Who are these people?

Fan. Nu har drygheterna inför festen börjat. Folk som ringer upp mig angående helgen. Folk som jag aldrig någonsin hänger med förutom att säga hej lite snabbt på krogen som jag inte känner. De ringer och frågar vad jag ska göra. Vilket de aldrig gör annars. Jag svarar: "Inget. Ska nog ta det lugnt:" De svara: "Ehhmmm, jaha? Du är säker? Du ska inte göra något på lördag." "Kanske, vet inte." "Mmmmhmmm, inget alls heller?" "Nä. Kan ju ringa om så är fallet." "Jahaja!" "Ja." "SÄKER på att du inte ska göra något på lördag?" "Jag ska sova nu, är trött och sjuklig. Hejhej. Ha en trevlig helg!"

Det här är EXAKT samma människor som SMSar eller ringer mig klockan ett på natten, gärna vardagar dessutom, och frågar om gästlista på olika Stureplansställen. Något som jag inte har, och aldrig har haft, makten att ens fixa! Jag har jobbat på en krog i mitt liv och där kunde jag fixa gästlista. Jag jobbade där i ett halvår. Ett halvår av hela mitt liv. Det var över ett år sedan. Folk ringer och SMSar fortfarande om gästlistor på en massa ställen. I vissa fall ställen som jag aldrig ens hört talas om.

Samma människor. Snyltare. Folk som knappt känner och med ansträngning kan komma ihåg namnet på som man aldrig varit kompis med. Folk som bara ska ha, ska ha och ha. Vid varje tidpunkt på dygnet. Som förväntar sig att man ska göra allt för dem. Som aldrig, mind you, gjort något för mig. I många fall är det till och med folk som varit ytliga bekantskaper för flera, flera år sedan som snackat jättemycket skit om en. Sagt en jävla massa taskigt.


Och vet ni det bästa med det hela?

När de ringer klockan 02:00 på en tisdagkväll när jag ligger och sover (jag börjar jobba klockan 09:00!) och frågar om jag inte kan fixa en gästlista plus två på något obskyrt ställe och jag säger: "Nej. Det kan jag inte göra. Jag kan inte fixa en sådan sak och jag har aldrig kunnat. Och jag ligger och sover. Jag börjar jobba nio imorn." vet ni vad man får höra i efterhand?

Att man är en dryg jävla fitta. Egofixerad. Att man har låtit saker stiga en åt huvudet. Att man är ful, dum och otrevlig.


Visst är det lustigt? De här människorna.
Jag förstår mig inte på dem. Alls.


Vad är problemet med att vara sansad och trevlig? Vad är problemet med att, ja, ringa eller sms:a vid vettiga tillfällen? Jag blir inte arg om någon ställer en fråga. Det måste man ändå få göra, och det är inte fel. Men vid sådanna tider på dygnet, och att bli så arga när man inte kan fixa grejer. Det är sjukt. Och respektlöst. Det är egofixerat och smaklöst. Jag fattar det inte. Jag har själv aldrig gjort så. Ska man ha något, då får man vara trevlig. Går det inte, ja, då får man tacka ändå. Hur kan man kräva saker på det viset? Förvänta sig att alla ska vara deras små uppassare? Deras betjänter? Att de ska vara där för att fixa varenda grej för dem?

Hur ser de här människornas hjärnor ut, egentligen? Deras uppväxt? Deras liv?


Kommentarer
Postat av: Marit

hej hanna jag lånade dina rosa skor i mogges program igår! hoppas det var okej. kram.

Postat av: Stephanie

Man förundras över hur svagsinta människor är och vilka beteenden som de verkligen inge ser något fel i.

Nämnde dig i min blogg idag. Om hur fler borde vara som du. Hoppas det är ok:)

Glad påsk!

2008-03-21 @ 15:59:02
URL: http://www.dummieanddephie.blogg.se
Postat av: Ulrika

Ganska skamlöst, alltså jag hade känt mig rätt girig om jag gjort en sån grej. Inte konstigt att de snackar skit om dig, de vill nog inte inse själva hur patetiska de låter...

2008-03-21 @ 16:08:17
URL: http://ulrikarudqvist.blogspot.com
Postat av: Hanna P

DRYGT!

2008-03-21 @ 16:10:38
URL: http://hannapannapersson.blogspot.com
Postat av: Hanna Fridén

Marit: Jadå, ingen fara! Kul att de kommer till användning när de ligger där och skräpar.

Stephanie: Tack, vad fin du är! Blir bara glad.

Ulrika: Ja, alltså, jag fattar inte. Vad hände med att vara vänlig och trevlig mot folk? Jag blir glad och positivt inställd till folk som är fina och snälla. Det är inte svårt att få mig positivt inställd till en person, direkt. Man behöver bara le, vara glad och vara bra mot folk. Jag gillar alla som är trevliga mot andra, inga undatag. Så jag fattar liksom inte...

Hanna P: Som fan!

2008-03-21 @ 16:51:20
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Emilia

Men pinsamma människor! Jag förstår mig verkligen inte på folk som beter sig så.

2008-03-21 @ 17:01:22
Postat av: lala

men va irriterande. utsugare. suck. tyvärr finns dessa människor. tyvärr. hur som helst. jag tycker du är en killer och din blogg ligger på mina favoriter. så keep going. och ha ljudlöst på natten, ju!

2008-03-21 @ 18:04:46
URL: http://wherestarsaremade.blogg.se
Postat av: Julia

Jag fick en tvångstanke nu att fråga vad du ska göra på lördag. Men jag låter bli, jag lovar. Sånt är mycket roligare i ens lättroade huvud än i skrift.

2008-03-21 @ 18:46:16
URL: http://juliaskott.wordpress.com
Postat av: Sandra

Usch vad hemskt!
Det är väl antagligen samma underbara människor som säger att de känner en massa folk bara för att de sprungit på dem nån gång och sedan snokat upp deras nummer.
Sjukt.

Om man inte förstår att man kanske inte ska kräva saker från någon man snackat skit om en massa så är man ju iaf garanterat tappad bakom en vagn :/

2008-03-21 @ 19:31:20
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: tova

VAD SKA DU GÖRA PÅ LÖRDAG?! JAG VEEET: DU SKA DRICKA ÖL OCH FIRA ATT DU FYLLER ÅR! ps: jag ska ge dig en present

2008-03-21 @ 20:00:20
Postat av: Ladysoul

Det finns sååå många ovettiga personer... I am not surprised. :/
Hoppas du får en super, duper helg! ;) Congrats´!!

2008-03-21 @ 20:37:03
Postat av: Ronja

Fyfan vilka människor! =/

2008-03-22 @ 09:20:01
URL: http://laserpiente.blogg.se
Postat av: mia

såna där människor... ja, dom påminner mig om människor från något humorpogram som med flit skämmer ut sig så man själv skäms! ojoj, det är nästan så du borde säga "okey, jag fixar åt dig/er" någon gång så får de dra dit för att bara stå ute i kylan och känna sig lurade.

2008-03-22 @ 13:06:38
URL: http://uwantapieceofme.blogg.se
Postat av: Maria

Men shiit va irriterande med sånt folk! Du kan ju trösta dig med att du verkar kunna ha kul utan att behöva komma in på en massa ställen. Men fortf, ooorka.

2008-03-22 @ 17:20:57
Postat av: mia

Helt ärligt så borde de människorna skjutas.

nej, men få smisk iaf.

uppfostran är bra skit, synd att en del föräldrar inte använder sig av det.

http://textbook-stuff.com

2008-03-25 @ 08:11:31
URL: http://textbook-stuff

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback