Detta eviga tjat om handikappades rätt till sex

http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1000919,00.html

Det här är ingen förbjuden fråga, om man hänger med i media så kan man tydligt se att det är ett väldigt populärt argument för prostitution.

Min ställning i det hela kan ni förmodligen redan lista ut, men jag säger det ändå: Jag är emot det.

För det första.
Jag anser inte att man kan legalisera något för en viss grupp i samhället, och inte de andra. Jag är inte för positiv särbehandling när det kommer till någon grupp. Kvotering, anser jag, ska baseras på att de som kvoteras in har samma, eller bättre kompetens, än de som kvoteras bort. Så fungerar det dock inte, vilket knappast främjar synen folk har på människor som har det sämre ställt i samhället. Det uppmuntrar snarare ojämställdhet i den allmänna inställningen till andra grupper, och om man inte ändrar folks inställning till det positiva så kan man heller inte hoppas se en positiv förändring i samhället. Vilket borde vara tämligen självklart.

För det andra.
Legalisering av prostitution i samhället ökar trafficking, drogmissbruk, misshandel och våldtäkt. Det visar i alla fall samtliga studier på, vilket ni kan googla fritt. Det gjordes en studie i Sverige som visade på att våldtäkterna skulle ha ökat 2006 i förhållande till tidigare på grund av att koppleri blev olagligt, faktum är att den ökningen var marginell, och jag anser snarare att det berodde på att det gick ut stora kampanjer och skapades många nya stödgrupper för att hjälpa kvinnor att våga anmäla och hantera händelserna. Men, i vilket fall, jag anser inte att det är tillräkligt synd om handikappade för att trafficking, drogmissbruk, misshandel och våldtakt ska öka, det gör jag inte. Död vs. sexuell frustration, vad är viktigast att förhindra?

Faktum är att trafficking till Sverige minskade något ofantligt när det blev olagligt att köpa sex.

Möjlig motargumentation för detta: Men om det bara är för handikappade?

Var ska man sätta gränsen för hur pass handikappad en individ måste vara för att ha rätt till att köpa sex? Och hur kontrollerar man att det verkligen bara är handikappade som får tillgång till att köpa sex? Jag har svårt, mycket svårt, att tro att sexköpen skulle bli begränsat enbart till handikappade.

För det tredje.
så vitt jag vet så är de flesta med Downs syndrom fullkomligt kapabla att ha sex, faktum är att de är fullkomligt knullgalna eftersom att de saknar vissa spärrar. En vän till mig jobbar på ett hem med Downsare, de kopulerar hela tiden. De är glada och de kopulerar. Inga hämningar. Däremot är det ett faktum att väldigt många med olika handikapp vill ha människor utan handikapp istället för folk som är som de själva. Det vill säga, det handlar om sjukt höga krav. Att önska något är aldrig fel, men att försöka kräva och argumentera sin rätt till det anser jag vara fullkomligt smaklöst. Och eftersom att jag inte tänker förringa någon bara för att de har ett handikapp, utan värdera deras funktionella hjärna efter andra människors funktionella hjärnor, så anser jag inte att en person med Downs, som har förmågan att argumentera om sin så kallade rätt i ämnet, är så pass förståndshandikappad att det smaklösa i dennes åsikter ska viftas bort med "jaja, han/hon är ju handikappad!"

En person med Downs syndrom som kan argumentera för sin rätt att köpa sex förtjänar precis lika mycket svinstämpel som en Neurotyp (neurologisk "normal" individ) och det säger jag för att jag inte ser ner på någon, och vägrar förringa folks mentala kapacitet enbart på grund av att de råkar ha ett "handikapp" eller en "avvikelse".

Tack för mig, uttryck gärna er åsikt!

Kommentarer
Postat av: Ia Darling

Jag har själv inte riktigt tänkt efter i frågan, men jag tyckte att det du skrev om hur du känner i frågan lät vettigt.

Intressant och bra blogg, förresten!

Postat av: Molly

Jag håller fullständigt med dig! Bra skrivet!

2007-02-20 @ 15:41:03
URL: http://vanille.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag tycker inte att prostitution ska förekomma oavsett om det är för handikappade eller inte...

2007-02-20 @ 15:43:01
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: Angelica

Håller med dig helt och fullt. Det jag undrar är om föräldrarna ser till att ens handikappade barn får något övrigt socialt umgänge? Många med handikappade barn daddar överdrivet mycket med dom, fast dom är fullkomligt kapabla att göra en massa saker själva. Alltså, har dom handikappade barnen inga kompisar? Har man inte det så kan man omöjligt bli kär i någon och ha sex. Tycker synd om dom handikappade personer som inte känner några andra än sin familj. På min gamla gymnasieskola så fanns det ett program för dom med handikapp, och där fanns det flera kärlekspar, så om dom bara får lära känna andra personer så löser sig nog frågan med kärlek och sex också.

2007-02-20 @ 15:51:06
Postat av: emma

Verkligen bra skrivet!! Du borde nästan skicka det där till politikerna som ansvarar för frågan. //MVH

2007-02-20 @ 16:02:11
Postat av: Hannah

SVART KAJAL TÄVLAR UT ÜBERHETA ÖRHÄNGEN!
CHECK IT OUT!
;)

2007-02-20 @ 16:04:27
URL: http://svartkajal.blogg.se
Postat av: Maria

Varje gång jag hör eller läser ordkombinationen "rätt till sex" vill jag gå och gömma mig, eller slå någon med en yxa. Så obehaglig tycker jag att den är.

Sex kan ju aldrig vara en rättighet, för det skulle inkräkta på andra människors rättigheter till sina egan kroppar. Om person X vill ha sex men inte hittar någon som vill ha sex med honom/henne, hur ska X då utöva sin "rätt"? Köpa någon? Och om det inte finns någon prostituerad i närheten, våldta någon?

2007-02-20 @ 16:08:20
URL: http://www.vildvittra.se
Postat av: Sara

Håller helt med dig. har arbetat med en teater som heter "glada hudik teatern" (är själv från hudiksvall från början) där alla skådespelare är utvecklingsstörda. de gör just nu en teater som heter "elvis" (har varit i stockholm nyligen och spelat upp denna, och var även med på tv4 i en dokumentär)och sjunger till. det är otroligt att få bevittna den utveckling som de går igenom under en sådan sak. dom kan allt som alla andra klarar! det finns två stycken i teatern, som är tillsammans, och som precis har förlovat sig, och dom har sex som vanliga människor. "dom" är precis som du och jag. fan vad arg jag blir. men jag diggar dig hanna, som vanligt.

2007-02-20 @ 16:12:15
Postat av: Smartasmia

Nej - prostitution i vilket sammanhang som helst är otroligt fel. Och jag har en utvecklingsstörd lillebror. Nog.

2007-02-20 @ 16:44:50
URL: http://monokel.blogspot.com
Postat av: ghazal

jag blir så _jävla_ lack. världens mest idiotiska förslag!!! en kvinna som säljer sig själv är lika fel/hemskt/vidrigt oavsett kund. jag kan inte alls förstå varför jag ska ha mer "förståelse" infö att handikappade/cpskadade _måste_ få sex som om det vore nån jävla mänsklig rättighet. det är det INTE! sex som fortplantning har alltid exkluderat alla sorters människor i alla tider. jag får fan inte heller så jävla mycket sex liksom, är det synd om mig då? vafan kan inte alla cpskadade/handikappade ha sex med varandra?? varför måste man dra in utomstående kvinnor som pga ekonomiska problem måste kränka sig själv genom att ha sex mot betalning (om vi snackar om "frivillig prostution", som iofs enligt mig inte finns för ingen frisk människa skulle välja prostution framför exempelvis ett höjdarjobb i ett företag). fan jag blir så lack att jag inte kan skriva ordentligt!! haha! men seriöst, FAN vad idiotisk idé!!!

2007-02-20 @ 16:54:31
URL: http://fashionmuslimetterna.blogg.se
Postat av: Hannah

Helt rätt. Sex är ingen mänsklig rättighet och man kan inte rättfärdiga sexköp bara för att det rör sig om en viss grupp människor. Bra skrivet!

2007-02-20 @ 16:54:58
URL: http://yoicks.blogspot.com/
Postat av: sofia

Jag blir så jävla lessen när folk försöker "ställa sig på de handikappades sida" genom att säga att de faktiskt också vill få möjlighet att vara nära någon fysiskt och därför ska man shoppa lite närhet åt dem. Det är ju som att stämpla alla handikappade som sociala missfoster! Jag har sett många kärleksrelationer mellan ungdomar med handikapp (bla. downs) och det klarade de av alldeles utmärkt själva, vilket för mig är helt självklart.

Angelica skriver bra här ovan tycker jag. Du också förstås hanna!

2007-02-20 @ 17:00:08
URL: http://sofiaovarlden.blogg.se
Postat av: alva

precis

2007-02-20 @ 17:09:24
URL: http://alvaherdevall.blogg.se
Postat av: Sofia

Intressant diskussion. Sex är enligt mig inte en mänsklig rättighet, som folk redan nämnts. Varför skulle det vara det? Bara en ursäkt. Och hur är det med fula människor som inte någonsin kan få någon, ska de också ha rätt till prostitution? Gamla skrangliga gubbar? Såg någon dokumentär om detta, väldigt intressant, med båda parters syn på frågan. Där fanns kvinnor som "frivilligt" ställde upp på detta, var voluntärer för att hjälpa handikappade och alltså hade sex med dem. Vid första tanken låter det inte bra, vara frivillig (?) bara för att vara snäll. Kan man må bra av det? Det var iallafall bra skrivet, och jag håller fullständigt med dig om allt!

På tal om detta med legalisering av prostitution (vissa påstår att det hade gjort marknaden mer öppen och därför tryggare för de prostituerade bland annat). Hur ser du på grejen med gratis sprutor för narkomaner? (rena sprutor för att "förhindra" sjukdomar syftar jag på) Det är lite lite av samma grej. Det är det här moraliska problemet..

2007-02-20 @ 17:33:00
URL: http://gunnemyr.com/p-tit
Postat av: Mikaela

Jag tycker som du verkar det som efter att jag läst skummat igenom din text. Jag skrev ett liknande inlägg i min blogg för några dagar sedan, dock inte med en lika sansad argumentation, gå gärna in och läs.

Systerskap
Mikaela

Postat av: Annika Marklund

Jag skrev om det här för ett tag sedan, och jag tog aldrig ens upp frågan om legalisering av prostitution, eftersom jag inte ens tänkte tanken. NATURLIGTVIS ska prostitution inte vara lagligt under några som helst förhållanden! Frågan jag dock TYCKER är intressant är den rent personliga, moraliska biten (om vi utgår ifrån att den handikappade helt enkelt begår ett brott på precis samma sätt som alla andra torskar).

Jag förstår inte riktigt Saras kommentar. Självklart är det underbart när handikappade "klarar allt alla andra klarar" och kan hitta kärlek (och sex) "som alla andra", men är inte DET att dra alla handikappade över en kam? Vissa människor ÄR inte kapabla att klara allt alla friska människor klarar. Vissa är inte kapabla att ha normala relationer överhuvudtaget.

2007-02-20 @ 18:38:21
URL: http://beautifulones.blogg.se/
Postat av: emma

Om de nu MÅSTE köpa sex så kan de väl åka till Danmark och göra det!

2007-02-20 @ 18:41:08
Postat av: Angelica

Håller med dig helt och hållet, har också skrivit lite om det här för jag tycker det är rent ut sagt löjligt att argumentera för handikappades rätt till sex- främst då genom sexköp. Dels för de anledningar du tar upp men också för att det finns många människor utan handikapp som inte får sex trots att det är deras högsta önskan, det kan väl vara minst lika jobbigt för dem?

Och som Angelica skrev här ovan tror jag att väldigt många föräldrar daltar med sina handikappade barn, det är nog ett större problem än att handikappade har rätt till sex precis som alla andra. Jag tycker inte ens man kan prata i termerna rätt till sex. Alla har ett behov av sex, men RÄTT till sex? Skulle jag ha RÄTTEN till mäns kroppar? Skulle de ha rätten till min kropp?

Det är ju också ganska kränkande mot handikappade, man fördummar dem verkligen när man pratar om dem som om de inte skulle ha nåt att tänka med. I princip.

2007-02-20 @ 18:44:20
URL: http://annilelica.blogg.se
Postat av: anna wintour

man kan väl inte ha rätt till ngn annans kropp?

2007-02-20 @ 18:48:50
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: anna wintour

Jag har kommit på en brilliant idé om att man köper ett par vanliga pumps och dekorerar den som man vill dvs en vanlig stomme men ovanliga dekorationer och namnge dem med sitt namn. Varje gång man säger sitt namn så blir det raklam för skorna. Samma sak med underkläder har du egna idéer?

2007-02-20 @ 18:49:09
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: http://www.ettklickforskogen.se/

jag säger så här:
De kan väl taja som alla andra
Prostitution är aldrig rätt!
bra sagt!

2007-02-20 @ 19:00:35
Postat av: sara

Och alla som är för fula eller för otrevliga eller vadsomhelst för att få sex, ska dom få köpa också då är det tänkt???

2007-02-20 @ 19:09:05
Postat av: peckelalis

Sager som andra. Man har RATT till mat och man har RATT till tak over huvudet. Men RATT till en annan manniskas kropp har man inte.
Porr ar lagligt, om an vart att ifragasatta. Sadan kan man val saga sig ha Ratt till, om man kanner for det.

Bra Hanna!

2007-02-20 @ 19:42:35
URL: http://peckelalis.blogspot.com
Postat av: Moi

Mycket bra skrivet. Det skulle vara totalt sinnessjukt att tilllåta handikappade att köpa sex. Det måste man väl ändå inse?

2007-02-20 @ 19:50:08
URL: http://vackrajag.blogg.se
Postat av: Verbal Kint

Man har rätt till sin egen sexualitet, men man har därmed inte rätt till sex. Tror att det blandas ihop ibland...

2007-02-20 @ 21:41:10
URL: http://vadsvartdetar.blogspot.com/
Postat av: Linderholm

Handikappade ska kunna få sexhjälpmedel av staten, om de har handikapp som gör att de behöver (eller vill...) ha såna. Men människor är ta mig fan inte sexhjälpmedel, och inte ens handikappade har rätt till någon annans kropp.

2007-02-20 @ 22:13:28
URL: http://linderholm.blogg.se
Postat av: Hanna - Katayon

Hej Hanna.

Jag vet inte om du är medveten om att sexhjälp och göra prostitution lagligt inte är samma sak.
Sexhjälp för handikappade erbjuds bland annat till CP skadade. Det utförs på så vis att en assistent väntar i rummet bredvid och om paret inte riktigt kan få till det eller har hamnat i ett tillstånd av krampanfall finns någon tillhands.
Att göra prostitution lagligt är inte samma sak.
Det är något som inte borde göras laglig för någon.
De man ofta hör i media som förespråkar detta utnyttjar inte sin fulla tillvaro till max.
Handlar oftast om att man inte accepterar sitt liv som det är, att man är fast i ett handikapp.
Dessa ser oftast inte till att dejta andra i samma situation.

Men min poäng är:
Sexhjälp och att göra prostitution lagligt är två olika saker.

Oavsett vad man tycker om att det kan vara lustigt att ha en "hjälp part" med under samlaget så vill jag säga dig detta-
Tänk dig att inte kunna smeka din partner.
Tänk dig att du får ett krampanfall samtidigt som du försöker älska med din partner.
Hur skulle du känna.

Du borde nog läsa på lite mer skulle jag säga.

För övrigt vill jag bara säga att du har en skit bra blogg som jag följer.
Du skriver bra och ritar vackert
Keep up the work!

/ Hanna - Katayon

2007-02-20 @ 22:17:04
Postat av: Hanna Fridén

Hanna - Katayon: Tack för ditt inlägg, men jag kan inte säga att jag förstår kritiken. Jag har inte nämnt sexhjälp någonstans så vitt jag vet, och jag vet vad det går ut på. Vad jag talat om är prostitution, som finns i bland annat Danmark, där det handlar om att det är lagligt för handikappade att köpa sex (inga andra människor, dock) vilket den senaste tiden har varit det vanligast förekommande argumentet i media, och politiska forum, för att legalisera prostitution i Sverige.

Så, varför ska jag läsa på mer i ämnet sexhjälp när jag inte ens nämnt detta fenomen utan enbart talat om prostitution?

2007-02-20 @ 22:23:49
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Hanna - Katayon

Ps/
De flesta av er som skrivit här verkar vara grymt okunniga inom handikapp och diverse saker anknutet till ämnet. Innan ni bildar er uppfattning om denna fråga som är så viktigt för alla handikappade borde ni ta reda på lite saker.

2007-02-20 @ 22:25:46
Postat av: Anonym

Respons:
För det är ju det den riktiga frågan är.
Handikappades rätt till sex är ju genom sexhjälp.
Det figurerar i media till något som handlar om prostitution men det är inte likartat.

2007-02-20 @ 22:27:23
Postat av: Hanna - Katayon

Ps igen/ Dessutom så är inte alla med downs syndrom kapabla till att utföra ett samlag utan sexhjälp. Alla pippar inte som kaniner så att säga.
Som i nästan alla handikapp finns det olika grader.
Och genom det kan ju behovet vara större respektive mindre.
Dock tycker jag att artikeln du bifogade i bloggen är lite lustig då de flesta får lära sig om sex etc i skolan, även handikappade.

2007-02-20 @ 22:35:58
Postat av: Hanna Fridén

Hanna - Katayon: Okej, det där är ett påhopp mot mina läsare, inte en jävel har kritiserat fenomenet sexhjälp. Att du missförstår vad jag skriver i ett inlägg, fine, men att du tar för givet att folk skriver OM ETT HELT ANNAT ÄMNE än vad de faktiskt gör och kallar dem för okunniga, det är inte okej, det är mycket otrevligt. Läs om, läs rätt, folk har kiritiserat "prostitution", inte "sexhjälp". Märk skillnaden.

Jag accepterar inte att mina läsare blir kallade för okunniga på grund av att de pratar om äpplen, men du tycker att de har fel angående färgen på bananer. Leta upp en tråd någonstans där de faktiskt kritiserar sexhjälp istället.

2007-02-20 @ 22:36:10
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Macen

Men du verkar ju inte fatta alls vad ämnet kring legalisering av prostitution för handikappade är Hanna.

2007-02-20 @ 22:37:59
Postat av: Sara

Hanna Fridén. Kan inte du bara finna dig i att det finns andra som är mer kunniga än du kring ett visst ämne? Som tydligen hon ovan.
Sexhjälp och horerier för handikappade är densamma men ändå inte.

2007-02-20 @ 22:41:24
Postat av: Anonym

Här refereras det både till sexhjälp och horerier
"Intressant diskussion. Sex är enligt mig inte en mänsklig rättighet, som folk redan nämnts. Varför skulle det vara det? Bara en ursäkt. Och hur är det med fula människor som inte någonsin kan få någon, ska de också ha rätt till prostitution? Gamla skrangliga gubbar? Såg någon dokumentär om detta, väldigt intressant, med båda parters syn på frågan. Där fanns kvinnor som "frivilligt" ställde upp på detta, var voluntärer för att hjälpa handikappade och alltså hade sex med dem. Vid första tanken låter det inte bra, vara frivillig (?) bara för att vara snäll. Kan man må bra av det? Det var iallafall bra skrivet, och jag håller fullständigt med dig om allt!"

2007-02-20 @ 22:44:38
Postat av: Anonym

Här refereras det både till sexhjälp och horerier
"Intressant diskussion. Sex är enligt mig inte en mänsklig rättighet, som folk redan nämnts. Varför skulle det vara det? Bara en ursäkt. Och hur är det med fula människor som inte någonsin kan få någon, ska de också ha rätt till prostitution? Gamla skrangliga gubbar? Såg någon dokumentär om detta, väldigt intressant, med båda parters syn på frågan. Där fanns kvinnor som "frivilligt" ställde upp på detta, var voluntärer för att hjälpa handikappade och alltså hade sex med dem. Vid första tanken låter det inte bra, vara frivillig (?) bara för att vara snäll. Kan man må bra av det? Det var iallafall bra skrivet, och jag håller fullständigt med dig om allt!"

2007-02-20 @ 22:44:39
Postat av: Hanna - Katayon

Vi är ett gäng assistenter som sitter och läser din blogg Hanna. Assistenter som i elev assistenter

2007-02-20 @ 22:45:29
Postat av: Hanna Fridén

Sara, Macen och Hanna Katayon: Grattis, jag loggar IP-nummer. 81.233.150.188. Det är ganska löjligt att skriva in andra namn och försöka stödja sin punkt när man blir kritiserad.

2007-02-20 @ 22:46:00
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Sara

Vi sitter i H-K's lägenhet ja?
Vi läser din blogg flitigt alla tre och brukar tycka att den är as bra att läsa.
Men detta upprör oss eftersom du inte är kunnig inom ämnet du pratar om.

2007-02-20 @ 22:47:50
Postat av: Hanna Fridén

Sara: Nej, jag har aldrig sålt sex så jag är inte helt kunnig i ämnet nej, däremot vet jag skillnaden på sexhjälp och prostitution, och jag tycker att det är helt befängt att ni tar för givet att vi syftar på att dessa båda är samma sak. Det finns nämligen inga grunder för det och det är extremt respektlöst att ta saker för givet, enbart för att ni av någon anledning VILL, utan att ha grunder för det. Testa att fråga istället om ni misstänker det, som vanliga människor gör.

Dessutom så tror jag inte det minsta på att ni är tre olika personer som lyckats misstolka så gravt på en och samma gång, när ingen annan över huvudtaget har gjort det. Förövrigt skriver ni på exakt samma sätt, med en ovanligt konstig form av grammatik som jag inte sett förut. Så ni skulle alltså alla tre ha samma typ av konstiga sätt att skriva, samtidigt som ni har samma sätt att uttrycka er respektlöst mot folk samtidigt som ni misstolkar på samma vis? Nej, det är inte troligt att ni är tre olika individer.

Angående att ni lyckades hitta ETT svar som möjligtvis kan tolkas på erat vis tycker inte jag ger er rätt till att kritisera mig och alla andra läsare. Att ta för givet att alla dessa olika människor tänker och uttrycker samma sak är, ursäkta, men helt jävla sjukt i huvudet. Ni kan inte dra alla över en kamm bara för att en person, i ett forum, skriver en sak.

En sak som förövrigt möjligtvis kan tolkas på erat vis, men inte säkerligen. Så ni får inte kalla henne för okunnig heller, utan då gör man som alla andra vettiga individer och frågar om hon syftar på sexhjälp eller prostitution och förtydligar skillnaderna mellan de båda.

2007-02-20 @ 23:00:27
URL: http://frankincense.blogg.se/
Postat av: Danile Lindblom

Katayon, Sara och Macen: Er kritik är inte befogad. Jag stöttar Hanna Fridén och säger som hon "Läs om, läs rätt".

2007-02-20 @ 23:16:57
Postat av: en annan sara

sara: lär er läsa för sjutton gubbar!

2007-02-20 @ 23:32:48
Postat av: Margherita

haha, vilken sjuk diskussion! Verkar som om den här HK har "missförstått" bara för att få käbbla lite om ett ANNAT ämne inom vilket hon anser sig väldigt kunnig.

Hanna, du är grym som bloggare och verkar vara det som person också. Ha en trevlig onsdag!

2007-02-21 @ 00:10:40
URL: http://donnafortunata.blogspot.com
Postat av: Käthe

Håller med dig till fullo. Om sexköp för handikappade går igenom känns det inte långt till "sexköp för de som inte kan få sex på annat sätt än att köpa", vilket i praktiken är vem som helst.

2007-02-21 @ 00:33:15
URL: http://kathe.blogg.se
Postat av: Emmy

Sex är inte en rättighet, det är ett privilegium och inget som någonsin, någonsin är rätt att lagstifta om. Vad ska man göra med personer som inte är handikappade men ändå inte hittar någon att ligga med? Ska staten gå in där och se till så att alla som är kassa på att ragga också får ligga lite?

Det är sorgligt att tänka att vissa människor kanske aldrig kommer att få uppleva den närhet till en annan människa som sex ger - men ännu mer sorgligt att tänka att denna närhet skulle kunna göras om till regler, lagar och paragrafer.

2007-02-21 @ 07:02:07
URL: http://www.emmylicious.blogg.se
Postat av: en tredje sara

du skrev "tack för mig, uttryck gärna eran åsikt!" och då MÅSTE jag ju få säga hur glad jag är att du skrev det här. förutom åsikterna som är guld, så har du formulerat dig strålande med perfekta poänger och utan att någon på något sätt kan säga att du hatar handikappade (tro mig, man får en del sådana i den här debatten :D). jag är en sucker för ditt språk, och älskar dig sådär jättemycket som man bara kan göra över internet utan att vara stalker. keep it up!

2007-02-21 @ 09:40:25
Postat av: Nathalie

Det var bra skrivet av dig Hanna. Jag är inte heller för positiv särbehandling i någon form alls.

Om handikappade vill få sig ett knull tycker jag att det får gå till väga precis som övriga befolkningen. Det är ju inte alltid så lätt för människor utan handikapp att få sex, eller hur? Om handikappade ska få utnyttja prostituerade varför då inte göra samma sak för fula, blyga eller illaluktande människor?

Gäller debatten förresten endast handikappade män eller nämns även kvinnor?

2007-02-21 @ 12:50:04
URL: http://nenneblogg.blogg.se
Postat av: Angelica

HK: Det pratas om att tillåta handikappade att köpa sex. Det var en prostituerad Sören Olsson ansåg att hans son kunde vända sig till. Inte att han och en eventuell partner skulle få sexhjälp. Om sedan Aftonbladet och andra skvallriga kvällsblaskor kallar det för sexhjälp är en helt annan sak, jag kan inte se någonstans i den här diskussionen att nån argumenterat för/emot sexhjälp..

2007-02-21 @ 17:33:30
URL: http://annilelica.blogg.se
Postat av: Linderholm

Ehm, ja, fint när elevassistentgänget sitter och diskuterar sexhjälp, när vi övriga pratar om huruvida det är rätt att köpa sex bara med motiveringen att man själv har så svårt att få knulla.

Luktar lite "jag vill svänga mig med svåra ord så att jag kan få säga att andra inte är insatta". Det blir lite töntigt, när man inte ens har lyckats uppfatta diskussionens ämne...

2007-02-21 @ 20:37:48
URL: http://linderholm.blogg.se
Postat av: daniel

...omg, lyssna på er själva

2007-02-21 @ 23:26:21
Postat av: ella

jag förstår inte hur man som anhörig till handikappade ens kan stödja denna idé. Jag har en handikappad bror, men tycker att detta förslag är helt absurt. Handikappade har ett socialt liv precis som alla andra, min bror har haft flera flickvänner och jag tvivlar inte på att han kommer att kunna ha ett normalt liv på det planet. Visserligen finns det olika nivåer på handikapp, men alla har sitt sociala liv med de som är på samma nivå mentalt som en själv. Jag förstår inte hur man kan försöka rättfärdiga att ngn skulle vara tvungen att sälja sin kropp för det syftet. jag skulle dessutom se det som lika kränkande för de handikappade, det är att anse att de är så mindervärdiga att de måste hjälpas på detta område, när det egentligen inte behövs.
Det skulle dessutom vara svårt att dra gränsen för vad som är fel och inte.
Bra blogg.

2007-02-21 @ 23:28:16
Postat av: Sören Olsson

Hej.

Jag har läst en del av alla dessa inlägg på bloggarna och jag förstår verkligen inte att folk inte tar reda på mer info innan de kastar ur sig vad de "vet" om vad jag har sagt eller inte.

Tyvärr så tycks en hel del tro att jag förespråkar sexhandel - vilket inte alls är sant.
Men det tycks inte riktigt intressera alla.

Jag har en fullt normal och fullt fungerande med alla mina tre barn - inklusive min son som råkar ha Downs syndrom.
Det är inte alla som förstår hur det är att leva med ett handikappat barn - och det är ju fullt förståeligt.
Vad som är mindre förståeligt är hur många som har åsikter om hur vi föräldrar ska sköta om våra handikappade barn eller ungdomar när de inte har ett dugg erfarenhet själva.

Visst - jag var också enormt klok och förståndig när jag gick på gymnasium. Då trodde jag att jag hade alla svar på allting.
Men det viktiga är att det gick över..

Varför är det så viktigt för folk att veta så precis hur allt ska vara?
Det tycks aktivera en djup rädsla i så många att inte veta.
Att inte ha ett klart och tydligt svar på allting.
Det är så oerhört provocerande att inte ha en färdig lösning på hela världens problematik.

Att tala om såna oerhört svåra saker som sex och samlevnad i samma mening som man nämner svårigheten att få tillgång till detta för funktionshindrade är så djävla obehagligt för en del människor.
Det är beklagligt.
För debatten är ju intressant och angelägen.

Redan i början av 1900-talet konstaterades att vi människor har några grundläggande basbehov.
Andning, törst, värme och sexualitet.
Det har vetenskapen accepterat.
Men att sexualitet är ett av människans grundläggande basbehov tycks ändå provocera vissa delar av mänskligheten till den milda grad att de istället ställer sig upp och börjar skrika om "Sören Olsson tycker att man ska köpa sex till handikappade!!"
Jaha?
Var det verkligen det jag sa?
Var det så?
Nä.
Ska man behöva bokstavera för att folk ska förstå?

Jag föreslår att de som vill ha en seriös och vettig debatt tar reda på lite mer info innan de börjar gapa och skrika.
Det är endast enfaldigt att läsa vad nån annan tror och därefter göra det till en sanning.

Vänliga hälsningar till er alla
/Sören

2007-05-10 @ 14:05:59
URL: http://soren-anders.spaces.live.com/
Postat av: Sara

...Är det inte så att de handikappade som köper sex är minst lika vidriga och bidrar minst lika mycket till prostitutuionens baksidor som de människor som väljer att stödja detta? Dubbelmoralen har inga gränser, tydligen. Tillåt mig att inte ta några som helst personliga undantag, vem det än handlar om. Jag menar, ska de som är extra kåta i framtiden kunna försvara sig med att de sticker ut ifrån omgivningen?

2007-05-10 @ 22:19:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback