Jag ska skriva min barnbok!

image2224
Bilden är en skiss på huvudkaraktären från år 2002. Sex år sedan, alltså. I gamla hederliga Corel Draw.

Hörni! Jag ska skriva en bok, en barnbok. Bokförlag är kirrat och allt. Eller, det har det egentligen varit sedan flera år tillbaka, för det är en bok jag velat skriva länge. Men nu ska jag bannemig ta och göra det.

Jag vet inte hur många det är som läser den här bloggen som vet vad jag egentligen ville bli när jag blev stor. Författare och serietecknare. Helst det sistnämnda. Jobbade ju i den grafiska branschen förut innan det helt plötsligt bara blev media. Media var spännande, och jag ville prova på det, och hitills fungerar ju det. Däremot är jag liten ledsen över att jag glidit så långt bort ifrån det jag brinner allra mest för. Det vill säga historieberättandet.

Det finns inget som ger mig en sådan extas som att sätta mig ner och rita och skriva i kombination. Berätta en historia i ord och bild. Jag kan utan problem sitta i över 24h i sträck och köra på. Utan att bli trött. Det enda vid min sida några flaskor Coca Cola. Jag skrattar. Jag gråter. Jag är lycklig.

Så nu jävlar! Nu ska jag skriva min bok. Och rita bilderna till. Historien är inte så svår. Den är basically en omvandling av redan existerande historier. Nej, inte så att man snor en historia, inte så. Det är svårt att förklara. Det är en uppdatering av gammal förelegad skit som gjorde mig förbannad när jag var liten. Som prinsessan på ärten. Blev alltid så arg av historien om den klena prinsessan som var så himla underbar och fantastisk för att hon fick blåsor och sår av en ärta som låg under en triljard madrasser. Skithistoria. Den gör vi om. Och så många fler.


Vi ska väl bara försöka hitta tid till det här också. Tror att jag bara ska börja gå ut mycket mindre och skriva på helgerna, kanske. Bli en fin liten hemmasittare med te och bullar. Låter bra.

Sådärja. Nu har jag skrivit det också. Då måste jag även göra det.
 

Kommentarer
Postat av: Kristin

Det låter skitbra. Heja Hanna! Grattis Hanna!

2008-02-25 @ 09:41:25
Postat av: Anna

Jaa det behövs nya bra böcker för barn där inte alla små prinsessor blir räddade av stora starka prinsar..

2008-02-25 @ 10:54:19
Postat av: Miss Lyckad

YEAH! LÅTER YEAH! Så bra! Då ska jag göra reklam för dig sen. Superfin bild!!!

Å I Natta?!

THE OSCARS!
WHAT A NIGHT!

Ja, vilken Natt! Åh, Nu Är DEt Måndag! OCh H%M har Bojkottat Ullen från Aussie! Har ni joinat Greenpeace? Gör det efter Ni sett det här... Eller Före...VARNING FÖR STARKA BILDER;

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - En Självlysande Författare -

Postat av: Kristin

KÖR HÅRT!

Sjukt bra uppslag och böcker i stil med de du beskriver är precis vad jag vill ge mina syskonbarn i present kommande födelsedagar!

2008-02-25 @ 11:13:39
Postat av: Valentina

Det kommer bli skitbra! Snygg huvudperson iallafall, ett steg på vägen :)
Jag har ingen TV hemma så jag var sjukt ledsen när du skulle sända ditt program och jag kunde inte kolla (+ jag hittar inget på ztv.se!) men igårkväll så satt jag vid tv:n hemma hos mamma precis när ditt program skulle komma på! Du är så skön och jag gillar att du var så nervös + att du gick ifrån soffan mitt i allt. Haha you go girl, I am a fan of yours :)

2008-02-25 @ 11:30:19
URL: http://muslimah.tjejsajten.se
Postat av: Sven

Grattis! Alla historier är gamla. De som man snor dem från har snott dem från någon annan. Kör på!

2008-02-25 @ 11:57:38
URL: http://svensays.wordpress.com
Postat av: Greta

Jag hejar på dig! Jag har en två veckors-sis så du får jobba på så att jag kan läsa sagor för henne när hon blir lite äldre.

2008-02-25 @ 12:26:21
URL: http://punkelikat.blogg.se
Postat av: Anonym

Underbart! Det behövs verkligen fler böcker med annorlunda och BÄTTRE genustänkande! jag lovar att köpa en kopia när du är klar ;)

2008-02-25 @ 14:04:53
Postat av: Johnny Scharonne

Jag håller också på att försvinna från min dröm. Jag vill ju verkligen göra musik, men min blogg tar upp massor av energi från det jag verkligen vill göra. Att blogga borde bara vara en grej på sidan för mig.

2008-02-25 @ 14:56:49
URL: http://scharonne.wordpress.com
Postat av: Anonym

alltså, du är så cool! det finns inga problem för dig, vill du jobba på tv så gör du det, vill du skriva en bok så gör du det! du är så extremt duktig!

2008-02-25 @ 15:25:10
Postat av: Farelyne

Men yeah! Den ska jag köpa!

Dom kommer bli helt underbara, med dina teckningar å allt:D
Ta död på alla känsliga små tjejer med pinnsmala midjor tack!

2008-02-25 @ 16:24:46
URL: http://farelyne.blogg.se
Postat av: Caroline

Men va avundsjuk jag blev nu, fan va kul! Jag har alltid älskat gamla sagor och gillar tanken att tolka om dem och göra dem till något nytt och eget. Jag litar på att du håller oss uppdaterade under arbetets gång!

2008-02-25 @ 17:49:14
URL: http://carolined82.deviantart.com/gallery/
Postat av: Hanna

Åh, vad kul! Jag önskar dig lycka till, med skrivandet och försäljningen.
Känner mig sugen på att läsa sagor med snygga teckningar till.

2008-02-25 @ 21:56:41
URL: http://helh.blogspot.com
Postat av: smile

Kämpa på!.. läter perfekt !

2008-02-25 @ 23:23:05
URL: http://smile.tjejsajten.se/
Postat av: Lisa

Hej Hanna, det låter superbra. Hör av dig om du är i behov av en testperson på 4 år.
Med Vänliga Hälsningar
Lisa

2008-02-26 @ 14:23:42
Postat av: SannaV

Heeeee! man det är awesome! Jag kommer minsann ihåg dina drömmar från förr, jag ska erkänna att jag trodde att du glömt bort dom själv. Man, Jag är så glad för din skull gamle vän :)

2008-02-26 @ 20:26:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback