Mina fördomar om Pär Ström blir besannade

Jag visste inte att Pär Ström hade en blogg. Men det har han. Här: parstrom.wordpress.com

När jag läste den blev jag än mer övertygad om att Pär baserar sin åsikt om feminismen på populärmedia och enbart en enda grupp, det vill säga FI.

I det här inlägget skriver han exempelvis om att enbart 0,68% röstade på FI, och framför det som ett argument att restrerande procent av Sveriges befolkning är emot feminismen. Nu, jag är uttalad feminist, jag har aldrig röstat på FI. Inte kan jag komma på en enda av mina vänner som gjort det heller, och många av dem är uttalade feminister.

Nu, FI handlade i övrigt inte enbart om Gudrun Schymans provokativa uttalanden. Däremot baserar Pär Ström alla sina argument mot feminismen på just de få, taskiga uttalandena som gjorts. Det finns bra saker med FI, det finns dåliga. Jag undrar, läste han någonsin igenom deras valmanifest alls, eller reagerade han på kortfattade tidningsartiklar i säg, Aftonbladet?

Man kan inte förkasta en hel ideologi på grund av några få, provokativa fraser som blivit haussade av populärmedia på löpsedlar. Själv är jag socialdemokrat och feminist. Det finns förbannat många socialdemokrater som sagt förbannat dumma saker, men det får mig inte att vända på klacken och bli moderat. Det är minst sagt konstigt av Pär Ström att inte undersöka en ideologi innan han kritiserar den.

Det påminner mig om många av min lillebrors klasskamrater. Deras bild av feminism är också bara vad de sett på löpsedlar. Jag blir faktiskt skrämd, riktigt skrämd, av att folk är så okunniga inom mediakritik att de köper saker rakt av när de ändå borde förstå att en artikel i en välsäljande tidning inte skrivs för att informera, utan snarare för att provocera och alltså, sälja lösnummer.

Folk läser hellre det de blir förbannade av en något som "känns helt okej". Det har en lockelse, och att vända manligt mot kvinnligt istället för att se till bådas rättigheter i samhället har alltid varit ett mycket populärt sätt att göra det på.


Jag jobbar ju med det här själv, vet ni.
 

Kommentarer
Postat av: Adam

Det är lite komiskt att han skriver:
"Feminismen är en extrem ideologi som drivs av en liten klick fanatiska elitister. När de bad om svenska folkets förtroende i valet 2006 fick de 0,68 procent av rösterna."
När, ptfja, alla riksdagspartier mer eller mindre, bedriver en feministisk politik (eller enligt Pär Ström, gissar jag: utger sig för att göra det, för att vara politiskt korrekta).

Vidare skriver han:
"Som vanligt väljer man att bara titta åt det ena hållet och alltså bara se halva verkligheten. Den verklighet som passar feminismen."
När hela hans bok är ett typexempel på exakt det han beskriver i den här meningen, fast med ordet feminismen utbytt till maskulinismen.

Postat av: oden

Till Pär Ström: YOYOW!!! ROFL! U R a n00b FFS!!!

2008-01-09 @ 12:52:31
Postat av: sofia dahlén

Oavsett vad man framför för argument blir de helt ointressanta om man utgår från falska premisser.

"Jag tror att de konflikter som forskarna redovisar har sin grund i att jämställdhet definieras som att män och kvinnor ska bli exakt lika", skriver han.

Jag ser ingenting i debattartikeln som stödjer det och det blir rätt absurdt att svara på argument som utår ifrån det. Det är ett klassiskt vetenskapsteoretiskt problem. Argumenten kan mycket väl vara klockrena men förutsättningen måste ju vara att gundantagandet är sant.

Om jag gör antagandet att "1 = 2" så är ju påståendet "1 + 1 = 4" sant. Men eftersom att grundantagandet "1 = 2" inte stämmer så blir det ju helt irrelevant i verkligheten (och då kan jag ju inte använda argumentet "1 + 1 = 4" för att bevisa att "1 = 2", det är ju absurt)

Och det är det där som är så typiskt för den argumentationstyp som PS tillhör. Han för argument utifrån ett antagande som inte är sanna. Så hans motståndare luras att ge sig på argumenten, när det i själva verket räcker med att uppmärksamma att utgångspunkten för argumenten är helt irrelevant.

2008-01-09 @ 13:39:59
URL: http://www.conspicere.se
Postat av: SKiNHEaD BArBiEdOLL

Det är det som är så frustrerande, att oerhört många antifeminister bygger upp sitt ogillande av vad löpsedlarna säger, vad som citeras av FI. & många av dom som gör på det viset verkar själva inte medvetna om att deras annars så mediakritiska syn helt raseras då någonting dåligt skrivs om feminism. Då är dom minsann inte så kritiska längre utan omfamnar med kärlek.

2008-01-09 @ 13:51:51
URL: http://SKiNHEaDxBArBiEdOLL.blogg.se
Postat av: Burken

Och ni har förstås alla läst hans bok? Han säger redan i förordet att han har läst "15 hyllmeter" genuslitteratur. Inte bara löpsedlar alltså. Kul att ni kritiserar honom för exakt det ni själva gör er skyldiga till.

2008-01-25 @ 06:19:27
Postat av: josefine

En kan ju oxå fråga sig varför en låter sånna som Schyman å FI definiera feminism. Om de nu finns en annan feminism så har de som stöder den gjort ett dåligt jobb å föra fram dess åsikter!

2008-02-17 @ 23:49:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback