Min lilla espressobryggare

image2210


Jag sitter här och fantiserar om min gamla espressobryggare. Man laddade den med kanske ett halvt kg kaffe eller så, sedan bryggde den två små koppar av det. Och den lät jättemycket. Och skvätte. Varje gång man använde den så blev hela köket till en enda stor batikmålning, och det tog i alla fall tio minuter att få allt rent osch fräscht efteråt. Det var en riktigt dålig bryggare. Alltså. Liten, Silvrig. Typisk.

Och kaffet blev självfallet vidrigt i den. Folk kunde inte dricka det oavsett hur mycket mjölk eller socker de hade i. För det smakade ungefär som jag tänker mig att ett surt anus smakar, med en touch av bränd plast och kaffe.

Sedan ville ju folk inte dricka det av ett annat skäl heller. Alla fick rännskita av det. Alla! Det var otroligt roligt. Man gav dem en kopp kaffe, de tog två-tre klunkar och sedan var det bara att kuta till toaletten och tömma. Värre än det värsta sunkcafées sunkkaffe. Och det här gillade inte folk.

Jag däremot. Jag saknar den. Nu har jag bara två stycken espressomaskiner här hemma. Kaffet är inte alls surt. Det är inte alls äckligt. Det smakar ingenting av bränd plast. Och man får ingen rännskita av det. De gör bra kaffe, och det stör mig. Jag har aldrig fattat grejen med gott kaffe. Kaffe för mig är den dagliga, behövliga dosen med laxermedel samt det enkla lilla faktum att jag är beroende av koffein.

Men nu ligger den ute i en av mina triljardes flyttlådor i ett förråd på Kvarnholmen. Det gör mig ledsen. Jag saknar den. Och jag har aldrig haft en så bra mage som då, ska sägas. Och jag saknar den. För med den där bryggaren kunde jag äta nästan allt. Kött. Nachos. Allt sånt där. Det kan jag inte nu. Nu när jag bara har en massa fjolliga jävla maskiner som gör bra kaffe.


Kommentarer
Postat av: elsa

oj då, då måste du gjort något fel med den där, packat den för hårt/med fel sorts kaffe/fel malning etc. Jag dricker en sån varje morgon å en på eftermiddagen, moccabryggare heter det förresten å inte espresso, men detaljer detaljer, och jag tycker det smakar fantastiskt gott, det enda kaffet jag dricker nästan. Inte alls surt. å anledningen till att jag inte springer på toa är kanske för att jag annars är stenhård å detta gör bara magen gott. MUMS för moccabryggare!

2008-02-18 @ 11:54:58
Postat av: Hanna Fridén

elsa: Moccabrygare! Det gillar jag. Då tänker jag på komocka och blir nostalgisk. Passande, dessutom! Annars tror jag att min var kass för att den var sp förjävla gammal och äcklig. Den typ liknande den på bilden men var... smalare, högre. Men typ samma princip.

2008-02-18 @ 11:56:29
Postat av: Sara Norman Heckscher

Hörrö gurkan. De där är skitbilliga ju. Gå till Ringen och köp en ny. Jag använder också en sån, ENDAST, allt annat suger :D Om du dör nån gång av längtan kan du alltid komma hit och suga i dig en kopp. Hähä.

Postat av: THE LOG

Åh vad jag önskar att min mage mådde bra av kaffe..
Var glad att kaffe får din mage att funka och inte tvärtom.. Tvärtom suger när man är koffeinberoende :/

2008-02-18 @ 12:40:33
URL: http://www.douglasfirs.blogspot.com
Postat av: Fia

Jag har en sån. Jag tycker den är mysig. Den är liksom finare än alla stora big-ass-gör-14-koppar-espresso-på-tv-minuter bryggare.
Fast min är rosa.

2008-02-18 @ 14:40:22
URL: http://snailpower.blogg.se
Postat av: MyyZz

Nu blev jag oxo nostalgisk, min gjorde inte så illa kaffe, jag tyckte det var riktigt gott ... men den dog av någon anledning nån gång. Jag ska nog gå o köpa mig en ny vid tillfälle. RÅSA givetvis om jag hittar:-)

Jag tror att jag kan bjuda på en toklaxerande fika oxo... för mitt brukar ha den effekten på folk.

Tjingeling

2008-02-18 @ 16:18:58
URL: http://blogg.myyzz.nu
Postat av: susse

leta upp den då? ^^

2008-02-18 @ 18:55:15
URL: http://sussetorarpsbacke.blogspot.com
Postat av: Andreas

Ja, en sån där är något av det bästa jag någonsin köpt. Fungerar råbra. Men nej, går ju inte att göra välling med den, tyvärr.

2008-02-24 @ 09:12:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback