Valdagen.

17sep06Jacka med korta ärmar och midjeskärp: Wallis (gammal)
Nättröja med muddar: Second hand (gammal)
Kritstrecksrandiga jeans: Cheap Monday (gamla!)
Stor skinnväska med stor skinnros: Chat on the Moon, Söderhallarna (vintras-förras hösten).

Valdagen skulle ha varit åt helvete om det inte vore för att jag var i mycket gott sällskap! Hela dagen gick jag och Thomas, som jag träffade dagen innan på efterfesten, omkring på stan! Både var ganska redigt efterblivna i skallen, käkade, åt glass och sedan följde han med mig till vallokalen! Första gången jag ställde mig bakom skynket fick jag lite hjärtklappning. Alla namnen på korten gjorde mig förvirrad, och i princip de enda jag kände igen var folk som jag tycker är dumma i huvudet, rent ut sagt! Helt plötsligt kände jag mig väldigt dum och oinsatt - trots att jag trott motsatsen! Jag har helt enkelt ägnat mig åt att utvärdera alla partiers åsikter in i minsta lilla detalj - men inte tänkt ett dugg på de specifika representanterna! Därför gick jag ut, Thomas förklarade att man inte behövde fylla i något namn ändå, då blev jag lite lättad. Vi åt glass på Glasshuset vid Götgatan och sedan gick jag tillbaka för att rösta!

För min del Socialdemokraterna, samt JA till trängselskatt.

Valvakan var fruktansvärd. Jag rökte cigaretter konstant, och så hårt att det aldrig blev askpelare - utan enbart en enda lång glöd. Hällde i mig ganska många glas vin och blev på sämre och sämre humör ju längre slutet det kom. Efter att Reinfeldt utropat sig själv som segrare så gick jag och la mig, hemskt besvärad - men absolut inte förvånad.

Jag vill inte ha ett maktskifte. Somliga säger att det behövs för utveckling och förändring - och javisst, kanske det, men jag är så ofantligt rädd för vad som kan hända. Förmodligen inte särskilt mycket på fyra år (då jag är fullkomligt övertygad om att det kommer bli det röda blocket nästa val!) men ändock. Precis vad jag är rädd för och hur jag resonerar kanske kommer i ett senare inlägg, men valutgången plattar fortfarande till mitt huvud!

Och snart ska jag gå och träffa Martin, som röstade på Centern, den jäveln! Buuuh!
(Dvs, jag väljer inte vänner beroende på politisk tillhörighet, så om du röstade blått så hatar jag inte dig som läsare det minsta lilla för det!)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Snyggt!

Postat av: mimmi

Buhu..gillade inte heller resultatet..

2006-09-18 @ 19:43:18
URL: http://mimmimus.blogspot.com
Postat av: Linda

Jag gillar inte heller hur det blev... Nu är det bäst att hålla sig jävligt friskt i fyra år för det är ju från de sjuka som Moderaterna ska ta pengar av för att kunna finansiera sina skattesänkningar.

2006-09-18 @ 19:45:24
URL: http://lifeofmacyline.blogspot.com/
Postat av: Lolita Loco

Själv däckade jag innan valvakan knappt hade börjat.
Muttrade surt och fick lite magknip när jag såg löpsedlarna på väg till jobbet imorses... Men men, vi ska väl överleva fyra års allianstjafs, vi har ju gjort det förut.

Du är som vanligt oförskämt snygg, din lilla *censur* ... ;-)

2006-09-18 @ 20:01:22
URL: http://lolitaloco.webblogg.se/vintagemaniac
Postat av: Peter

Det blev förskräckligt. Var på Hot Chip på debaser medis och det var verkligen inga glada miner i kön till garderoben... Fan.

2006-09-18 @ 20:05:25
URL: http://ten-thirtyone.blogspot.com
Postat av: C

Jag är irriterad på att folk verkar ha gått och röstat utan större engagemang och valt alliansen för att slippa se samma ansikten på tv varje dag nu när alla partier "ändå säger samma saker". Då hade det varit bättre med lägre valdeltagande/blankröster, jag tror många kommer märka nu att det finns en hel del de tagit för givet och börjar inse allvaret med att ha röstat för att kasta om ett system som byggts upp under så många år.

2006-09-18 @ 21:07:30
Postat av: Ivana

Tycker det är uppfriskande med människor som inte röstade blått men ändå inte spyr galla över de som faktiskt röstade så. Det visar att du har betydligt mer förnuft och mognad än många där ute. Respekt!

2006-09-18 @ 21:09:28
URL: http://www.pimpgizmo.blogspot.com/
Postat av: gisela

C > Fast det är ju till största delen samma människor som röstade nu som förra gången. Att tro att folk valde med större intelligens när de väljer sossarna och mindre när de inte gjort det är väl inte så rimligt egentligen, eller?

2006-09-18 @ 21:52:26
URL: http://apropos.blogs.com
Postat av: anna

jag är rädd för reinfeldt. jag tror inte att han är trevlig alls och fyra år är en lång tid. lagom för dem att ställa till med så mycket som möjligt. usch!

2006-09-18 @ 22:13:47
URL: http://balconysmoker.blogspot.com
Postat av: C

Gisela: Det var ovanligt många förstagångsväljare den här gången. Dessutom var det större skillnader mellan partierna vid förra valet, nu har flera glidit in mot mitten och det är inte lika självklart längre vad var och en står för.

2006-09-18 @ 22:38:07
Postat av: Maria

Jag såg en reklam för Treo. Det stod "Följde du valvakan?" Och sedan lite mindre "Huvudvärk kan komma plötsligt". Genialt! =)

2006-09-19 @ 00:05:37
URL: http://miamias.blogspot.com
Postat av: Sandra

Faran är att borgarna hinner förstöra så mycket att det tar tid att bygga upp, och när sossarna väl har byggt upp det vill folk ha maktskifte igen...synd att folk inte kan lära sig av historiens gång tycker jag=) Själv blev det Mp=)

2006-09-19 @ 09:38:36
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: sofia

Jag tror inte det kommer bli nån fantastisk skillnad, verken till det bättre eller sämre, men det känns på nåt sätt rätt onödigt, kostar skitmycket pengar att byta regering och kommer säkert vara virrigt ett tag... Men å andra sidan avgår göran som partiledare iom. detta. Förhoppningsvis blir dt en kvinnlig efterträdae, tror det skulle behövas i socialdemokratin, dessutom finns det ju flera kompetenta kvinnor att välja mellan där i partiet.

2006-09-19 @ 10:39:37
URL: http://sofiaovarlden.blogg.se
Postat av: Sanna

Jag länkar dig från min blog, hoppas det är ok!

2006-09-19 @ 10:51:01
URL: http://sanna.feelthemachine.com
Postat av: Käthe

Vad bra, då hoppas jag att jag är välkommen här trots att jag röstade blått. :) Har också vänner som röstar lite olika, inte mycket att göra åt. *hihi*
Och du ser finemang ut, som vanligt.

2006-09-19 @ 11:55:58
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: Tilda

oh. het väska!

2006-09-19 @ 12:45:10
URL: http://pimmelina.blogg.se
Postat av: suss

Dansar du balett?

2006-09-19 @ 15:18:43
Postat av: Hanna Fridén

Sandra: Tack! :D

mimmi: FYRA ÅR :(

Linda: Kört för min del alltså, attans! :(

Lolita Loco: Ja, min ångest har fortfarande inte lagt sig. Jag ska bli politiker!

Peter: That's why I stayed at home, because I knew it would turn into shit!

C: Jag har ingen aning hur det ser ut där! Många av mina vänner som gick från det röda blocket till det blå gjorde det för att de var missnöjda med Socialdemokraternas företagspolitik - som visserligen är riktigt kass! Men den delen tar absolut inte ut allt jag ogillar hos det blåa blocket.

Ivana: Jag tror att alla ändå vill ha det så bra som möjligt - men att man har olika åsikter om vad som är bra för samhället och en själv! Och det kan man knappast hata någon för, enligt mig.

anna: Han ser dessutom ut som ett ägg! Kolla huvudformen, han är en lackad Conehead! :O

Maria: Hahahahahaha! Klockrent! Lite hemskt, men fabulous :D

Sandra: Jag är mestadels rädd för att de ska hinna göra om för många bostäder till bostadsrätter samt avskaffa Djurskyddsföreningen :( Det andra lär ta längre tid!

Sofia: Så sant som du säger, i allt du säger. Speciellt det om kvinnliga partimedlemmar, i den bemärkelsen går verkligen Socialdemokraterna före!

Sanna: Herregud, ja! Jag blir asglad :D Tack!

Käthe: Garanterat! Precis som jag så vill du det bästa för Sverige, samhället och dina nära och kära, vi har ju bara olika åsikter om hur man ska gå till väga :)

Tilda: Tack! Min favoritväska :D

Suss: Nix :O

2006-09-19 @ 15:57:25
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Stina

Nej, jag väljer inte heller vänner efter politisk tillhörighet. Tror jag har vänner som röstar något av sju stora partierna i min vänskapskrets. Hmmm, kanske inte KD... Men många verkar faktiskt inte tåla att andra människor har olika åsikter. Fick ett inlägg i min blogg att någon önskade att jag fick en allvarlig sjukdom eller skada. Hoppas, liksom.

2006-09-19 @ 17:07:03
URL: http://rubia.se/
Postat av: Ann

Det är det fånigaste argumentet jag har hört (framfört inför detta val av flera vänner och bl. a Linda Skugge, som jag normalt sett diggar); Jag vill ha något nytt! Är trött på att se samma ansikten år efter år. Men hallå, om ni ville ha nåt helt nytt borde ni väl röstat in FI i riksdagen? Jag försökte iaf.

2006-09-19 @ 17:51:57
Postat av: Hanna Fridén

Stina: Va? Stört! Hur kan någon säga något så elakt och befängt? Vissa människor är inte kloka!

Ann: Haha, ja! Om man röstar av den anledningen så... tja, fast iof, i en demokrati ska man ju få rösta oavsett vad man tycker, tänker eller hur man resonerar! Fast i en demokrati får man också tycka att folk är dumma i huvudet, thank god! :D

2006-09-19 @ 17:57:25
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag har lyckats dra på mig värsta förkylningen och låg på valdagen hemskt förkyld och lite bakis och tittade hur de blåe gick o tog hem segern. Just då kändes det som världen var så orättvis och hemsk men va fan... moderater är inte hälften så dumma som SverigeDemokrater.. eller hur?

2006-09-19 @ 21:45:28
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Sandra

Usch ja, det hoppas jag verkligen inte att de gör!

2006-09-20 @ 15:01:54
URL: http://soleii.webblogg.se
Postat av: ståhl

mjhehe, du ser ju riktigt het ut här :D diggar stilen totalt, alltid annorlunda vid varje outfit

2006-09-21 @ 18:44:28
Postat av: Drochin

acne treatment
acne treatment
http://singova.org/acne-treatment/sitemap.html

2006-11-22 @ 10:53:05
Postat av: RoniF,RoniF

Fioricet - is most usable tabblets... Do you know this?

2006-12-23 @ 15:43:49
Postat av: RoniF,RoniF

Fioricet - is most usable tabblets... Do you know this?

2006-12-23 @ 15:50:30
Postat av: dasss2i,dasss2i

Buy soma [url=http://oak.ucc.nau.edu/lp77/_disc1/00001a8c.htm]Buy soma[/url]

2007-01-06 @ 00:40:02
Postat av: Best regards,Best regards

Check this:
discounts order culos gratis discounts order online el telefono no prescription culos gratis order

2007-02-01 @ 07:16:38
Postat av: Best regards,Best regards

Check this:
[url=http://nexium.sblog.cz/#nexium]nexium[/url] [url=http://ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=zoloft#zoloft]zoloft[/url] [url=http://ksiegi.emix.net.pl/wyswietl.php?user=lexapro#lexapro]lexapro[/url]

2007-02-10 @ 08:59:04
Postat av: Best regards,Best regards

Check this:
buy cheap cialis buy tramadol buy cheap prozac

2007-02-12 @ 12:03:22
Postat av: Best regards,Best regards

Check this:
levitra xanax cialis

2007-02-20 @ 07:12:00
Postat av: Best regards,Best regards

Check this:
casino poker
country music
auto dealer

2007-02-21 @ 03:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback