Alla dessa nerlagda fall

Jag har en massa brev här hemma från polismyndigheten. I alla står det att "utredningen läggs ner".

Samtliga av dessa fall handlar om att jag polisanmält killar på Götgatsbacken när de taffsat på mig. Det gör jag nämligen alltid nuförtiden. Polisanmäler folk som gör sånt, alltså. Jag tycker att det är viktigt. Jag skriker efter dem att jag polisanmäler dem också. Och att jag, om jag ser dem någonsin igen, tänker fota dem och skicka bilden till polisen och yaddayadda.

Jag ser dem aldrig igen.

Antingen vågar de sig inte tillbaka till där jag bor, eller så glömmer jag bort hur de ser ut. Alla dessa taffsande arsel flyter ihop till ett enda stort, vidrigt monster i min skalle. En stor dräglande, intelligensbefriad penis med ben. Och så är den hårig, stora grova hårstrån med konkelbär.

Eller, det gör de inte alls, men det är ungefär så jag känner inför de här människorna.

Och någon gång ska jag få fast någon, eller flera, som taffsar. Var så säker på det. Det är inte okej att behandla hela världen och dess befolkning som sin egen egendom som man tror att man har rätt att göra vad man vill med. Och jag tror att det är farligt att tillåta den här typen av beteende i samhället. Det uppmuntrar folk till att tro att de kan göra vad de vill bara för att det är "en liten försvarslös tjej".

Jag ska kanske skaffa en spionkamera? De är inte så dyra nuförtiden. Man spänner fast dem på kläderna. Jag kan ha en vid ryggen, en framtill och en i nivå med stjärten. Sedan får jag allt på film. De är jättebilliga! Jag kan kroka fast dem under taxi eller bussresan hem från krogen och sedan är hela läget kirrat.

Eller är det sjukt i huvudet? Får man göra så?
 

Kommentarer
Postat av: Ziza

Haha, det tror jag säkert att man får. Får dom taffsa, så får du filma det, indeed!

Postat av: Per T

Jag är inte den som står på radikalfeministernas sida eller nickar instämmande när Gudrun hävdar att alla män är ansvariga för våldtäkter. Vilket inte är något jag behöver göra för att känna en djup och otämjad ilska inför män som uppför sig som pubertala och oansvariga idioter mot kvinnor. Tyvärr så har jag väldigt svårt att generalisera min avsky mot dessa män generellt, men det blir så enkelt med en enkel tanke om hur jag vill reagera och om hur jag tycker när någon uppför sig som så mot min sambo tillika fästmö.

Absolut inga försvar mot liknande idioter, men det är väldigt abstrakt och svåråtkomligt att sätta ord och inte minst känslor (för mig) på beteenden som du beskriver utan att kunna relatera det. Nyligen så berättade sagd fästmö om en episod på krogen när en idiot hade gått fram och kommenterat och ...uppskattat hennes bröstvårtor. Jag kommer aldrig kunna sätta mig in i hennes eller din situation. Men ha förtröstan i att det finns många, och förhoppningsvis fler med varje dag som går, som inte
accepterar liknande uppförande från varesig sina likar eller sina olikar.

Det kommer aldrig ske att jag hamnar i en situation där jag tycker att en så odrägligt beteende blir okej. Varesig från mig eller från min nästa. Jag kommer alltid polisanmäla och vara ett allmänt as mot folk som uppför sig så, och jag tror/hoppas att fler är med mig.

Så, summa sumarum, fortsätt polisanmäla. Förhoppningsvis står jag eller någon åsiktsfrände nära och kan intyga hur jävliga folk kan vara.

2007-11-09 @ 22:33:59
Postat av: Ida

Fan vad bra!!! Kör på, detta beteende måste utrotas

2007-11-09 @ 22:43:24
Postat av: Jessica

Jadu, sjukt att man ens ska behöva tänka tanken på att smygfilma någon - men va fan, då finn det ju iaf klara bevis!

Har själv andra upplevelser där offren är förlorarna i utredningar - har t.om. familjemedlemmar som varit utsatta för att fall lagts ned med den fina titeln "ingen av parterna får rätt". Kanon, offren har anmält, gått igenom långa procedurer för ingenting alls och gärningsmannen? Ja, han går fri - fast ajajaj, han fick ju inte rätt han heller. Det måste ha svidit som salt i såren på honom..*eller inte*..
Här är det unga tjejer, mina systrar som farit illa pga en vuxen - trots att de är två så är det inte bevis nog för det som hänt. Så ser det ut i de flesta liknande fall, de vuxna får rätt. Männen får rätt...*morrar argt och högt*...

2007-11-09 @ 22:57:37
URL: http://ikkas.blogg.se
Postat av: Cati

Jag skall följa ditt exempel med polisanmälning i fortsättningen. Är så ofantligt trött på och äcklad av dessa typer. Det är ju inte sällan det händer.

2007-11-09 @ 23:23:15
Postat av: Queerdiktatorn

Målen helgar alla medel eller vad det heter.

2007-11-09 @ 23:35:30
URL: http://queerdictator.wordpress.com
Postat av: Maria Vuitton

Vaaaa vad vidrigt!!! Vart och hur händer detta att de taffsar på dig.... (mitt frågetecken funkar inte). Helt sjukt ju!

2007-11-10 @ 00:34:48
URL: http://www.mariavuitton.blogg.se
Postat av: Stephanie

Det är bra Hanna, fortsätt så!
Vad hände föresten med din plan att dra ihop massa tjejer och övervaka stan?

2007-11-10 @ 00:43:43
URL: http://stephaniessecret.blogg.se
Postat av: cAMILLA

gört!!!

2007-11-10 @ 01:13:02
Postat av: Lotta

Bra initiativ! Kanske om fler gör så, så vågar de inte länge hålla på med sån där skit. Själv brukar jag lappa till dem, men då kanske man blir anmäld för misshandel istället. Men det går liksom per automatik.

2007-11-10 @ 08:52:07
URL: http://saxiquine.blogg.se
Postat av: jordii

Fyfan vad vidriga!! Filma dom!

2007-11-10 @ 10:04:55
URL: http://jordiis.blogg.se
Postat av: johanna

kolla in min blogg.

2007-11-10 @ 11:31:52
URL: http://joh4nna.blogg.se
Postat av: Lisa

Man får nog ha en kamera på sig, men frågan är ifall polisen skulle göra så mkt mer för det?

2007-11-10 @ 11:41:59
URL: http://lisawalker.blogg.se
Postat av: Caroline

Precis som du skriver så borde man faktiskt anmäla alla som verkligen är så äckliga mot en mer. Att dem kan förstå att det inte är okej att taffsa en massa på någon dem inte känner ens.

O får dem taftsa så borde du få filma. bara ha kameran på sig när man är på väg hem. det är något o fundera över :)

2007-11-10 @ 11:47:04
URL: http://carolinenordens.blogg.se
Postat av: Jocke

Så jävla äckliga typer de finns! Fortsätt så hanna! GRYMT! :) Gillar din profilbild :) kram

2007-11-10 @ 12:08:58
URL: http://myfuneral.blogg.se
Postat av: JNo

Det är bra jobbat! Det svåra med att vara tjej när sånt här händer, är att man drar sig för att säga ifrån. För i och med att man gör det så bekänner man att någon gjort en orätt, att man har blivit antastad och det är inte kul. Lyckligtvis råkar jag inte ut för sånt här så mycket mer nu när jag inte längre bor i Sverige. Men när jag var i Rom förra året så kom det ett gäng killar förbi och började kommentera oss, och allt hände snabbt och den ena killen kysste mig på kinden. Jag blev så chockad och äcklad.. hur känner de sig efteråt tänker jag? Ligger de i sängen på kvällen och tänker "fan va coolt: idag trakasserade jag en tjej som jag nite ens vet vem det är. Jag äger!"?!

Man får börja sätta hårt mot hårt. Tyvärr.

2007-11-10 @ 17:02:40
Postat av: Jao

Skulle man som tjej tafsa på killen på ett visst sätt skulle de flesta höja på ögonbrynen...men för killar är det "godkänt"...usch

2007-11-10 @ 19:05:08
Postat av: R

Tyvärr så bevisar ju inte en bild på någon, att den taffsat.

Isåfall skulle det behövas en film som visar när det sker, men polisen skulle ändå lägga ner fallet. Trist.

Ett vittne är bättre, någon som sett. Så, satsa på det, ta ev.vittnes namn och nummer.

2007-11-10 @ 23:49:47
Postat av: Emma *

Kom precis hem från ett uteställe här i Halmstad, har kämpat på hela kvällen med kommentaren "Ursäkta, men jag är lesbisk". Funkar fint, men ska egentligen inte behövas! Hade jag inte varit full hade jag sagt ifrån på skarpen.

2007-11-11 @ 02:56:08
Postat av: Anonym

låter ju smart.Sätt fast de där jävlarna!

2007-11-11 @ 11:30:20
Postat av: My

Jag tycker inte att du är knäpp, jag tycker att du är jävligt stark som vågar ryta ifrån på det här sättet. Jag gör det inte för att jag vet att det inte ger något resultat. Oftast när jag går ut så klär jag mig medvetet väldigt täckande och "snällt" för att jag inte orkar med kommentarerna, att ofrivilligt bli smekt över hela kroppen av äckliga gubbar som bara tar sig rätten. Man känner sig så smutsig och kränkt. Vid något tillfälle var det någon som spärrade vägen för mig för att sedan med fumliga händer stryka mig hela vägen från brösten ner til låren. Sedan väste han "Jag vet att du vill ha mig, luder." Han var kanske 50, jag är 20, så nej. Jag var inte speciellt sugen. Sedan gick jag hem och grät och grät.

Det är inte bara taffset som är kränkande, jag hatar när män skriker saker efter mig. Häromdagen hade jag en ganska kort tröjklänning på mig, jag tvekade innan jag gick ut i den, men bestämde mig för att göra det ändå, jag får väl ha på mig vad jag vill? Resultatet blev att när jag gick över Hötorget var det en äcklig försäljningsgubbe som skrek efter mig. Han skrek högt så att det ekade över hela torget att jag var så sexig och åååh vilken fin klänning. När jag inte reagerade utan bara fortsatte att gå för att jag inte orkade tjaffsa så ändrade han ton och försökte inbilla mig att jag hade tappat något. För att jag skulle böja mig ner och klänningen skulle glida upp, givetvis.

Det är inget jämställt samhälle. Det är fortfarande män som styr. Att de får behandla oss såhär, som om vi var lägre stående individer, utan rätt. Att de får kränka oss, gång på gång utan att det går att döma en enda jävel i rätten.
Dessutom så förstör dessa män för de andra manliga individerna som faktiskt inte beter sig som assholes.

Ska inte vi få klä oss som vi vill? När de utreder våldtäkter står det alltid vad offret har på sig. Som om våldtäktsmannen är mindre skyldig bara för att "offret hade en kort tajt kjol" och han "bara inte kunde hejda sig". Jag tycker att det är dags för män att börja ta ansvar för sina egna penisar!

2007-11-12 @ 10:28:18
URL: http://flickr.com/photos/mybrusewitz
Postat av: apan

Det var en man som taffsade på en kvinna jag känner.
Följande skedde: en man kom fram, och tog henne på fittan. Detta var vid fridhemsplan, långa korridorer under marken.
Hon blev först sådär paff och slak som man bli när sånt händer, men sen blev hon arg.
Hon gick efter honon och skrek "VARFÖR TAR DU PÅ MIG, STANNA" och mannen blev väl så chockad att han stannade. Hon gick fram till honom och skrek "GE MIG DIN LEGITIMATION" och hon fick den, memorerade hans personnummer och polisanmälde händelsen. Hennes skrikade gjorde ju att folk såg vad som skett. Jag blir så glad när jag läser att du polisanmäler. Det är bra! Fortsätt!!

2007-11-12 @ 14:35:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback