"Alla män är svin"

Okej, satt inne på Gubbrummet med några polare inne på Spyan. In kommer en asfull kille. Han plockar sitt tugummi och slänger det nonchigt åt sidan, så att det hamnar på mig.

Jag blir självfallet arg. Ropar: "Hej! Du! Hörru! Du!"

Han märker inget. Jag reser mig upp, går efter, tar tag i hans axel och vänder på honom och säger.

Jag: Du. Du slängde ett tugummi på mig.
Han: Mjjje?
Jag: Det ska du be om ursäkt för.
Han: Neej?
Jag: Jo. Det ska du. Du ska be om ursäkt ordentligt.
Han: Vad fan skulle jag bry mig för? Visst sorry men ursäkta vaddå? Skitsamma.
Jag: Be om ursäkt ordentligt.
Han: Nej!
Jag: Be om ursäkt ordentligt. Gå och plocka upp ditt tugummi. Ställ dig framför mig och be om ursäkt. Plocka upp crappet du slänger på marken och kom med en ordentlig ursäkt. Annars så slänger jag ut dig.
Han: HAHAHAHA! Försök.


En runda tillvakten. Han blir utslängd. Självfallet.


Men det är inte den stora saken i det hela! Eller, han var ett anus. Ett fullt jävla anus som jag skulle vilja se helt portad. Men de riktigt sjuka med det hela var hans tjejkompis som presenterade sig som Sara under konversationen.

Sara: Alltså... Du, det där avr inte juste. Vi blev just insläppta här.
Jag: Det spelar ingen roll. Han slängde ett tuggummi på mig och vägrade be om ursäkt.
Sara: Jamen, alltså... Vi kom just in---
Jag: Det spelar ingen roll. Man gör inte så.
Sara: Jamen, det är en grej du inte förstår.
Jag: Vad?
Sara: Jamen, jag har läst psykologi och jag vet hur killar fungerar.
Jag: Jaha?
Sara: Ja, alltså. De har en grej som de måste leva upp till, och det måste man acceptera.
Jag: Jag ska acceptera att de slänger tuggummin på mig?
Sara: Jamen... Alltså. De har en grej att leva upp till. Därför är killar svin. Och man bara måste acceptera det.
Jag: Eh, nej. Alla killar jag känner är fantastiska. Jag känner ingen som beter sig så.
Sara: Jomen, killar är så. Och alltså... hur gammal är du?
Jag: 21.
Sara: Ja... Jag är 25. Och för några år sedan så skulle jag ha reagerat som du ABSOLUT. Men nu har jag läst psykologi och nu vet jag att killar har en grej att leva upp till vilket gör dem till svin. Och alltså, man måste helt enkelt vara snäll och acceptera---
Jag: Eh. Nej. Det låter väldigt konstigt. De allra flesta killar är fantastiska på precis samma sätt som tjejer. De är inte svin. De fattar hur man ska bete sig. Han var däremot ett svin. Och jag antar att dina andra killkompisar är så då också? Eftersom att du säger det här?
Sara: Jamen, killar är så. Som sagt jag skulle ha agerat EXAKT likadant tidigare, men nu har jag insett att man måste acceptera och ta det varligt för att killar är sådär.
Jag: Nej. Det är de inte.

Sedan fortsätter det sådär i hundra år.





Vad är det för jävla grej? Hävda att alla killar är så? Jävla sjukt, är det! Hennes killkompis var fan sjuk och borde deporteras till heltidsdagis, men hennes åsikter var fanimej jävligt vidriga. Nej, de flesta killar är inte svin. De flesta killar tror inte att man kan kasta tuggummi och inte be om ursäkt. Och att hon har läst psykologi som ska ha bekräftat det? Att hon också trodde att man kunde läxa upp folk för flera år sedan men sedan insett att killar HELT ENKELT PER AUTOMATIK ÄR SVIN OCH DET ÄR BARA ATT ACCEPTERA.

Det är sjukt.


Kommentarer
Postat av: L

Det är helt sjukt.

2008-02-09 @ 07:00:28
Postat av: Anonym

vid dialog använder man ett långt talstreck innan man anger vad som sägs. det borde man veta, om man är "journalist". HANNA "HOBBY JOURNALIST" FRIDÉN. journalist är ingen titel man bara kan ta, skribent fine, men inte journalist.

2008-02-09 @ 08:25:51
Postat av: emmi

OM det nu skulle vara så, att killar är svin. Varför ska man då vara "snäll" och acceptera det.. Helt galet. Du är bra.

2008-02-09 @ 08:32:10
Postat av: Crimsonanna

Jag hade reagerat som du. Tror det där är en myt sviniga män hävdar. Det är dags att visa grabbarna att de inte behöver leva upp till den där grejen. Tvärtom.

Postat av: Emma

1.) Kul att hon verkade använda det faktum att hon var HELA 4 år äldre som om hon visste bättre än dig.
2.) Hoppas att hon aldrig får en son, om hon tänker använda den principen i hans uppfostran.

2008-02-09 @ 09:42:32
URL: http://luckyavenue.blogspot.com
Postat av: DrKotte

HAHAHAHAA, vilket cp! Undrar vad det är som killar "måste leva upp till" som gör att de nödtvunget måste kasta tuggummin på folk? Och vad har killarnas eventuella svinighet att göra med att du inte ska reagera när du blir utsatt? Ha ha ha....

Undrar om hon försvarar misshandel och våldtäkt med samma motto? Jamen killar ääär ju sådär, ingen idé att protestera eller polisanmäla, det är bara att ta det varligt och acceptera!!

2008-02-09 @ 10:02:50
URL: http://onkeltuca.blogspot.com
Postat av: Victoria

Jag är mkt förvånad över det jag just läst! Isåfall måste jag säga att psykologi skiljer sig avsevärt från socialt arbete och sociologi, och det är ju lite konstigt för hon pratar ju faktiskt om miljön/samhället. Nej, det där måste vara hennes egen tolkning. Däremot så berättade en professor för mig att mer testoseron är synonymt med mindre sympati enligt viss forskning. Tycka och tro vad man vill om det, men bara för att det finns forskning som "bevisar" det betyder ju INTE att män skulle vara osympatiska svin! Absolut inte. Så, här vill jag alltså dra en liten parallell till tjejens uttal, hon har säkerligen tolkat och drivit det hela för långt.

2008-02-09 @ 10:05:22
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: lina

haha, vilka jävla dagisfasoner en del har för sig, det handlar bara om allmänt hyfs, och vissa tror att dom kan bete sig hur fan dom vill på krogen med. Bra gjort! mer sånt!

2008-02-09 @ 10:07:43
URL: http://sugarmonkey.blogg.se
Postat av: Caravelle

Alltså... jag är mållös. Det är sådana som hon som får killar som honom att tro att det faktiskt är okej att betee sig som ett jävla arsel, acceptera sådan jävla skit, USCH! Bra av dig, som vanligt!

2008-02-09 @ 10:08:03
Postat av: haha

skoj!!

2008-02-09 @ 10:23:24
Postat av: Tanja/Phonephucker

Jag är 23 och läser psykologi. Jag ser fram emot kursen "Män är svin och alla måste acceptera det. 15 hp". Undrar om vi får göra fältstudier? Eller kanske rollspelsövningar?

2008-02-09 @ 10:47:28
URL: http://ablativ.blogspot.com
Postat av: Elsa

eeeeh? jag har också läst psykologi, inte programmet men far har och är utbildad/legitimerad psykolog, själv har jag "bara"
tagit en kandidat examen. Och det inte INGET som jag läst som berättigar att män ska få betee sig som fullkomliga idioter bara för att de är män. om något så lär man sig att de individuella (reella) skillnadern är större än könskillnaderna och att allt annat är en social konstruktion.

2008-02-09 @ 10:54:01
Postat av: Klara på LOD

Helt galet!

2008-02-09 @ 11:08:02
URL: http://www.klaraeriksson.blogspot.com/
Postat av: Maria

Haha, hon vet inte vad hon snackar om :P Och hon kunde inte ens komma med några nya argument, utan var tvungen att upprepa det hon redan sagt typ 100 gånger? Det inger inte direkt nån trovärdighet.

2008-02-09 @ 11:19:29
URL: http://www.shoppoholic.blogg.se
Postat av: Amelia

Det var fan ta mig det stördaste jag någonsin hört. Vad fan har Sara gått för psykologi egentligen?

2008-02-09 @ 11:34:12
URL: http://konstruktioner.blogg.se
Postat av: Katten

Sara... vilken dum kvinna! "Jamen, killar är så. Som sagt jag skulle ha agerat EXAKT likadant tidigare, men nu har jag insett att man måste acceptera och ta det varligt för att killar är sådär."
...

2008-02-09 @ 11:38:01
Postat av: c

det intressant tycker jag är hur du lyckades få vakten att slänga ut honom. var det för att du är tjej eller för att du är just den individen du är som vakten brydde sig om dig - du är ju inte helt okänd i den världen menar jag.

har aldrig hört talas om en kille som lyckats övertala en vakt att slänga ut en tjej, så vida hon inte ligger och badar i sina egna spyor.

2008-02-09 @ 11:47:16
Postat av: Klara på LOD

Har surrat runt på din blogg, tycker att den är jättebra!

Klara

2008-02-09 @ 12:04:43
URL: http://klaraeriksson.blogspot.com/
Postat av: the log

Ojoj, fyra år äldre och då vet man plötsligt allt. Visar bara att mognad inte har så mycket med ålder att göra. Eller med vad man har pluggat för den delen. Undrar om man automatiskt går tillbaka i sin personliga utveckling av att plugga psykologi?
Hoppas inte:/

2008-02-09 @ 12:32:46
URL: http://www.douglasfirs.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Det handlar om den heliga manligheten. Och så testosteronet. På grund av dessa saker kan killar bete sig lite hursomhelst. De kan strunta i det mesta, inklusive vanligt jävla hyfs.

Alltså, att hävda det här är ju exakt samma sak som att säga att alla kvinnor är slavar under sina hormoner. Vore jag kille, skulle jag känns mig kränkt.

Boken Med uppenbar känsla för stil av Stephan Mendel-Enk är bra och reder ut saker och ting.

2008-02-09 @ 12:42:01
URL: http://emeliesvedjer.blogspot.com
Postat av: G

Du är bäst Hanna. Ingen borde få slänga tuggummin på dig!

2008-02-09 @ 12:50:04
URL: http://punkelikat.blogg.se
Postat av: Ulrika Nettelblad

Amen, det måste ju vara precis som att det är vetenskapligt bevisat att alla svarta är mindre intelligenta än den ariska rasen, dårå!

... vilken störd människa. Och jag hatar när folk är sådär: "Åh, så trodde jag också när jag var ung och dum som du, men nu är jag gammal och klok".

2008-02-09 @ 12:50:28
URL: http://nettelblad.blogg.se
Postat av: Fluff

Vad har hon läst för psykologi? "Män är från Mars, kvinnor är från Venus"?
Jag har tamigtusan läst psykologi i fyra år, på universitetsnivå, och där är det fan ingen som går och säger att män är svin och ATT DET ÄR SÅ DET SKA VARA. Visst kan man konstatera att det finns vissa stereotyper för män att leva upp till, men det är ett val man gör och att skylla rena dumheter på sitt kön (eller ännu värre: förlåta andras dumheter på grund av deras kön allena) är verkligen att smita från sitt ansvar. Och sin medmänsklighet. Att bli utkastad är det minsta han får räkna med. Den största konsekvensen lär väl vara att inga andra än idioter vill umgås med honom, men det lär han ju aldrig förstå själv.
Och hon hänvisar till sin imponerande ålder på 25 år? Hanna, jag tror att det är få som åstadkommit så mycket och träffat så många olika människor när de är 30 som du gjort vid 21, jag hoppas att du inte lät hennes försök till härskarteknik påverka din kväll.

2008-02-09 @ 13:04:23
Postat av: Nicole

Lulz, vad pinsamt för mig som psykologistudent. Hoppas att hon fuskade på tentan. Och jag hoppas att hon har Freud som ledstjärna, det verkar så.

2008-02-09 @ 13:44:22
URL: http://frauneumann.blogg.se
Postat av: Anonym

va killen lång o blond?

2008-02-09 @ 13:50:53
Postat av: SKINHEAD BARBIEDOLL

Det börjar alltid klia i hela mig när någon drämmer till med "Män är svin!" & uppriktigt menar det. Jag brukar säga det på skämtsamt vis för att driva med hur löjligt det är, men jag har uppfattat det äckligt vanligt att människor TYCKER så. Männen jag känner är fan inte svin. Visst, en del är lite knepiga, som om inte brudarna är det då..

& även om det VORE så, så vore det fan inte OK att acceptera!

2008-02-09 @ 13:51:02
URL: http://SKiNHEaDBArBiEdOLL.blogg.se
Postat av: sanna

Jag är bra nyfiken på vad hon har haft för psykologilärare. Om nu en kille är ett svin begriper jag inte varför hon ska "accepterar" det. Ska hon snacka psykologi borde hon försöka gräva i hans barndom eller testa lite kognitiv beteendeterapi. Hennes åsikter håller inte alls, tycker jag.

2008-02-09 @ 14:03:34
URL: http://sanape.se/blog
Postat av: Tess Style

Haha hon måste fan ha varit påverkad. 25 år och jag har läst psykologi. BULLSHIT! Vissa killar är svin och vissa inte. Vad har det med psykoligi att göra. Bruden var nog inte helt klar i skallen. Du gjort ju helt rätt i att reagera på det sättet du gjorde.

2008-02-09 @ 14:05:38
URL: http://tess-style.se
Postat av: Emi

Jag är övertygad om att det som gör vissa killar till svin är vissa tjejers tillåtande (uppfordrande?) attityd.

2008-02-09 @ 14:08:19
Postat av: Hanna

Fruktansvärt sjukt. Stackars människosläktet, stackars män, stackars kvinnor.

Och hur kom hon fram till det genom att läsa psykologi? Var det inga män på kursen, eller var alla män på kursen korkade och tänkte "Ja, men så är det, nu har jag en ursäkt för att bete mig såhär"? Wagh.

2008-02-09 @ 14:12:32
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: jen

schysst med vakten, som fan. sätt dem på plats kvinna!

2008-02-09 @ 14:14:11
URL: http://jagartjockast.blogg.se
Postat av: Kanthi

Hej Hanna!
Gud vilket pucko... Ärligt talat alltså.
Nej dom flesta killar är inte svin och dom kastar heller inte tuggummi på en. Usch.

2008-02-09 @ 14:21:30
URL: http://kanthioslostyle.blogg.no
Postat av: Sandra

Eeee, håller verkligen med dig! Hon verkade ju helt hjärtvättad! Sjukt!

2008-02-09 @ 14:34:30
URL: http://kristallicierad.blogg.se
Postat av: Alice

Jag: Alla män är djur.
Vännen: Ja, jag är en Björn i alla fall. Och katten är ju en hankatt...

Du har rätt, hon har fel. Hon subventionerar svinbeteende, du lär åtminstone ett svin i taget att de kan råka "illa" ut om de svinar sig.

Sen kan jag inte låta bli att undra vad för förhållande dylika snubbar har till sina mödrar. Om de är madonnan herself, eller om de bara gör mot dem och andra kvinnor så som deras fäder gjort.

2008-02-09 @ 14:46:18
URL: http://spegellandet.blogg.se
Postat av: Sanna

Psykologer är ofta de som har mest problem. (Jag har inga fördomar. Alls.)

2008-02-09 @ 15:06:22
URL: http://uvacrispa.blogg.se
Postat av: Sandra

Det är människor som Sara som gör att vår värld står helt still idag. Gosh, snacka om blåst.
Och vi hävdar att det är "de andra", "de där" som bär slöja som är förtryckta medans vi säger att vi kvinnor skall acceptera att killar får göra vad de vill bara för att de är killar? Att de får slänga äckliga saker på oss bara för at5t de är killar?
Tjenis.

2008-02-09 @ 15:37:53
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: Anna

Hon har uppenbarligen skolkat från de lektionerna eller haft ett annat svin som lärare. Wöh.

2008-02-09 @ 15:55:57
Postat av: Sara Norman Heckscher

Hahahaha. Hahahahahahahah!!!!!!!!!!! Hoppas att hon aldrig blir psykolog. Haha. Jag gråter lite. Medan jag skrattar. Hahahahaha.

2008-02-09 @ 16:11:59
URL: http://loppzy.bilddagboken.se
Postat av: Beccsi

Som om psykologi är svar på allt, ha vilken tjej alltså!

2008-02-09 @ 16:13:40
URL: http://beccsi.blogg.se
Postat av: Jess

Herregud, det är sådana tjejer som gör att det aldrig kommer bli ett jämställt samhälle, hon är säkert för att män har högre lön för samma arbete också, "för så har det ju alltid varit". Sorgligt.

2008-02-09 @ 16:14:46
Postat av: Anna

Jag vet faktiskt inte vilket som är värst; män som beter sig svinigt eller kvinnor som accepterar ett sådant beteende. Dessutom behöver man knappast ha läst flera års psykologi för att förstå att män i sin könsroll har som attribut att de ska vara känslokalla och, just, sviniga. Att tolerera ett sådant mönster innebär ju dock enbart att man ger det positiv betingning och att det utan konflikter reproduceras till kommande generationer så att män också i framtiden kan kasta tuggummin på flickor utan att behöva be om ursäkt för det - ty dem GÖR så. Helt enkelt. Eeh...

Förhoppningsvis var hon bara lack för att han blev utskickad. Annars var försvaret bara väldigt sorglig.

2008-02-09 @ 16:30:35
URL: http://fladdenflicka.blogg.se
Postat av: bokmald

hon var ju ett praktexempel på folk som blir mer inskränkta ju mer de "bildar" sig akademiskt.

Kanske heter det att vara bildad, eftersom de bildar sig en mening och håller fast vid den ända ner i graven.

Om man är akademiskt lärd så kan man ju inte ha fel. Det säger väl sig självt?

Suck.

2008-02-09 @ 16:48:32
URL: http://www.metrobloggen.se/bokmald
Postat av: camilla

vad är det för jäkla blåst tjej?! och vem fan lärde henne psykologi?!

2008-02-09 @ 16:48:45
URL: http://cammen.blogg.se
Postat av: Anonym

jaaaa den bruden hade nog inte läst psykologi det ser ja d

2008-02-09 @ 17:21:39
Postat av: Karin

Haha, det är ju ungefär så man arbetar med personer med autism, arbetar utifrån deras förutsättninger och rutiner och ligger steget före hela tiden så inget ska gå snett och personen ska få ett utbrott. Visste inte att det var så man skulle jobba med män också!

2008-02-09 @ 17:49:12
Postat av: Hanna Fridén

Tanja/Phonephucker: Fältstudier på Stureplan kanske? Fem i fem på White Room. Skulle visserligen kunna vara intressant i andra avseenden!

C: Jag tror inte att vakten hade en aning om vem jag var, men däremot får man inte slänga saker på folk inne på krogen och Spy Bar är väldigt måna om att hålla en god stämning utan tafs och bråk. Sedan har jag varit med om tjejkompisar som tjafsat och blivit utslängde därifrån hur många gånger som helst. Däremot är jag faktiskt av åsikten att det oftare är killar som bråkar. Men mina bråkiga tjejkompisar åker ut lika ofta som mina bråkiga killkompisar. I alla fall från Spyan, andra krogar där de inte är lika snabba med att avisa folk har jag svårare att uttala mig om.

Klara på LOD: Tack, kul att du tycker det och hoppas att du kommer fortsätta att gilla den! :)

Emelie: Ja, jag anser också att hennes uttalande var kränkande gentemot killar. Jag blev speciellt arg för att jag verkligen inte har något killkompis som, mig veterligen, beter sig så. Varför ska de klappas in i en mall av svinighet trots att de är fantastiska?

Fluff: Ja precis, vi har olika stereotyper att leva upp till men att försvara tuggummikast med det är som att försvara att man slår ner någon med att man har mer testosteron! Helt galet. Och tack, förresten, det värmer!

Anonym: Näpp! Jag var längre än honom.

Sofia H: Tagga ner på attityden? Om folk slänger saker på mig eller tafsar på mig så får jag dem utslängda oavsett om jag är på Söder, Stureplan eller varsomhelst, och det har jag gjort sedan jag var 14 och först plankade in på krogen. Så det har väl knappast med attityd eller något med att jag skulle tro att jag "ägde" Stureplan att göra. Det handlar om att tafs är sexuella trakasserier och ska anmälas oavsett hur full någon är, och folk som beter sig dåligt och förstör för andra har ingen plats i ett sammanhang där folk försöker ha kul. Då får de gå hem och sedan bete sig bättre vid nästa tillfälle istället. Jag fattar inte alls din attityd till det hela som innebär att man skulle tolerera att folk körde över andra? What of DERAS attityd gentemot folk och DERAS sätt att tro att de äger folk och kan göra vad de vill? Det är fel att reagera på dem, de SKA få göra så, tycker du?

Jess: Den tanken slog mig faktiskt också. Tycker att det är väldigt läskigt.

Anna: Hon ville kanske hångla med honom! Men då kunde hon ju ha följt med honom ut, liksom. Det var ju bara gubbrummet. Jag har ingen aning om han blev utslängd från hela Spy Bar eller inte.

2008-02-09 @ 17:54:38
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Susse

Störande som fan! Säkert en sån brud som hävdar att kvinnor dras till rosa för att "det är naturligt då kvinnor letat bär på forntiden" och bla bla bla... Töntig kille.

2008-02-09 @ 18:16:53
Postat av: juia

det är just därför som det finns killar som är sådana för att vissa tror att killar föds så och därför omedvetet uppfostarar dem så att de inte bryr sig när de gör ng dumt, vilket får dessa killar att tro att det är okej att uppföra sig så.

2008-02-09 @ 18:25:55
Postat av: c

vad sjutton är det för folk som kommenterar här egentligen? hälften av kommentarerna är ju endast rena personangrepp på den tjejen du berättar om. personangrepp utifrån hur de tolkar en text du skrivit för att ge din version av det hela. ingen som helst förståelse för att folk har andra värderingar och åsikter och upplever och tolkar olika händelser på olika sätt, osv osv osv osv. att sådana människor får ha rösträtt är fan stötande.

2008-02-09 @ 20:03:59
Postat av: Hanna Fridén

c: Att påstå att folk inte har rätt att säga sin åsikt genom att uttrycka att de inte borde ha rösträtt är väl mångt mycket mer värre? Du motsäger dig själv fullkomligt. Att säga att de uttalar sig osympatiskt är en grej, men de uttrycker också en åsikt precis som den här tjejen. Du kan inte säga att de har mindre rätt att uttrycka sig än någon annan bara för att du anser att DE är osympatiska! De, precis som jag, anser ju att HON var osympatiskt och vi borde rimligtvis ha samma rätt att uttala oss allihopa oavsett hur illa DU gillar det!

2008-02-09 @ 20:16:47
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Nai

Förutom den lite knasiga kommentaren om rösträtten (vad har det med saken att göra?) maste jag ända lägga ett medhall med c.
Vi far ju aldrig glömma att när vi hör nagon berätta om nagot sa är det ju bara en sida av histiorien (inte för att jag misstror dig, Hanna, men jag blev uppfostrad till att alltid försöka se fler sidor av allt). Men salänge kvinnan "Sara"s identitet inte är helt avslöjad pratar vi ju här mest om en fiktiv person, (jag hoppas till exempel att ingen som läst inlägget skulle ga fram till henne och ge henne en utskällning utan att först höra sig för, och det tror jag heller inte om nagon av er) precis som när vi läser i kvällstidningarna.

C, var inte sa snabb att ge folk utskällningar, tycker jag. Pa samma sätt som jag hoppas att alla ni andra haller sinnena öppna.

Men än sa länge är det här ett extremt exempel pa nagot helt galet som jag hoppas att det inte finns för mycket av här i världen. Och det maste vi saklart säga emot.
Kvinnor tycks vara jämställdhetens värsta hot...

2008-02-09 @ 21:08:53
URL: http://nainabo.blogspot.com/
Postat av: c

Hanna Fridén: "Att påstå att folk inte har rätt att säga sin åsikt genom att uttrycka att de inte borde ha rösträtt är väl mångt mycket mer värre? Du motsäger dig själv fullkomligt."

nej, där har du fel.

jag har INTE ifrågasatt folks rätt att utala sig.
det jag menar är att det är extremt dumt att ha sådana åsikter som att den här tjejen är cp, blåst, påverkad, störd, etcetera baserat på en liten text som inte under några omständigheter kan anses vara objektiv.
det är dumt. det är dumt.

när folk så lätt låter sig påverkas av denna (ta inte illa upp) relativt obetydliga text och låter känslorna så totalt styra deras beteende är det med fasa jag tänker på hur lätt politiker och journalister förmodligen styr deras tankar och känslor. något som i förlägningen innebär att dessa känslomänniskor med sina röstsedlar styr mitt liv utifrån känslor istället för rationella resonemang. för mig är det stötande.

ja, jag är EMOT demokrati. jag tycker demokrati är dåligt. bland annat utifrån resonemang i stil med det ovan. men jag är inte emot att folk uttalar sig för den sakens skull. jag är för yttrandefrihet. jag är för att även jag har yttrandefrihet att påpeka att folk beter sig dumt och att jag tycker det är stötande att de har rösträtt.

visst, säga att mina åsikter är avskyvärda du vill. men säg inte att jag säger emot mig själv.

2008-02-09 @ 22:38:43
Postat av: Disa

Haha, vilken klassiker!
Blir glad av att läsa att du har självbehärskning och bara fick honom utslängd istället för att nita honom och själv bli utslängd. Det är nämligen vad jag hade gjort vid min omogna ålder - 19. Att hävda att mognad står i direkt förbindelse med ålder är lika befängt som att hävda att alla män är svin eller att alla kvinnor är våp. Du är bra Hanna, mycket bra.

2008-02-10 @ 01:02:58
Postat av: Tobias

Stackars Sara, hon har säkert bekräftelse begär och tar vadsomhelst hon kan få. :/

2008-02-10 @ 01:38:29
Postat av: lisa

att vara man är en bristsjukdom

2008-02-10 @ 12:22:16
URL: http://tingle.blogg.se/
Postat av: ronnie

hurra för dig igen... ibalnd e du så bra så att man vill fälla en tår faktiskt...

2008-02-10 @ 12:51:31
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Nina

Stackars henne, väldigt sjukt att tycka/tro så. alla män i hennes liv måste varit svin :S Sjukt att hon försökte övertala dig att "nej jag lärde mig det på psykologin" haha

2008-02-10 @ 13:07:42
URL: http://fashionina.com
Postat av: elin

det var det sjukaste! Hur kan man bara säga något så otroligt korkat!!? "DET ÄR BARA ATT ACCEPTERA?!"? Stackars jävla lurade förtryckta människa...

2008-02-10 @ 13:19:11
URL: http://lokomotivhiv.blogg.se
Postat av: Jessica

"Stackars" Sara, vilken jävla sned värld hon har valt att leva i. Inte undra på att den sortens killar är de enda hon känner, hon har ju intalat sig att alla killar är på det viset och är ju då inte heller öppen för att någon kille skulle vara annorlunda än han dagiskillen hon hade med sig till Spyan...
Och dagiskillen finns det inte ens ord, tror att det är fel ord att kalla honom till och med, för inte ens dagiskillar/tjejer gör på det viset han gjorde. Det är bara jävligt äckligt och onödigt gjort, dumma människoman!!

2008-02-10 @ 14:31:44
URL: http://ikkas.blogg.se
Postat av: Steff

Gud vad skönt, nu ska jag börja bete mig som ett svin, och hänvisa till Sara. Undrar om man kan hyra in henne eller någon av hennes kurskamrater som kan följa med en ut på krogen och bortförklara ens sviniga beteende. Skulle vara en bra affärs idé!
Men å andra sida, det här inlägget spär på alla mina fördommar som gjort att jag aldrig gått till spyan. Så jag fortsättr mig nog hålla mig borta därifrån ;)

2008-02-10 @ 16:22:17
URL: http://exilstockholmaren.blogg.se
Postat av: Sandra

Det där tolkar jag som att hon tyckte att det var ditt fel att han slängde ett tuggummi på dig. Som att "ja, vi tjejer borde ta hänsyn till att killar är sådana svin och anpassa oss därefter". Det bästa vore om hon blev våldtagen, eller bara allmänt sexuellt trakasserad i din närvaro, så att du kunde dra till med den gamla klassikern "ja, det är ju bara så män är, sitter ju i psyket - synd att det inte går att ändra på! Vi kvinnor borde verkligen ha mer vett än att tro att vi kan behandlas som annat än horor!"

2008-02-10 @ 20:07:26
URL: http://mindfucker.blogg.se
Postat av: M 23

Hej
Jätteroligt att läsa allt du skriver!
Tänkte lägga en kommentar om att jag oxå har läst psykologi och då var jag 18 år, och jag fattar inte alls vad den där tjejen dillade om...jag undrar vad det var för konstig psykologi hon hade läst...
Det kanske var en av hennes kill kompisar som hade undervisat henne med hans egna psykologiska "kunskaps bank"...och i såfall var den inte mycket att hurra för.

2008-02-10 @ 21:09:22
Postat av: c

och folk bara maler på med sina tankelösa förolämpningar och angrepp på den här tjejen. riktigt frustrerande att se.

fast det är ju självfallet intressant att de angriper tjejen så väldigt mycket mer och hårdare än killen med tuggummit. jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. men det verkar som att mobben tycker det är mycket värre när någon har åsikter som inte är PK jämfört med att kasta tuggummi på någon utan att be om ursäkt...
suck... dessa människor...

2008-02-10 @ 22:18:19
Postat av: Sara

kanske för att du hade taggarna utåt från början, och antagligen var otrevlig? det var ju ett misstag.
med detta säger jag inte att han eller tjejkompisen reagerade riktigt. letar förklaringar..

2008-02-11 @ 19:18:13
Postat av: Hanna Fridén

Sara: Hur är det ett misstag att slänga ett tuggummi rakt ut i luften inomhus där det är folk precis överallt? Om man inte förstår att det träffar någon så måste man vara påtänd, och i övrigt har en av klubbcheferna på Spyan mailat mig och frågat om jag vet hans namn eftersom att varje vuxen människa, oavsett VEM, ska veta att man inte slänger saker runt sig och de vill porta honom. Men sedan kan jag ju välja att "anta" att du inte har en uppfostran heller, precis som du väljer att "anta" att jag är otrevlig.

Märker du där hur otrevligt det är att anta saker om folk utan att fråga, förresten? Tips är att fråga och inte ta saker för givet. Folk upplever det som förnedrade att de antas fungera på ett visst vis av främlingar som inte var där och upplevde situationen själv.

Jag blir exempelvis sur, ledsen och känner mig en smula förnedrad av ditt antagande och för en stund tänker man: "varför ska jag ens bry mig att vara trevlig eller anstränga mig för någon när man får sånt här?"

Sedan går det tack och lov över. Men vem vet, efter tillräkligt många gånger? Det hoppas jag att du inte vill vara delaktig till. Så jag föreslår att du bara stället frågan i fortsättningen och inte "antar".

2008-02-11 @ 19:39:15
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Nai

Fast det är ju ocksa just ett väldigt antagande som pagatt här.

2008-02-12 @ 15:19:21
URL: http://nainabo.blogspot.com/
Postat av: sophie

Kul blogg! Du har rätt, alla män är svin. Gå gärna in på min djursholmsblogg!!

2008-03-19 @ 07:40:56
URL: http://Djursholm.blogg.se
Postat av: Hoak

Bra där Sophie, kul att du fattade poängen med inlägget "Män är svin"! För det var väl inte så att du bara ville att folk skulle läsa din egen blogg (som för övrigt suger svårt)

2008-04-07 @ 15:49:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback