Vadå Blondinbella vs Kenza?

Jag är lite förvirrad över Metros artikel om Blondinbella och Kenza. Kenza har för tillfället Sveriges största blogg, förut var det Blondinbella. Och i egenskap av att de både är bloggare så ja, som så kan man se dem kon konkurrenter, men däremot har jag inte sett samma jämförelse någonsin mellan två manliga bloggare, eller för den skull, en manlig och en kvinnlig bloggare. I Metros artikel kan kan dock rösta på vem man gillar mest av de båda tjejerna, och det är just det tror jag. Att de båda är tjejer som gör att folk ställer dem emot varandra som konkurrenter.

För i ärlighetens namn, finns det någon likhet mellan de båda förutom att de är tjejer? Nej. Det skulle jag inte påstå. De skriver om helt olika saker och verkar ha helt olika personligheter. Varför detta behov av att sätta likhetstecken bara för att båda är tjejer? Det stör mig. Gör mig förbannad.

Är så trött på att man inbitet ska sortera in folk efter kön, ras eller sexuall läggning. Vem fan bryr sig egentligen? Låt folk vara individer och skit i resten!
 

Kommentarer
Postat av: Rockpoet

Riktigt bra sagt!

Postat av: Nadja

Blev också irriterad över artikeln i metro när jag såg den. Men mest över att en tidning tar och skriver en så dum sak, jag fann den inte igenomtänkt eller relevant direkt. Kan de inte ta upp något mer betydelsefullt?

2008-02-24 @ 14:25:09
URL: http://thencloset.blogg.se
Postat av: Nadja

Blev också irriterad över artikeln i metro när jag såg den. Men mest över att en tidning tar och skriver en så dum sak, jag fann den inte igenomtänkt eller relevant direkt. Kan de inte ta upp något mer betydelsefullt?

2008-02-24 @ 14:26:42
URL: http://thencloset.blogg.se
Postat av: Issa

Eller så jämför de dem därför att de "slåss" om platsen som sveriges största blogg?
Allting behöver inte handla om kön, ras eller sexuell läggning bara för att det skrivs om speciella individer. Är det inte mer skrämmande att du förutsätter att det är just därför de jämförs?

2008-02-24 @ 14:43:40
Postat av: Blaim

Tänkte fråga dej hur du gör för att hålla dig i form? Har precis startat kampen för den perfekta kroppen, och skulle va kul att få lite tips!

/Mvh blaim

2008-02-24 @ 14:48:33
URL: http://blaim.blogg.se
Postat av: Anja

Issa: Jag tycker att Hanna har en poäng, den här jämförelsen gjordes aldrig mellan Alex och Engla eftersom att det helt enkelt inte sågs som konkurrenter på samma vis trots att de båda hade bloggar. Ingen kopplade helt enkelt ihop dem. Däremot Blondinbella och Kenza sätter folk ett större likhetstecken mellan.

Jag menar, herregud, folk kallar ofta Blondibellas blogg för MODEBLOGG fastän den inte alls handlar om sånt av samma skäl!

Och sedan, skrämmande att förutsätta? Hanna presenterar en tanke, tycker snarare att du är läskig! Håller du inte med henne så presentera en annan åsikt men det är ju skitskumt att avfärda en åsikt som "skrämmande" rakt av! Det är ju BRA att sådanna här tankar tas upp oavsett om det stämmer eller ej!

2008-02-24 @ 14:51:54
Postat av: Farelyne

Haha det är så jävla töntigt^^

vilket problem liksom..

2008-02-24 @ 15:03:59
URL: http://farelyne.blogg.se
Postat av: Issa

Anja:
Så för att någonting inte gjorts förut är det helt fel att göra det nu? För att andra bloggar i toppen tidigare inte jämförts är det fel att jämföra de som ligger i toppen nu?

Varför är jag läskig? För att jag tycker att det känns fel att förutsätta att de jämförs för att det är tjejer? Det är det jag kan läsa av Hannas inlägg, jag må ha uppfattat saken fel, men som sagt, det är det jag läser..Du har just avfärdat min åsikt och kallat mig som person som läskig, jag avgudar Hanna som person och tycker att det är uppfriskande med någon som vågar ifrågasätta, men då ska även jag kunna säga min mening, utan att säga något om henne som person på det sätt som du säger om mig. Jag säger inte att det är Hanna som är skrämmande, utan förutsättningen att det handlar om jämförelse pga. kön.

2008-02-24 @ 15:16:56
Postat av: Lina

Kvinnliga musiker jämnförs på precis samma sätt. Ingen skulle ens tänka på att jämföra ett manligt rockband med en soulgrupp, men med kvinnliga musiker görs detta ungefär varje dag.
Pinsamt.

2008-02-24 @ 15:19:31
URL: http://mjorf.blogg.se
Postat av: mia

endast tidningar kan bry sig om något så otroligt irriterande. liksom, jag hade inte ens hört talas om deras bloggar innan jag läste den där artikeln. din hittade jag bara för några veckor sen pga någon som skrev att den var soft att läsa. och helt ärligt. nu när jag läst både kenza och BB så finner jag ändå din betydligt mer SOFT. du har stil guuurL! ;D

2008-02-24 @ 23:33:18
Postat av: tres

håller med dig fullständigt!

2008-03-27 @ 14:48:56
URL: http://mangofisk.tjejsajten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback