Smaken är som baken

Får en lätt dust av panik. Vet ni vad Elin Kling här på Stureplansredaktion har gjort? Jo, hon har beställt väskan jag utdömde som världens fulaste för några inlägg sedan! Så, snart kommer hon att ha den, kommer sitta vid sitt skrivbord brevid mitt, och sitta där men den där väskan. Det här är ett väldigt gott exempel på creddfashion vs stureplansfashion, om man ska säga så.

Lovar att fota.

My little legs

Folk brukar gnälla på mig för att jag alltid har heltäckande strumpbyxor - För det kan man ju inte ha på sommaren! Tänkte ge en liten förklaring till det, i bild.

image1280Det här, mina kära damer och herrar, är mina knän! Ärrvävnaden fortsätter ner på benet och runt knävecket. Det är mindre fräscht, och det är konstant. Vissa av ärren är konstanta för att de helt enkelt var jävligt djupa sår - andra är det per praxis att jag regelbundet snubblar och slår upp dem på nytt.

Jag är ganska vild av mig, nämligen, och springer in i saker, skadar mig, får hjänrnskakningar, sabbar ledband och så vidare.

Alltid varit sådan, kommer nog aldrig sluta. Men vafan.

Är barbent idag i och för sig, orkade inte just bry mig. Ser det mer som andra problem än mitt om de blir besvärade.


Ny kamera och en fråga om objektiv

Nu har jag beställt en kamera! Om en till en och en halv vecka kommer jag att ha den i min famn, sedan kommer jag att kunna plåta saker som dagens outfit och sånt där fint igen, tjohej tjohej.

KAMERA KAMERA KAMERA.

Förresten, lite hjälp från fotokunniga:

Jag har ett SIGMA 18-50 mm 1:3.5-5.6 (objektiv dårå) som jag använt till min, numera trasiga Canon EOS 10D. Jag har beställt en CANON EOS 400D och jag vill använda samma objektiv, men säljaren sa att det förmodligen inte gick. Men han kan ju bara ha velat sälja också! Så, om någon vet, fungerar det här objektivet till CANON EOS 400D? Det är ju ett bättre objektiv för det första, så det känns ju jävligt onödigt att slänga ut någon tusenlapp mer om det funkar.

HJÄLP HJÄLP!

Kan inget om kameror, ni vet.

(Haha, skrev stigma först)

Bläpp

Förlåt för den tomma bloggen igår, men jag jobbade på av bara sjutton hela dagen. Sedan, när jag till slut kom hem, så läste jag om Ingmar Bergmans död, och då gick jag bara och la mig i dvala av olycka för att en av Sveriges bästa berättare genom tiderna försvunnit ur vår värld. Och så dog fantasin ut lite till igen.

Jag vill inte vara vuxen.
Bara en liten notis. Sådär.

Världens fulaste väska

image1278Det finns få saker som jag tycker är så fula som de bruna, fransiga väskorna. Värst är det när de är i mellanbruna till ljusbruna nyanser, och i mocca. Den till vänster kommer från Asos.

Jag tycker att det är så fruktansvärt fult, och varianterna ute i butikerna är snarlika de som man kan finna i leksaksbutiker och maskeradbutiker som Buttericks.


image1279Men det är väl praktiskt, bara att surfa in och hitta matchande outfit på Buttericks.se, jävligt billigt också!


Nä, den enda fransväska jag kan acceptera är den som Sofia Dahlén har. Passande nog heter den till och med Frans. Den är faktiskt riktigt, jävla snygg. Men sedan är den inte heller brun, och inte heller i mocca.Mina underbara böcker

Jag har äntligen kommit tillbaks till min läsning igen. Jag har alltid varit en stor bokslukare, men i ett års tid har jag knappt ens rört en bok. Sedan började jag äntligen att läsa Andarnas hus av Isabell Allende, som jag velat läsa mycket länge. Och nu är suget igång igen.

När jag är klar ska jag läsa följande böcker:

Middlesex - Jeffrey Eugenides.
Handlar om en flicka som är tvåkönad, en frukt av incest, och hennes liv.

Joy luck club - Amy Tan
Handlar om kvinnorna i en kinesk familj. Mödrarna är ivandrade men deras döttrar är födda i USA. Den handlar om kulturkrockar, arv och familj. Låter kanske som en trist beskrivning, men Amy Tan skriver fantastiskt. Realistiskt med en touch av saga, lite som Isabell Allende.

Bläcktrumman - Günter Grass
Memoarerna, skrivna med trummslag, av en 30-årig dvärg på ett sinnessjukhus i Västtyskland.

Satansverserna - Salman Rushdie
Ingen vidare förklaring behövs, det är ett stort hål i min litterära bildning. Det är en ordentlig skam att jag inte matat sinnet med den här boken ännu.

Hundra år av ensamhet - Gabriel Garcia Marquez
Ingen närmre förklaring behövs här heller, direkt.

Zorro - Isabell Allende
Jag har aldrig haft en särskilt stor faiblesse för Zorro, men än har jag inte läst en enda bok av Allende som jag inte uppskattat.


Sedan suktar jag efter med litteratur med intressanta teorier kring universum, och utspårade fantasier om framtiden och dess tekniska utveckling. Inget konkret faktakorrekt, utan enbart saker som sätter hjärnan i rullning. Tänk Gödel, Escher, Bach, och ni förstår vad jag menar. Några tips?

Stockholm Streetstyle

image1277För första gången någonsin blev jag häromdagen fångad av Stockholm Streetstyle - per praxis att jag hade en stor silverväska.

Jag hittade ett bra sätt att kombinera det korsettliknande skärpet från Hm, de gjorde sig otroligt bra till de något låga, puffiga satinshortsen från Zara. Dessutom förkvinnligade det min siluett en hel del, vilket är mycket välkommet.

Men fy, vad trist mitt hår ser ut bakifrån. Måste hitta något att göra åt detta, tips?För att se hela bilden, gå in på
Stockholm Streetstyle. Direktlänk här: http://stockholmstreetstyle.feber.se/feber/art/25098/guld_och_silver/


Hämnden är ljuv

SMS-konversation med tidigare nämnda Carl, chefen, idag, enligt mitt synsett morgon.

image1276Carl: Bildstart!!

Jag: Jag är anställd halvtid för en ganska dålig lön och tycker ändå att jag gjort mig tillgänglig och hjälpt till utanför mitt område och på helgerna. Så, kan jag få sova ut idag, söndag helgdag? Är det ens någon som blickar på bildstarten idag?

Carl: Vi måste ha bildstart och du är den enda som kan göra det. Annars skulle ju Jonatan eller Viktor kunna, men de är ju borta...

Jag: Som hämnd så hamnar bilden på dig från Laroy på framsidan.

Carl: Nej fy attan!!

Det gjorde jag. och jag lägger den här också. Visst är den vacker, så säg? jag känner verkligen att den visar Carl från hans... ja, jag vet inte. Den är faktiskt riktigt dålig.

Haha.

Foto: Adrian Beck,
Stureplan.se

SMS-konvers med min chef 05 på morgonen

Smskonversation med min chef, Carl M Sundevall, mellan 04-05 på morgonen.

Jag: Kommer inte Viktor tillbaka nu snart typ? Tänkte han kanske kan ta morgongrejerna då jag har ägglossning och vill ut och festa och göra barn.

Carl: Var inte så kåt, Hanna!

Jag: Fråga alla du någonsin lärt känna och du vet: Hanna Fridén har adrig sex! Det är sjabbigt!

Carl: Förutom Calle Schulman!

Jag: Eh... Nej. Jag har inte knullat någon sedan den tjugonioende januari. Sedan jag gjorde slut med min förra kille, alltså. Men Calle överdriver väl då, som den jävla Alex som skickade ut på Elit bara för att vi gick hem tillsammans!

Carl: Jojo. Alla vet.

Jag: Ät bajs. Gubbjävel.

Jag: Jag har tagit på hans snopp och sedan sa jag att jag inte var våt. Så långt kom vår romans!

Carl: Jag önskar att jag aldrig fick veta detta!
Jag och Carl har, som ni ser, en fantastiskt god relation. Gillar att jobba på Stureplan. Det är fint. Gillar Carl. Det gör jag. Trots alla mobbiga SMS jag alltid skickar. Gillar Carl. Ärligt. Bara så du vet, Carl.

Starten blir försenad imorn för jag kommer vara bakis. Bra. Då vet du.

Nu ska Stureplan bli queer!

Hej allihop. Fick hypa Klubb Slick, queerklubben, på Stureplan.se också.

Carls M Sundevall, chefredaktörens ord: "Det är lugnt Hanna. Jag litar på dig. Gör vad du vill."Hahaha.
 

Queerhetero

Hahaha.

I morse, i SVDs artikel "
Det rustas för Pride" så stod det att queer betyder homosexuell.
Det gör det inte. Och det är fint att en informationsruta för olika uttryck skrivs felaktigt i en av Sveriges största tidningar. Jättefint.

Men nu, vet ni vad de ändrat det till? Vet ni?

"Queer betyder icke heteronormativ att granska normer överhuvudtaget."

Va, det betyder vad? Vad betyder den här meningen? Jag förstår inte?
Borde det inte typ stå:

"Queer betyder ickeheteronormativ".

Dvs, följer inte heternormen. Och det kan man vara synnerligen heterosexuell för. Jag, exempelvis, är inte särskilt heteronormativ (enbart i klädintresset), men är synnerligen hetero. Jag är en queerhetero, så att säga. Queerhetero. Fint.

IKVÄLL SKA JAG PÅ QUEERKLUBB. SLICK. DEBASER MEDIS. HAR SKRIVIT OM DET PÅ FATALE!

http://www.fatale.se/nojesliv/klubb-slick/

Jag tycker inte att Schindlers list är sexig

Hahaha. Hahaha. Hahaha.

Idag hade vi
veckans fråga på Fatale, och jag måste säga att jag blev ytterst förvånad när jag läste igenom de andra tjejernas svar, då jag tydligen missförstått frågan helt. Frågan var vilken film man uppskattade mest "stilmässigt" och jag, jag tog inte för givet att det skulle ha med kläder att göra, utan filmteknik. Filmteknik. De andra pratar om hur de gillar kläderna från den och den filmen.

image1273Och jag. jag rabblar på om Skönheten och odjuret, Schindlers list och 3D-animerad film.

Jag är inte galen. Jag tycker inte att Schindlers list är en film att bli inspirerad av gällande klädval. Jag är inte helt osympatisk. Jag mår självfallet skitdåligt när jag ser den, jag blir inte inspirerad. Jag tänker inte: "Åh, vad fina de är när de blir gasade" inte heller tänker jag: "Åh, vad sexiga de tyska soldaterna är i sina uniformer och stora vapen, mumma mumma flabba mums". Nej. Inte.
image1274

Men en tjej skrev att hon gått på maskerad utklädd till en karaktär från Serial Experiments Lain. Gott.

PS. Carl, vet att jag borde hämta papper nu, men blev så himla bajsnödig på tunnelbanan och ville inte att det skulle ske en liten "olycka" DS.

Nu jävlar!

Hahaha! Viktor Barth-Kron lät mig ju aldrig, som sagt, ha med texten om bröst, stjärtar och vetenskapliga teorier i "Stureplan sammanfattar veckan i bilder". Men den här veckan är Carl M Sundevall här, och han, han har lika osmaklig humor som jag, så det gick minsan igenom. Pilutta dig, Viktor!

http://www.stureplan.se/articles/5421/

Arg

Idag blev jag så satans förbannad på en klubbchef, så satan i helvete.

Jag ringer upp och ska höra mig för om en intervju för en kväll, istället för att bidra med info börjar han högljutt skälla ut mig för något jag inte har något att göra med eller kan göra något åt. Och jag blir så arg, så förbannat arg. Jag vill skrika åt honom, säga att han är en jävla idiot, att han ska ta det med rätt person, att det är synnerligen osmakligt att börja skrika på mig. Istället trycker jag tillbaks det hela, säger "Ja, visst har du rätt. Kan jag få numret nu? Tack. HEJ." sedan sitter jag på stolen i någon minut, är satans förbannad, och så springer jag in på toaletten och tokbölar som ett litet våp.

Hatar när folk skriker och gormar på mig.
Speciellt när det är något som jag inte ska ta.

Önskar att jag kunde säga: "NU SKA JAG ALDRIG MER GÅ PÅ DIN KLUBB!" Men det skulle väl knappast spela roll för dem, bara för mig, så det vore ju idiotiskt.

Men jag kan däremot retuschera honom ful på varenda bild på hela
Stureplan.se, haha, success!

Tischan, världens bästa ord!

Några undrade vad "tischa" stod för på Fatale. Ja, det betyder T-shirt. Vissa tyckte att det var ett töntigt modeord som förhoppningsvis skulle dö ut snart, andra tyckte att det var fulsnyggt, jag, jag tycker att det är VÄRLDENS BÄSTA ORD.

image1272Jag hatar att skriva T-shirt. Ser så löjligt ut. Engelska? Och så måste man ha en versal. Ser fånigt ut. Och T-tröja? Fult. Bara fult. Inte fulsnyggt. Bara förjävla fult.

En tischa flera tischor, tischan och tischorna.

En T-shirt flera T-shirts (Eller T-shjöörts) T-shirten och T-shirtarna (T-shjööörtarna)

Vad låter egentligen bäst? Om jag behöver skriva "Titta på de här T-shirtarna" en gång till så dör jag. Ser ju så jävla fånigt ut, helt fel. Har alltid fått en kraftfull släng av ångest när jag skrivit det, så himla fult.

Heja tischan, världens bästa ord!


Om jag hatade mode

Jag kan, på intet vis, dölja mitt missnöje som uppkommer när det kommer hit folk och spyr galla över mig bara för att jag är modeintresserad och har med dagens outfit, som exempel, i min blogg. Det finns fler anledningar till detta:

1. Det är knappast det enda enda jag har i min blogg, och det är knappast en majoritet av inläggen heller.

2. Jag kan inte se det som värre att vara klädintresserad och vilja lägga upp foton på sig själv än att exempelvis gilla katter och lägga upp bilder. Jag kan se pararellen att vissa tycker att det är tråkigt, jag menar, jag blir gravt uttråkad av kattbilder exempelvis, men jag går inte till en kattblogg och bara: "Öhuuuhehehe du suger jävla äckelhora" eftersom att, tja, jag inser att det bara handlar om olika intressen. Och jag likställer inte heller kattintresse med typ, ja, HITLER.

3. DE FÖRSTÖR HELA JÄVLA IDEALDEBATEN MED SIN ÖNSKAN ATT BARA SPRIDA BAJS OMKRING SIG ISTÄLLET FÖR ATT TA UPP SERIÖS DISKUSSION. SOM DE SOM KALLAR SIG FEMINISTER OCH TYCKER ATT ALLA MÄN ÄR DJUR, TYP, DE FÖRSTÖR OCKSÅ. TACK SÅ JÄVLA MYCKET FÖR DEN LIKSOM!Nu ska jag låtsas vara en person som hatar allt som  har med mode att göra med som har vett att ställa seriösa frågor, istället för att bara bajsa sönder allt och göra sig själv till en osympatisk idiot.

Hej! Varför är du intresserad av kläder och mode?

Ja, förmodligen på grund av samma anledning som jag finner all form av estetik intressant. När jag var liten, gick på dagis, slogs jag av en ofantlig ångest för hur slätstruken, grå och trist världen var. Jag brukade sitta och böla flera timmar i sträck varje dag och intalade mig att saker och ting skulle bli annorlunda när jag växte upp, mer som en färggrann tecknad film, med karaktärer med personliga, varierade utseenden och överdrivna minspel och stora symfonier. I hela mitt liv har jag målat och tecknat, jag var ganska länge en typisk pojkflicka som sket i att borsta håret, sket i att sminka mig och hade polotröja och slappa brallor varje dag. Sedan kom jag till Lava, såg en got för första gången och en stor massa med människor som bar olika intressanta kreationer, som gjorde sig själva till ett slags konstverk. Då blev jag intresserad av utseende: Inte bara i "vacker" mån, så att säga, utan snarare i intressant mån. Och ska jag vara helt ärlig har jag aldrig klassifierat mig som ful, snygg, vacker eller något liknande, bara mer eller mindre intressant - Då det egentligen är där grundstenen för min fix vid yta ligger. Och självklart, i viss mån handlar det även om socialt samspel.

Jaha! Lustigt att du säger det där, om olika, individuellt och så alltså. Jag trodde nämligen att mode och trend handlade om att alla har press på sig att se likadana ut?

Jag kan inte påstå att du har fel, speciellt vad gäller trender. Jag har ingen stor förkärlek för just trender, när man fort som attan ska passa på att skaffa exakt samma grej som alla andra och sedan göra sig av med det illa kvickt precis innan det blir uttjatat, oavsett om man gillar det eller ej. Så, du har rätt - men det finns bara ett sätt att undvika det här, då samma sak fast inom striktare ramar med mindre skiftande mönster utspelar sig i alla subkulturer (got, punk, indie, brat, hårdrock osv) och det är att spåra totalt och ha kläder som absolut ingen annan har, och för min del är det uteslutet, både på grund av att jag inte riktigt skulle våga pga. det sociala samspelet (fan) och på grund av att jag måste medge att jag blir påverkad av mode så till den grad att jag oftast uppskattar det som är säsongsenligt eller det som kommer nästa säsong. Men, då försöker jag istället pusha för att man tar rådande mode och gör det personligt, för man kan vara helt moderiktig utan att se ut exakt som någon annan, och mode skiftar i alla fall mer än stilen jag hade förut: GOT! Så det blir mer härlig variation, även om tidigare nämnda stil alltid ligger nära i mitt hjärta.

Du erkänner alltså att du blir påverkad av mode och trender?

Ja, jag är ett flockdjur, ett hyggligt självständigt sådant: men inte helt. Vore jag helt fri från det skulle jag väl knappast vara mänsklig, jag bryter dock andra mönster som är svåra för folk att bryta. Bröt jag alla skulle det dessutom, tyvär, vara svårt att komma vidare i karriären som kvinna idag, jävla skit.

Jaha, vad skulle det vara för saker då? Och borde du inte försöka göra något åt det där sista?

Jag debaterar mot smaldebaten, gick i trots till den upp tio kg på ett år bara på grund av den anledning att det var så många tjejer som kom till min blogg och bara: "Åh!! Du är så snygg och smal, önskar jag vore så smal med, hur gör du? Så snyggt att vara jättesmal!" och jag har absolut ingen önskan att vara den typen av förebild. Jag hade anorexi i 7 år (eller, några av dem var hetsätning med kombon bulimi) och jag vill inte se samma, dumma jävla skit drabba andra, så jag började rabbla om följdsjukdomarna och hur ful min kropp blivit av allt: Sedan sökte jag vettiga dietister, hittade inget på ett bra tag, och hittade tillslut, alldeles själv, lite metoder som fungerade med speciella kostpreparat som bodybuilders använder (Whey-Q och Glutamin-O) och ökade både fett och kolhydratsintaget markant.

Angående det andra: Om jag ändrade på det skulle jag genast tappa förmågan att vara någon slags förebild överhuvudtaget hos tjejer som är intresserade av mode och trend. För varför skulle de vara intresserade om en person som snackade idealdebatt och kritiserade mode och mediapressen när den kom utifrån? Det är lättare att påverka folk om man gör det inifrån, så att säga. Precis som jag kan tala om de negativa effekterna med anorexia och prata om hur skadligt vårat idealsamhälle är när jag själv levt med det hela.

Men du är ju fortfarande smal? Är du verkligen frisk?

Jag väger 57 kg på 170 cm, det är inte underviktigt någonstans.

Jag tycker att du ska skita i mode och engagera dig inom politik exempelvis om du nu hävdar att det är så viktigt, visa att du står för det du säger!

Jag gör det också. Inte partipolitiskt, utan i sakfrågor. Jag hoppas kunna göra mer på det planet, få ut mer av de politiska skriverierna i media. Helst populärmedia och ungdomsmagasin (åldersgrupp 11-15) med tanke på att rätt målgrupp ligger där, det är då man blir som mest påverkad av samhällets idealtryck.

Men måste du lägga upp dagens outfit då?

Måste jag lägga upp mina teckningar då? Som sagt, det är mitt estetiska intresse, dessutom är jag en fotoapa och gillar att vara med på bild. Vilket jag inte kan se som något dåligt. Jag älskar foton på andra också, älskar bilder, så alla andra får jättegärna vara fotoapor de med för min del!

Men du vill ju ha så jävla mycket uppmärksamhet?

Inte så mycket som du tror, skulle jag tro. Däremot, även om det var så, så skulle jag inte kunna se det som fel. Vad är fel med att vilja ha uppmärksamhet och bekräftelse? Det är fel när det går till sjukliga nivåer, man shoppar ihjäl sig, svälter sig eller opererar sönder sig för de nya bekräftelsekickarna. Inte bra. Men jag har det till den nivån att jag visserligen uppskattar uppmärksamhet och blir jävligt glad av det, men jag är inte beroende, och det behov jag har har bara bringat mig goda ting, för utan den skulle jag inte vara lika driven och kommit så långt som jag gjort i min ringa ålder. Däremot hoppar jag inte på allt, utan är väldigt mån om att bara synas i samhang som jag anser rätt.

Hur tar du kritik egentligen? Du blir ju så jävla arg?

Om folk kommer med personliga påhopp ser jag ingen vits med att bemöta den snällt och gulligt. De vill bara göra mig förbannad, och jag har försökt debatera seriöst med de som väljer de personliga påhoppen: Till ingen nytta alls. De vill helt enkelt göra sig av med lite frustration, och det är så jävla tillåtet att hoppa på tjejer som gillar mode. Enligt större delen av samhället ses nämligen mode som något som "fullkomligt intelligensfria och ytliga individer" ägnar sig åt, precis siom många vill hävda att "alla feminister hatar män" eller "alla bögar är fjollor". Det är dock tillåtet att gå på just modeintresserade tjejer, för att vissa per praxis ser dem som uppblåsta, pompösa och elaka människar bara för att de råkar ha de senaste, häftigaste Acnebrallorna - Och det här är ju helt fel, med tanke på att de allra flesta tjejer som är djupt inrotade i mode och trend lider av många komplex och har fetstora problem med sin självkänsla, och inte sällan ätstörningar. Då finns det vettigare sätt att gå till väga, anser jag. TYP TERAPI. För det är bara, bara idiotiskt att gå på folk med påhopp, och man gör sig bara till en mindre människa när man gör det.

Jaha, men du håller inte med om det folk säger heller?

Att kunna ta kritik är inte samma sak som att gå med på allt som föreslås. Jag står för mina åsikter, vilket inte betyder att de inte kan ändras! Så fort jag hör något jag tycker är mer vettigt än det jag tidigare tänkt så tar jag åt mig av det. Jag måste dock säga att jag inte just varit med om så många som kommit med seriös kritik i bloggen - utan de hittar jag på de politiska forum jag hänger på, och där är jag vidhållen som en av de mer seriösa debatörerna som tar kritik -jävligt- bra.

En annan sak jag blir besvärad av med just den frågan är det faktum att jag är fullt medveten om att mitt bemötande av kritik inte skulle ses som dåligt utifall att jag varit man. Då förväntas man att stå för sina åsikter och vara säker på sin sak, men inte som tjej. Som tjej ska man lyssna, nicka och som högst säga: "Tack för din åsikt, jag ska verkligen tänka på det!" istället för att ge sig in i debaten. Hemskt, löjligt och rent av förjävligt, anser jag.

Men det är ju bara folk som slänger sig med personliga påhopp (utan att jag gjort något) som anser att jag inte kan ta kritik, och om en person oprovocerat slänger ur sig skit och sedan inte kan ta lite skit tillbaka, ja, då har jag jävligt svårt för att respektera dennes åsikt om min förmåga att ta kritik.Vill någon tillföra något?
Om det finns något jag missat skulle jag gärna tillföra det. Om nu någon orkade läsa igenom det här inlägget. Blah.

Nu, i framtiden, ska jag fint och gott länka till det här inlägget varje gång det kommer in någon och börjar, så att säga, kasta bajs omkring sig.

Nytt och fint!

image1271


Köpte sjukt fin tischa på HM idag.
Sedan köpte jag mer saker.
Handlade för lite mer än 1500 tror jag.
Gå in och kika på
Fatale.se!

Klantarslet


image1270
Devi Brunson och jag. Foto: Ivan Nuñez, Stureplan.se


Så här trevligt hade jag på F12-ESS igår innan jag slog i huvudet och fick två stora bulor och ett blödande hack i pallet (upptäckte det senare när jag kom hem) har nu en lätt hjärnskakning. Igen. Jag är verkligen klantigast i världen, nu blir det bannemig till att börja något som förbättrar min motorik.

Typ akrobatik, alltså.

Men jag bryter väl nacken på första passet, om jag känner mig själv rätt.

Must haves för hösten!

image1268

Tre prisvärda shoppingstips för hösten ligger uppe på
Fatale.se

Mycket länkar idag, ni behöver lite motion, kära läsare.

Makode Linde

image1267

Fan. Någon med helt överlägsen stil är Makode Linde som kör tillsammans
med Kornél Kovács på F12 - FICKS (Fredsgatan på måndagar).

Varje gång jag ser bilder på Makode blir jag helt sprudlande lycklig. Han kan, han kan fanimej.

Foton: Ivan Nuñes,
Stureplan.se

Carolinas modisar

Carolina Engman har den senaste tiden börjat köra med "fashion collectibles", så kallade "modisar". Det är som samlarbilderna från filmer som var populära när våra föräldrar var unga (förutsatt att era föräldrar är födda på femtiotalet som mina egna). Det är himla fint, tycker jag. Det tycker jag att hon kan göra något riktigt fint av.
image1266

Idag körde hon med Madeleine Vionett och förra gången var det Coco Chanel, gå till Fatale och spana in, vet jag!
 

Den slappa nörden i mig

Idag har jag inte gjort något vettigt. Har haft en ofantlig huvudvärk och hostat hela själen ur mig, typ. Jag tror att det är rökningen, känner mig nämligen inte sjuk. Fan vad jag hatar cigaretter.

Nåja, det här borde jag ha gjort idag:

Skickat iväg fakturor på cirka 70.000 kronor.
Skrivit klart en artikel på ca 3000 tecken.
Fotat.
Städat.

Vad jag gjort: Klämt pormaskar, sovit och spelat Tv-spel. Mitt ansikte ser ut som en hel pizza!

image1262


Nu ska jag spela TV-spel igen. Final Fantasy XII. Det har nu uppdagats att Asche, prinsessan över Dalmasca, i faktum är ond och hjärntvättad. Precis som jag misstänkt hela tiden. Därför har hon fått alla onda Espers. Nu ska jag ge henne en stor fet yxa som vapen, hade jag tänkt. Fan vad jag hatar henne. Och titta hur hon kombinerar sin fula lilla fetishkorsettchinchergrejsimojs - ett väldigt bra, avskräckande exempel för vad man inte ska göra med de breda, fetishartade skärpen i höst.


image1264


De enda jag gillar i i tolvan är Fran och Balthier, de enda med någon slags karaktär överhuvudtaget. Och Larsa, den lilla smarta killen som är odrägligt söt. När jag får en unge, då ska den vara som Larsa, och när jag får en pojkvän, då ska han se ut som Balthier. Och ha samma röst. Och samma vackra hårfårg. Samma frisyr också, och ja, samma kroppspråk och samma syniska humor blandat med en sann, ödmjuk och omtänksam personlighet.

Nu hatar jag mig själv som spelar det här spelet, Balthier existerar ju inte. Nu ska jag nog skära upp handlederna istället.


Förlegad vett och etikett

Jag har en diskussion med min min mor angående vett och etikett. Nu, jag har en ganska normal kännedom inom vett och etikett och utvövar det högst normalt. Det vill säga, jag vet hur man ska hälsa, jag vet hur klädkoder ska följas och jag vet hur man ska föra sig vid ett matbord; som de allra flesta.

Däremot finner jag vett och etikett ganska intressant, inte tillräkligt för att studera gammalmodig och utdaterad etikett då den oftast baseras på att utesluta folk av lägre klass, som exempelvis "inga bruna skor efter 18.00", men när något jag inte visste om kommer min väg så snappar jag upp det, även om jag låter bli att utöva gamla seder (förutom att ha strumpor i öppna skor, den gillar jag skarpt per praxis att jag helt enkelt inte gillar att gå barbent).

Men nu hade jag och min mor en dikussion angående att stryka över efternamnet på vistkort när det lämnas till bekanta, samt att kyssa på hand.

Det är visserligen sant att frågan gällande visitkortet kom till för att man, när man kom på besök och tjänstefolket öppnade, skulle slippa yttra ett enda ord (folk av fin klass skulle inte behöva prata med hjälpen, så att säga) och därför tog man sitt visitkort och la på en bricka, som tjänstefolket lämnade över till värden. Om man kände värden privat strök man också över sitt efternamn med ett enkelt, snett sträck.

Vad gäller kyssande på hand så var det rätt och slätt en fråga om könsindelningar.

Nu, min mor tycker att det är väldigt fel att utöva någon av dessa två idag. Jag håller inte helt med, eftersom att vi överlag inte har tjänstefolk idag så är det ganska mycket skitsamma hur man väljer att göra, och eftersom att både män och kvinnor tar i hand idag kan en kyss på hand vara ganska charmigt, lite roligt och lekfullt, snarare än artigt. Förutsatt att det görs på kvällstid, givetvis.

Min mor anser att det är att göra sig förmer. Det tycker dock inte jag. Har man ett intresse av gammal vett och etikett, och väljer att utöva dessa små, oskyldiga gester så kan jag knappast se något fel i det, det är ett intresse som alla andra. Att däremot börja undervisa någon i vad det betyder utan att de begärt en önskad angående det hela skulle jag nog se som en smula löjligt, och även ganska tråkigt.

Lite som att helt spontant börja berätta om hur man dukar ett bort när man är ute och klubbar, helt irrelevant.

Men vad tycker ni, är det att göra sig förmer och är det illa att utöva dessa gester på grund av anledningen till varför de skapades, eller anser ni som jag, att eftersom att samhället förändrats och att de alltså inte kan förankras till dagens situation, att det är helt okej?

Eller så bryr ni er inte ett skvatt.

Ångest

image1261Jag är så himla glad över att att jag inte var i Visby och Kallbadhuset. När man tittar på bilderna får man ordentliga komplex, folk är så attana slimmade och pumpade att det inte är klokt. Ja, och så har de färg.

Jag menar, om jag försöker håna tillbaks här med att påpeka att den ena killen har dubbla glasögon och den andra dubbla kalsingar så blir det platt fall. I en kamp om liv och död skulle de ändå vinna, så att säga.

Eller kan jag det?

Ser ni att den ena killen har dubbla underbyxor och den anadra dubbla glajor? Hahaha. Fyfan vad efterblivet.

Nej, nu mår jag inte det minsta lilla bättre.
 


Bild: Maximilian Borovic,
Stureplan.se
Idioten

image1257Om ni mot förmodan ska hänga i stångarna på tunnelbanan, så gör det för all del inte när ni är aspackade, och verkligen inte när ni låst fötterna i fakirställning.

För man trillar.

Och det, det gör jävligt ont.
Gårdagens outfit X1: Kapsyl
image1255

Simons pressmaterial

"Får ett mail av fotografen som fotade mig till Elle, Hon berättar glatt att Simon, skaparen av de färggranna, androgyna kläderna varit så nöjd med bilden att han tog med det i sitt pressmaterial. Jag är dock inte dum i huvudet. Jag tittar på resten av av hans pressbilder, noterar att de andra bilderna båda är smalare och mer tuschade än jag, och jag vet att han vill använda den för att skriva att hans kläder varit med i Svenska ELLE..."

Läs mer och se bilder på Fatale.se

Nakenförfesten!

Förfest fortfarande!

Nakenfest.

Alla har tagit av sig förutom Alex och Jon som sitter och tittar ner generat i marken. Av kropparna skulle jag bedömma Saras, som har störst rattar, som snyggast.

Bilder kommer imorn på Saras bilddagbok, här är adressen:
http://loppzy.bilddagboken.se/


*. Niklas har näst störst, den smällfeta jäveln.

Samma visa om igen

Sitter här hemma. Somnade i utgångskläderna igår så jag har fortfarande på mig de två överdelarna plus en pyjamasbyxa. Har inte duschat heller, så sminket från gårdagen är utsmetat i fejan. Håret åt alla håll och kanter.

Sedan ringer Alex och säger: "Hej! Vi är typ utanför din port, jag kommer in med lite polare snart och super ner dig! Hejdå!"

Jaha. Så blev det sådär igen. Ja.

Det är väldigt praktiskt att jag aldrig behöver ta egna beslut.

Cashew

Funderar på att stanna inne ikväll, hade en så sjukt intensiv kväll igår, kan bli svårt att överträffa.

Bäst var väl efterfesten långt in på morgonen på Medborgarplatsen. Det var
Gustav Gelin och resten av hans entourage som hade dragit ihop det. Att sitta där, aprak i det varma soljljuset och glädjas samtidigt som man övervägde om man inte skulle vilja dö en liten smula var en makaber känsla. Slitas mellan njutning och tortyr.

Eller nej, bäst var fylleinläggen jag försökte skriva i bloggen när jag kom hem, här är några utdrag:

"Hej! Ränkte skriva om min misshadel nu, elker vajtens., VAr ferm killar sådäö och jag pankaka sliten strruyts- hAr dålih frusir litre omt i fpten måbilteflon tomtefranx."

"HAr cashewmötter i ögaty."

Modetjejsbrigaden och superhjältekraften

Jag utanför en klubb. Igår. Det var ett slagsmål. Självklart stängde de insläppet efter det stora slagsmålet. Men fan.

Såhär va.

Så vitt jag kunde se var det 5-7 killar mot en vakt. Jag var dock ganska så dragen, så jag kan helt klart ha upplevt det lite skevt. Men i alla fall. Stort slagsmål, han mot de andra. En kille tar tag i vaktens hals, gräver in sina naglar i hans nacke. Han börjar vrida.

Jag tänker: "Herregud. Herregud. Herregud. Han tänker vrida nacken av honom."

Och alla chefer och allt står bara och kollar på. Men det tänker jag inte göra, såklart.

Så jag hoppar in i det hela full hals, grabbar tag i hans hand och vrider loss den med all min kraft. Jag lyckas, för att sedan få precis alla över mig. Jag hamnar längt under en hel hög med killar som slåss med varandra. Jag tänker: "Åh fan, osmidigt" och vrider mig loss. Blev inte skadad alls. Fick frisyren sabbad. Bröt inte ens en av mina långa, välmanikerade naglar.

Sedan rycker en av cheferna för klubben tag i mig och drar mig under räcket och börjar skrika åt mig. Att jag är en jävla idiot och allt. Jag tittar på hur det blir upplöst, hur de får bukt med precis allting. Men chefen skriker att jag är dum i huvudet och att jag inte, under några omständigheter, för göra så.

Börjar böla som en gris. Sticker därifrån. Stryk kan jag ta, en hel jävla massa faktiskt, men jag blir ledsen av att bli behandlad som en idiot för det. Ringer upp chefen i fråga. Hans förklaring är självklart "Men fan Hanna, du fattar väl att det bara är för att jag blir orolig? Du kan ju skadas! Det där är vakternas jobb! Du kan ju fanimej skada dig ordentligt, det fattar du väl!"

Nej, men. Han var själv, förihelvete. Och i den här situationen tror jag faktiskt att jag har större chans att gå därifrån oskadd än en vakt. Jag menar, vem tror ni får mest stryk?

1. Stor, stark vakt.
2. Liten söt tjej med höga klackar.
Jag är tyvär fullt medveten om att jag är den som löper minst risk för att skada mig. Och ändock är jag den som blir mest skyddad, av exakt samma princip.

Fan, jag säger då det, jag ska skaffa en brigad av små, söta modetjejer som ska ut på stan och vara superhjältar. Varje kväll. Vi ska ställa oss emellan i varje bråk. För vi är skyddade, jävligt skyddade, av våra fina små bräckliga fasader. Det är bättre än vilken superhjältekraft som helst.

Så, vem är med mig?
Och vad fan ska vi kalla oss?

Börjar skissa på våra tishor nu.


Brats med clubkids!

Ikväll kommer Eric Prydz att köra på F12. Han har födelsedag och gör ett undantag från sin vanliga standard: Att enbart spela utomlands. Med sig ska han tydligen ha några brat-djs vid namn Sebastian Ingrosso och Steve Angelo. Jag trodde att de var i Visby? Men i alla fall, kan bli kul med det vanliga F12-klientelet blandat med Sebastian Ingrossos bratsfans. Jag gillar blanding. Det är roligt.

Och ja, inga vettiga brats är i Visby. Bara töntbrats, folk som jobbar där och Tribalsvennar. Nu vet ni det.

DET HÄR HAR JAG BARA KOLL PÅ FÖR ATT JAG SKREV EN ARTIKEL OM DET
PÅ STUREPLAN.SE

NU SKA JAG RINGA ANDREAS HÖISTAD OCH TERRRORISERA HONOM GÄSTLISTA. 100 PLUS SKA JAG HA, VAR TANKEN.

Ellersåblirjagväldigtgladombarajagfårkommakanskeellersågårjagkanskepågustavgelinsflyktsodaiställetvemvet.

Flyktsoda på Debaser ja. Gustav Gelin. Låter också soft. Vad göra?
 

Varför var jag inte där?

image1248Hade egentligen tänkt gå ut igår. Marco Carola och Adam Beyer spelade på F12-You. Det betyder stor fest med mycket roligt folk.

Stannade dock hemma med motiveringen att jag skulle vila. Gick ändå och la mig vid klockan 03:00 och vaknade upp snuspigg 06:40 (på sommaren behöver jag knappt någon sömn alls) och ångrade mig digert. Varför får man för sig att man ska ta det lugnt när man ändå inte behöver så jävla mycket sömn? Bara man inte blir snorpackad så kommer man ändå upp vid 08:00. Klassiskt exempel av att vara löjligt eftertänksam. Fan.

Jag skulle ha haft så jävla kul.
Istället läste jag en massa serier av Rumiko Takahashi, en av japansk största genier. Vilket visserligen inte heller är en stor skam.

Men fan.
Jag som just fått för mig att jag skulle vilja hångla.

Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se

Min lilla vän Damon Rasti

Såg just min medarbete på FataleDamon Rasti (som också äger och driver Tjuvlyssnat.se) i Nyhetsmorgon på TV4. Han fungerar bra i TV, det gör han. Men jag kan inte undgå att tänka på Zoolanderminen som uppenbarar sig konstant. Han putar lite med läppen, ser ut som att han börjar svänga lite med kroppen och man förväntar sig att han ska plocka upp båda händerna, peka och säga: "Hey baby! Yeah, you baby!"

Nyhetsmorgons kamera har dessutom den goda smaken att zooma in på hans ansikte varje gång det sker.

Är det din spegelmin, Damon?

Skräp

78825-1247

Pepperkorg. Tjärhovsgatan, Södermalm.

Jag och uteliggare

Var på Humlegården. Körde två låtar. För jag skulle ju inte vara DJ egentligen, som sagt. I alla fall, första låten jag kör kom Carl M Sundevall fram med ett lyrisk leende och säger "Pizzicato Five, den bästa typen av 90-tals revival man kan tänka sig. Jag gillar det, gillar det skarpt". Blir mycker smickrad, så klart. Sedan kör jag en låt at Nina Hagen och den bedöms tyvär som för konstig av den bestämmande DJ:n. Och det var ändå African Raggegagagagag eller hur fan det där ordet nu stavas. Men jag skulle ju inte DJ:a egentligen, så det var lugnt. Hon gav mig rådet att skaffa min egen klubb där jag kunde spela min typ av musik. Mycket bra råd, tyckte jag. SMS:ade Carl om det, han svarade tyvär inte. Blir korsförhör imorn på kontoret alltså.

Sedan blev det F12. Fick bara gratis öl där med. Betalade inte en spänn.

Sedan Spy Bar. Betalade inte en spänn.

Sedan tar jag en taxi hem. Kostar 100. Tycker det är jobbigt. Springer på två av mina katolikpolare på vägen upp, de pratar med en uteliggare. Jag ger uteliggaren alla mina kvarvarande kontanter (lite över hundra kronor) och ger honom alla cigg förutom en. Sitter sedan och pratar med honom om akoholism, hur det började och så vidare.

Han är från Kroatien. Snickare. Varit med i kriget. Blivit jävligt sabbad av det. Hatade att se folk dö. Han var pacifist själv. Hatar våld. Blev helt krossad mentalt av kriget. Började supa som bara fan. Ligger numer på gatan. Jag satt och pratade med honom länge.

Jag lever ett sånt jävla lyxliv.

Amnesty och pedofiler

Okej. Har läst en massa om Amnesty nu, i en massa bloggar. Om att den där pedofilsidan inte får ha en banner till deras kampanj tittulerad "Irrepressable".

Vilket jävla dilemma. Jag kan tänka mig att diskussionerna haglat på Amnestys kontor.

"Vi måste stödja yttrandefriheten, det är vårat mål. Det är vår ledstjärna."

"Javisst, men om vi låter pedofilsidor länka till oss kommer vi att förlora väldigt många av de som bidrar till våra kampanjer. De som skänker pengar. De som gör vårat arbete möjligt, vårat arbete att rädda andra och stärka yttrandefriheten i världen."

"Ja, det är sant, men vi måste stå för vad fan vi säger, fattar ni väl!"

"Ja, vi kan stå för det - och i samma veva förlora många medlemmar och samtidigt begränsa hur många vi kan hjälpa. Ska vi välja pedofilernas sida, eller alla andras sida? Måste man inskränka några för att hjälpa de flesta?"


Jag skulle ha krävt samma sak, faktiskt. Amnesty är ett företag. Det var rätt handlat. Synd, tycker ni kanske. Men det var fortfarande rätt. Med lite fel i, men det bästa valet. Fel men rätt, pest eller kolera. Ibland är det jobbigt att ta beslut. Om jag hade en banner till dem så skulle jag haft kvar den. Det har jag dock inte. Jag skänker däremot en massa pengar i månaden. En jävla massa. Men banners är skitfula så de kan dra åt helvete.
 

Ensamheten hägrar

image1244Jag har inte just kontaktat några vänner angående mitt DJ:ande (kanske, vi får se) ikväll. Det är illa. Som DJ ska man dra folk, det har jag skitit i fullständigt. Illa av mig. Jag tror inte att de sett det i bloggen heller, varje gång jag träffar en vän säger jag: "Men, du läser väl förihelvete inte min bloggjävel? En jävla massa text och för få bilder, jag skulle aldrig palla."

Men de läser den faktiskt.
Galningar.

Så vi får väl se.

För att göra det här inlägget mer intressant lägger jag upp en bild från gårdagens festande. Den är tagen när jag dansar. Jag är faktiskt snygg när jag dansar, who knew, liks?

Foto: Ivan Nuñes,
Stureplan.seJules Kim - BeJules smycken

image1243Hoppla! Nu har jag skrivit och intervjuvat min första riktiga artikel till Stureplan.se

Den är dock inte bylinad eftersom att den här ihop med "Veckans bästa fester".
I vilket fall handlar den om Jules Kim som har smyckesmärket BeJules, gå och läs, kan vara intressant!

http://www.stureplan.se/articles/5363/

Jag DJar ikväll!

Läser min mail så här på förmiddagen. Kollar in Spy bars utskick. Gör en mental notis om att supporta Karin Idering när hon kör på Spy bar på fredag. Scrollar ner till Humlegårdens del. Blir lite förvånad. Det står nämligen att jag ska DJa i Humlegården ikväll.

Jag frågade Lovisa Kasström förra onsdagen om jag inte kunde hänga med henne när hon körde på onsdagar, jag vill nämligen lära mig att DJa. Det fick jag. Men det verkar bli en rivstart. Jag har aldrig kört en enda gång, men nu får jag ta mina härliga GOTPLATTOR och mina JAZZSKIVOR och mina franska favoriter à la Guesch Patti dit och riva loss. Jag ska kalla mig GLAMOROUS HIGH FASHION DIVALICIOUS SEXY DJ-SUPA COOL, tänkte jag.

Eller DJ-tarmvred. DJ-tarmvred ska bli mitt stagenamn. Kan ni inte komma dit och skrika det, supporta mig, skrika så att mina klantiga mixar inte hörs typ? DJ-TARMVRED. Det ska dåna över hela Stureplan, av tarmvred.

Sedan kommer alla säga: "Titta, där går humlans lilla tarmvred" när jag går förbi. Allt kommer bli fint.

image1242

Chrons morgue

image1241Jag har ätit in åt helvete kackigt de senaste månaderna. För mycket och för fel. Stegvis har jag känt hur det börjat värka mer och mer i min vänstersida, där tjocktarmen sitter, och även mitt sår. Nu är den på bristningsgränsen, det känner jag. Allt skulle kunna rivas upp igen av en hostattack. Då blir det ett stor rött vattenfall och många sjukhusbesök av mig igen, sedan skulle jag gå ner till 43 kg igen på bara några veckor.

Alltså, perfekt om jag skulle vilja banta. Att hosta alltså. Beach 2007, vet ni.


*Bilden fann jag när jag sökte på "chrons morgue" för att illustrera mitt sår. Det är ett Emoband från USA. Passar bra.

Spy bars snuskiga vägg

Jag tycker inte om Spy bars nya väggmålningar. De gör mig lite ledsen.


image1239

F12 - Ficks

image1235Jag tittar igenom gårdagens bilder från F12 Ficks med Kornél Kovács och Makode Linde och noterar att jag skulle ha varit där. Många av mina favoriter, bland annat Pierre Björk.

Får jag trycka på undo och gå ut i efterhand?
Eller går alla dit ikväll igen?

Jag vet inte vem det här är, han heter Erik Litzén, men jag vill ha hans tisha. Det vill jag.

Foto: Ivan Nuñes,
Stureplan.se


Akrobatik!

Igår gick jag förbi dansstället på Hornsgatan, det där man skriva upp sig på swingkurser, lindy hop och så vidare. Det var jag sugen på förut, men när Debonair slutade så föll mitt intresse bort - Jag är för trendfixerad, helt enkelt.

Men, ack! Jag såg på skylten att de även lär ut akrobatik. Och det är inte trendigt, men det bryr jag mig inte heller om. Akrobatik är alltid häftigt, det vill jag lära mig. Med tanke på att jag är groteskt överrörlig också, som en balettdansös (även om jag saknar deras fantastiska grace) så borde det inte heller vara några större problem.

Gymnastik och akrobatik, det ägnade jag mig åt lite som ung, med betoning på lite, men det lilla jag gjorde var jag jävligt bra på och jag fann det fantastiskt roligt. Jag gjorde det på gympan i skolan så jag kan inte påstå att jag gjorde så vidare värst avancerade ting.

Men satan vad kul, det är nog en träningsform jag kan uppskatta på riktigt. Jag har testat löpning, och det hatade jag även när jag var sprinter och sprang 4h om dagen. Jag har spelat handboll, men det fick jag bara hjärnskakningar av. Jag har spelat fotboll, det gav mig bara några hundra ärr på benen. Jag har testat Karate, och det fann jag ohemult tråkigt. Jag har testat några andra former av kampsport, allt fann jag ganska trist. Jag har kört spinning, och det får man bara hjärtklappning och monsterlår av. Jag har gymmat, och det var fruktansvärt och jag skaffade mig två ganska allvarliga muskelinflammationer som tog år att läka. Jag har spelat basket, men där råkade jag alltid åsamka mina motspelare en hel del skador - och samma sak var det med innebandyn. Friidrotten var lite roligare, men inte särskilt inspirerande, även det blev trist efter ett tag.

Så, akrobatik! Akrobatik!

Jag är så exalterad att jag spricker, nu stör jag mig bara på att jag inte kan hitta någon information om akrobatikkurserna på nätet, så jag får springa dit imorn. Och så får det väl kosta vad det kosta vill, för nu ska jag bli akrobat.

Passar min klädstil jävligt bra också, för den delen.

Helgen

Den här helgen har varit bra, tror jag.

I fredags åt jag först middag med Stina, Björn, Kjerstin och Johan. Johan, min lillebror, har nyligen fyllt 18 och ska nu åka iväg på en tågluff i Europa med hans nedärvda pengar. Vi gick till Matkultur, en restaurang i SOFO där de blandade ner konstig frukt i all mat. De hade bland annat en konstig förätt med makrill och frukt. Sånt tycker jag är ganska äckligt. I klubbdelen brevid DJade dock Helena Eitrem, (min kollega på Bokförlaget Mormor) och det var en trevlig överraskning.

Sedan följde jag med min lillebror till 90s. 90s är en klubb jag vägrat besöka mycket länge med förevändingen att det bara skulle vara en massa jobbigt, äckligt pack där som vägrade att använda deo och som sjöng med till dåliga 90-talshits. Det stämde till 100%, men jag sjöng också med till dåliga hits. Högst av alla, ska tilläggas.

Sedan blev jag dock så otroligt äcklad över ölstänket, hur folk taffsade fritt och på den vidriga svettlukten att jag och Alex drog vidare till Spy bar. Där var det istället tråkigt, så vi dansade den utsvävande puckodansen ett tag, det inspirerade andra till att göra samma sak vilket innebar att det snart blev roligare på Spyan, men då drog vi hem.


På lördagen satt jag hemma i grav mensvärk och hatade mitt liv, men sedan blev jag våldgästad av
Martin Kallisti, Jonny och Katta. Den förstnämnda hade med sig skumpa till mig som knäcktes upp i hissen. Vi pratade mycket om bajs, gamla minnen och sedan slogs jag och Martin. Kort och gott så blev jag helt enkelt på ett fullkomligt strålande humör.

Sedan anslöt lite goter till gänget och vi drog alla vidare till Spy bar.

Mina gotvänner stack snabbt med förevändingen att: "Det bara var dumma, fula och ytliga människor på Stureplan" (lite som jag känner för 90s, alltså) men inte innan jag fått bevittna några fullkomligt oslagbart förskräckta ansiktsuttryck. 1. När Fredrik (got) fick veta att en stor stark kostade 58 kronor på Spy bar och när jag introducerade de långa (ca 195 cm) gotkillarna med mohikaner, skinnjackor och kritvit hud för Calle, inget pokerfejs på den lilla killen, inte. Sedan drog jag och Jonny vidare till Hell's kitchen, vilket jag typ bara gör när jag är fruktansvärt astankad.

Jag blev något förvånad när jag sprang på Ronnie Sandahl där inne. Han borde förslagvis hänga på söder, Spy bar och Humlegården. Men på Hells? Jag pratade bara om bajs och kiss, då jag var jävligt full, men det störde inte honom det minsta. Mycket bra.

Och dagen efter konstaterade jag att Jonny (inte Ronnie) är en riktigt vacker pojke när han ligger och sover och inte har på sig sina gigantiska brillor. Och sedan var det inte mer med den saken.


Den gräsliga lyckan

Jag tänker ofta på konceptet lycka.

Och jag tänker, jag tänker, att bilden av lycka, drömmen om den eviga lyckan och visionen av hur lycka känns, är en av de mest vidriga jävla folksägner vi har.

Och jag tänker att det bannemig inte finns något som gör folk så otroligt olyckliga som det eviga sökandet av den förbannade jävla lyckan.


Ingen mår helt bra. Alla har det trist på jobbet. Vi slits mellan apati och undestimulering. Ibland känner vi oss älskade, ibland känner i oss hatade. Ibland känner vi oss populära och ibland undrar vi om någon egentligen bryr sig överhuvudtaget, och varför. Vi känner oss utanför ganska ofta, för vi känner oss så jävla annorlunda, antingen bättre eller sämre än andra. Vi tittar på vårat liv, och vi inbillar oss att vi inte är delaktiga i vad som sker runt om oss, vi är åskådare och på något vis så otroligt bortkopplade från allt som pågår i gemenskapen som andra delar.Jag tror säkert att det är olika starkt hos olika individer, men det skulle ärligt talat förvåna mig om inte de allra flesta kan relatera till det mesta som står här ovanför.

Och sedan, utanpå detta, det eviga sökandet efter lycka. Lyckan, en myt framställd av ett gräsligt, snobbigt välfärdssamhälle. Och sedan skjuter vi oss i huvudet, hänger oss eller vad som helst, bara på grund av att vi finner oss otillräkliga på grund av bristen på den här jävla lyckan.

Jag hatar lycka.

En vanlig förfest hos mig

Katta: Åh, åh, åh! Min kollega bajsade orange! Kapslat orange! Han hade ätit jättestark curry, jag blev så exalterad!

Jonny: Escolar är en fisk som består av 21% vaxester! Ibland kallar matkedjor Escolar för smörfisk, det gör så att man bajsar orange! Och så färgar det kläderna och går aldrig, aldrig bort.

Martin: Ja, som att skita paintball!

Hanna: Alltså, jag tog laxermedel nu när jag var på toa, men den första tuben hade läckt så den var tom. Så när jag tog den andra så tryckte jag för hårt vilket innebar att hälften sprutade upp i luften och hamnade på mig och på golvet! Det var min sista!

Martin: När jag blir pansinär ska jag spruta Escolar efter mig!

Katta: När jag blir pensionär ska jag bajsa ner allt och skratta åt de som måste bada mig och tvätta mina kläder!

Hanna: Åh! Vi har en uteliggarkvinna här vid Götgatan som alltid har sprutdiarré! Hon brukar alltid bajsa på husväggen nära vår port, hon sätter stjärten emot väggen så att det blir en stor cirkel av bajs som sedan rinner ner på gatan!

Martin: Hanna, du har en stjärtsvans!Ja, och så här fortsätter hela kvällen.
Jag var dessvärre tvungen att censurera det bästa och grövsta.

Vem behöver fiender när man...

Martin Kallisti ringer mig. Jag sitter egentligen för mig själv, inget är planerat förutom att jag försöker bli bajsnödig så att jag kan gå och skita och sedan sova. Ruttet humör.

Martin: Hej.

Jag: Hej.

Martin: Hej.

Jag: Hej.

Martin: Ja, hej hej.

Jag: Vafan vill du?

Martin: Vad gör du?

Jag: Ölar med mig själv. För att slappna av och bli bajsnödig.

Martin: Jaha. Ja. Jag och Jonny hatar dig, men vi är på väg hem till dig i alla fall. Bara så du vet det. För att öla med dig. Jag tänker ringa en signal när vi är vid din port så får du komma ut och öppna åt oss. Hejdå.
Så nu blir det tydligen fest istället.


Paraply

image1234

Jävligt läckert paraply. Jag har något av en paraplyfetish.
Vet någon vart det kan tänkas komma ifrån, eller vart man
kan hitta paraplyer med stora, smaklösa tryck överlag?

Foto:
Stureplan.se

Anitmensvärksmaskin

Nu har jag legat däckad i mensvärken från helvetet hela dagen. Det är andra dagen, det är då helvetet bryter ut för min del. Att ägna sig åt normala saker som att röka, dricka kaffe eller för delen äta är helt uteslutet just nu. Herregud vad glad jag är att jag sa att jag inte skulle kunna jobba idag, annars skulle jag ha stått inför en riktigt problematisk situation.

Jag blir också lite förbannad över att de där maskinerna som finns att låna ut från sjukhuset som ska stilla mensvärken på något mystiskt vis (kommer inte alls ihåg hur det går till, säker elektriska impulser, kan inte tänka mig att det skulle vara något annat) inte gör att köpa i vanlig handel.

Måste man planera? Typ, jag tror att jag kommer få en hemsk mensvärk nästa mens om 4 veckor, men jag vet inte, förboka? Nej, himla omständigt, om det finns saker som fungerar borde de rimligtvis finnas och köpas. De är kanske svindyra, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att investera i något sådant, kosta vad det fanimej kosta vill!

Nu pallar jag inte ens försöka, har en tjejkompis som brukar låna de där då och då, hon har värre mensvärk än jag, ligger däckad i ren och skär smärta i fem dagar i streck. Spyr och har sig och får hallucinationer och frossa. Det är förjävligt. Hon får bara låna dem ibland, de är oftast upptagna, så då får hon vara sjukskriven fem dagar i månaden, minst, och det är ju himla bra jobbmässigt, eller kanske inte.

Nu ska jag nog lägga mig ner igen, sur och bitter.

Stureplansjackan

image1232

Det här är bratjackan. Jackan som allt folk från Stureplan
har under Båstadveckan, och veckan i Visby kanske också,
jag vet inte riktigt.

Jackan är i vilket fall mycket eftertraktad, mestadels av män, då de inbillar sig att, ja, eh, et blir lättare att skaffa sig brudar med den. När det annars bara är TEAM-Stureplan som har den, klubbchefer och annat pack som jobbar på Stureplan, liksom. Liggalättjackan, helt enkelt.

Jag skulle aldrig gå ut på stan med den. Stor lynchningsfaktor. Fatta att gå till Debaser eller Spy Bar i den här? Jag skulle bli utfryst för livet, om jag inte redan är det med tanke på bilden. Att bara medge att jag äger den känns farligt, väldigt farligt. Annars kan man väl använda den för att komma in på de där Stureplansställena som jag aldrig vill gå på. Vilken hit, eller något.

Men den är ganska varm och skön.

Jag hoppas min chefs stereo sprängs

image1230Carl M Sundevall sitter just nu på kontoret och spelar högljudd Gangstarap. Jag försöker läsa nyheter. Det går dock inte. Jag hör bara en massa skrålande, smått anfådda män och kan inte koncentrera mig. Alls. Jag har läst samma paragraf om Göran Hägglund typ hundra gånger nu, men det går inte in i skallen. Jag ser bokstäverna, men de blir inte till annat än gröt i skallen."Fuck ya fuck ya fuck ya"

Låter det i låttexten.

"Yo wazzup mothafucka"

Och så vidare.

"Motherfucking backstab"

Jaha.

"Don't fuck me fuck me fuck me"

Men förihelvete!

På måndag blir det Nina Hagen, Siouxsie and the Banshees och Diamanda Galas för hela slanten. Det svär jag. Kanske lite power noise också? Lite Converter? Lite distat motorsågsljud med rundgång? Lite Tarmvred?

På bild: Nina Hagen.

Dagens media

När jag sitter vid min dator har jag alltid ett flertal nyhetssidor öppna i bakgrunden, jag är en nyhetsjunkie och suger i mig varenda liten skitsak, något jag förmodligen ärvt av min mamma.

En av mina favoritsidor är
Dagens media, inte bara för nyheterna utan även för hur det är skrivet. Vilken annan seriös nyhetssajt skulle annars avsluta en artikel enligt följande?

"Fredrik Granlund, profil och redaktör för Expressens avdelning It & Prylar har sagt upp sig och återgår till frilansandet.

- Ja, det är ju inte helt officiellt, men det stämmer. Men för läsarna blir det ingen skillnad. Jag fortsätter som teknikredaktör. Det är bara anställningsformen som har ändrats, säger Fredrik Granlund.
Var det ditt eller Expressens initiativ?
- Det var mitt initiativ. Jag var frilans innan jag anställdes av Expressen och det är en anställningsform som jag trivs med.
Innebär det att du får större möjlighet att ta uppdrag vid sidan av Expressen?
- Ja, det gör det? Ska ni skriva om det här?
Ja, det är sommartorka. "

Skrivet av Henrik Widell. Länk här.Ja. det är sommartorka. Hahah.

Dymhybris och pudelrockare

Jag var hos frisören igår.

Jag: Ja, alltså. Jag klippte page i höstas för att det var så jävla trendrigt, va, och sedan har jag sparat ut det. Men det är sletet som bara fan eftersom att jag fönat och plattångat det varje dag.

Frisör: Aj! Inte bra.

Jag: Nä, precis. Så nu vill jag ha ett uppklipp. Typ, ta bort all sleten skit och klippa fram lockarna, back to natural.

Frisör: Ja... men, du vet, när man har lockigt och så tjockt hår som du så får man väldigt, väldigt mycket volym i håret. Det kommer att bli väldigt stort.

Jag: Jag vet! Men det är lungan, jag brukar använda hårprodukter som tynger mot det. En massa leave-in balsam och typ Sunsilks antifriss!

Frisör: Okej, säker på att det fungerar?

Jag: Jamen, javisst! Finemang!


Och hon klipper. Och hon har rätt, jag har fel. Jag ser ut som en fluffig pudelrockare typ. Sedan igår har jag försökt fått bli på det, och det är väl visserligen bättre idag än igår, men ändock, hej fluffig och lockig Sahara Hotnightsfrippa! Jättehett, inte! Inte fan kan jag skylla ifrån mig heller, hon gjorde precis som jag sa. Det är bara jag som uppenbarligen led av någon slags frisyrhybris. Dumjag.

IT'S BRÖDERNA FLUFF, IT IS.

Snälla, säg att jag är speciell

Jag sitter här och färgar håret, jag färgar bort solblekningarna och mina vita strån som dök upp vinter-vår 2006. Ingen anmärker på dem ändå. Jag blir alltid besviken på det. Jag har ett par-tre stycken i luggen som jag brukar kamma fram så tydligt som bara möjligt och sedan klistra fast med hårspray.

Jag vill att folk ska fråga varför jag har vita hårstrån. Jag är ju så jävla ung liksom, det är onormalt.

Det får mig att känna mig speciell, avvikande och lite ball.

Ingen bryr sig, förihelvete.

Men eftersom att HMs billiga hårfärg luktar spya av någon dum anledning så kommer jag säkerligen få andra intressanta frågor de kommande dagarna. Yes!


En text om romans och äckel

image1229


Igår var jag på Topshop och köpte ett par shorts för 549 kronor (satana!). I kassan stod en väldigt snygg kille. Han var lång, bredaxlad, hade snygga manliga drag samtidigt som han såg fräscht pojkaktig ut. Min smak, helt enkelt.

När han vek ihop shortsen noterade jag att hans manliga, stora händer med de långa vackra fingrarna skulle cirkla min midja perfekt, i en vacker vacker vals.

Jag blev generad på en gång, speciellt eftersom att jag inbillade mig att han flörtade lite. Det gjorde han nog inte. Det är bara håriga, ovårdade eller korta män som raggar på mig, så skitsamma.

Jag sprang i alla fall därifrån i stor ångest. Snygga män skrämmer mig, som sagt. De utgör liksom ett slags hot. Men jag noterar att jag börjar bli en smula smältfödd på romans, inte för att jag vill ha någon romans, jag tror bara att jag blivit tillfälligt hjärntvättad för att jag läser Palomar av Gilbert Hernandez för tillfället, samt Andarnas hus av Isabell Allende. Då blir man jävligt romanshjärntvättad, ska ni veta.


Men romanser får gärna hålla sig i huvudet, för min del. Jag vet inte vad det är, men bara tanken på att ens vara så intim med någon att man hånglar äcklar mig något bedrövligt. Om jag drömmer att jag är intim med någon vaknar jag upp äcklad och kallsvettig, med en kraftig ångest rusandes igenom min kropp.

Jag tror att det blivit så på grund av den anledning att det verkar nästintill omöjligt att få en vänskaplig kontakt med nya herrar utan att de börjar ragga. Det gör mig ledsen. Hemskt ledsen. Det får mig att känna mig degraderad till enbart ett kön, och inte längre en person. Jag vill bli uppskattad för min person, inte för mitt utseende eller för vad jag råkar ha mellan benen.

Man kanse borde börja transa, eller något.

Mask, tokigt fint i nya Modette


image1227


Det är sjukt fint, det här med mask, med nya
Modette. Sjukt fint.

Jag har ägt sanslöst många masker genom åren. Alltid känt mig riktigt fin i dem. Mystisk, lite dold, helt perfekt. Jag vet inte riktigt varför jag aldrig inkluderat det i en outfit annat än på maskerad. Mycket konstigt, jag är inte direkt den typ av person som bangar något för att det är avvikande, konstigt eller för den delen fullkomligt smaklöst.

Det får bli till att ha maskeradpartaj snart. Dekadent maskeradparty med flådiga outfits. Tokigt hård dresscode, såklart, med tanke på hur besvikna och förvånade folk blev när min förra hemmafest helt saknade dresscode.

Buttericks blir det. Med hundratusen fjädrar. Eller så bygger jag egna masker, yes!

EQ fiskmås

Får jag inflika att jag har en jättelåg EQ?

Verkligen, jag gjorde ett test på det en gång, både på IQ och EQ, med psykologer och hela skiten(*). Jag fick typ samma resultat som en psykopat. Det stod typ att jag var smart, men saknade empati helt och hållet. Jag blev väldigt ledsen av resultatet.

Jag skulle gärna vilja ha hög EQ. Det skulle jag skryta om hela tiden. Jag skulle byta alla mina värdelösa små IQ-poängen mot hundratusentals poäng i EQ. Jag skulle förnedra alla som hade lägre EQ än jag, jag skulle kalla dem socialt efterblivna och dumma i huvudet. Jag skulle ge dem små böcker i social kompetens och varje gång någon fyllde år skulle jag hålla ett tal om hur socialt dumma de var förra året, men hur de var på god väg att få en smula av social kompetens.

Jag kommer tydligt ihåg en av frågorna i testet:

Du är hantverkare. Du har just avslutat ett krävande jobb hemma hos en familj. Du är väldigt trött och känner att du behöver vila, vad gör du?

1. Lägger dig och vilar i familjens soffa.
2. Frågar om du får gå och lägga dig och vila i familjens soffa.
3. Går hem och vilar.


Nu, jag valde det tredje svaret. Det tyckte jag var vettigt. Det var dock fel. Man skulle fråga om man fick vila i deras soffa. Nu, om jag vore hantverkarens kund så skulle jag ta mycket illa vid mig av detta. Jag skulle förmodligen komma på en ursäkt till varför det inte gick, typ att jag var på väg att få sprutdiarré och att jag tyckte om att gå på toa i min egen soffa, eller så. För det är ju helt galet, vilar gör man hemma, på hotell eller hos en vän, inte hos en kund.

Jag kan inte förstå varför det är rätt.
Inte alls.

Jag tycker att det är fullkomligt idiotiskt.
(*) Det spelar ingen roll om ni frågar varför, det hör till det förflutna och är jävligt privat, det är det. Men tack för omtanken!

IQ hit och dit

Jag har ingen direkt förkärlek för antingen Mensa eller IQ-test, och nu finns de överallt i hela bloggsfären, och allt är Alex Schulmans fel.

Först har folk gjort testet på Illustrerad vetenskaps hemsida, sedan har vissa rattat vidare till Mensas hemsida. Sedan har de lagt upp bilderna på bloggarna. Alla får goda resultat och alla passar på att skryta, som om att det vore något att skryta om.

Jag tycker att det är lite samma sak som att skryta om att man är vit, och inte svart. Eller kines, blatte, kvinna eller man, hetero eller homosexuell.

Det finns visserligen inga konkreta bevis på att IQ är ärftligt eller medfött, dock vill man hävda att det är det, och med tanke på att personen med hitills högst uppmätt IQ (150) kunde stava vid ett års ålder och föreläste på Harvard när han var elva år gammal, så kan man nog ta det för givet.

Jag tycker att det är elitiskt och fel att hävda något slags extra värde på grund av en medfödd fördel, värde borde förslagsvis baseras på prestationer, och inget annat. Nu, jag säger inte att en person som har sämre förutsättningar är mer värd om de lyckas åstakomma samma sak som en person med bättre, naturliga förutsättningar (möjligen mer beundransvärd, dock) utan jag menar på att endast slutresultatet räknas.

Därav borde alla som vill framföra att de på något sätt eller vis tillhör en bättre skara på grund av hög IQ skämmas.

Jag anser att det är synonymt med rasism. Dessutom borde man kanske skämmas, om man haft turen att födas med bättre förutsättningar, om man ändå inte kommit längre än gemene man. Detta gäller inte enbart IQ, utan alla som vill hävda ett bättre värde på grund av någon medfödd fördel.
Förra gången jag skrev om det här kom det typ hundra medlemmar i Mensa och kallade mig för avundsjuk idiot, och att jag bara gnällde för att jag själv säkerligen inte passerade något test. Himla konstigt, med tanke på att mina argument gällande jämlikhet mellan kvinnor och män är exakt likadana, och jag tror inte att jag lider av snoppkomplex, och det är bara i debatten om IQ och debatten om anorexi (där vissa vill hävda att man enbart vill ändra ideal för att man själv är avundsjuk på sjukligt smala modeller) som sådanna dagisargument förekommer.

Med risk för att verka motsägesefull kan jag därför
bifoga en länk till mitt eget resultat, så kan alla bittra jävlar hålla käften på en gång och hålla sina påhopp för sig själva. Diskutera dock gärna, som den kloka skaran av Mensamedlemmarna valde att göra! 

Politisk pilutta

Jag har ett brinnande behov av att skriva en lång och utstuderad politisk text. Brinnande. Enda problemet är att det inte finns någon uppmärksammad fråga nu jag är särskilt superintresserad av. Jag suger självfallet i mig alla nyheter från Almedalan, gör man inte det så kan man knappast påstå att man har någon koll, men hitills handlar det mestadels om att alla partier småretas med varandra.

Centern kallar sig det nya miljöpartiet, eller, i barnspråk, de säger "Pilutta" till Miljöpartiet. De äger just nu. PWND!!!111ett, som en MMORPGARE, skulle ha uttryckt sig. De PWNDar hela Almedalsveckan.

Birgitta Olsson, Folkpartiet förväntar sig att svenska sportjournalister ska bli politiska, och likt detektiver i amerikanska TV-serier börja gräva fram all skit som Kina väljer att dölja under OS 2008. Det är fint av dem, att lägga det här ansvaret på sportjournalister, bara för att det enda som råkar vara synonymt mellan sportjournalister och politiskt inriktade journalister är att bäggedera kan skriva. Rätt sak på rätt plats kanske istället, eller?

Broiler. Haha. Jag älskar det, "broiler" alltså, för många politiska broilers bland ungdomarna. Det här var det finaste, någonsin.

Göran Persson har köpt en miljöbil, men det duger inte. Han har tydligen att ansvar att köpa en bättre miljöbil, och svensktillverkad dessutom, för att ge stöd åt den svenska bilbranschen. Om jag vore han så skulle jag bli helt utled på vad människor som inte har ett piss med mitt privatliv att göra sa, och tillslut skita i att göra något bra överhuvudtaget, då inget någonsin duger.

Men så här fungerar det, vet ni, den som gör något bra får skit för att den inte presterar än bättre, de som bara häckar runt som vidriga soffpotatisar och inte gör ett smack, de går skuldlöst förbi. Dags att tracka lite hårdare på politiker, eller vem som helst som har råd men ändå låter bli att byta upp sig till ett miljövänligare alternativ?


Ja, det är inte särskilt mycket intressant som försigår, alltså. Uttjatat partipolitik och bajskastning. Inga monstruöst intressanta sakfrågor. Trist, trist och återigen trist.Jag är så otroligt proffsig

image1226

Det här är ett ex till mig. Jag la honom på toppen, på Stureplans tio snyggaste, alltså. Jag tycker inte om honom, jag la honom där ändå. Han ser nämligen mycket bra ut, och bilden blev väldigt smickrande.

Som ni märker är jag mycket proffsig, och trots allt har Stureplan tio snyggaste personer inget med varken personlighet eller karaktär att göra, så vem bryr sig, om vem man slätat över eller spytt galla på? Ingen. Glitz baby, glitz. It's glitz and glamour.

Nu ska jag ta en öl med några polare på Debban, uteserveringen, Slussen.
Där finns det karaktär, där finns det personlighet, det enda som saknas skulle väl vara moral, dårå, moral och rentvättat hår. Ingen jävla glitz and glamour här, inte. Inga snyggingar heller, för den delen.

Stureplans tio snyggaste personer

Jag sitter här och pular ihop Stureplans 10 snyggaste personer, ni vet den där delen som alla hetsigt klickar in på, undrandes om de är med. Det är jag som bestämmer den här veckan. Mitt tycke, min smak.

Jag känner makt.

image1225
Foto: Ivan Nuñez, Stureplan.se

Jag skulle hemskt gärna vilja slänga med Carolina Engman, men det går inte. Hon är en medarbetare till Stureplan, hon är fotograf. Förutom det är hon en kollega till mig på Fatale.se men hon får en hedersomnämning här i bloggen istället.

Friend of the yeti

Jag går in på Style.com rätt ofta.

Varje gång klickar jag in på Chanels höstkollektion-07. Jag vet inte varför, jag har sett den hundra gånger nu, eller jo, jag vet visst varför. Det är för att den är så otroligt bedrövlig. Jag måste försäkra mig gång på gång på gång att jag verkligen sett rätt. För den förvirrar mig. Chanel och bedrövlig är annars inte något man brukar hitta i samma mening.

Förutom den här. Hårig, glittrig pälsig slöja. Den gillar jag. Yeti på väg till en moské.

image1224


Det är fint att ett så väletablerat märke som Chanel upprmäksammar två förtryckta grupper. Yetis och muslimer. Det tyder på medmänsklighet och godhet. Den goda bäraren är Suvi Koponen.

En perfekt organiserad garderob

Jag har inte tvättat på nästan två månader. Eller jo, ikväll. Hela kvällen. Helt plötsligt äger jag en jävla massa rena kläder och passar på att omorganisera.

Allt är nu fint och välordnat, i klänningsgarderoben är allt välsorterat efter tillfällen och sällskap, i garderoben för festtoppar är allt organiserat efter material, färg, nyans och beroende på hur täckande plagget är. byxgarderoben är organiserad efter längd, färg och mönster.

Jag gillar allt. Allt är tillbaks i sin ordning igen. Jag har dock ett nytt tillskott som snabbt kommer att bli min favorit, och det är bajsklädslådan - Kläder som enbart är till för att bli bajsnödig i, att ha innan man klossat på morgonen. Inget som klämmer eller har sig, allt är för stort, allt i väldigt täckande modeller. Bajsklädslådan. Jag älskar den.

Ett nödvändigt tillskott hos alla med kroniska tarmsjukdomar, måste jag få be att säga.

Lite Expressen

Ja just det, idag var jag på en liten bild i Expressen. Ett litet streetstylereportage om regnkläder. Antingen kan man se det om man bläddrar i tidningen, eller så kan man gå in på Expressens hemsida och scrolla ner lite tills man ser en massa grejer om regn och sedan klicka på "bildspecial". Det blev en fin bild, måste jag säga. Riktigt fin.

Jag håller mig i staden

Jag hatar att åka ut till förorten. Jag får ångest av det. Jag mår illa av det.

Jag skulle kunna påstå att det var på grund av att jag är ett äckligt och bortskämt litet snobbarn, men det gör det inte. Det har med att göra att jag är dum i huvudet och aldrig kunnat hantera kollektivtrafik. Jag åker fel, blir åksjuk och har svårt för att alla sitter så tätt intill och att det inte finns någonstans att fästa blicken förutom taket eller golvet.

I fredags skulle jag ut till min kära vän Katta som fyllde år. Hon bor i Råcksta. Jag visste dock inte hur det stavades och hade för den delen ingen aning om att det fanns två Råcksta i Stockholm, det andra stavas Rocksta. Och Rocksta sökte jag på, lite glatt. Jaha, Danderyds sjukhus och sedan buss. Okej. 44 minuter. Jaja, jobbigt, men det får gå.

Så jag åker ut dit.
Konstaterar att det är en massa röda stugor och fält överallt. Mysigt, tänker jag. Inte visste jag att hon bodde så fint, jag trodde hon bodde i betongen, så att säga.

image1223


Och efter att jag väntat en kvart på att bli upphämtad så ringer jag upp. Och upptäcker då att jag är i helt fel ände av staden, och nästa buss tillbaka till Danderyds sjukhus går inte fören en timma. Det var 2 timmar att ta sig tillbaka till staden, och nu kommer det väl dröja ett halvår till innan jag testar att åka utanför de jävla tullarna. Fan också. Jävla skit.

Men de röda stugorna var fina.

Smalfetma

Jag hatar att laga mat. De enda gångerna jag äter hemlagat är när någon annan lagar det åt mig, annars blir det mackor eller färdiglagat för hela slanten, plus mina proteintillskott. Undantagen är när jag kommer hem från krogen och är ursinnigt full, då brukar jag ha en tendens att slänga ihop omåttligt komplicerade rätter.

Nåja, det är i vilket fall varken särskilt nyttigt eller ekonomiskt hållbart. Den senaste tiden har jag upptäckt att min buk svullnat till astronomiska grader jämfört med resten av mig. Bukfett. Jag har beräknat att jag käkar ca 1200 g smör i veckan, Bregott alltså. Förutom det blir det ofta hamburgarmenyer till lunch, då det är svårt att hitta vettiga glutenfria alternativ. Plus allt det här dricker jag ungefär 1 liter coca cola om dagen, och vill enbart dricka öl när jag är ute, vilket är ofta.

Min buk är arg.

Jag funderar på att börja träna.
Jag hatar att träna.

Jag var atlet när jag var yngre och sabbade leder och skalle, det tog bannemig tre år innan jag kunde promera ordentligt på mina stackars fötter. Jag trillade om vartannat på grund av de kassa, utslitna fotlederna. Så fort jag suttit ner i mer än fem minuter smärtar det att resa sig upp och röra på sig. Jävla träning, åt helvete med det.

Jag vill inte simma heller. Det tycker jag inte om. Buhuhu. Jag vill bara vara soffpotatis och promenera lite, kanske dansa lite också. Jag vill äta chips, godis och dricka läsk och aldrig behöva laga min egen mat. Jävla skit att det ska ha en sådan negativ inverkan på kroppen. Dumkropp.

Om det bara la sig proportionerligt skulle det heller inte vara någon fara. Men det är just buken, den jävla buken, som fettet vill åt. Och det är mycket ohälsosamt. Skithelvete.

Eller så fortsätter jag så här, spillerill egentligen. Rökningen kommer att döda mig i vilket fall.

En artikel på 1200 tecken

Jag sitter här och ska skriva en artikel på 1200 tecken som ska lämnas in i morgon.

Jag är dock besvärad, när jag kortfattat skrivit upp vad jag vill att artikeln ska innehålla så tar det upp 995 tecken. Det är det värsta jag vet med att skriva artiklar, att man måste stycka, hugga och exkludera så mycket bra material.

Jag är en riktig ordbajsare, att skriva koncist har aldrig varit en av mina starka sidor. Eller i och för sig, jag var relativt bra på det när jag var yngre, men nuförtiden försöker jag oftast undvika korta uttryck som sammanfattar en hel grej, med tanke på att det oftast blir med läsvänligt om man använder sig av ord som finns i gemene mans vokabulär.

Jag började med det här efter att jag blev ett stort fan av Isaac Asimovs böcker. Han använder ett relativt enkelt språk, lätt att förstå utan att vara fördummande. Jag måste dock medge att min fascination för det hela minimerat mitt eget vokabulär med tiden.

Nu tycker jag liksom att "primörer" är ett relativt svårt ord. Haha. Det borde säga något. Säsongsenliga grönsaker. Primörer. Svårt. Om jag har fel nu får ni håna mig hur mycket ni vill.

Nu ska jag stycka en text, som sagt, en artikel. Och inte använda mig av primörer en endaste gång.


Min lillebror i Roskilde

Min lillebror har just kommit hem från Roskilde. Ja. Jag vet att det håller på tills söndag, men vistelsen blev tydligen helvetisk miserabel. De bestämde sig för att packa ihop i förtid.

1. De hittar ingen boplats och sätter sig ner, helt nedslagna, som tur är kommer Aftonbladets festivalbloggare
Stefan Axell och erbjuder dem en tältpläts hos dem. Mycket vänligt, måste jag säga.

2. Det för dock inte riktigt plats, så de kan bara sätta upp det till hälften ungefär, vilket innebär att min lillebror vaknar av ångest. Han tror att han kissat på sig, gjort sig i hela brallan, men nej, det har hellregnat på hans stjärt. Enbart hans stjärt, förövrigt.

3. Nästa natt hellregnar det också. Det blir blött i hela tältet. De fryser och mår dåligt. De går och äter mat. En i hans gäng lägger sig i tältet och storgråter, allt är förstört, allt är nerblött. Min lillebror sätter sig och stirrar ut i ingenting. Han undrar för sig själv vad meningen med hans liv egentligen är, då en annan i sällskapet, mystiskt glad på grund av okänd substans, glatt deklarerar att hon är överlycklig och ska gå och se någon konsert. Min lillebror ifrågasätter meningen, meningen med allt (det gör mig till en stolt storasyster, I dare say!)

4. Då faller någon tungt och hårt över dem, det är ett partytält som faller på deras tält och krossar det fullständigt.

5. För att komma loss var de tvungna att bryta sönder de sk. "morrmännens" parytält. Min lillebror blev blöt, skadade sig och i processen så förstördes även deras tält till fullo.

6. De vandrar 5 km till tågstationen. De vill hem. Det tar en timma. De väntar i två och en halv timma. Åker till Köpenhamn. Har ingenstans att sova. Blir utkörda från tågstationen av en bitsk anställd. Vandrar omkring på Köpenhamns gator. Går in på alla hotell de kan finna. Blir avvisade från samtliga.

Ja, och sedan fortsatte det så. Åt helvete alltså.

Här är en bild på min lillebror från Stefan Axells blogg. Under bilden står det "De ledsna Stockholmarna".

image1222


Alltså.
Min lillebror inser nu samma sak som jag gjorde för flera, flera år sedan.
Aldrig festival utan ordentligt, torrt boende med fasta väggar. Aldrig aldrig.

Jag vill tacka dig Stefan, för att du var fin och snäll mot min lillebror. Riktigt fin och snäll. Tack!

The beautiful meatballs

Jag går ut och röker och upptäcker att det springer runt barn på min gård.

De sjunger på en låt, en låt på engelska, som de tydligen tycker är "cool".
Det är dock tämligen uppenbart att de inte kan engelska och inte har en jävla aning om vad de sjunger.

"I have wind up my ass and it's absolutely bunderfull!"

Det sjunger det hela tiden. Om och om igen.

Det påminner mig om när jag var yngre, men inte fruktansvärt liten, och fick för mig att Marilyn Manson sjöng: "The beautiful meatballs, the beautiful meatballs!" i hans låt The beautiful people. När jag fick veta om sanningen tyckte jag att min version var långt mycket bättre, och jag misstänker att låten barnen sjunger på, som jag känner igen melodin till, är långt mycket bättre i deras version.

"I have wind up my ass and it's absolutely wonderfull".
Så rent, så snyggt, så äckligt och motbjudande. Så jag.

Före och efter, extreme makover på Stureplansblogg!

Nu har jag fått gjort mitt första riktiga formjobb här på Stureplansredaktionen, ja, typ i alla fall.

Viktor Barth-Kron och Fredrik Dahlheims blogghuvud såg alldeles förskräckligt ut. Se själva.

image1220

Och nu ser det ut enligt följande.

image1221

Vad tycker ni? Vilket är bäst?
Det han hade innan eller det jag knåpade ihop?

Elle!

HALLÅ.

Nu säger alla att de har sett mig i ELLE.
Jag har inte sett tidningen ännu, så jag hoppas att den är fin.

Den 10 juli kommer den ut i butik, så då får jag pallra mig till butiken och köpa ett ex.
Med en bild på mig.
Det kommer bli mycket spännande.

Jag hoppas att bilden är stor och inte pytteliten. Det återstår att se.

Vill man vara fin får man lida pin, eller något

image1218

Jag köpte de här på Top shop idag. 845 kronor. Helt fantastiska.

Dock, efter att ha promenerat runt med dem lite hemma måste jag
inflika att de är vulgärt obekväma. Storlek 36 var för liten, så jag körde
på en storlek 37. Tänkte att det skulle fungera, om inte annat med en
liten sula. Men gudars, förihelvete, hur kan det vara så stor skillnad på
storlekarna? Jag rumlar runt som en liten hamster i en simbassäng
i skorna, så jag får dessvärre returnera dem imorn. Buhuhu. Snyft. Bajs.

Förövrigt har jag bannemig världens bästa mobilkamera.

Jag vill inte betala för min öl!

Igår var jag på Spy bar och firade Daria Odalouva som är en av klubbcheferna där under sommaren, det var hennes första dag.

Något som förvånade mig var listorna de måste fylla i när de bjuder folk på saker. Förut hivade de bara fram det bakom baren, så var det inget mer med det. Nu var Daria tvungen att fylla i vad jag drack, hur mycket, mitt för och efternamn och hennes för och efternamn. Hemskt omständigt.

Sedan försökte jag övertala henne att skriva in 100 öl på mig.

Men sedan fick jag en släng av ångest, jag inser att Carl helt plötsligt kommer få reda på precis hur mycket jag snyltar när jag går ut, det är faktiskt en hel jävla del, jag tror att jag köpt 1-2 öl på Spy Bar under det senaste året. Carl råkar dessutom vara min chef, vilket innebär att han skulle kunna få för sig att en kraftig lönereduktion skulle vara på sin plats.

Vi skrev exempelvis upp 4 på mig igår, fyra öl alltså, för jag gillar bara öl och inte sånt där onödigt tjaffs som drinkar, och vin får jag ont i magen av. Så även om det blir det billigaste så blir det totalt 224 kronor, 244 om man tänker in dricks. Om vi sedan tänker att jag skulle besöka Spyan två gånger i veckan så blir det 488 på en vecka, 1952 på en månad och 23424 under ett år.

Lönereduktion, ja.

Jag hatar fanimej de där jävla pisslistorna. Bajsskit.

Mamma!

Mamma, din mobil är avstängd!

Kan du skicka bilderna vi tog igårkväll med den vita klänningen?
Du behöver bara skicka två av dem, de jag har korrat färgerna på litegranna.

Det är en där jag ligger och en där jag sitter. Du kan förminska dem lite, kör på 72 DPI och förminska i bredden, 800 px vore vore bra på den sittande och 800 px på höjden på den liggande, då blir de tillräkligt stora för extrakorr.

Tack!

Personlig stil vs trend

Nu finns en färgbild på Versaceparaplyt på Fatale.se, länk här.


image1216


Sedan jiddrar jag om personlig stil vs trend och sånt där tjaffs, ni vet.

För grov för Stureplan.se

image1213Jag skrev mina första texter till Stureplan.se idag! Vi höll på med "Stureplan sammanfattar veckan i bilder".

Det mesta av det jag skrev blev dock ratat. Det var för hemskt. Till och med för Stureplan.

Jag skrev om bröst som trycktes upp och klämdes ihop så att de såg ut som stjärtar. Stjärtar som placerats under huvudet. Sedan skrev jag något om parningstecken och att det var smart, och så slängde jag in en bild på Tito Frez.

Allt var väldigt fint.

Bilden kommer ju då självklart från Stureplan.se, blahblahblah.
 

Äntligen, Versaceparaplyet!

image1212Igår när jag var ute och strosade och shoppade med mina kära vän Martin Kallisti så fick jag äntligen köpa loss Versaceparaplyet som jag trånat efter ett bra tag. Det der helt förskräckligt ut, helt fruktansvärt smaklöst, och jag älskar det!Titta, på den här gamla bilden ser det lite ut som en svartvit spya, åh, jag är så nöjd!

Misslyckad skitunge

Jag gjorde förövrigt två fel min första dag på jobbet. Det är skamligt. Jag brukar inte göra fel.
Jag skyller på att jag bara sov 3-4 timmar och inte fick i mig någon mat. Fast det brukar inte vara ett problem,
i och för sig. Men sådant gör mig ledsen. Att göra fel alltså. Det är jobbigt. Jag kan inte riktigt tolerera det. Det är skamligt, som sagt. Det ger mig ångest.

Men jag blir uppiggad av det faktum att jag hittat en kvinna som är blekare än JAG! Haha, hon har också pigmentfel, fast uppenbarligen mer än jag. Notera hur Meidi ser påtagligt blå ut jämfört med mig. Det gör mig lite glad. Nästan tillräkligt glad för att glömma bort hur misslyckad och värdelös jag är. Nästan.

bleka

Men alltså tjena bah

Men, alltså, hörni.
Flinten är självfallet ditritad.
Som texten och blixtarna.
Kom igen nu för i helvete.

image1211

Livet på Stureplansredaktionen

image1210Ja. Jag sitter här.

Jag har inte överdrivet mycket att göra för tillfället.

Jag har kissat 6 gånger här på redaktionen idag.
Jag vet inte varför.

Det bara flödar, flödar och flödar.

Lunchstället hade ingen glutenfri mat.
Jag har huvudvärk.
Men annars är det trevligt.

Bäst är nog uteplatsen med alla fimpar, superfashion et trés exclusif?


Credd vs brat

Nu blir det första jobbdagen på Stureplansredaktionen. Viktor Barth-Kron är redaktionschef där, som ni kanske vet. Han är en brat. Han hänger på Laroy och sådanna ställen. Det gör inte jag, jag hänger på Spy bar och sådanna ställen.

Nu, Viktor brukar mobba mig så fort jag gör något som är "ocreddigt". Om jag går till Laroy blir jag mobbad, om jag gör ett jobb för någon som snarare tillhör bratscenen är creddscenen blir jag mobbad, om jag ens så lite som hånglar med fel person så ylar han om hur min "creddrykte" ylar ner i backen och till slut krossas, slukas och förtörs av vad som ses som det klassiska, ytliga och hemska Stureplan.

Jag har varit helt oförstående till detta, tills jag la ögonen på Viktors skor, det vill säga.

viktorskorSpetsiga. Svart lack. En klassisk gotsko. En klassisk gotsko av stilen du hittar i gotdistrikten i London. Väldigt Pennangalan, så att säga. De återfinns oftast på fötter hos olika got-Djs i Stockholm (exempelvis Fredrik Oheden), oftast de med inriktning på gotisk postpunk a la Siouxsie and the Banshees eller mer klassisk likriktad got som Specimen.

Och på Viktor Barth-Kron, såklart. Redaktionschef på tidningen Stureplan. Brattidningen.


Jag börjar få klarhet i det hela. Jag börjar förstå.
Jag ska inte säga något om det.

Bara nicka förstående.

Nostalgi och ånger

Jag saknar mitt hår!

Jag saknar hur det mådde när det var välmående och fritt från plattångens hemska, helvetiska verk. Jag saknar även min lugg.

image1202


Lugg hade jag i många, många år. Jag skaffade den först för att jag hade komplex för min panna. Inte det att jag har ett kantigt, högt hårfäste, det är ganska mycket skitsamma, utan jag hade komplex för mina veck som uppstått i pannan genom åren. Vecken har uppstått för att jag helt enkelt höjer ena ögonbrynet i en skeptisk, anklagande min relativt ofta. Eller väldigt ofta. Besväret har kilat fast sig, så att säga.

Tillslut valde jag att skippa luggen för att jag ansåg att jag skulle göra mig av med samtliga kvarvarande komplex från tonåren. Det gick bra. Komplexen är bortarbetade.

Nu har jag dock insett att jag är jävligt mycket snyggare i lugg, och det är en starkt motivering till att återinskaffa den. Och fixa en ny snygg frisyr. Det torde vara långt nog för ett passande uppklipp nu. Okej, javisst,. jag passar i frisyren nedan, men mitt hår är LOCKIGT för bövelen, idotfrippa!

image1203

Sedan kan man alltid variera sig, trots lugg. Som nedan. 80-talsfest. Fint.

image1204

Grattis Johan!

Idag fyller min lillebror, Johan Axel Åke Frídén, 18 år!


image1201


Hurra för honom!


Synd bara att han kommer att upptäcka det jobbiga fenomen att det inte spelar någon roll om man fyllt 18 i Stockholm, det finns ändå ingen vettig klubb som har artonårsgräns. Alla har tjugo eller tjugotre. Men han kan i alla fall springa och köpa cigaretter till mig när jag inte orkar, hurra!