Hur fungerar en manisk hatares hjärna?

Den mest intressanta typen av besökare här på bloggen måste otvivelaktigt vara de som hatar mig. De följer varenda grej jag gör otroligt mycket mer ordentligt än de som gillar mig. De läser varenda inlägg, memorerar allt, uppmärksammar precis allt jag gör inom samtliga medier och går regelbundet in och skriver saker i stil med att jag är patetisk som tror att jag är intressant, att ingen kan uppskatta mig och att jag är trist, att jag är skrytsam, att jag är ful, fet, dum och så vidare.

Det intressanta är när de säger att jag inte ska tro att jag är intressant. Att jag är en idiot som tror att någon kan vara intresserad av att följa mig, när de själva maniskt noterar varje drag jag gör. Som en drog. Jag har inget tvivel om att det är just mina hatare som går in på bloggen oftast av alla för att fånga upp något att spy galla över mig för. Och denna mani är intressant. Det är imponerande. Rent av psykotiskt.

Jag önskar att jag kunde sätta mig in i deras hjärna. Se deras sneda uppfattning av världen. Få känna hur det är att vara helt maniskt besatt av en individ.

Jag undrar, när hatet kommer, är det för att de är äcklade av sig själva för att de är besatta?
Eller beror det på något annat? Är de beroende av att känna sig irriterade kanske? De måste bygga upp en större och större frustration, pusha ådrorna i pannan till att banka med adrenalin. De måste känna allt hår resa sig på hela kroppen och börja rycka nervöst i alla leder samtidigt som de fantiserar om hur det vore att slå ner mig, som psykotiska fans som skjuter deras idoler.

Jag undrar. Det är intressant. Om inte annat.


Kommentarer
Postat av: k

Nej Hanna, vi älskar dig.

2008-02-29 @ 12:01:20
Postat av: klara j-r

de älskar att hata dig medan dom hatar att de älskar dig.. en riktig klassiker. jag gillar dig.

Postat av: Alexandra

Ha ha... jag förstår att du undrar. Du är typiskt en sån tjej som låter för mycket, syns för mycket och har det för bra för att det ska accepteras av många tjejer. "Kom ner på jorden. När du mår skit gillar dem dig". Eller nåt. Så tror jag att de tänker. Du är cool! Fortsätt så :)

2008-02-29 @ 12:52:31
URL: http://whattowear.blogg.se
Postat av: Linnéa

Jag älskar att gilla dig. Tjejer som har "lyckats" eller vad fan man nu ska säga för att det inte ska låta alltför pretto, ska STÖTTAS OCH LYFTAS FRAM som BRA exempel för andra! Du och andra coola tjejer är ett föredöme.

2008-02-29 @ 13:32:37
URL: http://rubymachine.blogg.se
Postat av: emma

Jag förstår inte heller hur vissa människor kan vara elaka, bara sådär utan att bry sig, som om det var samma sak som att dricka ett glas vatten. Och dessutom mot någon de inte känner eller träffat i verligheten och som aldrig gjort dem något, förutom kanske då att, enligt dom själva, ha en åsikt de inte delar. Personangrepp äcklar mig som fan och är absolut en typ av psykopati. Jag vill avluta med att säga att jag bara känner lycka när jag läser din blogg och även fast jag inte är någon psykotisk hatare så memorerar jag också det mesta du skriver för att jag tycker det är så intressant och för att jag ser upp till dig!

2008-02-29 @ 13:36:21
Postat av: emma

jag tycker iallafall att du verkar jätteintressant ^^ Har bara läst några inlägg än sålänge :)

2008-02-29 @ 13:38:20
URL: http://www.emma5a.bloggagratis.se
Postat av: malvin

Det är intressant att tjejer som inte ens är nära att vara feta blir kallade det. Nya flugan.

2008-02-29 @ 14:18:35
URL: http://sugochsvalj.blogg.se
Postat av: Görel

Det är ju jättekul att vara irriterad! Obehagligt, men som sagt beroendeframkallande. eller jag vet inte riktigt om du sa det, men det lät som det. Eller också är jag bara allmänt masochistisk, vem vet.

Allmänt pepp: Hej, du är bäst!

2008-02-29 @ 14:35:20
Postat av: hemme

jag tror inte att man behöver vara totalt rubbad för att reta sig på någon...eller gilla att reta sig på någon. Många har nog nån dom retar sig på. Bert Karlsoson t ex, han e irriterande

2008-02-29 @ 15:16:20
Postat av: JAG

Så jävla bra! Slå tillbaka

Gillar din blogg riktigt mycket

omnia.blogg.se

2008-02-29 @ 15:28:47
Postat av: Anna

Fast jag tror jag är inne oftare, och jag hatar inte dig :D

2008-02-29 @ 16:10:47
URL: http://annamaartensson.blogg.se
Postat av: G

Jag älskar att älska dig!
Och hahahaha. Att säga till dig att du är fet är ju lite kul. Vad väger du, 35 kg?

2008-02-29 @ 16:45:16
URL: http://punkelikat.blogg.se
Postat av: Rana

Det är klart de trycker ner dig! Du är så jävla driven och målmedveten och framgångsrik, du är ju som gjord för att skapa avundsjuka hos alla med dåligt självförtroende. och dumma som de är har de ingen aning om att de i grund och botten är avundsjuka..utan tror att det är dig det är fel på. eh, ja.

2008-02-29 @ 17:41:52
URL: http://jagochkarl.webblogg.se
Postat av: Sara

Förstår inte alls vad det är som de hatar hos dig. DU ÄR KLOCKREN, sen är din blogg rätt bra också. Höhö

2008-02-29 @ 19:18:07
URL: http://Sarawan.blogdog.se
Postat av: sanne

slå dom :D
nej okej, jag skojar. du kan väl slå dom verbalt då? ;)

2008-02-29 @ 19:28:58
Postat av: drKotte

Jag måste bekänna att det är jag som är alla de hatarna. Jag blev bara kompis med dig för att nästla mig in i Hanna Fridén-världen och använde ditt hem som en petriskål i ett socialt experiment!

(Och det värsta är att de som är funtade sådär skulle kunna göra så på allvar!)

2008-02-29 @ 21:11:26
URL: http://onkeltuca.blogspot.com
Postat av: tova

jag är så funtad. inte när det gäller dig, men någon annan. dock har jag aldrig öppnat käften och öst spydigheter över denna person. men jag stalkar henne i tystnad istället. jag kan tyvärr känna igen mig i vad dina stalkers gör. men skillnaden mellan dem och mig är att jag hatar en person då hon sårat mig en gång i tiden. jag tror inte du har lyckats såra så pass många som dyker upp här med sina uttalanden. om inte alla är en och samma. been there, done that.

2008-02-29 @ 21:23:30
URL: http://irinisa.blogg.se
Postat av: CommanderKeen

jag upplevde ungefär samma sak i högstadiet fast IRL. xD dom som hatade mig verkade liksom vara extremt intresserad av vad jag gjorde, vad jag hade för hårfärg eller kläder osv. men BARA för att kunna säga hur ful jag var såklart och hur dålig jag var på allt jag gjord eoch så skulle jag såklart et aatt dom inte brydde sig om mig. haha. det är nästan lite mysigt, som att ha ett helt gäng med hemliga älskare.

2008-03-01 @ 00:27:05
URL: http://commanderkeen.webblogg.se/
Postat av: emma svensson

precis, jag råkar ut för det här hela tiden. och det är framför allt ett par personer som jag har lite koll på och de är helt otroliga, går in och skriver på rockfoto under olika namn hela tiden, flera inlägg i rad, i min privata blogg, på andra forum på nätet och snackar skit. men när de gör det brukar jag försöka avslöja vad de håller på med. allt för många kommer undan med förtal, trackasserier och lögner.

jag är så trött på dem. för de har ju uppenbarligen ingen koll på vad de skriver, deras påståenden är ju helt tagna ur luften. helt osanna. de kan ju i alla fall göra sin research först tycker man..

2008-03-01 @ 09:50:25
URL: http://www.theeverydayescape.blogspot.com
Postat av: emelie

HAHAHA jag känner mig så träffad. Inte för att jag hatar din blogg, det är inte den jag syftar på nu. Utan Blondinbellas blogg. Hela min bekantskapskrets läser den och sen kan vi sitta och diskutera hur sjuk hon är.
Jag vet egentligen att det är vi som behöver vård.

2008-03-01 @ 16:32:58
Postat av: Kristoffer

"Hat är inte motsatsen till kärlek, det är likgiktighet. Och om du hatar mig betyder det att du frotfarande bryr dig"

Kanske du har hört den? Den kan verkligen reta gallfeber på vissa "hatkommentatorer"

2008-03-02 @ 00:11:20
URL: http://kristofferfransson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback