Verkligheten

Oftast är jag inte särskilt nöjd med livet. Det är för att livet är livet och ingen rolig saga, ingen intressant film. Det är bara det tråkiga livet. Jag har tur som bestämde mig för att bli galen för några år sedan, för att göra det mer intressant, och det har sannerligen hjälpt upp en del. Om man ska säga så.

Men livet är fortfarande livet. Men ibland händer det saker som får mig att ljusna lite och tänka: "Men, det här är ju som en bok! Som en saga! Som en fantasihistoria!" och då får jag en massa små endorfinkickar och så går jag på moln. Lite som att äta en Snickers, fast bättre.


Som när en tjejkompis till mig ringde upp mig igår och uppdaterade mig på vad som senast hänt i hennes liv.

Hon har varit tillsammans med en kille ett tag. En kille som jag också varit tillsammans med en gång i tiden. Han är knäpp, det är visserligen hon också, men deras knäpphet har liksom tagit ut varandra och efter ett väldigt turbulent första halvår verkade allt vara strålande. De skulle flytta ihop och all den ditten och datten. Allt var fint. De hade väl mer eller mindre tänkt leva tillsammans för alltid.

Sedan åkte hon till Frankrike några dagar, träffade en tjej och blev kär vid första ögonkastet. Den här tjejen upplevde samma sak. Tjejen gick hem till sin flickvän hon varit tillsammans med i fem år och sa: "Förlåt, men jag har träffat mit livs kärlek. Jag vet inte om hon känner likadant, men jag måste göra slut."

Och sedan blev de tillsammans.

Min vän bor visserligen i Sverige, och den andra tjejen i Frankrike. Men de är kära. De ska vara tillsammans hela livet. Och det bestämdes under, ja, i princip några minuter. Bara BAM! Båda två. Livs kärlek.

Så min vän gjorde slut med sin pojkvän och blev tillsammans med en tjej hon bara träffat sådär. Som nu är hennes livs kärlek. Och de älskar varandra.

Och jag tänker, jag tänker, att sånt där händer egentligen inte på riktigt.
Och jag blir återupplivad igen och tänker på vad sagor baseras på.

Verkligheten.

Höstönskelista


image1355


Jag tycker att ni ska gå till
Fatale och läsa om mina hösttips och höstönskningar. Här får ni ett smakprov. Min sjukt bredaxlade skinnjacka i 80-talsmodell som jag ägt sedan 16-års åldern och min skinnklänning från Zara (ja, Pradakopia, jäkla copycats). Där finns även sjukt mycket annat. Sjukt mycket. Gå och stirra.

Venetiska masker är även ett inslag. Venetiska masker is the shit.

http://www.fatale.se/shopping/veckans-fraga-hostonskelista-2/

TYCKA TYCKA TYCKA MAGE

Hörni. Vad ni skulle ge mig en massa råd i bajsinlägget. Det tyckte jag var väldigt fint.

Ni ska få uttrycka era åsikter lite mer. Idag har jag ätit:


2 skålar havregrynsgröt med linfrön.
5 bananer.
Cashewnötter.
Mandlar.
Pommes med bearnaise och ketchup.
1/3 kanelstång.
1 glass. Magnus fresh youghurt heter den?
Glutenfritt knäckebröd med asmycket smör och makrill i tomatsås. (två förpackningar makrill)
I avocado.
Lite chips, Estrella sourcream and onion.
Double Whopper med meny.
Någon löjlig youghurt av något slag med melonsmak som var äcklig.
2 satser WHEY-Q med vatten.

Jag har druckit:

3 dubbla epresso
3 glas mjölk
Massa vatten
1 liter Coca Cola.
2 glas jos.


Jag har ätit lite fel idag.

Jag säger bort med:

Knäckebröd (förstoppande)
Nötter (inbillar mig att det är skit)
De där pommesarna mitt på dagen. De var inte tillräkligt fettiga. För potatisiga. Inte bra för tarmen då.Men jag vill inte äta barnmat eller sönderkokade grönsaker, det är äckligt.

Stakka Bo - Sä jävla het!

Fashion Paparazzi kör en gång i veckan, men det är varannan man, varannan kvinna. Jag och Elin Kling sköter ju kvinnsen, som ni vet. Fredrik af Klercker och Johan af Geijerstam sköter grabbarnas sida. Och den kom upp idag och går att läsas här.

Jag blir förvirrad av den. Mycket. Fredrik af Klercker sägs vara vett och etikettvetare av rang, och företrädelsevis manlig, om jag förstått det hela rätt.

image1354Men både Johan och Fredrik hyllar Johan Rencks stil (STAKKA BO) - som för det första inte är anmärkningsvärd på något sätt eller vis utan bara lite typiskt svennig, och för det andra: Karln har på sig en mössa inomhus!

En mössa inomhus!

Att bära huvudbonad inomhus är en av de största stil och etikettbrotten som överhuvudtaget existerar hos män. Jag förstår inte. Det här går helt över mitt huvud. Jag vill ha lite stenhård cynism här. Stenhårda regler.

Det är dessutom en jävla ful mössa. Skitful. Hade han haft en hatt, som den typen Linus Hallsénius brukar bära så skulle det vara mer okej, och till och med jag skulle kunna se förbi det även om jag förmodligen skulle få ett plötsligt infall av ticks i mitt vänstra ögonbryn de första fem minuterna av mötet.

Men en skitful mössa. Nä. Jag fattar inte.
Stakka Bo i skitful vintermössa.

Fyfan vad killar är dumma i huvudet. Allihop. Ni kan ju fanimej ingenting överhuvudtaget.


Helt plötsligt börjar jag förstå hur Alex Schulman kunde få en nominering till en av Sveriges bäst klädda män av King. Killar är helt enkelt dumma i huvudet. Det är därför Manolo finns. Som både jag och Carl M Sundevall instämmer om är en fullkomligt usel sida.

Bild från den i övrigt fantastiskt stilfulla och superfashionabla sajten Stureplan.se som jag jobbar på. Höh.

Min tarmrutin på morgonen


Min bajsrutin som följer varje morgon.
Om jag dömer av er läsare så är det ganska många som skulle ha det likadant, eller?

VARNING MYCKET SNACK OM BAJS PILUTTA BLÄBLÄ KISSBAJSGAS INTE LÄSA OM DUM. TJOHOBAJS.

Jag kommer ner i köket och är uppsvälld som en ballong. Helt fylld av gas och skit, som vanligt. Jag går fram till espressomaskinen, gör ren den på kaffe och byter vatten. Packar nytt kaffe i espressokoppen, sätter den i maskinen, letar upp den enda kopp jag klarar av att dricka kaffe ur - En grön köpp i glasserat lergods. Väntar på att den ska bli halvfull. Stirrar på koppen medan kaffet svalnar. Fiser lite samtidigt, ballongmagen börjar gå ner lite. Tar en klunk kaffe, noterar att detta är en dag man ska ta en cigg på först. Går ut i loftgången i min pyjamas och röker. Går in och dricker kaffet. Fiser ganska mycket. Snart händer det grejer här. Först bara tomma luftbollar, sedan kommer de där stinkande grejerna. Då går jag på toa. Bajsar lite. Det luktar förjävligt. Det luktar som en blandning av skit, tobak, cigaretter och bränd plast. Bläbläblä. Tvättar mig ren. Går ut och sätter mig ner. Andas djupt. Gör en ny kopp med kaffe. Går runt i cirklar litegranna. För att få magmusklerna att klemseleklemsa lite på tjockelistarmisen. Tröttnar. Går ut och tar en till cigg. Blir besvärad över bristen på effekt och den äckliga ciggen. Går och lägger mig i soffan i ett halvsittande-halvliggande läge och tänker lätta tankar. Lätta tankar. Halsar kaffet samtidigt. Det ska gå kvickt kvickt för magchock. Blir besvärad över min minimala gasproduktion och gör en mental notering att äta mer lök. Sätter mig och gör annat så länge. Går in på random modeblogg på bloggportalen och blir förvirrad över den fantastiska dåligheten i hela skiten. Blir i samma veva bajsnödig igen, hurra! Går på toa. Minimal tömning. Blir besviken och tänker på alla hemskheter som fortfarande finns kvar i min kropp. Ostbågar. Chips. Potatis. Falukorv. Gröt. Allt i en äcklig, ondskefull massa. Suckar och känner hur min vänstersida gör ont. Det kan bero på två saker. Antingen att bajset vill passera ner till ändtarmen, men då gör det ont lite längre ner i tjocktarmen och det känns ungefär som att någon sparkar mig hundra gånger på samma plats inom loppet av 5-10 sekunder - Sedan blir det toa. Eller så beror det på att det bestämt sig för att fastna precis vid såret i tjocktarmen och gnugga sig lite extra mot det så att fanskapet aldrig ska bli läkt. Och så verkar fallet vara den här gången, men det är inte helt säkert, för jag kan ana att smärtan långsamt, långsamt förflyttar sig.

Och nu skulle jag behöva ett träningspass för att sätta igång funktionen, men det gör ont, det gör ont men det går det gör ont på natten skitsamma.

SKITSAMMA.
Lösa kläder idag.

Modette - inte längre som tryckt pappersmedia

Modette lägger ner som tryckt pappersmedia men har valt att hålla igång Modette.se

Läs mer här:
http://www.modette.se/Mode/NewsPage.aspx?id=42686

´

Spegelmin

image1349
image1350
image1351


Det här är mina spegelminer. Det är så jag känner mig själv. Det är så jag tänker på mitt eget utseende. Det är så jag trivs.

Men jag ser inte just ut såhär på något annat foto, aldrig någonsin. Nej, jag ser ut som en fjollig sminkad liten 9-åring. Vafan är grejen med det egentligen? Bilden i mitten, trots minspel, är nog den jag kopplar samman mest med mig själv. Det är så jag ser ut i min egen skalle.

Tycker att det är aningen obehagligt att jag med högsta sannolikhet inte ser ut så för andra. Fyfan för spegelminer vs verklighet, som att höra sin röst inspelad, det är ett terrorslag varje gång. Inte fult - Bara så himla fel. Inte sig själv.

Johnny Scharonne

Min kära vän Johnny Scharonne tar de bästa outfitbilderna. Mina suger i jämförelse, mina har noll humor i jämförelse. Johnny är bäst. Så är det. Bara se.

image1346image1345image1347image1348


Men inte bara det! Stilen är dessutom, minst sagt, väldigt personligt. Vissa snackade byxdress, vissa snackade catsuit. Men Johnny är egentligen den enda som gjorde något kul av det.

Och Johnny är dessutom skitsnygg. Väldigt snygg. Sådär så man bara dör i helvete jävla skitsnygg.

Folk förväxlar oss då och då. Blandar ihop oss. Det tar jag som en komplimang. En särdeles jäkla bra komplimang.

http://scharonne.wordpress.com/

Vaddå puss?

image1340


Går igenom mitt fickpengskonto lite för att se över hur jag spenderar mina pengar. Allt ser ut som vanligt. Öl, öl, öl, öl, skräpmat, skräpmat, skräpmat och cigg. Allt är som vanligt. Jag har samma dåliga leverna som vanligt.

Men helt plötsligt står det "puss" och att någon satt in 250 spänn.
Vad har hänt här? Har jag horat ut en puss? Eller vad? Detta har jag inget minne av. Jag förstår inte.

Fan vad billigt jag sålde mig i så fall. Jävla skärpning här.

Feedreader

Hahaha.

Skrev just värsta inlägget.
Kom på att det speglade min maniska person lite väl mycket.

Raderade det.
Men ni med feedreaders, era jäklar. Ni kan läsa det ändå.
Men vi ser det som en rolig hemlighet mellan er och mig, eller hur?

Olikfärgade skor

image1339Men fyfan i helvete vad avis jag blir! Jag vill också ha skor av samma modell, fast i två olika, vackra färger. Det har jag velat ha sedan dagis, som alla andra små ungar, men det är ju dyrt att köpa dubbelt och jag kan inte påstå att jag har så många nära inpå mig med samma skostorlek som jag (36).

Jag antar att Leeloo Mingissiyeva delar med sin syster som brukar synas lika frekvent på bilderna från F12 - även hon strålande vacker.

Okej, kan jag i alla fall få ett grönt par skor i lack?

Buhuhu. Jag gråter. Det är så fint.
SÅ JÄVLA FINT.

Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se

Jag är dum i huvudet

image1338


Jag har varit en så sjukt dålig vän den senaste tiden. Jag bara jobbar, jobbar och jobbar. När jag inte jobbar så pluggar jag inför andra jobb. Samlar information. Lär mig saker. Fyller skallen med allt jag kan tänkas behöva. Och när jag inte gör det, ja, då är jag ute och festar. Och binder kontakter. Sånt där som man måste göra.

Och det går ju bra. Det går faktiskt jävligt bra hela tiden, ska sägas.

Men jag saknar mina vänner. Jag hoppas att de inte hatar mig. Om de gör det så förstår jag det. Men jag saknar dem. Och älskar dem. Saknar tiderna. Saknar händelserna. Saknar allt det där skruvade.

Här på bild är Sebastien Milo, Sara Norman, jag och Johan Jarl. Jag saknar er.
Vad gjorde jag i sommar? Bytte ut lyckan mot det framtida livet. Jag är en idiot.

Stirra stirra stirra

image1337

 

Det här är min redaktionschef. Viktor Barth-Kron.

Han stirrar på dig.

Tack så mycket för den, du!

image1334

Någon dum jävel har slarvat bort min Wacom-penna på kontoret.

Det skulle städas och sorteras och mitt bord plockades bort, med penna såväl som hylstjingamojängen.

Jag slår vad om att den är slängd.
Någon dum jävel har säkert försökt skriva med den på ett papper och bara:

"Öööhuuueee den funkar inte blir inge streck på papper öhue slänga penna trassiiiiii."


Ja. Och de där kostar ju bara typ 1000 kronor styck.
Och jag behöver den i mitt jobb. Konstant.

Tack!

En annan bild från mina sextonårsdagar

Det här var uppskattat! Nu tar vi en bild där jag hade mycket lite hår, tycker jag. Också 16, tror jag minsan
.

image1333Det här är en så kallad synthlugg. I en så kallad undercut. Den här frisyren hör inte hemma i synthpopen och kavajernas värld, nej, nu talar vi body. Synthbody. Bodysynth. Inte bögig synthpop.

Det här är en BODY242SYNTHJEAHBODÜBODÜ-frippa, typ.

Här lyssnade vi på saker som FRONT 242 och DAF.
Här bar vi saker som armébrallor i svart från överskottsbolaget, kängor (inte jag, dock, jag hade nog platåskor) och svarta T-shirts. Vi bar tygväskor med många fack. Vi hade praktiska, coola kläder med många fickor. Ibland hade vi lite spännen till det, ibland hade vi hängslen.

Men mestadels hade vi SPRIT. Smirnoff och sånt. Absolut inte typ BOLS eller ABSOLUT. Finlandia funkade också, men mestadels bara för att det var så jävla äckligt att det var stenhårt.

Drack vi drinkar så drack vi REDBULL VODKA. Allt annat var fett ghey, asså bah tjena.

Vi dansade stenhårt och asfult till TANZ DER MUSSOLINI och kände oss jävligt hårda. Bobü bodü bodü bodü bodü.

När jag tänker efter var nog det här det pinsammaste av allt. Inga fula dikter eller något. Inga fula dreads. Inga äckliga lackklänningar.

Men fan vad töntiga vi var.

De som var töntigast hade långa skinnrockar. Fyfan vad fult.
 

Jag, 16!

image1332Här har vi mig när jag var sexton. Jag hade olikfärgade flätade extensions och en massa skruvar i håret. Detta brukade jag kombinera med en massa blå, vita, svarta och gröna dreads som jag gjort i synstetiskt hår. Jag köpte det på Taj Mahal i stan och så dreadeade jag det och satte fast det i toffsar.

Det gjorde alla mina polare också.

Stilen kallades currygot.

Vi brukade bära korsetter (riktiga) och mycket lack. Lackhandskar är förövrigt det snuskigaste som finns, alla fashionistas som suktar efter dem just nu har uppenbarligen aldrig ägt ett par. De låter som seg soppåse när man har dem på sig. Prassel gnissel prassel gnissel. Sedan svettas man skitmycket. Jag hade även en lång balklänning i lack. Den var jag stolt över. Hela jag var som en stor, seg soppåse. Prassel gnissel gnissel prassel svett svett svett gnissel.

Jag, till skillnad från alla andra, rakade faktiskt aldrig av mig mina ögobryn för att måla de höga gurkbrynen, däremot halverade jag dem och målade upp den sista biten med flytande eyeliner för det mesta, så man HÄÄÄÄEFTIG och AEEEJVILL ut!

Vill minnas att vi lyssnade mycket på Hocico och Apoptygma Berzerk. Fast sistnämnda suger ju. Hästanus.

Mig sjuk, mig synd om

image1331Nu har mina vita slembollar omvandlats till gröna slembollar. Det betyder att de är fulla av bakterier. Det betyder att jag är sjuk. Det betyder också att jag låg och frös i sängen från dess att jag lyckades somna vid 01:30 tills jag vaknade klockan 07:30 och sedan tog ett drypande hett bad fram tills 09:10, och nu fryser jag igen!

Det mest irriterande är väl det faktum att de gröna slembollarna är uppblandat med rött slemm. Det betyder att jag hostar för mycket. Det betyder att jag drar upp små sår i halsen. Det betyder att jag snart kommer ha en kombination av rethosta och slemhosta. Det betyder att jag kommer hosta väldigt mycket. Det betyder att jag inte kommer att få någon sömn på hela veckan. Och att jag kommer få väldigt, väldigt ont i sidorna av all hosta.

Det är väldigt, väldigt synd om mig just nu.
Feber har jag inte. Det har jag aldrig. Jag är bara en stor, rullande iskloss med slembollar. Och pormaskar. Och lockigt hår som ser ut som en tantpermanent. Och torra naglar. Och trasiga nagelband. Och mustasch. Och onoppade ögonbryn. Och rinnande näsa. Ringar under ögonen. Och torr, flagig hy.

Det är jag.
Jag kunde, så att säga, känt mig lite mer fresh.

Jag som 14, igen!

Den här bilden togs när jag var 14 hemma hos Mickey, om jag inte minns helt fel.

image1328

Den här dikten är så dålig att jag ryser av genans. Bokstavligt talat.

" Kvällen innan, innan min död.
Du höll om mig, i din trygga famn.
Aldrig jag känt, mig så trygg som då.
Jag önskade så, att det skulle bestå.


Men inte nej, det blev inte så.
Mitt öde var, inte med dig.
Trots min kärlek, som jag har så stark.
Så bär du nu, ingen för mig.


Dagen efter, kom mitt slag.
Då fick jag veta, den där dan.
Att du ej, kunnat mig älska.
Ty jag var endast, en liten söt flicka "


Kunde jag inte bara ha typ, jag vet inte, skjutit mig själv på en gång?


Diana Brinks

image1327

Jag skriver lite kort om den danska designern Diana Brinks
Fatale.

Klicka här för att komma till inlägget.

Jag, 14

image1326

Kolla! Jag när jag var 14, typ. Jag hittade lite poesi också.

"You are helpless, you are death.
You don't know, how you will regret.
Seeing me dead, lying there.
All because, of you my dear.

You don't love, I sure know.
Do I care, deep into my soul.
If you don't love, then I will hate.
Hate my dear, long for death."


Sa jävla djupt, alltså!


Äckelhostan

Jag har världens äckligaste hosta. Man hör verkligen hur slemmet kastas upp i halsen och formas till bollar i munnen när jag hostar. Jag hostar hela tiden och det känns som att mina lungor ska vändas ut och in. Alla tittar på mig som om att jag håller på att dö. De är oroliga. De undrar om jag mår dåligt. De ställer sig flera, flera meter ifrån mig och

Nu har det varit så här i typ en och en halv vecka, och inte blir det bättre heller. Jag känner mig inte sjuk förövrigt, nä, för själva förkylningen hade jag för längre sedan.

Men vet det här. Om man rökt ett tag och sedan blir förkyld så får man skithelveteshostan i åtsminstonde tre veckor. Du är inte sjuk eller något, men du lider, du måste käka en massa Bromhexin trots att du är frisk för att få upp slemmet, annars kan du inte andas.

Och det är en jävligt dum sak med att röka. En av många.

Börja inte röka. Det är varken tufft, sexigt eller snyggt. Det är faktiskt bara äckligt rakt igenom. Och töntigt. Det är bara töntar som röker.


Snälla sympatiska Gustav Gelin

image1324Gustav Gelin är snäll och sympatisk. Alltid trevlig, aldrig ordäglig och så vidare. Visst, han blir appackad titt som tätt, men han blir aldrig otrevlig eller något liknande som många andra. Han blir bara full.

Men ibland är han väl för snäll och sympatisk. Som i det här inlägget där han ber om ursäkt för att han luktade kräftor i fredags. Jag anser inte att han behöver be om ursäkt för att kräftor luktar som de gör, eller för att man vill äta kräftor, och dessutom kan man nog garantera att jag var den enda på stället som kände det med mitt skräckinjagande känsliga luktsinne. Min näsa är ett monster.

Han borde istället ha skrivit typ:

"Fan! Jag blir så jävla irriterad. Hade det trevligt med några polare och sedan fortsatte vi mot Spy Bar, och där är gnälljäntan Hanna Fridén och gnäller över stanken på kräftor. Fan. Hade hon inte varit rökare själv hade hon varit typen av person som mopsade sig mot alla rökare i rökrutan för att det var jobbigt och luktade illa när hon bara ville ta lite luft. Jag försökte vara trevlig och be om ursäkt, men hennes sarkasm bara haglade. Gnälljänta!"

Jag blir gång på gång väldigt förvånad över att man kan vara så trevlig och sympatisk som Gustav när han ändå rör sig i de mest sarkastiska kretsar man kan tänka sig. Folk driver med varandra och mobbas fritt, men Gustav fotsätter att vara genomgullig av sig.

Han måste ha haft en hemskt fin uppväxt.


Foto: Ivan Nuñez, Stureplan.se

Ett helt party där nere

Jag ska ta mig hem från Stureplan, går förbi en bankomat och tar ut pengar eftersom att jag aldrig skaffat mig ett ordentligt kort som man kan åka taxi på. Springer på en kompis där.

Kompis: "Usch, det luktar pissanus här, piss och gammalt kön!"
Jag: "Äschdå, det gör det på krogen med. Alla har varit på kräftskiva. Det luktar likadant. Kräftorna och deras kissibajs."
Kompis: "Aldrig tänkt på, faktiskt. Jag har inte varit på någon kräftskiva i år, skittråkigt!"
Jag: "Jamen, det gör det. Nästan exakt likadant. Och när man får en puss på kinden av någon skäggstubbig typ så är det som att få en otvättad, nerkissad fitta med utväxt upptryckt i ansiktet!"
Kompis: "Faaan... nu går jag hem."
Jag: "Undvik och tvätta dig och det blir som en hel kräftskiva! Hurra!"

Stanken

image1320Igår luktade det förjävla mycket kräfta på krogen. Alla hade varit på kräftskiva. Jag avskyr kräftor. Avskyr hur de luktar. Avskyr hur de smakar. Tanken på hur man tillagar dem, oavsett hur humant folk hävdar att det är, äcklar mig.

Jag tänker lite på hur jag skulle må om jag slängdes ner levande i en kokande balja liksom.

Igår luktade det kräfta på krogen.
Och jag var den enda som kände det.

Ni har så jävla dåligt luktsinne! Det stank, hör ni det? STANK. Sluta äta kräfta innan krogen! 

Jag, antihypokondrikern

Jag har undrat över min buk ett tag. Den har varit helt ologiskt stor mestadels av tiden de senaste två månaderna. Idag var droppen, när jag sprack ett hål i de där brallorna från Jean Paul Gaultier som råkar vara min favoritbyxa - som ni hatar, vilket bara får mig att gilla den ännu mer.

Men i alla fall.
Snackade med mamma lite om det. Hennes reply var:

"Men Hanna, du har ingen urinvägsinfektion då...?"

"Va? Jag? Haha! Nej, verkligen inte"

Tystnad.
Mer tystnad.
Insikt.

"Fast eh ja, jag går ju och kissar typ 20-25 gånger om dagen... jag vet inte, jag har tänkt att det är normalt, men...?"

"Nej, det är det inte."

"Och det svider ju... till och från... en hel del... men det är väl kanske normalt att det gör det tänkte jag?"

"Nej."

"Nähä, okej... är det symtom på...?"

"Ja."

"Haha! Hahahahaha! Haha! Hahahaha!"

Jag känner mig så smutsig.

Ps. Inte Klamydia, har testat det, tackar.

Senare samma dag...

image1319...Såg man ut så här. Lite bättre, kanske.

Hatt: HM, Brunogallerian (herravdelningen)
Tischa: HM, Hamngatan
Nitskärp: Chat on the moon, gammalt
Armband: Present från ex gamla ex
Shorts: Dr. Denim Jeansmakersa tror jag? Wardrobe Stockholm
Skor: HM, Hamngatan

Det är mycket HM igen. Det är det.
Hemma

image1318Ibland får jag frågan om jag inte kan visa hur jag ser ut när jag bara hänger hemma. Och för all del, det kan jag väl, jag fascineras över erat intresse för mina helt ointressanta vardagsbestyr.

Tischa: HM
Haremsbyxa: HM
Strumpor: Åhléns

Jag brukar sitta med utsmetat smink och ruffsigt, oborstat hår på den gemensamma balkongen. Ofta i min pyjamas. Om det är varmt går jag ut och sätter mig i det nattlinne eller långtischa jag sov i. Ibland går jag ner till matbutiken klädd så - för tanken på att träffa någon jag känner eller en bloggläsare i den utstyrseln roar mig.

Mina grannar går alltid förbi. De hälsar.

Jag undrar ibland om de tror att jag knarkar.


Min omgivning är viktig

image1317Jag älskar platsen jag bor på i Stockholm. Jag är uppvuxen på Hökensgata. Det är en tvärgata som går från Götgatspuckeln upp till Mosebacke torg. I lågstadiet passerade jag Mosebacke, Katarina kyrkogård och anlände till min skola Katarina Norra.

Katarina Norra är över hundra år gammal. När jag gick där var skolan sned. Om man la en spelkula på golvet så började den rulla. Först mycket långsamt, och tillslut mycket kvickt igenom de långa korridorerna. Skolan hade sjunkit genom gyttjan. Stora delar av staden är byggd på sumpmark, och något år efter hundraårsjubileet renoverade de skolan och höjde den.

Sedan började jag i Eriksdalsskolan i mellanstadiet, bild och form-klasserna. Det var en skitful skola. I skitfula kvarter. Det luktade illa i matsalen och det luktade damm överallt. Taket var mycket lägre än i min förra skola, och allt såg ut som... ja, som ett sjukhus. Arkitekturen i Eriksdalsskolan är faktiskt mycket lik Södersjukhusets.

Där utvecklade jag hundra olika allergier. Skitskola.

Nej. Det finns ingen poäng här.

Nej, du har fel!

"Köper man bara kvalitet med starka sömmar och hållbara textilier håller plaggen halva livet, och man slipper bekymra sig om säsongvisa variationer i vad som anses modernt. Den som är otrygg i sig själv och räds andras spe på grund av daterade mönster och snitt kan antingen hålla sig till tidlösa plagg eller, genom att kultivera sig (skönlitteratur, konstmusik etc), utveckla en självkänsla som tränger undan den osäkerhet varpå såväl modekonfektionsindustrin som nämnda Stureplansanknutna företag, entreprenörer i osäkerhet som de är, kapitaliserar. Du bör mot bakgrund av detta snarare verka för att få in mindre mode på webbsidan i fråga, till förmån för information om viktigare saker. Förslag: situationen i Darfur, Dramatens höstrepertoar, eller Magnus Hedlunds nyöversättning av Samuel Becketts "Happy Days"."

Kommentar från en person som kallade sig N.C. tror jag.


Ja, och sedan skulle jag förslagsvis också bara kunna rita en enda teckning i hela mitt liv. Eller kanske aldrig mer låta mig influeras eller inspireras av andra. Samma satta stil. Högst en teckning om året.

Jag tror att jag skulle hänga mig, om så var fallet, med tanke på att jag målar varje dag.

Jag skulle vilja se att mina andra konstnärliga intressen blev bemötta med samma respekt, och inte den här slätstruktna konversatismen om att mode enbart skulle handla om ytlighet och dålig självkänsla.

Jag kommer aldrig sluta rita!
Och jag kommer aldrig sluta bära det jag finner fantastiskt.
Och jag kommer alltid bli intresserad av ny musik.
Nya författare.

Det kan du får stå för själv, i din otroligt gråa värld där man bara får köpa slitstarkt och diskutera jobbiga saker.

Gnellhest

Mitt internet är fortfarande åt helvete. Det går upp och ner hipp som happ. Exempelvis när man ska börja göra jobb.

Det briljanta är när man gjort ett jobb.
Och det ska skickas.
Men det går inte, för nätet är fucksatt.

Då är det bara att pallra sig iväg genom mörka nazistparken nära gamla skatteskrapan och sätta sig i sin ateljé.
När man redan druckit drinkar och öl. Och hoppas att man inte blir nerslagen på vägen för att man ser ut som en jude.

MEN!

Jag har ett jävla bra stereosystem här. Vi har ju haft en del efterfester här, på den gamla goda tiden. Jag njuter av lite gamla favoriter som Guesch Patti, Nina Hagen, Diamanda Galas, Adam and the ants och även... säg det inte till någon, men jag diggar fortfarande Franz trots att trendfaktorn ligger i botten.

Och de andra nämnde har ju typ aldrig ens varit trendiga så då är det mer okej. Mer okej. Mer okej.

MICHAEL YOUR THE ONLY ONE I'LL EVER WANT ONLY ONE I'LL EVER WANT ONLY ONE I'LL EVER WANT.

Ja.

Vår-sommar 2008

image1316


http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/5608/

Ni kan se en sammanfattning av vår och sommarmodet för 2008 i min artikel på Stureplan. Den är egeninitierad. Jag vill få in mer mode överhuvudtaget på siten. Mindre mingel och namdropping, mer mode - och andra roliga ting. Jag blir glad när jag ser att den är dagens mest lästa artikel på siten.

Men ni kan hjälpa till, ni kan gå in och klicka än mer. Ni kan sedan, om ni vill hjälpa till extra, länka till guiden från era bloggar och dra citat om ni vill. Om ni finner den bra, såklart. För det vore kul att kunna göra mer sånt, så att säga, och mindre...

blä... mindre namedrop.

Tvångstankar

Jag har haft en del tvångstankar genom livet.

Jag lyckades få bort alla tvångstankar av mig själv. Innan lydde det att jag skulle komma till helvetet och lida och bli torterad för evigt om jag inte lydde dem (det är det tvångstankar går ut på, en stark vanföreställning om att något förjävligt kommer hända om man inte utför dem) och eftersom att jag, faktiskt, är djupt troende kristen så kändes det väl inte sådär... skitbra. Om man ska säga så.

Bara att göra, liksom.

Sedan lyckades min kropp utarbeta en alldeles strålande självförsvarsmekanism. Jag började helt enkelt att spy varje gång jag utförde en tvångstanke. Lite lustigt, kanske, men så var fallet. Men tänk dig att vara fast i tvångstankar hur många timmar av dygnet som helst, okej? Kroppen gav efter. Det var en jävla panik. Mådde illa. Sedan började jag kräkas.

Undvika att stiga på A-brun? Spy. räkna bilnummer? Spy. Räkna alla kort i poker med tre lekar? Spy. Gå med perfekt mellanrum mellan kanterna på gatustenarna? Spy. Och så vidare. Det blev fysiskt ohållbart att fortsätta ha tvångstankar, om man ska säga så.

Det var helt enkelt briljant. Och efter någon månad var alla putts väck.

FÖRUTOM TVÅ.
Två jäklar.

Och de ska jag berätta om senare.
Nu ska jag sova.


Anemongrejsimojs

Jag är inte riktigt den typen av tjej som går och skaffar mig ett husdjur.
Jag tycker att djur är ganska tråkiga, de stimulerar mig inte på något vis. Inget ont om folk som gillar djur, någonstans har jag till och med en tro på att ni skulle vara lite trevligare och mer sympatiska än jag.

Men nu har jag hittat ett djur som skulle kunna intressera mig.
Enda problemet är att jag inte kan komma ihåg vad det heter, eller vilken typ av art det tillhör. Möjligen är det ett anemon-liknande djur, men jag är inte säker.

I alla fall.
Det som är så ohyggligt, fasansfullt intressanta med denna otroligt puckade lilla livsform är att den inte har någon tarmöppning. Den har en tarm, men avföringen kan inte lämna kroppen. Detta leder till att den lilla havsvarelsen dör när den är fylld av bajs.

Och anledningen till varför jag skulle vilja ha en sådan här är för att omvårda den nogrant, sticka ett litet hål så att den inte dog. Vårda den ömt och se till så att den tog sig förbi dag för dag och slapp sprängas av sitt bajs. Sedan undrar jag vad den skulle bli för något.

Kalla det forskningsexperiment. Hur som helst anser jag att det är ett djur jag både skulle ha kapacitet att älska och finna intresse av. Jag har alltid gillat nålar, liksom, och ja... nä. Det andra ska vi kanske inte utveckla.

Vet ni vad de heter? Hjälp mig! Jag förgås av ensamhet här, jag vill ha det här djuret!

La tounge la mounge

image1313Jag vet inte vad exakt det är med den här bilden, men något med den får mig att:

1. Vilja färga håret svart.
2. Bleka mina tänder.
3. Klippa av mig tungan
4. Börja... sola.
5. Skaffa bröstförminskning.
6. BLI NYKTERIST.

Men Ivan, han är snygg han.
Och i övrigt gillar jag den skarpt.

Foto: Karina Ljungdahl,
Stureplan.se

Det idiotiska bloggskrytet

Det stör mig med folk som skryter om vilka jobberbjudanden de får och vilka fester de är inbjudna till. Jag har aldrig riktigt fattat det där. Som jag har förstått det är allt superhemligt tills dess att allt är klart, ja, kanske inte det där med festerna, men TV-projekt och allt möjligt annat. Och att bli erbjuden det innebär inte heller att man får det. De ringer upp en jävla massa folk och gallrar ut, och allt är superhemligt. Man får inte säga ett smack om det.

Men så skriver folk om det i sina små bloggar och så blir alla läsare så tokigt imponerande över hur viktiga de är.
Alla bara åååååh, underbart, fabuloooous, wooooow, hundratusennyaläsare tjohej.

Och sedan, några månader senare, får de här gapiga idioterna inga inbjudningar eller jobberbjudanden alls längre. Eller ja, någon skitgrej som är lite utåtriktad som innebär en pisslön och inte just någon status. Men alla tv-grejer, alla intervjuver och alla artiklar är som bortblåsta.

Och PR-firmorna skickar dem helt plötsligt inte längre några läppglans. All gratis läppglans är borta. Allt gratis godis. Allt det där de skrev om.

Och hädanefter får de betala sjävla för sitt gummigodis från Malaco.
Och det, det är ju jävligt dumt.

image1312Nu i veckan ska jag bli AD för ett företag och så ska jag lämna in en intervju till en tidning. Sedan ska jag skriva några modeartiklar för lite grejor. Och ja, spelade in en TV-pilot i fredags också. Jajust det, imorn ska jag gå på ett möte angående ett annat lite TV-program. Och så fick jag en stor äcklig låda med Malacogodis, pissskit, vad ska jag göra av den här junken? Ska spela in två andra piloter inom en snar framtid också, var tanken, men är lite skeptisk till den ena: Tror den suger i praktiken, så att säga, så skiter nog i den.

Fick inga roliga inbjudingar i helgen. PLANKADE in på American Apparel, Vicefesten och sedan på Högbergs som hade VIP-skit under Grolsch blockparty prylen. Det skryter jag däremot gärna om, för det är litte offigt och lite punk att fuska sig in.

Hörni, jag leker med tanken på att säga upp mig från en massa jobb också? Bara: "Nej, har inte lust." och sticka från sverige och bränna alla broar som finns. Är så trött på Sverige. Det skulle vara underbart att flytta till Madrid, exempelvis, sedan kan kanske min storebror fixa in mig på ett fett bankjobb så får jag arbeta med ekonomi istället. Det, det har alltid passat mig mycket väl.

Är i stor turbulens. För mycket valmöjligheter.
Det går bra just nu, och jag misstänker att jag hatar det.

Så om jag skriver lite om det nu så kanske även mitt Malacogodis slutar rinna in i min brevlåda. Skryter lite. Då kanske det går åt helvete här också.

Bild på mig från Vicefesten. Fotot är taget av Erik Warolin, Ivan Nuñez fotolärling.

Ursäkta frånvaron

Hej alla!

Mitt internet har inte varit funktionellt de senaste dagarna. Förmodligen är det den trådlösa routern som bråkat. Men misströsta inte! Jag har en hel del intressant att rapportera från Stockholms modevecka, men det kommer mestadels att hamna på Fatale.

Då detta inte längre är en modeblogg.

I övrigt så har min storebror Gustav just kommit hit för att hälsa på. Han bor i Madrid, Spanien. Han kommer att vara här i en vecka! Man kan alltså säga att jag är väldigt glad just nu, vi har inte ofta tid att ses. Men nu så!

If you dare I'll love you forever

image1311
Fifth avenue shoe repair. Foto: Ivan Nuñez, Stureplan.se
Vår-Sommar 2008.


Om jag faktiskt såg en kille som vågade ha på sig de här shortsen så skulle jag bli sjukt impad på grund av hans mod att trotsa den likartade, manliga normen vad kommer till killars klädsel. Men tanke på att vi lever i en kultur där en kille som mest oftast bara kan typ ändra knapparna på plagget till något roligare eller bära en lite lustig slips för att sticka ut (vilket även det oftast anmärks som konstigt!) så skulle det vara briljant.

Men vi får se, även när det kommer lustiga plagg för män så är det knappt alls någon som bär det. Vilket jag inte har svårt att förstå. Det är en hårt inbiten samhällsnorm. Jag finner den obehagligt begränsande.

Ida och jag

Kommentar av Ida, http://pancakesinthesky.blogspot.com/

"vet du vad? idag bajsade jag efter maten. EFTER MATEN. asså jublet, skulle ha hört! och rejält med poop också, helt sjukt. inget kaffe och lunelax var inblandat i det.
fortfarande i chocktillstånd, ett lyckligt sådant."


Alla vi som vet vad Ida talar om är gravt avundsjuka och vi sitter och önskar, önskar, att vi själva kommer att kunna åstakomma samma sak en dag.

Jag har då aldrig lyckats.

Trots alla jävla fucking maginstruktionsidiotsidor som påstår att man skiter bäst 15 minuter efter måltid! Ha!
OM MAN ÄR NORMALTARMAD, SÅ JA, KANSKE, MEN DÅ BEHÖVER MAN KANSKE INGA JÄVLA INSTRUKTIONER.


Underbart!

Vilken otroligt fantastisk jävla bra dag!

Min kamera har anlänt.

Jag har fått min mens, PMS, be-fucking-gone!

Min mage har rätat till sig.

Jag har inte haft en enda huvudvärk.

Klädbutikera är fyllda av underbart höstmode.

Ingen har tjatat på mig om någonting!
Inget irriterande har hänt överhuvudtaget!Jag ringde ett telefonsamtal. Och känslan jag fick i magen var som efter att man åkt fritt fall. Fallet, det är bedrövligt, men när man landar så känner man sig så förbenat trygg, avslappnad och... hel. Och den känslan fick jag, av telefonsamtalet, som aldrig ens gick fram.

Nu sitter jag och lyssnar på Kate Bush.

Sedan blir det Humlan.

Stockholms modevecka - halvtid

image1309

Jag sammanfattar första halvan av Stockholms modevecka på
Fatale.se

Läs om det här.

Till mina kära, kära vänner

image1308Till mina kära vänner som har mitt mobilnummer.

Hörni.
Jag gillar er.
Det gör jag verkligen.

Men snälla, sluta förihelvete att skicka SMS och ringa den här tiden på natten på vardagar!

Jag har mobilen på utifall att något skulle hända någon, eller om någon behöver prata.
Om min lillebror skadar sig eller någon vän blir dumpad och ledsen. Det har jag.

Och ibland händer sådant, och då vill jag inte klicka av mobilen. Som det blir nu.

För att ni är ena jävla alkisar, gå hem och sov och skaffa er ett jobb.
Älskar er.


EDIT: DET HÄR ÄR DEN SKYLDIGA FÖR KVÄLLEN.

Om bilderna kom upp nu ser jag heller ingen poäng med att gå dit, vi alla vet väl att poängen med att gå ut på Stureplan är att bli fotad i stort, blont hårsvall, silikonbröst och plutande mun? Har ju fått lära mig det de senaste två dagarna, ni vet.

Min debattartikel i veckorevyn

I senaste Veckorevyn har de en jävligt bra fokus på retusch. Bland annat så tar de tre helt vanliga tjejer och manipulerar dem fullständigt. De sätter dem i samma pose, ger samma sminkning och samma styling som en viss, känd bild, plåtar, och retuscherar ner den likadant.

Det är riktigt bra, tycker att alla borde köpa den.

Om inte annat för att min debattartikel mot hård retusch är med där. Jag debatterar mot chefredaktören för Macho, Anna Svensson. Ni vet väl redan, hårddragat, vad jag tycker i frågan. Jag anser att snäva idealbilder som uppmuntrar till dåligt självförtroende och ästörningar är bedrövligt. Hatade kampanjen med Scarlett Johansson för Louis Vutton. Hatade hur de utplånade varenda kurva på henne. Hur de gjorde henne tunn som Kate Moss. Hur de skickade ett budskap att det inte spelar någon roll hur vacker Scarlett i sig själv: Nej, för att vara snygg måste man vara pinnsmal.

Jag förstår inte det där.
Men jag vet hur man ryter till, så köp nu Veckorevyn och läs artikeln!

Jag är dock besvärad över min formulering på ett ställe.
Det ser ut som att jag påstår att jag känner Scarlett Johansson.
Det gör jag inte.
 

Mobba Brat-Viktor!

Jag vidarbefodrar allt snack om Stureplansstereotyper till killen i mitten,
Viktor Barth-Kron, redaktionschef för Webzine Stureplan och sidan
Stureplan.se

image1307

Tror att det passar bättre där, så att säga.

viktorbk.blogspot.com


Carl M Sundevall är som min pappa

Idag har jag haft mycket lågt blodsocker. Carl M, min chef, på det där onda stället kallat för Stureplan, ni vet, ville att jag skulle gå till Guldknappen, dricka lite champagne, skriva, det där. Det ville dock inte jag. Jag började låta som när jag gnällde på min pappa. Tänk er, pipig, utdragen och smått nasal röst.

Neeeej, jag viiihihiiiiill inte....!Sedan tänkte jag. Carl! Han är faktiskt väldigt lik min pappa.Jinge: En manschauvinist

Jinge tog bort mitt senaste också! Sedan spärrade han mitt IP helt från att kommentera.

Han fortsätter med att komma med personliga påhopp mot mig i sin blogg, utan att ge mig möjlighet att försvara, samtidigt som han uppmuntrar de andra. Han hävdar att jag inte följt bloggreglerna, vilket jag gjort, vilket dock inte hans läsare som hoppat på mig gjort eller för den delen: Han själv. Han kallar mig sjuk, bland annat.Men det är lugnt. Jag anser nämligen att Jinge är en mycket, mycket sjuk människa. Med hans påhopp. Hans sätt att uppmuntra folk till att mobba de som säger emot honom. Han kallar sig för en "snäll gammal herre som gillar att klappa sin katt."

I verkligheten är han en herre som har uppmuntrat till mobbning mot samtliga som någonsin sagt emot eller försökt rätta honom: Speciellt mot unga kvinnor. Han uppmuntrar att hans läsare ska kalla unga kvinnor för bimbos, han tillåter att han kallar dem för golddiggers. Han tillåter att folk antyder att de försöker knulla sig fram i livet.

En sådan man är Jinge.
En manschauvinist.

http://www.jinge.se

Gå nu och ge honom lite av hans egen medicin, han som uppmuntrar massmobbning. Och oroa er inte: Han modererar bara kommentarer från IP-nummer han satt under karantän. Så de kommer fram.

Jinges webb och hatblogg

Jinge är en person jag stör mig på. Jag stör mig på att hans blogg är full av ogrundade, hetsiga påhopp. Att han drar folk över en kam. Jag finner det närmast rasistiskt, sättet han beter sig. Där samlas andra som vill spy galla över folk också.

Så jag gav honom lite kritik. Den raderade han. Han raderar i princip all kritik han får. Om det vore personliga påhopp så kan jag förstå det, finns ingen anledning till att låta sånt skräpa. Nej, han raderar seriös kritik i seriösa debatter och låter därefter hans läsare gå på med personliga påhopp på de som kritiserar honom.

Han säger sig vara mediakritisk och så vidare, men om han inte själv kan ta seriös kritik utan påhopp. Ja, då är det ganska enkelt att se att han själv är än värre än kvällstidningarna han är så emot. Personliga påhopp är, som sagt, en helt annan sak, men det är inte det som det handlar om.

Notera förövrigt hur han först hävdar att han ska ändra om det visar sig vara falskt, men hur han sedan ändrar sig och blir arg när det visar sig att han hade fel. Då är det inte hans fel. Inte hans ansvar. Inte hans problem. Som han uttrycker sig.

Efter att ni läst det här så föreslår jag att ni går till Jinges blogg och lämnar lite kritik.

Jag:

"Hej!

Om du vore seriös så borde du kanske ha uppmärksammat, och ändrat, när det uppdagades att citatet på Katrin Schulman (se, de fick inte ens hennes namn rätt) är fullkomligt fiktivt. Det har enbart skrivits för att locka läsare och klanka ner på Stureplan.se


Var nu seriös och ändra."

Jinge:

"Hanna!

Jag citerar Dagens Nyheter..

Ljuger DN på nyhetsplats så ändrar jag inte om de så skriver att de ljög. Men jag berättar givetvis VAD de skriver då.."

Jag:

"Jinge! DN har plockat bort citatet på grund av att det uppdagades att det var fiktivt, gå in och kolla själv! Så, då borde du ändra, med andra ord?"

Jinge:

"Va? Varför det? Det här är ingen tidning och jag har citerat DN korrekt. Att DN får kalla fötter har ingenting med mig att göra. Dessutom har människan sagt exakt på det sättet, hon protesterade för att hon inte visste att det var en intervju?

DET är absolut INTE mitt problem?"

Jag (Det raderade):

"Jinge, jag förstår inte ditt resonemang. Du skriver i versaler att det inte är ditt problem.
I fetstil skriver du att det inte har med dig att göra.


Men Jinge, det är du som framstår som en oseriös svartmålare när du vägrar att ändra ett felaktigt citat. Du ger intrycket av att enbart vilja skildra hat och avsky istället för verkligheten, och det borde kanske, om något, vara just ditt problem och ingen annans? Vems problem hävdar du snarare att det skulle vara?


Och att det inte skulle ha med dig att göra. Jinge, det är din blogg det står i, alltså borde det,
i allra högsta grad, ha lika mycket med dig att göra som allt annat du skriver i din blogg.

Eller, inget i din blogg har kanske med dig att göra? Du står inte för något av det?"


Mitt nya (Som förmodligen inte kommer att godkännas, då han blockerat mitt IP-nummer nu så att han inte behöver riskera mer kritik!):

"Jinge, jag har självfallet sparat och skärmdumpat meddelandet jag skrev till dig som du raderade. Precis som du gör med all annan saklig kritik.

Och den där som skriver om att jag skulle vilja komma in lättare. Men skärp dig, jag jobbar på Stureplan, det gör däremot inte Schulmans.

Förövrigt så bor jag på Söder, hänger med söderfolk och mina gamla punkarpolare och är med i politiska projekt angående riktig och seriös mediakritik. Inte censurkritik som Jinges. Jinges censurstil är värre än kvällstidningarnas. Om Jinge skulle haft en stor blogg så skulle de kritisera hans extremt strama människosyn, hans skeva sätt att vinkla och hans sätt att dra andra över en kam. Tyvär.

Hoppas att du inte är vänster, för då är du en av de som förstör för oss andra som är det, med det där illvilliga hatet (som de som kallar sig feminister men skriker att alla män är djur, de förstör för oss seriösa feminister) och jag hoppas verkligen inte att någon luras till att tro annorlunda om dig.

Sedan kan man kanske ifrågasätta varför du blir så arg av lite kritik? kanske inte rätt att ha en blogg då, i så fall?

För nu får du en uthängning i min, mycket större blogg istället. Försök radera det, Jinge!"

Sådärja.
Gå nu in och lämna lite kritik som han tillåter på sin blogg.
Det vill säga: Personliga påhopp, för det godkänner han gärna, så länge det inte riktas mot honom, förstås. Glömde det där.
Mitt namn är apanHej! Mitt namn är Hanna Terezia Fridén. Ibland är jag lite full.


image1306


Ge mig mina satans prylar!

Jag brukar alltid ifrågasätta varför mina hattar och peruker försvinner regelbundet. Jag kan gå runt som ett åskmoln i lägenheten och vråla: "HALLÅ! HALLÅ! VAR ÄR MINA GREJER?! VART ÄR DE!?"

Oftast dyker sakerna upp ungefär 10-15 minuter efter att jag förvandlats till Stockholms lilla monstertruck. Oftast på ett ställe där jag redan letat. Och oftast av allt kan jag också höra snabba fotsteg avslägsna sig från platsen i fråga.

Och sedan hittar jag bilderna någonstans på internet. I någons bilddagbok eller i någon Facebookgalleri.

image1305

Sedan konstaterar jag att ja, det var hustomten igen, den där Johan.

JOHAN, VART FAN ÄR MIN CYLINDERHATT NÅGONSTANS?
DET HÄR ÄR INTE ROLIGT LÄNGRE!

Min stenfylla

image1304Inget som sas inne på V, eller hände inne på V - kan hållas emot mig. Jag var så pass full att jag inte ens kan åminna mig direkt om vilka jag såg eller för den delen träffade.

Efter det gick jag och
Sofia Dahlén vidare till Spy Bar. Vi blev, helt oberoende av varandra, snällt avhysta av vakterna på grund av svår fylla: Mycket korrekt handlat. Men vakten i fråga måste ha undrat om något var allvarligt fel på mig när följande tog vid.

Vakt: "Ja, jag måste tyvär säga att du är för full och måste gå hem."
Jag: "Alldeles korrekt! Det är jag."
Vakt: "Vad bra att du håller med!"
Jag: "Ja, alltså, med tanke på att jag inte ens kommer ihåg vägen hit, vilka som är här och så vidare, så ja, det är dags att jag går. Bra att ni håller koll! Jag är faktiskt väldigt mycket för full väldigt ofta! Ni borde säga till mer, jag tycker att ni ska hålla mer koll på mig i framtiden och slänga ut mig lite oftare. För det här är första gången det hänt överhuvudtaget, men jag säger så här, jag är stenpackad, jätteofta, och finner inte i mitt eget vett att gå hem! Så jag blir glad!"
Vakt: "Eh, okej? Ja, du är jättevälkommen hit igen såklart, du är trevlig!"
Jag: "Tack! Vad rar du är."

Ger vakten en kram.

Vakt: "Ta hand om dig nu!"
Jag: "Du med, hoppas ingen bråkar ikväll, du gör ett bra jobb!"
Vakt: "Tack!"


Sedan undrar jag, precis vem av mina polare var det som tog med mig till China på Berns efter detta? Jag vet att vi gick in, jag såg stämpeln på handen dagen efter. Jag vet att jag gick in. Blev förvirrad och tänkte: "Eh, nej, jag ska gå hem".

Och sedan tappade jag bort mig på Hamngatan.
Så kom min mamma och hämtade mig i taxi.
Efter lite andra, helt typiska, fadäser för min del.

Det här helt vårdlösa drickandet började förra sommaren. Sommaren 2006. Dags att göra något åt det, tror jag nog. Men nu är det modevecka, man kan inte leka nykter under modeveckan? Eller? Kan man? Attans.

På bilden ser ni mig och Sofia Dahlén, aspackade, på väg upp för trappen till V på Sturecompagniet. Foto: Emelie Joenniemi, Stureplan.se

Nu får jag skämmas

Tur att det finns folk som är mognare än jag!

Från Rar:

"Det verkar rätt omöjligt att hitta din e-mail adress så jag får väl ta det hela via kommentarsfunktionen. Var på en liten fest igår och fick höra från några bekanta att du hade nämnt mig på din blogg, var ju såklart tvungen att kolla. PMS får alla, jag får det själv mest hela tiden men då över saker som hänt ganska nyligen. Jag menar, borde du inte fått pms över denna händelse lite tidigare, då den faktiskt inträffade i februari (har jag för mig). I alla fall, hemskt tråkigt att du såg på den händelsen på det sättet, för det gjorde verkligen inte jag. Skulle självklart tacka dig över att du kan skriva upp oss när vi väl fyllt våra 18 år, men det är ganska svårt att tacka dig när "budet" inte berättade att du sagt detta. Så jag får väl tacka nu då. Tack! Och jag måste väl även få säga att det var "budet" som försökte få in oss utan att vi egentligen sagt att vi kunde följa med (i alla fall inte jag som började skolan tidigt dagen efter). Och Sigrid hade nog minst av alla med detta att göra då hon mest satt och gullade med "budets" kompis och brydde sig inte så mycket om någonting.
Så får man väl hoppas att man slipper bli pms-skjuten flera gånger. Kram / Michaela"


Nu får jag skämmas lite.

Tack för den

image1303Går in på Stureplan.se och hittar den här bilden på mig från igår. Från Laroy.

Jag...

Ja.

Jag vet inte.


Tack världen. Tack så mycket. Jag menar det verkligen. Tack så jävla mycket, världen.Foto: Jan Sulocki,
Stureplan.se


Nya Fashion Paparazzi!

image1302

Jag och Elin Kling har tagit över formatet "Fashion Paparazzi" på Stureplan.se Varannan vecka kommer ni att kunna läsa om våra delade, eller liknande tankar angående mode och trender - Ja, på Stureplan alltså.

Här är en direktlänk:
http://www.stureplan.se/articles/5499/

Den här gången väldigt lika, man väl tycka. Jag och Elin ska alltid, bland annat, välja ut två stycken inspirationsbilder. Den här veckan råkade vi dock välja ut exakt samma två. Ovetande av varandra valde vi ut samma personer, och samma bilder. Carolina och Leloo. Och varje vecka samlas det ett par tusen nya bilder på Stureplan.se

Så den här veckan är vi enhälliga i vårt beslut, Carolina Engman och Leloo Mingissiyeva klär sig bäst på hela Stureplan!

Nu behöver jag bara jobba in ett gott förtroende hos Stureplans läsare, sedan ska man kanske försöka lura folk hårt? Typ, jättetrendigt med positronisk bunnysuit med tillhörande, lårhöga stövlar i vaxduk. Jag lovar!

7 aug 2007 - Mat

1,5 L coca cola

450 g Nacochips

Sinnebilden av dålig kosthållning

Fest nu!

Jävlar vilken dag, alltså. Skickade just iväg mitt sista jobb, PMS från helvetet och en släng av tjocktarmskatarr (åh, har förresten startat den där tarmbloggen nu).

Men nu blir det av. Först Humlan med Devi Brunsson och sedan F12 med Carolina Engman och ja, Devi Brunsson kör ju där ikväll. Så hon. Och annat löst folk. Allt folk. Allt folk.Ps. Devi brunsson ska vara pointer på min nästa fest, nästa vecka! Jag fick ju klagomål över att min förra hemmafest inte hade någon dresscode, då jag, elitistiska och vidriga jag, i princip är synonym med dresscode. Så den här gången ska vi komplettera med en pointer från Bon Magazine. Låter det bra? Är ni nöjda? Är ni det? VA?
 

Blanka Vlasic

image1301
Det är himla sjukt när jag ska göra ett jobb om populärkultur.

Kan inte ett piss om det. Jag kan komiker. Jag kan folk inom friidrott. Jag kan inget om TV-kändisar, artister, programledare eller andra sportmänniskor. Inte ett dyft.

Jag gillar friidrott. Det tittar jag på. Det gör jag faktiskt. Jag uppskattar löpning och höjdhopp mest av allt. Mina egna grenar när jag friidrottade. När jag var riktigt ung. Innan lederna sabbades.image1298Vilket innebär att jag i alla fall tittar på friidrott. Tittar storögt när Blanka Vlasic hoppar med sina långa, långa ben. Den tjejen tror jag på. Hon kommer att slå världsrekord. Utan tvivel. Blanka Vla?iæ. Den otroligt fantastiska kvinnan. Hon springer. Hon hoppar. Världen stannar och flyger långsamt, långsamt över pinnen. I full gras. Sedan landar hon. Och hon exploderar. Hon skriker. Hon vrålar. Hon slår med armarna. Hon går från en seglande fredsduva till en arg atombomb.

Blanka Vlasic.
Skulle jag ändra sexuell läggning, då skulle det vara för Blanka Vlasic.

(Och av någon pissannledning så klarar inte blogg.se av tecknen ovanför hennes namn, så det får stå felstavat. Bajs.)

Superlistig bloggstrategi #1

Kom till min blog å kommentera !!!

http://francinsense.blog.se
http://francinsense.blog.se/
http://francinsense.blog.se/
http://francinsense.blog.se/
http://francinsense.blog.se/
http://francinsense.blog.se/
http://francinsense.blog.se/
http://francinsense.blog.se/ !!!Nej skrev fel adress haha förlåt !!!

http://frankincense.blogg.seOj heter Hanna också förresten haha !!!

http://frankincense.blogg.se/De äckliga kraven i en relation

Är ute och röker på loftgången. En av de små tjejerna som bor i huset befinner sig på loftgången några våningar under. Hon ropar den andra flickans namn, högljutt, och när hon inte får något svar börjar hon tillslut gråta. En vuxen kommer fram och frågar vad grejen är. Den lilla flickan vill att den andra flickan ska komma ut och leka. Men den andra flickan är bortrest, så den första flickan blir jättearg och skriker och gråter. Bråkar som fan.

Och så kommer jag helt plötsligt på varför jag verkligen inte vill ha en pojkvän.
För en relation, det är som det här. Gnäll, gnäll och gnäll. Alltid krav att svara i telefonen. Alltid krav att umgås. Krav, krav och återigen krav.

Det ger mig kväljningar.

Den perfekta relationen är med någon som inte ringer varje dag, absolut inte vill ses varje dag och som inte börjar gnälla när man säger att man ibland vill sova ensam. Inte börjar "buhuhu, skulle ha velat träffa dig, är ju så mysigt att sova ihop." Och även om man måste upp tidigt, eller helt enkelt inte har lust, så måste de fylla en med skuldkänslor. Istället för att bara "Ja, okej, men imorn kanske, sov gott!"

Det förstör en hel jävla relation. Det gör det.

Nej, fyfan för relationer.
Nu är jag avmattad för ett tag till, tack.

Per praxis

image1297Okej, okej, okej. Vad i hela helvetet betyder per praxis, i så fall?
Jag vill veta hur det ska användas. Snälla?

Trodde förövrigt att hybris betydde typ rabies när jag började använda mig av det som liten. Gick omkring och sa till folk att de hade hybris. De blev så himla sura. De fick typ rabies.

 

Bild:
www.myplasticheart.com

Hellihop

image1296Och vissa andra liknar snarare en viss tysk under andra världskriget. Men vi lovar, vi tog bara inspiration från "Här kommer han med mustaschen" som spelades på Sunkit, Bröderna Olssons, tidigare på kvällen.

Ni ser den ritade kringelmuschen.Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.seLeeloo Mingissiyeva

image1295Ser ni Leeloo Mingissiyeva till höger, gör ni?

Vet ni vad hon ser ut som?

En gregisk gudinna. Fan vad vacker hon är, den där Leeloo. Och så går hon alltid på F12. Fattar inte varför jag aldrig sett henne i verkligheten.

Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se
Sexuellt ofredad och misshandlad

Igår när jag gick hem längs Götgatan med Katta så kom det en jobbig kille. Han frågade om han fick följa med oss. Vi sa "nej". Han tog tag i Kattas axlar, han tog tag i mina händer, vi avlägsnade hans händer. Han följde med oss hela vägen upp. Varav han grabbar tag i min  stjärt.

Inte okej.

Jag blir arg och börjar skrika på honom. "Så dä får man inte göra din jävla idiot!" och så vidare. Han slår till mig, han spottar mig i ansiktet. Jag spottar tillbaka. Han tar fram en mobilladdare med en sådan där tung kloss. Slår mig med den. Jag tar tag i den. Sliter. Han blir sur för att han vill ha tillbaka "sina prylar".

Men eh nej, det får han knappast. Så det blir dragkamp, och tvist. Och tillslut går den sönder. Killen är väldigt agressiv, men Katta ringer polisen! Så då springer killen upp för Klevgränd och ner för trapporna till Slussen. Borta.

Och sedan kommer polisen och vi gör en anmälan. Eller jag gör.
Inte för att jag är skadad, det är jag inte. Har lite ont i handen, men jag kan skriva utan problem. Men fan, fan vad jag är trött på att det där händer. Speciellt vid Götgatan händer det, när jag går hem, upp för Slussen. Då kommer det killar och taffsar och muckar.

Och polisen bekräftar det jag säger. Att det är mycket sånt på just Götgatan.
Men jag kommer i alla fall, i framtiden, anmäla det precis varje gång och lämna signalement.

För de här jävla grisarna, som tror att de kan bete sig hursomhelst mot tjejer och andra runtom, ja, de måste fanimej lära sig att nej, då får man skit. Tillslut ska varenda en av dem buras in eller få fett med böter. För vi tjejer ska visa att vi säger ifrån ordentligt, eller hur?

Så, polisanmäl, polisanmäl!


I'm such a fag hag

Okej. Måste medge det.
Jag är litet utav en FAG HAG. Kanske inte lika mycket som exempelvis
Johnny Scharonne, men i alla fall. Så det här är självfallet jätteroligt. Inte för att jag finner varken herr Beckham eller herr Williams särskilt superläckra, de är lite för manliga och håriga för min smak, helt enkelt, men i alla fall.

Hurra, bögpar!

Inte för att jag tittar på Desperate Housewives ändå.
Kollar ju inte på TV.
Kanske nyheter och lite dokumentärer - och tecknat.

Men kan för all del be Betty spela in sekvenserna med bögparet, förutsatt att de hånglar såklart, och visa för mig.
Klippa ihop det lite kanske. Spela lite läcker och sensuell musik. Det kan fungera.

Visst är det roligt att en kille som gillar lesbiska tillsammans är en sexistisk, äcklig skitskalle, men att jag skulle kunna skriva ut de mest detaljerade, äckliga sakerna utan att få någon skit alls för det? Den enda fördel man har som kvinna, det och kläderna.

Jag ska vara snäll

Nä, inte ska väl jag vara sur och arg. Har ändrat mig lite, jag menar... Det är ändå mänskligt att fela? Jag menar...

...Inte är det så farligt om Kitty on the Catwalk skitsnackar om mig - Jag skitsnackar ju ändå tillbaks. Vilket makes us even.

...Inte är det väl så konstigt att Karolina Lassbo blir helt spränggalen av lite kritik? Jag menar, hon tog ju ändå bort sin kommentarsfunktion på bloggen, och sedan dog all trafik och hon försvann från alla topplistor. Så hon märkte väl problemet, så att säga.

...Inte är det så hemskt om man vill ha gästlista om man är under 18? Alltså, verkligen, klart man vill gå ut ändå. Men när jag hälsade att de kunde få gästlistor när de fyllt 18 och inte ens sa tack, eller frågade mig personligen, och bara tog det via bud trots att vi aldrig pratat. Ja, det tycker jag väl ändå är ganska fånigt. Men de kan ju ha varit blyga, också.

...Fast Stilics sätt att agera är visserligen riktigt dåligt. Men okej Stilic, om du tar bort samtliga bilder du snott från din blogg (vilket är typ alla förutom de du fotat på dig själv) och skriver ett inlägg där du ber om ursäkt och i framtiden skriver ut folks namn och länkar så tycker jag att det är helt okej. Då är allt dåligt glömt. Men om inte så skickar jag självfallet en faktura på 50.000 kronor och berättar för alla mina fotografkollegor att du snott bilderna. Och det här tycker jag är en ganska fair deal, ändå.

...Mina ex kan dock fortfarande fara åt helvete. Allt är som sig bör.

PMS-pistolen! Vem ska jag sikta på?

Hoppsan, har visst PMS igen! Har redan lackat på inte mindre än tre kollegor. Mycket bra. Eller något.

Men nu, nu när jag i alla fall fattat vad det hela beror på, och då känner jag alltid en slags makt. Jag vet vad ilsken beror på, och nu, nu har jag fria händer att rikta den precis vart jag än vill. Per praxis att den inte kommer sig av någon speciell händelse eller liknande.

Som att ha ett stort automatvapen och kunna avfyra det vart som helst, mot vem som helst.

Så, vi gör en liten lista. En liten lista på vart jag ska rikta min PMS, så att säga.


1. Kitty on the Catwalk
- som går runt och snackar skit om mig och verkar tro att jag är helt ovetande. Ha!
2. Karolina Lassbo - Som refererade en bild fel (snodde inte, dock) , blev tillsagd, började prata helt felaktigt om copyrightlagstiftning och till slut försvarade sig per praxis att bilden på sidan hon felaktigt refererade till ändå skulle se bättre ut än den jag gjort. Vilket var lustigt. Då jag gjort båda två. Men det var en ganska, enligt mig, ordentligt barnslig ursäkt och något som skulle ha gått att korrigera utan att hon blev sur.
3. Sigrid och Rar - som försökte smita in på gästlistan på Teatron utan att fråga mig, utan via ett annat bud, när de var sjutton. Ha! (Fast RAR fyller visst 18 idag, så vi kan ju skippa det och dra den historien vid nästa PMS, okej?)
4.
http://stilic.blogg.se - Som snackat skit om Fatale och sedan snott foton av mig till ett värde på 50.000 kronor, samtidigt som hon snott dagens outfit-bilder av andra bloggare och från folks bilddagböcker. Ha!
5. Random ex - DE ÄR ALLA LIKA FÖRJÄVLIGA! Ha!


Så, vad tycker ni, vem ska jag rikta ilskan mot? Har inte riktat någon ilska mot dessa alls, hitills, ja, förutom RANDOM EX, som redan fått utstå en hel jävla del. Så de kan vi kanske skona, eller?
 

Ip-nummer

Nu kom det in en sådan där helhjärtad idiot i bloggen igen. Tycker att det är så synd att jag bara kan se IP-nummer, och inte spåra dem.

För om jag kunde det så skulle jag ringa upp varje idiot och säga dem ett sanningens ord. Lära dem hur man beter sig. Tipsa om gratis terapi i deras region. Berätta för dem att deras eventuella avkomma skulle vara värt mindre än min avföring. Lägga ut deras telefonnummer på bloggen. Hävda att de var pedofiler. Berätta för deras föräldrar vad deras ungar håller på med, lägga in trojaner på deras datorer och beställa gigantiska stjärtdildos i deras namn.

Allt sånt.

Det skulle jag göra, men jag kan ju, dessvärre, inte spåra IP-nummer.
Kanske tur det.

Inte tröjans fel!

image1294

image1293


Titta! Inte tröjans fel, för här ser det fint ut. Och den andra tröjan är också fin. Finemang. Himla fint. Och Sofia Dahlén är också himla fin, i sin lackkorsett. Foto: Ivan Nuñes,
Stureplan.se

Den helvetiska söndagen

image1291


Ska strax då och lägga mig. Läsa lite Andarnas hus av Isabell Allende. Det här har varit en pissdålig dag, ska jag berätta. Och varför har det varit det? Jo. Det ska jag berätta.

1. Har inte lyckats bajsa idag.

2. Det är söndag. Hatar helgdagar. Har inget jobb på söndagar. Och Hanna utan jobb, det är en ledsen Hanna.

3. Har varit tvungen att fixa en jävla massa rättsligt skit på grund av en människa som snott mina illustrationer, hävdat att det var hennes, och sålt till företag. Ja. Sålt till företag. Problemet är att denna individ bor i Filippinerna och är sjutton år gammal! Sjutton! Filippinerna! Ser ni problemet? Jag tror inte att jag kommer att kunna göra ett piss åt det här. Och det gör mig redigt förbannad. Jag känner mig våldtagen. Eller nej, det känns som om någon våldtagit en av mina bäbisar. Ni förstår inte hur jobbigt det här känns.

4. Jag råkade klämma pormaskar i två timmar och ser nu ut som en pepperoni. Skit också.
 

It wasn't me, it wasn't me

image1290Tittar på bilden av mig från Prideparaden på Stureplan.se. Noterar följande:

Gula tänder: Gå och gör en tandblekning.
Kulmage: Lär dig förihelvete hålla in magen på bild.
Fånigt leende: Inte tufft.
Flärpen på tröjan hänger utanför: Lär dig klippa av dem, människa!
Kraftigt hakparti, relativt stor näsa: Det är bra. Det är mycket bra. Det gillar jag.

Annars anser jag inte att det här är jag. Det är ett fult litet troll på bilden. Förstår inte det här. Herrejesus. Nykterfoto är farligt.

Säg nu inte emot mig, då blir jag ledsen. Då kanske jag tror att jag ser ut som min största skräck - och oavsett om det är sant eller inte så skulle jag helst vara ovetande.

Därför övar vi nu upp vad ni ska säga för att få mig glad:
"Ja, herregud, vad sjukt! Skulle ALDRIG tro att det där var du. Du ser absolut INTE ut så. Du är JÄTTEFIN egentligen. Gud vilken FUL bild. Helt OLIKT dig!"

Fast förutom det är den ganska härlig. Glad, härlig och livlig. Så det gör egentligen ingenting.Pappa till din älskare?

image1289

Tänker lite på det här med ålderskillnader. Jag ska medge att det inte fungerat bra för mig att dejta folk i samma ålder som jag - De går oftast i skola eller så har de ingen arbetslivserfarenhet, har inte kommit särskilt långt, helt enkelt. Vi har inget att tala om, de har inga pengar och kan inte leva ett liv med mig om jag inte bjuder på saker hela tiden, och jag förstår inte deras sätt att resonera - Jag känner mig som en mamma. Jag menar inte att jag nödvändigtvis skulle vara mer mogen - Men vi har levt helt olika liv och jag finner inget nöje i att ta en mammaroll för någon jag ska ha en romantisk relation med.

Jag har helt enkelt ungefär samma arbetslivserfarenhet som en tjugosjuåring, och det är runt där jag brukar dejta. Sex år äldre har varit regelbundet förekommande för mig sedan jag fick fast anställning inom den grafiska branschen - vid sexton.

Och jag förstår då inte, inte alls, det här med stora ålderskillnader annars. Jag kan inte för mitt liv tänka mig att dejta någon mycket äldre på grund av den enkla praxis att jag inte kan finna mig fysiskt attraherad av dem - Vilket, jag vet, enbart är en smakfråga.

Men det här med delade erfarenheter, något att prata om, en god kontakt - det torde nästan vara obligatoriskt. Fattar inte att folk på allvar kan vilja inta någon slags mamma eller papparoll för en person man har en romantiskt relation med. Kan bara se det på ett sätt, att man vill hamna i någon slags maktposition över den andre, istället för att leva i en jämställd union där den ena parten inte blir beroende av den andra.

Jag tycker att det är jävligt äckligt.

Sedan tänker jag på min farfar och farmor. Farmor var sexton. Farfar var tjugosju. Farfar var alltså elva år äldre. Hon fick sedan sitt första barn vid sjutton - och jag tycker att det är förjävla äckligt.

*Vill understryka att jag inte anser att tidigt barnafödande är äckligt, utan att jag tycker att denna ständiga grej med stora åldersskillnader när det inte finns någon gemenskap, utan det heller baserar sig på skönhet, ungt läcker kött och pappa/mammaroller till den man har en romantiskt relation med. Som sagt.

Hej, Maud Olofsson!

image1288Hej Maud Olofsson, svensk näringsminister!

Jag tänker inte fråga var du har köpt ditt skärp - Det ser alla, men jag undrar, borde du showa med ett skärp som inte har någon signifikant värde förutom logotypen? Det är tillräkligt löjligt på gemene man, per praxis att skärpet enbart uttmärker att man har råd att köpa det och inte bär på någon design eller skönhet i sig, men om en näringsminister ska showa med samma ting så kan man väl iallafall välja ett svenskt märke?

J. Lindeberg har exempelvis skärp med stora, osmakliga logotyper, så väl som Tiger eller för all del, du kanske kan sporta ett par jeans från Cheap Monday? Cheap monday är visserligen billigt, men är priset på logotypen en viktig poäng?

Misstänker visserligen det.

Men Maud Olofsson, svensk näringsminister, kan du inte köpa ett dyrt men svenskt skärp?

Du kan för all del annars få
mitt hemska, smaklösa skärp från J. Lindeberg. Ingen behöver veta att du fått det gratis. Alla kan få tro att du köpt det dyrt, det är helt okej med mig.


Foto: Jan Sulocki, Stureplan.se


Less

Är så himla less och trött på allt. Behöver en stimulerande förändring snarast. Tror jag vill flytta - BO SJÄLV IGEN. Saknar det en himla massa. Saknar att ha fullt ansvar för sina egna grejer, och inte vara beroende av andra eller påverkas av andra i hemmet. Saknar att inte kunna ha en egen, lugn oas.

För när man bor med andra så är man aldrig ensam. Folk ska alltid prata med en. Prata prata prata. Jag kan sitta och jobba och så ska någon berätta om hur otroligt fantastiskt bra pris det var på skinkan nere på Vivo, och så bryts hela koncentrationen och man måste börja om - och så fortsätter det, trots att jag regelbundet, varje dag, berättar för min omgivning att jag inte kan höra och läsa samtidigt. Har aldrig kunnat det. Min inneboende är likadan, det ska tydligen vara något neurologisk tjottahej (hej handikapp!)

Men förutom att man blir störd så får man aldrig vara ensam. Inget eget ställe att ligga och fisa på helt själv. Inget ställe att gå omkring näck och sjunga för högan alls. Ofta upplever jag att jag är mer avslappnad på mina kontor än i mitt hem, då jag ofta sitter ensam.

Saknar min lägenhet på Tideliusgatan. Eller den på Bastugatan, eller för all del - till och med boendet i Uppsala (kort, saftigt och gott, kan fortfarande inte hitta i stan dock).

Är överstressad med understimulerad på samma gång. Alltså.
Tips, någon? Tips på vad man ska göra?
Städa upp all skit hemma?
Måla?
Träna?
Göra något kreativt?

Ja, allt det vore bra, men hur satan kommer jag igång?


Inte girlpower - TRANSEXUALISM!

Går in på QX en snabbis för att kolla om bilderna på mig från paraden är uppe. Ine uppe ännu, men märker dock den här bilden: http://www.qx.se/nyheter/bilder/200708/20070804182631.jpg

Under den står det "Girlpower". Fattar inte riktigt varför. Jag menar, det här var en av personerna som gick med i det transexuella gänget - from female to mad - vilket innebär från tjej till kille. Dvs, folk som är födda i en kvinnas kropp men är män.

Personen i fråga gick på hormoner men hade inte utfört sin operation ännu. Personen i fråga hade skägg. Skägg och bröst. Bröst visserligen - men det är inte girlpower, det är "I'll be rid of these soon but meanwhile I don't care because I'm so fucking happy"-power.

Blir nästan arg när det står girlpower. Har ju, som sagt, jävligt många polare som käkar hormoner och ska bli män snart. Vet inte varför det blivit så. Många av mina gamla polare har helt enkelt börjat göra det. För att de är män i knoppen.

Inte så himla kul om någon skriver girlpower då, ska sägas.

SE SKÄGGET, SHOW SOME DAMN RESPECT! Det syns ju till och med på den lilla bilden bara man tittar lite, och fotografen lär ju ha haft den högupplösta, så jag kan inte fatta det. Alls. Vet inte om det är fotografen som skrivit texten, så kan inte hoppa på fotografen. Inte.

Gör mig förbannad, det gör det.
Dessutom är det garanterat mer tufft med den här personen i fråga, i sin halvomvanling, än utjatat NAKED GIRLPOWER.

Minsan.
Sova nu.

Paraden!

Nyss hemkommen från paraden!

Det var fantastiskt roligt, ska jag säga. Drattade runt lite här och var, men gick mestadels med transexuella - från kvinna till man - Känner ju flest där, till att börja med. Kom fram jättemånga bloggläsare, däribland fantastiska Hedwig från
Gylf.se - Hon sa att hon älskade det jag skrev och min person, och det, mina kära damer och herrar, är en fantastisk komplimang. Gå bara in och läs på Gylf så fattar ni varför. Strålande.

Hahaha. Och för egokicken var det roligt när vi kom fram till Pavel Maira på Stureplan, dagen till ära fotade han för QX. Men där var även Glifes fotograf Mathias Nordgren och en annan fotograf från Stureplan vid namn Jan Sulocki, och de plockade alla upp kameran samma sekund och plåtade loss som fan. Roligt! Kände mig nästan, nästan som en kändis. Härligt. Sånt är härligt vet ni. Med uppmärksamhet.

Sedan fick jag hundra SMS från folk under paradens gång angående att de sett mig i paraden. Bland annat min chef, Carl M Sundevall (fan vad vi kommer bra överrens, förresten. Eller jag tycker det om inte annat. Älskar fanimej att jobba med Carl.) Sedan, när jag kom hem, hade jag flera meddelanden på mina communities från folk som sett oss också.

Vilken bekräftelsekick! Min dag är gjord.

Och nu ska vi väl gå ut och böga loss på Defekt, var tanken.

Små ting

image1286


Det här är mitt husdjur på Facebook. Det är en rosa kanin vid namn Struts. Som ni ser så är den till för att slåss med, och jag har levlat upp den, köpt en massa shysst gear och så vidare för att göra Struts stridsduglig. Men det är egentligen ointressant - då spelet är helt fruktansvärt tråkigt.

Nej, vad som är fint är det ni ser nedan. Där det står Hanna Fridén och Gustav Fridén. Ni ser, alla kan gå in och mata och klappa Struts om de vill. För att göra Struts glad. Min storebror bor i Madrid, Spanien, och jag ser honom nästan aldrig. Men han går regelbundet in och klappar Struts. Och jag vet inte, men jag tycker liksom att det är så himla fint.

Det är bara fint, helt enkelt.
Saknar dig, Gustav.

Tack gud för det!

Såhär va.

Festade igår.
Hade jävligt roligt. Var en jävligt bra fest.
Gick och la mig vid 06:00 kanske. Någon gång.

Gick upp vid 10:00-11:00 någon gång.

Fortfarande aspackad.
Inte hemma hos mig.
I Enskede någonstans.


Åker hem. Hemma SMSar jag en arbetsgivare. Skriver: "Nu är jag så bakis så att jag vill dö. Säg till när ni behöver mig". Får som svar "Nu faktiskt. Retuschera de här 47 bilderna. Och sen var det en artikel ja." Så jag sitter och jobbar i fullständig panik. Aspackad. Tänker: "Fan vad klantigt. Nu går allt åt helvete. Fan i helvete."

Gör klart.
Skickar.

Får ett telefonsamtal där jag får höra att det är helt strålande. Skitbra. Mycket bättre än något av det de fått tidigare. De är mycket nöjda.

Vet inte riktigt hur det hela gick till. Men lyckan som infann sig i kroppen var något extraordinär, ska sägas.


Vem har läckrast stjärt?

Facebook va. På Facebook finns det en massa add ons. En massa extra. En massa "applications". Man lägger till det för att göra sin vistelse på Facebook mer intressant helt enkelt.

Nåja. Några kompisar gjorde en grej, och skickade vidare till mig. "Compare people" heter den. Det går ut på att man får upp två bilder av kompisar och så kommer exempelvis alternativet "Vem skulle du helst bo med" upp. Så klickar du i ena namnet, och när en stor kompisskara gjort det så byggs statistisk upp. Typ den och den är snällast, den har den snyggaste profilbilden, den är mer känd, den har bättre hygien och så vidare. Enbart snälla saker, tack och lov.

Det står dock att detta ska vara helt anonymt.
Det är det inte.

Viktor-Barth Kron utbrast just "Hanna think's you have the better laugh". Och det är ju inte pinsamt, och väldigt sant. Viktor har ett ärligt och hjärtligt skratt, och han är inte snål med det heller. All around good liksom.

Men jag tänker, jag tänker, tänk om alternativet: "VEM HAR LÄCKRAST STJÄRT?" kom upp, och typ Viktor fick det? Det skulle ju vara jävligt pinsamt. Han skulle mobba mig föralltid, och jag skulle skämmas, och han skulle tro att jag gick runt och glodde på hans stjärt. Skulle bli en något dålig stämning på kontoret, om man ska säga så.

Har faktiskt inte spanat in Viktors stjärt.

Men ska ta och åtgärda det så snart som möjligt. Skriver och fotar i bloggen.

Världens fulaste skor

image1283Gick förbi en affär på Götgatan och såg ett par riktigt fula skor. Skitstora framtill - som skulle göra den smalaste fot klossformad, och med ett minst sagt jäkligt uttjatat skotskmönster - ellervadfandetnukallas.

Jag sa: "Fyfan, världens fulaste skor."

Sedan sa
Sofia Dahlén: "Neeeej! Jag har bestämt mig för att jag måste äga de där skorna! Vet inte varför, men jag måste bara ha dem."

Jag: "Jaha, jahaja! Jamen då fotar jag dem och lägger upp dem i min blogg då, och dissar dem, jävligt hårt. Sedan skriver jag att du gillar dem. Bara så du vet."

Sofia: "Jaha? Ja, gör du det. Jag ska ha dem."

Jag: "Nu fotar jag!"

Sofia: "Jamen gör det då!"Jag vet inte varför, känner mig lite som en tönt såhär i efterhand. Varför gör jag det?


Sam

Min inneboende Sam (Eli), har just kommit hem från semestern.

Sam: "Du hade lämnat din MSN på."

Jag: "Jaha?"

Sam: "Ja. Jag skrev till din chef att du inte alls är bajsfixerad utan bara försöker kåta upp honom för att han är en snuskig koprofil."Allt är som vanligt i Hökensborgen igen.