säga, göra oss lite mer lika varandra?

Nä.

Net a porter är inte ens en bra shoppingsida, den är skamligt dålig. Andra sidor som erbjuder de här delarna av kollektionerna brukar sätta sina priser mycket lägre, som exempelvis Yoox, som också mestadels plockar ut själva skiten från kollektionerna, så att säga. Det av sämre material. Det med tristare design. De klassiska kläderna. Deras version av HM ROWELLS, så att säga.

Net a Porter - dyra pansiskläder. Hurra!

Kommentarer
Postat av: Joakim

Ojojoj!

Postat av: kim

Vad gör du hälst en ledig dag från jobb/skola?

2007-09-04 @ 21:36:48
URL: http://kimj.blogg.se
Postat av: zeth

Kan inte annat än hålla med dig! Tycker att du är en av de få som skriver om mode och faktist klär dig snyggt.

2007-09-04 @ 21:38:30
URL: http://zeth.blogg.se
Postat av: masha

rick owens är fan ett geni. just den koftan var inget schysst exempel, utan kändes väldigt missvisande för de som inte har koll på hans design. i vanliga fall är han expert på stilrena kläder with a twist. enkelhet men ändå så genomtänkt och snyggt.
kan dock hålla med om att hans plagg är väldigt, väldigt dyra i de flesta fall.

2007-09-05 @ 09:54:08
Postat av: Johan

Har du överhuvudtaget burit ett RO plagg?
En av de designers vars kläder där priset ofta är motiverat.
Du kan ju för f-n inte jämföra med en outlet sida som Yoox där man livnär sig på att sälja gamla kollektioner. Det roliga med Yoox är att man ibland tar ut "retail" pris för ett 4 år gammalt plagg. Dock kan man naturligtvis göra vissa fynd där.
Men jag tycker du skall vara glad att ni tjejer har en butik som net a porter. Saknar en motsvarighet till oss killar.

2007-11-12 @ 00:16:41
Postat av: Hanna fridén

Johan: Nej, det har jag inte, men det hör inte till saken. Saken är den att Net a Porter tar ut groteska överpriser så exakt samma plagg som man kan hitta i andra butiker. Och då syftar jag givetvis på samma märke, också. Som Brownsfashion, Mytheresa och så vidare. Bara häromdagen gick jag runt och jämförde och hittade prisskillnader på flera, flera tusenlappar per plagg och accessoarer. Net a Porter alltid det dyraste, förstås.

2007-11-12 @ 00:28:36
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Hahaha, jasså?

Ta till exempel Rick Owens senaste AW 07 kollektion för tjejer. Perfekt exempel på hans talang, men jag antar att söder-hipster-trash som dig inte riktigt kan relatera. Ou?

2007-11-12 @ 00:29:36
Postat av: Hanna fridén

Anonym: Gosh, och jag som trodde att jag hade vulgär PMS. Tur att det alltid finns folk som är värre, antar jag.

2007-11-12 @ 00:32:16
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Johan

Jag tycker nog man bör ha burit en designers plagg innan man dissar dem. Alltså priserna skiljer sig alltid från olika butiker. Inte bara designers utan olika plagg. Browns brukar ju inte vara särskillt billiga. Jag tog första plagget från RO som jag hittade både på browns och net a porter för tjejer.
http://www.brownsfashion.com/product/designers/index/women/rick_owens/88551.htm

http://www.net-a-porter.com/product/24305

Du kan själv kolla valuta på www.xe.com

Net a porter var billigare! ;)

Hursomhelst, det är väl bara att skita i att handla i en butik om man tycker det är för dyrt. Jag är mest avundsjuk att ni har så många bra butiker att handla från.

2007-11-12 @ 00:39:19
Postat av: Hanna fridén

Johan: Jag håller helt med om att tjejer har det mycket mer fördelaktigt shoppingmässigt än för killar, men för den skull måste jag ändå få ogilla vissa plagg och butiker utan att folk blir sura över att jag inte råkar ha samma smak som de. Med detta syftar jag inte så mycket på dig som personen därimellan som verkade bli ordentligt upprörd över vår olika smak, knasigt nog.

Däremot upplever jag faktiskt inte att Net a Porter är en bra butik och i allmänhet tar de ut överpris, vilket jag tycker är viktigt att poängtera för folk som ändå shoppar där. Precis som att det är bra att informera folk om ifall en butik har dålig service eller ej.

Jag skulle exempelvis aldrig tipsa om ett plagg som var dyrare på ett ställe än ett annat för att få en länk från Bloggportalen. Det känns överlag ganska ojuste mot läsarna. Menmen, det är min poäng med hela inlägget.

Personlig smak är däremot fullkomligt oväsentligt.

2007-11-12 @ 00:52:03
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: PMS pojken

Det är klart att du får ha din smak, men att du kallar Rick Owens ett pansismärke är oundvikligt korkat. Den där specifika koftan är inget att hänga i julgranen, men rent generellt sett så förstår jag verkligen inte hur någon modeintresserad kan i total bränna Rick Owens.

2007-11-12 @ 02:20:09
Postat av: Hanna fridén

PMS pojken: Det kallas för olika smak. Sedan tycker jag att du borde ha en mer avslappnad attityd till mode och kläder. Det är ju inte helt vettigt att bli arg bara för att alla inte uppskattar samma smak. Jag menar, jag ballar inte direkt ur på de som inte gillar John Galliano, precis som ingen ballar ur på mig för att jag anser att Roberto Cavalli gör fruktansvärt osmakliga kläder. eh?

2007-11-12 @ 14:22:30
URL: http://frankincense.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback