Today.

13ep06Gah, baskläder. Letade idag. Provade ca 12 stycken totalt, hittade en som var okej. Jag ska bli rik och enbart bära galastassar, I tell you!

Dubbelradig guldkedja: Top Girl.
Svart trekvartsärm: HM basic.
Stickad, senapsgul kofta: Carin Wester (ja, alltså, jag använder den typ varje dag. Och den stinker inte ens rök, den luktar fortfarande ny! Sjukt.)
Jeans med ränder: JPG by Jean Paul Gaultier.
Skor som inte syns, som råkar vara stövletter: Din sko (sommarrean)

Frågan om mitt ursprung har dykt upp väldigt regelbundet i mitt liv, allt jag kan säga om det är: Jag är fullkomligt helsvensk och har inte en droppe blod från något annat land överhuvudtaget, till skillnad från i princip alla andra! Därför måste jag utgå ifrån att det är så här man ser ut om man är inavlad från Norrland! Eftersom att alla mina vänner, som då ser "svenska" ut, alltid har någonting inblandat någonstans! Fridén kommer visserligen från Frankrike, men alla Fridén jag träffat (förutom de i min släkt) har varit ganska blonda, och dessutom Moderater. Eller simmare. Min franska (ingifta) släkt är däremot skitlånga (runt 2 meter) och extremt blonda, så det fungerar åt båda hållen.

Dock så kan jag betrygga alla med att både min lillebror och mamma brukar få skällsord i formen av "er försökte vi bli av med under förintelsen!" och "åk hem jävla svin!".

Samt att min storebror en gång blev tagen med ett falsklegg. Polisen tittade på falsklegget (kille från turkiet, 21 bast) och min storebrors egna (minderårig) fram och tillbaka, tog sedan upp hans egna och sa "Det här är inte du!"

Så det är vardagsmat!

Personligen har jag lyckats slippa undan all form av rasistiska påhopp, vilket är väldigt, väldigt tacksamt. För det verkar jobbigt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

HM's snygga kläder verkar dra sig mot dig eller nått ^^förstår inte var de försvinner när jag går in där :/
underbar blogg ! :D

2006-09-13 @ 17:06:25
Postat av: Hanna

Anonym: Jag köper förstås samtliga för att jag vill vara unik! :D

Postat av: Sandra

Mysko värld vi lever i på alla sätt och vis. Så lätt det är att döma...

2006-09-13 @ 17:23:18
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: Sandra

Ah, kanske ska utveckla det där lite:P Med "döma" menar jag både att folk alltid tar en massa dumma saker för givet samt att man sen ska ha sådana oerhörda förutbestämda föurfattningar om tex utländska människor.

2006-09-13 @ 17:25:40
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: C

Jag ser ungefär lika utländsk ut som dig och har heller aldrig råkat ut för rasistiska påhopp. Däremot finns det någon slags misstänksamhet i luften ibland som gör en obekväm men det är svårt att säga vad det egentligen är, det kunde lika gärna vara något man bara inbillar sig och ändå får man för sig att det inte är så.

2006-09-13 @ 17:42:15
Postat av: Anonym

Hur lång är du sådär, på en höft? lite nyfiken blir man

2006-09-13 @ 18:59:26
Postat av: Cec

Ja, de här fördomarna om svenskar som långa och blonda och alla andra människor från alla andra länder som mörka ... Hm. Själv har jag avlägsen härkomst från både här och där, men det är ingenting som "syns". Och hur skulle det synas, med en "rysk näsa" och "franska ögon" eller?
Men allvarligt talat, det är fruktansvärt att människor ska bli påhoppade på grund av deras utseende. Extra "ironiskt" blir det ju då också om folks fördomar och förutfattade meningar inte alls stämmer. Men att säga att "er försökte vi bli av med under förintelsen" är ju hemskt!

2006-09-13 @ 20:02:29
URL: http://chocolatdelicieux.blogg.se/
Postat av: Maria

Det där med rasism skulle man kunna fokusera en hel egen blogg på om man ville. Ta det från mig, som med ett helsvenskt namn och asiatiskt utseende då självklart måste vara adopterad ("Du pratar ju flytande svenska!"). Eller så gissas det hejvilt var jag kommer ifrån. Jag har hört allt från Filippinerna till valfritt land i Sydamerika ("Är du säker på att du inte är från Colombia?").

2006-09-13 @ 20:11:18
URL: http://plus-cha.blogspot.com
Postat av: nb

men åh jag blir mer o mer kär i den där koftan!

2006-09-13 @ 22:13:07
URL: http://nattbuss.blogspot.com
Postat av: Mikey

Jag HAR ju faktiskt lite Judiska gener (1/4 för att vara exakt), men det är typ bara andra med judiska gener som ser det, av någon anledning. Hur som helst, sånt där är mysko! En hel-holländsk kompis till mig är tillexempel riktigt kort, och hur fel är inte det enligt den holländska stereotypen!

2006-09-13 @ 23:57:22
URL: http://diegesen.blogspot.com/
Postat av: sanna

koftan är klockren ...

naglar

2006-09-14 @ 01:19:14
URL: http://www.brasnygg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback