Hat utan ansvar

Jag har börjat maila folk som skriver anonyma påhopp i bloggen. Det är skitroligt! De blir skrämda som fan, blockerar ens mail på direkt (för att det blir för verkligt och nära inpå, inbillar jag mig) och kan inte ta den minsta lilla kritik. Inte oväntat, kanske.

Och nu gick jag in på Helgon.nets forum där de diskuterar programmet.

Någon säger att jag är en dålig programledare, och fine, det svarar jag med "synd att du tycker att jag suger."

Någon annan är arg för att Carl Johan sa "japansk J-rock" i programmet, vilket jag förklarar med att de som inte är insatta självklart inte förstår att j-rock står för "japansk rock" utan lätt kan få för sig att det är något annat, och att det är bra att vara tydlig eftersom att det är rent av osympatiskt att ta för givet att alla är experter.

EDIT
Sådärja. Den där killen som var taskig har skrivit en lång ursäkt till alla gäster. Bra. Nu låter vi honom vara.

Kommentarer
Postat av: the mediterranean style

hur lyckas du hitta anonyma personers emails`?

Postat av: gajfafgeg

önskar att jag har helgon.

omnia.blogg.se

2008-03-20 @ 16:03:46
URL: http://omnia.blogg.se
Postat av: Anna

Du verkar ha hittat det. Jag blev så irriterad på det hela att jag inte kunde svara på hans svar på min fråga i tråden angående hans åsikter...
Elitism verkar vara det viktigaste inom vissa subkulturer nuförtiden, tråkigt :/

2008-03-20 @ 16:11:03
URL: http://beleaguer.blogg.se/
Postat av: c

"Alla ni som har Helgon, gå in på Diet_Coke_of_Evils sida och säg till honom ordentligt. Att han är en fjantig fegis som inte kan ta att han får kritik när han skriver skit om folk."

hmm inte kan han väl ha bett sig så dumt att han förtjänar att bestraffas av ett helt kollektiv.

tyck synd om honom, det räcker. säg något snällt så kanske det blir bättre.

om man behandlar honom illa kommer han antingen ta ut det på någon annan eller bli psykiskt sjuk och så måste vi betala bidrag till honom.

2008-03-20 @ 16:32:20
Postat av: Sussi

GLAD PÅSK

2008-03-20 @ 17:02:48
URL: http://www.smyckadegipskvinnor.se
Postat av: victoria

Skönt! Att få möjligheten att ge svar på tal åt parasiterna är ju finemang! I synnerhet för dig som i och med din välbesökta blogg förmodligen får fler sådana kommentarer än tex mig själv. Det kan inte vara lätt att tvingas ta en massa skit, men förhoppningsvis väger födelarna upp allt det.

2008-03-20 @ 17:03:03
URL: http://svartvitlila.blogg.se
Postat av: Anna

Jo, jag förstår precis vad du pratar om. Prettohysteriskt läskigt och äckligt-vidrigt. Jag diskuterar aldrig musik :P
Och jag som tänkte göra min födelsedagsutgång på Grottan på lördag. Haha. Ja, man kan ju stanna i en timme eller nått.

2008-03-20 @ 17:28:50
URL: http://beleaguer.blogg.se/
Postat av: Ann Onym

Tycker du det är konstigt att han blockar dig om du skriver att han är "riktigt ful"? Du känns ju inte alls lite galen...

Du verkar ha missat att han först ber om ursäkt om någon skulle ha tagit illa upp och sedan på din fråga "Jag ska posta det här i min blogg, om jag får? Skitbra av dig att skriva det där. Verkligen stort." svarar "Citera mig får du, men eftersom du frågar så vill jag inte bli citerad med namn eller nick. Föredrar då nått i stil med ?Den där snubben? eller liknande."

Bra där, Hanna. Starkt jobbat.

2008-03-20 @ 17:35:17
Postat av: Susse

Det är fan rätt! :D Ge dom.

Synd bara att man inte har helgon längre, saknar forumet ibland.

2008-03-20 @ 17:38:27
URL: http://sussetorarpsbacke.blogspot.com
Postat av: zimmy

Hej! Bestämde mig för att fortsätta konversationen här efter att min webbläsare dog efter ett långt inlägg, kändes lite surt. Men å andra sidan så borde Helgonforumets moderatorer radera våra inlägg eftersom att de var så långt Off-Topic i vilket fall som helst. Och till andra läsare; jag är inte mannen omnämnd i detta inlägg.

Jag tycker inte att du ska förminska det du skrev med att du "bara" gav honom tillbakakaka. Vare sig du är en offentlig person eller inte så är det fel att hänga ut en individ genom ett offentligt medie. Jag tycker du är dålig på att stå för det du gjorde. Hade du inte haft för åsikt att hänga ut någon eller bevisa dig rätt så skulle du antingen radera det helt så att de som deltog i TV-programmet inte skulle behöva uppleva obehaget av att få reda på att någon inte tyckte om dem. Det är uppenbarligen inte din intention eftersom att du behåller inlägget här.
Sedan är den här diskussion om huruvida du är en modebloggare eller inte ganska befängd. Självfallet identifierar du dig själv som mer än en modebloggare, precis som jag identifierar mig själv som mer än en Helgonanvändare. Men det har en gång varit en modeblogg, det finns fortfarande X antal inlägg om mode/kläder i bloggen & jag har aldrig hört talas om dig som någonting annat än en modebloggare så jag antar att den allmänna åsikten är att du fortfarande är en modebloggare - vare sig du tycker det själv eller inte. Dåligt av mig att inte ha lagt märke till hur gamla dina inlägg var dock.

Åsikter & intressen håller helt och hållet ihop, enligt mig... Speciellt om man använder sitt "intresse" för att hänga ut någon som man har haft åsiktsskiljaktigheter.

2008-03-20 @ 18:35:26
Postat av: Hanna Fridén

Zimmy: Helt okej!

Du får tycka att det är fel om du vill, men jag ville informera om att det han gjorde var taskigt. Han skulle aldrig ha skrivit ursäkten om jag inte kommit med ytterligare uppmaningar, och det var ju tyvärr omöjligt då han blockerade mig när han fick samma mynt tillbaks (vilket, jag fortfarande tror, gav honom perspektiv eftersom att han märkte att det var jobbigt).

Sedan att du inte säger att det var min intention. Det gör du helt enkelt bara för att du inte tror mig. Jag tycker att det är synd, men jag vet inte vilka ytterligare argument jag kan komma med för att ändra din åsikt.

Nu kan vi prata lite om modebloggandet.

Jag skriver mer om mitt bajs än mode. Jag definieras konstigt nog inte som bajsbloggare. Jag skriver mer om mitt liv än om mode. Konstigt nog så identifieras jag inte som vardagsbloggare. Varför?

Jo, för att alla tjejer som överhuvudtaget nämner kläder i sin blogg blir kallade för modebloggare. Oavsett hur mycket de pratar om annat så skiter folk i det. Modebloggare används till och med som ett skällsord, och det tycker jag är synd. Men framförallt tycker jag att det är synd att allt annat en tjej gör i sin blogg helt och hållet likviderats så fort hon skriver att hon gillar sina nya skor (som jag, som gillar mina nya skor).

En kille kallas däremot inte för exempelvis teknik eller konsumtionsbloggare för att han nämner att han är glad över sin nya I-pod eller suktar efter en plasmateve. Varför är det så här, tror du?

2008-03-20 @ 19:04:32
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Mia

Oh shit va kul! betyder det att du kommer skriva om jag skriver nåt hemskt? hm.. duger det att säga att ditt program är skittråkigt? det är det faktiskt, fast mest för att det inte är alls som du.

Hur som helst, tycker du verkar som en störtskön tjej, lite småtråkig, men helt okej. så ja. Jag blir utan diss från Hanna I guess.

Take care!

http://textbook-stuff.com

2008-03-20 @ 19:44:00
URL: http://textbook-stuff.com
Postat av: Susse

Jag känner mig inte så värst "alternativ" längre, så jag tog bort min Helgon. Pallade heller inte med särskrivningarna överallt. :P

Om jag blir medlem igen ska du bli mitt husdjur! :) Hoho!

Dessutom håller jag med dig om att alla kvinnliga bloggare nämns som modebloggerskor, som kallas ytliga och ger tjejer dåligt självförtroende. Är trött på allt daltande med tjejer. Enough is enough!

2008-03-20 @ 20:09:45
URL: http://sussetorarpsbacke.blogspot.com
Postat av: Maria

Maila mig också TEHEHEH

2008-03-21 @ 11:33:21
URL: http://fiancailles.blogspot.com/
Postat av: eastermoost

ärligt talat.
jag tyckte ditt program va helt ok.
visst att det va lite ?flamsigt?..
personligen tycker jag att det är upplyftande.
alla program på tv är ju så förbannat ?sminkade?
och allt om anime/manga är välkommet i mina ögon..
tycker inte att man kan förvänta sig att all människor ska använda samma termer och begrepp för saker.. tala handlar ju om att göra sig förstådd.
och i min mening är det rätt svårt att inte förstå vad folk menar när dom säger saker som ?j-rock?
det är ett oprecist begrepp,visst.. men knappast inkorrekt.
jag tycker ditt program va en skön omväxling, och skulle hellre se det stuket än säkert 70% av annan svensk tv.
ett fett ?osu? till dig!

2008-03-21 @ 11:52:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback