Dumma skitkarl

Nu tänker jag dra alla killar över en kam för att jag känner mig mycket illa behandlad känslomässigt av en enda. Det får ni stå ut med en liten stund, av respekt för mitt mycket sårade hjärta.

ALLA KILLAR ÄR DUMMA I HUVUDET!


Vilken tur att jag bara använder roliga, osexiga trosor. Då kan jag kanske slippa dem i framtiden! HM och Gina Tricot, best on funny panties.


trosor


Komsi komsi!

kom

Ja, ikväll blir sista grejen för Modette då innan deadline 1 mars. Så, därför tycker jag att alla ni snygga tjejer ska komma till Teatron, om ni gör det blir jag helt sprallig av lycka, helt galen, helt till mig!

Regeringsgatan 61
21-03
Vardagar: Fri entré innan midnatt, 80 kronor efter. Helger: Fri entré innan elva, 100 kronor efter

Ångest

gt1Herregud vad den här kjolen från Gina Tricot skulle vara snygg om den satt lika bra som på bilden! Jag tror egentligen att det är menat att det ska vara en midjekjol, men den är sjukt mycket snyggare om den sitter högre upp, men för det skulle det behövas en storlek 32 för mig, vilket Gina Tricot över huvudtaget inte har. Blä. Blä.

Den är i alla fall sjukt fin, alla som sett den har dräglat efter den. Den kostade 299, har jag för mig.

Men i vilket fall så skulle den ändå bli en returnable för mig, då sömmarna avslutas enligt bilden nedan, och sådanna detaljer stör mig något otroligt!

Eller jag behåller den kanske, den är sjukt fin.

gt2Linne: American Apparel
Armband: Top Girl

Våt ängsmark

Anna och Sandra visste vad "fitta" betyder, nämligen våt ängsmark!
Nu, är inte det väldigt mycket finare än "penisfodral"? Från och med nu så ska jag alltid ta fitta som en komplimang, Saga förutsåg min önskan och sa att det var mycket fitta i mig, tack Saga!

Positiv omvandling


Angående det möjliga förbudet av användet av ordet "nigger" i New York.
DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=622767


Att de svarta ungdomarna i USA vänder ett negativt, nedsättande ord till något posititvt kan jag enbart se som något gott, och även om man inte kan lagstifta mot ordets användning så ser jag det ändå som ett hot mot yttrandefriheten att officielt gå ut och "typ" förbjuda det.

Faktum är att det nästan klingar lite rasistiskt. Jag ser framför mig en typisk amerikan, med en rasism som yttrar sig genom rädsla. De är lite rädda för det okända, och hemskt rädda för att framstå som rasister. Precis som i Sverige, precis som i hela Nogger Black-debatten, där det till synes bara var en massa medelsvenssons som blev upprörda. Förmodligen för att de var livrädda för att framstå som rasister. När de var ute och gick på stan och såg en svart människa så spändes deras axlar, de började flacka med blicken och försökte anstränga sig så mycket som bara möjligt för att inte framstå som rasistiska framför den mötande, svarta individen. "Hur ska jag titta? Ska jag titta bort? Ska jag se honom i ögonen? Tänk om han tror att jag är rasist?! Jag är inte rasist!"

Att äldre svarta människor som var med när uttrycket enbart var negativt och därför tycker att det är besvärande, det kan jag förstå. Men att ett ord som förut var extremt nedsättande vänds till något ofarligt i den yngre generationen ser jag som viktigare än att låta bli att uppröra en äldre generation, och därav stävja utvecklingen.

Dessutom kan jag tillägga att jag i allmänhet tycker att sådanna förbud är farliga, som jag nämnt tidigare. Det är ett väldigt konstigt fall av positiv särbehandling, som kommer att väcka aggressioner hos många. Mycket hat som legat dolt kan frambringas av ett beslut som detta.

Fitta, käring, bög, flata - Vi tar tillbaka de här, i feministforum brukar inte ordet "fitta" förringas, man vill göra det till något positivt. Bland annat på grund av det faktum att det är en av de få orden för kvinnans könsorgan som har en smickrande innebörd, till skillnad från exempelvis "slida" som, i stort sett, betyder penisfodral. Kul!

Fitta däremot har en mycket fin innebörd, men har använts i negativa sammanhang. Faktum är att fitta stämplas som ett så fult ord att du inte ens kan hitta det på svenska Wikipedia exempelvis. Därför kan jag inte citera exakt vad det betyder. Men det är fint, något med blomma har jag för mig, vilket är hundra gånger finare än "penisfodral". Onödigt förbud, låt folk slå upp, förbjud det inte!

Förbjud inget ord alls i hela världen.

Sam!

Sam är bra. Sam är min inneboende, eller kombo som man kan säga. Han har världens roligaste blogg, och skriver mycket, mycket bra. Sam är också utnämnd till en Sveriges smartaste, vilket jag tycker om att påpeka.

Sams take on prostitution och handikappade:
http://linderholm.blogg.se/200207213038_handikappat_sex.html

Sams take on abortfrågan:
http://linderholm.blogg.se/270207201103_2in1_hemorrojder_n_bltros.html

Sam citerar mig ganska ofta, med mina klumpiga uttalanden:
http://linderholm.blogg.se/060207181327_hur_man_undviker_att_bli_alltfr_.html

sam slår förövrigt mig i dansmatta i såväl som Sing Star. Sam överglänser mig.
Jag tycker att ni ska gå in på hans blogg och spara hans RSS, perfekt underhållning.


Jag har en timlön på 60.000 kronor

Idag fick jag det bäst betalda jobbet någonsin!

Det var ett illustrationsuppdrag, ganska simpelt, som de alltid brukar vara. Buhu.
I alla fall så tog jag tid på det, för jag tänkte att det skulle ta mycket kort tid. Fem minuter, misstänkte jag. Jag hade dock fel.

Jobbet tog totalt en enda minut att göra.

Och jag får 1000 kronor för det! Det är en timlön på 60.000 kronor, gott folk! Så mycket tjänar jag inte ens under en hel månad. Eller okej, ibland, men extremt sällan.

Nu hoppas jag att jag får fler jobb av denna extremt generösa arbetsgivare. Det här gjorde mig glad. Once in a lifetime, typ, hade jag en timlön på 60.000

Blankt sextiotal

var

Men innan det blir sommar så får det gärna bli vår, en regnig vår! Nu har jag nämligen hittat den perfekta hatten till den underbara jackan. Båda kommer från HM trend. Hatten var mycket billig, 98 kronor.

Lovely. Regn, nu!

Nu kan det bli sommar!

gina1Nu kan det genast få bli sommar, då jag hittat den perfekta sommarklänningen på Gina Tricot för 249 kronor! Jag ska tvinga en sykunnig vän att sy lite tjusiga bloomers till mig att ha under, rosa trosor skulle visserligen vara en rolig detalj - men jag är för feg för det.

Hatt: Hattbaren (somras)
Brillor: Gina Tricot (förra våren)
Klänning: Gina Tricot
Chockrosa trosa: HM
Sandaletter: Din sko (somras)
Läppstift och lack: Face Stockholm

Materialet och möntret är, som ni kan se, helt underbart. Dessutom känns den extremt behaglig mot huden, så det är ett bra köp. Trots att den bara fanns kvar i large på Sveavägen, tur att jag är bredaxlad!

gina2
Patrick Crommy och den sopkastande alkisen

patrick

Till höger har vi Patrick Crommy, på Vice Magazine.

Patrick och jag träffades på ett mycket lustigt vis. Av någon anledning hade vi båda varit på fest ute i förorten. Olika fester, och båda skulle till Nacht med våra respektive sällskap. På tunnelbanan hamnar våra sällskap brevid varandra och vi börjar tjattra lite.

Sedan kommer det en hårdrockare, en mycket full hårdrockare, med långt otvättad äckligt hår. Han stinker sopor.

Han sätter sig i sätet mitt emot mig, brevid min tjejkompis. Och tittar oss alla i ögonen.

Bara detta upprör mig. det här må låta hemskt, men jag avskyr när dräggiga, berusade människor söker kontakt med mig och mina vänner. Någonstans har jag en åsikt som lyder att de borde förstå att vi inte önskar deras sällskap, att de borde förstå att i alla fall jag är hemsk och elitistisk och inte uppskattar att ha tokfulla människor som inte tvättar sig och luktar sopor i mitt sällskap.

Ingen säger något om det, dock, då vi alla är trevliga.
En diskussion går igång. Patrick säger något om något. Han gillar något. Någon musik, tror jag minsan. Den fulla, sopstinkade hårdrockaren kastar därav skräp på honom - förmodligen det skräp som får honom att lukta sopor, och då mitt humör redan blivit sämre av att han sitter inom en tvåmeterradie så blir jag extremt förbannad.

Och jag startar världens bråk. Jag tänker inte gå in på detaljer, men jag ringer i alla fall 112, som skiter i oss. Men i slutändan så träffade jag alltså Patrick i ett sammanhang där jag räddade honom från en aggressiv, sopkastande hårdrockare.

Detta tar Patrick upp varje gång vi ses. Det tycker jag är smickrande. Det ger mig bekräftelse. Kort och gott så beskriver det helt enkelt väldigt tydligt exakt vilken typ av person jag är.

En rabiat bråkkärring.

Allmänt hat mot dumma beslut

Jag avskyr det nya biljettsystemet i tunnelbanan.
Och jag avskyr 3-mobil.

Jag har nämligen 3.
Med 3 kan man inte köpa biljetter via SMS.
För 3 har inte skrivit på avtalet.

Så vitt jag vet så har väldigt många ungdomar i Stockholms stad 3.

SL är helt jäkla dum i huvudet som bestämt sig för ett system som inte fungerar för så många av stadens ungdomar. Om de hade varit smarta så hade de väntat tills det verkligen fungerade för de flesta, men icke. Men icke!

Jag avskyr 3.
Och SL.

På outfits.se kan man mobba barn

Gå in på Juttas blogg och läs hennes inlägg om Outfits.se

Jag måste medge att jag inte varit inne på Outfits.se sedan starten, ungefär, eftersom att jag inte riktigt haft tid och engagemang för det och prioriterat annat, samt att jag egentligen har svårt för sidor där man betygsätter folk över huvudtaget (som snyggast.se exempelvis).

Jutta skriver att det tillåts att barn läggs upp på sidan som betygsätts för deras outfits.

Jag håller med Jutta, detta är fel. Om vuxna människor väljer att lägga ut sig själva för andras bedömning, fine, men här är det tydligen föräldrar som valt att lägga upp bilder på deras barn på internet och utsätta dem för andras bedömning.

Jag ska nog gå in och ta bort mina egna outfits också, de få jag har det vill säga. Från starten. Vilket förmodligen inte kommer att ge någon effekt.

Många tycker att outfits.se är en mycket härlig sida, men att det tillåts att det läggs ut barn kan jag inte tänka mig att många tycker är särskilt party. Själv skulle jag vilja ha en 18-årsgräns. Men det kommer många tycka är hårt, speciellt alla som är under 18, mogna och ansvarstagande. Men, om ni är emot att barnen läggs upp, framför protest och egna förslag!

Ska man utsättas för bedömning eller mobbning så bör man i alla fall få välja det själv.

Lurad och bedragen

1Jag övervägde att köpa den här jeansjackan. 90-tal, fast med en intressant detalj på ärmen. Den är från Just Cavalli (dvs, Roberto Cavallis lite billigare linje) och var nedsatt  till 69 euro, vilket över huvudtaget är billigt för en jacka. Jag förstod inte alls varför den var så billig, men tänkte inte direkt gnälla, och skulle just klicka hem den när jag kommit på att jag glömt att titta på baksidan av jackan.

Och där var självklart förklaringen.2
Det är en stor jävla fågel som massakrerar en orm. Det flyger blixtar ifrån dem. Det hela är tryckt på en ful tygbit som är ganska fult ditsatt.
Jag visste väl att jag var lurad, jag tyckte att det var konstigt att hitta något med någorlunda smak från Roberto Cavalli, något kändes väldigt fel.

Men ni kan köpa den om ni vill, det finns en kvar i storlek xs! Och tänk, tygbiten går kanske att sprätta bort?Oscargalan 2007

Oscargalan 2007 fylldes av drapering, fjädrar, sjöjungruklänningar, silver och blingbling.

rachelweiszkirstendunstcateblanchett

Rachel Weisz blanka silverklänning med stenprytt decolletage ser ut som något tagen ur en romantisk gammal film. Kombinerat med hennes vågiga page ala. 20-talets flappergirls så kan jag inte göra annat än drömma mig bort. Jag skulle dock ha skippat halsbandet med det stora stensmycket till en sådan klänning, hela hon ser redan ut som en juvel.

Kirsten Dunst har en skir, lång klänning med silverutprydnader och fjädrar. Personligen tycker jag att fjädrarna kunde ha skippats, då de små toffsarna ser ut att ha placerats där av någon som vill, men inte riktigt vågar, spåra ur lite. Det är dock snarare en smakfråga, och Kirsten ser ljuvlig ut i vilket fall.

Cate Blanchett toppade listan hos mig med sin silverklänning med ena axeln bar. Fantastiskt vackert!

gwynethpaltrowgwynethpaltrow2Inte lika lyckat var det med Gwyneth Paltrow som kombinerande en överdådig sjöjungfruklänning med inte mindre än två stora armband, plus gigantiska örhängen. Vi föredrar ett armband. Och även om silver är det allra största så skulle förmodligen ett annat val av material och färg på smycke fungera bättre rent färgkordinationsmässigt till den puderrosa klänningen.

Det fungerar verkligen, verkligen inte bra ihop.

naomiwattsNågot som kommer att göra många av er flickor glada, som precis som jag tröttnat på plattången, är det faktum att lockig page ala. 20-talets flappergirls var populärt. Fortfarande raka längder, inget tantigt uppklippt, utan fina och glansiga vågar.

Naomi Watts, exempelvis, var fruktansvärt vacker i sin frisyr, och nu blir jag sugen och vill våga, trots att jag häromdagen lät mitt hår självtorka och nästan blev aggressiv av resultatet jag såg.

Men hjärntvätt sker lätt, och det uppskattar vi. Haha.

Jag föreslår att ni själva går in och tittar på diverse fotoserier på nätet, det finns en hel del som man tappar hakan av!

Bilder från:
http://movies.aol.com/


Favoritbrudkläderna från lördagens Teatron

2

Simpelt och skitsnyggt. Less is more.

4

Mönster, stor väska! Extremt välkordinerat färgmässigt.

5

Tintin Hodén, som sagt.
Emmy hälsar att klänningen kommer från Ellos!

7

Devi B från BON Magazine. Jättesnyggt med en lång t-shirt, enkelt tryck och ett brett skärp i midjan.


8

Adelina Supreme från DJ-duon Housewives. Hennes jacka glänser. I grönt mönster. Jag är kär. Muddarna skapar ett riktigt snyggt fall på ärmarna, dessutom.

Gå in och titta på resten av bilderna! http://www.stureplan.se/articles/4446/

Dumming

Mitt dygn är så stört att jag dör. Efter att jag laddat upp Teatronbilderna på söndagmorgonen (besökte Spy bar och fixade med Modetteprylar till fem, så jag kom väl till kontoret vid sextiden ungefär) så kände jag mig fortfarande pigg och satt uppe och donade med lite saker. Klockan halv ett gick jag hem, och då bestämde jag mig för att det knappast var någon vits med att gå och lägga sig utan att det snarare skulle vara bättre att gå och lägga sig tidigt på kvällen.

Klockan 16.00 kom jag fram till den briljanta slutsatsen att om jag gick och la mig då, så skulle jag kunna gå upp vid 5-tiden på morgonen, och då skulle jag få 9 timmars sömn. Det tänkte jag. Det tyckte jag kändes logiskt. Det tyckte jag minsan var korrekt matematik.

Klockan 23.00 vaknade jag. Helt utvilad. Och tänkte att jag var ganska dum i huvudet.

Hur jag kunde bli utpekad som ett matematiskt geni av mina lärare i lågstadiet, det vet jag fasiken hur det gick till.

Jag vaknade förövrigt av SMS-signalen. Jag hade fått SMS från hela tre killar som ville gå ut på söndagsdejt. Då blev jag livrädd, stängde av mobilen och nu överväger jag om jag verkligen vågar sätta på den igen. Det finaste med det hela är att jag över huvudtaget inte kan placera vem en av dem skulle kunna vara. Det får mig att känna mig som en mycket hemsk och egocentrisk människa.

Abort

Jag kan inte förtydliga nog hur otroligt, fasansfullt äcklad jag blir av den här artikeln.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=621551

Jag kan räkna till inte mindre än 7 "som kristna anser vi blabla" och en "vi kristna anser blabla". Tjatigt, måntro? Jag blir fylld av skam när jag läser artikeln, det känns som att de attackerar mig, mig som kristen individ som inte vill inskränka på folks rättigheter, mig som kristen individ som hellre prioriterar två liv än ett. Jag gillar inte att sammankopplas med deras inskränkta samhällsideal, att säga att man tycker något, som kristen, är lika illa som att säga att man som feminist hatar män. Man drar ner alla i skiten. Detta är anledningen till varför ingen tror mig när jag berättar att jag är kristen, och varför folk blir väldigt, tja, illa till mods om de får reda på det och tror på det, eller varför folk yttrar frasen: "Haha, men du kan ju inte vara kristen? Du verkar vettig?"

Herregud, jag känner en transexuell person, en man född i en kvinnas kropp som är väldigt engagerad i sitt abete inom kyrkan och djupt troende. Jag känner en annan som är utbildad präst, som oftast slänger sig med frisyrer som partiellt rakad skalle med neongrönt hår på vissa fläckar. Jag har många kristna vänner, och så vitt jag vet är inte en enda av dem varken inskränkt eller dum i huvudet.

Jag, som individ, även om jag också råkar vara kristen, anser förljande.

Man måste göra allt för att förhindra illegala aborter. I en abort finns det alltid en risk, men vid en laglig abort har individen alltid rätt för att komma tillbaka om det skulle bli problem. Även om det finns kompetenta, utbildade läkare som faktiskt utför illegala aborter i Polen så finns det ingen garanti för att de behandlar problemen efteråt.

Jag har inte minde än två tjejkompisar som behövt åka in på sjukhus efter aborter de gjort på grund av efterkomplikationer. Och även om Sverige inte tar på sig ansvaret gällande psykiskt stöd efter abort när det kommer till kvinnor utomlands ifrån så blir de fortfarande garanterade att få hjälp med fysiska komplikationer efteråt.

Om jag ska formulera mig lika fult och egocentriskt som biskopen i svenska katolska kyrkan Anders Arborelius och den svenska pingströrelsens föreståndare Sten-Gunnar Hedin, så säger jag; som kristen så kan jag inte låta två liv sättas i stor risk istället för bara ett. Om jag hade ett val mellan att rädda två människor, istället för en, så skulle jag självfallet välja två. Det spelar egentligen ingen roll om det vore rika kvinnor utomlands ifrån som väljer att göra en sen abort, hur rik än människa är så kan man knappast se en abort som något lättvindigt. En abort är traumatisk, oavsett om du vill ha kvar barnet eller ej. Det är ingen nöjestripp och jag anser att rika kvinnors liv är precis lika mycket värda som fattigas.

Även om bibeln inte anser det, som gärna vill upphöja de fattigas godhet för att hålla dem förtryckta. För att stötta dem i deras fattigdom så att de inte ska känna sig manade att ta makt för sig själva.

Men jag är inte katolik, jag är protestant. Jag är en individ. Jag förskastar bibeln, jag förkastar även katolicismen som jag anser är en gren av kristendomen som enbart är formad för att kontrollera och förtrycka folket.

Precis som alla andra gamla religioner, med andra ord.
Nya religioner idag skapas mer för att tjäna pengar.

Lustigt att jag blev kristen när hela min omgivning är ateister. När jag gick på dagis tvättade jag min lillebrors mun med tvål när han svor. "Hata" räknades förövrigt som en svärdom för min del. Haha. Vilka tider.

Är det därför han inte torkar upp skiten på golvet?

Problem med att bo med andra

Min lillebror äter upp min mat, dricker min cola och konsumerar mitt godis.

Hans vänner stövlar in med slaskiga vinterkängor i köket och på mattan. Han vägrar torka upp efter dem. Sicken skitunge.

Det värsta med det hela är att jag inte tror att jag är bättre själv. Jobbigt.

Smutskastad

tintinDet här är Tintin Hodén, hon jobbar i cafét på the White Room. Hon hade aldrig träffat mig, aldrig läst min blogg, ändock kan hon allt om mig.

Det finns nämligen en rolig liten bugg på deras dator, fick jag höra, så varje gång man loggar in så får man först upp en intervju med mig!

Det var en intervju som gjordes för länge sedan när jag började plåta som aldrig publicerades. Jag framstår som världens mest dryga och hemska människa i den. Basically så säger jag att folk inte kan posa ordentlig, att jag är snyggast i världen och att alla är dumma i huvudet.

Ungefär.

Den hade hon läst kanske minst tjugo gånger, och säkert alla andra som jobbar där med. Hon kunde den utantill.Men hon var säker på att jag var en sympatisk individ i verkligheten.

Tintin Hodén hade förövrigt grymt, grymt snygga kläder.

Juliette Lewis

julietteIdag gick 2 personer på Teatron och 3 på Spy Bar fram till mig och sa att jag var jättelik Juliette Lewis.

Alltid denna Juliette Lewis.
Alltid samma.
Alla går fram och säger det.

Var jag än är.

Vet ni vad?
Jag tycker att hon är skitful. Jag tycker att hon ser mesig ut. Jag tycker att hon ser trist ut. Jag får ofantliga komplex varje gång någon säger det. Och alla säger det. Få saker får mig att känna mig så oattraktiv som att få höra att jag ser ut som Juliette Lewis. Och det händer hela tiden.

thorabirchKan inte folk säga att jag är lik Thora Birch?
Thora Birch är ganska lik mig. Och Thora Birch är ganska lik Christina Ricci. Christina Ricci är världens vackraste kvinna. Så det måste vara bra.

Om inte annat var jag väldigt lik Thora Birch innan jag blev skull face. Så pass att jag fick filmen "Ghost World" köpt till mig av en anonym internetbeundrare. I meddelandet stod bara "Because you look so much like Thora Birch, happy birthday!"


Det tycker jag också. Så det är okej. Eller, tyckte, om inte annat. Nu är jag som sagt lite väl mager. Hon har ett vackert, lite mer utfyllt ansikte.

Jag gillar inte Juliette Lewis. Buhuhu!

Do the Misshapes

Idag skulle jag egentligen iväg till min gamla bästis Davids födelsedagskalas. Jag hade helt glömt bort det dock, och har varit seg under dagen på grund av det faktum att jag mått riktigt avgrundsdåligt. Men snart ska jag iväg och jobba, och då blir jag alltid glad! Alla underbara, underbara människor på Teatron.

Och ikväll kommer fantastiskt vackra
Sicilia dit! Hon blev sporrad av inlägget om snygga killar, haha. Jag hoppas hon blir nöjd. Jag ska plåta henne mycket.

Sedan började jag fundera lite, jag skulle vilja göra lite som Misshapes. Sätta upp en jävligt snygg vägg någonstans på Teatron, med lite belysning, och plåta på och få riktigt fashionabla och snygga bilder. Vårt folk är bättre än deras, even. Jag har en plats uttänkt, men ingen utrustning, jag tror nämligen inte att mitt jobb skulle vara villiga att låta mig låna med det till en klubb. Hursomhelst så ska jag prata med Kornél om det, vi får se!

Nu ska jag möta upp Thomas på någon gubbölkrog innan jag drar till Teatron. Thomas gillar gubbölkrogar, när han inte arrangerar Dekadance, Skandinaviens största fetishklubb. Rolig kontrast.

Favoriter från fredagens Teatron


jannikesommar

Top notch, Jannike Sommar! Luvtröja, byxdress och färggranna tights! Stylish och avslappnat. Ska man anamma träningstrenden så är Jannike ett bra stilexempel.

bild
Satin! Jag älskar satin. Malin Nordin har en fantastiskt fin satindress. Den vill jag ha.

cipkacederberg

Cipka Cederbergs förklädesklänning vr något extra. Stickad, men många fina detaljer. Jag har fortfarande inte hittat en förklädesklänning sm fungerar bra på mig både stilmässigt och benstommemässigt, men jag letar vidare.

bea

Tröjor med enkla, vackra tryck är en stor favorit hos mig. Som att bära en smakfull akvarellmålning. Beas tröja är strålande vacker.


Vektorbaserad fulmanga

fulmanga

Ibland blir jag ledsen över att den tecknarstil jag behärskar mest av alla är vektorbaserad fulmanga. Det tjänar man inga pengar på.

Jag hade tänkt vara uppe hela dygnet, men nu är jag väldigt trött. Jag ska köpa en hamburgare och somna med den i sängen, imorn ska jag gifta mig och skaffa barn.

Tur


t19t18t17t16t15t14t12t11t9t6t5t4t3t2t1

Jag kom just på att jag är väldigt lyckligt lottad för att jag råkar jobba på stället med de snyggaste killarna i stan. Väldigt lyckligt lottad. Synd bara att jag aldrig mer ska ha en relation, eller, om jag har en så ska jag flytta ihop, gifta mig och skaffa barn på en gång för att få allt tjaffs överstökat och gå rakt på den bekvämna tryggheten. Låter bra.

Urusel fotograf

Devi B på BON Magazine, som även var på Care of Stockholm och nu har en likadan, förträffligt bra mobil som jag, frågade om jag inte hade en fotoportfölj att visa för dem.

Jag: Alltså, nej, jag är en fruktansvärt dålig fotograf! Faktum är att det inte ens är en hobby. Jag har ingen portfölj, jag gillar inte ens att fota.
Devi B. tittar på mig.
Jag: Ja, alltså, jag gillar folk, jag gillar kläder. Där ligger mina styrkor. Men jag är verkligen en hemsk uruselt dålig fotograf!
Devi B tittar på mig.
Jag: Så, ja, en dålig fotograf är jag, alltså. Eh. Men jag har teckningar!
Devi B: Ja, då vet vi vart du står i alla fall!

Hon är en mycket trevlig människa, förövrigt.
Och jag är en kapitalt urusel fotograf!

Trunkerad

Jaha. Jag tog en snorfin dagens outfit idag, riktigt äckligt fin. Sedan fotade jag en massa trosor också. De var fina. De låg på en tygbit.

Alla bilder blev dock trunkerade. Trunkerad är ett annat ord för avkortad eller kapad. Det innebär att kodningen i bilden blev avkapad. Det innebär att bildfilen inte längre är en bildfil, utan ett mystiskt ingenting som datorn inte kan förstå sig på.

Varje gång jag ser ordet "trunkerad" på en datorskärm vill jag slå någon. Nu ska jag kolla vad fan det är som blev fel, jag tror att det var minneskortet som mögade. Det dumma lilla minneskortet.

Titta på
Annika istället, hon är ganska lik mig och har nästan samma klädstil!

Knepig jämställdhetsfråga angående gravida kvinnor

Mina tankar spurrades igår av den här artikeln på Aftonbladet:
http://aftonbladet.se/vss/orebro/story/0,2789,1006486,00.html

Jag kan inte se att någon agerat fel i det här ärendet, det enda felet skulle vara att en statlig myndighet ska föregå med gott exempel. Annars kan jag förstå både Anna Eriksson, som vill ha jobb trots sin graviditet, och att företag inte vill anställa en person som är mindre lönsam.

Vi tänker oss att jag har ett företag. Det är ett litet företag, det är jag och två anställda. Vi har behov av att anställa en ny person, men ekonomin är, som alltid i små företag, osäker. Om en gravid kvinna kom in så skulle jag inte anställa henne, det skulle vara en för stor ekonomisk risk för företaget. Företaget skulle kunna hamna i så pass stora ekonomiska besvär att både jag, och mina andra anställda som jag har skyldigheter gentemot, hamnar i problem.

I det här läget måste jag antingen välja att anställa den gravida kvinnan och ta en stor risk för företaget eller riskera att få en polisanmälan på mig för att jag diskriminerar.

Jag anser inte att det här är helt vettigt. Det fungerar inte i ett kapitalistiskt samhälle, och man måste förstå att företag lägger sina ekonomiska intressen först och att de inte vill anställa en olönsam individ. Däremot gillar jag inte heller att gravida kvinnor blir diskriminerade på grund av deras graviditet, både på grund av deras personliga intrigitet, samt det faktum att det är livsfarligt för ett samhälle att skrämma folk från att skaffa barn.

Så, vad ska man göra åt detta?

Jag anser inte att förlängd föräldraledighet vore ett alternativ, vi vill ha in kvinnor i arbetsmarknaden, inte plocka bort dem av bekvämliga skäl. Att förlänga föräldraledigheten vore inte klokt ur ett jämställdhetsperspektiv.

Däremot, varför kan inte staten gå in med bidrag? Om ett företag ställs inför en ekonomisk risk när de väljer att anställa en gravid kvinna, borde inte staten kunna gå in och ersätta eventuella förluster så att företaget får en ekonomisk möjlighet att anställa, och lära upp, någon annan? Det bör inte vara mer kostsamt än att betala arbetslöshetskassan för den gravida kvinnan som annars inte får anställning, och om det skulle göra det så anser jag att det skulle vara värt det i kampen för jämställdhet i samhället.

Däremot, om det är ett skitstort företag utan ekonomiska problem så anser jag gott och väl att de kan anställa en gravid kvinna. Jag tänker mig att det skulle vara en hjälp till mindre företag i besvärliga ekonomiska situationer.

Vad är era tankar kring det hela? Förslag? Kritik? Ros?

Nöjesmagasinet

Underbara Alexandra Malmqvist har intervjuvat mig för Nöjesmagasinet angående modebloggar.

nojesmagasinet


Tidningen, om jag uppfattat det rätt, kommer ut idag och är den norra delen av Sveriges motsvarighet till Nöjesguiden.

På bilden har jag på mig:

Örhängen: Glitter
Silverbustier: Second hand, Myrorna
Hängslen: HM
Kjol: Filippa K


Freud

Min lillebror tycker mycket om Freud.

Johan: Du är vad man skulle kalla för analaggressiv.
Jag: Va? Vad betyder det?
Johan: En analaggressiv personlighet, enligt Freud, är väldigt utåtriktad och i stor kontroll samtidigt som de är mycket röriga.
Jag: Ja, det låter som jag!
Johan: Samtidigt som de ibland kan bli som den analpassiva personligheten och bli extremt ordningssamma i perioder.
Jag: Ja! Jag är analaggressiv. Det låter fint. Jag gillar det.
Johan: Möjligen är du även inne i din anala period i livet, då erotiken samlas kring det anala området. De flesta går igenom det här mellan 3-5-årsåldern. Då talar man mycket om sitt bajs.
Jag: Jag gillar Freud! Han vet allt om mig. Kornél brukar alltid säga: "Men Hanna, nu pratar du om ditt bajs igen, sluta prata om ditt bajs!" Och jag tänker aldrig på att jag gör det. Jag vill inte riktigt tänka på vad det här kan betyda.
Johan: Du är analaggressiv i din anala period!
Hanna: Jag har kommit fram till att jag faktiskt är mycket sympatisk.
Johan: Ja, vad bra. Ödmjuk är du i alla fall inte.

Min lillebror gillar mig mycket, jag älskar min kära lillebror.

Stilmässig katastrof

jag21febJa, den där Hanna Fridén, hon har begått ett riktigt stilbrott!

Märk väl hur hon har inte mindre än tre matchande assessoarer, alla i kraftig rosa. Det ser löjligt ut, fullkomligt smaklöst ut, och jag säger till er alla: Don't do this at home. Förutom det är hennes midjeskärp uppenbarligen för långt och borde kortas av inte mindre än 1 decimeter eller mer.

Jag uppmanar er alla till att genast svartlista denna kvinna. Hon vet inte alls vad stil handlar om, uppenbarligen. Om ni någon gång blivit ledda till att tro det: Uppsök genast hjälp, någon form av terapi, eller kanske en semester i sällskap av nära och kära som ni känner er trygga med.

Med vänliga hälsningar,
Hanna Fridén


Hanna Fridéns Svar:

"Hej Hanna Fridén, du är en riktig sumpråtta. Det du skrev om mig var verkligen elakt. Att förespråka mode och trender, det finns det inget fel i, men att aktivt gå in och kritisera folk för deras outfits är verkligen illa, oavsett om det handlar om en privatperson eller en kändis. Jag har sett andra göra det här i modebloggsvärlden och i tryckta tidningar förut, folk har kritiserat kändisar som uppenbarligen inte haft någon som helst önskan att se trendiga ut, utan bara ha på sig det de gillar, vilket knappast är ett fel. Förespråka gärna det du gillar, berätta gärna vad som är trendigt och otrendigt, men att exempelvis gå på någon, som aldrig uttryckt en önskan om att vara "trendig" och berätta hur smaklösa deras kläder är, är ungefär lika löjligt och elakt som att slänga bajs på någon och pissa ner deras soffsitsar.

Tack för mig!
Med vänliga hälsningar, Hanna Fridén!"

Sony Ericsson z6010i

z6010i

Igår fick jag en ny mobiltelefon! Det var en av våra underbara DJs på Teatron, Henrik Hallberg på den underbara klubben
GO BANG på fredagar som fixade den åt mig. Undebara Henrik, Underbara GO BANG.

Det var ett event på Care of Stockholm, 30 modetjejer var inbjudna. Vi fick mobil och lite andra roliga saker som ni eventuellt får se senare. Jag blev väldigt glad när jag fick inbjudan, eftersom att min egen mobil är extremt dålig. Alla undrar om jag står mitt i en ovädersstorm när de pratar med mig.

Men jag blev ÄNNU gladare när det visade sig vara JUST DEN MOBILTELEFON som jag suktat efter själv! Och i EXAKT den färg jag ville ha den i! Sony Ericsson z6010i, i rosa!

Den har en bloggfunktion! Det vill säga, man kan ta bilder med den och skicka den rakt till sin blogg på nätet i ett inlägg. När jag först läste om det blev jag toksugen, och nu äger jag den! Jag vet inte om den fungerar med blogg.se, men jag hoppas. Gör den inte det så har jag i alla fall en ny, underbar mobil med en bra kamera. Jag är glad, så hemskt hemskt glad. Henrik är underbar, Go Bang är underbart och min nya mobil är underbar!

Jag har den ultimata modebloggsmobilen.

Nil

Inlägget är bortaget. Ni som kommer ihåg vad som stod: be quiet. Puss, love you all, mina fina läsare!


Extern blixt till Canon

Igår kom Pavel Maira (hemsida och blogg) förbi och hälsade på mig på Teatron! Han är fotografansvarig på www.stureplan.se, och det har visat sig att vi har många bekanta vänner. Exempelvis förträffliga Annika Marklund som han har tagit många vackra foton av!

I alla fall, vi språkade, han är mycket trevlig. Han berättade även att det faktiskt finns en extern blixt för Canon på Stureplanskontoret som ingen använder, som jag säkerligen skulle kunna få låna. Jag behöver nämligen en extern blixt, de är dock väldigt dyra, och jag spenderar alla mina pengar på kläder. Jag skulle ta och ringa och fråga. Vilket jag försökt.

MEN, CALLE SCHULMAN DIN LILLA TÖNT, DU SVARAR ALDRIG I MOBILEN. JAG VET ATT DU LÄSER DET HÄR, SÅ LETA GENAST UPP DEN EXTERNA BLIXTEN FRÅN CANON, HÖR AV DIG OM JAG KAN ANVÄNDA DEN OCH GE DEN SEDAN TILL MIG, TACK. JAG SKITER I OM DU BRYTIT DITT FINGER. BARA GÖR. TACK.

Snyggt, var det än är

ladyoscar

Lady Oscar, jag blir lycklig över att bara titta på dig. Jag svär att jag var på lite kasst humör för en halvtimma sedan, men det blev snabbt åtgärdat när jag tittade på bilden på dig. Och jag menar inte att jag blev uppigad på ett humoristiskt vis, utan snarare, jag känner mig triggad, inspirerad och glad. Tack för färgerna och tack för att du vågar, Oscar!

Jag är så trött på att folk ska dissa en massa kläder på grund av hur extrema de är, turbaner, exempelvis. Om du gillar det, ha det, och skit för all del i sådanna som vill lägga onödiga begränsningar bara för att de själva inte skulle våga bära plagget! Smaken är som baken, man gillar olika ting, men att kritisera andras klädstil enbart på grund av det faktum att de upplever den som "för avvikande", ja, ärligt talat, det är faktiskt bara löjligt, och ytligt på ett extremt osmakligt vis. Vi ska inte behandla världen som en enda stor affärsmiddag med strikt dresscode, för det vore pissetrist.

Frasen: "Snyggt på catwalken, men inte i verkligheten" står mig upp i halsen. Ett plagg slutar faktiskt inte vara snyggt för att det inte råkar befinna sig på ett podium. Tack för mig.

Till alla tvivlare

För er som tror att den återkommande sista bilden på mig i mingelbilderna bara handlar om ego!

Kornél: "Varför lägger du aldrig upp dig själv på framsidan?"
Hanna: "Eh, uh, för att jag är fotograf och det skulle nog vara lite väl egocentriskt!"
Kornél: "Kanske, men det skulle vara roligt! Jag tycker att du ska det!"

Så, ni som gnäller om det, ni kan gå och grina någon annanstans.

Rättning

Kornél Kovács rättade just händelsen inne på McDonalds, till min komiska fördel:

"Förlåt Hanna, men jag måste bara kompletera din version av McDonald's-incidenten. Jag kan mycket väl ha sagt så där, men det var inte direkt som att du bara tittade runt och sedan spottade ut burgaren lite försynt. Du rusade omkring inne på McDonald's, hoppade upp på stolar, sprang in i väggar, hela tiden med burgartuggan kvar i munnen. Sedan, till slut, hittade du ett dolt utrymme bakom ketchupbänken, där du väldigt försiktigt lät den vid det laget helt likviderade burgaren långsamt rinna ut ur din mun. DET VAR DET SJUKASTE JAG NÅGONSIN SETT. "

Inte samma klänning som alla andra

rodakorsetFestklänningar föredras att köpas på antingen second hand eller i små shopper. I princip varje gång jag går ut kan jag spana en massa festklänningar från HM, och då ryser jag till och tänker "Gud vad skönt att jag lämnade min hemma!"

I love HM, men HM verkar nästan ha blivit för bra, haha, eftersom att alla har det. Oavsett om du sätter ner foten på Söder eller Stureplan.

Min nya festklänning kommer från Röda Korset på Östgötagatan. Alla deras festklänningar kostar 130. Det finns en till som är exakt likadan förutom att den är lång istället för kort! Men vi vill ha korta klänningar till fest.

Om den hade varit ett annat material så skulle den varit hundra gånger snyggare, men det får fungera, för den sitter snuskigt bra. Även om jag är krystad och stel på bilden.

Ett sånt där glans på läpparna ger förövrigt bara Helena Rubinsteins underbara glans. Tjat tjat.

Feministiskt intiativ ger upp som parti

Feministiskt intiativ ger upp som parti.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=620118

Jag har många åsikter om detta, negativa och positiva. Jag kan inte framföra någon av dem på ett vettigt vis, men ni bör veta.

Jag skulle vilja starta ett eget feministiskt parti. Ett som verkligen var bra. Ett mycket bra, feministiskt parti. Jag skulle vara partiledare såklart. Alla mina valposters skulle vara högst fashionabla och retuscherade, under dem skulle det stå feministiska slogans som: "Slopa idealen!" "Stoppa könsförtrycket mot kvinnan!" "Våga vara osminkad!"

Sedan skulle ingen rösta på mitt feministiska parti.

Tjatslav

Inatt när jag satt uppe i min ateljé och gjorde bilder så fick jag ett meddelande från en kille på MySpace, en svensk kille.

Han undrade om han inte kunde få bli min slav.

Jag förstod inte riktigt vad han menade, så mitt svar löd:
"Vaddå? Vill du att jag ska tvinga dig att städa min toalett och piska dig typ?"

Han svarade att det var ungefär så han menade, ja, och att jag skulle adda honom på MSN.

Jag svarade: "Nej tack, jag är inte mycket för nätraggning!"

Han försöker återigen övertala mig att komma in på MSN. Han säger att han har en bild och att jag inte kommer att ångra mig. Då blir jag lite irriterad, jag tycker nämligen att man ska respektera ett nej, så mitt svar lyder:

"Nej, jag dejtar bara rika kändiskillar med samma fantastiska sociala status som jag!"

Dä säger han att han är mycket rik och att jag återigen inte kommer att ångra mig. Jag svarar inte igen.

Vad som förvirrar mig med detta är det faktum att han försökte övertala mig att jag skulle vilja ha honom som slav. Om man är undergiven, eller snarare, i behov av att förnedras, borde man väl skriva typ:

"Hej, jag är inte värdig dig, o fantastiska kvinna. Jag kunde bara önska att jag någon gång skulle kunna bli värdig för att ens andas samma luft som du. Det skulle vara mig en ofantlig ära att slicka marken du gått på, men jag förstår om du inte tycker att jag är värdig det, så ovärdig som jag är. Jag är en äcklig mask. Nej, jag är mer ovärdig än en äcklig mask. Äckliga maskar hånskrattar och spottar på mig, om de ens finner mig tillräkligt värdig för det."

Det skulle nog vara lite mer passande om man vill vara slav och vill bli förnedrad, inte att försöka övertala någon och tjata. Och skryta om sitt utseende och ens pengar. Det var mycket konstigt, mycket mycket konstigt.

Sedan kan jag inget om BDSM och så heller i och för sig och är inte särskilt intresserad. Så jag kan ha fått saker om bakfoten. Men det kändes konstigt.

Keep it up

Jag vill få en fin struktur på bloggen. Ett av varje varje dag.

En dagens outfit.
Någon modegrej.
Något litet foto.
En teckning.
Ett politiskt inlägg.
En fin liten länk till något på nätet.

Och självklart, det allra bästa, kategorin "Möten med människor". Jag glömmer alltid att skriva i den, trots att det utan tvivel är där det roligaste sker. Om jag hade kommit ihåg den så hade ni bland annat sett följande saker i bloggen.

1. Jag, aprak, går mellan en nazist och ett tidningsbud med invandrarbakgrund och ska slå ner nazisten. Totalt aprak, vinglig i höga klackar. Nazisten gick, för nazisten blev mycket förvånad över detta. Kallade mig för jude också.

2. Jag, aprak på Stureplans 2-årsfest, går fram till Pontus Gårdinger och börjar tala om mina problem med min avföring och mina förstoppningar. Han säger inget, han bara ler. Ler brett och tittar på mig. Och säger inget.

3. Jag, på Spy Bar, är mycket irriterad över att min vän Jonny-Alex, eller Alex-Jonny, får mer uppmärksamhet än jag. Hon står och talar med Robert Gustavsson. Jag har av någon anledning hittat en massa lustiga hattar på golvet på Spy bar just den kvällen och börjar placera dem på Roberts huvud. Han plockar stillsamt av dem och lägger dem i min hand utan att någonsin titta på mig eller reagera på annat vis. Jag blir mycket road.

4. Jag och Calle Schulman går omkring, båda apraka, på Stureplans 2-årsfest. Han presenterar mig för alla viktiga människor enligt följande: "Det här är Hanna. Hon är fantastisk. Hon är bra på allt. Hon är ett geni." Jag säger "ja" en av gångerna och kompletterar med "förutom att åka slalom och sy då, det suger jag på." och blir genast stämplad som ett självgott as!

5. Jag och Kornél Kovács äter hamburgare på McDonalds efter Teatron. Jag är glutenallergiker och har beställt glutenfritt, när vi byter till ett bord där man kan sitta råkar jag ta hans vanliga hamburgare och börjar äta på den. Kornél utbrister att det är hans burgare, och jag får panik i blicken, tittar mig skräckslaget omkring om spottar ut allt bakom en bänk. På golvet. En stor härlig degbit. Kornél: "DET DÄR VAR DET SJUKASTE JAG NÅGONSIN SETT! DU ÄR SJUK I HUVUDET!"

6. Jag, Aprak på Spyan för någon vecka sedan, ber samtliga i sällskapet att känna på mina imponerande benmuskler från när jag var sprinter. Jag går omkring hela kvällen och ber folk klämma på mina muskler. Jag skryter om mina muskler hela kvällen. Mina stora, svällande muskler.

Se, jag måste verkligen underhålla den här kategorin. Jag ska börja namedroppa varje dag. Det skulle ni gilla. Gilla väldigt mycket.


Svart

saddie

Lite mindre färger på den här teckningen. Hon ser ledsen ut!

Kontrast

ferger

MWHRAAAAH!!

Hemgång

Nu har jag jobbat klart och ska gå hem, ni andra ligger nog lyckliga och sover.

Inte kunde jag äta någon satans semla idag heller, då jag är glutenallergiker.
Nu ska jag låtsatsprata i mobilen.

Nattens ämne blir: "Hej älskling, har du fortfarande fest med bandylaget? Hur många är ni? 12 stycken? Oj, ni förlorade matchen och är mycket arga och agressiva och vill ut och slåss? Jag mår bra, jag går på den här gatan just nu. Sa ni att ni var tolv? Och arga? Och agressiva? Jag går här just nu, precis i närheten. NI var agressiva sa du? Hihihi."
 

For Gustavo


tillgustav


Den är tänkt för en stor plansch, 70X100, eller 70X50 kanske, eh. Det blir lite mesigt i en liten bildfil, det är mäktigare i verkligheten!

Då gör sig de små kantiga sakerna som ser fula ut på den mindre bilden sig mycket fint, i den lilla versionen ser det bara ut som fel. Buhu. Vid händerna typ alltså, bläbluheh.

Det grå är grönt. Fint trendigt sommargrönt.

Läpparna igen

leppigenUrsäkta spammingen, men den förra bilden visade inte läppstiftet helt ultimat.

Som ni ser är det även läckert glansigt, inte matt och trist, så vill man uppnå den läckra, täckande feelingen som man ofta ser i läppglansreklamer så skulle jag säga: Dröm vidare, köp ett fint läppstift istället. Om det inte är tillräkligt juicy, applicera lite transparant läppglans ovanpå!
Annika Dahlström

Vi pratar mer om neurologi idag.


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=618872
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=619722

Första artikeln innehåller olika forskares syn på Annika Dahlströms bok om skillnaderna mellan den manliga och kvinnliga hjärnan.
Den andra artikeln är hennes svar på det hela, som ni kan se enbart bekräftar de första forskarnas argument då det i princip bara är ett långt försvarstal från hennes sida utan egentlig substans.

Jag vill börja med detta, jag är ett stort fan av genus, jag tror inte så mycket på medfödda neurologiska skillnader. I det fall där det finns neurologiska skillnader (expempelvis Aspergers syndrom) så är jag oftast av åsikten att de flesta ändå kan nå samma mål, men kanske inte på samma vis.

Nu, till saken. Att Annika Dahlström gjort sina undersökningar på vuxna, eller indiver som redan utsätts för samhällets tryck och påverkan, är en sak som gör hela undersökningen extremt tveksam. En sådan undersökning bör göras på spädbarn. Att en viss del av hjärncentrat utvecklas mer än andra beroende på vilka man använder sig mer av, är självklart. Om du lyfter tungt med din högerarm så bygger du upp musklerna på just din högerarm, inte din vänsterarm.

Pojkar och flickor får en annan fokus, sedan tidigt. Titta på barnprogrammen till exempel. Redan i ung ålder uppmuntras flickor mer till kommunikation och empati än vad pojkar gör, och killar får snarare en fokus på det fysiska och det tekniska. Superhjältar i häftiga bilar, exempelvis. Detta fortgår sedan resten av livet.

Man har gjort undersökningar på bland annat taxichaufförer i New York, där det visade sig att deras minnescentra i hjärnan var långt mycket mer utvecklat än andra människors. Efter flera års arbetande med att memorera otroligt stora stadskartor så är detta en naturlig utveckling.

Och, så vitt jag vet, är inte taxiyrket något som nedärvs och blivit påverkat av samhällets tryck och påverkan i flera generationer.

Det enda jag tror på är hormoner.

Höjden av idioti

Höjden av idioti visade sig just i bloggen.

En person som kallade sig för Hanna -  gick in och kritiserade er samtliga som svarat i inlägget om legalisering av prostitution för handikappade. Hon framförde det som att ni alla var okunniga för att ni inte visste vad "sexhjälp" var för något.

Sexhjälp, som
Linderholm, min inneboende bland annat skrev i tråden är när en sköterka går in och exempelvis hjälper ett handikappat par att ha sex med varandra. Detta har jag absolut inget emot, har aldrig kritiserat, aldrig ens tagit upp överhuvudtaget, och det har inte ni heller.

Jag framförde detta till henne, om att hon var fel ute. Hon svarade inte på det utan fortsatte mala på att ingen kunde något om ämnet sexhjälp utan borde läsa på. Då blev jag arg, sa åt henne att hon inte fick förolämpa mina läsare och borde lära sig att skilja på prostitution och sexhjälp då det är två helt olika frågor.

Då skriver hon, under andra namn (Jag loggar IP-nummer, hennes är: 81.233.150) att vi alla är okunniga inom sexhjälp. Igen. Sexhjälp. Igen. Och igen. Och igen. Och igen. Att vi är okunniga inom ämnet.


Jag har svårt att förstå, det känns som att någon kallar mitt rosa nagellack för gult och att det är erat fel. Jag förstår inte. Förstår ni?


Vilket yrke passar dig bäst?

Jag brukar inte göra test. Jag är egentligen sjukt upptagen. Det skiter jag i.

"Designer

Du har många galna idéer, konstnärlig och djup beskriver bäst din personlighet."

Tack, vad gulligt av dig, testet!

http://expressen.se/index.jsp?a=824918

Hemsk

skissAnn-Charlotte, frilansskribent för bland annat Ordfront magasin, står och gör mackor på små fullkornsbröd inne i det trånga köket. Jag kommer in. Jag ska göra mig en espresso. Hon frågar lite trevligt om hon står i vägen. jag vrålar: "DU ÄR ALLTID I VÄGEN!" hon hoppar till, skriker och tappar sina små fullkornsbröd och flyr ut i matrummet.

Jag är en hemsk människa.

Jag är väldigt uttråkad idag och tittar på mina ofärdiga målningar. De är tråkiga, Fyllda med smutsiga pasteller, beige och blommor. Jag tänker bara på mannen i nitar och gasmask.


 

Maybelline - Not so lucious

Idag gick jag ut för att hitta det fina läppglanset jag sett i TV-reklamen. Allt man ser på TV är sant, har jag förstått. Det är riktigt läckert i reklamen, helt perfekt, täckande, glansigt och piggt i en perfekt rosa nyans.

När jag kommer till HM så upptäcker jag dock att det handlar om ett läppglans som jag själv redan ägt sedan i somras. Läppglanset luktar visserligen gott, men det är ungefär det.

Det är kladdigt.
Tuben är opraktiskt och ohygienisk.
Det försvinner snabbt.
Det torkar ut läpparna.

Förutom det är det inte det minsta täckande, det lägger kladd och kornigt glitter på läppen med minimal mängd färg, och själva glanset försvinner som sagt löjligt snabbt.

Jag fortsätter köra på mitt rosa läppglans från Helena Rubinstein som jag använt hela hösten och våren innan. Inte så täckande, men fint, sitter jättebra och varken kladdar eller torkar ut läpparna.

Trist!

skissgustavJag har haft riktigt gräsligt urtrista illustrationsjobb den senaste månaden. Intruktionsmanualer och dylikt. Jobben går snabbt, är ganska välbetalda men är trista. Allt blir fult. Men mycket funktionellt.

Jag ska dock inte gnälla, jobb som tar cirka en timma som man drar in 1500 kronor på är bra, även om hälften utrotas i skatt.

Nu ringde dock min storebror, han som bor i Madrid, och undrade om jag inte kan leta upp tre passande illustrationer som jag gjort och skriva ut på affischer. Han vill ha det fint tills dess att min mamma åker ner på fredag. Jag hittade dock inga vektorillustrationer som jag kände var helt rätt, så nu ska jag göra tre stycken åt honom tills på torsdag och även hinna trycka dem, hade jag tänkt.

Det känns roligt, då får jag dessutom något gjort som är värt att visas i bloggen. Här till vänster har vi en ofärdig och slarvig skiss, men ni förstår poängen. Sedan ska det grå vara i en tjusig grön nyans.


Nu ska jag dock fortsätta med ett jobb, ett sånt där trist. Buhu.


Brittan rakar sig - Sexister dånar!

Ibland blir till och med jag äcklad över hur ytliga folk kan vara.

http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1002866,00.html

Allt raseri kring det lilla, totalt oprovocerande ting att Brittan rakade pallet är helt absurt. Varför blir folk så upprörda? Till höger och vänster så kallar folk henne för ful, idiotiskt och en riktig "uppmärksamhetshora."

Brittan har gått igenom en del den senaste tiden, och vet ni vad? Att raka av sig allt sitt hår, eller klippa sig riktigt kort, är i alla fall enligt mig en extremt befriande handling. Jag har också gjort det förut, för att markera en nystart, och det har alltid känts extremt befriande.

Nu till nästa faktum, män gör detta regelbundet. Jag är visserligen den enda tjej jag känner som gjort det, men män rakar av sig sitt hår väldigt ofta för att markera en nystart, bort med det gamla, det destruktiva. Bort med det.

Men Brittan är en ful idiot när hon gör det.
Ytligt och sexistiskt. Det är vad det är.

Grafiskt tryck

På Klädkammaren, tantaffären i Sofo, köpte jag en tröja i storlek väldigt eh, stort. Den fungerar som klänning och är ofantligt oansenlig i sig själv, men jag planerar att trycka lite grafiska blommor på den, typ så här.

gul1gul2

Jag tror dock att blommorna ska få bli större, och linjerna rakare. Det blir lite väl mycket gardineffekt av det här. Men tanken kan vara god.I början av hösten

jaghostas


Jag tar en paus i jobbandet och tittar igenom min fotomapp. Min hårddisk är nästintill full, jag måste rensa. Jag saknar mitt hår något otroligt mycket, och så saknar jag mina snygga dagens outfit. Mitt hår måste bli dubbelt så långt innan jag kan göra ett snyggt uppklipp igen, tills dess får jag dras med den besvärliga plattången!


Hyr rum i Stockholm!

Det händer fruktansvärt mycket i mitt liv just nu, fasansfullt mycket. Första tanken var, herregud, hur ska jag klara av detta? Men min andra tanke var: "Äschdå, då kan jag lika gärna göra allt annat på samma gång, så jag tar tag i allt annat jag vill göra också."

Och vips, i och med det beslutet, så känns allt strukturerat och bra igen. Att sysselsätta sig konstant är något jag gillar. Så nu tänker jag flytta. Jag har svarat på tre annonser idag.

Alltså.

Det kommer att finnas ett rum, på våning fem (högst upp) med utsikt över Söders takåsar. Utsikten, brukar folk säga, är den mest strålande som finns. Det är sluttande tak som man kan sitta på när det är sommar, och nedanför ligger Götgatsbacken med alla dess underbara ting. Gångtiden från port till tunnelbana är cirka 10 sekunder. Då det bara är ner för backen på Hökens gata. Du får tillgång till vardagsrum och kök och de andra boende i lägenheten är sociala, varma, sympatiska och kloka individer. Ingen av dem röker, ingen av dem är galna partymänniskor men ingen kommer ha något emot om du är det. Rökare är helt okej. Det finns ingen balkong, men det finns en loftgång och lägenheten är i två plan. Kök och vardagsrum på undervåningen och sovrum på övervåningen. Det finns en toa och ett badrum med badkar och toalett.

Jag kan tänka mig att min mor kommer att vilja ta ut cirka 3500 för rummet. Om du är intresserad, skicka ett mail till mig på:
hannafrid@hotmail.com och ställ alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Inflytt är så snart jag flyttat ut, vilket förhoppningsvis är omgående.

Inget har hänt, det är inga problem, jag har bara insett att det är dags för mig att bo själv igen.

Detta eviga tjat om handikappades rätt till sex

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1000919,00.html

Det här är ingen förbjuden fråga, om man hänger med i media så kan man tydligt se att det är ett väldigt populärt argument för prostitution.

Min ställning i det hela kan ni förmodligen redan lista ut, men jag säger det ändå: Jag är emot det.

För det första.
Jag anser inte att man kan legalisera något för en viss grupp i samhället, och inte de andra. Jag är inte för positiv särbehandling när det kommer till någon grupp. Kvotering, anser jag, ska baseras på att de som kvoteras in har samma, eller bättre kompetens, än de som kvoteras bort. Så fungerar det dock inte, vilket knappast främjar synen folk har på människor som har det sämre ställt i samhället. Det uppmuntrar snarare ojämställdhet i den allmänna inställningen till andra grupper, och om man inte ändrar folks inställning till det positiva så kan man heller inte hoppas se en positiv förändring i samhället. Vilket borde vara tämligen självklart.

För det andra.
Legalisering av prostitution i samhället ökar trafficking, drogmissbruk, misshandel och våldtäkt. Det visar i alla fall samtliga studier på, vilket ni kan googla fritt. Det gjordes en studie i Sverige som visade på att våldtäkterna skulle ha ökat 2006 i förhållande till tidigare på grund av att koppleri blev olagligt, faktum är att den ökningen var marginell, och jag anser snarare att det berodde på att det gick ut stora kampanjer och skapades många nya stödgrupper för att hjälpa kvinnor att våga anmäla och hantera händelserna. Men, i vilket fall, jag anser inte att det är tillräkligt synd om handikappade för att trafficking, drogmissbruk, misshandel och våldtakt ska öka, det gör jag inte. Död vs. sexuell frustration, vad är viktigast att förhindra?

Faktum är att trafficking till Sverige minskade något ofantligt när det blev olagligt att köpa sex.

Möjlig motargumentation för detta: Men om det bara är för handikappade?

Var ska man sätta gränsen för hur pass handikappad en individ måste vara för att ha rätt till att köpa sex? Och hur kontrollerar man att det verkligen bara är handikappade som får tillgång till att köpa sex? Jag har svårt, mycket svårt, att tro att sexköpen skulle bli begränsat enbart till handikappade.

För det tredje.
så vitt jag vet så är de flesta med Downs syndrom fullkomligt kapabla att ha sex, faktum är att de är fullkomligt knullgalna eftersom att de saknar vissa spärrar. En vän till mig jobbar på ett hem med Downsare, de kopulerar hela tiden. De är glada och de kopulerar. Inga hämningar. Däremot är det ett faktum att väldigt många med olika handikapp vill ha människor utan handikapp istället för folk som är som de själva. Det vill säga, det handlar om sjukt höga krav. Att önska något är aldrig fel, men att försöka kräva och argumentera sin rätt till det anser jag vara fullkomligt smaklöst. Och eftersom att jag inte tänker förringa någon bara för att de har ett handikapp, utan värdera deras funktionella hjärna efter andra människors funktionella hjärnor, så anser jag inte att en person med Downs, som har förmågan att argumentera om sin så kallade rätt i ämnet, är så pass förståndshandikappad att det smaklösa i dennes åsikter ska viftas bort med "jaja, han/hon är ju handikappad!"

En person med Downs syndrom som kan argumentera för sin rätt att köpa sex förtjänar precis lika mycket svinstämpel som en Neurotyp (neurologisk "normal" individ) och det säger jag för att jag inte ser ner på någon, och vägrar förringa folks mentala kapacitet enbart på grund av att de råkar ha ett "handikapp" eller en "avvikelse".

Tack för mig, uttryck gärna er åsikt!

Förfrusen

Igår gick jag och la mig sju på morgonen (eller idag, öh) helt utan anledning. Jag gick hem från jobbet fem på morgonen, helt utan anledning. Eller, jag satt och läste och skrev, fick mycket gjort, men sabbade dagen idag.

På vägen hem var det mycket kallt, extremt kallt och vatten läckte in i mina skor. Det var förfärligt, förutom det så förfrös jag mina händer, då jag glömt mina handskar på någon obskyr, okänd plats. Och eftersom att jag är mörkrädd och tror att jag ska bli våldtagen och mördad så fort jag går ut på natten, då jag fått det intutad i mig sedan jag var liten tjej precis som alla andra tjejer, så var jag dessutom tvungen att gå och låtsasprata i mobilen, utan handskar.

Det är patriarkatets fel att mina händer ser ut som en psoriasisbomb idag. Störta patriarkatet!

Tiderna förändras

wgtTänk, vad roligt det är hur smaken frändras genom åren. När jag var runt 16 så ansåg jag att det här var höjden av skönhet. Jag brukade titta på den här bilden väldigt mycket, jag tyckte att det var helt strålande, fantastiskt vackert.

Det var ingen fetishgrej över det hela, även om ordet "FETISH" blinkar rött i hjärnan när jag tittar på bilden nu. Men det handlade inte om det. Jag har aldrig varit fetish. Jag har varit alternativ, men aldrig "lack, läder och nitar".

Men tänk, vad vackert jag tyckte att det här var.

Nuförtiden gillar jag killar med välklippta, korta frisyrer utan konstigheter och normala, rena kläder utan en massa krusiduller. Väldigt normala killar, alltså, väldigt. Det tycker jag är snyggt, nu. Med väldigt välrengjorda porer. Som har presterat saker i deras liv. Som är snälla. Och socialt kompetenta. Vältaliga.

Och som inte rakar benen.
Förut hatade jag all typ av kroppsberhåring. Det äcklade mig.

Jag hatar tamejfan stubb.

Tänk vad smaken förändras.

Bild från:
http://www.wave-gotik-treffen.de/


Alla besvikelser

Just när jag ringt en tjejkompis för att arrangera att hon ska sy en måttperfekt silverbody till mig så ser jag att Elin Kling har på sig en guldbody i sitt senaste stilreportage. Det upprör mig. Jag ville vara först med en smaklös mettalicbody, eftersom att jag älskar att bära smaklöshetens fana högt.

Metallicbodies är nämligen allt annat än smakfult, det är groteskt, även om det är snyggt och roligt. Jag gillar det.

Och de midjehöga guldbyxorna jag skulle beställa från Gucci var självfallet slut idag. Livet är inte med mig.

Smött

Tre inlägg innan klockan tio! Det här betyder att det blir lite segt idag, för nu ska jag hem och sova. Sedan ska jag till Teatron och fota tidigt på Odds end of fashion week. Jag hoppas att min mage inte är konstig och uppsvälld ikväll som den varit de senaste två veckorna, så att jag kan ha något fint på mig utan att känna mig... eh, uh, kapad.

Buhu. Den fina poloklänningen från Pause fanns inte kvar på Weekday, däremot fanns där kvar en jättefin byxdress från Acne. 75% rea, så kanske en 300 eller så. Jag hade för stort byst för den, och jag var lite för lång. Köp den du.

vi

Kornél, jag och Franz. Eller Edward. Jag ser konstig ut.

Katarina Olars

Och den här tjejen, Katarina Olars, är nog en av de vackraste jag sett. Som hämtad ur en film.

Idiottest

Det finns en man som hatar mig, han hatar mig över allt annat. Han är den typen av människa som hatar alla som det går mer eller mindre bra för. Han brukar propagera för att jag suger, och att jag omöjligen kan vara bra på saker. Då jag bara är "en liten nerbantad brutta på tjugo bast". Ikväll skulle han stila, så han tog med sig ett IQ-test ut. Ett satans jävla IQ-test. Det la han i min hand. Det var av typen "få ut älgen ur cirkeln på smidigast möjliga vis."

Han såg mycket slug ut när han lämnade över det.

Jag löste det självfallet på inte mer än 10 sekunder. Då blev han sur och rykte åt sig det och mumlade något ohörbart.

Sedan pratade jag med en av hans manliga vänner. Testet hade tydligen utdelats på ett möte på hans jobb. Han är programmerare. Ingen, notera ingen, hade lyckats lösa det under en och en halv timma.

Jag finner detta mycket roande, otroligt roande.

Min slutsats av det hela är att hans jobb måste bestå av personer med ett snitt på 100 i IQ, då det där föreföll mig vara ett simpelt 120-test.

Hahaha. 120-test. Herregud, så Illustrerad Vetenskap.


Hur liten är min ärthjärna?

I engelska Elle, tror jag att det var, så läste jag om boken "How big is your brain?" och en tjejs erfarenhet av den. Minnet sviker, men hon såg modellig ut, och hon fick ett resultat som var tämligen pinsamt. Hon var ett riktigt pucko.

Sedan övade hon mycket, märkte av att hon började tänka både bättre och snabbare och gjorde sedan om testet.

Då var hon fortfarande riktigt gräsligt dum i huvudet, men inte fullt så gräsligt som förut. Men många bäckar små! Jag blir hemskt sugen själv, så länge inte testen är jämställda med de som är med i Illustrerad Vetenskap, för i så fall kan man lika gärna träna sin intelligens med typ "Min första läsebok".

Min första shoppingbok är annars en mycket bildande och bra bok för den som vill starta light!

Utmaning - Alla hjärtans dag

Jag utmanar er, precis alla, att berätta om erat absolut sämsta minne av alla hjärtans dag. Låt oss frottera i varandras misär och olycka, i bitterljuv ondska och skadeglatt habegär.

Mitt eget
finner ni här.Skicka länken till era inlägg i kommentarsfältet!

Fylla år

Idag är det exakt 30 dagar kvar tills jag fyller 21.

Det vill säga, om ni ska överraska mig med något storstilat utomlands ifrån så bör ni beställa det nu.

Men i alla fall.
Jag fyller 21.
Detta innebär ett stort trauma.
När jag gick på dagis bestämde jag mig nämligen att jag skulle bli både rik och känd. Min deadline var till och med 20. Jag är inte rik, jag har blåst 100.000 av mina sparpengar i år. Jag var rikare den här tiden förra året.

Plan: Skrapa trisslotter varje dag tills jag fyller år och hoppas på det bästa. Annars skjuter jag mig.

Gästboksterapeuten

Jag har en ny idol, min nya idol är Gästboksterapeuten.

"Hej Hanna!
Det är jag som är Gästboksterapeuten. Jag följer en blogg under en kortare tid och analyserar sedan vad bloggaren behöver för coaching. Jag är snäll. Jag är hemlighetsfull. Jag coachar bara de som jag tycker om.

Det finns flera områden som jag skulle vilja coacha dig på bl a din relation till din kropp men du har önskat att man inte kommenterar din tarm, tidigare ätproblem osv så jag hoppar över det och tror att du är på rätt väg ändå.
Jag tänkte skriva om din energi och dina eventuella kärleksproblem. Jag känner att du är trött. Det märks inte på den yttre energin men grundenergin behöver påfyllning. Om man tänker att du är en sol så är strålarna intakt, kanske lite kantigare men lika starka, men inne i själva solkroppen är det små energihål. Jag funderade på om du behöver semester/spa osv men tror du behöver mer regelbunden tid för reflektion och avkopplande aktivitet (som inte är prestationsinriktat som sport kan vara) kanske meditation eller yoga, eller bara tyst tid för dig själv varje dag. Kanske nära natur eller djurupplevelser? Jag tänker att du behöver space, ett lejon behöver en hel savann att gå omkring på.

När det gäller kärlek känner jag instinktivt att du behöver någon som inte försöker matcha dig, som inte tävlar, är narcissistisk, vill ha all plats. Kanske behöver du någon som är äldre i anden, som du. Som kan le roat åt dig och ge dig det där utrymmet. Som inte stressar dig eller dämpar dig. Och som har djup såklart. Som kan vara stilla när allt händer för dig. Jag tror du har för stor intigritet för att släppa in de killarna så bara de skramliga kommer igenom till dig men höj blicken.

Framförallt tror jag på dig och känner att du är på rätt väg.

Med vänlig hälsning!
/Gästboksterapeuten"

Grattis Gästboksterapeuten! Du har 100% rätt. Om jag inte visste bättre så skulle jag tro att du var Thomas, han brukar försöka informera mig om detta. Ja, och om min uppenbara rädsla för commitment.

Jag känner mig mycket genomskinlig. Det är roligt!


Blappalaj - No comments please

Ursäkta för igår, det var en hård dag. Alla hjärtans var lite hård, jag har träffat en kille nu ett tag som jag faktiskt verkligen gillar, vilket förövrigt är mycket, mycket ovanligt. Saken är den att han har otroligt, extremt mycket jobb nu, och dessutom en skitjobbig influensa. 13 februari skickade jag ett sms om vi skulle göra något i onsdags, vilket jag aldrig fick svar på. Jag kände mig mycket nonchalerad, sedan blev jag orolig för att något skulle ha hänt, som ni nog kan förstå.

Som ni även säkert kan förstå så får jag mycket problem om jag känner mig nonchad. Jag menar, HEJ, jag har en blogg, jag gillar uppmärksamhet. Klart jag gör. Klart jag tar det hårt när jag får noll respons på tre dagar från en person jag gillar. Det kanske andra får också, jag vet inte, jag kan inte se in i era hjärnor.

Jag sa i alla fall till honom att jag inte klarar av det, att jag blir ledsen när jag känner mig nonchad. Väldigt. Och vi kom väl mer eller mindre fram till att vi inte kunde ses, eller, inte just nu som våra liv ser ut.

Jag trodde att jag klarade det bra, men jag blev fullkomligt övertankad först på Teatron och sedan ännu mer inne på Spy Bar, där Carl fyllde mig med gratisöl. Jag sa så mycket skit den kvällen, jag var helt galen. Jag var full. Jag hånglade till och med med en killkompis, vilket är något som ligger ungefär så långt ifrån mig som bara möjligt. C läser självfallet även bloggen, jag vet inte om han kommer bli upprörd över det där. Kanske. Men det kommer han ändå få reda på. Om jag gör det minsta lilla med någon på Stureplan så vet precis alla om det redan dagen efter, eller ibland så spekuleras det om saker innan jag själv ens tänkt att en sak skulle vara möjlig. Haha. Jävla djungeltrumma. Jag gillar inte skvaller. Jag förstår mig inte på det, förmodligen är jag helt enkelt enbart för narcisisstisk för att kunna engagera mig i skvaller.

Så, igår morse vaknade jag upp med bakfyllan från helvetet, bakisångest som fan, en horribel mensvärk och dessutom feber. Helt däckad hela dagen. De gånger jag lyckades ta mig ur sängen gick jag omkring med krumrygg av mensvärken. Ja, ni vet när man får satanont i ryggen. Ni vet.

Skitdag, himla skitdag.
Dagen idag ska istället få bli jättebra.

Jag tror att jag tar bort kommentarsfunktionerna här, eh.
Jag känner mig mycket barnslig.

Fler modeller dör


http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,2789,1001873,00.html


Och kommentaren från Pancho Dotto är helt idiotisk.

"Hon hade aldrig några problem med maten. Hon bodde hos oss en period i somras och hon åt bra. Det är uppenbart att systrarnas död beror på genetiska fel och inte på vad de åt, säger han."

Om man har någon som helst koll på ätstörningar så vet man att anorektiker och bullimiker är mycket bra på att få det att framstå som att de har en normal kost, eller till och med en överdrivet stor kost. Om man däremot inte är insatt i ätstörningar så vet man förmodligen inte om det, men i så fall kan man gott och väl hålla käften. Jag skulle exempelvis inte uttala mig om hjärnkirurgi, för jag vet att det jag skulle säga förmodligen skulle bli helt felaktigt, trots att jag gillar att hobbyläsa om neurologi. Men det räcker inte.
Bilder som rör på sig

Oj! Jag tittar på ett Disneyprogram på ettan. Det heter "Hos Musse" eller något sådant, och det är jätteroligt. Jag borde göra iordning mig nu, men jag sitter bara och stirrar, stirrar och stirrar på de färgglada bilderna som rör på sig.

En annan sak jag bestämde när jag gick på dagis var att världen skulle bli tecknad när jag blev stor. Vet ni vilken mental kapacitet det här kräver? Mer än min, uppenbarligen. Världen ser påtagligt grå ut för mig.

Men på teven, där rör sig de färgglada bilderna.
Jag blir glad!


Ps. Hahaha, nu slängde Kalle självtändande kol i en grill, haha, jätteroligt!

Tjusigt Alex

alexAlex är en så händig karl, alltid ska han framställa fina grafiska ting. Inredning, kläder, bilder - allt!

Jag har tidigare visat upp
det fina mosaikbordet han gjorde i början av hösten, eller, skivan till det om inte annat!

Alex ska få komma över till mig nästa gång han flyr kosan från Linköping och fixa alla mina saker. Alla. Han har helt enkelt inget annat val.

Jag hör inget

Melodifestivalen. Någon som jag trodde var Carola men mamma hävdar att hon inte är med, och eftersom att jag har noll koll så är jag benägen att tro henne.

I'VE GOT A SELF DESTRUCTIVE ASS

WHY DO I DO THIS TO MYSELF? WHYIAiaia WHYIAIAIAI iiiaiaiai?

I Drop dead.

I can't see you shake it.
Even if you're too tame to move it.
I drop dead.

Igår hade jag diarré!

Namn

Meh! Jävla skit att jag alltid ska somna vid tangentbordet när jag ska renskriva namnlistorna från Teatron! Jävla skit att jag alltid ska börja skriva saker i sömnen!

Lyssna på de här namnen.

1. Tidigare Blomster (Tilde Holmer)
2. Judge Acid (Judy Aspelin)
3. Kåsa liten stram stuga (Åsa Tengstram)
4. Militärisk Holm (Militza Holmgren)
5. Elaka rosor (Ellen Rosén)

Tur att jag i alla fall är någorlunda fantasifull när jag sover, men nu måste jag skriva om allt. Skit!

Trams

I natt drömde jag att jag var serietecknare.
Det har jag velat bli sedan dagis.

När jag var 12 tecknade jag en dramaserie på ett antal hundra sidor. Den handlade om Kay, Tay och Tanja. Lite utomjordlingar, lite drama, lite action, lite humor och väldigt måna fina bilder på motorcyklar. Perfekt.

Kay och Tanja blev givetvis kära i varandra också. Men Kay är ju utomjordling, så enligt galaktiskt lag (som visserligen inte appliceras på jordens befolking eftersom att de inte är med i unionen, då de inte blivit kontaktade ännu) så får de inte göra barn tillsammans på grund av vissa rasblandningsrisker och sjukdomspridning. Galaktisk lag är mycket rasistisk. Kays planet är väldigt bunden av sin kultur, också.

Det är synd om Kay och Tanja, för de får inte vara tillsammans.

Haha, det är roligt att skriva om folk som har det riktigt kasst. Då mår man själv så bra.
Om man inte skriver självbiografiskt om tonårspuberteten. Hu. Då mår man dåligt.

Alex och slipsen

alexHär har Alex sin fina slips på sig!

Böööh, jag saknar Alex, flytta tillbaks till Stockholm din stora luns!Fint!

Odd's end of fasion week party på Teatron var bra, sjukt bra, helt strålande bra. Jag fick inte ens bilder på en femtedel av de jag skulle ha vilja ta bilder på. Därför befaller jag er, allihopa, att komma tillbaka till Teatron under veckan så att jag får en ny chans. Stället var helt fullsmockat, och jag hittade aldrig ens Annika!

idaoemma

Tjusiga Ida och Emma Augustsson var på plats!
http://luckyem.webblogg.se/

robinklang

Så var även Robin Klang, som vanligt! Alltid stilig.

Linus Hallhsenius

Och killen från Nöjesguiden som sköter reportagen om vem folk vill knüla, Linus Hallsénius. Han kom inte fram till mig någon gång, ingen ville besudla mig. Men det skiter jag i, det rör mig inte i ryggen. Ni kan gå och knüla varandra istället, jag ska bli nunna så det rör mig inte det minsta lilla. Blahblahblahhållkäften.

jag

Jag var också där. Och hade mens. Och får inte använda personaltoan. Kornél eskorterade in mig på killtoan, sa åt mig att hålla för ögonen och vrålade ut: "DET HÄR ÄR HANNA FRIDÈN HON ÄR FOTOGRAF OCH HAR MENS SLÄPP FRAM HENNE." Eller, det var egentligen jag som sa det först, sedan viskade han det lågt. Som om det vore något hemskt farligt. Något hemskt skräckinjagande. Sedan bad han alla att aldrig någonsin mer nämna "det där äckliga" och att jag skulle få gå på toa.

Damon Rasti och Annika Marklund var också där, men Damon kände sig inte snygg och Annika kunde jag inte hitta. Det var som sagt fullsmockat. Helt underbart. Jag ska ha ett möte med dem klockan 18:00 idag. Jag tror att jag ska skita i att sova.

Barn

När jag skaffar barn så kommer inte mina barn se mig som en individ, utan som en mamma, en förälder. Det är så det fungerar, och tanken skrämmer mig. Tanken att inte bli sedd som en individ av de viktigaste personerna i världen, ens älskade barn, det skrämmer mig.

Men eftersom att barn inte blir bemötta som indiver, utan som just "barn". Oerfarna ting, nästan objekt. Antas vara korkade. antas vara naiva. Alla över en kamm. Who could blame them?

Jag vill vara en individ för mina barn, och jag vill se mina barn som individer.

Finbesök

fashionistaochsessan

Igår fick vi finbesök på Teatron av
Fashionista och Sessan! Är det Chanels holographic som Sessan har på sig till höger? Jag blir mycket sugen på att testa, trots det höga priset.

fashionista

Fashionista såg ut att ha det väldigt bra.


Silveraccesoarer

blingkattIgår var det en riktig shoppingdag! Jag införskaffade två fina satinskjortor från Stenströms slimline, en jättefin grå midjehög byxa med raka ben och en vacker långklänning i satin, båda från Filippa K, samt det fina katthalsbandet till vänster från Åhléns och blingblingsandaletterna från Zara.


Nu saknas bara ett läcker silverlack. Jag vet att jag hade ett för några år sedan som kom från ett av sminkmärkena från HM, jag hoppas de tar in det igen. Det var billigt och helt perfekt! Sedan råkade jag visst donera det till Bettie, om jag minns rätt.

Om det inte kommer tillbaka får jag skaffa det från Chanel, om det överhuvudtaget finns kvar i butik. Jag har inte lyckats hitta det någonstans, har någon annan en idé?

Bilder från resten av shoppingäventyret får ni förhoppningsvis se imorn.


blingsko

Äntligen

Igår när jag tittade mig i spegeln före badet på kvällen så började jag gråta, nej, snarare tokböla. Den bild jag såg var inte undernärd och skynklig med fläckar, inte "typ acceptabel" om man bara tittar ur "rätt" vinklar utan bilden jag såg var helt enkelt bara fullkomligt strålande.

Idag var det samma sak igen, hur lite jag än vågade hoppas på det.

Bara häromdagen funderade jag på att sluta med allt vad kosttillskott, gainers och konstig "gå upp i vikt"-kost heter. Jag har bara sett flyktiga resultat på vågen, som jag inte ens kan lita på eftersom att vågen kan skifta inte mindre än 4 kilo från dag till dag. I kombination med det har jag bara fått magproblem och häromdagen svällde min mage upp så kraftigt att en av mina bristningar från puberteten slets upp igen. Det var sådär lagom kul, och gjorde sanslöst ont. Då jag egentligen skiter i vad jag väger, utan egentligen fokuserar på att jag inte ska se sjuk ut, så har det kännts tämligen hopplöst att kanske "möjligen" ha gått upp men inte fått några av de positiva förändringarna som var önskade.

Men nu ser jag en förändring.
Jag ser fräsch ut, jag ser ungdomlig ut, jag börjar nästan böla igen. Jag övervägde att plåta mig själv, men kom fram till att jag nog inte vill ha nakenbilder liggandes på min jobbdator. Haha.

Hörni, jag är väldigt glad just nu.
Låt oss klubba för att fräschören håller i sig.

Jag har inte visat mig naken för någon på 4 år.
Jag har övervägt plastikirugi men inte kunnat svälja det.
Jag har importerat hur många dyra, obskyra, uppstramande krämer från USA som helst.
Jag har pratat med en miljard dietister, hälso och hudexperter som helst, alla har sagt att plastikkirurgi förmodligen är den enda utvägen för mig.

Jag tror att det börjar fungera nu tack vare tre faktorer:

1. Mina nya gainers som Thomas skaffat fram åt mig.
2. Min nyfunna parfymallergi, jag har bytt ut alla tvålar mot parfymfritt.
3. Regelbunden imsmörjning med en enkel fuktighetskräm

Släng er i väggen, alla dumma hälsoexperter!

Roligt

Det är jättegulligt att så många föreslagit mig i Eleonores tråd om Sveriges bäst klädda! Ofantligt smickrande. Det är även riktigt smickrande med alla som blir provocerade över det faktum att jag blir nämnd, då jag tydligen både är smaklös, inte tillräkligt känd och ej heller byxmyndig! Många kreativa förolämpningar.

http://www.modette.se/modette/BlogEntryPage.aspx?id=29127&blog=9&entryid=52

Det är väldigt smickrande, bådadera.

Det enda som inte var smickrande ar personen i fråga som tog upp We are shopaholics, som förövrigt är en mycket bra blogg, och motiverade Stelly med "att hon ar allt jag inte vågade vara". Stelly är en bra tjej, men urläcker stil och ett skarpt intellekt, men vi är däremot fullkomligt olika, och jag tycker att det är ojuste mot både mig och Stelly att dra en helt felaktig pararell mellan oss.

I love Stelly! Men vi är ungefär lika lika som blåbär och bananer, vi har helt olika stil och personlighet. Det som är synonymt är att i är två läckra, klädintresserade tjejer med attityd. Men det är väl sant, det är så groteskt sjukt med tjejer med attityd i dagens samhälle att alla är likadana. Jag hoppas att det sistnämnda inte stämmer, då ska jag genast gå och kräkas.

Alla andra, tack så hemskt mycket!
Pussungar där.

Dagens outfit 14 februari 2007

14feb07Satinblus: Stenströms Slimline
Jeans: JPG by Jean Paul Gaultier
Stövletter: Din sko

Jag köpte två av de här skjortorna, det syns inte riktigt på bilden, men de sitter så fasansfullt snuskigt bra. Jag blev överlycklig. Satin och siden är utan tvivel mina största favoriter, precis som blått, i alla dess former, är min absoluta favoritfärg.

Mina krav vad gäller skjortor och blusar är följande:

Följsamt, mjukt material
En närmast erotisk bra passform i ryggen
Lösa ärmar
Slag som glider ner en bit på handen.

Tajta skjortor avskys.

Eller än värre, tajta skjortor i stretch.

Självfallet får det inte vara den minsta lilla glipa någonstans vid knapparna, heller. På bilden ser det ut att vara det, men jag står konstigt. Annars brukar jag alltid ha problem med byst och bröstkorg när det kommer till skjortor. Vanligt fenomen.


Sedan har vi självklart favoritbyxan, som accentuerar mina sprinterlår mycket fint.


ODD'S END OF FASHION WEEK PARTY

Nu på lördag, 17 februari på Teatron.

Ur Teatrons nyhetsbrev:
"Efter en lång och krävande vecka av modevisningar, modemingel och allmänt
modehetsande avslutar Teatron och tidningen Odd Stockholms modevecka
med värsta fashionfesten i mannaminne. Kitty on the Catwalk från Nacht,
Piotr
från Tête á claque samt Assid står för den musikaliska underhållningen
fram till midnatt, då Odds egna Eric Schüldt och Kalle Tollmar tar över i
DJ-båset. Dessutom blir det smygläsning för nya numret av Odd At Large,
premiär för Odd Fashion Week Report, och ett ”live photo shoot” för alla
fashionistas. Inbjudan behövs fram till midnatt då dörrarna öppnas för
allmänheten. Dress to impress!"

Det vill säga: kom dit, ha jävligt snygga kläder, gör oss alla lyckliga.


Rosa
GRATTIS. MIN BLOGG ÄR ROSA. HIHI.


Nu borde jag ändra alla titelfärger också, men jag orkar nog inte för tillfället!

Vackert

Micael Warg, konstnären som ställde ut på Teatron, har fått upp sina superfina konstsida. Gå dit och titta!

http://www.micaelwarg.com/
 


Fuldumpning vs. katastrof

Hur kan folk se det som en vettig tröst att framföra "det har säkert hänt något hemskt!" om man överväger att man kanske blivit fuldumpad? Skulle det inte vara förfärligt mycket bättre att bli fuldumpad, oavsett hur jobbigt det skulle vara, än att något påtagligt förskäckligt ala. sjukhus eller familjedöd inträffat?

Jag förstår inte. Jag blir ledsen av förslaget. Det så kallat uppmuntrande förslaget skulle vara mångt mycket värre.

Vad ska det vara bra för?
Hedern? Självförtroendet? Stoltheten?


Alla fjärtars dag

Imorn, onsdag, är det THE DAY. Ångestdagen för folk i relationer så väl som för folk som är ensamma. Alla hjärtans dag är en dag som oftast urartar i stress och ångest. Vad ska jag ge för present? Ska jag alls ge någon? Vad är passande i relation till hur länge vi träffats? Är en middag skäligt? Ska jag ge bort blommor och choklad? Är det för lite? Och vad i allsin dar kommer han/hon att ge mig och hur matchar jag det?

Skitdag, vi döper om den till Alla fjärtars dag.

Nej, som ni förstår så tror jag nog inte att jag kommer göra något annat än att jobba ihjäl mig.

Förra alla hjärtans var jag tillammans med en kille jag var otroligt kär i, ofantligt kär i. Det är nog den enda jag varit riktigt kär i. Jag ringde och frågade om vi skulle göra något, hans respons var "Jag vet inte om jag hinner."

Jag blir självfallet mycket ledsen och vill sedan inte prata med honom på hela dagen, frammåt kvällen ringer jag ändå upp, efter tre miljarder tårar i badkaret. Då blir han sur på mig för att jag blev grinig. Vi bråkar. Sedan fixar jag det ändå, då jag inte klarar av att vara sur på någon. Jag mår dåligt av det. Otroligt dåligt av det.

Det slutar med att jag åker över med en bukett rosor. Jag får självfallet inget. Och blir dessutom övertalad om att allt var mitt fel.

Jag tycker redan mycket illa om morgondagen, på alla sätt och vis. Mer just nu dock än tidigare idag, då jag aldrig får svar på mitt SMS. Haha. Det får ni inte veta något mer om.

Mossa

Usch. Jag är nyvaken. Har sovit i 7-8 timmar. Lång tid. För lång tid. Jag är seg i kroppen och yr, allt över 6 timmar gör mig till en mossjätte. En sådan där som sover i flera hundra år och sedan rör sig extremt långsamt. En sådan där som folk bygger små samhällen på i sagorna och sedan får en lustig överraskning när jätten reser sig och börja röra sig runt i världen.

Tänk om mitt kliande ändå hade varit skabb och inte bara torr hy plus parfymöverkänslighet. Då skulle jag köpa den där håriga, gröna cowboyhatten som finns på Myrorna på Götgatan mitt emot Åsöskolan, då skulle jag vara en riktig mossjätte med ett riktigt litet samhälle på mig. Förutom att jag skulle vara ganska liten, förstås.

Jag skulle vilja vakna av att någon byggt ett litet, litet hus på mig. Det skulle vara fint.

Kanske

Jag tycker mycket illa om ordet "kanske".

Kanske, kan vid första inblick, ge intrycket av att vara ett praktiskt ord, ett neutralt och användbart ord. Faktum är att det är fullkomligt onödigt, slöseri på luft och i många fall även destruktivt. Ett kanske är varken ett ja eller nej, det är ett smidigt sätt för folk att slippa undan åtaganden och vända vinden efter hur de känner sig för tillfället.

Ett kanske bör, för din psykiska hälsa, alltid tolkas som ett "nej". Eller som ett "ja" i de fall där ett ja skulle vara negativt.

Jag använder mig av ordet kanske väldigt ofta, men jag hatar när jag får det slängt på mig själv. Egocentrisk som jag är. När jag använder mig av ordet "kanske" så betyder det till 99,9% "nej".

Det handlar egentligen inte så mycket om att man vill ha kvar en möjlighet, utan snarare om det faktum att folk inte är vana att få ett "nej" utan en förklaring. En vän ringer upp dig, de ska besöka en trevlig bar men du vet med dig att du absolut inte har lust. Din vän säger att den ska dit med lite andra vänner från bekantskapskretsen. I det läget vet du att din vän kommer att ha sällskap oavsett om du dyker upp eller inte, och pustar befriat ut då du inte behöver lägga ett "nej". Du kan istället framföra ett "kanske" och utveckla med "jag ringer om jag kommer" så har du hela situationen löst på ett mycket smidigt vis.

För dig själv.

I det läget som den här vännen verkligen vill träffa dig så kommer han eller hon att bli mycket besviken när du inte dyker upp, ett nej skulle ha varit ett mycket bättre val, då den andra parten slipper tänka på det, slipper hoppas.

Kanske är ett förskräckligt ord.

Jag ska personligen sluta använda det, av respekt för min vänner och mina nära och kära.

Smarta lilla blogg

Praktisk grej med bloggen den senaste tiden! Vissa har märkt att kommentarer inte alltid kommer fram, nu verkar bloggen dessutom skaffat sig lite AI och verkar sålla ut de taskiga kommentarerna. Vi hade bland annat en på inlägget "sommarmode" där en tjej, som kallade sig för Anna, uttryckte att jag var patetisk och att det var löjligt att mina vimmelbilder avslutades med en bild på mig.

Den kom inte fram, mycket praktiskt.
Jag hoppas bloggen fortsätter med dessa goda takter!

Nu var jag ute och shoppade kläder, helt i linje med sommarmodet. Jag köpte förövrigt en vacker cremevit balklänning. Sedan köpte jag foundation. Sedan skulle jag vilja påstå att jag köpte fler trendriktiga och ytliga ting, men det gjorde jag inte, jag köpte istället en volym av Sin City an Frank Miller.

Attans.

Men imorn ska jag bara köpa supertrendriktiga härliga saker och dessutom ta hundra bilder, hundra! Och skriva mycket om mig själv. Helt i vanlig, härlig ordning.

Sund

Hihihi. Jag drack just en 2,8 och känner mig lite berusad! Så mycket dricker jag alltså nuförtiden. Det är väldigt sunt. Jag kommer ihåg när jag festade på minst tre flaskor sprit på en kväll. Det var väldigt osunt.

Jag är sund.

Jag är sund.

Jag är sund.

You know it baby.

Angående modellkarriären som ni alla frågar om: Jag har inte gått dit, jag vet inte om jag ska, det ligger på is. Vi får se. Om något händer så lovar jag självfallet att berätta för er!

Teatron - Go Bang!

tommieochemma

Ikväll hade Tommie och Emma Johansson på sig sjukt snygga kläder. Jag älskar Tommies tröja, han sa att den var mycket dyr. Jag anser, mycket värt. I min förvirrning glömde jag fråga var den kom ifrån, men herrar, garanterat stiltips! Oavsett om du bär peruk eller ej.

Emmas silverklänning blev jag sjukt avundsjuk på. Silver, nitar, science fiction. Allt i ett. Fullkomligt strålande.

FrancoiseElleph

Francoise och Elleph

Francoise, till vänster, hade en fantastiskt fin kofta. Från Vero Moda. Vad har hänt? Jag har alltid ansett att det är en skitbutik, men jag får ge mig.
Annikas fina klänning som hon bar på Tjuvlyssnat-releasen var även den från Vero Moda.

jag2


Själv kände jag mig inte strålande vacker för kvällen. Men det sägs ju att man dömer sig själv hårdast. Jag hoppas att gud inte straffar mig för hatten. Förlåt, gud!

Taskigt!

Inatt drömde jag att jag drog över tre av stammiskillarna på Teatron och hånglade med ytterligare 3-4 stycken. Sedan fick jag Klamydia. Sedan fick C reda på det. Han blev jättearg på mig och tyckte att jag var en dubbelmoralisk hora, sedan slog han mig med en stor lax! Fjällen var dock av stål.

Sedan var jag väldigt ledsen och försökte bygga en tidsmaskin för att ändra på mina misstag. Det gick mycket dåligt, då försökte jag istället ljuga ihop en massa historier och bortförklara mig, sedan började det växa stora bölder över hela mig. Jag fick Syfillis!

Jobbig dröm.

Förövrigt har jag inte det minsta lilla intresse förutom vänskapligt för några av dessa män.

Sommarmode


I skifte av säsong kommer alltid samma problem, när kan man börja använda vad? Och när ska man sluta använda vad?


Att börja använda:

Romantiskt
Det romantiska kan du fritt blanda in i garderoben, det har funnits influenser av det i partymodet hela hösten och det blir mer och mer frekvent. Vi är helt enkelt väldigt trötta på svart.

Metallics
Metallicstajten har funnits i krogsvängen i slutet av hösten-vintern. Jag anser att du ska skippa de uttjatade tightsen men fritt satsa på klänningar i metallics. Även assesoarer går bra, även om jag skulle vänta med väskköpet och sedan prioritera en färgglad påsväska i stort format. Om jag inte nöjer mig med min befintliga påsväska med rosen i svart skinn.

Byxdressar
Kör på, nu på en gång. Vi vill se byxdressar i stora lass. Gärna i glansiga material.

Turbaner
Om du vågar, ta steget. Turbaner bärs redan av de mest stilsäkra människorna i utevärlden. En turban behöver inte vara så svårburen som man kan tro och du kan själv sätta din egen nivå. Om det inte lockar, köp en läcker scarf.


Vänta med:

Ljusgult
Det är bara att inse faktum, ljusgult är en sommarfärg. Ljusgult är strålande vackert i sommarsolen och på sommarkvällarna, men det ser bara dassigt och smutsigt ut i vinterns mörker. Om du börjar använda dina ljusgula plagg redan nu så kommer du tröttna på dem något ofantligt och sedan inte vilja använda dem vid dess absolut mest ultimata tillfälle. Fortsätt använda dina senapsgula nyanser.

Neon
Oavsett om det är på en assesoar eller på din kropp så bör du vänta. Neonfärg är svår att kombinera. Neon tillsammans med svart blir allt för mycket, om jag får vara grov, 80-talshora. Neonfärg kombinerat med vit blir snarare Saint Tropez-hora, vilket förmodligen kan ses som mer glamouröst för vissa.

Träningskläder
Träningskläder är svårburet, i den bemärkelse att det oftast är jävligt fult. Undantaget kan vi se hos bland annat Jean Paul Gaultier, som kombinerar träningsmode och romantiskt mode på ett högst imponerande vis.


Att sluta använda:

Hundtand
Hundtand har vi sett sedan slutet av sommaren tills nu. Alla pratar om hur otroligt uttjatat leopard blev, men jämfört med hundtand så har vi knappt sett ett uns av leopard. Jag tröttnade på det redan i början av hösten. Varje gång hundtand kommer på tapeten så införskaffar sig alla det, och när alla bär ett intensivt mönster så kan bara en sak ske - man blir kräkig, oavsett hur snyggt det är.

Guld och silver
Vad gäller guld och silver så vill vi se det i metallics, inte i texturerat material. Undantaget är mönstrat silver och guld.


Sätt fokus på:

Silver, romantik, A-linje och smink i naturliga toner.
Eller, spåra ut totalt och ha vad fan du vill på dig.

Det kommer mer av detta, nu ska jag dock ut och fika med Chris. Han äger enbart svarta kläder och hatar mode. Chris är en av mina finaste vänner!

Sova

Nu har jag varit uppe i tjugofem timmar! Jag har jobbat tjugotvå av dessa timmar!

En av mina chefer vill att jag ska komma in och jobba senare idag, jag tror att chansen är ganska minimal, otroligt minimal, fantastiskt minimal. Så otroligt minimal att jag snarare tror att jag skulle slicka grus från marken eller nacka en höna, eller kanske till och med så pass minimal att jag till och med hellre skulle bära ett plagg av Roberto Cavalli.

Det sjuka är att jag är lite jobbsugen fortfarande. Lite produktiv. Jag har fortfarande ett behov av att prestera. Men nu är det hemgång och sängdags, oavsett lust och vilja. Någon gång måste man sova. Antar jag. Skitsömn. Onödigt myckel. Förstör mitt liv. Kommer i vägen.

Jag drömmer enbart om att mina tänder grusar sönder och trillar ut.

Tufft!

chrisnilsen

Fyfan vad Chris Nilsén såg tuff ut igår! Jag älskar sånt här, det är så härligt. Jag önskar att jag vågade själv, men det gör jag inte. Vilken tur att det finns andra som gör det, annars skulle livet bli grått och trist i mörka vintersverige där vi, som högst, bär hundtand.

Janette Singeltjejen

Jag har en fantastiskt vidrig dag idag, på grund av otroligt många faktorer.

Men det här gjorde mig lite gladare.

http://janettesingeltjejen.blogg.se/

Nöje och mode

För er som inte haft möjlighet att gå på diverse modevisningar den senaste tiden så finns det ett annat alternativ, nämligen Weekday Wednesdays månatliga modevisning på Spy bar.

"När det kommer till flummig klubbklädsel har butiken KTZ i
London, med avyngling i Paris, i elva år varit ett Mecka för den
seriösa ravern. Butiken, som samlar ett tiotal namn med Marjan
Pejoski
och Carrie Mundane aka Cassette Playa i fronten,
börjar till våren vara representerad i Sverige inom Weekday-
kedjan. Redan nu på onsdag kommer dock den nyfikne kunna
checka in plaggen på Weekdays månatliga modevisning
i Vita baren. Visningen börjar klockan elva!"

Fritt inträde innan 00:00, mer information går att finna på
http://www.spybar.se/

Jag gillar Weekday Wednesday, det är extraordinärt trevligt, jag ser dock ingen möjlighet själv till att kunna gå ikväll, då jag har jobb hela, hela dagen och sedan börjar jobba på Teatron runt 00:00, för att sedan fortsätta jobba till morgonen. Dvs, 24 h jobb. Underbart.

Inget hönsmammeri nu, jag gillar det.

Tredje gången gillt?

Stureplansombudsmannen förklarar sin kärlek, igen!

http://www.stureplan.se/blogs/ombudsmannen/link_post.php?blogid=2213Galago V.89

galago892007

Hihihi. Jag önskar att jag gjort det här omslaget.

Stockholms lilla monstertruck

Det finns några saker som gör mig förbannad och ledsen på riktigt, allt annat är i princip spelad ilska av anledningar som jag ser som konstruktiva. Eller roliga.

1. När någon är omotiverat elak mot en vän eller folk omkring mig. Då blir jag rosenrasande. Jag är hönsmamman nummer ett.

2. När folk på något sätt eller vis daddar med mig eller tycker synd om mig. Jag är hönsmamman, inte du. Jag vill ha titeln. Vi kan bryta arm om det om så önskas. Hönsmammighet riktad åt mitt håll blir extremt obehagligt för min del. Jag föredrar att bli förlämpad än hönsmammad. Ärligt. Jag ser det hela som ganska förnedrande, även om jag någonstans inne i min lilla lilla hjärna vet att det handlar om omtanke.

3. Otrohet. Från första stadiet. Man behöver inte ens vara ihop. Om jag träffar någon och inget är uttalat så vill jag fortfarande ha en helt monogam livsstil. Om den andra parten inte är med på det så är det hejdå. Genast.

4. När jag får min tidsplanering sabbad av yttre faktorer.

5. PMS.

Och just nu har jag PMS. Det betyder att jag skulle spåra fullständigt om något av det ovan nämnda inträffade. Jag skulle bli ett monster, jag skulle bråka, gråta, skrika och förstöra allt möjligt i min omgivning. Jag brukar alltså välja att vara helt ensam under min PMS. Det räcker inte hela vägen att veta att det är på grund av PMS man är som man är, känslorna ligger fortfarande där, och är man det minsta lilla trött så vill hjärnan bara agera på känslor, inte vettigt resonemang.

Ett av mina ex gav mig ett fint litet smeknamn för min PMS. Stockholms lilla Monstertruck. Det är fint. Det är passande. Det är väldigt välbeskrivande.

Jag tror att många läsare förstår exakt vad jag talar om.
Eller det vet jag att ni gör.
Eftersom att jag tar upp det en gång i månaden.


Nylon

Jag har alltid gillat Nylon. Nylon är ett strålande magasin. Ett alldeles fantasiskt läckert modemagasin.
Jag har dock förlorat en hel del respekt för dem sedan jag blev vän med dem på MySpace.

Deras bulletins ser ut så här:

"New Fashion Blog!!!"

Och det gör mig så ledsen.

Jag försöker ignorera detta sorgliga faktum och tänka på deras
fina modeblogg istället.


Dumma catwalk

Usch, igår såg jag lite bilder från catwalken som var ännu värre än vanligtvis. Överlag mår jag ganska dåligt av catwalkbilder. Jag gillar inte tanken på alla människor som svälter ner sig, dör för tidigt eller får permanenta fysiska men för resten av livet - Bara för att vi ska få en praktisk, gående klädhängare. Konceptet är vulgärt, konceptet borde förbjudas av FN.

Men jag tittade på bilder ur Roberto Cavallis höstkollektion 2007. Jag gillar inte hans kläder till att börja med. Det är alltid samma sak. Flames, flames och flames blandat med chiffong och leopard. Allt mixat på ett synnerligen smaklöst vis som inte ens är roligt.

Om man vill definiera hur en klassisk nidbild av en överklädd och översminkad dam ser ut, ja, då är Roberto Cavalli alternativet.

Jag ska medge att jag sett vissa saker han gjort som jag gillat, även om just det faktum att det är hans namn bakom det hela automatiskt dragit ner estetiken hos plagget. Men nu kommer jag inte att gilla något, det minsta lilla.

Jag supportar inte catwalk, jag gör det bara inte.
Vad hände med modellerna som skulle ha en BMI på 18.5 och uppåt? Vart är de? Jag har inte sett dem ännu.

Housewives - Lördag 10 februari på Teatron

housewivesAlla frågar mig alltid när Housewives ska köra nästa gång, nu ser jag till att ni vet i förväg. Housewives, en av Teatrons absolut bästa klubbar med de sköna DJ-brudarna La Fleur och Adeline Supreme kör nu på lördag.

Teatron beskriver själva Housewives enligt följande:

"Housewives innebär femtiotalstema på drinkarna, ett läskigt hängivet dansgolv, och bombastisk dansmusik med hisnande breaks, mullrande basgångar, och obscena texter. Denna lördag har dessutom den nyss hemkomna Adeline lovat att bjuda på den bästa musiken hon lyckades gräva fram under sin  Argentinasemester. De kallar det megahouse och vi älskar det."

Housewives är även något av en favorit för min del, jag föreslår att ni kommer. Och ha snygga kläder på er, då blir jag glad och fnittrig.

Politiskt dum i huvudet

Jag har städat, tvättat och rensat ut kläder sedan 07:30 i morse. Rusar ner som en galen hund med rabies på nedervåningen.

"NU JÄVLAR, HÄR SKA GES ÄNNU MER KLÄDER TILL UTELIGGARNA. BLAND ANNAT MIN MIDJEHÖGA SKINNKJOL SÅ KAN DE TJÄNA LITE PENGAR NÄR DE GÅR DÄR PÅ GATAN. HAHA."

Alla i köket dör, inklusive min inneboende och hans kvinnliga vän.

Sånt får man inte skoja om.

En sexa skåne

Den här reklamen besvärar mig mycket, och jag undrar till och med om den verkligen borde få tillåtas.

http://www.ensexa.com/

Det handlar om annonsering, inte om alkohol, däremot kan ingen undgå att tänka på Skåne Aquavit när de druttnar in på sidan eller ser någon av deras reklambanners. Javisst, det ger uppmärksamhet, men också en ganska bitter bismak i munnen. Hursomhelst är reklamen vilseledande, vilket i sig inte är tillåtet, men att det dessutom är vilseledande när det kommer till ämnet alkohol, som det inte får göras reklam för utan varningstexter, gör det hela ännu värre.

Kort och gott, man kan sluta sig till att den här annonseringsbyrån, som då tydligen ska hjälpa till med vettig annonsering, är fullkomligt inkompetent.En av mina första fyllor var på Skåne Aquavit! Jag halsade nästan en hel sjuttis i Vitabergsparken när jag var 13-14 år gammal och sedan mådde jag ganska dåligt!

Glahah

Massa knas med bloggen idag, det kommer kommentarer till min mail, men inte till bloggen. Problem med att uppdatera. Tragik. Jag har så mycket fint gnäll idag.

I fredags när jag skulle vara på jobbet (produktion, inte fotot) men istället var hemma och var sjuk och olycklig, så hade tydligen ***** på ***** Magasin droppat in. Detta hade självfallet ingen noterat och vidarebefodrat till mig.

Därför hade jag det här i mailen när jag kom till jobbet idag:

"Hej, här kommer hela *******, deadline är på måndag!"

Att deadline var idag när vi fick det i fredags kväll var tillräkligt galet, att jag sedan inte fått reda på något är helt absurt. Jag känner för att prygla lite medarbetare, frågan är bara vem och hur?

Förutom det har vi dessutom inte mindre än 5 liggande bokomslag, vad är detta? Vad är detta? Jag körde just ett, det tog en kvart, vad är problemet?

Det smäller på Stureplan.se!Gå in på
www.stureplan.se, Nu, klockan 15:00, smäller det av!En glutenfri tortilla

Jag skulle gå och lägga mig, sedan ändrade jag mig och bestämde mig för att baka glutenfria tortillas. Gick igenom receptet snabbt, konstaterade att jag inte hade något majsmjöl hemma och körde istället på grov glutenfri mjölmix.

Det blev verkligen fruktansvärt äckligt.

Till mina tortillas hade jag linsgryta. Mättande mat till annan mättande mat, det vill säga. På mina totrillas hade jag smör, ost och i brist på annat: olika sorters sallad och pinjenötter. Jag övervägde att hälla i linsgryta, men lät bli.

Sedan rullade jag ihop dem. Testade att doppa i linsgrytan. Det var också äckligt.

Självklart åt jag upp allt ändå.
Man måste lida för sina misstag.

Kvällen


teatronJag har betett mig som ett riktigt arsel. Ett arseligt arseligt arsel och jag förtjänar att bli utnämnd till världens arsel av drabbade parter.

Därför orkade jag inte gå till Cheap Monday, Nöjesguiden eller Sugar Bar där min nya arbetskamrat Helena Djade, till slut orkade jag mig iväg till Grodan där Kornél Kovács och Sebastien Suarez-Golborne mötte upp Neat-grabbarna i ett härligt DJ tournament. Sedan bar det visare till Teatron för att jobba.

Vårda sjukdom och bli frisk? Jag? Skulle jag? Hahaha. Hahaha. Haha.

Jag ställde egentligen in sjuk men tyckte att det var väldigt besvärligt. Friskna till kan jag göra söndag, tisdag eller torsdag där jag inte har några fasta arbetstimmar. Låter bra.

Men egentligen, bara så ni vet, jag har agerat som ett riktigt arsel vad gäller en helt annan sak, ett arsel förtjänar inget annat än ett arseligt korvfejs. Som till bilden till vänster, som förövrigt är fylld av en massa andra underbara bruttor som inte är arsel.


Slät som en barnrumpa

cocktailclub2febVilken fröjd. En bild som inte är tagen av mig, utan istället tagen av Ivan Nunez! Här har ni lite bevis på min tillfälliga förvirrning, jag har nämligen två stycken finnar i ansiktet, där vid kinden, ser ni? Ytterst ovanligt, och de har suttit där ett ganska bra tag. Jag hatar dem, de förvirrar mig, jag brukar vara slät som en silkesduk.

Anledningen till varför jag brukar vara slät som en silkesduk är för att jag använder Cliniques helt fantastiska hudserie. Biotherm kan slänga sig i väggen, Biothem är omåttligt dyrt och jag har alltid upplevt avv Cliniques serie som finns för olika hudtyper är det bästa som världen kan åstakomma.

Fast nu när det är vintern smörjer jag in hela ansiktet med Locobase. Det är så fett att man känner fettet ligga kvar på händerna även efter att man tvättat dem. Locobase är till för behandling på små problemområden, men om man har hud som spricker upp bara man andas ordet "vinterluft" så är alla medel tillåtna. Tack hydrokortison, tack Locobase, tack Clinique. Även om ni nu svikit mig och gett mig två skönhetsfläckar.

Åh, detta drama.

Bild: Ivan Nunez,
www.stureplan.se

Ikväll

Idag har jag varit sjuk som fan och förutom det har jag gått på toa nio gånger. NIO. Nio gånger.
Därför kom jag aldrig iväg till Cheap Mondays modevisning, nu ska jag istället dra iväg på Nöjesguidens fest. Jag har fortfarande inget legg så vi får hoppas att det går bra. Sedan ska jag vidare till Teatron och jobba!

Förövrigt så hade jag sjukt kul på Stureplans 2-årsfest igår. Jag var väldigt nervös när jag gick in där vid niotiden. Jag gillar att vara nervös. Det händer väldigt sällan. När det väl händer försöker jag njuta av det så mycket som möjligt. Det är som att åka bergodalbana. Fast stillastående. Pirrigt och underbart.

Calle är världens finaste kille, en riktig klippa. Helt fantastisk. Jag kan inte minnas något tillfälle när någon varit så otroligt gullig mig mig som han var igår.

Ha det fint ikväll.

Kamma dig!

valkammatIngen kan vara gladare än jag över att den välkammade håruppsättningen gäller i vår framför den slarviga. Jag älskar den slarviga, den är superfin. Härlig, avslappnad med ändå stylad. Däremot ser jag helt fruktansvärd ut i den. Jag passar i det välkammade och strika.

Om man sedan kombinerar med ett par gigantiska örhängen, gärna kolsvarta, så mjukar man upp looken och slipper se allt för manlig ut.


Teatron - och alla underbara!

jagteatronFantastisk bra kväll på Teatron, mitt redan fantastiskt goda humör blev spurrat av den goda stämningen och den underbara musiken. JoJo De Freq var DJ, och förutom det faktum att hon såg jävligt cool ut så var hon himla kompetent vid DJ-bordet. Jag hoppas hon kommer tillbaks.

Jag gick omkring och fullkomligt strålade av lycka, mitt humör är på topp, livet är bra och äntligen, äntligen har man börjat märka att solen tittar fram mer om dygnet. Livsviktigt. Jag har dessutom vant mig vid de skruvade arbetstimmarna och kan nu vända på dygnet efter humör. I början var fotojobbet en riktig pers, nu har det äntligen börjat fungera för mig på riktigt!

Den tuffa bilden på mig är tagen av Lizzie, hon är underbar, Strålande underbar tjej med läcker 60-talsstil.

Nu ska jag pallra mig hem från mitt kontor, jag hoppas att ni alla har haft en strålande helg och tack till alla som ställt upp på foto! Ni är underbara, fullkomligt strålande. Om en bild jag tagit på er skulle råka ha blivit osmickrande så är det mitt fel, inte erat, och då får ni ge mig lite bannor via mail! I love you, faktum är, jag älskar alla just nu. Alla. Alla är underbara. Allt är underbart.

Livet är helt enkelt strålande.

Jag drack en öl för flera timmar sedan, så jag är dessutom fullkomligt nykter i skrivande stund.

Teatron 31 januari


Jag skulle kunna berätta så mycket sjukt om gårdagen, så mycket! Och jag vill, jag har försökt ringa medparter för godkännande, vi ringer om varandra, ödet vill inte.

Ni får höra lite om kläder istället.

micaelwarg

Micael Warg hade på sig några av mina kläder och accessoarer, roligt!


evelinaåslin

Evelina Åslin var fin i sin romantiska topp. Här var vi en riktigt gullig tjej, hon har hjälpt mig en hel del under fotokvällarna på Teatron.

emmajohansson

Emma Johansson hade en fantastiskt fin guldkjol som hon tillverkat själv. Inspirerande.

Resten av bilderna finns som vanligt på http://www.stureplan.se/

Modette!

Ingen kan ha missat att Modette, Sveriges nya modemagasin, kom ut på webben idag. Hitills innehåller den inte mycket mer än Eleonore Nygårds blogg, Ytligheter. Vilket visserligen knappast kan klassas som lite, då exempelvis jag anser att det är Sveriges bästa modeblogg. Däremot så kommer siten att innehålla mer.

Jag påbörjade mitt eget uppdrag för Modette igår, det kommer ni dock först att se i det första tryckta numret som kommer ut i vår.

Spännande!


Kosttillskott

glutamin


Proteinpulver och glutamintillskott, nu händer det saker.

Linda Skugge, Sveriges största blogg?

Alla som bloggar vet att den här artikeln på Expressens hemsida är ren och skär bullshit.

Ska vi anta att Expressen mutat Dagens Media bara för att deras egen bloggtjänst är grymt opoppis?

Hjälp de hemlösa!

Nu är det dags att ryka in med kläder igen! Jag har faktiskt två kassar kläder jag kan skänka, de skulle egentligen gå till second hand först, men det här känns viktigare. Det handlar alltså om att hjälpa hemlösa i Stockholm.

Läs mer om det på underbara Mias blogg, Monokel.

Glasögon!

maxglasogonIdag kom det ett litet paket from Spectacles for Africa, det vill säga Retrobågar. Paketet innehöll ett par glasögon. Max blev helt till sig och adopterade dem direkt, de sitter bra på hans smäckra lilla näsrot!

Spectacles for Africa har fått upp sin blogg igen, adressen är:

http://spectaclesforafricaagain.blogg.se/

Elle-galan och Sofi Fahrmans klänning

sofifahrmanI Alex Schulmans dagbok läser jag att Elin Kling och Sofi Fahrman hade samma klänning på Elle-galan, i det här läget skulle man vilja ha båda bilderna och se vem som bar upp den bäst.

Om man vore elak, det vill säga.

Det är inte jag, och dessutom såg jag bara en bild på Sofi Fahrman i Stureplans bildreportage, ingen på Kling.

Sofi Fahrman var i vilket fall väldigt fin. Nu slipper jag vara elak!

Foto: Pavel Maira
www.stureplan.se

Skärpning

Från första stund jag började jobba för http://www.stureplan.se/, som fotgraf på Teatron, så har de hatiska kommentarerna stömmat in både på mail och i kommentarer på bloggen. Helt sjuka saker har kommit in, allt från att jag ska var en "snobbig fitta" till "en egocentrisk liten skitunge som tror att jag är något". De värsta kommentarerna har blivit raderade. Förutom det har bekantskaper kontaktat mig, bekantskaper från förr, och berättat för mig vilken dålig människa jag blivit som jobbar för Stureplan.

När sedan emma, och mono, kommer med kommentarer om att jag ska ha blivit en trist namedroppar. Då är måttet rågat.

Sedan jag började jobba där har jag nämnt ett namn extra som varit associerat med Stureplan, och det har varit Calle Schulmans. Det nämnde jag i relation till en rolig grej vi ska göra. Alla andra som nämnts har nämnts tidigare. Kanske inte lika ofta, men medarbetarna har ändrats, och då även namnen. Såklart.

Jag har inte, i någon annan blogg, sett så mycket hat strömma in pga. byte av jobb. Jag läser många bloggar där både studieinriktning och arbete ändrats, och då har även ämnet ändrats, eftersom att folk skriver om deras liv.

Varför är det så här?
Jo, det är ganska enkelt att se. Det är av samma anledning som hat strömmar på alla bloggar på http://www.stureplan.se/, folk vill helt enkelt tycka illa om det. Folk vill tycka illa om Stureplan och dra alla över en kamm.

Jag kan inte påstå att jag är helt olik, första gången jag gick in på Alex Schulmans dagbok så förberedde jag mig på att hata det jag skulle läsa, det kunde jag dock inte, eftersom att jag satt och tokflabbade hela tiden och snart ändrade min fördomsfulla syn på det hela.

När dock andra visar upp en fullständig oförståelse för att även mitt ämne, precis som alla andras, ändras när jag byter jobb. Ja, då blir jag en smula irriterad, för det är rent av idiotiskt, och idiotiska kommentarer blir inte bemötta på ett gulligt vis.

Inte längre. Det är precis som att jag blev trött på alla anorexiakommentarer, rena och skära förutfattade åsikter. Och jävligt förolämpande. Jävligt förolämpande, jävligt obetänksamt och jävligt otrevligt.


Skärpning, förihelvete. Ni som gör det här, tänk efter innan. Använd era huvuden, släng inte bort er tankeförmåga på skit, för era tankar, era huvuden, är så mycket mer värt.
Darling

Blah!


Teatron - till 05:00!

klangKolla Robin, du fastnade på bild den här gången!

Jag sa ju det.

Ikväll har Teatron öppet till klockan 05:00
Jag tycker att ni ska komma dit.

Jag och Calle Schulman har dessutom en rolig liten kupp på G, om allt går enligt plan så kommer jag fnittra så att jag kissar på mig.

I alla fall om jag har på mig mina snortajta jeans från Gul och Blå.


Bah!

Jag har kommit fram till att jag är vän med en massa idioter, en massa idioter!

Tidigare har jag gnällt på folk som röker på perrongen. Jag är själv rökare, men en rökare med respekt för ickerökare, och framförallt med respekt för rökallergiker.

Jag pratar ganska ofta om egoistiskt folk som tänder sig en cigg på perrongen. En utomhusperrong, fine, javisst. En inomhusperrong? Nej, jag skulle inte tro det. Vad är det för typ av människor som helt enkelt bara måste tända en cigg när det är 10-15 minuter kvar till tunnelbanan kommer? Kan rökabstinensen verkligen vara så förfärlig? Hur kan man låta folk stå ut med sånt äckel?

För det är äckligt, det stinker över hela perrongen, folk blir störda, det är besvärande. Jag, som rökare, blir störd och tycker att det är äckligt.

Mitt oändliga antal vänner med asthma får ordentliga problem av det, de tycker inte bara att det är obehagligt, de får hälsomässiga problem av det. Mina två vänner med ordentlig rökallergi får så pass stora problem av det att de får andnöd.

Vad är problemet?
Sluta rök på den jävla perrongen!

Till alla som gör detta: Jag hoppas ni får KOL, eller kanske Bronkit.
Detta inkluderar alltså mina vänner som gör det, jag säger till er hela tiden, ni bryr er inte. Ni bryr er inte ens när folk som har problem med det är närvarande. Tack för att ni drar ner alla oskyldiga rökare i skiten, tack, verkligen. Det är erat fel att cigaretterna kommer kosta 60 kronor paketet.

Hanna är sur.


Stress

GAAAAH.

Vaknade 13:00, alldeles för sent. Butikerna stänger 15:00. Ingen fara med att göra iordning sig snabbt, smink och hår kan man skita i. Problemet är att få maghelvetet att fungera så snabbt som bara möjligt. Efter en timma och en kvart får jag igång magen, klockan är 14:30, borstar håret snabbt, spanar på mitt gråbleka ansikte i spegeln - inget smink får mig garanterat att se ut som ett blekt litet lik, jag brukar nämligen sminka mig en smula mörkare. Soldusch, lyder en drömsk tanke. 14:40 kommer jag hemifrån.

Bråttom. Måste ut och köpa nytt papper till skrivaren, den typen av papper man använder för T-shirt tryck. Men först måste jag till min atreljé och hämta kortet. Det tar en kvart att promenera till jobbet, sedan måste jag till Söderhallarna, ta ut pengar ur bankomaten då jag tappat mitt legg och måste ha kontanter. Jag hinner med allt på tjugo minuter, jag springer nämligen större delen av vägen. Andra människor vurpar på isen, jag susar fram, de norrländska generna kan.

När jag kommer fram får jag reda på att butiken har öppet till 16:00. Antiklimax. Jag plockar på mig allt jag behöver, ringer min mor för att kolla att allt är rätt. Jag frå responsen: "Jag tror att färgen är slut i skrivaren."

Panik! Jag frågar vilken färg det ska vara, hon säger att hon inte vet men att den i vilket fall är gräsligt dyr. Hon säger att man kan fylla i med en textilpenna.

Köper en textilpenna, men den finns bara i svart. Noterar att man inte kan trycka T-shirts på Lava på lördagar, vilket var nödlösningen. Vrålar iväg till East Street Piercing, där jag fått för mig att man kan trycka T-shirts.

Men nej, de trycker inte T-shirts längre.

Nu måste detta lösas, de ska vara klara ikväll.

Och klockan 19:00 ska jag käka födelsedagsmiddag med tjejgänget! Alexandra fyller år, och inte fan har jag kommit ihåg att köpa en födelsedagspresent heller, för jag är en fin vän.

Livet

Jag ser inte sådär jättemycket fram emot att jobba ikväll, för igår gjorde jag slut med Max. Det är jobbigt, förstås, men jag tror att det var klokt och det verkar som att Max också tycker att det är klokt, trots det jobbiga.

Det är nämligen som så att jag verkligen inte kan hänge mig åt saker som förhållanden. Jag blir sur och grinig för att jag inte hinner med att jobba så mycket som jag vill, och just nu vill jag verkligen kunna lägga allt, precis allt, på karriären. För tillfället jobbar jag på Teatron tre dagar i veckan, förutom det jobbar jag 10 timmar på mitt förra jobb och utöver det har jag frilans, och bloggen.

Pengamässigt behöver jag absolut inte jobba så här mycket, men om jag dissar frilansat så förlorar jag inom det yrket, dissar jag bloggen så förlorar jag er. Och ni betyder löjligt mycket för mig, faktiskt.

Förutom det här kommer jag troligtvis att börja jobba på några magasin inom en ganska snar framtid, det känns spännande! Jag hoppas det blir mer sånt i framtiden. Magasin. Skriveri, kanske lite mode, kanske lite annat.

Men i alla fall, just ikväll skulle jag nog inte vilja jobba, just ikväll skulle jag vilja ge Max en stor kram, fast det går ju inte.

Idag har jag målat en väldigt fin sak.

Teatron

Igår var det riktigt, riktigt kul på Teatron. Jag var dock, trots mitt jobb, full som en jävla kastrull. Det finaste som skedde var förmodligen när jag stod i trappen ovanför dansgolvet, darrade av kyla och helt plötsligt föll omkull i en 90-graders vurpa. Fint!

Och nej, det var inte oansvarigt supande som låg i grund, av någon anledning så kände denna, normalt sett mycket alkoholresistenta kropp, att den skulle bli packad på två öl. En sak som är tur med snabb ämnesomsättning är i alla fall det faktum att man nyktrar till väldigt, väldigt snabbt.

micaelwarg

Här har vi en bild på Micael Warg med en av hans tavlor i bakgrunden. Övervåningen på Teatron var fylld av hans vackra och uttrycksfulla konst i konstrastrik svart och vitt. Han har tyvär ingen hemsida, men vi får hoppas på att han åtgärdar detta snarast möjligt!


ladyoscar

Lady Oscar hade lyckats sanslöst bra med sin outfit, min stora favorit var den helt sanslösa frisyren, som tydligen bara tog ynka 20 minuter att få till! Men så är han ju stylist, också. Han gjorde bland annat Marit Bergmans hår inför Rockbjörnen.


max

Max Bergå,
Marion Vain, är som vanligt snuttepluttegullsöt.


chrisnilsen

Chris Nilsén, som figurerat på många av mina foton (första gången från plåtningen på Nacht, Spy Bar) berättade att han skickat en av dem till Mikas och nu skulle in på audition! Jättekul, tycker jag. Lycka till Chris, det går säkert strålande!

carlm

Carl M Sundevall kom förbi ett tag, jag antar att han nyligen var hemkommen från sin semester. Han undrade varför min kamerablixt var så konstig, jag hittade på något väldigt snabbt som lät troligt. Ärligt talat så vet jag inte, då jag egentligen kan noll om kameror, men i efterhand så kollade jag upp det och det visade sig att min påhittade anledning faktiskt stämde in. Tur!

jag

Och sedan jag, blek som ett lik som vanligt. Jag har en fin liten väska som jag fick av Max! Klänningen är egentligen guldskimrig, som ni kan se i spegelbilden och kostade 49,50 på Gina Tricots rea. Något som är fint i bilden är att den faktiskt visar att jag är brunhårig, inte svarthårig.


Bra kväll, bra kväll. Jag frågade Kornél om jag fick ställa ut mina bilder där med, 100 självporträtt hade jag tänkt. Men jag fick inget svar!

Universums centrum

Jag tänker förutsätta att min inneboende, Sam, syftar på mig i detta inlägg.

Om han inte gör det så bevisar jag i alla fall att jag uppfyller kravet med tanke på det här inlägget!
Ps. Jutta, kan du skicka adressen till din blogg igen? Jag är senil.

Wikis är bara bajs

Ett bevis på att man inte kan förlita sig på Wikis var nu när jag var med i finalomgången på Hugo Boss tävling, där man vinner 15.000 att shoppa för och en natt på Elite Stockholm Plaza för två personer plus middag på Pontus in the Green House.

Ett av svaren kunde jag inte, jag slog in ordet på
Wikipedias svenska sida, kopierade svaret, klistrade in det i rutan och fick fel.

Blä!

En liten känga

kangaMin vän Ellen har lagt upp de här på Tradera. Om det inte vore för att jag hade storlek 36 i skor så skulle jag köpa dem själv.

Roligare variant av herrskomodet i gul lack. Dr. Martens (väldigt bra märke, extremt bra kvalitet) stålhätta och storlek 38-39.

http://www.tradera.com/auction/aid_38628079

Hon har gett dem beskrviningen "punk" och "synth". Jag skulle tycka att det var kul om hon skrivit "HETT I VÅR!!!! TRENDRIKTIGT!!!!! KOM OCH SE VAR FÖRST MED SKON!!!! SEXIGT LACK!!!!!!!!" som alla andra knäppisar på Tradera.


Typ: A02 Storstadspuls

Jag kollade hur bra mitt område var, eller rättare sagt, den fina lilla gatan jag bor på.

Typ: A02 Storstadspuls

Utmärkande drag
  • Unga
  • Välutbildade
  • Singlar
  • Höga inkomster
  • Bostadsrätt i Stockholm
  • Samhällsintresserade
  • Förändringsbenägna individualister

Jag är ung. Har bara gått grundskolan. Är inte singel men ej heller gift. Har en hög inkomst. Äger ingen bostadsrätt. Är samhällsintresserad och är i allra högsta grad en förändringsbenägen individualist, trots mitt modeintresse som skulle tyda på att jag föredrar att följa strömmen.


Mitt område är alltså lite bättre än vad jag är, detta ska åtgärdas. Jag ska impregnera samtliga av alla andra bostäder med arsenik och långsamt förgifta min omgivning, precis som min gammelmorfar! (som blev adlad)

http://www.teleadress.se/htdocs/varatjanster/direktmarknadsforing/mosaic/index.jsp


Det här grejen snodde jag av tokläckra Sicilia.


Jhonny Scharonne styr världen!

Min vän Jhonny-Alex, eller Alex-Jhonny, har startat sin egen blogg!

jhonny

http://scharonne.wordpress.com/

Det är inte en modeblogg, även om Jhonny är minst lika mycket fotoapa som jag.


Migsjelvportratt

Jag är Herkules på mitt självporträtt.

Blöja

De senaste veckorna när jag promenerat omkring har jag noterat ett nytt konstigt tillskott i doften hos många kvinnor.

Blöjdoft.

Nu syftar jag varken på bajs, kiss eller ingrodd svett. Jag syftar på den där konstiga, lätt plastiska lukten som finns i blöjdoften, som även finns i mycket liten skala bland vissa bindor.

Den här lukten har återfunnits hos kvinnor på tunnelbanan, i butiker och ute på stan. Jag har lite olika teorier om varför.

1. Det är Viktor och Rolfs nya parfym.

2. Hemmafödsel har blivit mer populärt. Detta har försvårat möjligheterna till att utföra ett lavemang innan förlossning. Lavemang är nödvändigt innan förlossning då ändtarmen löper risk att spricka under födseln. Om ändtarmen spricker så kan man inte hålla tätt, och måste därav bära blöja (eller operera, men om man inte gillar sjukhusfödslar så gillar man säkert inte heller operationer!)

3. Alla vet att de puffiga shortsen är stort i vår. En del smarta snärtor har kommit fram till att deras city shorts från förra våren går att återanvändas, dock så behöver de korrigeras, puffas till lite. I brist på sykunskap har snärtorna alltså valt att ha på sig en blöja under sina city shorts för den rätta, trendiga looken!

4. Det är helt enkelt jag som luktar och projicerar lukten på alla andra i ren och skär ångest.

Sko och modeinvestering

Just nu har de väldigt många fina skor på Skopunkten. Dock känns det som att en hel del av skorna dykt upp ungefär ett halvår för sent. Har man pengarna för det kan man passa på att investera i skor man tycker är snygga, men på grund av rådande mode kanske inte vill bära för tillfället. Det gör jag relativt ofta med kläder. Passar på när de är skitbilliga på rean, har de i garderoben ett halvår och sedan är de top notch superfashion! Som med mina midjehöga vita Versacebyxor som jag köpte på förra årets vinterrea för 400 kronor. Ett annat tips är alla de midjehöga vita jeansen som finns på HMs rea just nu - i Sommar kommer du att vilja ha dem, och nu kan du köpa dem för 50-100 kronor!

78825-694sko2sko3De här tre paren tänker jag dock ha nu. Speciellt den sista skon, som i verkligheten har en mycket mer rundad tå! Totalt blev det 489 kronor, mycket bra.

Det vore äckligt

Martin är sämst, jag diskuterar svåra problem som berör mig illa.

Hanna Fridén säger:
Om jag låter det här gå förbi så får jag kanske inte en andra chans.
Hanna Fridén säger:
Nu är jag dramatisk.
Martin K säger:
Jag har rätt anus. ^^
Martin K säger:
Om jag hade någon annans skulle jag bajsa ut deras bajs och det vore äckligt.

Nog!

reklam

NEJ. NU FÅR DET VARA NOG!

Reklamen är inte bara ful, den är dessutom töntig. Förutom det är det en ful färg som skär sig med min bakgrund. Reklamen ska skapa spänning, istället skapar den frustration för att den är ful, ful och larvig.

JAG ÄR HEMSKT SPÄND PÅ ATT FÅ VETA SVARET, OOOH, VELDIGT VELDIGT SPEND SKA DUE VETA!

Imorn betalar jag bort den satans reklamen från bloggen, sedan ska det bara bli intressant reklam som exempelvis porr, vapen, droger och bantningspiller.

Fina kannan

Jag saknar min lilla espressokanna.

Den är helt vidrig. Den låter som ett helt larmsystem, sprutar kaffe över hela köket eftersom att den är lite sned och inte går att skruva ihop ordentligt, samt att kaffet den producerar smakar ungefär som jag kan tänka mig att terpentin i kombo med hemmalavemang smakar. Jag vet inte hur lavemang smakar, men terpentin smakar ungefär som mango.

Det fina med den här espressokannan är att den producerar helt magkreverande kaffe. Man pinar i sig skiten snabbt som attan, sedan bränner det till i hela magen och det känns som att man ska spy, sedan är det bara att rusa iväg till toan.

Jättefint tips om du inte har regelbundna toalettider, att du får magsår på köpet är en mindre femma.

Den ligger bland mina flyttlådor i ett förråd ute på Kvarnholmen, tillsammans med alla kläder från 2004 och 2005.

Nu dricker jag gott espresso istället. Vilken jävla bullshit.

Besvär i relationen

Max är inte nöjd med mig.

Episod 1.

Max: "Men åh, berätta då, varför vill du inte berätta vilka du bråkat med? Jag är första klassens skvallertacka som hänger på Tullys med alla mina vänninor och snackar skit. Give me the juicy details!"

Hanna: "Nej."

Max: "Men varför inte? Berätta dina innersta hemligheter!"

Hanna: "Okej. Igår bajsade jag orange. I förrgår bajsade jag gult och kornigt."

Max: "MEN ÅÅÅH, sluta! Sluta med det där! Om du gör så så går jag! Jag kommer ge världens sorti, hoppa upp på bordet, sopa ner alla datorer, mjölken, alla koppar, allt och sedan utstöta ett primalskri från mina bara knän, för att sedan springa fram till spegeln, slå sönder den och vråla "SJU ÅRS OLYCKA, HERE I COME!" och sedan försvinna och aldrig mer komma tillbaks!"

Hanna: "Ja, det vore ganska intressant!"

Episod 2.

Hanna: "Nej, jag svara nog på den här killen imorn istället."

Max: "Ja, lämna datorn, det där jävla åbäket!"

Hanna: "Tycker du att det är tråkigt när jag sitter vid datorn?"

Max: "Jag får lust att slå in pannbenet på dig, och kanske sticka in en kniv i din mage så att inälvorna pluffsar ut."

Episod 3.

Max: "Nu går vi upp och knullar, punkt."

Hanna: "Nej, jag ska uppdatera min blogg." >

Sjuka ungdomar

Min lillebror Johan berättar om en av sina tjejkompisar. Min lillebror är 17, hon är 15.

Hon var full, ringde honom klockan två på lördagsnatten. Informerade om att hon befann sig vid Slussen, frågade om Sally var där. No Luck. Sedan börjar det roliga.

Hon och hennes tjejpolare går fram till en uteliggare med en öl.

Tjejer: "Hej, kan vi få din öl?"
Uteliggare: "Nej, men vi kan dela!"
Tjejer: "Nej!"

En av tjejerna snor uteliggarens öl, de två springer iväg och Johans kompis står kvar.

Uteliggare: "Neeej, kom tillbaks, vi kan dela!"

Johans vän lägger handen på uteliggarens axel, säger: "Det är lugnt." och börjar därmed hångla med uteliggaren. Efter att de strulat ett tag stönar han fram: "Jag har en kondom i fickan." Tjejen säger: "Okej, jag ska bara springa ifatt mina tjejpolare och säga att jag sover hos dig inatt!"

Hon springer iväg mot sina vänner vrålandes: "HJÄÄÄLP, HAN TÄNKER MÖRDA MIG, HAN TÄNKER MÖRDA MIG!" med uteliggaren snabbt hack i häl!

Sedan slår tjejerna sönder en massa saker på någon fest i Gamla stan, typ.

Ungdomar är galna.
Jag vill också bli så full!
När man blir gammal spyr man upp all alkohol långt innan. Så fort det börjar snurra så spyr man. Man blir aldrig spårad. Man är glad ett tag, sedan blir man trött och då sover man. Om man inte festar med
Damon, för då spyr man i hans toa och sedan däckar man. Host.


Skitblogg och skitmyspace

Skärper sig den här skitbloggen om jag postar ett inlägg?

Jag går in på MySpace, 37 nya vänförfrågningar. Om jag accepterar någon finns det en risk att någon skriver "tack för adden!"

Jag har aldrig förstått varför de skriver så, när det är de som addar, och inte jag. Jag approvar snarare deras förfrågan att adda.

Kan inte folk skriva "tack för approven"? Detta väcker stor fustration hos mig.

Nu ska jag loada ett savat spel, owna loss med mina l33et-zkillz och kung med killz!

Små brev

Ja, på grund av vissa saker har jag varit tvungen att radera detta inlägg.


Smör

Igår kväll räknade jag ut att jag äter upp till 2,1 kg Bregott i veckan. TVÅTUSENETTHUNDRA GRAM SMÖR! Tvåtusen komma etthundra gram smör i veckan.

Det här kan inte vara nyttigt, jag kommer dö av kolestrolproblem när jag är tjugofem.

Om man äter 2,1 kg smör på en gång, spyr man då?
Man spyr om man shottar en dl olja på en gång, i alla fall!

Ödet ler inte

Vet ni vad jag gör just nu?

Jo, jag sitter i min ateljé och har just börjat på ett nytt frilansjobb.

Och vet ni vad det är?

Jag ska scanna och restaurera lite bilder från andra världskriget, en av dem är Hitler med på!

Och vet ni vad?

En av anledningarna till varför jag sa upp mig från mitt heltidsjobb var för att få slippa den här typen av uppdrag, dvs. uppdrag som har med krig att göra, specifikt andra världskriget. Jag inbillade mig att det enbart skulle bli riktigt fina och flådiga uppdrag. Men nej, icke, nu sitter jag här igen.

Och dammprickar Hitlers lilla mustasch.
Hitlers dammiga lilla mustasch.


Jag är svensk

korneljagNu är jag klar med mitt lilla jobb. Nu ska jag drutta hem och sova. Eller dö.

Se, vi är lika!

Bleka.
Mörkhåriga.
I princip identisk brun färg på ögonen.
Liknande läppar.
SNYGGA.
Håriga.

Jag tar dock bort min mustasch, och mina två återkommande skäggstrån. Det gör Kornél enbart ibland.

Jag måste dock inflika att mina egna ögonbryn, i helt oskött skick, är mycket bredare än Kornéls, så jag vinner i hårfaktorn.

Faktum är att jag tror att jag har en gammal bild där jag är utklädd till karl där jag ser i princip identisk ut med Kornél på den här bilden.

Den ska uppluskas.

Sinnessjuk

Ibland pratar jag med mig själv.
Rättning, jag pratar med mig själv väldigt ofta.

Det gjorde jag idag exempelvis, jag satt framför en av de tre bärbara datorerna i köket (det ser ut som en satans ankdamm!) och yttrade frasen: "Jag har en välbesökt blogg".

Min lillebror, som satt vid en av de andra bärbara datorerna, tittar upp och skrattar åt mig. Han hånar mig.

"Hahahahahahaha, du och mamma alltså, du och mamma!"

Mamma pratar nämligen också med sig själv, hon upprepar frasen "Vad är klockan?" hela tiden. Ibland berättar vi för henne vad klockan är, då förstår hon inte vad vi talar om. Jag är i alla fall oftast tillräkligt närvarande för att i efterhand förstå att jag sa något.

Jag brukar försöka dölja min sinnessjukdom genom att låtsasprata i mobilen.
Det gör jag nästan en gång om dagen.
När jag känner ett litet behov av ett samtal med mig själv.


En liten turban

Det jobbiga med mitt nuvarande jobb är att jag idag exempelvis vaknade klockan tjugo i tre, och sedan somnade om en miljard gånger till halv fem, och missade alla butiker.

Jag som skulle flappa ut på stan till någon lustig tygbutik (Tygverket på St. Paulsgatan är tokbra!) och köpa ett lustigt satintyg, helst mönstrat, så att jag kunde sy mig en lustig men ändock smakfull liten turban.

Jag älskar huvudbonader, men känner just nu att min fina samling på cirka trettio hattar inte går att bära ute på grund av trendfaktor. Baskrarna fungerar såklart fortfarande, speciellt pälsbaskern, men jag är utled på dem, utled!

Nu ska jag kanske sy en turban av svart satintyg som jag redan har hemma, hur svårt kan det vara egentligen? Jag hade tänkt använde en ful liten hatt som stomme och sedan bygga ovanpå den för formens skull.

Jag är optimistisk som vanligt.
Det kommer gå strålande.

Annars har jag ett väldigt fint blåsilvrigt skirt tyg som skulle fungera eminent, men det känns lite väl somrigt ännu.


Tillverka en turban!

Underbara Clara har en jättefin guide i sin blogg om hur du tillverkar en turban enkelt från en scarf!

Direktlänk till inlägget:
http://underbaraclara.webblogg.se/190107162449_109274440.html

Bildmysterie på Stureplan.se

Det händer mystiska ting på http://www.stureplan.se/

Igår, klockan halv fem-fem på morgonen (eller idag, snarare) Upptäckte jag och Kornél att någon gått in i mina fotoartiklar där och raderat samtliga bilder på mig som kan nås från framsidan, förutom den på mig och Max.

Idag började alltså uppdraget att ta reda på vem och varför?
Deras administrationsverktyg fungerar som så att vissa har tillgång till allt, och andra har personliga användare. Jag t.ex. har tillgång till allt, inte för att det är vettigt att jag ska ha det, utan snarare för att jag började jobba så snabbt och det inte fanns tid att skapa ett personligt konto.

Det började med att ringa upp Lisa, som var ledig och på någon konsert, sedan blev det till att ringa upp Alex Schulman för att få tag på Emilia Pavlovski. Alex var väldigt trevlig, och blev glad när jag sa att jag uppskattade hans dagbok och berättade även att han läst min blogg, kul! Sedan pratade jag med Emilia som inte hade en aning om vem eller varför, och det är alltså hon som brukar bestämma sånt här.
 
Därför undrar man vem, och varför? Inga andra fotografer på http://www.stureplan.se/ fotar sig själva, men jag och Kornél ansåg att det skulle vara en kul grej, och då jag är speciellt intagen som fotograf enbart för Teatron (men kanske får göra inhopp på andra ställen ibland) så ansåg i alla fall Emilia att det var helt okej.

Så, om inte de som bestämmer har gjort det, vem är det då?
Vem har små egna planer?
Handlar det om bitterhet?
Handlar det om att någon anser det oproffsigt?

Handlar det kanske om att det är någon som tycker att jag är sjukt egocentrisk och behöver piskas lite?

Om Emilia inte lyckas luska ut vem det är så tänker jag ringa till Nima, deras support, och be honom kolla upp loggar och IP-nummer. Kornél har sina egna misstankar, som jag inte riktigt tror stämmer, men det skulle vara extremt lustigt, rent utav skrattretande, om det faktiskt var den som Kornél misstänker!

Men vi får se.

Mysteriet fortsätter.

IKVÄLL SKA JAG TA HUNDRA BILDER PÅ MIG.
30 BILDER PÅ ALLA ANDRA PÅ KLUBBEN.
SEDAN HUNDRA, ELLER KANSKE TILL OCH MED MINST HUNDRA SMÅ LÄCKRA BILDER PÅ MIG. JAG SKA POSA MED ALLA JAG TAR FOTON PÅ, JAG SKA HÅLLA UPP KAMERAN OVANFÖR ANSIKTET, SEDAN SKA JAG RETUSCHERA MIG SJÄLV JÄTTESNYGG SÅ ATT JAG FRAMSTÅR SOM SNYGGAST I HELA VÄRLDEN.

JAG SKA FÖRSTORA MINA LÄPPAR, TUNNA UT MIN NÄSA, GÖRA MIG BLOND OCH GE MIG H-KUPA.


HUNDRA BILDER SÄGER JAG.
HUNDRA!!!!11111111ett

Jag är go och glad

19jan07Jag har lyckats gå upp till 54 kg! Femtiofyra kärliga kilon! Som lägst i somras vägde jag 45-47, lite beroende på vilken våg jag använde. Och ja, nu skiter jag fullständigt i vem som kan tycka att denna information kan vara triggande, jag firar.

Kosttillskott, ohemult mycket fet mat, proteintillskott i mängder och en jävla massa öl (förmodligen!) har gett mig mitt önskade resultat. För tillfället ligger min BMI på 18,7 vilket innebär att jag inte längre är av anorektisk kroppsvikt.

Min hud är inte rynkig, jag har inte en massa konstiga pigmentfläckar överallt och mina ringar under ögonen är som bortblåsta. Jag kan numer även ha kläder från både Filippa K och Tiger, vars XS tidigare varit för stora för mig.

Nu funderar jag även på att börja träna igen, kroppen kan nog klara av det bättre nu. Bygga lite härliga små muskler, jag saknar att inte längre kunna lyfta folk som väger upp till 100 kg, och jag blev helt förskräckt utanför Spy Bar i somras då jag låg på marken och bröt arm med en tjej.

Och hon vann.
Hon VANN.

Det har aldrig hänt förut, jag är alltid starkast. Hon var dock bergsklättrare, så jag skyller på det. Jag skyller alltid på det.

Bergsklättrare.

Nu hoppas jag bara att den extra viktuppgången inte enbart beror på det faktum att jag för tillfället har mens, annars har jag varit fasst vid 52 kg ganska länge, vilket också är väldigt mycket bättre från i somras.

Dagens outfit

Halsband och armband: Top girl
Väst: Hm, Brunogallerian
Linne: Från en butik vars etik suger, jag visste inte om att deras etik sög när jag köpte linnet. Linnet hålls därför anonymt.

Stureplans-Ombudsmannen flörtar

Stureplans-Ombudsmannen flörtar med mig igen.

http://www.stureplan.se/blogs/ombudsmannen/add_comment.php?blogid=1933

Jag ska nog trycka upp lite härliga T-shirts. Samtliga T-shirts ska vara inköpta på Myrorna, trycken ska göras med en skraltig liten maskin som garanterar att det blir sprucket, utvättat och jävligt efter en tredjedels tvätt.

stureplansombudsmannen


De ska finnas i följande färger och mönster:

Utvättat svart
Kaffefläckar
Urinspår
Nicotingul

Släng en rad i kommentarsrutan för förbeställning!

Lägg ett vedträ

Om en man skojar om sitt utseende och är självironisk, då är han en rolig karl, en karl med självdistans som kan bjuda på sig själv.

Om en tjej gör det, och exempelvis säger "Hahaha, jag är så ful och grotesk blahblahblah!" då tycker folk att det är lite obehagligt. "Måste hon racka ner sådär på sig själv?" ingen kan nämligen inbilla sig att en kvinna, precis som en man, kan ha självdistans till sitt utseende.

När en kvinna skojar förutsätter folk automatiskt att det ligger en korn av sanning i det hela. När en man gör det blir det härligt befriande.

Det är kanske därför kvinnliga komiker sällan slår, och om de slår så har de arbetat länge och har, förutom det, en ganska manshaftig framtoning.

Kombinationen kvinna + humor är i dagens samhälle omöjlig.

Till alla er som fortsätter uppmuntra dessa stenåldersideal:
Nu ska jag gå på toa och lägga ett vedträ, som man säger på engelska.

Tjuvlyssnat - Fest!

Glöm nu inte att skriva till http://www.tjuvlyssnat.se/ angående gästlistan till efterfesten! För att komma in så måste man skriva in sig, då Ljungbergs är stängt för resten av folket.

Mer info:
http://damonrasti.blogspot.com/2007/01/efterfest.html

Jag skulle vilja se samtliga som läser bloggen där, och jag skiter i om ni gillar mig eller hatar mig, bara det faktum att ni besöker bloggen ger mig högre ratings, vilket innebär att jag kan sälja dyrare annonsplatser om jag skulle få för mig att göra något sådant.

Puss!

Promenadregler

Nä, nu får det tamejtusen vara nog med alla högerrelgelsfanatiker!

1. Det finns ingen högerregel på trottoaren.
2. Det är bara högerregelspropsare som stör sig på vänsterregelsmänniskor, kanske för att det inte finns någon högerregel och att det är därför ni krockar med folk.

Att hålla på varken höger eller vänsterregler är löjligt. Jag går där det finns plats, jag krockar aldrig med någon och jag har aldrig det minsta lilla problem med att ta mig fram. Jag respekterar det faktum att folk väljer att gå på antingen vänster eller höger sida av trottoaren, varför ska man, exempelvis, behöva ändra färdrikting för att titta i skyltfönster? Det finns ingen anledning, ingen anledning förutom det faktum att det kan komma en rabiat person av typen: "JAG SKA MINSAN GÅ PÅ DEN HÄR SIDAN AV VÄGEN OCH VÄGRAR VÄJA FÖR DET ÄR RÄTT SIDA AV VÄGEN, IDIOT!" som bestämt vill trycka sig förbi.

Titta er omkring i världen, på stan, på gatorna.
Titta i tunnelbanan.
Om ni går ner i en tunnelbana, på vilken sida kommer ni att hitta rulltrappan som går åt ert håll? Jo, på vänster sida.

Om ni går på en landsväg och det kommer en bil, till vilken sida av vägen ska ni väja? Jo, till vänster sida av vägen.

Om ni ska in i en butik com har en specifik in och utgång, på vilken sida kommer ni att hitta dörren för er färdriktning? Jo, på vänster sida.

Är det då bara jag som tycker att det verkar en smula ologiskt att en högerregel skulle gälla när rulltrappor och dörrar befinner sig på vänster sida? Är det meningen att man alltså ska korsa vägen vid in och utgång? Är det meningen att man ska göra detta för att få en spännande liten omväxling i vardagen? Det kanske är till för matchmaking, du ska krocka med din självsfrände, kopulera och skaffa barn?

Där i mitten.
När du korsar från höger till vänster.


För du är en bil.
En bil med barnmakardrömmar.
Tut, tut, tjut.


Duktiga Hanna

Fantastiskt! Jag har tappat mitt pass!
Förutom det har jag även tappat mitt bankomatkort!

Det känns som om att jag inte existerar längre. Inget personbevis, inga pengar, jag är ett ingenting. Jag är enbart ett flytande koncept, en idé, en mardröm omöjlig att bevisa. Lite som Golfströmmen och dess påstådda ändring på riktning.

Om ni hittar passet kan ni ge det till mig. Det vore snällt, jag kommer dock be er att skriva på en sekretesshandling. Det är ytterst viktigt att det inte kommer ut att jag hade kapade ögonbryn och huvudet partiellt rakat en gång i tiden. Ytterst.

Jag får i alla fall trösta mig med det enkla faktum att jag, om det mot förmodan skulle vara samma person som fått tag i bäggedera (tappade på olika platser vid olika datum), bara hade cirka 50.000 på just det kortet. Smågrus, som man säger, räcker enbart till ynka två väskor från Louis Vuitton, förutsatt att det är små väskor.

Klänning

Nu ska jag sy en klänning.

Till ikväll.

Det fina med det hela är att jag enbart sytt ett enda plagg i hela mitt liv. Detta plagg syddes i mellanstadiet. Det tog mig en hel termin att sy detta plagg, alla andra gjorde dock klart sina plagg i rasande fart och började sedan på nya projekt.

När mitt plagg blev klart (en enkel, vit klänning i bomull) var det väldigt fult. Och tråkigt. Jag donerade det därför till skolgården. Mer specifikt till en liten bänk brevid rutbollen. Jag hoppas någon tog plagget och makulerade det på mindre skonsamma vis, inte ens hin honde skulle ha förtjänat att bära ett så fult plagg som min vita bomullsklänning.

Och nu ska jag sy en komplicerad klänning till ikväll, i två mystiska material. Jag har köpt ett mönster som jag ska bygga om på många sätt och vis. Det ska vara klart innan klockan 21:00, för 21:00 börjar nämligen
Tjuvlyssnats fest inne på Weekday.

Jag är, som vanligt, en härlig och gullig liten optimist. TILL SYMASKINEN, MIN TROFASTA KÄRA SINGER!

Stureplans-Ombudsmannen

Stureplans-Ombudsmannen dissar mig i sin glamourösa suicidalblogg.

http://www.stureplan.se/blogs/ombudsmannen/add_comment.php?blogid=1840

Han måste ha en dålig skärm, då jag inte äger svart läppstift och aldrig skulle bära det. Däremot bär jag Chanels Scarlet #02, som tvingat mina vanliga läppstift från Helena Rubinstein att ge vika.

LALA

Jag sydde ingen klänning, jag spattade ur när mönstret var klart.
Jag hade istället en kjol från Mango som någon slags tröja.

BARA SÅ ATT INGEN SKA FÅ FÖR SIG ATT JAG SYDDE DEN DÄR GREJEN ELLER NÅGOT. JAG KAN JU DÅ, SOM SAGT, INTE ALLS SY!

Bajsnödig

Max kläcker ur sig djupa ting.

"Alltså, folk med åsikter alltså, det är så jävla bajsnödigt att ha åsikter. Jag hatar folk med åsikter."

Hanna blir mycket irriterad.

"Grattis, då hatar du mig, jag är ett litet åsiktspaket och borde vara tämligen skitnödig!"

Max blir tyst och förvirrad.

"Ja, fast du är ju aldrig bajsnödig fysiskt, så."

Histaminer

Just nu sitter jag och äter en massa ost.
Det är smart.
Jag är nämligen allergisk mot ost.

Eller snarare, jag är histaminöverkänslig.

Saken är den att effekten är så fruktansvärt rolig, inte särskilt obehaglig och dessutom helt ofarlig, så jag kan inte riktigt låta bli. Vad som händer är att man blir varm i ansiktet och får gigantiska, utbuktade röda utslag. Eller, de är väl stora som knytnävar iaf. Hela ansiktet blir fullt utav dem och det fortsätter ner på halsen. Har man otur får man dock kallsvettningar och extrem hjärtklappning i kombination med arytmiska dubbelslag, och då blir det lite jobbigare.

Kort och gott ser det ut som att man fått någon väldigt exotisk, dödlig sjukdom.
Jag tycker att det är underhållande att titta på mig själv när jag ser ut så.

Sedan försvinner utslagen ganska snabbt, och då ser det ut som att man har sårig acne i några timmar.

Jag läste om ett gäng affärsmän som fått det här på en stor middag på en fin restaurang, de hade ätit ost och druckit vin med ovanligt mycket histaminer i. Då fick alla sådanna här utslag. De små fjollorna åkte iväg akut till sjukhuset. Skitlöjligt.

Första gången det hände mig var i somras på en middag.
När jag såg det började jag fnittra frenetiskt.
Sedan satte jag mig vid matbordet igen och var ofantligt road.

Fjolliga små affärsmän.

I-landsproblem

Jag och Kornél anser att det vore roligt om jag plåtade mig själv varje kväll på Teatron, det är bra att han uppmuntrar min narcissism. Problemet är dock följande:

1. Fotar jag i speglarna utanför toaletterna kan jag inte använda blixt, kan jag inte använda blixt så måste jag dra upp ISON till 1600. Drar jag upp ISON till 1600
blir bilden grynig. Jag brukar försöka hålla mig på så lång ISO som möjligt, oftast 100-200.

2. Jag har testat att lämpa över kameran i kompisars händer, bilden antingen blivit vit som ett lik (för att min hud reflekterar ljus som bara fan, vilket visserligen innebär att jag får noll finnar, men även noll ansiktsdrag), eller så har jag blivit ful (jag hatar när jag får skarpa kinder, jag vill vara äppelkindad!) eller så har personen i fråga som hållit i kameran inte förstått instruktionerna alls, trots att jag visat upp tidigare bilder, och plåtat helt jävla sjukt. Om jag säger "Fota mig från ungefär midjan och upp" och de istället fotar mig med en miljard utrymme runtom, från ett långt avstånd, vilket gjort att bilden blivit oskarp som sjutton, vad är då problemet? VAD ÄR PROBLEMET FRÅGAR JAG?

Därför undrar jag, hur ska jag lösa detta? Ska jag skaffa en liten tavla hemma som ser ut som en av Teatrons väggar och fejkfota lite? När jag är som allra fräshast och i bäst ljus? Ska jag kanske utse en plats i lokalen där jag, tidigt på kvällen innan stället blir smockat, kör på självutlösare? Ska jag kanske försöka utbilda Kornél vad gäller kameror och gnälla och tjaffsa över att han ska ta en paus i jobbet för att fota mig? Jag tror att sistnämnda blir omöjligt.

Svårt problem, svårt problem.


10 - 13 januari

Modefavoriter från veckans fotoäventyr på Teatron!


Henrik Högman

henrikhogman
Vi börjar med den angagerade hobolooken som fler och fler killar verkar anamma. Jag gillar konceptet, ansträng dig så mycket som bara möjligt för att se härligt avslappnad ut, som att sminka sig i en timma för att se "naturligt fräsh" ut. Den lilla lackväskan är pricken över iet, en öväntad men rolig detalj.

Max Bergå
maxberga

Max har på sig sin bikerjacka i skinn, grå cardigan, fullständigt hysterisk slips med tintinfigurer (en slips är helt menlös utan hysteriska detaljer, satsa på vintage Gianni Versace) och min krage i silverräv.

Niklas Alm
niklasalm
Det har tagit mig lång tid, men nu börjar även jag falla för vita T-shirt med antingen enkla tryck eller smala linjer. Den stora favoriten blir vit T-shirt med enkelt svart tryck, i smala linjer, gärna lite ojämt ritat. Däremot så skulle jag aldrig köpa en T-shirt själv, men jag kommer att trycka en hel del egna.

Anna
anna
Allmänt väldigt fint klädd, men ja, jag medger det, största anledningen till varför hon egentligen handlar här är för att hon ser ut som Amelie från Montmarte!

Saga Rudehill Okén och Ida Nilsson
sagarudehillokenidanilsson
Helvitt känns fräscht om klubben för kvällen är fullsmockad av svarta kläder, så som det ofta blir på de allra flesta klubbar. Dock är det inget jag skulle satsa på till vardags. Den här tjejen ser ut att vara extra inspirerad av Kling på
www.stureplan.se

Resten av bilderna finns på www.stureplan.se och är fotade av mig.

Rapport om det nya jobbet

Veckan har varit stressig, jag har inte kommit in i de nya rutinerna ännu och har därför unnat mig en en hel del slapptid under dagen. I fredags konstaterade jag att det inte gick att ladda upp bilderna till http://www.stureplan.se/ från min nuvarande, sega uppkoppling. Allting sket sig i uppkopplingen, koden blev skadad, bilderna syntes inte och det gick inte att korrigera då kodningen redan var sabbad. Jag satt uppe till 9 på morgonen för att få support, försökte få allt att fungera på egen hand under tiden, upptäckte att det var omöjligt. Fick fullkomlig panik.

Jag har liksom inte gjort fel på ett enda jobb sedan jag började jobba på riktigt i 16-årsåldern, det var en väldigt traumatisk upplevelse. Jag hoppas jag slipper det i framtiden. Tur iaf. att det inte var mitt fel helt och fullt, utan snarare den dåliga kopplingen mellan deras administrationsverktyg och mitt sega nät. Men det löste sig i slutändan, dock så gick en del bilder förlorade i processen. Synd.

Jag har beställt nytt internet nu. På tiden.

Efter Teatron i lördags fick jag istället bege mig till Kornéls kontor på Birger Jarlsgatan, men att sitta vid en skärm som inte var anpassad för bildbehandling var också något av en pers. Efter att jag fipplat med första bilden la jag huvudet i händerna och tänkte: "HERREGUD, VAD GÖR JAG? JAG VILL SOVA, SOVA, SOVA!"

Tack och lov så kickade effekten av maten jag köpt på vägen in strax efteråt, så jag blev glad igen. Sedan dök Kornél upp, tjattrade lite med honom, när bilderna var klara laddade han upp artikeln (och hur den mannen klarade av att inte se sliten ut 06:00-07:00 på morgonen efter en lång dag, det kan jag inte förstå).

Snart ska jag dunka iväg till min ateljé (notera, inte längre jobb, utan ateljé) och fixa iordning lite härliga Macros i Photoshop, det borde kunna minimera fixningsprocessen till en timma istället, vilket vore guld!

Första veckan avklarad, bilderna blir bättre för varje kväll och rutinerna börjat långsamt, långsamt kicka in. Det kan nog fungera.


Bilderna från Teatron

Det gick bra att fota igår, trots prestationsångest.

Jag var alltså inte nervös över själva fotandet, utan snarare de nya instruktionerna., och namnen, satans namn. Jag har alltid haft fruktansvärt svårt för att tyda handskrivna ting, därför såg min renskrivna lista på datorn ut ungefär enligt följande:

001: Daniel Ghllrhkluy?
002: Nadja Zatanklang?
003: Gnuurkjl Svensson?


Detta ska kompenseras genom order att skriva i versaler.

Bilderna hittar ni här:
http://www.stureplan.se/articles/4157/
Alex Schulman kallar Pontus för Masaj i sin dagbok.

Nej, dö inte!

Jag vill inte att Stureplans-Ombudsmannen ska försvinna. Jag älskar hans bitterhet och hans cynism, det får hjärtat att banka lite hårdare, man blir lite extra triggad varje gång han blir sur. De rappa svaren från de anklagade är som en liten orgasm, jag vill inte att det försvinner!

Stureplans-Ombudsmannens glamourösa suicidalblogg

Mitt nya jobb

Ikväll börjar jag jobba med Stureplansgruppen (http://www.stureplan.se/), därför kommer jag, från och med ikväll, spendera onsdag-lördag på Teatron med kameran i högsta hugg.

Kom därför dit varje dag i läckra, flådiga kläder så att jag kan avbilda er i er fullständiga glans! Helst efter att ni köpt en snygg drink, så att ni kan lägga er över en av de lysande sofforna (det är lampor) och se gräsligt smashing ut.

Nu låter jag lite töntig.
Jag fantiserar om fina bilder på er.

Vilken typ av midja har du?

midja

(Nu ska Hanna Fridén leka brudtidning)

Ja, som vi alla vet så finns det en hel uppsjö av olika midjor! Långa, korta, smala, raka, runda och vad vet jag. Det kan vara ett stort projekt att hitta det rätta midjehöga just för din kroppstyp, och ibland plockar man åt sig några läckra midjehöga plagg som man sedan upptäcker sitter alldeles, alldeles gräsligt.

Den korta midjan
Om du har långa ben i förhållande till din överkropp och dessutom smala höfter så har du förmodligen även en kort eller rak midja. Den typ av midjehögt du bör hålla utkik efter är den typen som markerar en kort bit, och sedan har ganska bra med volym undertill. En midjehög kjol i en rakare modell, som succesivt avsmalnar, kommer att bredda din midja och minimera dina höfter. Pojkkropp är då en garanti. Tulpankjolen är ett perfekt exempel på en midjehög variant som fungerar just för dig, samt även de puffiga kortkjolarna som vi kommer se en hel del av i vår!

Den bästa typen av midjeskärp till en kort midja är utan tvivel det breda resorskärpet, det drar in lite, men inte för skarpt, vilket ger midjan en mjuk och härlig markering istället för ett hårt skärp som ger en risk att enbart få dig att se ut som arketypen av en skelettteckning. Dvs, breda revben ut, skarp linje innåt och sedan en utbuktande buk.

Bildexempel på kort midja:
Jag.

Den långa midjan
Om du har stora höfter så har du förmodligen även en längre midja (och då är jag avundsjuk på dig), speciellt i kombo med en lång överkropp. En lång midja gör sig perfekt till klänningar med rakare skärning och exempelvis långa tröjor, gärna med ett smalt skärp. Ett brett skärp gör sig oftast sämre till en lång midja då det förstärker intrycket av längden på överkroppen och därför kan ge din siluett miniben.

Den raka midjan
Den raka midjan och den korta midjan är ofta besläktad, dock är den raka midjan vanligare hos folk med små höfter och lång överkropp. Den raka midjan fungerar bättre med midjemarkering i profil än framifrån, det är oftast även möjligt att ta ett brett skärp och dra in det ordentligt, dock är det senare alternativet i de flesta fall förjävligt obekvämt. Annars fungerar en hög midja, ovanpå revbenen, oftast bättre förutsatt att din benstomme inte är bred upptill (som min).

Den runda midjan
Den med en helt omarkerad midja är inte glad över 2006 midjemarkerade mode, men tur med 2007, då midjorna slinker ännu högre upp och empireskäringen kryper in mer och mer i tidningar som Vogue. Empire har, helt utan anledning, haft en lite "tantig" stämpel, men empire i kombination med ett ljust, lätt material ger en look som påminner om den Grekiska mytologins musor, en stor favorit hos mig. Det går även bra att placera midjan ovanför magen, lite längre ner än empire, och exempelvis ha ett lite tyngre material (exempelvis rayon) som följer kurvorna på ett elegant vis.

Sådär, jag hoppas att det kan vara till någon hjälp! Om någon har lite mer tips angående ämnet så får ni hemskt gärna skriva det i kommentarsfältet, så kan vi kanske få upp det i ett uppföljande blogginlägg!

Klubb Kafka - 6 januari 2007

I lördags hade klubb Kafka på Carpe Noctem sin första kväll, det var mycket folk, god stämning och skön musik. Jag träffade mycket folk jag inte sett på länge, samt en del oväntade människor från Ace och diverse ställen på Stureplan. Dvs, det var väldigt blandat, men allt med en röd tråd!

Eftersom att klubb Kafka inte har en egen hemsida ännu så slänger jag upp hela batchet här!

Max får hedersplatsen, för han är vacker som en ängel. Dessutom stylade jag upp honom specifikt för denna kväll, eftersom att han verkligen ville ha ett slappt vitt linne som visade ena bröstvårtan, det fanns inte, därför fick han det mest kinky alternativ jag kunde komma på, dvs: Uppriven randig tröja. Jag står dock inte för döskallepinnen, jag använder inte pins, det var inte jag som satte den där.


max-byline
Glife

Idag registrerade jag mig på Glife.se.
Man kan undra varför.

Det kändes lite exotiskt, lite spännande, rentav lite förbjudet.
Inga av mina MSN-kontakter hade Glife, inte ens Max, han tog bort sin.
Sedan kom min bild upp, men ingen har raggat på mig.

Jag är ensam och har inga vänner.

Sedan tittade jag igenom lite bilder från klubbarna och tyckte att folk såg lite lätt inavlade ut.
Sedan konstaterade jag, återigen, att det inte finns en jävel över åldern 17 på Laroy förutom Bingo och hans följe, vilket regelbundet bekräftas av det faktum att man ser vänner till yngre syskon där!

Men det verkar vara ännu yngre på The Lab.
Stureplan är en blandning mellan mycket gamla och rika människor och mycket unga människor utan pengar som förlitar sig på de gamla. Inte bara, men skrämmande mycket. Det tycker jag är obehagligt.

Sminkmyt

Det finns en myt, en fin liten sminkmyt.

Denna myt går ut på att man ska lägga en massa vitt under ögat, gärna med lite glans i, för att både förstora ögonen och för att ge ett fräschare intryck.

Det här är så fel det bara kan bli, och varje gång jag plåtat på en klubb och någon gjort det här så sitter jag och svär för mig själv.

Ringar under ögonen
Om du lägger en concelaer, foundation, puder eller vad som helst som är ljusare än din hudton på dina ringar under ögonen så kommer det enbart att förstärka de gråa nyanserna i huden. Vad du istället bör göra är att ta en concelaer med mer mättnad, helst åt det gula hållet.

Vitt smink
Vitt kan ge ögonen ett större intryck, men det är om det vita är placerat nära ögat, i t.ex. ögonvrån eller som en tunn eyeliner för undersidan av ögat, detta är dock väldigt svårt att få snyggt. Det kan lätt sluta med att du bara ser lite härligt 80 ut, vilket du iof. kanske inte tycker är fel.

Annars appliceras gärna ljusare ögonskugga på t.ex. ögonlocket för att förstora intrycket av ögat, du kan även lägga mörkare skugga längs ögongloben, dock enbart om du har väldigt synliga ögonlock. Har du den typen av ögon som jag har, där enbart en bit syns, så förminskar det istället. Håll dig då istället till en eyeliner och ljus skugga på ögonlocket, möjligtvis även mörkare sminking längst ut på ögat, och håll dig borta från ögonvrån.

Glans
Om glanset inte är applicerat väldigt profsigt, och speciellt om det bara är på en punkt, så ser du glåmig och svettig ut, punkt. Om du gillar glans bör det appliceras på fler platser i sminkningen än enbart under ögonen, kanske en foundation med glitter i? Subtilt är nyckelordet.

Max

Max blev lite kåt på sig själv (som vanligt alltså) och ville att jag
skulle lägga upp den här bilden på honom som jag tog när vi gotade
upp honom.

Hur kan man undvika att toffla lite med den här killen?
You say, I do.

max

Ace - 30 demeber 2006

Bättre sent än aldrig, men de flesta har ni redan sett på Aces MySpace.

Det här är mina personliga val för kvällen vad gäller mode och stil. Jag hörde även rykten om att en av killarna som dejayade är modell på Mikas? Who knows, söta var de iaf, de två killarna på första bilden!


Tänk om man ändå hade skabb!

AJ.

Det kliar så mycket på mig att jag blir tokig, tokig, helt galen och tokig! Och så får jag fina klisår överallt som ser ut som eksem. Jättefint. I förrgår började jag överväga om det var en kombination av nyfunnen överkänsklighet mot parfym plus att huden blivit torr och ängslig av den kalla "vinterluften", eftersom att jag har en tendens att utveckla tillfälliga allergier.

Eller så har jag fått skabb, det skulle vara en spännande erfarenhet. Små djur som bor i huden, läckra små parasiter som bygger gångar och lägger ägg.

Men förmodligen har det med parfym att göra, eftersom att det spårar ut fullständigt när jag ligger i badet.

Simon Gärdenfors 120 dagar

I 120 dagar ska Simon Gärdenfors, svensk serietecknare, åka runt i Sverige för en framtida serie. Vad du kan göra för att hjälpa honom, eller stjälpa för honom, är att anmäla dig på hans hemsida som värd för hans boende.

http://www.simons120dagar.com/

Skitkul!

6 januari - Klubb Kafka

6jan07carpeIgår var jag på Klubb Kafka och plåtade, det är Magdas nya klubb. Trevlig stämning och folk man inte sett på länge! Även lite oväntade ansikten dök upp från Stureplansindiesvängen. Sedan hade jag, Max och Alex tänkt dra vidare till Grodan, det orkade dock ingen av oss (gamla och sletna) så det blev ändå en relativt lugn kväll som avslutades vid 01:00.

Kvällen till ära fick jag stajla Max. Jag slet sönder en randig tröja med farfarsknäppning. Farfarsknäppning är något jag inte velat ha hela 2006, men Max suktade efter ett linne där han kunde flaunta ena bröstvårtan, så ärmarna på tröjan åkte av och knapparna upp. Han fick låna ett gammalt nitskärp av mig också, lite härligt och nitigt för 2007.

Resultatet får ni se vid ett senare tillfälle, hihoha.

Jag hade på mig en svart satinklänning från Myrorna, jag vågade mig på att gå utan BH, det fungerar nu när jag gått upp lite. Till det gjorde jag en svart satinhuva och kombinerade med lite guldaccessoarer.

NOTIS: BORTAPPAD BROSCH!


Jag tappade bort min guldbrosch (inte äkta guld) i formen av en solfjäder med en toreador och tjur på. Om någon var där och hittade den så skulle jag bli extremt tacksam om jag kunde få reda på det, det är nämligen arvegods från min döda mormor. Eller rättare sagt, jag fick den av min mamma när jag var väldigt liten eftersom att jag alltid snodde åt mig den från hennes smyckeskrin, då jag alltid tyckt om den väldigt mycket, men ursprungligen så kommer den från mormor eller längre tillbaka. Hursom betyder den mycket för mig, och jag blev väldigt ledsen över att den försvann.

Vinterrea - vår och sommar 2007

Jag måste medge det.

Jag gillar inte sommar och vinterrea!


När den väl kommer är alla butiker fullproppade med allt man dissat hela året, och bara för att något kostar 70% mindre så kan jag inte motivera mig till att köpa det, inte ens om det fungerar för nästa säsong.

Förutom vad gäller några få saker.

Klassiska byxor och gubbbyxor
Varje år uppdaterar jag mitt lagar med enkla byxor, modellerna återkommer alltid, men man kan köpa dem för en spottstyver.
Skjortor
Skjortor med klassisk skärning eller smokingskjortor (personlig favorit) från bra märken. Jag har helt enkelt aldrig hittat en billig skjorta som sitter bra, och stretschskjortor eller skjortor som är gjorda för att sitta tight längst kroppen är något jag skyr som pesten. Skjortor mer rak passform for the win! Förväxla dock inte min avsky med den mer feminina varianten kallad för blus.
Huvor
Huvor, huvor och återigen huvor! Ge mig fler huvor, hela hela våren. Satsa inte på de i tjockare material som den klassiska huvtröjan om du vill ha något riktigt moderiktigt (dissa dock inte din klassiska huvtröja om du gillar den) utan snarare i tunn bomull, satin eller olika skira material. Weekday har ett jättefint linne med huva som jag ska köpa, men det är inte på rea. Bluhu.
Obskyrt dyra märkeskläder
Som helt plötsligt är riktigt billiga om man kollar på rätt ställe,
Yoox brukar exempelvis ha extremt generösa reor, med fri frakt vissa dagar. Där har jag fyndat byxor och kjolar från bl.a. Versace, Dolce and Gabbana och Jean Paul Gaultier (Ni vet, de där smaklösa märkerna som bara jag gillat, även om Versaces höstkollektioner brukar få de flesta att sukta lite, till skillnad från deras ohyggligt fula sommarkollektioner!) för 400 kronor styck!
Kläder i fin kvalité
Det här säger sig självt, det här vet ni redan.
Rätt färg och material
Silver, grönt, grått, off white, vitt och andra ljusa färger runt vitt, beige och gammelrosa. Gärna skira plagg. Var inte rädd för plagg med inslag av tyg med glans i, vi gillar att kombinera olika material i samma plagg, eller hur? Det är vågat att bära ett helt plagg i glansiga material, och jag personligen avråder skarpt från metallictights som setts på klubbscenen hela hösten, och tipsar istället om jackor i klassiskt regnrocksmaterial.
Korta kjolar
Långkjolen känns fortfarande för exotisk och uppklädd för vardags för egen del, men de midjehöga kortkjolarna ska det införskaffas mer av. Fytusan att det ska vara så svärt att hitta dem i i bra passform dock, då de oftast minimerar höftmåttet något ofantligt, och i många fall breddar midjemåttet beroende på vilken typ av midja du har (lång eller kort, de fungerar överlag bättre till folk med långa midjor, till skillnad från folk med korta midjor som jag).

Vad jag ska kolla efter specifikt är midjehöga byxor i rak modell, hejhå! HM har många fina i grå nyanser.

Det blev visst ganska många saker, hoppsan!
Och det kommer säkerligen mera.
Nu ska jag dock tvätta kläderna jag redan har.

Nyår

Haha.

Nyår.
Vilken jävla dag.
Varje år.

Först skåpsöp jag hemma hos mig med en ofunktionell mobil. Jag var sur och hade klädångest. Sedan blev det en fin outfit som jag inte pallade att fota eftersom att jag trodde att jag var sen, drog iväg till Jonas fest, upptäcker att jag ändå, i vilket fall, är en av de jäkla första!

Sedan ringer Max, han och Erik hämtar upp mig och sedan springer vi iväg och hämtar upp Goran.

Vi går till en fest hos deras vänner, jag har nämligen bestämt mig att jag inte orkar lämna Söder för några av de större festerna på antingen Djurgården, Vasastan, Gamla stan eller Midsommarkransen. Dumt av mig, väldigt dumt. Jag spenderar den festen med att tömma en halv vodkaflaska, kanske mer. Dinglar i Max knä, jag är dock hundra gånger nyktrare än Max.

Sedan Spy bar, där blir jag på tokdåligt humör och vi åker hem.

Nyårsasfton slutade med andra ord som vanligt.
Jag gick hem tidigt för att jag blev sur,
Jippie!

1700Jag borde ha joinat på Elias fest på Djurgården med 1700-talstema, roligt! Johan och Sébastien (deras band heter
Cinemascape) såg precis så flådiga ut på nyårafton som man ska. Jag däremot, såg påtagligt tråkig ut.

Men jag ska inte gnälla på hela kvällen. Det var självklart förträffligt att vara i Max sällskap, och det var kul att äntligen få träffa Goran. (Killarna med  modellagenturen Marion Vain).

 

Ace - Fashion från 30 december

Fotona från Ace har lagts upp på Aces Myspace, jag tänker lägga upp dem här med men mitt nät laggar något gräsligt.

Men jag tänker lägga mina fashionfavoriter här på en gång.

Först och främst den här gulliga tjejen, som valt att göra ett halsband av en julprydnad. Jag stod och babblade på om hennes julprydnad mycket länge, men hon verkade bli glad, inte rädd.Sedan tjusiga Emilie, som alltid fastnar på mina bilder. Den här gången hade hon en vargtröja som gör mig yr i huvudet när jag tittar på bilden, den känns mer tredimensionell än hela resten!


Det enda som skulle göra Johans klädsel bättre (han kombinerar ofta välklätt och ledigt) vore om han skulle byta ut sin slips mot en mönsterdundrande färgsparkande spektakel av Gianni Versace, eller något inspirerat därifrån. Fast jag ska inte gnälla, för jag tycker alltid att Johan är top notch.


Sist handlar jag själv, för att jag är ego. Och jag älskar min gigantiska tröja som ser ut som att Gianni Versace och Burberry haft ett litet haschparty tillsammans och sedan skapat vildsint. Perfekt när man käkat en hel del julmat, också.
Tjoho!Lite uppdatering

teatron3decBloggengagemanget går sannerligen i perioder, det har varit för mycket planering, för mycket förändringar och för mycket beslutsångest den senaste tiden för att riktigt orka med, jag har tom. inte orkat klä mig särskilt läckert, eller platttånga håret, hujjedamig!

Sedan har jag ju spenderat alla dagar förutom en sedan 25 december i Max sällskap, här till vänster. Det tar också ganska mycket tid.

Max är fin, jag är inte lika fin på bilden, men koftan från Carin Wester är underbar. Carin Wester befann sig förövrigt själv också på Teatron 3 januari, där vi tittade in en snabbis efter att först ha suttit och snackat med vänner på Vampire Lounge, sedan en snabbis förbi Spy Bar. Hungern trädde in, inhandlade proviant på den flådiga lyxrestaurangen Seven Eleven och promenare sedan förbi Teatron och var där någon kvart eller så. Sedan åkte vi hem och kollade på film, för vi är trötta och gamla.

Ikväll ska jag på Cocktails femårsfest, tjoho!

Klubb Kafka - Carpe Noctem 6 januari

På lördag invigs klubb Kafka som min kompis Magda är en av arrangörerna till! Jag ska möta upp henne om en dryg halvtimma och vi ska fixa lite flådig inredning, tjoho! Jag kommer att befinna mig där och ha kameran i högsta hugg.

Därför tycker jag att du ska infinna dig på Klubb Kafka, i Carpe Noctems lokaler på Bondegatan 1C(Södermalm) i din snyggaste outfit så att jag kan få nöjet att plåta dig, och för att du ska få nöjet att njuta av bra musik och världens bästa jävla sällskap.

Från Kalendarium:

"Nya Klubb Kafka på Carpe Noctem spelar dansant prettomusik man förhoppningsvis inte kan sitta still till. Det bjuds på dansant postpunk, indie, new wave samt andra favoriter ur skivsamlingen."

Förutom det så står Dödens Lammungar på scen kvällen till ära.

Åldersgräns: 20.
Inträde: 20 kr.
Tid: Lördag, 20:00-01:00

KOM NU!

Cocktail klubb - fem år!

Mia (Monokel) undrade vad jag menade med Coktails 5-årsfest, jag tänkte att jag kunde passa på och informera er alla om det. Det handlar alltså om klubb Cocktail, på Grodan på Grev Turegatan 16, Östermalm i Stockholm.

Festen pågår idag och imorn, dvs. 4:e och 5:e januari. Det firas med halva priset på utvalda cocktails och en mängd fina DJs och liveakter, som: Zombie Nation, Ralph Lawson, Dana Bergquist, Neat Tagteam, Dandy Digital, Alvaro Villalobos, Andreas Höistad och Ben Jr. 

Det ska bli fint.

Teatron 25 december


Som sagt, fy satan vilken bra kväll det var!
Housewives var strålande, och förutom att deras set var underbart så är tjejerna själva riktigt härliga att se på, riktiga GODINGAR som man säger.Fast de slår inte Kornél, jag har nämligen kommit fram till att han ser väldigt mycket ut som mig när jag transar (och liknar man mig så måste man självfallet vara tokhet, det säger sig självt!) nästa gång jag dyker upp på Teatron blir det i en stor randig tröja, lite skäggstubb och snedlugg, sedan ska jag kolla om någon märker när jag smyger upp i båset. När det börjar spelas Patti Guesch iställer för techno lär fasaden falla, och om jag har tur så blir jag lynchad, bränd och stympad.

byline
Tack till alla som ställde upp på plåtning!

Dumma rökare

Alla dessa idioter man allt oftare ser sitta och röka på inomhusperronger i tunnelbanan. Vad är det för revolt egentligen?

"Jag ska hävda min rätt till att förgifta rökallergiker och bringa obehag till folk runtomkring mig för jag borde ha rätt till att göra som jag vill!

Skitungar! Den senaste för ca: 10 minuter sedan såg ut som Gustav Fridolin, men det var nog inte han.
Jag blängde argsint.

Det brydde han sig inte om.

Svar

Jag svarar på frågor som kommit i bloggen den senaste tiden!

1. Koftan från Carin Wester kommer från Carin Wester.
2. Den snygga svarta klänningen kommer från Blammos second hand-avdelning. Lite dyrare än vanlig second hand, but oh so lovely.
3. Ja, det heter Koop, det bevisar precis hur mycket koll jag har på Sveriges popelit.
4. Det finns inte ett alternativt ben i hela min kropp, jag är kraftigt modefixerad och skulle inte för mitt liv kunna bära något omoderiktigt, däremot så gör jag det gärna med en personlig twist, precis som alla som är intresserade på riktigt och inte bara är fixerade av att vara rätt i tiden, förutom det så gillar jag att miljöer har ett varierat klientel, både vad gäller stil, etnisk bakgrund och ålder.
5. Face har för tillfället helt fantastiska lila läppstift.
6. Jag köpte snö på Face i Ringen (Skanstull).
7. Jag kommer från Sverige, det gör mina föräldrar med och deras föräldrar osv. Min släkt är förmodligen mer svensk än din, däremot så är inte alla svenskar blåögda och blonda. Däremot vet jag inte en enda nationalitet förutom skandinavisk som har så pass blek hud som jag har.
8. Jag är kedjerökare.

"en fråga. du knarkar ibland framgår av ditt inlägg. jävligt coolt. men du laddar inte ner musik. jag förstår mig inte på din moral."

Det står att jag
inte knarkar i inlägget och att jag tycker att det är jobbigt att umgås i sällskap där det förekommer mycket droger. Läs ordentligt, och det är förövrigt INTE COOLT ATT KNARKA. Jag knarkar inte och blir alvarligt upprörd! Jag har sett för många vänner och även en pojkvän förstöra sig fullkomligt med dessa ting, jag är rädd för knark, jag rör det inte och jag har faktiskt aldrig ens testat det (förutom hasch när jag var 16, det sög).

För att besvara din andra fråga, vad har fildelning och narotika gemensamt? Absolut ingenting förutom att de båda är olagliga, det är en extremt konstig pararell att dra.

Säg till om jag missat något, Hanna är trött och disträ i vintermörkret.


Gott nytt år!

Yeh! Igår var jag och fotade på Ace, dansade och dissade jobbiga ex. Jag blev headhuntad till en sak gällande bloggen, det lät attraktivt, vi får se hur det blir.

Ikväll blir det först fest på Götgatsbacken och sedan Spy Bar, jag vet hur jag ska modifiera min klänning och jag har inte en gnutta skumpa eftersom att jag missade Systembolaget, trött alkis som jag är. Så jag har en jättestor flaska med vodka.

Jag avskyr sprit.

Jag gillar öl, vin, torrcider, skumpa och pastis (anisbrännvin, exempelvis Pernod) och. Och Jäger. Jag gillar Jägermeister.

Men jag gillar verkligen inte drinkar.

Jag ska blanda oboy på min äckliga lilla vodkaflaska och återgå mentalt till fyllefesterna i Vitabergsparken när man var 14, vilka tider, vilka tider, halsande av Skåne Aquavit och allehanda små snapsflaskor man snott av föräldrarna, och Svart Renault (Renault Carte Noire Extra).

HA ETT JÄVLIGT GOTT NYTT ÅR, OKEJ?
PUSS OCH KRAM!

Colombiansk medicin

Idag har vi firat min systerdotter Frejas födelsedag, hennes pappa är halvcolombian, så delar av hans släkt var där.

Chorche berättade om något som inte är knark, utan tydligen medicin, som utalas Jarhee. Det är ett frö, man kokar det och sedan dricker man litet utav avkoket, sedan spyr och bajsar man frenetiskt i fyra timmar i streck, minst. Det finns speciella SPAN för det här (man börjar tydligen se syner och dylikt av det också) där folk ligger på sängar, flummar och springer och skiter och kräks på toaletterna hela tiden.

Jävla menlöst.
De tyckte tydligen att det var världens grej, dock, riktigt renande tydligen. Fy farao.>

Teatron - IGEN

jagjag
Kvällen på Teatron igår var helt vrickad, och det var sjukt bra drag. Dansgolvet var så smockat att inte ens en nerbantad liten myra skulle ha kunnat tränga sig in.

Först käkade jag middag med Johan, Sébastien, Kjerstin, Johan och Tova, sedan blev det Singstar (och eftersom att jag är dödenförkyld så gick det uruselt, och min redan relativt kraftiga basröst sjönk till en stämma som kan liknas vid bergssprängning).

Efter det drog vi iväg till Teatron, dansade, rökte cigaretter, sedan gick jag på toa. Sedan var alla borta.

Jag letade.

Och letade.

Och letade.

Sedan blev jag sur och gick och hämtade ut min jacka, när jag går ser jag självfallet att alla förpassat sig till rökrutan. Då går jag in igen.

I rökrutan frågar jag en kille om en cigg, vi pratar, går in och dricker öl och vodkashots. Jag pratar om mig själv, som vanligt, och helt plötsligt utbrister han: ”MEN, kan du inte sluta prata om dig själv nu?! Vet du inte vem JAG är!?” Nej, det visste jag inte, det fick jag dock reda på, det var tydligen Oscar i Coop.

Jag känner aldrig igen folk, det händer inte, jag är blasé. Kvällen fortskrider med att vi går omkring och tävlar om vem som är tuffast, Kornél står på min sida: ”Hanna är ju famous swedish fashionblogger!” alla som inte stod på min sida kan vi ignorera fritt. Sedan går vi till Spyan och fortsätter med samma dissiga jargong. Träffar 
Gustav Gelin, pratar med en kille om den mystiska Versacemannen på Biblioteksgatan, och om den andra mystiska Versacemannens mystiska lilla hund.

All in all, det blev en ganska bra kväll ändå. Och eftersom att fler personer hälsade på Oscar än vad de hälsade på mig så vann han nog tävlingen, men det kan vi hålla käften om.

Myrorna i Skärholmen

Idag ska jag ut till Myrorna i Skärholmen.
Lämna stan, så obskyrt!

Men alla vet att den bästa second hand-shoppingen finns utanför stan, allt blir utrensat inne i stan. Jag ska leta efter tuffa nyårskläder och lite annat smått och gott. Jag är inte särskilt sugen på mellandagsreorna. Jag har inte alls känt mig shoppingsugen den senaste tiden, det är trist att införskaffa mer kläder enligt rådande mode, jag vill ha något annat. Det är enbart det mer dekadenta och flådiga kläderna som suktats efter och som fått smyga in i min ständigt hungrande garderob.

Myrorna i Skärholmen, som sagt.
Det bästa second hand-tipset i Stockholmsregionen.
20 minuter från Slussen, dvs, nästan i Uzbekistan.

Förkyling och 90-tal

Fan, det har varit svårt att finna tid till bloggande de senaste dagarna, jag har heller inte hunnit ut för att handla i mellandagarna. Jag är helt däckad av min nu tre veckor långa förkylning som till synes bara blir värre och värre, inte så konstigt med tanke på hur jag går ut.

Jag är väldigt sugen på att gå på 90s på fredag, i Marie Laveaus klubblokal. Om den klubben hade funnits i somras hade det varit ännu bättre (eller, en klubb med samma tema, deras klubblokal blir olidlig när det är vamr ute, huvva!) om inte annat skulle det vara kul att gå ut på Söder igen, nu var det längesedan sist, men Stureplan är bekvämt när man har turen att slippa köa och betala.

Att man ändå inte tjänar något på gratisinträdet pga. taxiresorna, det kan man ignorera. Blahblah.

Nej till detta!

Jag är sjukt trött på dessa två plagg, diademet och bustiern från HM, varför?
Ja, i onsdags såg jag bustiern på inte mindre än två personer, båda i grönt. I bildarkiven på diverse ställen ser man den alltid. Diademet såg jag på inte mindre än 3 personer samma kväll en gång på Spy Bar, och varje gång jag gått ut har jag i princip alltid sett det på någon. Man ska arrangera något väldigt, väldigt speciellt med dessa plagg nu om man ska kunna bära det med stolthet.


Fortsätt dock för all del att köra på den dekadenta looken, eller gör en väldigt unik kombo!

Kortlivad glädje, helt enkelt. Helkroppsilden kommer från www.stureplan.se och är fotad av Ivan Nunez.

God jul

julkort

Formgivning: Kjerstin Fridén - min duktiga och underbara mor.

26 december 06 (eller 27?)

26dec06Meh, fy satan vad tiden rinner iväg när man har kul, då. Klockan är snart två och jag har suttit med småpill på jobb och glömt bort mig, typiskt mig.

Nu får jag gå hem genom nazistparken på natten, det är mindre kul, på vägen till atlején var det tre nazister som skrek åt mig. Jag blev förvånad, det brukar inte hända mig, bara mina andra familjemedlemmar (trots att jag, utan tvivel, är den som ser mest utländsk ut)

Förövrigt så är bilderna från Teatron äckligt fina.

Jag behöver klippa mig.
Igen.
Jag klippte mig för tre veckor sedan.
Skithår.


Dagens outfit

Senapsgul kofta: Carin Wester.
Osynlig top under som är svart: Åhléns.
Midjehög kjol: Second hand, Yayitza (?)


Teatron - Så jävla bäst!

25dec06
FYFAN I HELVETE VAD KUL JAG HADE IGÅR!

(Den underbara, härligt sletna bilden är från efterfesten där jag står i min säng.)

Det var utan tvivel den bästa klubbkväll igår på länge, till min stora förvåning, då jag varit grinig och inte orkat något den senaste tiden. Först var jag på lilla julafton hos min far med hans fästmö och min lillebror, där åt jag gott, drack dyrt och underbart vin och hade trevliga pratstunder.

Sedan skyndade jag in till stan för att hinna till Thomas fest vid Odenplan. Där träffade jag en hel hög trevliga, nya människor. Bl.a. två tjejer som startat upp en egen modellagentur nyligen och som ska uppträda ikväll på Dekadance. Det största nya fyndet var Pauline, en tjej som bott i Sverige i två år och som var helt underbar.

Sedan drar vi iväg ett gäng till
Teatron, Kornél bjuder mig och Pauline på varsin drink. Jag sätter igång med kameran och Pauline hjälper till entausiastiskt och letar och hämtar upp människor åt mig, kameran klickar konstant.

maxomartin-litenSpringer på Max och Martin som är en del av Marion vain (delägare, modell) De adopterade vi snabbt!

Kvällen spenderades på att dansa, timma efter timma efter timma, sjukt bra drag, jättebra DJ:ande av Housewives. Runt tretiden springer Kornél ut på dansgolvet och utbrister att de har öppet till FEM, inte till TRE, och sedan öppnas dörrarna mellan Teatron och the White Room!

Exotiskt studiebesök inne på bratsens högborg. Lokalen är liten, smockfull och längst väggen finns det små bord med islaggd champagne, vid champagnen står hoppfyllda män som spanar på flickorna. Jag får för mig att fota där inne, hinner knäppa ett fåtal bilder innan en vakt kommer fram och lugnt, och extremt vänligt, berättar att jag inte får utan att söka tillstånd hos dem först. Vakten är supertrevlig och jag stoppar undan kameran utan tjaffs, sedan dansar jag och Max loss till technon inne på the White Room medan bratsen mestadels står och gungar lätt.

Sedan in på Teatron igen, platsen där vi känner oss hemma och lyckliga, och dansar som tokar tills det stänger. Mitt hår blir så blött av svett att det börjar locka till sig, och som tur är får jag en hårtoffs av en snäll tjej i Teatrons rökruta. Räddaren i nöden!

Sedan bär det av till mig på efterfest, och det slutade som vanligt:

peruker


Nyår?

nyarVad ska ni göra på nyår?

Själv har jag inte kunnat bestämma mig ännu. Det står mellan diverse hemmafester, både hos gamla vänner som jag saknar, och hos nya vänner som är intressanta. Det finns ett antal tuffa, stora fester och det finns lite olika klubbalternativ.

Förutom det har jag blivit bjuden till Berlin, med alla kostnader betalda, förutom resan. Problemet med det är det faktum att jag enbart skulle känna killen som bjöd mig, och då han är DJ på klubben så lär han ändå ha fullt upp hela tiden, elternativt. jävligt hög på en massa konstiga saker.

Då jag inte knarkar så tycker jag att det kan bli en smula obehagligt i väldigt knarkstinna sällskap. Tror jag. Jag brukar aldrig märka när folk tar saker eftersom att jag vanligtvis beter mig mer speedat i nyktert tillstånd. Allt handlar om iställning och att inte behöva ta en massa jox för att våga ha kul!

Här är iaf. klänningen jag först hade tänkt ha som nyårsklänning, men då jag råkade bära den på Teatron i förra veckan (pga. sällskapets påtryck) så känns det inte helt rätt, därför blir det scoutande efter en ny nyårsklänningen i mellandagarna.

Bittermaran


Inlägg utan kommentarsfunktion.


Jag har inte julbloggat.
Vet ni varför?

Jag gillar inte julen.
Jag gillar inte nyårsafton heller.
Eller mina födelsedagar.
Eller Valborg.
Jag har tom. ganska svårt för Halloween.

Kort och gott: Jag avskyr alla dagar som enbart pga. sitt datum har höga förväntningar på sig.

Det enda jag gillar med julen är att man får ge presenter åt folk som de förhoppningsvis blir glada av. Annars har de flesta julaftonar inneburit misär, från så långt bak jag kan minnas överhuvudtaget, och har sedan 15-årsåldern resulterat i kapitalfylla på en sunkig krog.

Däremot så gillar jag att alla andra gillar julen. Jag gillar pyntet. Jag gillar sångerna. Jag gillar att andra har det bra, det är fint. Men jag vill helst slippa vara delaktig själv tills jag lär mig att inte ha för höga förväntningar.

Min senaste födelsedag var den första jag inte hade ångest på. Sedan dagisåldern har jag låst in mig, storgråtandes på rummet och bara önskat att helvetesdagen ska vara över. Istället var jag fullkomligt apatisk till hela grejen, detta ändrades dock när min dåvarande pojkvän INTE GAV MIG NÅGON FÖDELSEDAGSPRESENT PÅ MIN TJUGOÅRSDAG, då blev jag bitter igen. Tom. de lägsta förväntingarna är för höga, så jag väljer att tänka bort dessa dagar.

Tro nu inte att jag är bitter eller deprimerad, det är jag inte. Jag är bara inte så mycket för att fira julen, därav har jag heller inte rejsat runt till mina bloggvänner och önskat god jul, eller skickat ut några kort, eller mailat eller något. Det skulle kännas ganska onaturligt för min del.

Inlägg utan kommentarsfunktion.

Fredag

teatron22decFredag var kul! Gick från jobbet apasent, lyckades inte få något ordentligt gjort pga. sömnbristen. Kom hem, var lite grinig över att ingen jag ville leka med var partyvänlig eller i stan. Det ändrades. Sébastien, Kim, Martin och Jonny kom över och drack vin, i sällskapet var även Maria och Kjerstin.

Planen var enligt följande: Riche och sedan Grodan. Martin och Jonny (Jonny på bild) blev enligt sed griniga över att det kostade inträde som de snåla jävlarna de är, istället blev det: Först snabb runda på Riche, hämtade upp flyers till Magdas nya klubb, och sedan Teatron där Kornél var gullig som vanligt och fixade gästlista.

Det var dock inget som helst nerköp att gå till Teatron. Efter det drog jag och Jonny iväg på en svartklubb där de sålde gin och tonic i pyttesmå plastmuggar för 40 kr styck! Det blir dyrare än en drink. En drink skulle minst vara 4-5 gånger mer, och skulle alltså, enligt de måtten, kosta 160 - 200 kronor. FÖR EN GIN OCH FUCKING JEFFLA TONIC!

Sedan ville alla dra till Spy bar, det ville inte jag, jag vill ha en Spy bar-fri vecka, men jag velade lite. Istället åkte hela kompaniet hem till Damon på efterfest!

Sedan blev kroppen påmind om att jag varit uppe i nästan 48 timmar i streck och jag däckade som en gris. När jag vaknade hade jag mens. Och mensvärk. Jag har mått illa hela dagen och varit så uppsvälld att jag bara kunnit bära byxor i storlek 38, och jag har en storlek 32 i byxor annars! Sjukt!

Angående bild:

Alla bilder som blir tagna på mig ute på krogen speglar en tämligen kantig och dryg individ, jag hoppas att jag inte ser ut så när jag är ute. Det skulle dock kunna förklara alla konstiga mail och meddelanden jag får i stil med: "Jag såg dig ute, men jag vågade inte säga hej!" eller "Jag vet inte varför, men jag blev bara rädd när jag såg dig! Ska försöka våga nästa gång!".

Eller när folk, tillslut, gungar fram till mig på krogen, hejdlöst packade och utbrister:

"Jag haar shett dig fleera gånger, du e allsthid så shnygg! Men du verkar så läshkig så jag har aldrig sagt hejj! Hejdå! Ha en bra kväll"

Då blir jag förvirrad.

Det finns en möjlighet att jag faktiskt är intresserad av att prata med folk?

Jag är snäll och gullig!

Det konstigaste inom den här katergoin är väl förmodligen en kille jag har på MSN, som jag pratar med i princip dagligen, som bor i närheten av mig, är på Spy Bar hela tiden och ser mig där varje gång, samt ute på stan och aldrig vågar hälsa då han är rädd för att jag ska dömma honom eller att han ska störa mig med whatever I'm doing. Så han säger hela tiden att han sett mig och så blir jag lika sur varje gång för att han inte bara hälsar! Vafan liksom!

Bild från
www.stureplan.se

Pormasksömnglajj

Inatt gick jag aldrig och la mig. Jag fastnade i att titta på vacker konst och lyssna på bra musik. Pratade med en trevlig DJ från Spanien som hävdade att jag måste vara persisk. Jag borde åka till Spanien snart och besöka min bror i Madrid, jag börjar faktiskt sakna fanskapet. Jag borde åka till Frankrike snart också och hälsa på släkten där, men de är så jävla packade hela tiden att de får mig att framstå som nykterist. Ritade små saker jag ska trycka på tröjor, skrev lite texter.

Ja.
Sedan klämde jag imginära pormaskar i en timma ungefär, och därav totalsabbade jag min hud. Ni vet hur det är.

Nu är det dags att gå till jobbet, måste ringa Magda.

Om min partykväll råder som den brukar ikväll kommer jag alltså ha varit vaken i 48 timmar i sträck eller längre! Det var länge sedan sist, det personliga rekordet ligger faktiskt inte på mer än 3 och ett halvt dygn vaken. Det är lite jobbigt, då får man hjärtklappning.

Nu gör jag mig en liten espresso. Eller en väldigt stor espresso.

Kompisar!

acefriends

Ace har en väldigt fin sida på MySpace, nu med fyra av mina foton i rad!
Sånt ger mig små egokickar.

Fast det är ju egentligen Lina som tagit bilden på mig.

Glutenintolerans - Celiaki

Jag är så jävla dum i huvudet. Igår åt jag en hamburgare med helt vanligt bröd, utan att tänka på det, vilket är satans jävla skitdumt eftersom att jag är glutenintolerant - även kallat Celiaki. Gluten är ett protein som finns i vete. Har man Celiaki så innebär det att man måste undvika gluten i hela sitt liv. Förutom det tar det ca: 2-3 år för allt gluten att försvinna ur systemet, enligt vad jag hört, så jag känner mig så himla smart just nu.

Jag har blivit slarvigare och slarvigare med det där den senaste tiden och inte ens kollat så nogrant vilken öl jag dricker, trots att det bara är vissa som är glutenfria, t.ex. Carlsberg Export. Detta skulle kunna förklara varför jag har känt mig tröttare och grinigare än vanligt, då det är mitt mest tydliga symptom på Celiaki. Faktum är att jag gick på antidepressiva medel i flera år innan jag fick reda på det här, och kunde sluta med det när jag slutade äta gluten - eftersom att jag helt plötsligt mådde psykiskt bra.

En annan anledning till varför det är dumt att slarva är andra människor jag träffat som haft Celiaki som inte vetat om det eller slarvat. En av dem, en kund på mitt förra jobb, fick reda på att han hade Celiaki på följande vis.

Mannen i fråga hade haft problem med utslag till och från i hela sitt liv (även kallat hudceliaki) som ingen doktor lyckats sätta fingret på var det var (det är egentligen bara de senaste åren som Sverige börjat uppmärksamma glutenintolerans, eller Celiaki, trots att andra länder vet hur extremt viktigt och farligt det är) en gång kom han till en ung, kvinnlig doktor som trodde sig veta vad det kunde vara för något och bad honom komma tillbaka när de var i full blom för fullständig diagnos. Det gjorde han. Hon sa att det förmodligen var hudceliaki, och vips så började de undersökningarna. Han fick göra en rektoskopi (enda sättet att diagnostisera glutenintolerans, eftersom att det innebär att man har ett medfött fel i tarmluddet) och en massa allmänna undersökningar för att kolla resten av hans hälsa.

Hans lungor var helt förstörda och han behövde en lungtransplantation, det är nämligen vanligt att glutenintoleranta, som får i sig små eller stora mängder av gluten, långsamt bryter ner sina organ vilket leder till död.

Han fick till slut sin lungtransplantation. Det gick som det brukar, dvs. att han har en fjärdedel av en normal människas lungkapacitet. Han ligger mestadels ner, eller går långsamt, men han blir andfådd av vad han än gör och kan inte leva ett normalt liv. Vanliga promenader är helt uteslutna, och flygcertifikatet han alltid drömt om att ta var en dröm som spolades bort kvickt och brutalt.

Han kommer förmodligen inte leva så fruktansvärt lång tid heller, kroppen stöter bort lungor snabbt.


Jag brukar försöka informera folk om det här så mycket som möjligt, då jag vet att många restauranger slarvar med gluten just därför att det väldigt sällan syns direkta symptom på en glutenintolerant, speciellt om det är små mängder. Men det är inte ofarligt bara för att det är lite gluten, det leder fortfarande till ett helvete, det tar bara lite längre tid än med en aggressiv allergi.

Om du är intresserad av att läsa mer, gå in på
Svenska Celiakiförbundets hemsida.

En vit jäkla T-shirt

Jag är ingen jeans och T-shirt tjej.
Jag äger inga blåjeans. Har aldrig köpt ett par i hela mitt liv.
Jag äger två T-shirts. En med en skitstor glänsande fisk på och en där det står "I <3 ME".

Nu till saken, till frågan, till det stora mysteriet.

VAR någonstans kan man hitta vita T-shirts som inte är av sketarutten kvalité (ingen tjock bomull som krymper efter första tvätten, vars ärmar blir små äckliga korvar) och inte kostar 600? Var? Finns det? Finns det ställen där man kan köpa dessa enkla tingestar?

Jag ska göra T-shirttryck.
Eller rita på dem med textilfärg.

Louis Vuitton med Scarlett Johansson

Jag vet att ni alla gillar den, men jag kan inte hålla mig längre - och kanske just därför.

Jag avskyr Louis Vuittons nya reklamkampanj med Scarlett Johansson.

När jag först hörde om deras sammarbeta så tänkte jag: "Jippie, anrexiaidkarna Louis Vuitton, som tom. modiferar Kate Moss kropp smalare på det mest groteska vis, väljer ut en av de få kvinnorna i dagens spotlight som inte uppfyller det anorektiska idealet!"

Scarlett Johansson är smal, men hon är inte anorektisk. Hon har stjärt och hon har bröst och hennes midja är inte mindre än hennes huvud. Jag anser att hon är sanslöst vacker och har en fantastisk utstrålning och jag önskar verkligen att det fanns fler som henne bland modevärldens gullegrisar.

Men vad gör de med denna sanslöst vackra, ickeanorektiska kvinna? Jo, de gör det här.

scarlett1För det första har de valt att trimma ner hennes siluett genom att kapa i ungefär mitten av hennes bröstkorg, den bör gå ut lite längre än till kanten av armen.

För det andra, armen har de kapat bort armbågen på, samt att vinkeln på överarmen är extremt ologisk och enbart skulle infinna sig på någon som, kort och gott, kom från yttre rymden.

Tredje, de har fortsatt på spåret at kapa bröstkorgen och bestämde helt sonika att ta bort hela hennes mage.

Med tanke på vilken vinkel hon sitter i är inte det där en naturlig svank i förhållande till benet, det skulle vrida ryggraden på ett tämligen smärtsamt och påtagligt farligt vis utifall att du inte råkar vara byggd av gummi, vilket jag inte tror att Scarlett är.

Bröstkorg - Svank - Ben, inte en mänsklig linje. Det ser ut som att de avlägsnat ett helt ben, tunnat ut hennes svank och minimerat hennes tidigare sk. rumpa som numer är en trosa med ett ben som råkar sticka ut från en svank.

Så smal är inte Scarlett. Vi brukar tacka för det. Vi brukar tacka för att hon ändå är en relativt frisk fläkt i dagens media, men vad Louis Vuitton gör i den här reklamkampanjen är att de tar Scarlett - som är fantastiskt vacker - och visar att hon ändå inte duger när de minimerar henne till storleken av en halv Kate Moss.

Och förövrigt så är det en ohemult dåligt utförd retusch, förmodligen något som gavs till personen i fråga för att de var någons brorson eller brorsdotter, för det är så buckligt och dåligt gjort att jag skulle kunna likna det med några av mina första retuscher jag någonsin gjorde.

Bilden på hennes ansikte där hon håller en väska, den är fin. Den ser dock absolut inte ut som ett foto, snarare en teckning, men det gör inget för den uppfyller ändå sitt estetiska syfte. Men den här bilden är dåligt gjort, etiskt sett hemsk och nu tycker jag än mer illa om Louis Vuitton än vad jag gjorde tidigare.

Och tro mig, jag var inte säker på att det var möjligt.

Här kan ni se alla bilder i fullt format:
http://www.scarlett-photos.com/displayimage.php?album=466&pos=0

Liten teckning


Den här teckningen gör sig väldigt mycket bättre i stort format.

teckningtjej

Den dyra kameran

Kameran jag håller i handen just nu, med dess lustiga attiraljer, kostar över 30.000 kronor. Den är mångt mycket bättre än min egen kamera. Det är även det en Canon, men en nyare variant i samma serie. Inte EOS 30D, utan EOS 20D. Min är en EOS 10D.

Den är också väldigt tung.
Det känns läskigt att ta ut den på krogen.
Gissa vem som ska vara spiknykter ikväll?

Jag kanske ska ta min egen istället, men hu, vilka satans fina bilder den här tar.
Om jag hade varit man skulle jag få ståfräs just nu. Vilken tur att jag inte är det.

Lördagen - Känslomässigt överstyrd

Inlägg utan kommentarsfunktion


Lördagen var konstig, överlag väldigt trevlig, dock.
Först sov jag i en miljard år, sedan shoppade jag julklapp och smaklös klocka samt lite annat krams med Thomas. Kom hem, hade lilla julafton med min storasysters familj. Efter det kom Magda över, vi drack vin, möte upp Jonny vid centralen. Gick till en klubb, från utsidan såg det ganska tomt ut, då valdes Ace, gratis, bekvämt och trevligt. Efter att vi varit där ett tag så går vi ut och röker.

Då dyker mitt senaste ex och mitt senaste snedsteg upp samtidigt, brevid varandra, båda vinkar aningen generat (exet snarare provokativt dock, då han verkar ha som kroghobby att göra saker which he knows will tick Hanna Fridén off) och jag vill spy. Jag hoppas att de ska springa iväg, det gör de inte, de går in. Som tur är slipper jag se exet, jag tycker verkligen alvarligt illa om honom, och jag är inte en ex-hatare, många av mina bästa vänner är folk som jag haft korta eller längre relationer med. Överlag kan jag inte sluta tycka om en människa bara för att attraktionen eller kärleken inte ligger kvar, jag avskyr enbart falskspelare och folk som betett sig genuint dåligt.

Det senaste snedsteget är en helt annan historia, dock. Vi hade en för ett tag sedan också. Jag kan inte påstå att jag blev kär i honom, däremot fick han mig, av någon sjuk anledning, att känna mig otroligt bra och avslappnad i hans närhet. Han skrattade vid rätt tillfälle, fällde cyniska och smådissiga kommentarer vid andra och var duktig på att ge mig komplimanger och han hade exakt rätt nacknyck. Det bästa var dock hans kramar. Jag gillade honom på en gång. Jag kände mig bekväm med honom, vilket jag i princip aldrig gör med någon i sådanna sammanhang om jag inte dejtat dem ett bra tag. Jag blev glad av uppmärksamheten, och helt oresonligt förkrossad när jag inte fick den. Därför var det sannerligen ett snedsteg, och inget som skulle ha utvecklats till något bra, och dessutom kan jag inte se att det var relaterat till kärlek. Jag skulle snarare relatera känslan till den jag fick när jag träffade David för första gången när jag var 14, som blev min bästa vän i hela världen på en gång, med enda undantaget att jag faktiskt var attraherad av den den vars namn jag inte kommer nämna.

Men det hände lite saker, så istället för en väldigt bra och varm känsla så utvecklades det hela enbart till ett ofantligt stort ångestmoment. Inte på Ace, utan innan. Varje gång han kom fram och pratade på Ace så kände jag mig illa till mods, dock så verkade det inte alls vara jämförtbart med hur illa till mods han verkade känna sig.

Igår sa jag upp kontakten via mail, jag är bra på att klippa folk. Det händer plötsligt, och jag ångrar mig aldrig. Dock, till mitt försvar, så brukar jag försöka göra situationen god och verkligen försöka hårdare än de flesta innan beslutet tas.

Ångesten gick dock att maskera för både mig själv och omgivning med öl, vildsint dans och gott sällskap. I slutet av kvällen åkte jag, Jonny och Britta hem till mig. På perrongen vid Hötorget springer vi på exet och snedsteget igen. Mitt ex slänger slängkyssar, snedsteget tittar fram under luggen och vinkar, han ser besvärad ut. Hemma somnar jag, Jonny och Britta i min säng. Att sova med vänner är gravt underskattat.

Enda problemet med det är att jag exempelvis enbart kan känna mig bekväm att kramas med en manlig vän i sängen, problemet med det är att den manliga vännen kanske tolkade sovandet som något annat. Problemet med det är att det i vissa situationer faktiskt lett till något då jag tänkt: "äh, whatthefuck, det kanske kan fungera, något finns ju besvisligen där, så det kanske funkar!" vilket det självklart inte gjort, blivit jobbigt, och man kunde ha undsluppit vissa situationer, som orsakar vissa känslomässiga reaktioner, vilket kunde ha unneburit att jag haft en god känsla för en, så länge det enbart handlade om vänskap utan fysiskt aktivitet, underbar människa.

Antingen tycker de om dig för mycket eller helt enkelt för litet.

För litet känns ovant, och det var inte det minsta spännande.Jag hade fortfarande apakul på Ace, toalettdörrarna luktade nytt trä, det var fint. Britta var jättefull, jag var lite mer full än standard (trots allmän uppfattning så brukar jag faktiskt inte vara extremt tankad på krogen, det händer då och då, oftast på vardagar dock). Bilden kommer från
Aces MySpace.

ace3

Inlägg utan kommentarsfunktion

Sydsvenskan - Inte längre fylld av synd

Freudianska felsägningar är roliga, och jag är duktig på dem. Freudianska felläsningar är jag dock bättre på.

Här är intervjun i "Sydsvenskan":
http://sydsvenskan.se/nojen/article204036.ece

För att förtydliga, Maddox dissar alltså precis allt, kvinnor är inte, på något sätt eller vis, en speciellt utsatt grupp i hans skrivande. Han driver mestadels med sig själv, sin ofantliga manlighet och hans kulor som kan liknas vid solens storlek. Att hans texter då skulle vara kvinnoförnedrande kan jag inte se som ett vettigt resonemang. Kan man inte skoja något om kvinnor så kan man heller inte kräva jämställdhet, för det är inte jämställt att freda en specifik grupp. Anledningen till varför man inte kan freda specifika grupper är för att det skapar bitterhet hos andra grupper.

Jag kan heller inte se varken Arne Anka eller Rocky som kvinnoförnedrande, isf. anser jag att t.ex. Nemi är mer kvinnoförnedrande. Charlie Christensen och Martin Kellerman driver faktiskt, ärligt talat, mestadels med sig själva och den typiska, sluskiga bilden av män. Lise driver med bimboroller, kvinnors tävlande mot varandra och hennes huvudkaraktär är smal som en pinne med stora, runda boppar som sitter högt som en vanlig människas nyckelben.

Det är tacksamt att driva med sig själv och sin egen grupp, det är mer acceptabelt. Om en man gjorde Nemi skulle jag nästan svära på att den dömdes ut direkt, precis som att Arne Anka skulle dömas ut direkt av antifeminister som en manshatarserie som framställde alla män som nersupna, griniga manschauvanister.

Lås oss skoja om kvinnor också, det innebär inte att vi blir kängade i röven. Det innebär att vi också får vara roliga och ha självdistans, precis som männen.

Självdistans hos kvinnor tolkas alltför ofta i dagsläget som att kvinnan har ett dåligt självförtroende, det är illa, när det hos män tolkas exakt tvärtom. Iaf. i fall där det handlar om kvinnans utseende som vi alla vet ska vara ett känsligt ämne för oss, vilket vi förövrigt blir uppfostrade till att tycka. Låt oss skoja, för fucks sake!

14 december 2006

14dec06Det är torsdag. Jag är bakis.
Alla är förvånade.

Igår gick jag till Spy bar för att supporta Ron och Arvid när de DJade, de var bra! Träffade alla i popkretsen som jag inte träffat på sjukt länge, inklusive Johan som varit spårlöst försvunnen ett tag! Jag blev hemskt glad över att se honom och vi tog igen oss fram tills klockan 7 på morgonen ungefär, vilket var mindre trevligt sedan när man fick hasa sig upp vid 9 för att gå till jobbet.

Spikade med Carl M. Sundevall att jag ska fota på Nacht imorn, det är säsongsavslutning! Sista chansen att blanda det extravaganta, det utflippade och det helt enkelt snygga och fashionabla på ett tag. Nu ska det bli seriöst modereportage med intervjuver, svendyrt objektiv och en ännu dyrare och bättre kamera än min Canon EOS 10D som jag vanligtvis använder.

Om allt går som det ska iaf, det borde det. Jag försöker uppmuntra
Lina till att hjälpa till!
Dagens outfit

Tröja: Hm, Brunogallerian (typ 40 spänn!)
Klänning: Hm (äldre)
Strumpbyxor: Åhléns (äldre)
Lackskor: Second hand, Myrorna.

Idag har jag köpt en helt utfreakad klänning på Röda Korsets second hand på Östgötagatan. Den ska ni få se bilder på. Och den kostade 130, för de gör samtliga av deras festklänningar. Billigt!

Gratisgen

Nästa person som spammar bloggen med reklam för Gratisgen blir blockad, jag tar bort all typ av spam, oavsett svensk eller engelsk.

Avstånd

Jag tar avstånd från ätstörningsdebatten, detta av anledningen att jag är trött på att få kränkande inlägg ang. min vikt i bloggen. Ett inlägg, två inlägg, tre inlägg - Ingen fara, men när det når det läget att man får höra det varje dag blir det i faktum väldigt nertyngande.

Jag vill inte behöva sitta och moderera alla inlägg, därför ber jag snällt: Undvik den typen av kommentarer, det är lika otrevligt att säga sådant till mig som det är att säga saker om en person som är överviktig. Och om jag fortfarande skulle ha haft anorexiabulimia som för senast 1-2 år sedan skulle det dessutom innebära att det var stjälpande, inte, på det minsta lilla vis, hjälpande.

Och då vill jag även inflika detta: Ingen av er kan överhuvudtaget veta om jag är frisk eller inte, det får man ta på ordet. Därför finns det en ännu större anledning till att låta bli.

Men värst av allt är det när folk skriver kränkande inlägg just om det, eftersom att det innebar en kamp på 7 år att bli frisk, och man får otroligt otrevliga och misstroende inlägg från folk som, av någon anledning, verkar vilja sjukdomsstämpla och inte för sitt liv kan tänka sig att något faktiskt är sant. Alla de människorna borde också veta, utifall att det var menat som något gott, att det enbart är dåligt. Vad för anledningen ska missbrukaren ha att bli bättre om den fortfarande blir stämplad som missbrukare av sin omgivning, oavsett vad?

Ingen.

Kommentera inte det här inlägget i något annat inlägg heller, skicka ej heller några mail. Det första ordet får även bli det sista, det här är nämligen inget som är upp för debatt, utan det är min önskan och mina känslor. Be inte om ursäkt, peppa mig inte, fördom det inte och tänk inte på det.


Ego

portrett2

Lite äldre, egocentrisk teckning som var en del i en konstutställningen förra året.


Arbetsprov, The illusionist, bokomslag

Jag är extremt sömning, och jag fattar inte varför, vid den här tiden på dygnet brukar jag fortfarande vara pigg och alert. Bubu.

Jag var möjligtvis för trött för det här omslaget. Tanken är att det ska vara lite rörigt och kackigt, men fortfarande fint. Jag är skeptisk till spetsen såhär i efterhand. Vi får se imorn, helt enkelt. Klicka klicka för större version! Hacka inte ner på engelskan förresten, jag skyller på tröttheten. Det är dock lite skumt att känna att man för första gången i sitt liv faktiskt skriver bättre på svenska än engelska, som förut.Gah! Idag har jag fått jättemånga mail från folk som gnäller om att jag ska lägga upp bilderna från i fredags. Jag klarar inte av tjat och krav, då blir jag sur och grinig och då skjuter jag på det av ren princip. Enbart jobbet får ställa den typen av krav.

Förövrigt, så nej, ett riktigt bokomslag går inte lika snabbt att göra. Själva jobbet är egentligen att försöka förmedla känslan i boken utåt, vilket kräver en del tänk. Här har jag tur, jag behöver inte fundera ut någon annans tankar, då är det i princip bara att sätta sig ner och bygga.

Visitkort

rosJag avskyr att göra visitkort.

De blir aldrig smakfulla. De blir plottriga, utspårade små lik till pappersbitar.
Det är aldrig något som helst problem när jag gör visitkort åt någon annan, men jag ska alltid spåra med mina egna grejer.

Mina visitkort från i somras var fyllda av blommor i tonat blått.
Precis som min portfölj från i somras som jag begravt.
Jag brukar tycka att de är jättefina precis när jag gjort dem (vilket brukar vara ungefär 04:00 på natten, ehem) men sedan glor jag på dem.

Och glor lite till.

Och sedan lite till.

Och bara: "Jaha, det är därför de aldrig ringde upp på det där jobbet."

Nu gjorde jag ett enkelt med en röd ros.
Det blev också fult.
Jag måste ha nya visitkort.

Ljus foundation

Igår gick jag ut för att söka foundation (vilket jag faktiskt har ibland till fest) som vanligt var planen att köpa den från Face som är den närmsta min ljusa hud som går att finna, men fortfarande är för mörk. Med en massa jobb går det dock att få den att fungera. Gick in, sa att jag ville ha den ljusa och gula concealern. Sa att jag ville ha deras ljusaste foundation.

Kom hem.
Och eh?

De har tagit tillbaks Snö! För några månader tog Face bort sin foundation Snö ur sortimentet och avlägsnade den från alla butiker, men det här måste uppenbarligen tyda på att de ångrat sig, vilket jag skattade mig mycket lycklig åt då den faktiskt matchar min dödbleka hy (de andra jag vet som använt den har nämligen antingen varit 1700-talsrolspelare eller goter, så den är blek.)

Så grattis, alla blekisar, den är tillbaks!
Nu hoppas jag bara att Helena Rubinstein någon gång ska ta tillbaks sin, för det var den bästa som någonsin fanns.

Tjuvlyssnat - Omslag

För att fira att Blogg.se fungerar igen börjar jag med inlägget som jag ville skicka hela dagen igår.

tjuvlyssnatomslag

Här är omslaget jag gjorde för Tjuvlyssnat, boken kommer ut i ungefär mitten av Januari.

Mer info kommer att finnas på
www.tjuvlyssnat.se och förmodligen på Damon Rastis egen blogg!

Jag hoppas ni gillar det! Det är nämligen redan i tryck!

Arbetsprov - Din jävla apa, bokomslag

Ni får något nätt och ganska oseriöst, dock fruktansvärt mycket i min egen smak.

apa

Om ni klickar på den här bilden till vänster så får ni se hur ett orginal till ett kartonage ser ut! Det tycker ni säkert är jätteintressant, eh.

Nacht - sista för säsongen!

Sista Nacht för säsongen på Spy bar, freaks och fashion! Mest härliga freaks.


byline


Tack till alla som ställde upp, ni var jättefina! Kornél Kóvacs DJ:ande var dansant och roligt, och jag vill höra mer musik med noiseintro! Jag skiter i att alla högtalarsystem ryker, det finns inget som sätter igång partyandan som högt jävla skrän. LUSTMORD.

Nästa gång jag fotar är det en väldigt specifik sak jag ska tänka på: LÄGRE ISO. Jag ska önska mig en ny kamerablixt i julklapp. Lycka till att få en. Gnuögh.


Arbetsprov

tjohoerJag sitter och gör arbetsprover till de nya, möjliga jobben. Det känns surrealistiskt. Senaste gången jag gjorde ett arbetsprov var när jag sökte till Bild o Form i Eriksdalsskolan i slutet av lågstadiet!

Jag har aldrig gjort det till ett jobb.
När man börjar jobba tidigt tar man skitjobben, sedan tar man varje liten möjlighet att visa vad man kan. Så fort någon har det minsta lilla problem kängar man sig fram och rycker åt sig datorn burdust innan någon annan som arbetat längre, kommer fram, samt att man tar sin extratid till att ta samma jobb som någon annan gått igenom, men gör det bättre, från scratch, of course.

Det fungerade väldigt bra.


Så jag har aldrig gjort ett arbetsprov.
Jag gör ett bokomslag som jag kallar för "Din jävla apa."
Det är apor på det.
Jag gillar apor.
Och fiskar.

Överexponering är roligt.

Italien portar modeller med för lågt BMI

Sorry, jag kan inte hålla mig borta från debatten helt trots att jag försökte, men ni som missat det förtjänar att få ta del av det. Heja Italien!

http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_14283086.asp

Arbete

Det är lite segt med uppdateringar, anledningen till detta är att jag för tillfället lägger mina få lediga stunder på att söka jobb. Det grafiska företaget jag jobbar med har nämligen mer och mer ändrat inriktning det senaste året, vilket jag inte kan påstå att jag trivs med, då det innebär mer orginalande och tryckteknik än förut. Mitt kompetensområde ligger i alla former av bildbehandling, illustration och formgivning - att sitta som orginalare helt plötsligt pga. företagets omprioriteringar känns inte kul, det är som att gå flera steg tillbaks i karriärsstegen utan att man själv sabbat något. Detta har iaf. inte inneburit något ändring i lön, vilket är bra, men jag har väldigt svårt att finna motivering till att gå till jobbet när det handlar om saker som man mestadels trodde att man lagt bakom sig.

Så jag söker jobb, olika jobb finnes, arbetsprov och CV skrivs. Jag hade tänkt mig en halvtidstjänst så att jag kan syssla med andra saker frilans, och på så vis sänka tiden på dagen jag jobbar, men det får man se, flextid skulle också vara trevligt, lite mer än det jag har nu, men jobbar lite för mycket gör jag förmodligen.

När arbetsgivare får för vana att ringa klockan 00:00 på natten för korrfel, ändringar och dylikt så inser man faktum: Då jobbar man för mycket, det har iof. samtliga människor jag umgås med påpekat konstant de senaste två åren, men det är först nu jag har börjat inse sanningen själv.

Men jag gillar att jobba?

Sydsvenskan - Intervju

Idag ska jag tydligen vara med i Syndsvenskan, jag har dock inte sett det själv (eftersom att jag inte har tidningen i Stockholm) men läst artikeln before hand. Det handlar förövrigt inte om mode, utan om påstått sexistiska texter som jag lämnar mina egna åsikter om i egenskap som uttalad feminist.

Grattis Kattis, 30 år!

grattis

Gå och gratta henne på hennes
underbara blogg!

Ace

Ace!

Här är fotoresultatet från Ace från i lördags. Ni som inte kom med - det är inte erat fel, jag fick gigantiska problem med fokuset på kameran under kvällen, ett fel som jag under gårdagen lyckades åtgärda. Tack till alla som ville ställa upp på foto! Om någon ångrar sig, droppa ett mail och jag avlägsnar bilden.

www.klubbace.se

heder

Dessvärre var modeklimatet på Ace i lördags lite snålare än vanligtvis, därför blev mängden bilder begränsade. Hellre kvalitet än kvantitet.

Förutom vad gäller min egen garderob, förstås.

Herdersplatsen går till den skitglada, dansanta bruden som lyckas se classy ut trots den komplicerade minen, karismatisk och fotogenisk som få, you go girl!

Lalalalaala

Inatt drömde jag att jag och en ytlig bekantskap var väldigt vackert superduper jättekära i varandra. Vi satt hemma hos några gemensamma vänner, vi hade alla åkt ut på landet för att ha en fin helg utan vilt festande, utan bara skönt sommarhäng på verandan med filmkvällar med många, stora kuddar. Jag och han var ledigt klädda, de andra vännerna var lika uppstyrda som de alltid är på krogen.

Han och jag satte oss och pratade. Spillde helt plötsligt våra känslor för varandra. Vi log blygt och glatt mot varandra och höll händerna och var sanslöst lyckliga. Vi älskade båda varandra, det fanns inget bättre i hela världen. Vi berättade för våra vänner om vår kärlek. De knäppte händerna, log brett och lovordade oss och kärleken.

Fast han hade flickvän, det har han i verkliga livet också, tror jag iaf. Vilket var ett problem, men han trodde att hon bara skulle bli lycklig över vår vackra kärlek och önska oss all framgång i livet.

Sedan vaknade jag.
Och drömmar är starka.
Om några dagar kommer fantasikänslorna vara bortblåsta, men just nu är jag kär och lycklig och olycklig på samma gång pga. något som aldrig skett, aldrig kommer ske men som var så verkligt som det bara kan bli. För känslan av kärlek är aldrig falsk, oavsett om det hände på riktigt eller inte.

Jag törs inte träffa honom nu.Trots att allt igår var gratis så blir det ändå en väldigt dyr utekväll med tanke på att jag inte orkat gå till jobbet idag.Nu ska jag försöka samla tillräkligt med energi för att gå och snyta näsan.

Guldfisken

Problem på server orsakade dubbelinlägg samt att vissa kommentarer kom i ca: 50 upplagor.

Guldfisken

Problem på server orsakade dubbelinlägg samt att vissa kommentarer kom i ca: 50 upplagor.

Guldfisken


Problem på server orsakade dubbelinlägg samt att vissa kommentarer kom i ca: 50 upplagor.

Organisering

Jippie, lite organisering bland allt junk samt rejäl utrensning bland smyckena, hattarna och perukerna. Jag känner mig som en liten karnevalartist. Jag har skaffat krokar som jag satt upp längst väggen och lite andra diverse anordningar, så nu är alla halsband, väskor och nästan alla armband och hattar upphängda! Jippie!


Nu ska jag köpa lite svart liggunderlägg, skära ut någon dekadent och läcker form, fästa på väggen och sedan fässta alla mina örhängen i den, som en läcker liten tavla.

Den kommer få bli ganska stor, med andra ord.

Kroken ur serien Leksvik från Ikea är verkligen eminent både för armband och hattar. Samt ser helt okej ut.

Fildelaren X 2

Jag fortsätter på "filderas" svar.

"Hmm, jag tycker fortfarande att du är konservativ i din syn på fildelning. Om största delen av Sveriges invånare numera tycker det är helt ok att dela ut musik så får musiker hitta andra vägar att leva på sin konst eller skaffa ett jobb sidan om."

Att något är socialt accepterat ser inte jag som ett argument för att det är rätt. En gång i tiden var kvinnomisshandel och barnmisshandel en del av vardagen, det var inte rätt för det. En gång i tiden ansågs slavmisshandel vara accepterat, men vem kan säga att det är rätt? Att något är socialt accepterat är därför, enligt mig, inte ett argument.

"Själv anser jag att det inte ska vara en självklarhet att leva på sin musik på det vis som många musiker gör i dag. Mozart sålde inga skivor, han hade konserter och är än i dag en av våra mest kända musikskapare. Det är tekniken som gjort det möjligt att sälja sin musik, nu gör tekniken det svårt igen. Kanske är vi på väg mot ett nytt 1400-tal ;-)"

Mozart dog tidigt och blev begravd i en massgrav pga. fattigdom och utstötthet. Läs på historian om Mozart och du hittar många anledningar till varför en artist inte bör arbeta gratis.

"En sann konstnär lever för konsten inte på den. Du som bloggare är ju ett utmärkt exempel på en konstnär som inte lever på sin konst utan för den."

En konstnär ska alltså behöva göra dubbelt så mycket arbete som alla andra? Varför? Är det pga. att en konstnär förutsätts älska sitt jobb så otroligt att den inte behöver varken mat eller husrum, eller är det kanske staten och skattebetalarna som ska betala detta? Om en annan person får nöje utav sitt arbete, kanske en läkare t.ex. för att de får det ofantliga nöjet att bota de sjuka, ska det alltså åläggas som krav att de ska arbeta gratis?

Vi kanske ska lägga krav på alla att de ska arbeta inom ämnen de varken trivs med, eller är dåliga på, för att de faktiskt ska få någon lön överhuvudtaget? Om någon trivs det minsta lilla så kanske du tycker att de inte förtjänar att få lön? Bra, vi går enligt ditt argument, och sätter alla inom arbetsplatser de fullkomligt suger på och hatar (annars ska de inte få lön) och sedan ser vi vad som händer i samhället. Masssjälvmord?

Om du får nöje utav en annans arbete, varför kan du då inte bara betala för det? Vad är problemet, varför tycker du att du har rätt till att unyttja folk och använde deras arbeta gratis? Svarar du så kräver jag att du svarar på varför du har rätt till andras arbete gratis.

"Jag är ledsen om jag förolämpade dig men jag ser inte dig som en person utan som en blogg."

Jaha. Tack så mycket. Jag har ont i magen just nu och är trött och hade tänkt sova. Jag är i allra störta synnerhet en människa. Tänk efter.

"På senare tid har jag läst en del artiklar i din blogg som jag har upplevt som konservativa och bittra. Detta förknippar jag mer med sura kärringar än med unga modeintresserade tjejer."

Det här är ingen som helst ursäkt för att komma med förolämpningar. Var konstruktiv. Jag är politiskt angagerad och därför kommer du alltid att se kritik från min sida riktade åt samhället och sättet vi beter oss på. Att du däremot använder ord som "sura käringar" och "modeintresserade tjejer" ser jag som en otrolig konservatism från din del, och att du snarare, framför att faktiskt ha en ordentlig åsikt i ämnet, har ett behov av att dra alla över en kamm i ren hävdelsesynpunkt.

Grattis återigen för att du är extremt modigt anonym. Lämna din E-mail och fullständigt namn om du faktiskt vågar stå för det du säger, men det förefaller mig som så att du enbart är extremt bitter och konservativ i dina själviska åsikter och har ett behov av att hävda dig gentemot andra men inte vågar ta gensvaret.

"Du tycks själv inte lägga dig på en speciellt hög nivå.

Tänker på att du formulerade dig så här innan: "Så, knulla dig själv i röven och gå någon annanstans din otrevliga jävel. Ett nej är ett nej, acceptera det."

Var det som triggade igång min krokodilhjärna"


Nej, jag antar att eftersom att jag är en "blogg" och inte en människa att jag inte har rätt att reagera negativt mot folk som beter sig illa. Eller du tycker kanske att man ska uppmuntra folk som beter sig illa genom att inte kritisera dem och därför låta dem bete sig illa mot fler, och därav såra en hel massa människor? Om den här människan tjatade och börja svära åt mig bara för att jag inte ville skicka honom en låt, vad tror du att han gör annars?

Men det är klart, du är ju värre än vad han var själv, så du har kanske svårt att se kopplingen. Du spårade nämligen på mig pga. att jag sa en sak till någon som betedde sig otrevligt mot mig, vilken som helst rätt har du då att kritisera att jag sa till en person som gick på mig direkt? Försök vara konsekvent, för det där förefaller, ärligt talat, bara som extremt löjligt.

Alla ni som kommer hit för att se det här är extremt roade, jag hoppas ni får nöje utav konversationen. Och den modiga anonyma individen. Nu ska jag sova, ursäkta mina trötthetstypos.


Krogfoto

Det är både roligt och jobbigt att fota på klubbar. Det roliga är att man träffar en massa folk som man småsnackar med och de flesta blir glada när man frågar om man får ta en bild. Vissa blir blassé och säger "Jaha, okejdå" då fotar jag dem i regel inte, jag ser det nämligen varken som att de gör mig en tjänst som blir fotade, eller att jag gör dem en tjänst som fotar - utan snarare att man gör en sak tillsammans som både ska ha nöje och nytta utav! De som är blassé blir överlag sedan ganska purkna när man i det läget väljer att vända på klacken, vilket är underhållande. Man kan väl säga ja tack om man vill! Dryg attityd har jag alltid sett som extremt oattraktivt.

Den sämsta faktorn med att fota på klubbar är de som blir arga över att man inte fotar just dem. Folk har svurit åt mig, kallat mig för bitch, snackat skit om mig och en person har tom. lappat till mig på armen när jag sagt: "Nej, tyvär, det är inget vanligt krogfoto utan det handlar om att dokumentera stil och mode, annars skulle jag gärna fotat dig." Han blev jättearg! Sedan har folk en tendens att komma och förstöra i bilden när man ska fota två pers tillsammans, och ställa sig med dem. Då brukar jag artigt be dem att avslägsna sig, det vill de oftast inte. Då får jag ta till en sur min och stirra på dem ett tag, då blir de sura eller ledsna.

Det är dock inte mitt fel, för jag ber dem artigt först några gånger, vägrar de som får de minsan hantera en bitter blick. Det är som att någon skulle komma in på mitt jobb, rita en massa streck på en av mina teckningar (och därav förstöra den) och sedan tycka att jag var dum i huvudet som blev arg för att de förstörde mitt jobb!

Jag undrar om det ör ölen som gör det eller om det är ett gerelbundet beteende hos vissa?

Mailidiot - fildelning

Sånt här brukar jag inte göra, men jag blir så himla upprörd över den här människans fullkomliga idioti. Mina svar står i kursiverat.

Ämne: running

up that hill

Jaha. Kul för dig.

haha haha nja,,menade kate bush låten ,,men de gick förbi,,du har möjligtvis inte hounds of love som ja g kan kapa

Jaha! Förlåt! :D
Nej, tyvär, jag är ingen fildelare!


nä ja mena genom msn om du har den alltså

Det är också fildelning!

nä de ju som spela in band till kompis ,,ju

Nej, det är olagligt och kallas för privatkopiering. Det är olagligt att spela in band till kompisar också!

du fattar ju inte ,,en fuckn skiva ,,good music,,,,var ska man höra bra låtar då

Men sluta vara otrevlig. Jag har sagt nej. Jag tar inte att du försöker uppmana till brott och om du skriver till mig igen så anmäler jag dig till Crew här, det är nämligen förbjudet att hålla på med sånt på Helgon, for your ”fucking”, om man ska använda ditt otrevliga ordalag, information.

Så, knulla dig själv i röven och gå någon annanstans din otrevliga jävel. Ett nej är ett nej, acceptera det.


Alltså. Folk som fildelar för att de vill hitta ny musik, fine, tycker jag, jag har inga moraliska problem med det även om jag inte håller på med det själv. Däremot så ska alla veta att det är olagligt. Om lagen är felaktig eller ej får folk tycka vad de vill om, men alla måste ändå fatta att det är olagligt och att förneka detta faktum är att göra sig pinsamt jävla dum.

Däremot så har jag jättestora problem med folk som redan vet att de gillar en artist, har möjlighet till att köpa skivan, men inte gör det bara för att de KAN få den gratis och därav välja att prioritera andra saker som de inte kan få gratis, t.ex. nya tuffa kläder, sprit eller prostituerade. Vad vet jag.

För det är den typen av beteende som gör så att folk som JAG, dvs KONTSNÄRER (TARARARASTOLTHETSTROMBOM) svälter, blir deprimerade, måste ha trettiosju olika jobb, blir alkoholister och slutligen tar livet av sig eller får svårartad klamydia i hjärnan.

Bajs.

If you like it, if you can afford it, buy it.

Vad roligt det skulle vara om man kunde utnyttja alla människor för gratisjobb, slavhandel, fast utan krav på att ge sina slavar mat! Galant.

Musikbibliotek

Retrobågar, Spectacles of Africa, kom med ett väldigt gott förslag ang. debatten om fildelning.

"Jag har aldrig laddat ner musik från nätet, men jag lånar e-böcker på biblioteket. För det betalar biblioteket 20:- till förlaget eller vem det nu är som får pengarna. Jag betalar ingenting. Bibliotekslån är gratis. Efter 28 dagar raderas boken från min IPAQ. Man kan låna om den hur många ggr som helst. Jag kan låna boken samma dag den kommer ut. Gillar jag boken, så köper jag den oftast. Kanske kunde man göra ngt liknande med musik. Utvecklingen inom musikbranschen kan inte stoppa upp. Den måste följa bokbranschen, efter hardcover kommer pocketbok som sedan reas."

Inte bara snygga bågar, dessutom goda tankar!

Män i glasögon


Jag har alltid tyckt att det är extremt snyggt med män i glasögon, förusatt att det är rätt bågar såklart. Här lekte mina såta vänner med några bågar från Retrobågar, el. Spectacles of Africa, och de är så satans snygga! Och jag kommer fortsätta prata om dem, för de gör ett himla bra jobb (gå in på bloggen och läs) och tillför dessutom skönhet till vår vardag, eminent!

Elias, Martin, Toni, Johan och Sébastien, alla i helt olika bågar. Skaffa, skaffa, skaffa nu!

glasogon-mindre

Martin och Toni: Min mejl har bråkat, jag tog mig friheter :O

Kristian Russell - Konst som muntrar upp dig i din höstsnuva

Jag är vulgärt jätteförkyld. Det tycker jag inte om. Då blöder jag väldigt mycket näsblod och får ont i lungorna. Men jag är tillräkligt pigg för jobbet, iaf! Så jag ska inte gnälla!

Du är säkert också förkyld.
Kanske så mycket att du sitter hemma och har det vulgärt tråkigt.

Då kan du titta på Kristian Russells konst istället!

www.kristian-russell.com

Musikbibliotek - Musikwebb.se

Mikey tipsade om ett bibliotek, nämligen www.musikwebb.se, där man kan låna hem musik!

Mikey säger att Stockholms bibliotek t.ex. tyvär inte är med, men säger att det går bra att skaffa ett bibliotekskort i t.ex. Uppsala eller närliggande grannkommun!

Besök även Mikeys blogg Diegesen som främst handlar om litteratur!

Stockholm Street Style - Sebastien

sebastienDet är så kul att min vän Sebastien blev stoppas av Stockholm Street Style! Jag tycker att ni ska gå in och lyssna på hans band Cinemascape också!

http://www.cinemascape.se/

11 december 2006

11dec06Dressed down and very, very förkyld.

Dagens outfit

Stora glasögon med tjocka bågar: Björn Borg. Från
Retrobågar el. Spectacles of Africa.
Skjorta: The shirt factory.
Midjehöga hängselbyxor (stildetalj: för korta): HM, Brunogallerian.
Kängor: Dr. Martens Air Wair.

Glasögonen är verkligen underbara, jag måste bara sätta i nytt glas i dem så att de matchar min styrka. Jag hade nog tänkt slänga på min mor eller någon annan en hög glasögon när de besökar Polen, jag har vissa fördomar om att det bör bli billigare då ALLT är skitbilligt i Polen!

EMESEN:

Martin K säger:
Jag är glad att jag har fått ett litet jobb. ^^
Hanna Fridén säger:
Ja!
Hanna Fridén säger:
HEJA MARTIN HEJA MARTIN!
Martin K säger:
^_____________^
Martin K säger:
Jag kommer ha råd att äta mig RIKTIGT FET!
Hanna Fridén säger:
Eller supa små läckerbitar under bordet och sedan flå dem levande och bära deras skinn!


Men det tyckte inte Martin lät lika kul.

Som ni förmodligen märker så är blogg.se väldigt, väldigt dåligt just nu. Jag försökte posta det här inlägget vid 19.00, typ!

Guldfisken

hannasvenner2

Blogg.se har varit väldigt, väldigt dumt.
Det gör mig väldigt, väldigt ledsen.

Illustration till Käthe!

OH! Käthe har lagt upp illustrationen som jag gjorde till hennes sida www.gravtest.se på sin blogg nu! Spring och kika! Inte bara för illustrationens skull, utan även för hennes fina blogg.

Käthe's modeblogg

Fildelning

fildelare:

"På sista tiden har du börjat låta mer och mer som en konservativ gammal bitter kärring.
Lev på 2000-talet."

Fin kommentar i bloggen. I min vetskap är det bästa sättet att faktiskt omvandla en persons åsikter att argumentera för sin sak. Att bete sig löjligt, omoget, och dessutom vara modigt anonym när man gör det, och lämna förolämpningar är om något ett sätt att förstärka den andra individens redan rådande åsikt.

Mig veterligen var den enda fildelaren jag förolämpade han som var dum i huvudet och inte respekterade ett nej, att bemötas av förolämpningar för att man framför en åsikt är som att leva på 1400-talet.

Men här får ni riktiga argument till varför jag anser att fildelning är fel.

Många anser att det är okej att ladda ner för att företaget, och artisten, drar in mycket pengar på musiken. Nu måste vi tänka efter här, vad är ett företag? Ett företag har en stor samling människor som jobbar tillsammans. Inom musikbranschen, precis som i mode och mediabranschen, finns det många gratisjobbare och extremt illa betalda arbetare, sedan sträcker sig löneskalorna hela vägen.

Nu, om man låter bli att köpa en skiva, och istället laddar ner den, vem drabbar det? Drabbar det faktiskt det högsta hönset som drar in multum med stålar, eller drabbar det kanske möjligtvis främst de andra anställda som får sparken (dvs, blir utan pengar och jobb) när man måste göra nedskärningar? Möjligt att de högsta hönsens löner dras ner lite, men främst av allt så är det folk som blir utan jobb. Är det rätt att, om man har råd, att prioritera t.ex. kläder och öl framför att köpa en skiva? Är det viktigare att man själv ska kunna njuta så mycket som möjligt utan att ge så mycket som möjligt tillbaka än att andra faktiskt har en försörjning?

Nästa argument, det är ett bra sätt för små artister att spridas.

Ja, jag håller med, det är det verkligen. MySpace t.ex. är ett väldigt bra exempel på det hela. Dock så bör det vara upp till var och en om de vill arbeta gratis eller inte. Om en artist känner att de vill sprida sitt arbete gratis på det viset så tycker även jag att det är ett fantastiskt bra alternativ, men jag skulle inte tvinga på någon att välja det alternativet om de inte vill.


Det här är mina åsikter, ni får gärna kritisera allt ni tycker är fel och framföra egna argument. Men från och med nu så kommer allting som bara är förolämpningar, eller saker som snarare baseras på min person då det inte har med ämnet att göra, att raderas. Det finns nämligen vettiga argument som går mot mina, och jag tänker inte låta sådanna personer, som ovan, förstöra för alla som har vettiga åsikter och kloka argument. Jag vill höra kloka argument, eller argument som jag inte tycker är kloka, men vettigt framförda, för det är så man lär sig och utvecklas, och jag har aldrig suttit hårt på min pall och vägrat ändra min åsikt av ren princip utan anser att lärdom och utveckling går före "heder".

Men nu är det fest istället! Ha en underbar lördag, everyone.

Chefen!


Från igårkväll när blogg.se muppade sig:

6dec06-faceMen vad sur jag blir på min chef!

Han började byta om här i lokalen och satte på sig ett par beiga manchesterbyxor. Läs beiga manchesterbyxor.

Jag: "Eh, är det där verkligen passande för Nobel?"
Chef: "Ja! Jag vill inte vara helt svartklädd!"
Jag: "Men sätt på dig de svarta byxorna, det där kan du inte ha!"
Chef: "Mummel mutter okej."

Sedan sätter han på sig ett par svarta manchesterbyxor, som såg mer ut som en svart sammetsbyxa.

Jag: "Eeeh, vad är det för dresscode där? Är det inte frack?"
Chef: "Nej, kavaj!"
Jag: "Eeeh, nej, det är det inte, du kommer komma dit helt fel och få skämmas!"
Chef: "JAMEN DET ÄR JU INTE DEN RIKTIGA FESTEN UTAN NORSTEDTS EGNA!"
Jag: "Va? Vaddå? HAR DU ÖVERDRIVIT ALLT? Jag skiter i din fest isf! Nu har du gett mig ångest i onödan! Jävla låtsas-Nobelfest, jag ska ha en egen Nobelfest hemma hos mig som du inte får komma på!"

Chefen ignorerar mig skamlöst.

Sicken dag, sicken dag!
6dec06
Jag har huva, det är ganska fint, jag önskar den vore lösare dock.

Idag har jag på mig:
Kort huvkofta: Hm, Barnavdelningen.
Klänning med små ränder, mönster puffärm och tjusig knäppning: HM, Divided (våras)
Brett skärp: Vet ej! Gammalt.
Lackskor: Second hand, Myrorna.

Och nu, idag, dvs. den 7 december 2006.
Jag är nyvaken, ska kila till jobbet, är färdiggjord, bakis och ska nog köpa en hamburgare till frukost. Livet är en hel fest, en hel fest I tell you.

Jag får väl skylla mig själv ang. Nobelfestgrejen med tanke på att jag inte ens tänkt på att den faktiskt inte är idag.
Åh åh åh fisken.

fiskFisken, du är min nya bästa vän.

Åh åh åh fisken.

Du kommer alltid i klämm.

Vad gör du när du i vattnet ej simmar,
jo du ligger runt min hals och glimmar.
Förhöjer natten och dagens sken,
med dina vackra fiskben!


Åh åh åh fisken,
min fina nya vän.

Åh åh åh fisken,
du gör mig helt bäng.
Åh åh åh fisken,
kommer du någonsin att se?
All den kärlek jag kan ge!

HM Brunogallerian, 10 kronor!

En tråkmåns

Jag tycker inte att man kan skoja om allt.

Jag tyckte aldrig om Tom & Jerry och liknande sadistiska program när jag var yngre. Jag har aldrig uppskattat sidorna på nätet där man kan trycka på knappar och se söta små djur styckas i hushållsmaskiner. Jag tyckte inte om Dolda kameran och alla som trillade, gick in i saker eller gjorde illa sig i allmänhet. Jag blir överlag ganska sur om en kompis skickar länkar till sånt. Nu råkade jag vandra in på en sida som skojade om anorexi, tjejerna som gjort det var väldigt klara med att:

"Thank you for spreading the gospel. And to answer your friend's comment: yes, people totally take this seriously, and we deal with them. It sucks, but they suck for being so stupid, and whatever, we're like too famous to listen to their stupid whining.
love love love"


Jag mår dåligt när folk skojar om våldtäkt, mord, misshandel, ätstörning, undervikt, fetma och ja, en hel massa saker.

Synisk humor för all del.
Men jag drar tydliga gränser.

Men det får man inte göra, för då är man en tråkmåns utan humor!
Eller kan det snarare vara så att personerna i fråga som gör det här, när de får kritik, blir så satans nervösa att de måste kontra med förolämpningar för att de någonstans vet att det är smaklöst och förmodligen, faktiskt, kan skada folk i onödan? Borde de inte någonstans reagera på att det var flera tjejer med anorexi som kommenterat och tycker att deras sida är fantastisk och motiverande?

Förhoppningsvis, för då skärper de sig kanske någon dag. Just nu känner jag lite lätt för att skoja om mord ändå, haha.

Jag tänker inte inkludera någon länk.

Agatha Ruiz de la Prada


agatharuiz
Agatha Ruiz de la Prada.Safe - Rebecca TurbowMySpace är så bra, det finns roliga människor där. T.ex. inspirerande designers.
Det här är från Rebecca Turbows märke Safe, vår och höstkollektion 2006. Jag gillar det lekfulla kombinerade med de grafiska linjerna, vackert! Det ska bli spännande att se hur det utvecklas till 2007.www.rebeccaturbow.com

Gratisgenerationen

Jaha, nu har allt för många faktiskt fått en himla massa gratisprylar för att man ska kunna noncha det här, I guess.

Jag registrerade mig på
gratisgenerationen.

vad man gör är att man registrerar sig (och anmäler mig som referens! Annars får jag ju inget!) sedan gör man erbjudanden för en poäng eller mer. Jag registrerade mig på två bingosajter, jag skrev bara in lite uppgifter och sedan var det klart. Tog nog max 5 minuter. Sedan spelade jag bort de 30 gratiskronorna jag fick på den ena på femmanlotter, bahbah. Ingen rikedom här, inte!

Jaja, som första pryl valde jag iaf. Desperate Houswives säsong 1-2. Inte sett det, faktiskt! För jag tittar inte på TV! Men som present till någon är det ju galant.

Som tvåa valde jag 1000 kronor i presentkort på IKEA, för jag är spännande.

Mitt referensnummer: 45025

Gå in och läs och tyck vad du vill, iaf, men som sagt, nu har jag sett en massa folk få en massa grejer så det är kanske inte helt omöjligt.

Trashad robot

robot

Jag anser att skillnaden på konst och teckningar är att man med konst vill förmedla en känsla, och inte bara göra något fint - eller kanske fult för den delen.

Enligt konsthistorien skulle detta vara fel.
Men det skiter jag i.
Det är min egen definition på mina egna bilder, om inte annat.


Ps. Jag tycker inte alls att man är dum eller oprofsig om man använder sig av en stomph. Ds.

Viktor & Rolfs smokingkavaj

5nov06Hopplahej, det blev som förra gången, alltså.

På lunchen gick jag förbi HM för att köpa ny hårspray, i samma veva köpte jag smokingkavajen från Viktor & Rolf som hängde där tillsammans med hur många plagg som helst i varierande storlekar. Så var det med Stella också, ett tag efteråt gick man bara in och köpte den utan att trängas alls. Väldigt bekvämt, och så slipper man postorder. Det handlar alltså inte om returnerade plagg, utan det är påfyllningar från landsorten där de inte säljer lika bra!

Jag kommer inte ihåg om Karl Lagerfeldt hade en smokingkavaj. Det hade han säkert. Det är väldigt typiskt Karl Lagerfeldt.

Idag orkade jag inte engagera mig i kläder, det blev:
Jättekort och tjock polotröja: Second hand, Myrorna.
Enkelt linne: HM.
Jeans: JPG by Jean Paul Gaultier.
skor: Herrkorna med lackdetaljer.

Ps. MIN KAPPA STINKER BLÖT FIMP, jävla regn!

Två nya handväskor.

Ja, i onsdags innan intervjun med Stina på Veckorevyn så fick jag ju som sagt lite panik och råkade impulsshoppa inte mindre än tre nya väskor, haha. Två av dem får faktiskt stanna! Den med axelrem i stora guldkedjor får gå tillbaka - There's too much of it already, and I'm only wearing it if it's real Chanel.

Jag säger inte att ni ska trasha de underbara väskorna ni redan äger, men att köpa en ny nu? I don't think so.

Den röda väskan (axelrem innuti) köpte jag på Harges vid Ringen. Den fina satinväskan matchar perfekt till den hallonröda kjolen som Viktor & Rolf gjorde för HM, för er som äger den. Den var dessutom billig. 229 kronor.Den andra väskan som behålls kommer från E-Style på Götgatan. Den är enkel och svart. Jag bytte ut den svarta axelremmen mot ett långt pärlhalsband för en liten piff. Innan jag hinner använda den får den arbeta som någon slags julpyntning framför en av bokhyllorna.

Skönt med lite mindre, nättare väskor. Mina andra partyväskor har nötts ut ordentligt, fast nu när jag ska fota så behöver jag visserligen min gigantiska skinnväska. Perkele!


Ps. Tack för i onsdags Stina! Du var inte alls läskig, tvärtom mycket trevlig och undebar!

Weekday Wednesday

Rädd för Stureplan? Rädd för Spy bar? Rädd för att det är dyrt?

Ikväll har Spy Bar sin Weekday Wednesday, wilket innebär gratis inträde och billig öl fram tills 00:00. Det är deras söderkväll, så rädda söderbo (eller vilken annan typ av bo som helst) kom ikväll! Förra gången det inträffade så var Spy bars lokaler fulla av söta små söderbojs och södergals, ni vet de där söta man alltid ser promenera omkring på Götgatsbacken och undrar vart fan de går någonstans för att du aldrig, aldrig någonsin ser dem ute?

Nå, let's go here ikväll, jag har faktiskt inte träffat några nya kompisar sedan i... söndags, så min sociala ådra börjar bli uttorkad. Guhö!

Naiv.

Gårdagens läxa: Försök inte bli vän med ex som du bröt med för att de betedde sig illa. Försök inte inbilla dig själv att de säkert är bra människor utanför relationsfrågor. Inse istället att de, när de inte har ett förhållande de måste anpassa sig till; beter sig än värre.

Men hallå! Jag vill ju inte vara bitter, kan inte min naivitet belönas framför att krossas?

Folk som sitter i kassorna till tunnelbanan vägrar sälja mig 20-kronorsbiljetter, de vill bara ge mig de för 10 kronor. Naiviteten skiner igenom och jag ser ut som 15.

mask

Have a heart.

Jutta i bustier

juttaTitta vad fint, Jutta har också underklädsbustiern från HM utanpå klänningen! Jättesnygg outfit överhuvudtaget, de tjusiga guldpumpsen är pricken över iet.

Här är hennes
Style Diary.Jag tycker nog att hon bär upp den vassare än jag, riktigt stylish! Jag tror nog att jag ska återuppliva min silverbustier och börja ha den över klänningar, tanken slog mig egentligen aldrig att man kunde göra så fören klädpaniken förra onsdags dök upp! Men varför inte?

Lördag på Ace.

aceJapphaj! Igår satt jag och jobbade med saker sent, Sussi ringde upp från Kontrast för att hon blivit dumpad av sina jobbarpolare. Jag ville inte dit, så hon fick komma hit och dricka vin med mig. Sedan anslöt mitt ex och vi satt och pratade och allt kändes väldigt bra och avslappnat! Tillslut drar vi iväg till Ace, Magda hade fixat gästlista (Tack Magda!) och jag hade tänkt fota, upptäckte dock att jag glömt batterierna till kameran när jag väl vara där. Dumt!

Träffade Martin som roade sig med att trycka ner hela sin armbåge i sin mun. Sprang på Åsa som jag inte träffat på en triljard år, hon tog många roliga bilder, t.ex. den på mig (
Här är hennes Pixpox). Efter det var mitt ex dumt, jag var också dum! Men han var dummast! Nu vill jag inte vara hans kompis, igen. Han får lära sig att skaffa lite ryggrad vid rätt tillfällen och bli lite mer ödmjuk vid andra. Inte Martin alltså, han är snäll och rar, utan den andra utan namn.

Jag var liten ledsen sen och åkte hem till Thomas. Jag har bra och ickesexuella relationer med mina killkompisar som innebär att man utan problem kan ligga och sova i samma säng som dem och kramas. Som på dagis, ungefär! Utan risk för att någon vill leka doktor.

Sedan vaknade jag i en lägenhet där en barbröstad kvinna gick runt och städade, åt frukost och ja, allt var normalt, förutom de stora nakna brösten. Ovanligt!

Fick en stor proteinshake till frukost (hela deras lägenhet var full av en massa kosttillskott, gainers och allt möjligt!), den sopade bort all bakiskaka. Det ska bli en tradition.

Brädgård.

Jag letar spik.

Jag hittar jättemånga påtagligt skräckinjagande spikar på 1 - 1,5 dm med en bred diameter.
Inga små tavelspikar.

Jag trodde att vi bodde i en lägenhet, inte en brädgård.
Dags att skaffa nya linser.

Stinas fina glasögon

Både jag och min storasyster är någorlunda besatta av glasögon, men hennes är mycket tuffare. Eller, mina är rockigare, men hennes är unika och tuffa på riktigt.stinaglas3
stinaglas1
stinaglas2Turkosa: Köpta på en liten marknad i Frankrike i somras.

Vardagsglas: Litet franskt fabrikat som heter Derome Brenner. Från Bågar och glas i Gamla stan. De oranga ränderna i kombo med tråimmitationen är riktigt läcker.Gigantoglas: Hennes farmors gamla. Köpta på 60-talet i Frankrike. Märke: Charles Jourdan.

Nobelfesten

Nu ska jag ut på lunch och shoppa ett svart, smakfullt skinnskärp åt min chef som ska på Nobelfesten ikväll. Det är nämligen vi som kört repron på Pamuks bok, och gissa hur bitter jag är över att vår grafiska firma enbart fick en inbjudan? Nåja, jag är såklart glad för min chefs skull.

Jag ska köpa skärpet på BR leksaker. Det ska ha stora lysdioder och låta "BHHRHHHRPPPT" varje gång man sätter sig ner! HA!

Ps. Blev just klart med min andra telefonintervju den här veckan! Jag ska berätta mer när jag vet att jag får, tjoho!

Basrösten i den lilla kroppen

Igår intervjuvade underbara Alexandra mig för en artikel. Det var väldigt trevligt! Jag blev förvånad över att hon aldrig sa något om min röst, men det kom senare i ett blogginlägg hos henne, haha!

Men ni har iof. hört min röst här och här och en del av er möjligtivis i P3 (jag länkade det aldrig, för jag lät så elitistisk!).

Björklampa

tuffigt

Björklampan hos Stina är rolig.

Google me

Jag googlar mig själv flera gånger i veckan. Jag går även in på knuff.se och kollar efter mig själv. Det är en jävla självklarhet att man vill veta om någon skrivit något.

Vad är skammen i att googla sig själv? Jag skulle t.ex. aldrig ha sett det här eller det här om jag aldrig googlat mig själv.

Jag googlade just mig själv. Jag fick typ bara upp kommentarer jag skrivit i andras bloggar. Då kände jag mig lite otuffare än vad jag vill vara. Perkele. Man slutar rimligtvis googlingen när man inte är lika kåt på att vara tuffa partytjejen, höhö.


Spy bar och bonden

Haha. I Morse när jag loggade in på mailen var Spy bar-utskicket roligare än vanligt, de tog nämligen upp den här artikeln:

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,946253,00.html

Kommentar ur Spy bars utskick:
"Det var efter nyheten om att TV4-bonden Mikael Larsson inte kom in på innekrogen Spy Bar vid Stureplan i Stockholm som flera läsare gick till hårt angrepp mot krogen. I artikeln gick det att utläsa att Spy Bar prioriterar stammisar framför kändisar och att Micke inte ses som bättre än någon annan gäst. Men det var det felaktiga citatet från krogens nattklubbchef Carl M Sundevall som fick läsarna att gå i taket.  "Skulle vi ha tagit in honom hade det varit för att ha något att skratta åt", tillskrevs han av tidningen."

I kommentarerna till artikeln kan man läsa att Spy Bar är som 1940-talets nazityskland. Mjnjea, säger nog jag. Däremot så finns det en dresscode, och om man inte följer den så kommer man inte oavsett om man är kändis eller ej för att det är lika för alla. Dresscode lyder väl mer eller mindre: Fashion eller engagerat.

Jag tycker heller inte att det är fel med en dresscode. Jag lägger ner mycket tid på min outfit, det är ett intresse jag har. Jag tycker att det är ganska trist att gå ut på ställen där andra människor inte gör det, därför undviker jag överlag de ställena (för det är jävligt menlöst att gnälla när man bara kan välja att gå någon annanstans) och går hellre på ett ställe med krav. Det är precis som att jag inte förväntar mig att en seglarklubb ska ta in mig när jag, i faktum, inte kan segla - eller en fotbollsklubb t.ex, varför får inte JAG spela i det svenska landslaget?

Att förvänta sig att man ska bli prioriterad framför alla andra bara för att man varit med i TV är ganska grisigt.

Ur Spy bars utskick:
"Hela sanningen om varför hela Sveriges favoritbonde nekades inträde omnämns dock inte i artikeln. Med hotet "om ni inte släpper in oss så får ni läsa det i Expressen imorgon" försökte Micke med sällskap på bred västgötska äga tillträde till nöjesetablissemanget."

Ja, du har varit med i TV, och nu tycker du alltså att du får skita på alla andra? Finemang. Lite ödjumkhet och respekt för omvärlden, tack. Ner på jorden.

Jävla skrivbord

I år och dagar har jag letat efter ett mycket nätt litet skrivbord som har den otroliga talangen att inte vara skitfult. Men det existerar inte! Jag vill inte ha en HANNES, en FLÄRKE eller en MIKAEL från Ikea! Finns det inget som är fint? Alla möbelaffärer gör ju bara de fina i stora versioner, den lilla nätta är omöjlig!

Ett litet enkelt svart - i lack gärna, med en utdragsskvina för skrivbordet, why o why must it be such a problem?

Någon av er vet nog något.
Spill the beans!Pretty please?

Härbärge firar fem år!

Mia - Monokel har skrivit om en väldigt viktig händelse ikväll.

Det är ett härbärge som fyller fem år idag och de firar det med tårtkalas 15:00-19:00. Du som har lite kläder över uppmanas till att ta med det och skänka till de behövande hemlösa, speciellt värmande vinterkläder nu när kylan börjar tillta.

Läs detaljerna på Mias blog, Monokel.

Jag ska springa förbi och slänga in alla de där vinterjackorna man inte använt på flera år, och alla satans tubsockor som skräpar runt som verkligen, verkligen aldrig används. Samt att vi har flera lådor fulla med gamla halsdukar, mössor och omaka par med vantar som inte används. Om du inte har tid att göra detta idag så kan du självfallet komma förbi vid andra tillfällen och lämna in kläder!

Läppstift.

Jag får ganska ofta mail och kommentarer från folk med frågor gällande läppstift och hur man får det att fungera. Läppstift kan vara riktigt tricky, och själv kunde jag för mitt liv inte bära läppstift tills jag hittade vad som fungerade just för mig.

Snygg form
När man målar läpparna ska man aldrig dra läppstiftet rakt över. Formen på läppstiftet liknar en kalligrafipenna av en anledning. När du målar längst ut på läpparna för att säkra formen så använd bara den smala delen och tryck inte för hårt. Måla resten av läpparna först så att läppstiftet värms upp (samma princip som med en kajalpenna som behöver dras mot huden ett par-tre gånger innan den börjar släppa färg ordentligt). Om det här känns svårt kan du använda dig av en läppenna, men applicera inte för mycket (för då kan det börja vandra ut mot huden senare) och undvik nyanser som är mörkare än läppstiftet. Bit av på papper 1-3 gånger.

För att undvika ränder
Jag är något av en torrhuding, vilket ni alla andra också lär vara hela vintern. När det är torrt så spricker huden kring läpparna upp i tunna, annars omärkliga strimmor. När du har läppstift på dig så kan du färgen vandra ut i sprickorna - vilket garanterat ser ofräscht ut. Detta avhjälper du genom att antingen bära ett väldigt ljust läppstift eller ett läppstift som är torrt och matt.

Hållfasthet
Vissa använder sig av läpplack, det gör inte jag. Jag upplever att läpplack är allt för riskabelt utifall att man skulle råka måla fel, svårt att få bort och inte alls håller vad det lovar. Visst sitter färgen kvar på läpparna hela kvällen - men på de allra flesta så sitter det inte kvar på ett snyggt sätt då det torkar ut läpparna något förfärligt.

Därför rekommenderar jag istället att du satsar på ett dyrare läppstift med bra kvalité. Min bästa erfarenhet är läppstift från Helena Rubinstein och Chanel. *Chanels Scarlet, 02, är en perfekt nyans för folk med mycket gult i huden som jag, till skillnad från de vanliga röda tonerna som fungerar bättre för klassisk skandinavisk hud med lite rödstick.

Andra tips ang. hållfasthet
Det här är inget som kommer från mig, men jag vet att det fungerar bra för många att applicera ett lager läppstift - pudra läpparna och sedan applicera ett nytt. Glöm inte att bita av på papper.

Flagiga läppar
Innan du applicerar läppstift, se till så att du varken har flagor kring eller på läpparna. Vissa använder sig av en tandborste för att peela läpparna, det skulle jag dock inte rekommendera på vintern när huden är känslig och lätt spricker. Använd istället din egen ansiktspeeling eller en frottéhanduk för att avlägsna död hud. Applicera sedan en fuktgivare om det inte är inkluderat i din peelingkräm.

Se till att göra detta en god tid innan du sätter på dig läppstiftet så att huden inte är irriterad, då kan det bli bakslag och du kommer att bli mer flagig om läpparna än innan. Se även till så att fuktighetskrämen verkligen gått in så att det inte blir kladdigt när du applicerar ditt läppstift.

Så, det är mina bästa tips, jag hoppas att det hjälper!

Nya skor trots second hand.

svartskoDet här är ett par pumps med stilettklack från Friis & co. Jag ville ha dem när de först kom men hittade aldrig min storlek.

Tänk vad glad jag blev igår när jag stövlade in på
Svart och hittade dem, helt oanvända, för ett mångt, mångt, MÅNGT mycket mindre pris?

Svart är garanterat en av Stockholms bästa val vad gäller second hand. Allt är i bra skick och bra kvalité. Det är självklart dyrare än Myrorna, men du hittar alltid något på Svart som är helt fantastiskt. Deras accessoarer, främst skor och aftonväskor, brinner jag allra mest för.
Collective

Collective gick just om mig i besökare! På tiden, med tanke på hur sanslöst bra de är. Härligt team med sanslöst välskrivna och intressanta artiklar. Ni kommer gå långt.

Skor och myter.

Igår fyndade jag ett par underbara skor på Svart, mer om det senare.

Jag blir glad när jag hittar fina skor second hand, eller billigt över huvudtaget. Främst second hand eftersom man vet att man slipper se skojävlarna på någon annans fötter.

En annan anledning är det faktum att skor fullkomligt förstörs i min ägo, till mina skoälskande vänners stora förtret. När de ser att jag köpt ett nytt par skor blir de glada och ledsna, för de vet att dessa vackra små tingestar förmodligen kommer vara utplånade efter bara 3 användningstillfällen. Och jag skojar inte, festskor har överlag det levnadsgenomsnittet hos mig. Därför slängs dessvärre en hel del skor, vilket känns lika ruttet varje gång. De här skorna skulle ingen second hand-butik ta.

Grejen är den att jag är livlig. Jag går med raska, bestämde och tunga steg. Jag susar fram som en satans bulldozer utan den minsta lilla respekt för skorna. Jag hoppar gladeligen i vattenpölar och skiter vilket väder det är ute. Jag springer, jag klättrar, jag dansar rysk folkdans (ja, det är sant) och jag jagar korta fula äckel till karlar.

Då har jag helt allvarligt fått rådet att lugna ner mig, gahblah? Nej, jag tänker inte sitta som en söt liten flicka och vara snäll, för det är inte den jag är och det kommer jag verkligen aldrig att bli. Då blir nästa råd att ha bastantare skor som passar min personlighet, kängor t.ex, men det tänker jag heller inte ha.

Jag utmärks oftast som konstig för att jag ser feminin ut, men inte är det minsta feminin. Det stör sig vissa på. Väldigt mycket. Inte jag dock. Och jag förstår verkligen inte varför en tjej ska benämnas som "dampig" bara för att hon spelar fotboll med killarna och klättrar i träd när hon är ung istället för att sitta i tjejgrupperna, prata, vara pimpinetta och snygga.

När jag bytte till bild och form i mellanstadiet på Eriksdalsskolan så var jag en riktig berserk. Killarna började märka sitt nya revir och kallade tjejerna för fitta och hora. Jag blev chockad, sedan blev jag arg, sedan gjorde jag något åt det. I den åldern var jag både starkare och längre än de flesta killar och kunde därför ha riktigt våldsamma slagsmål med en hel grupp. Detta uppmuntrade till slut de andra tjejerna till att säga till de med, och vår klass blev riktigt jämställd. Men det blev brutna ben, många blåmärken och sår - sedan blev folk påtagligt rädd för mig och om de anade minsta lilla irritation hos mig så började ursäktanden falla som regn från skyn, alternativt att de bara kutade iväg. Jag bröt nästan en killes nacke en gång, och efter det har jag inte slagit någon igen. Aldrig. Det får inte hända.

Jag tänker inte följa en enda stereotyp. Det är en kvinnas rätt att kunna vara kvinnlig, det är en kvinnas rätt att inte behöva vara kvinnlig, och det är bannemig en kvinnas jävla rätt att kunna vara bådadera.

Kvinnligt och manligt, vilken jävla myt!

Fast mina skor går sönder, nerköp.
Vilket får mig att vilja skriva om klackskons förtryck, korsetter och den strama pennkjolen. Men jag låter bli, ni vet ändå vad jag skulle skriva, och jag håller med, men jag skiter i det, för jag tycker att det är fint. Kanske att unvikas på promenader i kohagen bland komockorna, dock.

Färg.


Jag vill ha rosor på kläderna och färg, jävla mörkersverige.
Jaja, himlen är iaf lila för tillfället, det är ganska fint!
Klick klick för större färgschock.Teatron - Roman Flügel

017-bylineHanna tyckte att Stureplansfotografen Ivan Nunez var snygg och tvingade honom till en kind-mot-kind. Han verkade mindre road, Hannas grad av fylla förklaras ganska lätt med bilden till vänster - vilket även förklarar kvalitén på bilderna nedan och det faktum att det blev ett bortfall på två tredjedelar! Enjoy!006-sideBäst outfit hade den här tjusiga tjejen.

Slarvig håruppsättning.
Klänning ovanpå T-shirt.
Klänning med midjemarkör och stor volym vid höften.
Gra strumpbyxor med enkelt, svart mönster.
Stövletter i skinn med låg klack.

Maila eller skriv en kommentar med ditt namn och din MySpace!

Lite bonusbilder, utanför Spyan.

Om någon skulle vara grinig och ändra sig efter att de sett det fantastiska resultatet så tar jag bort bilden ASAP.

Tack för en underbar kväll Teatron!Prestationsångest!

29nov06Jag. Har. En. Sådan. Sjuhelvetes. Jävla. Prestationsångest.
Jag är jättenervös! Jag är aldrig nervös annars, men nu har jag ont i magen, är skakig och lätt illamående. Det är sjukt irriterande. Och fullkomligt onödigt. Allt kommer säkert gå hur bra som helst. Och om det inte skulle göra det så är det heller egentligen ingen katastrof.

Så jag har shoppat grejer för 1000+ på under en timma, rattiraj. Alla kvitton är sparade. Och det är inte så att jag tröstshoppat, det är till en grej som jag inte var säker på om jag helt enkelt hade tillräkligt roliga saker till. Bara pga. den här rusen av plötslig prestationsångest.

Varför har jag inte, säg, en ölback på jobbet? Det är förträffligt dumt av mig att jag inte har en ölback på jobbet.

Dagens outfit lyder iaf:
Polotröja i offwhite: HM, Brunogallerian.
Kort kofta: Hm, barnavdelningen.
Midjeskärp med hästsko: Från min storasyster.
Midjehög kortkjol: Second han, Myrorna.
Strumpbyxor: Åhléns.
Svarta pumps: Second hand (Friis & co), Svart.
Förövrigt så såg mitt hår mer än perfekt ut i morse. Men inte numer. Håret är jättefint och rakt förutom längst fram till höger om mitt ansikte där en korkskruvslock manifesterat sig. Mycket humbug myckel.

Nu har jag skrivit av mig på er.
Det känns bättre.

Jag hatar att prata i telefon.


Jag har varit så snäll och sympatisk i bloggen den senaste tiden och knappt gnällt på andra alls. Det är inte helt roligt. Nu ska ni få lite äkta bitterhet!

Herregud, vad jag hatar att prata i telefon. Eller när man säger hejdå och folk ska fortsätta mala.

Så var det inte förut. Förut tyckte jag att det kunde vara trevligt, nu blir jag bara förbannad varje gång mobilen ringer (därför är den på ljudlös mestadels hela tiden).

Det är som att vi inte längre har några frizoner där vi inte vill/kan prata utan helt plötsligt alltid måste vara tillgängliga för någon annan bara för att vi har mobiler. Och varför i hela friden blir folk sura när man säger att man inte kan prata eller inte vill? Varför känner sig folk så lätt dissade bara för att man inte kan uppoffra vilken tid som helst för dem? Hur kan någon, överhuvudtaget, vara så otroligt fräck att de blir sura för att man inte svarar under arbetstid eller efter klockan elva på kvällen?

En gång i tiden var det minsan tabu att ringa efter tio på kvällen. Folk ringer mig ganska ofta runt 01:00 på vardagar, med helt oviktigt tjaffs. Varje gång det händer börjar jag tycka otroligt mycket sämre om individen i fråga och vill inte prata med dem alls tills de lär sig veta hut. För jag väcks, jag tycker att det är grymt oförskämt och dessutom puckat. Jag JOBBAR på vardagar som de flesta andra. Stänga av mobilen? Nej, för det kan vara något viktigt, då vill jag kunna vara tillgänglig, men att folk ska hålla på att ringa vid dessa tider för saker som inte är viktigt är helt enkelt inte okej.

Kan inte folk känna av läget lite först? Typ fråga om det är okej att man ringer vid dessa tidpunkter?
Ibland ringer bekantskaper mig som jag inte ens har lust att umgås med annars på natten på vardagar för att höra om jag är ute och festar. Även om jag är vaken brukar jag i det läget säga: "Nej, det är vardag och jag jobbar imorn. Jag ligger och sover och du väckte mig."

I ungefär hälften av dessa fall har de blivit irriterade på mig. Varför? För att jag blir irriterad på dem för att de ringer. De tycker alltså att jag ska vara trevlig och inte klaga över att de väcker mig på en vardag, trots att vi inte känner varandra, och trots att de ringer för att be mig om något.

Jag avskyr att prata i telefon, för jag har lärt mig att telefonen innebär krav på att jag ska offra allt jag håller på med för stunden bara för att någon annan vill något. Jag hoppas min 3-mobil börjar bråka mer snart igen.

Undantaget som bekräftar regeln är när folk ringer inom vettiga tidpunkter.
Det händer dock inte mig särskilt ofta.

*****edit.

Jag är tillräkligt brudig för att också hata när mobilen är tyst när man vill att den ska ringa. Hanna Fridén är aldrig nöjd.

Teatron

29nov06-teatronJippie, jag är så himla bra på jobbet idag, FOR JAK EKH FORTFARANDE FÜLL. Jävla cepeförbränning, när den är snabb ska man ju vanligtvis nyktra till snabbt och sedan slippa bakfylla som vanligt. Jag skyller på Masi Pasjo Double, det är helt enkelt ett för gott vin.

Inte på något vis mitt fel.

Klockan elva någon gång kom jag väl iväg till
Teatron. Fick tillstånd att fota av Kornél till le blog så senare (imorn) kommer det modereportage vilket ska bli ett regelbundet tema i bloggen som jag velat göra länge. Om jag inte tappar kameran i fyllan någon gång, hörrghl.

Fotade en miljard nördbågar. Efter att det stängde drog jag, Sophie, Tommy, Kornel och kvällens inbjudna DJ (tror jag) till Spyan. Efter Spyan drog sju av oss hem till mig. Däckade fem stycken uppstyrda partykids i min säng i olika varianter av den klassiska fosterställningen.Vaknade.
Är döden.
Hade väldigt kul, så det gör inget.
Jag missade Disas modevisning igår, dock.

Ni får ingen roligare beskrivning av kvällen för jag ska vända ut och in på kroppen nu och marinera den i salt, vatten och socker och tvätta håret i kaffe.

Bild från Stureplan.se

Gårdagens outfit

Den jättefina bustiern kommer från HMs underklädsavdelning och kostade enbar 149 (eller 150 kronor, för nu ska man runda upp till förmån för Röda korsets insamling) kronor. Glammigt och romantiskt på samma gång med en tjusig liten sammetsrosett framtill. Finns även grönt med söta matchande trosor till, även de med sammetsrosetter.

Under har jag det röda satinnattlinnet från när jag var 12.
Halsband från Top girl och de fina pumpsen från Friis & Co jag köpte på Svart häromdagen.

* EDIT: Jag vill passa på att inflika att outfiten är ett resultat av irritation för att ALLA mina kläder ligger på jobbet och jag hade skitbråttom, orkade inte leta efter något som var snyggt på riktigt, därav blev förbannad och beslöt mig för att skita i allt och ta det första sämsta. Fast det blev fint, på sitt sätt liksom. Det blev skoj!

Förövrigt så har mitt röda läppstift från Helena Rubinstein fått en värdig utmanare. Chanel Scarlet är underbart och satt fanimej på hela kvällen utan behov av upppiffning. Toppbetyg!

Kartagos julboksmässa

rocky9 december har Kartago julboksmässa på Mosebacke torg 3 mellan klockan 15-17:00.

Man kommer kunna köpa böcker, få dem signerade och träffa författarna. Namnen är Martin Kellerman, Charlie Christensen, Nina Hemmingsson och Lise. Öl och mingel förekommer, för tom. serietecknare sysslar med sånt.

Rocky volym elva har just kommit. Perfekt julklapp till dig själv.


arneankaOch glöm för all del inte bort att Charlie Christensen kom ut med en ny volym av Arne Anka för ett tag sedan! (Arne Anka: eruppstelsen) Den har jag pinsamt nog inte införskaffat ännu, men det ska åtgärdas.

Kartagos hemsida.Obeline - Chock med näbb!

ObelineFörlåt att jag säger det, men jag har alltid avskytt allt vad näbbskor heter - trots att jag älskar Kalle Anka (speciellt serierna av Don Rosa!) för det är liksom något som aldrig fungerat i vår relation. Det är precis som att jag alltid haft svårt för fyrkantig tå (dock så äger jag allt några gamla skor med fyrkantig tå, bl.a. ett par boots i chockrosa lack.)

Däremot, de här från Obeline är superfina. Jag är chockad, chockad - ja, helt enkelt väldigt bestört.

Finns hos
Yoox.
Mensvärk


En dikt om misär.
Av Hanna Terezia Fridén.Mensvärkens gåta
får mig att gråta
en skvätt blod
eller kanske en flod
av snuskig slemhinna
jag snart kommer finna
i trosan

magen kvider
stjärten viner
solen går snart ner
och jag vill ha fler
kläder från butiken
men jag känner mig sviken
för mensvärkens gåta
får mig att gråta.

Bajsbajsbajssatan.

Teatron - onsdags.

teatronTeatron i onsdags, klubben kallas Kornel Y Barbaro, kändes lite som diskofesterna som jag och Sara Forssberg brukade arrangera som små - fast med bättre musik (om man inte klassifierar Scatman-Joe som fabulous, såklart).

Jag hade ungefär samma typ av kläder som man tyckte var tuffa och disko då, dvs. Guldlinne från Myrorna och midjehög skinnkjol från Kookai.

Då tyckte man allt att man var lite vågad och het.
Jag hade tom. den enda pushup-BH jag någonsin ägt, som jag bär extremt sällan, vilket spurrade inte mindre än två vänner att fråga om jag plastikopererat mig. Gawdlies.

En annan femma var det svarta tugummit jag fick av Megan Lundbäck (bild) som jag tuggade hela kvällen. Förlåt, jag blåste det. Blåste stora svarta bubblor alltså. Hela tiden. Främlingar gick fram och pangade dem hela tiden vilket resulterade i att jag spenderade ungefär lika mycket tid på att karva loss svart smet från näsan som att blåsa själva bubblorna. Hett. Väldigt disko.

Fast med bättre musik, bedrövligt bra DJ:ande, fin lokal och gudomligt trevlig personal. Väldigt blandat klientel. Helt okej, helt enkelt.

Bild från
stureplan.se

Myrorna.

Myrorna har en jättefin reklamkampanj på Götgatsbacken idag!
De har ställt ut en massa möbler så att folk får svårt att komma fram och placerat ut en skylt där det står: "Har du också saker som står i vägen?"

De säljer dem också!
Jag älskar sånt här. Jag är för tillfället ganska sur (rättning: förbannad och grinig) över att jag är immobil och sitter alltså och gottar mig åt alla andra människors misär när de ska sicksacka mellan möblerna med tunga påsar och väskor. Haha! Där fick ni för att ni minsan kunde gå ut och shoppa idag men inte jag!

Pilutta!

Jag undrar om man kan hyra in sig på att ha förfest i deras soffor ikväll?

Lila snurrvupp.


Bahbihbuhbah, jag gjorde en till teckning idag.

lilasnurr

Smartfras.

I framtiden ska jag säga: "Mjaa, jag tycker att det är lite ojämt" om precis allting jag inte kan ett piss om.

Då tror folk att man är smart.
Testa, det fungerar faktiskt!Klockan är 00:32, nu ska jag gå hem från jobbet.

Jamie Nelson - Fotograf med stilkänsla

jamie nelson

Jag älskar kontraster.
Det här var vackert.

www.jamienelson.com

Matcha.

matchAtt mixa och matcha rätt är inte alltid helt simpelt, och vilka färger kan man ha hur mycket av? Svart och vitt är alltid det mest vänliga att kombinera, starka färger som rött och lila är farligare att matcha. Att matcha många pärlor med off-white är oftast okej, men att skapa en randeffekt av kulörer passar sig aldrig på förutom just randiga plagg.

Svart kan man alltid ha en hel outfit av, även om det lätt blir trist om det inte görs på ett sätt som skriker "femme fatale", men där brukar din makeup få göra sitt till. Den lilla svarta fungerar t.ex. bättre med mer makeup än vad exempelvis en guldklänning gör.

Att matcha som bilden till vänster skapar lätt en karnivaleffekt. För mycket röda plagg är matchade, och det är vartannat. Vad gäller en så stark kulör som rött så bör du aldrig kombinera mer än två plagg.match2
Att istället kombinera makeup och en utstående accessoarer är mycket föredömligt och smakfullt.

Om du inte går all-out förstås och gör en kul grej utav det. Jag utmanar dig, matcha ett par duffelstövlar med din duffeljacka, t.ex. dessa av Key Té (som finnes hos
Yoox) och en pälshatt med pälsvantar!

keyte2Hej tomten!

wish-grafisktlekligt


Hej tomten, ge mig något lekligt och grafiskt!

1. Grafisk Kokbok 3.0 är 2006. Finnes hos
Adlibris.
2. Big time silver av Esprit. Finnes hos Stjärnurmakarna.
3. T-shirt från Urban Outfitters.
4. Acnes Tube Cash.
5. Filippa Ks fantastiska handväska i skinn och mocca.
6. Minst sagt intressanta stövlar av Dsquared2. Finnes hos Yoox.
7. Iittala - Aika.


Wardrobe Stockholm har kvällsöppet!

Den 30 november, dvs. på torsdag så har Wardrobe Stockholm kvällsöppet. De bjuder på skumpa, något gott att tugga och dessutom på 15% rabatt på hela sortimentet eller "ta tre och betala för två".

Det hela börjar klockan 18:30 och slutar klockan 21:00!

Wardrobe Stockholm ligger på Hökens gata 7. Hökens gata är en tvärgata till Götgatan precis högst upp på Götgatspuckeln som går upp mot Mosebacke Torg.* Erbjudandet gäller allt förutom Engström Design och Anna Broström.


En kul liten notis är att jag bor exakt 50 steg från deras port, och jag är inte den enda som kontrollräknat!

Mitt alter ego Sicilia

Sicilia är alltid skitsnygg, men nu har hon uppgraderat och gått och skaffat sig en fantastisk, overklig och skitsnygg frisyr.Mitt alter ego Sicilia

Deathgame!

Den 1 december kör Deathgame igång med en ny omgång!

http://www.deathgame.se/

"Deathgame är ett rikstäckande rollspel som pågår dygnet runt. Det går ut på att man ska iscensätta mord på de andra deltagarna och "döda" så många som möjligt utan att själv bli "dödad"."

Olika vapen som används i spelet är bl.a:

Banan = Pistol. "Skottet anses avfyrat och träffat så fort man säger pang, du måste tillägga "du är död!" efteråt annars missade skottet. Om den man skjuter har sökt skydd bakom ett föremål som täcker allt utom armar/ben dödar inte skottet."

Morot = Kniv.

Purjolök = Svärd.

Äpple = Handgranat.
Det finns två sätt att undvika en handgranatsattack, här är en av dem:
"Du kastar dig bort från där äpplet landar och gör en rullning på samma sätt som för att undvika ett pistolskott (Se skydd). Du måste påbörja rörelsen innan äpplet träffar marken. Om det av någon anledning filmas måste det återges i slowmotion med dramatisk musik."

Kolarem = Strypsnöre. "Tillvägagångssätt: Lägg den om halsen på offret och dra lite.

Om du klantar dig och lägger remmen i munnen på någon i stället för runt halsen, så blir remmen uppäten och du misslyckas."

Kvävningskudde. "Väck någon genom att slå den med en kudde i huvudet."

Kamera = Snipergevär. "Ta tre kort på "offret" i följd som denne inte är medveten om. Skicka dessa till SL för godkännande. Man kan också visa bilderna direkt för sitt offer så att båda kan anmäla dödsfallet direkt. Då behöver man inte skicka bilderna."

Glitter = Mjältbrand. "Till någon man inte vill konfrontera i närstrid kan man skicka mjältbrand. Detta gör du på följande vis: Du lägger ströglitter, eller glitterkorn av vanlig konfetti-typ i ett kuvert och skickar det till ditt offer. Om offret får glitter på händer, kläder eller dylikt när det öppnar brevet så har det fått mjältbrand och avlider."

Jag läste i forumet att riktigt många dött av mjältbrand. Folk var finurliga och använde kuvert som såg ut som att de kom från Nordea, Handelsbanken osv.

Kudde = Kassaskåp. "Kudden måste släppas från tre meters höjd eller mer för att räknas som ett kassaskåp."

Tygapa = Mördarapa. "Mördarapan består av en tygapa som du placerar där ditt offer kan finna den. När offret ser apan måste det inom 5 sekunder hålla i en banan, annars stendör det. Om offret lyckas producera en banan tillhör bananen apan och får inte längre användas för att skjuta folk med. Ger man inte bananen till apan så dör man."

Knäckebröd = Trampmina. "Du placerar ut en rund knäckebrödskaka tillsammans med en lapp med namn/telefonnummer. Om offret kliver på knäckebrödet så att det går sönder sprängs han."

Självmord


"Orkar du inte spela längre? Är Deathgame för fånigt eller läskigt för dig? Är du fejkanmäld och har inte märkt det förrän nu? Tag då en morot, rikta den mot dina handleder och gör en mordanmälan med dig själv som offer. Du får ett i bodycount för detta, men är självklart ute ur spelet också, samt att du får dras med att kallas "gothare" resten av livet...

Notera: Även mindre genomtänkta handlingar som t.ex. råkar spränga dig själv i bitar räknas som självmord."

Så, det lät väl skoj? Jag vet altt att det finns några där ute som läser min blogg som har det lite trist på vardagarna, roa dig med att slå någon med en purjolök, oh, the excitement!


PMDD - Premenstrual Dysphoric Disorder

Ibland säger folk att man ska ut och skutta och röra på sig när man har mensvärk eller PMS, eller, snarare ofta. Vad som inte brukar tas in i beräkningen är att detta enbart gäller vid lindrig mensvärk.

En av tio kvinnor har en extrem PMS och mensvärk som går ut över jobb, studier och privatliv. Det kallas för PMDD och står för: "Premenstrual Dysphoric Disorder". Detta orsakar kraftig depression, personlighetsförändring och extrema smärtor. Det enda läkarvården i nuläget har för att lindra detta är antidepressiv medecin (oftast Zoloft) starka smärtstillande, hormonbehandlingar och en liten apparat som du kan låna hem från sjukhuset vid behov efter utvärdering.

Trots dessa alternativ så blir bara problem lindrade till en viss grad för de flesta kvinnor med PMDD. Personligen tror jag förövrigt inte alls på användet av Zoloft vid dessa tillfällen då Zoloft ofta ger biverkningar såsom trötthet och ökad depression vid kortsiktig användning. Jag skulle t.ex. vilja hävda att användadet av medeciner såsom Buspar (Busparin) och möjligtvis även Fluoxetin skulle vara mer effektivt.

Jag har PMDD. Jag har legat och vridit och vänt mig sedan klockan halv nio i morse. Jag ville ha smärtstillande, men att sträcka sig brevid sängen, plocka upp mobiltelefonen och ringa ett nummer för att be någon annan i lägeheten hämta t.ex. Ipren var allt för ansträngande.

Det går ut över mitt jobb, det går ut över mitt privatliv och det går ut över mig. Och det finns inte ett skit att göra åt det.

När jag var yngre och hade PMS så resulterade det alltid att jag var sängliggande i 1-3 dagar av varje menstruationsperiod. En vecka innan var jag fasligt deprimerad och påtagligt självmordsbenägen. Det enda som gick att göra var att knapra stora mängder antidepressiva tabletter för att iaf. kunna klara sig igenom dagen, men det var fortfarande ett helvete. Det är fortfarande ett helvete innan varje mens, men nuförtiden behöver jag iaf. inte knapra den typen av medecin utan håller mig till mitt hormonstabiliserande preparat Efamol (som finns att köpa på hälsokostbutiker, ett annat alternativ är Femal balans som även ska hjälpa vid klimakteribesvär. Jag har enbart hört gott om båda preparaten.)

Jag vet inte hur många gånger jag fick ta taxi hem från jobbet för att man varken kunde se, röra på sig eller prata ordentligt. Svart flimmer framför ögonen, fruktansvärda magkramper och en fasansfull frossa - Varje gång kändes det som att man höll på att dö, vilket självklart inte lindrade problemen utan dessutom kunde addera en släng panikångest.

Det har blivit bättre de senaste åren iom. att jag blivit äldre och därav fått mer stabila hormonnivåer, men det är långt ifrån bra, och den här gången har det varit åt helvete. Och det går ut över mitt jobb, familj och vänner och får mig att känna mig som en allmänt dåligt byggd människa.

Och det finns inte ett skit att göra åt det, trots att så många kvinnor är drabbade av exakt samma sak eller värre. För ingen verkar bry sig, alls.

Ser jag en enda person till nämna att jag borde ut och springa när jag inte ens kan lyfta en mobiltelefon så kommer min mensvärk att omvandlas till Rabies och jag kommer bli än mer bitter och hemsk än när jag har PMS.

Vilket, jag lovar, skulle vara likställt med ett tredje världskrig.

Nu är det bättre, nu ska jag se om jag kan rädda min deadline.

Leva livet.

Jag hade svinkul igår.

Dundring av Ipren och till slut ett glas vin i sällskap med min mors vänner - mensvärken blev tyglad till en eccaptabel nivå och min krankyness började bli tämligen mindre. Fina
Lina skickade ett SMS om jag ville hänka på förfest och Spy Bar - jag tackade ja, tog fel buss och åkte hem igen och var kranky. Sedan ringde jag Sara och våldgästade henne och hennes man på en bar en snabbis, hällde i mig lite öl, blev på bättre humör över att äntligen ha tagit mig ut ur lägenheten och tog en taxi till Spyan.

När jag kom in hittade jag absolut ingen jag kände. Ställde mig i mitten av Spyan och började resolut spela TP. Fram kom en fotograf från Åland och var med i spelet, jag knäckte i frågor om Vetenskap, Nyheter, Kultur och Jorden runt men klarade som vanligt inte ett uns utav Nöjesfrågorna eller sporten. Man måste kolla på TV för att veta sånt, jag glömmer alltid bort apparaten kallad TV, så den används inte förutom när man efterfestar med Dancing Stage Fusion.

Lina hittade mig, hon bjöd på öl (tackers!) jag träffade hennes fina vänner, diskuterade droger, snoppstorlekar, one night stands och lite annat. Sprang på två fina killar, den ena spelar bl.a. i ett band som går under namnet The Betrayals (typ) som han beskrev som electropunk. Jag har aldrig hört det, mitt ljudkort är sabbo så ni får gärna förklara för mig exakt hur electropunk låter. Sprang sedan på Andreas från i fredags som spelar i Unisex, han berättade om sin kommande turne i Tyskland (och jag vill också resa). Sprang sedan på Pierre Björk som tog fotona på mig till Spy Bars tavlor, lovade att lägga upp den med ormen i bloggen vid tillfälle.

Jag gillar Spy Bar för dess kreativa klientel.

Sedan bjöd Dan med oss på efterfest och vi spelade ping pong tills klockan åtta på morgonen. Sweet! Han visade sina förträffliga alster. De bör du också kolla in. www.danb.se

Hedersomnämnandet går till Kalle som är konstig, rolig, fin och söt! BRA KARL.

Nu ska jag jobba.

En teckning.


Bläbluhblah teckning teckning.

tjejteckning

Tavlan.

pierresbild

Jag håller mitt ord och lägger upp fotot du tog, Pierre!
Det här är alltså den andra tavlan som satt i Spy Bars lokaler.
Ormen var väldigt tung att bära på.

Bilden är fin, Pierre är duktig och jag är helt olik mig själv på den!

Här kan ni se fler av Pierre Björks fotografier:
Skarp Agent.

Föreläsningar.

Jag ska möjligtvis börja föreläsa på skolor om anorexi och andra typer av ätstörningar!

Jag måste bara veta exakt vad jag ska säga.

Jag tror att jag ska tala om min egen erfarenhet av det.
Följdsjukdomar.
Hur man känner igen det.
Hur man hanterar det.
Hur man som vän eller familjemedlem hanterar det.

Mitt arbete via nätet har avstannat nästan helt den senaste tiden. Förut hade jag mer tid och pratade med många tjejer om det här och försökte agera stöd, både för närstående och folk som var drabbade direkt. Om jag vann sjukt mycket pengar på ett lotteri så skulle jag bannemig sluta jobba och vända mig åt ideellt arbete på heltid.

Fan ta pengar!

Har ni förslag på vad ni, om ni satt som publik, skulle vilja veta?

Jc - Världens finaste herrkofta

jcHäromdagen när jag vandrade förbi JC på lunchen så stoppades mina fötter som med klister, där inne hängde nämligen den snyggaste jävla herrkofta jag någonsin sett.

Jag gick in och pillade på den lite småperverst, förbannade att jag inte för tillfället har en pojkvän att ge den till och hängde sorgset tillbaks den.

Off white (finns även i svart) kabelstickad, hög krage med snygga knappar. Truly beautiful.
Märket är Adam, priset är 499.

Bilden är brutalt snodd från jc-online.com

Love you!

Jag pratade med Esaias i telefon. Jag sa "Jag förstår inte att någon faktisk orkar läsa min blogg, jag hoppas för guds skull att de bara scrollar till det de gillar och skippar allt annat, annars har jag fullt medlidande för mina läsare. Stackare om de läser allt, alla uppdateringar!"

And babycakes, I surely do love you all.

Jag gillar dig oavsett om du kommer hit för att du gillar mig eller om du kommer hit för att hata mig. För vet med det, att bli älskad eller hatad, det är två mycket bekräftande ting. Då har man gjort litegranna, iaf.Ps. Jag tycker mer om att bli älskad. Ds.

Pps. Ja, jag är full. Dds.


Vinn en webbdate med Darin!

"Vinn en webbdate med Darin!

I samband med att Darin nu släpper sin nya skiva "Break the News" har du möjlighet att vinna en alldeles egen webbdate med Darin via MSN Messenger!

Alla som köper musik med Darin från
MSN music har chans att vinna. Om du köper en låt med Darin får du automatiskt ett försök i tävlingen, köper du hela den nya skivan får du fem försök!

Den 7 december drar vi en vinnare som vi hör av oss till samma dag. Vinnaren får även en Webbkamera. Lycka till!"


Vinn ett lokomotiv från 1752 fyllt med sälavlagring och gringojos.
Vinnaren får även en stövel.

Länk.

Nu hoppas jag innerligt att nästa steg i vår webbaserade värld blir att folk börjar auktionera ut MSN-dejter med sig själva på Tradera, alternativt kanske sälja i annonser på Blocket till fast pris. Frågan är, vem tar notan? Kör man delat eller är det traditionella regler som gäller?

Stress.

Jag är sjukt stressad. Jag sitter och bråkar med färger och övertryck på ett bokomslag jag egentligen bara trodde hade flikarna kvar. Klockan 19:00 ska jag möta upp Monica, och jag har inte mindre än tre modevisningar att gå på ikväll! Brunogallerian, Svart och Beyond Retro. Mobilen är satt på ljudlös. Jag måste bli klar och jag måste komma i tid.

Jag avskyr stress.
Men omslaget är väldigt fint, iaf enligt mig. Och det är kul att skicka iväg något man är väldigt nöjd med om inte annat, för ärligt talat så är det väldigt sällan man tycker att något är riktigt bra. Men jag fick fria händer!

Nu är den nya PDFen klar. Här ska preflightas, igen.

Urban Outfitters - Nu i Stockholm!

urbanJag är sjukt exalterad över att
Urban Outfitters har öppnat i Stockholm!

Roda Kvarn Cinema,
Biblioteksgatan 5.

Det finns en hel del saker ur deras sortiment som jag verkligen, verkligen vill lägga vantarna på (speciellt ugglehalsbandet, T-shirten och halsbandet med klockan) och förutom deras egentillverkade har de en mängd olika designers, bl.a. Fornarina, See by Chloe, Sonia Rykiel och Cacharel.

Prisklasserna varierar, allt mellan HM-pris till superdyrt, så där finns något för alla!

Kerstin har redan hunnit dit och hon verkar verkligen nöjd med butiken, smisk på oss andra så att vi också kommer iväg!Ordfront magasin december.

Senaste numret av Ordfront kan man nästan köpa enbart pga. omslaget.
En liten tavla kanske?

om12

Nä, jag är inte höger.


(Jag tycker dock inte sämre om dig utifall att du är det.)


Matkonspirationen - En del av Stockholms DjurrättsAktivister

Matkonspirationen beskriver sig själva: "Lite billigare, mycket krångligare".


"Matkonspirationen är en ekonomisk förening i Stockholm som köper in veganmat direkt från grossisterna till sina medlemmar som på så sätt får billigare mat.

Förutom att vi får billigare mat så får vi även möjligheten att köpa in veganmat och ekologiska produkter som annars kan vara svåra att få tag i."


Vad det handlar om är att det var en grupp veganer som satt på Café i Stockholm och tyckte att det var både för dyrt och svårt att få tag på veganska alternativ. Alltså bestämde de sig för att starta ett företag så att de kunde beställa direkt från grossisterna.

Det är ett ideellt projekt för andra veganer runt om i landet och de enda kostnader som Matkonspirationen lägger på är moms och frakt, förutom det så måste man bli medlem (vilket självfallet inte innebär att man måste handla något) som kostar 35 kronor per år, detta för att täcka kostnader för webhotell.

Jag skulle gärna citera deras historia rakt av, men för att ni inte ska hoppa över den, läs här: http://www.matkonspirationen.com/start/historia.php

Själv är jag inte vegan, men jag gillar idén och jag beundrar deras dedikation med den här sidan, och deras vilja att hjälpa andra. Om nu ett gäng glutenallergiker skulle göra samma sak så skulle jag hoppa och skutta av lycka.

Själv är jag allt för lat och självisk.

Bild på sjuklingen

20nov06Jag ser lite lätt nerslagen ut pga. sjukdomen.
Nu har magen iaf blivit stabil nog för hemgång, men jag har en bitande huvudvärk och är snurrig i pallet. Tur att jag alltid fortfarande kan skriva så att jag kan gnälla av mig ordentligt, annars skulle jag skjuta någon.

Tröja: HM, basic.
Klänning: HM, Drottninggatan. Somras.
Svarta stuprör: Gul & Blå.

Prickar är, mot vissas förmodan, faktiskt helt okej. Se bara till så att det inte ser helt konventionelt ut. Och satsa på storprickigt. Kombinera rätt och fritt. Flickor i storprickiga klänningar kombinerat med T-shirts och tröjor har jag främst noterat inom DJ-scenen i höst. Varför det är specifikt där vet jag inte, men ändock.

Alla andra prickiga plagg har jag dock stoppat undan. Eller gett till Myrorna. Främst Myrorna faktiskt.

Nu ska jag hem och sova. Jag är väldigt arg på mig själv för att jag inte får klart mina två viktiga jobb. Kan jag inte få vara pigg en endaste lilla stund? Tre saker skulle jag iof ha kunnat skicka iväg för några dagar sedan, men jag är anal.


Haha, alla inlägg idag har varit gnälliga!

Sofi Fahrmans fina guldklänning

Ja, ni lär väl redan ha kollat, annat vore knasigt. Men jag måste faktiskt hypa Sofi Fahrmans outfit på hennes senaste bylinebild! Jag har varit inne och kollat på den en miljard gånger sedan den kom upp och förutom att den klär henne väldigt väl så känns det mer modigt och vågat än de klassiska (men moderiktiga) klädkombinationerna hon brukar bära!

Kul med variation, och inget matchar en blondin så väl som guld.

Sofis Mode

Min egen randiga guldklänning har jag spanat ut i en butik på Götgatan. Men jag hinner aldrig från jobbet innan de stänger. Attans.

Sovprat.

Snabbt avkall från mitt för dagen extremt, bedrövligt, tråkiga jobb.

Jag både går och pratar i sömnen i perioder. Som de flesta andra som sysslar med detta så är det framförallt när man just ska somna eller vakna som man pratar.

Inatt ringde tydligen en vän mig klockan halv två på natten (jag blev just påmind om detta av vännen som ringde och påminde mig). Då låg jag självfallet och sov. Min kompis hade kommit från krogen och hon var i närheten av mig. Hon kände inte riktigt för att ta nattbussen till Odenplan så hon ringde för att höra om hon inte möjligtvis kunde låna min soffa, vilket självfallet skulle ha varit helt okej för mig om det vore så att jag faktiskt vaknat av samtalet!

Hon: "Heeej Hanna, sov du? Jag hoppas att jag inte stör!"
Jag: "Jag har inte varit otrogen med din pojkvän, sluta!"
"Ehh, har jag kommit till Hanna Fridén?"
"Jag har pälsängrar i sängen men sitter fast, jag är rädd."
"Va?"
"De äter mitt hår."
"Men lägg av nu! Haha! Du är helt sjuk i huvudet. Jo jag undrade en sak."
"Fyfan vad taskig du är. Jag hatar dig."
"Eeeeh, va? Har jag kommit till Hanna Fridén?"
"Jag heter Bruno. Jag är smal. Du är dum i huvudet dö!"

- KLICK -

Jag vet inte riktigt vad som hände där.
Jag kommer ihåg att jag drömde att jag hade en shimpans som husdjur inatt som var väldigt klängig och jag tyckte att han var skitirriterande och uppmanade honom till att bli en självständig ung man i dagens samhälle. Vilken tur att jag inte kommer ihåg pälsängrarna.

Stackars min vänner. När man väl kommer fram är jag ond.

"Richie Fires Stylist Zoe"


"Nicole Richie has given her personal stylist the boot after more than two years.

Controversial fashionista Rachel Zoe - who has also picked out Barbie sized outfits for Mischa Barton and Lindsay Lohan - has long been accused of promoting unhealthy body images.  She was finally let go because her pint-sized client "wanted to surround herself with positive people and influences," a friend reveals."

Källa:
Celebrity Week - Richie Fires Stylist Zoe

Ärligt talat.

Jag tycker att Rachel Zoe både klär sig fult och verkar helt jävla körd i huvudet baserat på allt man sett och läst och alla viktras folk har fått hit och dit efter att de anlitat henne. Varje gång jag hör att hon ska styla så tänker jag "Jaha, då blir det bajs av allt, kul." Precis som att man automatiskt tänker att allt ska bli bra om man hör att Patricia Field (bl.a. Sex and the City och Djävulen bär Prada) ska styla. Rachel Zoe är feg, trist och galen. Patricia Field är modig, unik och galen - vad jag föredrar borde vara självklart.

Jag anser även att Nicole Richie inte behöver någon stylist överhuvudtaget (hon har anställt Christina Ehrlich istället) för att fortsätta med det hon gör. Hon är moderiktig och stylish - inte banbrytande, nyskapande eller unik. Hon är mode, punkt, och det bör hon faktiskt kunna sköta själv utan en stylist. Ärligt talat, hon skulle säkert bli mer personlig och banbrytande utan stylist nu när hon skaffat sig mer erfarenhet i ämnet, speciellt med alla previews hon får på modescenen.

Eller, jag kanske bara tar saker för givet.

Kudos för att du sparkar henne Nicole Richie, hoppas du blir friskare nu.

(Hittade först artikeln hos Hotspot)

Teatron - Ingivning ikväll, onsdag.

teatron

Ikväll slår Teatron upp sina portar för första gången på Regeringsgatan 61 i Stockholm. Teatron är skapat av teamet bakom nya Spy bar och är menat att uppfylla hålet i Stockholms klubbliv, nämligen hålet som handlar om att vi allt för ofta är helt jävla klubblösa. De beskriver det som en "dansmusikklubb" där det lagts hård prio på ljud och ljus.

De kör igång klockan 23:00 ikväll.

Utdrag från Teatrons utskick:

"Kornél y Barbaro
presenterar
Tadeo (CMYK/Madrid)

Kornél Kovács och Sebastian Suarez-Golborne kommer under hösten att presentera sina favorit-djs från den kontinentala technoscenen. Spanska minimaltechnoproducenten Tadeo har fått äran att inviga Teatron. Han är en av de snabbast växande stjärnorna på den internationella technoscenen. På Teatron
kommer han att göra ett avancerat set med fyra skivspelare och två laptops."Klänning!

klenningDet är inte vinterkräksjukan, det är min mage som bråkar för att jag efter mycket slit och kämpande lyckats gå upp fem kg! Det lyckades jag väl med för 2,5 - 3 veckor sedan och den har varit arg sedan dess, men nu är den inte bara arg - utan förbannad.

Jag ska vänta lite till och se hur kroppen klarar omställningen.

Annars är jag glad och nöjd. Jag ser friskare ut. Jag har inte femhundra blåmärken överallt. Jag har inte gått upp någon klädstorlek heller så jag behöver inte ominvestera - Haha.

Nu vill jag sy en klänning enligt den till vänster för nu borde BH-löst fungera bra (huden blir ospänstig av näringsbrist) och det vore kul att testa, senast jag hade en klänning utan BH var väl, tja, 2 år sedan, eller kanske tom. 3.

Det är inte menat att vara en ballongkjol på den, utan ett mycket hög och bred kjol ala. Balenciaga. Jag har en massa svart satintyg hemma, det skulle kunna bli fint, och när jag funderar på det så borde det inte vara ohemult svårt att sy heller.

Jag har en massa tülle också, guld!

Nu måste man bara ha tid för det, också.
Jag ska kanske fråga Sara snällt istället, lalala.

Djurskyddsmyndigheten.

Jag gör som Sanna och lägger upp en länk till protestlistan mot avvecklingen av Djurskyddsmyndigheten.

Namninsamlingen.

"Den nya regeringen vill skrota Djurskyddsmyndigheten. I sin första budgetproposition meddelade regeringen att man vill att den ska vara avvecklad till den 1 juli 2007.

Idag är det Djurskyddsmyndighetens uppgift att se till att djurskyddslagen i Sverige genomförs. Jag anser att Djurskyddsmyndigheten ska finnas kvar! Omsorgen om djuren bör stärkas – inte försvagas!"