Marie Oskarsson - Hannas Nattbok

Det var ju Viktor Barth-Kron som bestämde namnet på mitt pubertala, vidriga och skitärliga skvallerformat på den där siten Stureplan.se, ni vet. Jag tror jag vet var han fick inspirationen ifrån.


Det finns en barnbok vid namn Hannas Nattbok, fick jag just veta. Skriven av Marie Oskarsson. Om en pubertal tonårstjej. Skillnaden är väl att hon hanterar sin existensiella ångest och utanförskap genom att skriva en bok, medan jag gör det enda rätta, det vill säga super mig full och ägnar mig åt kroppsligt rättfärdigande.

Jag ser fram emot när författarens boktitel totalt förintas ur Googles sökfunktion till favör för hångel, sex och fylla på Stureplan. När föräldrar tipsar varandra om den här fantastiska, psykologisk stimulerande boken för unga flickor som just håller på att ingå den horribla period vi kallar för förpuberteten. När de här flickorna googlar det duktigt, får fram mitt format, och förevigt blir invigda till ett tragiskt liv bestående av en ond spiral av bekräftelse och förnedring.

Exakt vad Marie Oskarsson önskade, kan jag tänka mig. Ni kan ju köpa boken, som tröst mot alla kommande, sargade själar.
 

Kommentarer
Postat av: Je suis une bra parti

Den där viktor är inte så dum han.

Men tänk om din nattbok blir så poppis så förlag vill ge ut den i pocketformat? Då kan det bli trubbel..

Postat av: Anonym

Heter inte boken "Hannas kvällsbok"? Så heter väl filmen? Eller blandar jag ihop något?

Postat av: Hanna Fridén

Je suis une bra parti: Det skulle de inte få i vilket fall, så det är inget problem!

Anonym: Ditt dilemma är väldigt lättlöst. Klicka på länken. Läs boktiteln.

2008-01-22 @ 16:30:07
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Emma

Jag tyckte också att den hette 'Hannas kvällsbok', för jag har nämligen läst den. Så googlade jag och insåg att det stämmer att den heter 'Hannas nattbok', men att Emma Hamberg skrivit en bok som heter 'Linas kvällsbok' (det är den jag har läst, även den som blev film).
Dom verkar ju handla om nästan exakt samma sak. Undrar vilken som kom först, alltså vem som har rippat vem, haha.

2008-01-22 @ 22:38:29
URL: http://bulletproofcupid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback