Paljetterna man fortfarande kan älska

image2017


Nu har jag stannat uppe för länge igen. Har skrivit sida efter sida med feministisk propaganda.


Som motvikt vill jag nu göra något väldigt oväntat - nämligen hypa Paris Hiltons klädsel.

Jag är sjukt trött på vanliga, trista paljetter. Det känns väldigt uttjatat. Det går fortfarande att göra snyggt, men det är väldigt mycket svårare än för, säg, tre veckor sedan. Nu klarar jag enbart av plagg med roliga paljettmönster (älskar dessutom att det står Paris på, jag uppskattar när folk är självgoda på den nivån, jag är inte mycket för jantelag)  och paljetter i varierade former (helst droppar) och storlekar som gärna rör sig från plagget och visar en del av materialet.

Jag tror nog att vissa skulle säga att även Paris klädsel känns lite off, men jag tyckte aldrig att den mönstrade paljetttrenden slog tillräkligt hårt och skulle gärna se en hårdare hype. Fina varianter har kunnat återfinnas på Top Shop och Asos, faktiskt. Haha.


image2018


Jag gillar även när de vanliga, klassiska paljetterna kombineras med transparanta paljetter (gärna i en större variant). Det ger mer liv åt plagget och skapar en intressant textur. Ett exempel är Camilla Sundmans klänning som jag hypade i min och Elin Klings senaste
Fashion PaparazziStureplan.se

image2019


Och ja, jag gillar fortfarande de här. Det kanske känns lite uttjatat för somliga, men i ärlighetens namn har jag alltid haft en hemlig faiblesse för de anskrämliga åttiotalstopparna fyllda med paljetter. Den ovan kommer från Lisa Larsson och är en bild från en modereportage som jag stylade och Ivan Nuñez fotade. Även det för Stureplan, länk här.
 

Kommentarer
Postat av: Anna

:O Fattade inte att det var din blogg jag läste först, men så kände jag igen stilen. Satt och tänkte på om du hade en till blogg när jag såg att jag faktiskt var inne på din. Måste vara tröttheten som kommit smygande.

Postat av: Evis

Jo, jag tyckte också att hennes klänning var cool. Jag är däremot mer tveksam till den vita med olika stora paljetter, men smaken är ju olika och jag är helt enkelt ingen paljettjej (utom att jag vill ha ett par sådana skor som Dorothy har i filmen "Trollkarlen från OZ).

2008-01-08 @ 07:13:16
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Anonym

det står inte bara Paris men J'

2008-01-08 @ 13:27:59
Postat av: Stilist

Jag gillade också Paris klänning, snygg styling på sista bilden förresten.

2008-01-08 @ 13:34:40
URL: http://stilist.blogg.se
Postat av: Ähna

"I (L) Paris", står det. Det är väl så klockrent det kan bli? Snyggt eller inte, me lajki.

2008-01-08 @ 20:34:52
URL: http://fladdenflicka.blogg.se
Postat av: josephine

paris klänning är galet snygg! såg den i videon till yelles "a cause des garcons" och blev kär direkt. var sedan i paris i höstas och vad är det första jag ser inne på lafayette? några tusenlappar för dyr bara...

2008-01-08 @ 23:04:27
Postat av: Susse

Paljettera mera!

2008-01-09 @ 13:16:56
URL: http://sussetorarpsbacke.blogspot.com
Postat av: Lo

jag är också en sucker för 80-talspaljetter, tänker lite amerikans åttiotalstrash i vegas typ. mmm. kände den.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback