Jean Paul Gaultier HC s/s 2008

image2117
Jean Paul Gaultier

image2118
Jean Paul Gaultier -
Style.com

Flödande, böljande former hos Jean Paul Gaultier. Batik och gradienter. Havsromantik, skulle jag vilja beskriva det som. Fint paraply. Väldigt romantiskt.

Och förjävla tråkigt i den mån att det är precis som alla andra. Det är inte Jean Paul Gaultier för mig. Jean Paul Gaultier ska vara rebelliskt. Utstickande. Moderiktigt? Absolut. Men väldigt edgy. En liten tår faller nästan från mitt öga.

Och jag tror i ärlighetens namn att det är första gången jag tittar på en Haute Couture-kollektion för Jean Paul Gaultier och inte blir riktigt, riktigt inspirerad till konst. Annars brukar jag bli skuttig, andfådd, ta fram penseln på en gång och skapa, skapa, skapa. Men inte nu. Inte i år. Tyvärr.


Ursäkta den platta modeanalysen. Men att se på hans senaste kollektion är för mig som att se på Claude Monets tavlor från när hans starr förstörde hans ögon fullständigt. Hjärtslitande. And not in a good way.

Kommentarer
Postat av: monika

mkt bättre än diors som alla hyllar

LONDONBLOGGEN

Postat av: L&L

Gud vad snygg den första klänningen var!

2008-01-24 @ 19:53:19
URL: http://the2ofus.blogg.se/
Postat av: Evis

Jag tycker mycket, mycket bättre om de tavlor Monet målade efter att han fått starr. Det var en stor personlig tragedi, men jag tycker de vanliga näcksrosorna är lite urvattnade (och grotekst uttjatade), medan de här har glöd och liv.

2008-01-24 @ 20:54:50
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: amanda

kan man inte få se nåt du skapat?

2008-01-24 @ 22:07:43
Postat av: Solin

häftiga klänningar

2008-01-25 @ 21:20:55
URL: http://solins.blogg.se
Postat av: FashionGossip

Joo, Jean-Paul Gaultier, såsom John Galliano är väldigt duktiga. Förut blandade jag ihop de, men de är egetligen annorlunda. Marc JAcobs är ockås ngot jag gillar.
Men ingen slår Karl Lagerfeld för tillfället! ;)

// FashionGossip - http://fashiongossip.blogg.se

2008-04-07 @ 17:37:12
URL: http://fashiongossip.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback