Veckans outfit - läsartävling!

image1641

Ni vet alla dessa tävlingar där läsarna av bloggarna skickar in sina outfits och sedan röstar man på den man gillar bäst? Det är roligt! Men det finns en sak som gör mig missnöjd med dem, jag upplever det som så att det alltid är samma typ av outfits som vinner i varenda blogg, vecka efter vecka, och det tycker jag är trist.

Jag må ha hybris, men jag tror ärligt att vi kan göra det lite mer spännande här.

Så nu kör vi igång det! Jag vill ha era bidrag senast torsdag nästa vecka, det vill säga den 8:e november. Temat kan vara precis vad som helst. Halloween, fest, eller till vardags. Eller varför inte bara något jävligt spexigt?

Efter det kommer jag och två kollegor också verksamma inom mode att välja ut några bidrag för er att rösta på. Röstningen kommer inte att ske i kommentarsfältet, utan i en klickbox med dolda resultat, allt annat känns för mobbigt.

Pluspoäng för spex och kreativitet, och att ansiktet syns!
Nästa torsdag, 8 november.
Skicka bidragen till:
hannafrid@hotmail.com
Högst 100 kb
Skriv "Veckans outfit" i ämnesraden!

I nuläget kan vi inte erbjuda ett fysiskt pris, så jag hoppas ni nöjer er med länk och äran! Nu kör vi!
 

Fiskar!

Ursäkta bristen på inlägg idag, jag gjorde iordning mig på en halvtimma i morse och sedan har det bara varit jobb, jobb och jobb! Nu har jag min första rast för att dricka kaffe.

Men jag var i alla fall förbi Tjallamalla idag, och jag vill tipsa om de här grymma örhängena från Petronella jag såg där! Jag älskar fiskar och har samlat på mig en gotesk mängd med fisksmycken genom åren, men kan inte få nog. Jag skulle ha köpt dem, men har tyvär tappat min plånbok (i lördags) så jag tar det försiktigt tills det nya bankomatkortet kommer.

image1640


Det borde vara imorn, så ni får inte köpa upp dem innan dess!

Vi söker statister till musikvideo!

Hejsan! Som ni vet så ska jag styla en musikvideo, men vi söker fler statister!

Videon är för en artist vid namn Elin Sigvardsson och det spelas in av Wreck. Här kommer information från Wreck.

Kvinnor och män som ser vuxna ut, ca 25-50 år.
Längd: upp till omkring 165 cm, det är viktigt att man inte är lång.
Vad göra lördag: stå och hänga i gränd och/eller komma gående
Vad göra söndag: sitta "fastbunden i stol" och för vissa, ringa på dörr,
gå in i lägenhet.

Man kan bara vara med en av dagarna. Inspelningen kommer att ta cirka en timma för vardera person, plus eventuell vänttid. Det kommer att spelas in i Stockholm.

Det är nu i helgen! Vi söker sju personer!

Om ni är intresserade av att vara med så mailar ni Robert Grave på Wreck med kort information om er så berättar han mer. Ni kommer att ta med er egna kläder, beskrivningar får ni av Robert.

Roberts mail:
robert@wreck.se

Hoppas ni är intresserade, det kommer bli grymt!

Blondes have more fun

image1638


Hurra! I över ett halvår nu har jag letat efter en lång, blond, rak peruk i passande prisklass, men antingen har de kostat flera tusenlappar eller haft samma kvalitet som peruken CHER här ovan (Buttericks). Och den kanske ser något okej ut på bilden,
men jag äger samma peruk i svart, och kan säga att det inte är så fantastiskt lyckat om man inte ämnar gå på maskerad.

Men tillslut har jag hittat en som är perfekt! Håret ser ganska naturligt i, det finns slingor som ser högst naturliga ut och den kostar 895 kronor. Smink och Perukmakaren i Sofo. Vilket faktiskt är riktigt billigt för en peruk i bra kvalitet - tro mig, jag har ägt över 25 peruker i mitt, jag vet.

image1639
Bild till höger fotad av Ivan Nunez, Stureplan.se


Nu måste jag bara se så att den är täckande också. Mina andra två blonda peruker kommer även de från smink och perukmakaren. Den ena är lockig, täckande och fin och den andra är kort, men inte särskilt täckande, och den kräver en huvudbonad för att fungera. Kostar den 895 ska den vara perfekt rakt igenom, så håll tummarna för min drömperuk!

För de som behöver det förtydligat: Det är inte plastmonstret överst som ska införskaffas.
 

Min karriär från början till nu

Tidigare idag eller sent igår kom det in ett inlägg rörande utbildning och vad man får kalla sig, kommentaren gick ut på att man inte kunde titulera sig som något när man inte har en utbildning inom ämnet. Det jag tycker är mycket mycket fel.

Själv har jag ingen utbildning alls. Jag fick en allvarlig sjukdom diagnostiserad i början av högstadiet och fick tung medicinering plus en sjukskrivning på tre år* samt det faktum att mina läkare sa att jag förmodligen skulle vara sjuk i hela mitt liv och skulle få en förtidspensionering. Detta besvärade mig djupt, men det fanns inte mycket att göra åt det.

Efter två år av sjukskrivning höll jag dock på att bli helt knäpp. Jag är en individ som gillar att jobba. Jag hatar att vara stillasittande. Jag vill göra saker precis hela tiden och har alltid varit väldigt driven. Sedan viskade en fågel till mig (min mamma**) att jag fått en diagnos på glutenallergi när jag var bebis. Jag kollade genast upp det, och märkte att mina sjukdomssymtom stämde exakt överrens med det hela. Då bestämde jag mig för att gå bakom mina läkares ryggar, sluta med medicineringen, börja med glutenfri kost och börja jobba i smyg.

Det fungerade galant. Jag började må bra, och i princip alla symtom försvann på bara 3 månader (nu är de helt borta) efter att ha konstaterat att det hela fungerade så outade jag det hela till mina läkare och slapp all fortsatt medicinering, samt att min sjukskrivning blev avbruten.

Jag skaffade jobb inom den grafiska branschen på ett företag vid namn Winset PrePress AB (finns inte längre, tyvär, dog i IT-bubblan), vilket gick galant, och året jag fyllde 18 tentade jag av hela högstadiet på 3-4 månader via Katarina Norra. Det var min kära rektor Agneta som fixade det hela, vilket jag är evigt tacksam för.

Däremot så gick jag inte gymnasiet, utan jag fortsatte att jobba inom den grafiska branschen och blev såsmåningom projektledare för den grafiska slutproduktionen för några av Sveriges största bokförlag på ett företag vid namn Håkan Olssons Grafisk Produktion. Förutom det var jag även formgivare och illustratör, samt jobbade på ett förlag vid namn Bokförlaget Mormor. Via det grafiska jobbet utförde jag uppdrag åt flera av Sveriges största företag, och det gick bra.

Samtidigt engagerade jag mig politisk inom idealdebatten. Jag utvecklade anorexi vid 12, och det ämnet berör mig väldigt starkt. Det var mitt första politiska engagemang, något som tillslut utvecklade sig och började röra genus och den feministiska debatten. På så vis började jag min karriär som skribent. Eller nej, min karriär som skribent började jag väl när jag hade en av nätets mest lästa fanfictionsidor vid 10-11 års ålder, på engelska. Vilket är varför min grammatik och stavning ibland ser lustig ut. Jag lärde mig att läsa och skriva på engelska, så jag stavar väldigt ofta ord som de stavas på engelska istället för den svenska varianten. Haha.

Efter ett tag blev jag dock trött på branschen och bestämde mig för att testa på något annat. Vid det laget hade jag bloggat ett tag, och vissa hade fått upp ögonen för mig. Kornél Kovács ringde upp mig för att höra om jag inte ville bli deras klubbfotograf på Teatron och i samband hjälpa till lite med PR. Det var ett shysst jobb, tre dagars jobb i veckan och en föremånlig lön. Jag hade möjligheten att syssla med allt annat samtidigt som jag fick ut en komplett månadslön på tre dagar i veckan, briljant.

Efter ett tag upptäckte jag dock att nattjobb inte fungerade för mig, inte alls, men då fick jag erbjudandet om att bli redaktör på tidningen Stureplan och AD för Stureplansgruppen. Det var en rolig erfarenhet, det var det, och jobbet var ändå ganska fritt.

Sedan sa jag upp mig därifrån, men inte från allt, utan för att fortsätta med det jag tyckte var det roligaste och sedan komplettera med allt det andra jag brinner för. Hitills har även det gått bra, även om det här bara är min andra vecka sedan jag slutade.

Det finns olika fördelar och nackdelar med det här. Jag har inga fina diplom att visa upp, men däremot har jag ett grymt CV för min ålder och ett fantastiskt kontaktnät. Jag skäms ofta för att jag inte har en utbildning, och ämnar komplettera såsmåningom, men faktum kvarstår att allt inte går ut på formella utbildningar och att det finns andra vägar att gå. Jag har jobbat väldigt hårt genom mina år, jag har trotsat fördomar och jag har knappt tagit ut någon semester överhuvudtaget. Det var inte lätt, speciellt när folk oftast har tagit för givet att jag inte kan något baserat på min ålder.

Så det handlar inte om att glida fram på ett jäkla silverfat. Det handlar om hårt, blodigt jobb och en satans målmedvetenhet.


Där har ni mitt liv. Och det är strålande. Ibland skäms jag, ibland är jag stolt. Men jag försöker fokusera på det senare.


*Vet att det inte kallas för sjukskrivning om inte försäkringskassan är inblandad, men skitsamma. Ni fattar.
**På den här tiden togs det dock för givet att glutenallergi, det vill säga celiaki, växte bort. Läkarna ville därför uppmuntra mina föräldrar till att ge mig kost med gluten. Detta stämmer in på vissa, men långt ifrån alla, och idag finns det som tur är mer kunskap inom celiaki än då.
 

Min älskade martyrhals

Yes! Idag mår jag mycket bättre. Igår flög sjukdomen runt i hela kroppen och gjorde allt till en stor misär. Jag hade feber hela dagen som gick upp och ner, en fruktansvärd huvudvärk och var helt yr och äcklig! Men under natten så måste förkylningen bestämt sig exakt var den ville vara och placerade sig på sitt klassiska slutmål: Halsen.

Min hals är en riktig martyr. Den tar alltid på sig sjukdomen i slutändan så att resten av kroppen ska bli skonad. Dagen när halsen trillar av pallet helt, efter alla operationer (okej, bara 3), mediciner och dylikt och den tillslutt klappar ner så ska den bli helgonförklarad av resten av min mycket tacksamma kropp.

Och sedan kommer jag få en mycket ful nacke. Ja. Givetvis.

Men den är fin, för nu mår hela resten av jag bra istället.

Den ska få Bromhexin och Ipren nu, det har den förtjänat.

Kattas nya frilla

image1636
image1637


Min inneboende, Katarina Ekblad, blev häromdagen uppjagad av en frisör från Toni ang Guy för att leka hårmodell. Katta var i färd att bleka sitt svarfärgade hår tillbaka till sin naturliga hårfärg, det vill säga vitt (Katta har typ noll pigment, hon HAR vitt hår, tro mig) vilket innebar att det var sådär gulorange. Det tyckte de var häftigt, så de färgade in det med rött och gult för att skapa en tuff toning.

Och vips! Asläckert. Och astrendig färg för hösten. Tillsammans med hennes gråa damhatt blir det jättesnyggt.

Jag trodde i ärlighetens namn inte att det kunde vara snyggt med orange hår, men jag har blivit övertygad.

Politiska bloggar en flopp?

DN: "Politiska bloggare en flopp".

Det första som får mig att tänka att skribenten överhuvudtaget inte läser bloggar är det faktum att det står att politiska bloggar ligger i toppen av de mest lästa. Det stämmer inte. Bloggar med lättkonsumerat nöje ligger i toppen, precis som i allt annat.


Nästa, att det skulle vara onödigt med politiska bloggar får mig att höja på ögonbrynen. Förut hade allmänheten inte möjlighet att komma ut med sina åsikter om de inte fick sina insändarbrev publicerade i tidningar, insändarbrev som tidningarna själv valde ut, som oftast var väldigt provokativa och som sällan innehöll källhänvisning. Förutom det fanns första maj-demonstrationen, några "fria" politiska tidskrifter och en och annan hemsida.

Nu är ordet friare. Nu kan vem som helst skriva ner sina politiska åsikter, och det har tagit effekt. Effekten är möjligen svår att märka, men jag själv märker det bara i och med min egen blogg.

Vad gäller min egna politiska inriktning så är det ganska klart. Jag är inriktad på jämställdhet, specifikt: feminism. Jämställdhetskamp i kvinnosaksfrågor, alltså.

Utifrån vad jag hört från mina bloggläsare så är det många som tagit till sig vad gäller att reagera kraftigt och stå upp för sig själv. Folk har blivit medvetna om att saker som tidigare setts som förbjudet för en kvinna inte är lika ovanligt eller tabu som man tidigare trott. Våra privata pinsamheter har, genom bloggandet, visats sig vara något som många, kanske till och med de flesta, upplever.

Sedan, i en del av artikeln, hävdas det att bloggarna tar till i efterhand, efter att de läst och länkat artiklarna. Det här är inte sant. Möjligen kommer många nyheter först upp i tidningen (dock inte alla, tidningar surfar ändå bloggar hela tiden, jag blir uppringd fasligt ofta från tidningar på grund av saker jag skrivit för dagar, veckor, ibland månader sedan) men debatten väcks i efterhand. En nyhet är bara en nyhet, men sedan måste den isärplockas, granskas och dömas. Och det är bloggarna överlag snabbast med.


Det enda som egentligen är floppigt med de politiska bloggarna är länkarna man får via tidningarna, Twingly och Bloggportalen. Media styr till stor del vad vi ska skriva om, eftersom att vi är sugna på uppmärksamheten, lite som i det här inlägget, vill säga. Och det, det kan vara farligt.

En annan fördel med bloggarna är att de oftast är ärliga i sin vinkling, till skillnad från många politiska skribenter i tidningar. Mark Comerford tog upp det här i vår radiodebatt angående bloggetik i Studio 1 i P1. Jag vet vilka som är fientligt inställda till kvinnor, jag vet vilka som får grejer av företag, jag vet vilka det är som är kraftigt höger eller vänstervridna.

Till skillnad från exempelvis journalister inom politik som får hotellrum av de partier de dokumenterar under Almedalsveckan, till skillnad från de journalister som hånglar med medlemmar ur partiet, till skillnad från de som hävdar att de gör en objektiv skildring när de ändå, trots allt, är människor med åsikter: som dessutom drar fördel och profit från de respektiva partien.


Nej, jag gillar bloggar. Jag gillar politiska bloggar också. Jag tycker att ett flertal är dumma i huvudet, ja. Vissa hävdar att de är objektiva, och de läser jag inte alls (jag tror inte på det) och vissa är helt enkelt briljanta i sin förmåga att ändra åsikt efter ny kunskap: Vilket är beundransvärt och sunt.

Heja bloggarna!
Bloggarna är briljanta. Och ja, bloggarna är en fara för etablerade tidningar, men jag önskar i ärlighetens namn att vi någon dag kommer ifrån tryckt media. Tryckt media har ingen plats i det moderna samhället, och det är ett otroligt slöseri på resurser. Satsa mer på nätmedia, det är framtiden, och så länge tidningarna väljer att ha allt välutvecklat och relevant material i deras tryckta upplagor istället för på nätet så kommer bloggarna fortsätta att vara ett konkret hot.

Men ni får inte bort oss genom att försöka säga till oss att vi är onödiga.
Det förlorar ni på.

Som att hävda att internet bara är en fluga. Utvecklas med tiden, försök inte ordbajsa ner allt till stenåldern.Tuffaste klänningen

image1635


Jag snor en bild från
Stockholm Streetstyle.

Tjejen, som verkar namnlös förutom titeln "Ode to Betty" har på sig en av de häftigaste klänningarna jag någonsin sett. Paljetter, överdådigt, lite morbidt, snyggt och fult på samma gång. Älskar det. Den kommer tydligen från Beyond Retro, är så satans avundsjuk på att jag inte hittade den först! Varför hittar jag nästan aldrig de där sjukt, sjukt häftiga sakerna? Fan!

EDIT: Hennes blogg hittar man tydligen här: http://turnintoyou.blogspot.com
 

Gissa vem!

image1551
image1552
image1553Jag utgår ifrån att alla förstår precis vem jag är utklädd till, pluspoäng till de som vet vilken period av hennes liv jag syftar på! Nu ska jag iväg på maskerad, och förövrigt: Jag är faktiskt ganska snygg i unibrow och musche!

Däremot undrar jag om jag kanske borde se över mitt näshår, hujjedamig.


Pälskappa.

17nov06-kvellJa, igår köpte jag som sagt en pälskappa. På Hard Beat av alla ställen. Hard Beat ligger på Götgatan, nära Åsötorget till. De har mestadels tackykläder i hemska material men varje gång jag går in hittar jag en excellent pryl till fantastiskt pris.

Som den här pälskappan t.ex. Hundra procent fejkt. 299 kronor.

Pärlörhängen: Top Girl.
Diverse pärlhalsband: Top Girl, HM, smycketbustiken vid entréplan i Åhléns City.
Svart satinklänning: HM, Ringen.
Brett midjeskärp i svart lack: MQ.
Svarta strumpbyxor: Åhléns.
Lackskor med rosett. Svart. (se modevisning i inlägget under)
Handväska: Fancy Fanny.
Långa handskar: HM, Brunogallerian.

Jag stannade hemma hela kvällen igår, åt skräpmat, käkade popcorn och såg på Sex and the city. Först fick jag inte tag på några vänner och sedan vid elva då jag helt plötsligt blev jättepopulär så orkade jag inte. Det var mysigt, sjukt nog.

60-talsbobben.

18nov-kvellSextiotalsbobben var jättekul för en kväll, eller en tredjedel av en kväll iaf. Sedan blev den ostyrig och jäklig och fick sitta i en mjäkig toffs istället.

Gulddiadem: Top Girl.
Guldklänning: HM, Ringen.
Stickad kofta i senapsgult: Carin Wester.
Pärlslips: Glitter.
Svarta strumpbyxor: Åhléns.
Svarta skor med rosett: Svart.

Kvällen var ganska lugn. Först fantastisk middag hemma hos min storasyster och hennes familj, sedan födelsedagsfest hos Wille och efter det en kort visit på Marie Laveau.

Ni vet att jag sagt att jag ska ta det lugnare med festande och alkohol? Den här veckan har jag spenderat 51 kronor på det. Varav 5 av dem var drickspengar. Nu har jag varit duktig!Nu ska jag skicka iväg ett mail och lägga bud på en fantastisk chiffonier vars skiva rymmer en bärbar dator finfint. Den har gulddetaljer. Jag vill svartmåla den och slänga ut mitt skrivbord, plus min hemska byrå i enkel, fyrkantig stil byggd i björk, BLÄ!

Dagens outfit

28nov06Anledningen till varför det har varit så smalt med outfitbilder den senaste tiden är för att jag helt enkelt inte haft någon som kan fota, samt att ljuset har varit för kefft för att duga till att fota framför spegeln.

Men jag påminde mig själv om självutlösaren, tillslut, och det blir fanimej bättre än när någon annan håller i kameran! Surprise!

Jag är glad, för mitt enda andra alternativ var att skaffa en pojkvän som inte hade något bättre för sig än att fota mig närhelst jag vill. Och det vore väl den sämsta anledningen till att skaffa kille någonsin.

Halsband: Zanzlöza zmycken.
Satinskjorta: Second hand, Myrorna.
Kjol: Second hand, Myrorna.
Strumpbyxor: Åhléns.
Lackpumps med rosett: Second hand, Svart.

Imorn ska jag bli intervjuvad av Veckorevyn! Skojsigt, vi får se hur det blir!
Dagens outfit 1 december 2006

1dec06

Grungy.

Svart pälsig basker: Second hand, Myrorna.
Hängslen: Vettefan!
Senapsgul polo: HM, Brunogallerian.
Senapsgul, stickad kofta: Carin wester.
Klockad kjol i svart och grått: HM, Ringen.
Grå jeans med kritstreck: Cheap Monday.
Lackskor: Second hand, Myrorna.

Idag har jag kläder på mig

4dec06Solljuset gör mig blek som en clown! Jag är office-chique!

Pälsbasker: Second hand, Myrorna.
Slips i glittriga pärlor: Glitter.
Skjorta med ränder och prickar: Hm, Brunogallerian.
Midjehög kjol: Gammal.

Igår funderade jag lite och var så stolt över att jag inte Spybarat så mycket den senaste tiden, sedan kom jag på att jag faktiskt var där både i onsdags och i fredags. Mitt minne är ganska selektivt. Jag har fått fototillstånd på en massa klubbar nu, och alla har blivit jätteglada över att jag frågat! Ingen har varit neggo.

Igår glömde jag helt bort att det var första advent. Jag tvättade kläder, städade och hamrade upp saker på mina väggar. Sånt ska jag göra idag också, samt slänga ut mitt skrivbord, rensa ut det höga skåpet och montera upp mina två nya garderober. Det behövs. KLÄDER.

Tjusiga
Annika Marklund firade dock Advent på helt rätt sätt!
7 december 2006

7dec06Idag har jag jättemycket bakisångest. Det känns som att jag gjorde något konstigt igår, men jag kan verkligen inte sätta fingret på vad. Jag menar, jag fipplade runt hemma, skrev lite, ritade lite. Drog hemifrån vid halv tolv och mötte upp Jonny-Alex (Alex-Jonny) på Spy Bar. Vi gick in till baren i Victoriasalen för att den inte var lika fullsmockad som baren i Vita. Fick papper om karaoke, blev eggade och valde en låt.

Övade lite innan inne i Vita på olika Disneysånger som "En helt ny värld" - Aladdin "Bumbibjörnarna" och "Cruella de Ville". Övade på vårat basvibrato. Gick in i Victoriasalen. Stod på scenen och diggade och sjöng med de andra karaokesångarna. Fick vår sång. Sjöng med kraftig bas, falskt och felaktig text kombinerat med fula rörelser. Fick applåder.

Träffade
Damon. Hängde runt. Hade det trevligt. Åkte sedan hem till en killkompis som bor i närheten och somnade som en stock.

Varför bakfylleångest? Jävla varför? Det var kul igår!

Idag har jag på mig:

Samma kofta från barnavdelningen.
Enkel svart tröja från stenåldern.
Hundtandsmönstrad modjehög kjol: Second hand, Myrorna.
Herrskor med lackdetaljer: Second hand, Myrorna.
Halsband med svarta stenar, kedja och rosetter: Top Girl.
Matchande örhängen: Även det Top Girl.

Sedan ska jag iväg till Lind & co på lite julfirande, trevligt. Jag hoppas de har jättemycket bearnaise. Det tror jag inte!

Outfits for party

6dec06-kvellImitation av lustiga sextiotalspåser ska man kanske spara tills när man är nykter. Den här bilden fick mig också att inse att det är dags att vadmusklerna tränas upp så att de matchar lårmusklerna. Jag gillar att ha former på benen!

Nu får ni lite outfitbilder från festandet de senaste dagarna.Jag är trött på min lugg, den måste klippas varje vecka för att hålla sig snäll. Nu har jag inte klippt den på ungefär två och en halv. Resultatet ser ni på första miniatyrbilden. Därför funderar jag, enligt sista bild, att spara ut en mittbenelugg.

Jag måste bara lära mig att inte spänna upp min panna hela tiden. Det började med när jag var yngre och hade fått något konstigt komplex över att mina ögonbryn skulle sitta för nära mina ögon. Omedvetet började jag spänna upp pannan hela tiden, vilket ledde till lustiga miner, huvudvärk och ett ganska fult veck! Sedan skaffade jag lugg och allt blev bra igen.

Skorna som används på nästan samtliga bilder är köpta på Svart och kommer ursprungligen från Friis & co. Kängorna är från Dr. Martens Air Wair och typ nästan allt annat är väl HM. Förutom jeansen, de är Gul & Blå.

Dagens outfit och en massa snor - 12 december 2006

12dec06Ok, vet ni vad det första jag tänker är när bloggen är nere, va? Va? Va? Ja, inte fan är det något fint i stil med "Åh, jag som ville skriva det här djupa och inspirerande inlägget som kom till mig i en kall decembernatt och påverkade mig ner till min fotsvamp!"

Nä.
Jag tänker på siffror.
Det är ganska ego!

Dagens outfit
Basker i typ päls eller något: Second hand, Myrorna.
Knytblus med vida armar och puff: Second hand, Myrorna.
Skärp med hästko: Present från min storasyster Stina.
Midjehög långkjol: Gammal.

Osynliga stövletter: Ten Points, förra vintern.

Min chef har fått samma förkylning som jag! Vi sitter och låter precis lika härskna båda två och alla kunder undrar varför allt tar så mycket längre tid än vanligt!

Kanske för att vi springer till toan hela tiden för att tömma våra små näsor. Alltså, egentligen, om man snyter sig så himla mycket, borde man då egentligen behöva utföra andra toalettärenden? Det är orättvist. Fruktansvärt orättvist. Sårig näsa, någon?


18 december 2006

18dec06Jag har migrän. Jag medger det tillslut, jag är ett migränmiffo precis som alla i min familj trots åratal av nekande. Jag tänker aldrig mer säga "Nejnej, det är bara en huvudvärk, jag lovar!" för det är bara att inse, jag är likadan. Jag är inte läcker och avvikande, allt är genetiskt.

Jag erkänner.

Jag har iaf. inte så kraftig migrän som min storasyster som ibland får låsa in sig dagar i sträck, stackars!

Pälsbasker: Second hand, Myrorna.
Smycken: Top Girl.
Topp: Ohemult gammal.
Midjehög kjol: Second hand, Röda korset.
Sammetskärp med guldkedja: Second hand, Myrorna.kitsch
Dock så är jag den enda i familjen som äger världens kitschigaste klocka som införskaffades i lördags i en av turisthopparna på Västerlånggatan, jippie!

Fortfarande lite unik.


Den är vitare i verkligheten.
Tom. glaset till urtavlan är fasettslipat.
Dagens outfit.

Det har blivit väldigt lite uppdateringar den senaste tiden och knappt alls några outfitbilder, som förklaring har jag delvis att jag har varit sjukt uttråkad av min garderob, eller, rättare sagt sjukt uttråkad på alla kläder som ligger på mitt golv eftersom att garderoben regelbundet verkar vara en alltför obskyr plats för mig att förvara kläderna på.

Pälsbasker: Myrorna.
Smokingkavaj: Stella McCartney för HM.
Byxdress: HM, Brunogallerian.
Knästrumpor: HM, Brunogallerian.
Stövlar: Ten points.

7jan07

Dagens outfit

9jan07För er som glädjs: problemet med klådan har nästan löst sig, jag har använt oparfymerad tvål istället, nu ska jag se om det räcker eller om jag eventuellt även behöver byta till oparfymerat tvättmedel under vintern, vilket myckel!

Deo kan jag inte använda heller, den är oparfymerad, men tydligen ändå för stark. Tur att jag är en sån där människa som luktar extremt lite och knappt svettas, det enda jag stinker av är rök, vilket jag stinker av ganska kraftigt istället.

Dagens outfit:

Polo med liten puffärm: HM, Brunogallerian.
Resorskärp: Saddler.
Midjehög kjol: Gammal som gatan.
Strumpbyxor: Åhléns.
Mary Janes: Din sko.

skerp

Skärpet från Saddler är roligt, dock är det sjukt att jag köpte det, eller ens har det, eftersom att den här röda tonen bokstavligt talat gör mig sur och på dåligt humör, precis som turkåst!

Reashopping och risker

jackaJag har lyckats slita sönder min vinterjacka. Den nästan knälånga och vida med hög krage, det är typiskt mig. Jag har sönder allt. En gång sprang jag med en ryggsäck som fastnade i ett dörrhandtag, den slets sönder helt på mitten och ut flög alla mina saker. Sånt gör jag ofta. Fastnar, river, sliter. För hårda tag, helt enkelt.

Därför tänkte jag fynda en liten vinterjacka på vinterrean, precis som jag väntat med att köpa vinterstövlar.

Igår köpte jag den här på HM i Brunogallerian som jag tyckt varit riktigt fin sedan jag först såg den, jag har låtit bli av tre anledningar.

1. Korta ärmar (förmodligen samma anledning som andra låtit bli)
2. Det har inte varit försvarsbart att köpa en ny vinterkappa när man redan äger en fin.
3. Det känns riskabelt att bära en ytterjacka från HM.

Det korta ärmproblemet löstes med de långa skinnhandskarna, även de från HM i Brunogallerian. Dock så vet jag inte om det är en keeper, eftersom att handskarna jag skulle måsta ha till är OMÖJLIGA att få av och på själv. De är tajta och knäpps med tre små knappar vid handleden, knappar som är omöjliga att knäppa på och av med en skinnklädd hand.

men buhu, den är så fin.

En garanterad keeper från reashoppingen igår är iaf den här sidenblusen från Mango. Offwhite med gråton, perfekt passform i ryggen och fungerar även bra till midjehögt!

blus

10 januari 2007

10jan07Idag fick Max leka modellfotograf, han blev dock besviken över att jag idag, av alla dagar, hade valt en slackig streetlook vilket typ aldrig händer annars! Haha!

Det blev inte jättebra, jag har nämligen noll tålamod och började därför göra sjuka poser och grimaser, sedan tröttnade han när jag satte mig på en orange pall, tände en cigg, gjorde grimaser, drog upp tröjan och spände upp magen och stoppade ner en tändare i naveln så att den stod rakt upp. Då ville han inte mer, attans. Jag som tänkte att det kunde bli en underbar antirökkampanj under graviditeten!

Dagens outfit

Linne med huva: Cheap Monday, köptes igår för 80 kronor (FINT PLAGG HALVA PRISET). Det är i off white och bomullen är alldeles bedrövigt, snuskigt skön.
Topp: Hm.
Guldkedja: Top girl.
Jeans: Gamla, även de från Cheap Monday.

Reashopping

kopreaIgår gick jag omkring vad som kändes som flera timmar på stan bland olika reor. Fick tillslut chans att besöka Urban Outfitters på Röda Kvarn, och herregud vilken besvikelse det var! Det kändes överlag ganska tacky, och jag kunde inte alls hitta de läckra kläderna från deras nätshop, och framförallt så kändes det för dyrt med tanke på vad det kostar på andra ställen.

Roligast var nog hängaren med fyra exakt likadana klänningar i billigt material, ganska illa sydda, i fyra olika färger. Det fanns massor utav varje färg, ett koncept som jag stör mig väldigt på.

Efter att ha strulat runt på Birger jarlsgatan, Biblioteksgatan, Grev Turegatan och NK så gav jag upp och promenerade tillbaks till Götgatsbacken, in på Weekday och fyndade det fina huvlinnet.

Idag gick jag förbi C:O Stockholm som har 50% på sina märkeskläder, dock verkar de aldrig ha storlekar under 36 (så det funkar inte) och dessutom har de absolut ingenting som jag någonsin blir intresserad av.

Förutom de fina vinterstövlarna från Marc Jacobs. Välsydda, klassiska, perfekta.

De var självfallet redan slut. Perkele.

Men jag fyndade den fina kjolen till vänster på HM i Brunogallerian, som jag velat ha aberlänge men som inte hittats i min storlek!

Den vita jeansbyxan

12jan07Den vita jeansbyxan är en komplicerad femma. Modeskribenter och modebloggare hatar den vita jeansbyxan, oavsett om den är midjehög eller ej, precis som de hatar de vita skorna.

Modemaffian i klubbvärlden dock, de älskar den vita jeansbyxan, och så gör även skribenter som Kling på
http://www.stureplan.se/

Jag har tre vita jeans, det midjehöga paret från Versace fick idag dammas av. Jag kände mig lite syndig när jag promenerade från Götgatsbacken till kontoret på Birger Jarslgatan. Jag tänkte: "Nu har jag en vit jeansbyxa på mig, om någon ser mig får jag skämmas, hihihihihihi!"

Dagens outfit:

Örhängen: Top girl.
Sidenblus: Mango.
Senapsgult skärp: Second hand.
Midjehöga VITA jeans: Versace jeans couture.Kappor

jackaKappan ni gillade fick gå tillbaka, istället fick det bli den här vårjackan som jag velat (är det verkligen en korrekt böjning?) ha ända sedan jag såg bilderna från HMs vårkollektion för några månader sedan på Eleonores Ytligheter. Ursäkta den tokkassa bilden. Jackan är fruktansvärt fin, och självklart även gräslig, i verkligheten.

Förutom det fick det även bli en klassisk vinterkappa. Jag gillar klassiskt. Den här kommer från Mango. Klicka på den lilla söta bilden för att få en stor och präktig bild.

Nu finns det enbart en jacka kvar som jag vill ha, om den över huvudtaget finns kvar det vill säga. Om den finns, så finns den på Wardrobe Stockholm på Hökensgata (tvärgata till Götgatan och Mosebacke) och råkar till och med vara en rengkappa, i ett läckert mönster, med en fruktansvärt fin huva. Den är en XS, men jag skulle tro att den även passar en S. Någon av er kan ju gå och köpa den, jag kan inte för tillfället, jag har nämligen inget betalkort.

Här är inlägget på Wardrobe Stockholm där den visas upp, och den är ännu finare i verkligheten.

En byxa och shopping

24jan07Varför köpa ett par midjehöga stuprör för 1200 när du kan fynda ett par på Hms rea för 79,50? (Brunogallerian, löstagbara hängslen).

Idag har jag haft ont i magen, promenerat och shoppat. Inhandlade en klänning på Gina Tricot för 49 kronor och köpte tre par nya skor på Skopunkten, kostnad 498 kronor.

Jag passade även på att springa förbi Top Girl på Sveavägen, då de stängt ner den på Magnus Ladulåsgatan. Och jag måste säga: Herregud, vilken katastrof! Top Girls butik på Sveavägen var en av de värsta butiker jag någonsin sett. Fullproppad med fula skor, fula stövlar, fula väskor och fula kläder. Förutom det, en massa fula smycken.

Top Girl som låg på Magnus Ladulåsgatan förut hade mycket högre klass. De tog in samma smycken som Top Shop, Glitter, Gina Tricot och hade märken som Wallis och Dorothy Perkins med flera. Dvs, inget dyrt, men trendriktigt. De här smyckena kostade 19 kronor styck, eller 10 smycken för 95 kronor och kom in ungefär tre månader innan samma smycken kom ut i butik i Stockholm!

Men Top Girl på Sveavägen, hujjedamig, vilken grotesk butik!

Där inne luktade det förövrigt väldigt, väldigt mycket blöja.

30 januari 2007

30jan07Att lägga upp "dagens outfit" känns mer oh mer krystat desto mer tid det går, jag funderar på att skippa hela grejen och bara plåta när man gör riktigt roiga grejer, lägga krutet på det som kan bli riktigt bra. Kvalitet framför kvantitet.

Linne: Hm
Byxa: Hm

Se, det var väldigt spännande.
Lalala


Hahaha.
Igår blev jag scoutad av Mikas. Därför får dagens outfit vara lite modellig, jag inspireras av
Rodeo Magazine.

Röda nördbågar: Spectacles for Africa, Retrobågar.
Huvtröja: Cheap Monday.
Halsduk (peruk): Smink och Perukmakaren.
Blomma: Glitter.
Halsband: Balettsko.
Kofta: Carin Wester.
Tröja: Hm.
Jeans: Gul & Blå.
Väska: Fancy Fanny.
Armband: Top Girl.


29jan07

Ska jag byta till kvällens outfit?

jan3107Till vardags, slappfisk.
Jag känner mig som en riktig människa.

Kappa: Mango
Skjorta: The shirt factory
Tröja: Wallis
Jeans: Cheap Monday

Ankletter i lack: Second hand

Men till kvällen blir det alltid festklädsel, festklädsel och återigen festklädsel. Jag har mer festkläder än vardagskläder, det är härligt.

Ikväll, jobb på Teatron, ska träffa upp
Micael Warg innan och få en tavla av honom, han är så rar och otroligt duktig!

Imorgon, Stureplansfesten.

På fredag, Cheap Mondays modevisning och sedan jobb på Teatron.

På lördag, gamla bästisen David fyller år, fest hos honom först, sedan jobb på Teatron och efter det eventuellt en runda till Spy Bar för att supporta en vän som ska DJa.

Mer festkläder än vardagskläder, som sagt. En kvällens outfit vore att föredra.


Dagens outfit 3 februari 2007

3feb07Idag när jag var ute och shoppade såg jag tydligen ut som en liten pojke helfräst på fjollig synthpop från åttiotalet blandat med en del söderbohem.

Jag önskar att jag ägde ett par Ray bans.

Glasögon: Hm
Örhängen: Glitter
Polo: Hm
Byxa: Hm
Jacka: Hm
Sko: Din sko

Jag anser fortfarande att HM borde ge mig spons. Verkligen. Alvarligt.

Nu ska jag byta om till en silverklänning, eller snarare en silvertröja från Gina Tricot i storlek Large som jag använder som klänning och spana in melodifestivalen.
Dagens outfit 5 februari 2007

5feb07Blus: Hm, Brunogallerian
Halsband: Top Girl
Linne: American Apparel
Skärp: J. Lindeberg
Byxa: Hm, Brunogallerian

Jag är inte mycket för logotyper, inte alls, men när man hittar något så smaklöst som det här skärpet så pirrar det i hela kroppen. Det når nästan Versaces standard. Det skriker Hanna Fridén.

Vitt skinn, glansigt lila och silver.

jlindebergFörövrigt, jag vill inte se de breda skärpens bortgång. Jag har svårt att se poängen med smala skärp. Smala skärp fungerar enbart bra på mig om jag har dem till en av mina midjehöga kortkjolar. Punkt. Men ni som kan, ha det så roligt.

6 februari 2007

6feb07Spetsband: Tygverket
Sidenblus: Mango
Midjehög kortkjol: Second hand, Myrorna
Tjocka strumpbyxor: Åhléns
Lackankletter med snör: Skopunkten

Mitt hår har blivit väldigt långt, jag hade tänkt spara ut till det långa lockiga igen.

1. För att det är mer personligt.
2. För att slippa plattånga hela håret varje dag.
3. För att jag saknar det.

Sedan kom jag visst på att pagen gör sig bättre till samtliga inriktningar inom vårmodet förutom det romantiska, där bådadera fungerar finemang. Därför tror jag att jag går och klipper den igen hos Jenny, och sparar ut det till hösten istället. Lockigt hår blir nämligen perfekt vad gäller att mjuka av det hårdare modet som kommer då.

Dagens outfit är förövrigt fake, jag upptäckte att det var tämligen skitkallt ute, så jag bytte. Nu har jag mina byxor från Jean Paul Gaultier som alla hatar, samt vit tröja med ett litet hjärthalsband. Jag ser tämligen casual ut.
Påsväskan!

pasvaska


Här är min påsväska för våren, i svart syntetskinn med en läcker rosformation. Den här väskan har hållt länge för mig, jag köpte den för lite mer än två år sedan nu. Jag ska dock medge att den lyckats bli ganska nedgången så den ska få göra sitt besök hos en skomakare, samt att jag måste införskaffa en ny axelrem. Den hänger även självklart långt ner på höften, så som det ska vara.


Den kommer från Chat on the Moon i Söderhallarna, världens bästa väskaffär!


Balklänning

klenningHaha, den här lär jag aldrig få tillfälle att använda. Det gör inget, jag blir glad av att bara äga den. 300 kronor på en butik jag aldrig satt foten i förut, det vill säga Klädkammaren i Sofo. Ibland gör man oväntade fynd. Orginalpriset var långt över tusenlappen!

Det fina hårsmycket med vita rosor kommer från Glitter.Rosa - Jag hjärntvättades

rosalepparNär jag insåg att jag faktiskt hade chockrosa kläder för att fylla en hel tvättmaskin när jag gick igenom ett av mina klädförråd, provade dem, och noterade att färgen chockrosa får mig att se både fräschare, mörkare och rosigare ut i huden så var jag ändå tvungen att satsa. Dessutom får jag chans att använda en av mina gamla favoritassessoarer från tiden då Ur och penn fortfarande var en okej butik.

Rosa läppstift (V.I.P.) Face. 179 kronor.
Jag körde lite vågspel och satsade på ett annat märke vad gäller läppstift än det vanliga Chanel och Helena Rubinstein, nämligen Face. Det känns bra, är lätt att måla på och jag finner inte att mina läppar blir uttorkade. Hålltiden är jag inte säker på ännu, dock, det står att se.

En varning, väldigt rosa läppstift får lätt dina tänder att se gulaktiga ut. Inte mina dock, då jag har Photoshop.

Jag satsar på ett annat nagellack än det från Depend, jag är en fascist och litar enbart på Make up Store och Face när det kommer till nagellack som ska vara täckande och färgstarka.

rosalackChockrosa nagellack (#56) från Face. 105 kronor.

Lacket får mycket gott betyg. Ett drag. Torkade snabbt. Jag utsatte det för följande prövningar: Pilla äckliga saker i hårbottnen, tangenttryck, porrengöring och body scrub. Det flagade visserligen lite, men med betoning på lite, och dessutom kunde man lätt lägga över lite nytt lack där det flagat utan att det blev klumpigt, då det flyter ut extremt väl. Toppenköp! Höll exceptionellt bra för att sitta på mig.

Jag känner mig som Malibu Barbie. Malibu Barbie på sextiotalet. Eller en Versacefantast.Den söta mössan är second hand, Röda Korset på Ösgötagatan och kostade 50 kronor.

Kvällens outfit

jagKvällens outfit!

Linne i storlek large, används som klänning: Humanoid, Care of Stockholm.
T-shirt: Åhléns
Halsband: Top Girl och Åhléns
Läppstift och nagellack: Face Stockholm

Till detta bars
de fina sandaletterna med blingbling från Zara.

Linnet från Humanoid är groteskt skönt, äckligt skönt. Jag ska köpa hundra.


Thomas tog den jättefina bilden, äntligen en bild på mig som inte är oskarp, urblekt och kolsvart på samma gång! tack Thomas, du ska komma till Teatron varje dag!


Dagens outfit

mer

halsbandJag borde ge upp alla bilder framöver, jag kommer aldrig få en så rolig som den i förra inlägget. Jag sväljer min sorg och fortsätter ändå!

Dagens outfit:

Örhängen: Top Girl
Halsband: Gina Tricot
Ring: Glitter
Top: Hm (Den är för stor så axlarna faller alltid åt sidan, detta har jag löst genom att vira den runt kanten på min BH och fästa på insidan med en säkerhetsnål, så får man en snygg ringning på köpet!)
Byxa: Filippa K

Till det här skulle jag gärna ha haft ett snyggt silverskärp, men jag har hitills inte hittat ett riktigt bra. Tips, någon? Det måste vara riktigt litet och det får inte vara flätat.

Jag shoppade en massa på Gina igår, och lite HM och lite Cubus. Halsbandet är nytt och extremt fint. Stor blinging sten och en medaljong. Eftersom att jag inte har någon pojkvän så hade jag tänkt sätta en bild på mig själv där, eller kanske ett självmordspiller. Ett självmordspiller vore bra utifall att jag missade en deadline en gång och att prestationsångesten skulle stiga mig åt huvudet!

Eller så missar jag helt enkelt aldrig en deadline, bättre plan.

Det stora halsbandet kan jag gärna kombinera med en stor ring, dock så väljer jag att ha väldigt simpla eller inga örhängen alls. Till det här halsbandet skulle jag heller inte välja att ha ett stort armband, men det är en smakfråga. Skulle jag ha mer smycken så skulle jag se till att låta det spåra riktigt ordentligt, för då fungerar det!


Röd

rott

Den här klänningen från HM var fin, för 189 kronor. Men den blir inte heller någon keeper eftersom att jag inte var ett fan av att kragen, som i övrigt är mycket fin, är i ett för flamsigt material. Been there, done that with flamsiga kragar, liksom! Färgen är mer hallon i verkligheten.

Prettodans på Teatrons toalett

prettopretto2


Dagens outfit

060307Ni ska inte vara livrädda för guld trots att silver ligger i största trendfokus. Silver är exempelvis allra oftast riktigt illa i kombination med t.ex. gult eller puderrosa, som är två av vårens viktigaste färger.

Som skräckexempel kan man nämna Gwyneth Paltrow på Oscargalan, som bar en överdådig puderrosa sjäjungruklänning i kombo med mycket blingbling och silver. Fullkomligt vidrigt. Det faktum att jag inte gillade klänningen bidrar självfallet.

Dagens outfit:

Halsband: Top Girl och HM
Satinblus: Stenströms Slimline
Satinkjol: HM
Strumpbyxor: Åhléns
Herrskor med lack och gulddetaljer: Second hand, Myrorna Götgatan.Dagens outfit 7 mars 2007

image860Idag lånade jag min storasyster, Stina Lantz, digitalkamera. Hon har en Canon EOS 400D. Jag konstaterar att färgdjupet i 400D är bättre än det i min 10D, men att min 10D ger hundra gånger bättre bildkvalité. Men en sak som är tacksam med bättre färgdjup är bland annat det faktum att man ser detaljer i det svarta! Mycket bra. Och att folk ser ut att ha mer Acne och rynkor med bättre färgdjup. Haha.

På mötet hade jag:

Kofta med huva: HM, barnavdelningen.
Halsband: Glitter och Gina Tricot
Klänning: Gina Tricot
Strumpbyxor: Åhléns
Skor: Second hand, Myrorna.

Efter mötet gick jag omkring och shoppade några timmar. Jag handlade som vanligt för cirka 3000. Som vanligt behåller jag väl bara saker för 500-1000. Ha.

En av sakerna jag behåller blir hängselbyxorna för 29,50 från HM! De fick åka på när jag sprang upp på kontoret .


image861Dagens outfit #2

Hårspännen: HM (10 kr paret)
Läppstift: Face Stockholm
Skjorta, passande skrynklig för att jag ville se ut som en ovårdad skitunge: Twist and Tango
Halsband: Glitter
Hängselbyxa: HM

Blahblahnlah.
Ja.
Det hade jag på mig. Alltså.

Skinnjacka

skinnjackaKonceptet skinnjacka är väldigt svårt, och jag trivs verkligen inte i lätta halvmesyrer. En enkel skinnjacka kan enligt mig vara skitsnyggt på andra, speciellt i kombination med en annars ganska så feminin look. Vad gäller mig själv bär jag helst en utpräglat manlig skinnjacka i bikermodell, eller en med feminina detaljer.

Skinnjackan från BIK BOK, som jag tyckte att ni skulle få se en detaljbild på, har fina, subtila kvinnliga detaljer. Först den mjuka kragen, sedan rynket vid bröstkorgen. Den är fin. Den påminner mig om en blus, fast i skinn!

För mig blir det dock lite magstarkt att lägga ut 999 kronor när jag redan har en fin vårjacka (den gröna plastjackan) men om den även hade haft den goda osmaken att vara chockrosa, då skulle det ha varit givet, då färgat skinn är så härligt osmakligt att jag bara ryser av tanken!
skinnjacka2
Dagens medias fest och den fulaste bild som någonsin tagits på mig

image891Kläder:
Klänningen kommer från Hard Beat, Stockholms mest smakfulla affär på Götgatan. Kostade 129. De fina silverballerinorna kommer från HM på Hamngatan och kostade 98 kronor, mycket bättre än Zaras silverballerinas för 499.

Historian!

Jag och
Damon Rasti med Tjuvlyssnat.se gick på Dagens Medias fest sponsrad av G-life.

I alla fall, vi har tre nämnvärda händelser.

#1
Damon pratar med en av cheferna på Expressen. Han ger en Tjuvlyssnat-bok till henne. Hon ber honom signera den, det gör Damon. När han ska lämna över den utbrister jag skojsamt: "Vill du inte att jag ska signera den också?!" hon tittar på mig, är förvirrad och svarar: "Eh, ah, okej?" Jag skriver mitt namn och ritar en tjej som pussas. Känner mig härligt förnedrad och fnittrar inombords.

#2
Vi står och pratar med Jonas Chringström, annonsansvarig på Glife.se. Vi pratar om boken. Helt plötsligt säger han följande till Damon: "Ja, alltså, det enda jag tycker är att ni verkligen borde byta omslag tills nästa bok!" Jag börjar gapskratta, Damon berättar att det är jag som gjort omslaget och Jonas blir hemskt, hemskt generad. Det var tokigt roligt, jag höll på att skratta på mig!

#3
Jag och Damon ska gå. Jag har tre drinkbiljetter kvar. Det känns som slöseri. Jag ser Linda Rosing som sitter vid ett bord med Fadde Darwich. Målet blir självklart. Jag går fram och ger dem till henne, och hon blir jätteglad och ger mig en kram och en kyss på kinden.

Efter detta går vi till Riche.
Riche var mycket dåligt ikväll.
Det tog hundra åt för att maten skulle komma in, sedan när den väl kom fick vi ingen ursäkt av något slag. Illa. Förutom det så var min hängmörade entrecote både bränd på ytan, samt torr och papprig innuti. Trist, mycket trist. Sedan gick vi och tyckte myckt illa om Riche. Haha, Damon åt rå köttfärs!

Sedan åt jag mer mat när jag kom hem, då jag inte ens blivit mätt på min brända bit med papper.

Det var min kväll.


Dagens outfit 14 mars 2007

image892image893


Jag förstör min image, idag lyckas jag med att ha både mörka ringar under ögonen samt en finne över läppen! De eskalerar, mina vänner, de tar över! En efter en så invaderar de mitt tidigare silkeslena ansikte. Tur med bilden till vänster dock, solljus dödar alla skavanker. Hö.

Halsband och örhängen: Top Girl
Linne: Gina Tricot
Tights: Bik Bok
Lackstövletter: Second hand, Myrorna Götgatan.

Det här var tidigt förbered partyoutfit, till mötet idag så hade jag luvkoftan över för ett mer klätt intryck. Övrig, osynlig assessoar är mina orakade ben.

Förövrigt så är jag förvånad. Paljetter på kläder har verkligen aldrig varit min grej, men det här från Gina var verkligen toksnyggt, toksnyggt!

Den gamla göten

image894Förberedelser inför fotosession. När kläderna kom på så insåg jag att hela konceptet var fel vilket var jobbigt då jag glömt hur svårt det är att applicera vitsmink någorlunda jämt. Gnaghla. Jag ser lustig ut, mycket lustig ut. Men jag gillar det faktiskt, någonstans, jag kan inte hjälpa det. Den gamla goten i mig blir mycket förtjust av saker som dessa.

Better luck tomorrow!

image895Outfit March 15 2007

An english translation will follow at the bottom of the entry in italics.

image900

En torsdagskväll spenderas gärna sittandes på taket med utsikten över Söders takåsar och lugna kvällspromenader. Och shopping, dårå.


Linne: Hm
Hängelsbyxa: HM
Knähöga silverstrumpor: Bik Bok
Herrskor: Second hand, Myrorna Götgatan.

English:

I prefer to spend my thursday nights, my nights off, sitting on my roof looking out through the night and at the roof tops of Södermalm in Stockholm. Or just walking around breathing the night air in. This sounds even more cliché in english than in swedish, damn it.

Outfit:

Top: HM
Trousers: HM
Kneehigh silversocks: Bik Bok
Boyish shoes with patent details: Second hand, Myrorna Gögatan.


Tips till de som skyr midjehöga jeans!Titta länge och väl, mina kära vänner, för det här är förmodligen enda gången någonsin ni ser mig i ett par blåjeans.

De är av en mycket lustig modell. Designen säger: "MIDJEHÖGT!" men egentligen är de höga som en normalhög byxa, läckert koncept som kan passa de som finner de höga jeansen obekväma. De här är snuskigt bekväma, och ger känslan av midjehögt samtidigt som du undviker den mycket fruktade päronstjärten.

De sitter ohemult bra, de är jättesköna men dessvärre är de blå så jag kan inte ha dem. De måste returnernas, tönt som jag är.

De kommer från Cubus och kostar 499. Hett tips för alla som annars tycker att midjehögt är det mest obekväma som finns!

Annat på bild:

Stickad basker, HM.
Lockig omgjord peruk: Smink och Perukmakaren, Sofo.
Romantisk linne: HM, gammalt.
Pumps: Friis och c:o

Diana Orving!

Vanligtvis är jag billig. Mycket kvantitet. Mycket billigt. Men ibland hittar jag något som jag anser värt att lägga ut en extra peng på, och den här gången blev det en underbar, underbar klänning från Diana Orving! 1300, införskaffad på Weekday på Götgatan.

Det är också mitt första plagg som jag anser vara fördelaktigt med en turban. Turbanen är knyten med en gammal schal från HM. Och jag vettefan om det är en riktig turbanknytning, men fint blev det enligt mig!

Jag älskar de vida ärmarna, de vackra detaljerna på fickorna och den lösa formen. Helt underbar.
 


   

Öst och väst på Zara
På Zara kombineras öst och väst på ett alldeles ypperligt vis.
Dock för en ganska dyr summa, 1400 kostade den här kreationen.

Bahlah

Mer reklamfotojobb. Blev fotad av Max medan jag promenerade i Kungsträdgården. Fick det faktum att jag tar monsterkliv bekräftat. Jag tror alla, nu.

image910Stickad basker: HM
Ray bans: Present från
http://spectaclesforafricaagain.blogg.se/
Halsband: Glitter, bild på mig.
Kappa: Mango
Linne; HM
Klänning: Klädkammaren
Jeans: Cheap Monday
Sneakers: Adidas

Sedan var jag hemma hela dagen på grund av symptom som kan liknas vid Chrons syndrom, det gjorde mig mycket irriterad. AJ. AJ.
image911Senare gick jag och Max förbi Indigo en snabbis. Det var en NO MAKEUP-DAG, för min hud känner sig sönderfläckad och död.

Huvtröja: HM, barnavdelningen
Klänning: HM, gammal
Skärp: Second hand, Myrorna Götgatan
Jeans: Cheap Monday

På Indigo blev jag modellscoutat av Goran himself! Han drog mig i håret och utvärderade min käklinje. Manlig agentur, var det då. Passar väl ihop med mina stora monsterkliv, orakade ben och även min mustasch som Max påpekat den senaste tiden.

Manlig agentur.
Kanske mer passande än Mikas.

Dagens outfit

image914Proper klädsel för kontoret, och för alla butiker jag gått runt och rekat i idag. Hundra, allvarliga möten. Allt har gått mycket, mycket bra och humöret är med andra ord på absolut topp.

Örhängen: Glitter
Polo: HM
Kofta: Carin Wester
Byxa: Filippa K

Make your fashion personal


 

Kläder

Turban: Knuten av tülle
Peruk: Buttericks. Omgjord
skinnjacka: Second hand, från Svart för längesedan
Halsband: Gina Tricot, Top Girl och Åhléns
Klänning: Second hand, Blammo. Omgjord
Tights: Bik Bok
Platåskor: C.U.M.
Örhängen och armband: Top Girl

Make

Ögonskugga och ögonbryn: HM Divided
Puder: Lumene #0
Läppstift: Face Stockholm
Nagellack: Depend
Mascara: Kanebo

Modell: JA, HANNA FRIDÉN KANSKE. JAG ALLTSÅ
Foto:
Max BergåSveriges bästa modeblogg

Souk

image916Bild på mig och Isabella Dahlstedt från Souk.

Jag glömde att titta på Kate Moss kläder för Top Shop. Hahaha. Jag bara glömde. Glömde liksom. Det är väldigt fel. Jag köpte en grej dock. Efter att jag besökt damrummet så var jag för aggressiv som vanligt, och rev upp mina strumpbyxor. Det blev för porrigt för min smak. Så jag köpte ett par nya strumpbyxor. Så långt gick mitt eminenta klädspan för kvällen. Väldigt duktigt av mig, eller väldigt fel, i och med rollen som modeloggare!

Jag var trött och sjuk och hade en skadad fot, så jag fick aldrig upp partyhumöret. Så fort folk gick fram och sa att de läste bloggen så blev jag dock mycket glad. Bekräftelse gör, som ni vet, mycket för humöret.

Jag hade på mig:

Örhängen: Top Girl
Vit top: En gammal 20-talsbehå. Arvegods från en av husorna i mammas gamla herrgård från när hon var ung. Haha.
Klänning: Diana Orving.
Ps. I efterhand vill jag även tillägga att jag gick dit med Megan Lundbäck från
http://www.region46.se/ som har en modeblogg där. Jag tror hon kan göra mycket för Region46, verkligen ge en läcker modeprägel på det. Och så kan hon ta med mig på saker, jag kan också ta med henne på saker. Vi kan samarbeta fint, jag och fina Megan! Megan har även We danced to the wrong song. Hon arrangerar modevisningar för oetablerade designers och konstnärer. http://www.megan.se/Bråte

78825-918Silvrig satinjacka: Tiger of Sweden
Baddräkt: Nike
Strumpbyxor: Åhléns
Benskydd: Nike
Ballerinor: Hm, Hamngatan

Det är mycket bråte på vår gård. Det gillar jag. Det tycker jag är mycket fint.
Dagens outfit

image930Sjuk. Fokuserar på hårt och tufft istället för snyggt.
Det fungerar.

Piloter: Ray ban
Jacka med dragkedjor och hög midja: Hm, gammal!
Gympabyxor i satin: HM

Jag försöker kombinera 50-talstuff med träningsmode. Eller snarare 50/70/80-talstuff blandat med träningsmode. Det gillar jag. Nu kan jag gå ut och träffa på mer galna människor. Jag är klädd för det.

Eller nej, jag ska gå på Monkis invigningsfest. Just det!
Monki!

image932Från Monkis invigningsfest. Foto taget av Ivan Nunez på www.stureplan.se

Monkis invigningsfest var riktigt trevlig, och extremt full! Det var så mycket folk att man fick stånga sig fram. I alla fall tills de öppnade Monkigrottan, som var en härlig festlokal.

Kläderna var underbara. Jag kommer att shoppa hejvilt på Monki. Nästa månad alltså, när jag får ut 30.000 efter skatt (minst) istället för den här månaden när jag knappt ens har råd med hyra. Jävla egenföretagande alltså. Jag kommer aldrig mer kunna spendera pengar, bara spara spara spara de bra månaderna och sedan suga ur besparingarna de dåliga månaderna.

Jag pillade specifikt på ett par bubbelgumsaktiga sneakers från Adidas. Helt underbara. De såg ut som godis. Jag vill ha dem. De slår nästan mina knallgula sneakers från Adidas. Nästan.

Idag är jag jävligt sjuk och jävligt migränig för att jag var tvungen att jobba idag. Jag knaprar Ipren, jag måste upp på mitt kontor och skicka iväg ett jobb. Jag har panik, jag borde ha gjort det tidigare idag, men jag har spenderat natten med att idissla slem och slå mot fantomspöken. Jävla sjukdom.

Gårdagens outfit:

Peruk: Smink och Perukmakaren i SOFO
Halsband: Glitter
Armband: Top Girl
Luvtröja: Cheap Monday
Klänning: Gina Tricot
Neu igår

image933Jag: Ta en jävligt hård bild på mig den här gången, vänta, jag ska sätta på mig bikerjackan också!

Ivan: Okej.

Jag: Haha, jag är jätteful! Jättebra, jättebra.Neu igår var trevligt. Utanför sprang jag på
Lina, Eleonore och Maria Soxxbo från Modette. Sedan var det fullsatt och lång kö, vilket innebar en kvarts jäkla köande trots inbjudan. Men det var okej. Det var trevligt, fullsmockat och fullt av vänner.

Pratade med Mattias Hedlund om det nya konceptet. Sprang på Daria Oudalava som tog ännu löjligare bilder på mig, underbart. Pratade med Adam Gauffin angående hans designer och att det skulle vara kul att få göra ett fotoreportage med honom. Det tyckte han. Det var trevligt.

Sedan fick jag något ryck, lite senare, och började dilla om hur hårt och pressande det är med uppmärksamheten man får nu och hur jag aldrig skulle klara av att få riktigt, riktigt mycket uppmärksamhet. Denna insikt övervägdes hårt hela kvällen.Foto: Ivan Nunez, www.stureplan.se

Dagens outfit 3 april 2007

image944Skjorta: Twist and Tango
midjeskärp: HM
Byxa: Hm

Eller, en av tre outfits.

Idag har jag jobbat, plåtat, blivit plåtad, shoppat och... fikat! Jag har fikat. Jag fikade på Ljungrens, vilket är det enda acceptabla fikastället. Jag trivs bra där. Om jag ska fika så vill jag helst vara på Ljungrens, inte Le Cafe, inte String och verkligen inte heller i något intimt 1500-talsvalv i Gamla stan.

Förutom detta så har jag spelat TV-Spel. Beyond Good and Evil. Fint spel. Jag är en tjej som springer runt och fotar djur, dödar stora, slemmiga utomjordlingar, skjuter på folk i mitt skepp när jag rejsar och smyger runt en massa vakter. När jag inte skjuter vakterna i deras syregastanker och sedan sparkar skiten ur dem.

Fint spel.

Tv-spel är verkligen fina grejor, tänk att jag glömt det.
Snart ska jag hem igen, då blir det antingen mer TV-Spel eller så tar jag en tur förbi Indigo. Eller Ljungrens. Vi får se.


Dagens outfit 5 april

image950Örhängen och halsband: Top girl
Klänning: Hard Beat
Jeans: Cheap Monday
Skor: Second hand, Myrorna
Väska: Monki

Det börjar bli lite grönt på min jobbgård, det är trevligt. Det gör mig glad.


image951

Den jättefina påsväskan från Monki är dessutom vändbar! Jag älskar den. Enda sedan i höstas har jag letat efter en påsväska i silver till ett rimligt pris, och den här kostade bara 300 kr, helt sjukt!

Gårdagens outfit

image958Jag är så trött på hela min garderob, men å andra sidan vill jag heller inte tokshoppa. Det känns helt absurt hur man, varje säsong, gör en totalt nyrenovering av garderoben, och fy satan vad det kostar pengar. Men jag vill ha ett par fina byxor från Monki (som de skulle få påfyllning på, så jag går in i princip varje dag) och en snortajt chockrosa klänning. Jag tänkte köpa lite spandex och åtgärda denna brist.

Igår satsade jag på en gammal kjol, som klänning. Jag tänkte att om det skiter sig med Mikas nu så kan jag alltid köra på en liten soft glamourmodellskarriär.

Eller kanske inte, i och för sig.

Jag har på mig en ljusrosa sak med prickar. Herremingud. Jag känner mig som Daphne i Scooby Doo.


Den fina bilden är tagen av Robert Grave, från Neat Cocktail club. Han tog med sig sitt välklädda herrgäng till Teatron igårkväll, mycket roligt!
Tankar och en dagens outfit

Vi har fått lite kritik på Fatale om att vi är lite platta och opersonliga, och än så länge kan vi inte låta bli att hålla med. Det nya mediumet är lite läskigt, men eggande. Vi tassar på tå, ser möjligheterna, och vågar lite mer.Idag när jag tog dagens outfit så blev det en lustig effekt i min kamera, hustaken på andra sidan speglades i glaset på mina solglasögon. PrettoHanna slog genast tid, och tankarna började spurra.

Allt som finns inom en individ, alla möjligheter och svagheter, allt som bildar det som är underbart och förskäckligt, ett saligt och fantastiskt kaos uppblandat med harmoni.

Annika, den lekfulla men samtidigt djupa, vackra kvinnan.
Sophie, den profsiga och hårda, men samtidigt varma kvinnan.
Sofia, den söta men ändå alvarliga kvinnan.

Och jag, den toklynniga esteten med 700 olika magproblem och onoppad mustasch.

Tillsammans bildar vi ett bra team, och Fatale kommer att explodera i en sanlös fontän av lycka, ångest, kaos och harmoni.

Och nu slut på det djupa, nu en dagens jäkla outfit.

 


Glajjor: Ur och Penn (De liknar Balenciagas liiiite i alla fall)
Kavaj: Victor och Rolf by HM (i brist på vettig vårjacka)
Linne: HM
Byxor: Monki
Skor: Second hand, Myrorna
Väska: Monki

Gårdagens outfit

Ligger på FATALE.SE

image972

Lalalallalala.

Gårdagens outfit

image974Igår hade jag tomterött på mig. Det var konstigt, då jag hyser ett intensivt hat mot just tomterött. Speciellt, jag menar speciellt, i kombination med svart!

Bild tagen av Evelina Åslin, tack!

Dagens outfit 26 april 2007

26april07Skakig och bakis som bara fan. Läs om gårdagen på Fatale.se
Och nu får du gå in på Fatale, Viktor Barth-Kron, för jag har beskrivit exakt hur du ser ut när en gullig donna beskriver hur hon bajsat på sig!

Dagens outfit:

Glajjor, wayfarers: 79,50 på Glitter!
Halsband: Top Girl
Modetteshalsband: Ja, gissa
Armband: Ur och Penn
Jacka: Monki
Klänning: Hard beat
Sturmpbyxor: Åhléns
Lackpumps: Penelope, Mixage

Jag är som sagt äckligt bakis, sjukt jäkla bakis. Har haft ett möte med Rodeo idag, det gick bra och sedan skulle jag hem. Det var dock helt omöjligt, då det var ett jäkla polisgripande i min port! Så jag fick gå på en lång, skakig promenad runt söder.

Nu överväger jag ändå att gå på Stockholmsgruppens grej på Teatron, bara för att, ja, det är ju roligt. Och att vara skakis och bakis i modellsammanhang, ja, det är väl nästan ett krav?
Dagens outfit 27 april 2007

image981Inte sådär skitspännande idag, fick skynda till jobbet.

Klänning: HM
Halsband: Top Girl
Strumpbyxor: Åhléns
Skor som mer ser ut som slutet av mina strumpor på den här bilden: Skopunkten!

Idag har jag jobbat, sedan ritat, kastat, ritat, kastat och ritat och kastat. Måste komma igång bättre med det där, nu.

Gårdagens outfit

image987

Klänning: HM.
Jacka: Monki.

Jaja, satinfetish.

image986

Och en fin på mig och underbaraste Sebastian Suarez-Golborne, FYFAN vad jag kommer sakna honom! Buhu. Tack för bilden, Emilia Pavlovski, och tack för igår, det var roligt att få hänga lite med dig för en gångs skull. Och inte bara karlar, som vanligt.

Dagens outfit 2 maj 2007

image994Deklaration. Bokfront magasin för Ordfront. Hundratals jobbmail, känns det som. Två möten och en film tillbakalämnad, två veckor för sent. Kanske tre. Ouch. Jag kunde ha köpt den jävla rullen istället.

Men jag får tillbaka 4400 på skatten! Mycket trevligt, jag har alltid behövt betala restskatt förut. Första året jag deklarerade fick jag betala 2100 i restskatt eller vad det nu var. Skitjobbig överraskning.

Glajjor: Ur och Penn
Jacka: HM, Gammal
Linne: American Apparel
Byxor: Monki
Skor: Skopunkten

Jag mår förvånansvärt bra idag, trots äcklig nässelfeber med utslag plus pollenallergi. Jag är helt enkelt inte stressad för en gångs skull, alla projekt börjar ordna upp sig, jag är ledig ikväll och har ätit en smarrig middag. Ser fram emot lite TV-spel eller en bok, och sedan god sömn.

Mycket angenämt.


Dagens outfit 3 maj 2007

Dagens outfit på http://fatale.se/
I den här bloggen får ni ett trött ansikte istället.


image996

Dagens outfit 7 maj 2007

image1000

Foto: Håkan Olsson, även kallad chefen som inte kan ändra autofokusinställningarna trots att han varit fotograf i tjugo år.

Hårsmycke och armband: Glitter
Top: Hm, gammal
Linne: Humanoid
Hängselkjol: Bik Bok
Leggings: HM
Skor: Skopunkten

Se mer på
Fatale.se

Mitt kontor i bakgrunden. Vi har fina dörrar. Vi är artsy fartsy.

Dagens outfit 8-9 maj


Jag orkar inte vara seriös!


image1009

8 maj 2007

Glajor: Ur och Penn
Linne: American Apparel
Armband: Båda från Ur och Penn, båda gamla
Shorts: Barnkalsonger från Överskottsbolaget
Strumpbyxor: Åhléns
Pumps: Penelope, Mixage

Kalsingarna har jag på mig för att jag blivit oändligt frustrerad över det faktum att jag inte hittat några shorts alls, på någon butik, som liknar de fina som Jean Paul Gaultier gjort för vår-sommaren 2007. De som är en blandning mellan sportigt och romantiskt mode, puffiga, gula och självfallet... i SATIN. Eftersom att jag bara hittat shorts överallt ala. sommaren 2006 eller med influenser från höst-vinter 2006 (ja, förutom några snygga puffiga från Monki, men höftbredden är för stor för mig och sedan några som är ganska okej om det inte vore för de trista materialen) så fick det bli kalsingar. Ja.

image1010

9 maj 2007.

Fuskturban: Gammal tröja från HM
Jacka: Monki
Halsband: Top Girl
Linne: American Apparel
Klänning: Gina Tricot
Strumpbyxor: Vet ej, fick dem efter modellplåtningen
Skor: Skopunkten


Dagens outfit 11 maj 2007

image1013
image1014
Tröja: Hm, vintras.
Klänning: Gina Tricot
Armband: Ur och Penn, gammalt
Pumps: Skopunkten

Jag är trött på randigt och jag är trött på mina klänningar. Jag är trött på hela min garderob. Däremot gillar jag randiga tyg som är skrynklade, som här när jag gjort om min långärmade polo till en puffärmad variant, då jag älskar den levande effekten som skapas av oregelbundna ränder.

Sedan har jag lättat på axelbanden i klänningen, så att de hänger ner ala. manligt fashionmode. Det gör det hela, på något vis, lekfullt vågat utan att vara avklätt. My kind of vågat, med andra ord.

Extra plus i kant för mitt hemska trollhår.
Och självfallet den läckra fashionaccessoaren ala. kvarglömd-prislapp-under-pumpsen på liten bild #3


Dagens outfit och dagens glansiga feja 12 maj 2007

image1023

image1024

Först tog jag en dagens outfit, där såg jag inte alls sjuk ut.
Sedan tog jag en ansiktsbild. Det var tämligen nödvändigt att göra den svartvit. Huhö.

Dagens tanke var följande, jag gillar tanken på kimonos, men kopplar den långa kimonon till morgonrockar. Den korta kimonoliknande varianten som ibland går att finna i butiker tycker jag är för vid. Det blir assymetriskt på fel sätt, om inte annat på mig. Därför kombinerade jag den här toppen med en gammal kjol från HM i satin och färggrant, relativt grafiskt blommönster som jag drog upp ovanför bysten. Resultatet blev aningen för brett, och kombinerade med ett ceriserosa skärp från Myrorna, vilket inte hjälpte mycket, men blev fint. Kimonoresultat fick jag inte, men outfiten fungerade ändå, men inte enligt min mor som tyckte att den var hemskt! Roligt!

Top: HM
Kjol: HM
Skärp: Second hand, Myrorna
Strumpbyxor: Lindex
Skor: Skopunkten

Jag mår förövrigt bedrövligt. Otroligt sjuk. Blä.

Dagens outfit 14 maj 2007

image1026
image1027

Dagens intressepunkt:

1. Mina makabra armbågar på bild nummer två.
2. Det regnade på mitt hår.
3. -då blir det fullockigt. Inte finlockigt, utan fullockigt.
4. Andreas här på kontoret fick också fullockigt hår av regnet idag, han påpekade mitt fullockiga hår också. Sedan led vi.

Undertop: Typ någon jävla vägmack!
Övertop: Gina Tricot
Jeans: Cheap Monday

Gårdagens outfit - 15 maj 2007

image1030

Gårdagens outfit, för Kings fest!

Sjal: Hm, gammal
Underlinne: American apparell
Fatalelinne: Är ett linne från Monki som vi tryckt på
Pjuck: Mixage, Penelope

I look musklisch! Good pose jäss.

Dagens outfit 16 maj 2007 - BAKIS

image1031

Bakis och mensig. Det blir en gammal klassiker.
Vanligtvis blir jag inte bakis, då jag brukar sova bort det, men idag var det upp till jobbet kvickt!
Fiffigt nog hade King slagt ner RESORB i goodiebagen, vilket var ett jävla skänk från ovan innan frukosten.

Jacka: HM, gammal
Armband: Top girl
Sidelinne: Lady Avenue, NK
Klänning: Gina Tricot
Knästrumpor: Åhléns
Skor: Skopunkten

Spymlans invigning och annan fylla

Åh. Idag är jag redigt sliten. Men fan vad kul jag hade det igår!

image1035Först drog jag och
Carolina Engman till Spy bars uteservering: Humlegården på deras säsongsinvigning, även kallad Spymlan. Jag hade tänkt ta det rätt lugnt, typ, dricka ett glas vin och sedan köra enkelt på läsk. Allt var ju dock gratis, så det gick inte riktigt så.

Kläderna

Carolina var toksnygg i sin jeansklänning från HM (So 90s!) och hade en jättetuff väska, i kork! En väska i kork, det är strålande. Själv var jag också toksnygg i baddräkten från Kylie Minogue för HM och mina midjehöga, lila satinbyxor från Versace (so 90s!)

Jag är kort!

Det första jag noterade var att jag kände mig som en pygmé. Det är något med creddfolket (inte brattfolket) som är konstigt, de flesta är nämligen riktigt jävla långa. Jag är 170 cm själv, det vill säga lite över medellängd men inte lång, det är ungefär så det brukar kännas, men på sådanna här tillställningar blir jag alltid den lilla pygmén, och igår hade jag dessutom lågskor, för att mjuka av den gravporriga looken med baddräkten med djup, bar rygg. Dåligt drag, kanske.


Kvällen!


Jag sprang på Lady Oscar, vars strålande uppenbarelse jag saknat något ofantligt, och så även Tommie X och Tanya Byrne som blekt sitt hår i exakt samma nyans, de bor förövrigt ihop, och nu ser de ut som två, alternativa tvillingar. Mycket läckert. Träffade på Pierre Björk, som det också var längesedan sist (fotografen som fotade mig för Spy bar! Fantastiskt duktig) och han berättade att han läste min blogg varje dag, jag blev otroligt smickrad.

Jag och Carolina minglade runt, blev fulla. Jag noterade att Carl M Sundevall hade likadana ärtgröna byxor som Peder Lamm på Kings fest. Gott så. Sedan sprang Carolina iväg med sin vän Ida Rislöw till Café Opera, medan jag följde med Emilia Pavlovski, Viktor Barth-Kron och Jonatan Nederdal till, ta-dah, LAROY!

Innan dess möte vi dock underbara Elin Kling, hon är fantastisk duktig, trevlig och smart. Många tar för givet att hon är dum och dryg för att hon är blond och jobbar för Stureplan (som av vissa ses som synonymt med typ, Hitler) men det kan jag på en gång säga är helt fel, enbart dumma förufattade meningar! Elin är underbar och sympatisk.

Det kanske man inte kan säga om Fredrik Dalheim (klubbchef, Hell's kitchen) dock, som vi sprang på utanför som övervägde om han skulle gå in eller inte. Han sa att han inte gillade att hänga med stenkastare. Han förklarade att en stenkastare, det är sånt där Söderfolk, eller sånt där svartklätt knepigt folk överlag. Hans slutsats var nämligen att alla som antingen var från Söder eller hade svart på sig var vänster, och alla som var vänster slängde självfallet en massa sten på folk under demonstrationer.

Där lämnade vi Humlegården och gick till Laroy. Jag ville till Teatron och lyssna på Daniel Öhrn på THE BASH! Men eftersom att jag ville ha med mig alla 86-or i Stureplansredaktionen (Emilia, Viktor och Jonatan) så tänkte jag hänga på för att lyckas övertala dem.

Väl där inne kom Fredrik Dalheim tillbaks, stenkastarhataren. Han pekade på mig och skrattadde, och vrålade "LAROY, LAROY, LAROY" upprepade gånger. Förmodligen som hämnd för gången jag skrattade och pekade när jag fann honom iklädd hoodie på Spy bar. Allt kommer tillbaks.

Sedan drog jag till Teatron, lyckades inte lura med mig folket från redaktionen. Stog och dansade som en tok i DJ-båset och på dansgolvet och hade en helt satans fantastiskt bra kväll. Jag kommer inte ihåg senaste gången jag dansade så mycket! Allt var underbart. En strålande kväll. Hela dansgolvet SJÖNG MED i låtarna och Daniel Öhrn var, ursäkta töntigt uttryck, ON FIRE!

Ja, det var väl det.

När jag kom hem åt jag tre chorizo med pommes och lyckades somna med kläderna på, uuuuh, snusk!

Alla bilder är tagna av fantastisk duktiga Ivan Nunez på Stureplan.se
Dagens outfit 17 maj 2007

image1038

Dagens outfit och lite mer på
Fatale.se!

Dagens outfit 18 maj 2007

image1040

Mer på
Fatale.se!

Gårdagen!

Jag och Carolina Engman gick ut igår, på nya Teatrons invigning! Sedan Utecompagniet, sedan Teatron igen, sedan White Room, sedan Neu, sedan Spy bar och sedan Neu igen. Jag säger ju det, jag är spattig som fan, kan jag gå runt som en tok så gör jag det, varje utekväll blir som en springmaraton, och jag trivs ganska bra med det!

image1042

Ivan Nunez kan verkligen fånga satin bra, glänsandeoch guldigt!

image1043

Carolina och jag på Utecompagniet. Bild av strålande duktige Pavel Maira!

image1044

Carolina hade en jättefin klänning som hon sytt själv. Kolla, det är små ryssdockor! Underbart!
Foto av Ivan Nunez!

Bilder från Stureplan.se

Lördagens outfit

Outfiten känns tvivelaktig, men jag gillar färgerna i bilden.

image1048

Dagens outfit 23 maj 2007 + önskelista

image1054

Top/klänning: Monki

Ja, jag är en gedigen överspenderare, vilket ledde till att jag utsatte MIG SJÄLV för en utamning, det vill säga att jag skulle leva på 500 kronor i en vecka (och det var dessutom långhelg! Svårt!) och jag lyckades! Jag har faktiskt till och med 60-70 kronor till godo, jag är mycket stolt.

Dock så innebär det att jag fick skära ner på allt skräpmat och allt godis, så jag tappade dessvärre 2-3 kg i processen för att jag fick... laga egen mat, inte äta chips varje dag, inte dricka 1,5 liter cola varje dag osv. I NEED MY CANDY! Men i alla fall, nu när jag vet att det går så tänkte jag skriva en inköpslista över ting som gav mig ångest över att jag inte kunde köpa.


Midjehöga svarta satinbyxor från Cheap Monday, 400 kr.

De är speciellt snygga för att de inte är tajta i midjan, utan avslappnade, snyggt med midjehögt som inte stryper så fort man sätter sig ner! Och så fungerar de perfekt om man inte gillar tights, för att de ger samma spandex/lack-lyster. Väldigt små i storleken, dock, jag provade ett par i 27/32 och de väckade sig riktigt fult på låren. Så jag ska sväva ut och köpa ett par i, tadah! 30/32


Det blir en lång second hand-runda.

Butiker som kommer få ett besök är:

Svart, Beyond Retro, Old Touch och även Myrorna på Götgatan.Storskjorta


En stor, vit herrskjorta. Ärmarna ska klippas av helt och överskottstyget ska göras om till

hällor och skärp. Inte för att knytas direkt i midjan, utan lite längre ner för en avslappnad

passform och snyggt fall.


En snortajt, formsydd klänning i hårt satin.

Den kostar 750 och det finns bara en kvar i min storlek, så ni får inte alls veta vart den

finns. Den är i cerise. Otroligt... glamourös. Är rätta ordet.

Shop, shop, shop until I drop!


Dagens outfit 24 maj 2007


 

image1058
image1057Kameran jag brukar använda på jobbet är borta på semester, så är även min egen kamera. Det får bli invigning för mobilkameran i bloggen! Inte för att jag kan använda den ordentligt, men ack.

Tanken är att jag känner mig aptrist i mina glasögon, och att det behöver hottas upp med... något fulsnyggt. Ja.

Skjorta och linne: HM, gamla
Midjehöga byxor i lila satin: Versace
Skor: Skopunkten

Sidådär.
Men nu måste jag hem och byta om, hade helt glömt bort Fredsgatans 12s smyginvigning ikväll, bort med glasögonen, på med linserna!


Gårdagens outfit

image1060

Min nya favoritklänning får nog bli den här med spännande rygg som jag inhandlade på Myrorna för 85 kronor!

Jag och Janni Juntanen på bild, extra plus för att jag ser ut som en släggkastare!
Foto: Daria Oudalava,
stureplan.se (yes, you heard that one right!)

Kvällens outfit 25 maj 2007

English translation down below.

image1071

Precis så här ser jag ut efter att jag varit vaken ett dygn i streck och jobbat med grafisk form, grafisk produktion, blogg, krogfoto och retusch. Eller okej, jag har en bra kväll, oftast ser jag ut som en kölhalad orangutang med allvarlig herpes och luftburen aidsvarning. Men i alla fall.

Jag ville mestadels visa upp mina nya fina satinshorts från Zara!

Nu ska jag gå hem och sova, NATTINATT.This is basically what I look like when I've been up 24 hours or more. That's okay,  don't hate myself.

Dagens outfit 27-28 maj 2007

78825-1081

Sil blouse: Mango
Necklace: Gina Tricot
Belt: HM
Trousers: Versace
Socks: Åhléns
Shoes: Skopunkten

Nu har jag något annat på mig, jag somnade nämligen i soffan. Pratade i sömnen som vanligt, om jobb, som vanligt. Kjerstin försökte väcka mig men jag insisterade på att jag först behövde skicka iväg mail och passa min deadline.

I'm wearing something else now, though, fell asleep in the sofa. Talked in my sleep as usual when people were trying to wake me up, dreamt about work, and now I'm going back to my work. I have a small memory of the fact that one of my colleagues called my and said something in the phone about the meeting at 14:00, it had been cancelled. Lucky me, considering it completely impossible to wake me up when I'm in deep sleep. Sometimes they can get me up, but that means I'll just be sleepwalking and do something weird, like when the time I started filling the fridge with toiletpaper which I'd first wet in the sink. Nevermind, carry on.


Pösbyxan!

image1087

Dagens outfit på
Fatale.se och lite tjitter om mode!

Dagens outfit

Fatale.se - en hel bildserie, alltså.

image1091


Nu slipper ni mer från mig idag. Tjing!

Gårdagen

image1092

Jag vill att satinkläder ska bli sådär i min kamera med!
Titta bara på ljusreflektionerna, på skuggorna. Titta på
de detaljerade texturerna i de små, små rynkorna. Jag
sitter och stirrar intensivt på varje veck, det är väldigt fint,
helt enkelt. Foto: Ivan Nunez,
Stureplan.se

Jag, Martin Kallisti och Jonny Reichwald drog ut tillsammans. Jag ville framförallt se och höra alldeles strålande och underbara Miss Dilemma. Det fick jag. Hon var grym. Som alltid. Innan hon kom på satt jag och Martin och sjöng en bedårande visa på övervåningen. Martin upprepade "balle" och jag upprepade "stjärt". Vi var mycket högljudda. Vi blev inte utslängda. Vi fick dock många förargade blickar från resten av klientelet. Det var förståeligt. Jag är mycket omogen. Senare, på Neu, så spelade Markus in en film på mig där jag sjöng den klassiska japanska barnvisan som går typ: "Vänner vänner ett två tre, alla är mina vänner osv." på japanska, givetvis. Med gräll nasal röst, givetvis.

Det var en bra kväll. Jag fick sjunga. På det bedrövliga, alldeles fruktansvära vis som bara jag kan.

Ps. Tack för tipset igår Martina! Det var mycket omtänksamt, hoppas du inte slutar läsa bloggen nu för att du sett mig i verkligheten. Höhö. Trevligt att ses!

Jag på festen

Hej! Glömde inkludera bilder på mig själv. Jag hade totalt fyra klädbyten, så som det ska vara. Här är tre av dem.
En av de roligaste sakerna för kvällen var väl också att jag och mitt sällskap dissade invigningen av China för gamla rara Ace, inte för att China skulle suga; det var nog förträffligt, men jag saknade Ace en vädligt massa! Förlåt Berns, förlåt supergenerös gästlista!

Jag är lite full efter Mikas fest nu. Strax F12 och FICKS!


image1126
Den gamla från HM Divided. Det är små djur på den,
slott, flickor med hopprep, änglar... ja, lite allt möjligt.
Foto: Sara
http://loppzy.bilddagboken.se/

image1127
När vodkan och därav drinkarna tog slut var jag tvungen
att byta till en klänning som matchade det härliga
vildsvinsvinet! Klänningen är Gina Tricot. Foto: Sara
http://loppzy.bilddagboken.se/


image1129
Sedan blev det bröstklänningen, som jag vill kalla den.
Den är typ arvegods, en gammal underkjol från min
mormors ägo, skulle jag tro. Skärpet är från HM.
Min byst såg väldigt ymnig ut i den. Det är den inte.
Foto: Daria Oudalova http://blog.myspace.com/klubbace

Streetstyle från MIKAS fest och gårdagens outfit

Hoppsan! Mitt i mitt jobb åt Bobby Oduncu så höll jag nästan på att glömma att informera er om att det ligger STREJTSTAJL från Mikas KOIVISTIO/KARLSSON på Fatale.se! Ni måste titta, det är lugnt de bästa bilderna jag tagit.

Och inga namn, omotiverad namedrop is nothing for me. Låt första intrycket spela spelet, säger jag. Höh.

Bilden på mig kan ni få här, som en gårdagens outfit.

image1160

På kvällen bytte jag sedan om till detta, REP REP REP is the hot shit.
Foto: Louise, New Faces på Mikas

image1161

Foto: Kjerstin Fridén

Dagens outfit 14 juni 2007

image1173

Fiskhalsband och blomarmband: Glitter
Sidenlinne: Lady Avenue, NK
Gul klänning: Eh... Garderobennågothetteskitbutiken
Skor: Adidas ALL YELLOW

Gå in på
Fatale.se klockan från och med klockan 19:00
Där ger jag er nämligen ett lösenord som ger er billigare inträde till Spy Bar, Neu och F12!

Dagens outfit 16 juni 2007

image1179
image1180

Detaljbild på spännet på skärpet, påfåglar!


Klassisk somrigt framför supertrendigt.

Top:
Skärp: Weekdays second hand
Kjol (med rep): Mango
Klocka: Kitschbutik på Västerlånggatan
Skor: Skopunkten

Dagens outfit 20 juni 2007

image1193

Det var länge sedan jag senast hittade något på HM jag gillade, faktiskt. Jag upplever i stort sett alltid att HMs utbud i början av våren brukar vara ganska kasst, och att de bra grejerna brukar komma in i samma veva som sommarrean börjar. Igår hittade jag den här på HM i Brunogallerian och föll pladask! Rak form, blå och med praktiska fickor (inte fickor som finns för att det ska se gullesnuttigt ut, det trivs jag inte alls med). Så JAG det bara kan bli vad gäller med avslappnade plagg.

299 kronor också, perfekt.
Ska försöka svara på era kommentarer så snart som möjligt, hektisk dag!

Dagens outfit 1 juli 2007

Jag tycker att det är synd att det blir så lite dagens outfit, men jag har ingen kamera! Ni får hålla tillgodo med mobilkameran, men blah, färgerna blir så konstiga. Kolla på det oranga linnet exempelvis och den stora oranga blaffan som ser helt platt ut. Men i alla fall.

Jag lyckades i alla fall knepa ihop en gammal klassisk grej, i princip hela klädseln är från HM!

image1205image1206image1207

Schal: Hm, gammal
Jacka: HM Divided, gammal
Linne: HM, sommarrea (satin och orange, finfint för hösten)
Klänning/Linne: HM Brunogallerian
Strumpbyxor: Åhléns
Ljusblå lackdojor: Skitbutiken på Sveavägen med alla groteska skor

Shoppinghysteri

Ja, idag gick jag ut och shoppade på lunchen. Ett par skor från Vagabond och en orange klänning från Gina Tricot, samt ett orange lackskärp. Det bytte jag om till på redaktionen, bild finns i Viktors blogg.

Efter jobbet drog jag förbi Zara. Där köpte jag tre klänningar och en top.

Sedan kom Sussi förbi och visade upp ett äcklig snyggt skärp från HM på Götgatsbacken, så 18:40 kutade vi dit, jag med nytvättat blött hår.

Köpte skärpet, två toppar och en klänning.Jag medger att detta är ganska mycket även för egen del. Det medger jag. Ärligt.
Men tänk, nu har jag kläder för en hel vecka framåt, jag slipper tvätta en hel vecka till, hurra, hurra, hurra!

La lugg

image1214

Ja, jag har klippt lugg förresten.


image1215Det roliga är att nästan ingen noterat det. De enda som tänkt på det när de träffat mig är
Viktor Barth-Kron och Sofia Dahlén. Och min mamma. Min mamma har noterat det. Den gemensamma nämnaren mellan dessa tre är att de alla ger mig mycket uppmärksamhet. Det tackar jag för, det gör mig smickrad, det gör mig glad.

Men titta, titta titta på den fina färgen på bältet från Gina Tricot! Vad synd att man ser helt sjukligt muppad ut med orange läppstift, annars skulle jag fanimej valt att övermatcha. Men om inte annat så kommer skärpet att fungera perfekt till min sydväst från HM.

Bilden ovanför med luggen är fotad av Ivan Nunez och kommer självfallet från Stureplan.se, allt är som vanligt.

Jag var på F12, F12 ESS!


Måndagens outfit

image1217

Så här såg jag ut i måndags. Jag utnämner härmed den här klädseln som eminent om man plötsligt skulle känna för att ge intrycket av att man väger 20 kg mer än vad man faktiskt gör. Och verkligen ALLT kommer från HM, hurra!

Linne: HM
Omlottopp: HM
Byxa: HM
Skor: HM

Dagens outfit #2

Dagens andra outfit. Klänningen är makabert kort, men det löser jag genom att ha ett par kalsonger från Överskottsbolagets barnavdelningen under. Nu vet ni det.

image1219


Väst: BH från 20-talet som bars av min mors husa
Halsband: Gina Tricot
Klänning: Gina Tricot
Skor: Vagabond

Bild från Elle

Tipsar förresten om hur man behandlar ostyrigt lockigt/vågigt hår på Fatale.se

Och förutom det la jag upp några av bilderna från ELLE i större format på Fatale.se för någon dag sedan.

Jag är så himla gullig ibland, alltså. Den här bilden är så vitt jag vet inte ens tuschad.

image1249

Gårdagens outfits

image1237

Klänning: HM
Strumpbyxor: Åhléns
Pumps: Penelope

image1238

Fulsnygga solglasögon: HM, Hamngatan
Top (som jag kluddrat på, ni har sett den i Modette): Överskottsbolaget
Halsband: Top Girl
Satinshorts: Zara
Strumpbyxor: Åhléns
Platåpumps: Vagabond

En outfit (ej dagens)

spegeln

När man fotar sig i spegeln på Stureplansredaktionen är
det lite svårt att undvika komplex. Det är nämligen en
gigantisk bild på Elsa Hosk brevid den, som ni ser, till
vänster i bild.

Men det gör inget, jag känner mig läcker ändå.

De fina shortsen!

image1245
image1246


Mina shorts är fina. De är från Topshop. Jag tycker inte att de var billiga. De kostade nämligen 549 kronor. Jag tycker att det är jävligt mycket för ett par shorts, så jag vet inte varför folk hävdar att Topshop är billgt. Men fina är de.

Top: HM
Shorts: Top shop
Strumpbyxor: Åhléns
Hår: IKA I RUTAN

Gårdagens outfit X2

image1260

Klänning: HM. Skor: Vagabond

image1258


Vilken tur att jag fått lite färg i sommar så att min hud iallafall är marginellt mörkare än mina missfärgade tänder.

Bilderna kommer från Sara Normans bilddagbok. Där finns det mycket fint. Bland annat strålande övning inför en kommande utvikskarriär för mig, håhåjaja. Fyfan vad full jag var.

http://loppzy.bilddagboken.se/

Det roligaste var efter Spy Bar när vi drar iväg ett stort gäng till en stängd krog på söder och blir bjudna på hundra liter öl. Sedan hittar jag riktigt finkornigt socker som jag försöker övertala folk är koks. Vilket fungerande strålande. Hahaha.


Min dagens outfit...

...Finns i Elin Klings blogg, gå och kika! Får lägga upp lite närbilder på halsbandet sedan, det ser ju lite ut som boskapsspillning på långt håll, upptäckte jag!

Dagens outfit

image1265

Jag har fått en förkärlek till smustig, fetishartad white trash den senaste tiden.
Det skulle väl vara jag och Britney Spears, dårå. Fyfan för mig.

Top: HM
Skärp: HM
Shorts: Top Shop
Strumpbyxor: HM
Skor: Vagabond

Dagens outfit 31 juli 2007

image1281T-shirt: HM, närbild här.
Kofta: Monki
Platåer: Skopunkten

Under har jag mina kalsonger från Överskottsbolaget, TROTJÄNARNA!
Dagens outfit 21 aug 2007

image1314
image1315

Hatt: Hm, Brunogallerian
Bolero: Nümph, Wardrobe Stockholm
Linne: HM, gammalt
Skärp: HM, Hamngatan
Kjol: Monki
Skor: Skopunkten

Gårdagens outfit #1

image1321

Så här såg jag ut igår när jag sprang runt på Söder
på ett fotouppdrag. På flera timmar fick jag en enda bild. Nglhyag.

Halsband: Top Girl
Klänning: Gina Tricot
Underkjol: Second hand
Skor: Second hand

Dagens outfit #1 lördag 25 aug

image1323Halsband: Top Girl
Topp: Vet ej
Kjol: HM
Väska: Cocktail, Sofo
Skor: HM, Barnavdelningen på Ringen

Men jag fick byta ganska kvickt för det blåste mycket ute. Men hey, inte visste jag att jag hade en så snygg stjärt! Spegling i skyltfönster is the way to go!

Springa springa hem och byta.


Dagens outfit 27 aug 2007

image1329image1330


JAK ER SJUKKER.

Hatt: Skitgammal
Jacka: HM, Skitgammal
Klänning: HM, Höstas
Väska: Chat on the Moon
Skor: Second hand

Dagens outfit 29 aug 2007

image1341

Se mer bilder och en genomgångstext på
Fatale.

Se även gårdagens outfit på Fatale. klicka här för den.

Gårdagens outfit

image1366Iracema Lundström och jag på Rodeos fest.

Deras nya, glassiga magasin har kommit ut. Det är skitfint! Och jättestort. Som DNs gamla format, ungefär.


Jacka: HM
Linne: Lindex
Shorts: Dr Denim Jeansmakers, Wardrobe Stockholm.
Peruk: Visons butik.

Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se

Dagens outfit

image1368


Försökte återskapa tanken så bra som möjligt med det jag redan har, ni vet vilken tanke. Känns jävligt bra, pojkigt och avslappnat. Inte direkt som... som vanligt.

De fantastiska bilderna är tagna av Thomas Grabe, redaktör på Stureplan. Han ska få ta ALLA av mina dagens outfit i framtiden, tror jag nog.

Hatt: Min lillebrors
Cardigan: Wallis
Halsband: Second hand, Weekday
Linne: American Apparell
Byxa: H&M

Gårdagens outfit

image1384Slappt på söndagar.

Hatt: Brollans
Väst/Bolero: Nümph, Wardrobe Stockholm
Jacka: Hm Divided (3-4 år gammal?)
Tröja/klänning: Monki
Jeans: Cheap Monday
Skor: Skopunkten´Dagens outfit

image1389Idag var jag sur när jag vaknade. Mycket sur. Hostattackerna under natten gör sitt till, om man ska säga så.

Blev ännu mer sur när jag tittade i min garderob. Har så mycket kläder. Blir nästan lite äcklad av det. Ibland. Bestämde mig för att jag hatade alla kläder och blev surare.

Då finns det två lösningar.

Skit i allt och bär sparkdräkt, typ.
Eller skit i allt och bär dina absoluta favoritplagg. Oavsett.

Blev sistnämnda. Men blev inte riktigt gladare. Får se.

Sjal: HM
Peruk: Korrigerad från BUTTERICKS!
Halsband: HM
Klänning (top) Gina Tricot
Kjol: Second hand
Skor: Skopunkten
Dagens outfit #1 - Ångest

image1394Dagens första outfit. Den kändes helt okej, helt okej.

Tills jag såg bilderna och insåg precis hur himla white trash det hela såg ut. Inte roligt längre. Inte alls. Och de här strumpbyxorna ska garanterat bäras med ett par tjocka, svarta under för att undvika bruntonen vid de bredaste delarna av benet.

Så jag var en fjolla. Jag bytte. Jag är en trist ytlig fjolla. Fan.

Rutig grej: Wallis
Grej den sitter fast i: Nitgrej från Weekdays second hand
Topp: H&M
Skärp: Min syrras gamla
Shorts: Dr. Denim Jeansmakers
Strumpbyxor: Vettefan, skitgamla
Skor: Skopunkten
Dagens outfit #2 - Fjollan

image1395Dagens andra outfit.

Den jag var fjollig och bytte till.
Väldigt stereotypiskt kvinnligt enligt den traditionella bilden av blahblahblah genusteori politik feminism genus genus skit också.

Jacka: Mexx
Koftagrej: H&Ms barnavdelning
T-shirt: H&M, Hamngatan
Jeans: Cheap Monday
Skor: Skopunkten
Väska: Chat on the Moon

Hootchy Kootchy!

Hootchy Kootchy på Södra Teaterns Kägelbana igår var fantastisk. Imorgon kommer det upp ett ordentligt reportage från mig komplett med foton på Fatale.se, men tills vidare tänkte jag visa vad jag hade på mig igår och visa upp några av mina stilfavoriter fotade av Ivan NuñezStureplan.se

Temat var New Orleans. Blanding av de gamla teaterslumkvarteren och Mardi Gras, om jag förstod det hela rätt. För alla ni som varit goter precis som jag en gång var så kan jag väl säga att tidsåldern då Lestat och Louis bodde där är en anska bra definition på vilka årtal det handlade om.

image1404Hatt: Lånad av Sussi
Klänning: Vintage, Blammo
Korsett: Vollers
Skor: Din sko

Till det här hade jag också ett par höga skinnhandskar, men det blev fruktansvärt varmt, så de fick åka efter ett tag.

Och gud, vad obekvämt det var att ha korsett! Min stackars bröstkorg! Bred benstomme + Pressande stålskenor är inget hett tips!


Här är några av mina andra favoriter.
Dagens outfit

image1413image1414


Halsband: HM
T-shirt: Åhléns
Linne: Monki
Strumpbyxor: Gamla, något märke på Ahléns
Skor: Din sko

Och så har vi den den apatiska sminkningen. Jepp.


Dagens outfit + Fashion pap

Ny Fashion Paparazzi. Jag är mycket snällare här.
http://www.stureplan.se/articles/5794/

image1422image1423Vi kompletterar med en dagens outfit. En med muskler. Eller senor. Vadfan. Och hål i strumpbyxan. Orkar inte bry mig om sånt där.

Peruk: Visons butik
Armband: H&M
T-shirt: Zara
Skärp: Gina Tricot
Kjol: Second hand
Skor: Din sko

Dagens outfit

image1428Tröja: Johans
Skinnkjol: Second hand
Strumpbyxor: Present från Kjerstin
Skor: VagabondNu har vi gjort det här. Återigen.


Gårdagens outfit

image1434

Kofta: Carin Wester
Linne: Lindex
Byxor: Cheap Monday
Skor: Second hand

Dagens outfit

image1435

Skipants!

Väska: Cocktail
Jacka: Mexx
Topp: HM
Byxor: Någon skitbutik på Götgatan
Skor: Second hand

Skipants är det bästa jag vet. Smalnar av överkroppen men maffar till benen rejält. Annars kallas de för elastobyxor.

Även om vi sett en hel del sådanna på höstens visningar tror jag inte ett skvatt på att det kommer slå, och jag är väl en av få i Sverige som faktiskt gillat dem och burit dem - Men idag hade jag tyvär sönder dem, så det blir sista gången. Fan. Men fint är det, riktigt.

Dagens outfit

image1443
image1444


Basker: Second hand
Jacka: MEXX
Väst: Arv
Halsband: Gina Tricot
Topp: HM
Kjol: HM
Handskar: Glitter
Strumpbyxor: Åhléns
Benvärmare: Lindex
Skor: Din Sko
 

Dagens outfit

image1449


Kofta: Carin Wester
Polo: H&M
Skärp: Weekdays second hand
Byxa: Hard beat
Skor: Second hand

Gårdagens outfits

image1468image1469


Bild 1 - Utgång

Nyköpt klänning, H&M Brunogallerian.
Skärp: H&M
Skor: Din sko

Bild 2 - Dag

Halsduk: Wardrobe Stockholm
T-shirt: H&M
Klänning: H&M
Jeans: Cheap Monday
Skor: Second hand


Dagens outfit - The return of H&M-Hanna

image1472

Allt kommer från H&M.


Jag kommer ihåg en fin tid när det var en tjej som kallade sig Nicole som gick runt på precis alla bloggar som fanns och spydde galla över mig. Hon kallade mig för H&M-Hanna. Att jag sög för att jag hade mycket H&M. Att jag inte alls klädde mig bra. Hon var som besatt! Inläggen behövde inte ens handla om mig, om mitt namn, eller någon annan vars namn liknade mig nämndes så började hon skriva ut sitt hat.

Det var imponerande. Jag har aldrig lyckats förstå hur hon kunde få nys om alla bloggar så snabbt. Och pumpa flera hatkommentarer om dagen, i ett antal månaders tid. Antingen var hon en robot, eller en svårt, svårt mentalt störd individ.

Nu har jag inte sett Nicole på länge.

Rest in peace.

Dagens outfit + gårdagen

image1506

Ivan Nunez fotade mig på kontoret idag!

Vi var på Tv-inspelning tidigare med Expressen. Nu går vi runt med vår oranga TV-sminkning och känner oss stolta. Hoppas det blir bra, jag var jävligt nervös, ska sägas. Började darra i benen. Får se hur det blir, men det var kul!


image1505Från Anna Holtblads visning, Robert Grave till vänster.

Outfit 1:

Hatt: H&M
Halsduk: Nümph, Wardrobe Stockholm
Linne: Lindex
Jeans: H&M
Skor: Din Sko

Outfit 2:

Hatt: H&M
Halsduk: Nümph, Wardrobe Stockholm
Kofta: Carin Wester
Linne: American Apparel
Jeans: H&M
Strumpor: Lindex
Skor: Second hand
Gårdagens outfit

image1517


Hatt: Lillebrollans
Halsduk: Vettefan, fejk dock.
Jacka: Mexx (INGEN PARKAS FÖR MIG INTE!)
Halsband: Glitter
Kavajgrejwhatever: Second hand
Klänning: Gina Tricot
Skor: Skopunkten

Ibland klär jag mig pinsamt tråkigt.

image1516


Jonny Reichwald hade däremot på sig mitt fina, mörkblå nagellack, världens fulste strumpor från DUCHAMP - NK och ett par roliga skor med spännen.
Samt de gräsligt snygga jeansen från Gianna Versace. Han lyckades alltså lite bättre.

Dagens outfit

image1527

Det kan vara snyggt med taskig bildkvalitet.

Hatt: H&M
Jacka: Wallis
Linne: Random basicbutik
Skärp: Second hand
Jeans: H&M

Gårdagens outfit?

image1534
image1537
image1538
image1539
image1540


Karin Idering tog GRYMMA bilder igår med min kamera, tokigt läckra. Karin Idering är tjejen till vänster i bilden precis här ovanför. Jag gillar dock speciellt den röda bilden, den typ av skönhet jag vibrerar av där är något som inte ens Gollum kan tävla med.

Sedan var jag ganska full också. Karin gick omkring och påpekade mina bröst också, roligt roligt.

Från BRING IT ON på Spy Bar. Indieindieindiefest.

Dagens outfit

image1541


Hatt: H&M
Klänning #1: H&M
Klänning #2: H&M
Tights: Vettefan.
Skor: Din Sko

Natalie, H&M-hataren, vart fan är du? Seriöst!

image1542


Jacka: Min storasysters fästman. Han vet inte att jag har den. Stina, du får inte säga något! Jag behöver den mer än Björn. Den är min nu. Han får aldrig tillbaks den. Jag ska ha den alltid. Jag hittade den i klädkammaren. Min!
Trasiga glasögon: Ur och Penn


Nu iväg på Nöjesguidenfesten! Byter kanske kläder, får se.
 

Dagens outfit

dagensoutfit
monkitroja
dagensoutfit-shorts


Jag har haft lite shopping spree den senaste tiden. Välförtjänt, anser jag, då jag typ inte shoppat något alls de senaste månaderna. Har inte haft lust. Blev däremot skitglad när jag hittade den här tröjan med hög krage på Monki. Den är renodlat min smak, rakt igenom. Jag skulle lik väl kunnat köpt den när jag var 12, som nu, vid 21.

Och så har jag köpt ett par shorts i fejskinn på Gina Tricot. Jag är lite skeptisk till användadet av shorts under höst-vintern, men skinnshorts tillsammans med heltäckande strumpbyxor, och kanske ett par benvärmare, tycker jag fungerar finfint i modet!

Tröja: Monki
Shorts: Gina Tricot
Strumpbyxor (100 denier, som det ska vara!): H&M
Skor: Din Sko
Armband: Weekdays second hand
 

Ambras halloweenfest!

image1555


Här har ni bilderna från halloweenfesten i lördags! Här ovan har vi värdinnan själv, Ambra Bolin, tillsammans med clownen Petter.
Klicka på tummnaglarna för större versioner, önskas ännu större så sa jag se vad jag kan köra!

Tack för underbar fest, Ambra!
 

Är brösts sexuella laddning en genetisk fråga?

Ni vet inlägget jag skrev om att flasha bröst, sexualiseringen av bröst och det faktum att jag anser att det är orättvist att män kan men inte kvinnor? Här: Är bröst porr?


Ja, det har blivit mycket delade reaktioner. Bland annat har många gått in och hävdat att bröst av naturen är sexuellt. Det håller jag inte alls med om. Jag anser att det är en strikt kulturell fråga, precis som fotlederna ansågs extremt erotiskt laddade på 1700 eller 1800-talet (inte helt bergis på tidsperioden).

Sedan har vi faktiskt en hel del andra kulturer, bland annat i Afrika, där kvinnorna går omkring barbröstade. Jag har väldigt svårt att tänka mig att det skulle resultera i konstant bonge hos de manliga individerna. Det låter, helt ärligt, jävligt opraktiskt.


En teori som jag tror på starkt är att det antas att vi, en gång i tiden, hade sex bakifrån. Därav hade vi samma attraktionsfokus som andra apdjur: det vill säga stjärten. När vi däremot började gå upprätt och ha sex framifrån så försvann stjärten ur det direkta synfältet. Det i kombination med att vi flyttade till kallare länder där man behövde mer klädsel, vilket gjorde hela bystfaktorn lite mer mystisk, kan ha triggat den erotiska symbolen hos bröst.

Men det är klart, jag är ingen forskare, och det är svårt att bevisa något överhuvudtaget.

I vilket fall håller jag inte alls med om att bröst, enligt våran genetik, skulle vara något som orsakar bånge hos det motsatta könet. Jag tror enbart att det är en kulturell fråga. Jag har nämligen svårt att tänka mig att våran genetik skulle skilja sig så markant från våra fränder i varmare länder och andra kulturer.


Sedan kommer nästa fråga, vill vi ha mystik kring något sådant? Det tycker jag är lite orättvist. I så fall kan vi väl ha det på killar med, tycker jag. Maktmagen som jag och Carl diskuterade, kanske? Vi gör om killars buk till en erotisk laddad förbjuden grej. Buken ska pushas in från sidorna och så ska det bildas en liten klyfta under naveln, extra poäng om det sticker fram lite raggasträng! Åh, vilken grej va? Jag rekommenderar lågställda, alldeles för tajta kallingar, samt att man går upp asmycket i vikt först och sedan ner jättesnabbt. Det borde skapa ett häng som kan klämmas ihop till en riktigt, riktigt imponerande klyfta!

PMS body lotion

pms-lotion


Hurra! Jag behöver inte se på nästa PMS med skräck, jag har hittat en räddare! SOFTENS AND MOISTURIZES YOUR EMOTIONAL OUTBURSTS!

Jag är allt för placeboeffekt. Har alltid varit. Det kommer bli grymt.

Köpt på Retro etc på Folkungagatan.

Ps. Med tanke på att det tydligen bara registrerats ett enda fall av influensa i år hitills och det var på västkusten så känner jag mig ganska safe with the assumption att jag bara är förkyld.

Jag är sjuk på riktigt!

Usch. Jag har blivit sjuk på riktigt. Jag trodde att det var värre igår för att jag också var bakis, men idag när jag inte är det så är det tämligen uppenbart att jag är sjuk. Jag hoppas bara att det är en ovanligt elak förkylning och inte den där influensan som Johan hade för någon vecka sedan. Eftersom att jag dock aldrig blivit drabbad av influensa i hela mitt liv så tror, och hoppas jag, på det första.

Men damn! Jag blir så arg, jag brukar inte bli så pass sjuk att jag blir förpassad till hemmet. Jag får regelbundet små förkylningar och hosta, ja, men det är små små grejer som vore helt obetydliga om det inte vore för mina dammallergier.

Men nu kan jag inte gå utanför hemmet, för dålig för det. Det är ovanligt! Det enda som brukar kunna förpassa mig till hemmet är vanligtvis när jag har sådan där sjukt extrem mensvärk eller om jag är odrägligt bakis.


Så, vad ska jag göra nu?
Jag är uttråkad!

Vad i hela friden gör man när man är hemma och är sjuk? Jag vill jobba, jobba!
 

Styling av musikvideo

I veckan som kommer så ska jag styla en musikvideo! Det känns jävligt spännande, ska jag säga, det har jag aldrig gjort.

Jag är lite nervös inför det hela, hur många scener är det? Hur många olika outfits kommer behövas? Hur mycket egen frihet har jag kontra hur artisten vill framställa sig? Kan man låna skor trots slitagerisken, och hur är det med jeans? Nervöst, minst sagt.

Men ohyggligt spännande. Jag tror att det kommer gå skitbra, bara man kan lösa det där med skorna ordentligt. Så, i veckan blir det jobb med det och så ska jag påbörjade skrivandet av min del av boken, hade jag tänkt. Kreativ vecka framöver, minst sagt, roligt!

Nu ska jag sova. Det förefaller sig som så att det jag trodde var en bakfylla istället var en förkylning. Hugga!


Bakis

godis


Satan vad bakis jag är idag. Ni vet när man har ont i lederna och hjärtklappning? Så blir jag när jag är väldigt bakis. Jag har den stora turen att aldrig bli så pass bakis att jag kräks eller mår illa, men jag avskyr att få hjärnklappningar av det.

Jag ska äta mitt oglamourösa godis nu. Godis passande en bakfylla. Tablettask från Systembolaget och penistuggummi. Det är tuggummi. Från Retro etc på Folkungagatan. Godis passande en trasig bakfylla.

Johns snygga haslduk

image1545


Det här är John Mara. Vi kan börja med att konstatera att John är en fantastiskt trevlig och bra man, för det andra kan vi notera hans snygga halsduk från Kontrast.

Halsdukars modefaktor i höst må vara gigantiska och virade i hundra, präktiga varv, med Johns halsduk är dösnygg och fungerar hur bra som helst i vilket fall. Den lyckas se stilig ut på ett vis som halsdukar annars inte riktigt lyckas med - oavsett hur präktiga eller hur mycket de kostar. Skitsnyggt, John!

Är bröst porr?

Ett humorprogram där kvinnor går emot förlegade normer är något jag kan uppskatta, men när man rakt av beter sig taskigt mot folk så ser jag inte var den humoristiska frigörelsen ligger.

Källa:
SVD

Att blotta brösten för en förbipasserande är inte juste - Och vi kan garantera att en man skulle bli precis lika polisanmäld om han blottade sin pen000orzz.

Sedan kan man se det så här, varför ska bröst vara så erotisk eggande? Män springer trots allt omkring barbröstade hela sommaren utan problem. Nu kan ingen ta formen på brösten som försvar, då de flersta barbröstade män jag ser oftast är ganska gamla och stora och sportar små härliga bitch tits. Med andra ord, det är enbart den erotiska framställningen av bröst i våran kultur som ligger i grund till det hela.

Och det tycker jag, helt ärligt, är jävligt fel. Jag anser att tjejer ska kunna springa omkring och flänga med sina bitchisar i vinden precis lika mycket som män. När det är svinvarmt på sommaren och man bara svettas, svettas och svettas så skulle det vara grymt skönt att låta tröjan flyga vind för våg - men det får jag inte, för jag är kvinna, och min överkropp är alltså automatiskt för erotisk för att jag ska kunna gå med fri överkropp, typ.


Men okej, hur ska vi se det här? Det handlar om erotik, right? Så, om en kvinna och en man, båda i 70-årsåldern, går omrking med naken överkropp och har ungefär samma kroppsform, då är det alltså kvinnan som blottar sig. Men inte mannen. Det spelar ingen roll om deras kroppar ser exakt likadana ut, då är det bara den faktor om hur olika de är mellan benen som spelar roll.

Vilket är väldigt mystiskt, då det ändå inte är könet som flashas. Utan de där fettgrejerna ovanför revbenen. Fettpåsarna. De där som innehåller mat till bäbisar om kvinnan blir gravid.


Jag är alltså delad. Jag förstår den gamla mannen som polisanmälde, samtidigt är jag förbannat på vårat samhälle. Kvinnor ska vara så himla erotiska, och erotik är samtidigt väldigt farligt. Farligt!

Samtidigt gillar jag inte tävlingar som går ut på att flasha brösten. Det är inte frigörande, det är objektifierande. Det gör det till en häftig, spännande och förbjuden grej att flasha brösten, vilket jag anser är helt kockolocobongo. Gör det till en rättighet istället, och inte till något som så nödvändigtvis ska handla om det förbjudna eller erotiska. Låt det vara upp till var och en istället vad som är erotiskt, istället för att vi alla nödvändigtvis ska ha exakt likadana sexuella preferenser, samma sexuella moral och gränser för frigörelse.

Mörkhårig vid Hötorget och blond vid Stureplan?

Något som gör mig lite, eller snarare mycket upprörd, är hur folk kan reagera när jag lägger upp en bild på ett klubbkid med mörkt hår jämfört med hur folk kan reagera om jag lägger upp bilder på tjejer men blont hår. Platsen spelar också roll, om det kommer från säg, Ace, så blir det automatiskt mer accepterat än om det kommer från Laroy.

Mörkhårig, fin klänning - Fullkomligt accepterat. Hype hype hype.
Blond, fin klänning, samma typ oftast - Stureplansbimbo, äcklig konsumtionsmani och förtryck.


Jag har väldigt, väldigt svårt att förstå hur skillnaden på deras hårfärg automatiskt skulle innebära en så stor skillnad i personlighet, politiskt ställning osv. Väldigt svårt.

Jag la exempelvis upp en bild på Natalie Carler och Stephanie Strauch för ett tag sedan. De är båda två helt underbara, kaxiga och smarta brudar. De låter inte folk köra med dem överhuvudtaget och de är drivna, roliga och fantastiska. Underbara tjejer. Bilden kom dock från Laroy, och ja, så därför började det hagla in kommentarer om kapitalism och blonderade bimbos.

Tjejer, jag trodde att vi var vuxnare än så här. Att stämpla folk efter deras utseende är något som exakt samma kommentatörer hävdat är fel och ytligt, men ändå gör de det själva?

Vad är det som är okej med att stämpla någon som dum bara för att de är blonda? Skulle jag vara bättre bara för att jag är väldigt mörkhårig? Tänk om jag är blond egentligen med färgar det mörkt? Innebär det att jag innehar samma påstådda bimboism som andra blondiner eller går ångorna från hårfärgen in i min hjärna och orsakar någon slags neurologisk omvanling?

Nej, det tror jag inte.


Det finns absolut mycket som handlar om konformism och idealtryck, ja, men det här är inte en av dessa saker. Och diskussioner om överkonsumtion och dåliga ideal ska absolut tas upp. Däremot är det inte som så att någon är mer påverkad av det hela, eller pushar mer för det - Bara för att de är blonda. Jag skriver om mode på en av Sveriges största siter och vad jag säger går direkt ut till en stor massa, och jag är samtidigt mörkhårig.

I det här fallet torde jag vara boven, inte någon som råkar födas med ljus pigmentering. Eller väljer att bleka det ljust, för den delen.


Update

image1543

Filippa Berg och jag. Foto:
Rodeo Magazine. Erik Warolin.

image1544

Robert Grave och jag. Stureplan.se Foto: Ivan NunezHej, ursäkta att jag varit seg idag. Har inte varit hemma. Igår var jag först på Nöjesguidens fest och sedan på Blörn Borgs fest på Clustret. Ni får lite bilder från gårdagen, sedan bloggar vi bättre om en stund!

Ett ögonblick av hård och kall kärlek

image1533


Igår såg jag en lång och vacker man dansa. Eller, jag vet inte om han var vacker, jag såg aldrig hans ansikte, men hans rörelser och hållning var mycket vackra. Han dansade med stora rörelser, bra i takt, utan att det var klumpigt. Det blev poetiskt.

Sedan började en snygg tjej dansa med honom och det var som att någon körde in sin hand rakt igenom min bröstkrog, tog tag i mitt hjärta och vred om tills det blödde och blödde och blödde. Och jag ville kräkas.Ögonblicksförälskelser är de hårdaste, tur att man kommer över dem snabbt, i alla fall.

Säg nej till KNARK

Jag vet inte om jag ska vara upprörd eller glad.

Häromdagen ölade jag med en tjejkompis som är en klassisk partyknarkare (går bara ut på Söder, inget Sturerplan inblandat) som också är på sluttamparna av sin journalistutbildning. Hennes slutprojekt är att prata om sunt knarkande, partyknarket, som då inte ska göra någon något fel.

Och ena handen håller jag med. Jag tror inte att någon fuckar sitt sitt liv för att de rökt hasch lite då och då. Om inte annat så tycker jag att det är fel att utmärka dem som brottslingar.

Och andra sidan är jag extremt rädd för droger och allt vad det innebär. Jag har så många kompisar som sagt att de kan hantera partyknarket, och att det varit ett bättre alternativ till den aggressiva alkoholen - Men som sedan blivit helt fuckade. Blivit knäppa, förlorat läsarförmågan, gått på avgiftning och så vidare.

För att inte nämna ett ex. En kille jag var tillsammans med väldigt länge, som jag gjorde slut med när han började knarka. Jag kunde inte hantera hans knark, och såssmåningom blev han mycket riktigt dum i huvudet och fuckad beyond reason. Jag kunde inte tala med honom, för att han var sinnessjukt puckad och knäpp varje gång han gick ut. Värre än den värsta alkisen, helt enkelt.

Och jag är rädd för knark. Jag har aldrig gjort det själv, men... Ja, när jag gick ut när jag var mycket ung så var det helt enkelt för många som åkte dit på det. Vi ritade av stämplarna till Tech Noir, plankade in på alla alternativa Söderklubar som finns och så vidare.

Och så träffade de någon som hade något och de åkte dit så jävla rejält, trots att de envetet insisterade på att det var bättre än alkohol.


Men alltså. Jag vet inte. Jag har sett så många bli pajjade av partyknarket, jag har sett så många bli dumma i huvudet av det. Och för att inte nämna hur de blir när de knarkar! Alkhohol må vara en aggressiv drog för många, men du blir inte så jävla inne i din egen värld och full av oförståelse som med knark. Vilket leder till händelser som är så ofantligt destruktiva att det inte är klolkt.


Jag hatar knark. Har alltid gjort. Kommer aldrig någonsin ta det själv. Aldrig.

Jag har pratat om det här i min blogg förut och fått så myckert bashing.
Men nej, jag tycker verkligen att det är fel. På riktigt. Ni sabbar bara er själva.

Och jag har sett det hända för många vänner. Faktiskt så har jag sett det hända samtliga som sagt att de kan hantera det. Jag tror inte på droger, alls. Jag tror att det är skit.
Det gjorde mig bara ledsen ikväll. Ingen orsak. Bara, jag kom och tänka på saker, vad folk gjort. Hur de pajjat sig. Och jag blir ledsen.

Säg fanimej nej, allt skitsnack om hantering är bara lögner. Jag har sett så många vänners liv raseras, och en pojkväns. Säg för i helvete bara nej, skiten gör er dum i hvududet. Punkt.PS. URSÄKTA EVENTUELLA STAVFEL. TRÖTT OCH LITE FULL. NEJJUSTDETJA, INGEN URSÄKT. RÖVEN.


Nya tjejerna på Fatale

Jag vet inte om jag tycker att vi ska dissa nya Fatale bara för vi anser att Glife varit dumma, de här fyra nya tjejerna är ändå inte delaktiga i själva kontroversen: Och vi bör ge dem en chans. Visst, vi är arga på Glife, och de kommer tjäna pengar på tjejernas framgång, men jag tycker inte att vi ska säga att de nya tjejerna sugar eller så. Ge dem en chans, de har inte gjort något ont!

Vem vet, de kanske skapar Sveriges bästa blogg?


Alla ni som gett och ger oss stöd där ute: Ni är grymma! Helt fantastiska. Älskar er.
Bukfettsdebatt med min förra chef

Jag och min förra chef Carl M Sundevall brukar ofta komma in på ämnet "vårat bukfett". Den här gången kom vi fram till att det innebar makt för män, att jag är bög och att bukfettet kan vara en riktig saviour för oss som annars är riktiga benrangel. Givande.

Carl M säger: men de har ju anorexi hela bunten också! man vet ju hur såna är!

Fridén säger: Sant. Det är bara vi smaltjocka som funkar!

Fridén säger: Även om man är ett tragiskt benrangel så kan man alltid hämta styrka från bukfettet.

Fridén säger: Tack, all öl som flödat genom dessa ådror, för den fantastiska gåva ni lämnat mig.

Fridén säger: Dessutom har jag skaffat höga tanttrosor som håller in det hela nu. Skitbra.

Carl M säger: Well, är man man så kallas det ju för "maktmage".

Carl M säger: eller egentligen powermage, men maktmage är ju en alliteration = bättre

Fridén säger: Så ni döljer den inte?

Fridén säger: Ni förtydligar den?

Fridén säger: Lite som en pushup, fast för buken?

Carl M säger: hehe, njaa. Men vi skäms inte så mycket för den. Alltså jag har ju rätt bra hållning, om jag slappnar av har ju jag värsta magen. Eller slappnar av, min bra hållning är min standardavslappnade version. Men om jag härmar någon med dålig hållning = VÄRSTA MAGEN

Carl M säger: Du skulle ju kunna göra en riktig flickrumsfeministisk grej på just detta, att det är okej för män men inte för kvinnor.

Fridén säger: Om jag har trosor som är lite för låga så blir min korv accentuerad.

Fridén säger: Sådanna kan män skaffa.

Fridén säger: Så får de en riktig maktmage.

Carl M säger: Det finns ju pushup-kalsonger. Stort i italien. Har aldrig fattar vad de pushar upp bara - könet eller rumpan. Men det kanske är magen?

Fridén säger: Jag tror att det är kulorna främst, faktiskt.

Carl M säger: jag tror det är rumpan, men är inte säker. Stora rumpor på killar är ju faktiskt det allra keffaste.

Fridén säger: Nej, det är snyggt!

Fridén säger: Höga, stora stjärtar.

Carl M säger: bög


MSN, givetvis.

När vettig tid går åt till pajasmakeri

Som ni förstår så är allt en enda stor cirkus just nu. Trist, eftersom att jag tänkt hinna med lite vettigt jobb idag också. Men nu ska jag nog springa upp till min ateljé så att jag i alla fall får något vettigt gjort.

Det enda jag hunnit med idag jobbmässigt är att tala om en bok jag ska skriva, ett radioprogram som jag ska bli regelbunden medverkare i, styra upp lite med filmproduktion och sätta två stycken möten angående marknadsföring.

Vad jag hade tänkt hinna med var att få allt det uppfixat, skicka iväg fakturor, betala fakturor, fixa iordning lite kläder inför ett modereportage, göra upp klart med ett modemagasin jag hoppas jobba med samt blogga om hundra roliga saker istället för allt som blivit. Ja, och så hade jag tänkt hinna duscha.

Men dagen är fortfarande ung? Ja, det säger vi. Vi hinner nog fortfarande. Vi ska hinna med allt.


Vår upprättelse på Dagens Media

Sådär ja, nu finns det en helt ny artikel på Dagens Media där jag berättar om precis allt fuffens som försigått, bland annat hur Glife tog bort vårat inlägg där vi tackade för oss.

Samt hur de tagit loggan och ändrat i den utan att ha tillstånd från fomrgivaren, Kjerstin Fridén, min kära mor. (Den här informationen har de tyvär raderat från artkeln, nu).

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=129813Det känns synd att det här behövde göras, men med tanke på hur osmidigt allt har blivit behandlat så får Glife faktiskt ta och skylla sig själva. Någonstans drar man linjen. Min integritet går dessutom alltid före pengar.


Jag skulle vilja att alla ni som älskade Fatale och fortfarande tycker om mig, Sofia Dahlén, Annika Marklund och Caroline Engman som höll i siten förut länkar till den här artikeln och mitt blogginlägg. Vi vill ha upprättelse. Tack, älskar er!


Fatale på Dagens Media och Resumé

Jaha. Man går till datorn och så får man två skitartiklar fullsmockade med lögner på sig angående Fatale, jävligt smidigt, det där.

Nu är det så att jag, Annika Marklund, Sofia Dahlén och Carolina Engman hade beslutat att lägga ner siten helt på grund av vissa faktorer. Glife, som hade skött annonseringen på siten gick då in med ett erbjudande om att köpa den istället.

När vi skrev ett inlägg på Fatale om att vi lämnade så raderade dock Glife det, våra lösenord togs bort och allt möjligt - Innan dealen var klar och innan köpet gått igenom. Vi försökte lista ut vad som försigick, men fick inget svar förens långt senare då vi äntligen fick vårat inlägg - Då hade dock besöksstatistiken på siten stagnerat ordentligt.

Sedan agerar skribenten på Dagens Media, Henrik Widell, extremt oproffsigt och citerar Daniel Kjellson helt fel och hävdar i artikeln att vi blivit sparkade! Resumé plankar sedan artikeln vilket leder till att de framför ungefär samma budskap.

Artikeln blir sedan ändrad, men i den framstår det fortfarande som att vi blivit bortvalda, vilket är helt fel.Oproffsigt, ordentligt oproffsigt.
Nu jävlar.


EDIT:
Det är pressetiskt fel att inte höra med oss i frågan och vi kan anmäla det till pressombudsmannen för partiskhet. En journalist är skyldig att höra med båda parter i frågan, och det är därför det ibland står i artiklar att man sökt den andra parten för kommentar utan att nå dem.


Nu har de, som tur är, publicerat rättelsen. Men jag är ändå förbannad.

EDIT 2:
Jag har pratat med Henrik Widell på Dagens Media nu och kommit fram till att Glife hävdat att vi fått sparken. En upprätelse ska publiceras. Nu jävlar, Glife.

 

Robotar!

image1532


Jag tror inte alls att vi kommer att bli kära och gifta oss med robotar om femtio år, däremot väcker det fina gamla minnen inom mig.

När jag var liten brukade jag ligga ner i min säng, stänga ögonen och fantisera om min egen robotvärld. En fin och logiskt plats som var fri från allt som jag avskydde hos mänskligheten. Allt onödigt känslomässigt dravel helt ur bilden, och ondska något som inte ens kom på tal.

Jag gillade inte folk så mycket när jag var liten. Jag har aldrig varit utstött, men jag var väldigt fientligt inställd till min omgivning när jag var liten. Jag ville inte leka med de andra barnen, jag ville bara vara själv. Jag gillade i princip enbart de andra barnen när jag ritade och de beundrade mina teckningar. Det gillade jag. Narcissism, ni vet.

Men i vilket fall, jag älskade att dra mig iväg till min egen värld och var fullkomligt övertygad om att jag inte överhuvudtaget hörde hemma på den här planeten. Jag brukade blicka mot skyarna och undra vart fan jag kom ifrån, och undra när jag skulle få komma hem och slippa den smutsiga, oresonliga och hemska världen jag levde i.

Och min kärlek inför robotar var stor, och inte blev den mindre heller när jag fann Isaac Asimovs böcker som illustrerade mina drömmer perfekt.


Sen, senare, mellan 13-15 år skulle jag tro, blev jag väldigt intresserad av neurologi, specifikt: Autism, gärna Asperger. Nu, jag har aldrig kunnat se Asperger som något slags handikapp överhuvudtaget, jag har alltid varit övertygad om att det är ett sätt för naturen att utveckla människan.

Naturen testar olika saker, och det går mer eller mindre bra. Jag kan inte se Asperger som ett handikapp i sig, jag kan bara se det som ett handikapp i förhållande till resten av samhället och andra "neurotypiska" individer. Om samhället däremot bestod av 90% Aspergare och 10% av de andra neurologiska tillstånden, däribland det vanligaste, är jag säker på att puckarna skulle vara vända och neurotyperna skulle verka ofantligt handikappade i jämförelse med Aspergarna.

Så då började jag fantisera lite om vad som skulle hända om man tog alla Aspergare i världen och satte dem på en jävligt stor ö och lät dem avla och utvecklas utan genetisk påverkan från resten av mänskligheten, och då fick jag för mig att man på mänsklig väg skulle kunna utveckla det som jag såg som så fint i min fantasivärld.Förmdoligen helt koko, förmodligen gravt osympatiskt, förmodligen helt väcko.

Men skitsamma, de var de vackra tankarna jag hyste när jag var yngre, inte längre dock (frånsett att jag älskar Isaac Asimovs robotar och jag fortfarande vill hävda att en neurologisk avvikelse inte nödvängtivis är ett handikapp - bara annorlunda) Och nu är jag fylld av nostalgi, på grund av en fånig liten artikel.


Jag ska sova nu och tänka på robotar.

Kvällens House - Celiaki

image1531


AMEN I HELVETE.

Kvällens avsnitt av House var inte alls kul, inte alls. För det första var det en person som blev galen och började höra röster, för det andra var det en som dog: av Celiaki! Celiaki! Det jag har. Glutenintolerans kallas det annars.

En liten bebis dog av det. För att den inte kunde ta upp medicineringen ordentligt. Och jag tar inte upp näring eller sånt crap ordentligt heller, vilket är varför jag äter så förbannat mycket, har trehundra kostillskott och äter så mycket fett. Jag blir dålig annars och går ner ungefär hundra kg.

Och nu dog folk av det! Förbövelen i helvetet, det var det värsta jag någonsin sett på House.
Från och med nu ska jag börja gå runt med en gigantisk skyllt där det står :

"JAK ER CELIAKI JAK ER CELIAKI JAK ER CELIAKI JAK ER CELIAK JAK ER CELIAKII! JEK MEJ HUNDRA MEDICINER MER JAK ER CELIAKI JAK HAR VELKAMMAT TARMLUDD JAK ER CELIAKI INTE"


Buhuhu!
Paranoia.
Aj! Inte kul. Skitavsnitt.

Celiaki är ju okej annars! Men litet kort där det står. Smart, ja. Tror jag. Uheh.

Skaffa det ni med, låt oss vara starka i vår gemensamma dödsparanoia och dåliga tarmar!

Stureplan Streetstyle

Det ligger en Stureplan Streetstyle uppe just nu, men jag tror att jag gjort något fel med den. Jag tror att den här tjejens namn och lista är förväxlad men någon annans, faktiskt. Den låg nämligen inte kronologiskt rätt, men kan inte hitta någon annan!

image1530Känner ni henne?
Ge mig hennes för och efternamn så kan jag rätta! Så kan kanske hon skriva vad hon har på sig också, tack!

Stureplan Streetstyle:
http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/5983/

Katrins och min så kallade "beef"

Ibland blir jag förvirrad. Som i fredags exempelvis när Alex berättade att jag och hans fru, Katrin Schulman då, tydligen ska ha en beef. Enligt Katrin, alltså.

Jag vet inget om den här beefen överhuvudtaget. Allt jag vet är att jag skrivit två peppiga inlägg i min blogg om Katrin och att hon helt plötsligt, en dag, anklagar mig för att ha hackat hennes blogg.

Så jag fattar ingenting.

Men i alla fall: Katrin! Du är en kaxig tjej. Håller inte alltid med dig, men uppskattar är du är stark, kaxig och står upp för dig själv. Har inget alls emot dig, förutom när du skriver att jag hackat din blogg såklart, men det är så jävla litet i jämförelse. Fler tuffa kvinnor därute, tack!


Gert Fylking och brösten

Jag skulle skriva något bitsk och vitsigt om Gert Fylking och hans idé om att folk ska visa brösten på Medborgarplatsen, vilket ska generera 10 kronor per bröstvisare till Bröstcancerfonden.

Dagens Media:
http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=129468

Men Ellie gjorde det fantastiskt bra i kommentarerna, så jag citerar:

"Bra idé Gert. Nästa gång det är Världens barn insamling så kan ju alla som visar upp ett fattigt barn på medborgarplatsen generera 10 kr. Eller, alla män får visa upp sin petterniklas i förmån för Prostatacancer-galan. Eller ännu bättre, när det är insamling för att stoppa urkorkade, sexistiska män, ja då kan ju Gert visa upp sig på Medborgarplatsen!"
Annars verkar det väl roligt med alla om kommer stå där och fota alla som visar upp brösten för att sedan lägga upp det på internet? Jättekul, verkligen. Då tycker jag att alla som tänkt medverka kan SKÄNKA TIO KRONOR VAR ISTÄLLET. Vore mycket bättre, samt att man slipper ha sin bröstbild flygandes runt på nätet föralltid och skickas till alla framtida chefer och dylikt. ELLER?

Höstens Chanel - chock!

Precis som jag ganska nyligen dissade Chanels visning för vår-sommaren 2008 och dömde ut den som bedrövlig så fick visningen för den här hösten exakt samma betyg. Chanel har inte varit min smak de senaste visningarna, till skillnad från annars.


image1529


Men så gick jag just in på
Chanel.com, som jag undvikit på grund av att jag inte vill få panikångest och börjas kräkas av sorg och upptäcker att det... Ja, det ser ju riktigt snyggt ut. Fan. Inte alls som på visningen.


Det är alltså inte Chanels fel, de har bara haft ruttna stylister på catwalken. Skitruttna. I alla fall vad gäller hösten, sommaren får vi väl se.

Självklart beror det inte på bristande fantasi hos mig eller dylikt, nej, aldrig, absolut inte.


(Notera att jag var duktig i titeln till inlägget och kom ihåg att chock stavas "ch" på svenska. Jävla skitsvenska)

Ivan Nunez på DN

Ivan Nunez, fotografen som jag jobbar med när jag stylar, jobbar även med DN. Varje helg plåtar han folk och utser sedan helgens fem bästa klädda på DNs Stockholmsdel.

image1528


Här är den fantastiska bilden han tog på mig inne på Spy Bar. Jag vet att jag kände mig lite tråkigt klädd den här kvällen, men Ivan, med hans kamera, lyckades göra det hela till konst. Bilden ser halvt om halvt ut som en målning, och det är en av de läckraste bilder som någonsin tagit på mig!

Så jäkla snyggt, Ivan är så otroligt duktig att det inte är klokt! Jag känner mig hedrad som får jobba med honom.

Se resten av Ivans fem utvalda på DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3035

Den här veckan är det dessutom lite humor inkluderat, då han tagit med Peder Fogstrand, haha.
 

Getings und bajs - Tyskarna från Lund

Ibland drabbas man av lite nostalgi, då kan man exempelvis titta på "Getings und bajs" av Tyskarna från Lund.
Ah, tänk att man var synthare en gång i tiden. Med samma bajshumor, såklart.
GETINGS UND BAJS
GETINGS UND BAJS
GETINGS UND BAJS

Sova nu, eller läsa bok. Vila vila.


Bilder på vänner - Klubb ACE

image1523
image1524
image1525
image1526


Jag vill upprepa att vällen på ACE var fantastiskt, och nästa helg ska jag också dit. Ger er lite information senare i veckan om vad för tufft band som kommer spela då. Men tills dess, njut av bilder på fantastiska personer!
Bloggetik i Studio 1 - P1

Det gick bra! Det visade sig att jag och Mark hade samma åsikt och sedan började Mark istället ifrågasätta trovärdigheten hos Public Service och andra så kallade objektiva medier vilket ledde till att programledare bröt programmet. Eller så var tiden slut, vad vet jag? I vilket fall var det väldigt roligt, och jag uppskattade det. Samt att Mark var en grymt skön snubbe.

Roligt!

Lyssna här:
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/index.asp?programid=1637

"Bloggetik".
 

Radioprat 17:15

17:15 kommer jag vara i Studio 1, P1 och debattera med Mark Comerford, som är lärare i journalistik på JMK, Stockholms Universitet. Vi kommer tala om ämnet att blogga för pengar. Gissa vad min ståndpunkt är!

www.sr.se


Idag låter jag dessutom som en riktig wiskeygubbe, så det kan bli intressant.


Sofia Dahlén - www.conspicere.se

image1522


Jag vet inte om ni hittat till Sofia Dahléns nya blogg, men om inte så får ni absolut inte missa den. På Fatale hade vi alla olika kvaliteter, olika typer av kunskap inom mode, trend, samhälle och så vidare.

I min mening är Sofia Dahlén den av oss som framförde de mest intressanta modereportagen, hennes kännedom inom mode rent historiskt och i nutid, samt parerellerna hon kan dra - är slående fantastiska.


Hon bloggar inte längre på sin gamla adress utan har skaffat sig en helt egen domän. Gå nu och läs hos henne och ta del av hennes fantastiska kunskap, om man missar det så missar man allt.

www.conspicere.se


Coolstuff.se

Jag brukar spara er mitt tjat om prylar, tills jag hittat något jag verkligen gillar! (exempelvis min webcam som ser ut som ett gosedjur, haha) Idag när vi satt och letade roliga prylar till ett reportage sprang jag på siten Coolstuff.se, som är en riktigt bra svensk version av gamla Amerikanska Gadgets under dess glansdagar.

Jag hittade tre saker jag vill ha! Jag tänker dela upp det i tre inlägg.

image1495


Först vill jag ha  Ear Spy som gör så att man kan spionera på folks konversationer upp till 25 meter bort. Sedan ska jag starta världens bästa skvallerblogg. När jag står på Spy Bar tänker jag smyga in den under min hoodie och stå och smyga på ett behörigt avstånd, men fortfarande snappa upp allas otrogenhetsaffärer, deras fuffens, vilka de strulat runt med och så vidare. Helt briljant! Sedan ska jag bli rik på bloggen.

Alternativt kan jag bara höra vilket skitsnack som florerar om mig. Lär väl vara en hel del. Roligt roligt!


Sponsrat inlägg - Med egna åsikter, man ska bara ta spons för det man vill skriva om i vilket fall!

Uppsägning

Torsdag 11 oktober sa jag upp mig från mina tjänster som AD och redaktör för Stureplansgruppen och tidningen Stureplan. Min sista arbetsdag var fredag den 19:e oktober.

Jag har inte avslutat allt samarbete med Stureplan, utan kommer att fortsätta med de moderelaterade uppdragen såsom Fashion Paparazzi och styling, eventuellt fler saker, men jag kommer inte att stanna kvar på en fast tjänst.

Jag har trivts på Stureplan och jag har uppskattat mina medarbetare, inte en enda av dem har uppfyllt några av fördomarna som flyger runt, men däremot känner jag att det var fel väg för mig att gå. Jag har saknat att inte arbeta med min konst och ville ha tillbaks det fria frilanset där jag kunde kombinera allt det jag brinner för: Det vill säga konst, form, mode, journalistik, plåtande, politik och i viss mån även lite modellande. Det sistnämnda i minimal utsträckning, dock.

Förutom det finns det ett projekt jag velat jobba med ett bra tag, men både arbetet med exempelvis Fatale (som vi sålde) och jobbet med Stureplan gjorde det hela svårt, så nu ser jag möjlighet till att ta tag i det.

Det är ett ganska nervöst beslut, men något som jag tror kommer vara bra för mig.


Peppa mig nu!

Könskrig

image1521

Sådärja. Blek, nyduschad och lite slitet utmärglad. Lite döden över det hela. En hård - men fantastiskt rolig helg, trots lite trista händelser i lördags angående en person inom media jag är jävligt sur på för tillfället. Men annars, satans rolig helg!

Nu ska jag läsa könskrig. Det är en antalogi som, enligt vad jag förstått, fokuserar på fördomar och könsstereotyper. Kan ha fel, men vafan. Tror den kommer vara fetbra.

I alla fall: Det är könsstereotypiskt av mig att ha en morgonrock i äckligt skrikig cerise, det var dock inte särskilt könsstereotypiskt av mig att en gång klä ut mig till kille för att idka älskog med min dåvarande pojkvän. Nu vet ni.Ps. Imorgon kommer jag tillkännage en sak som kanske blir en stor förvåning för typ hälften av er, medan den andra hälften nog bara gått och väntat på att det ska hända. Vi ska ha kul nu, vet ni!


Expressen TV

I fredags var som sagt jag och Ivan Nunez på TV-inspelning. Vi pratade om mode, streetfashion och så vidare i Expressen TV, eller kanal lokal. Eftersom att det går på nätet också så sket vi i att hålla oss framför TV utan valde istället att gå ut och äta en god middag på East och sedan festa.

Men det finns inte där, de har bara uppe delen av programmet med de stå snapsvisesångarna, eller låtskrivarna. De kriver varsin snappsvisa och så sjunger de.

Det blev vi bortklippta för, alltså.


Mamma såg det i alla fall på TV och sa att det var bra. Så... nej, fan. Jag blev bortklippt för snapsvisor, okej? Röven.

Världens snyggaste armband - HURRA

image1518

Fett! Jag har inte kollat in de här nätshopparna som alla modebloggar nämner hela tiden, jag är inte mycket för nätshopping ju - Gillar att prova, känna, lukta och allt det där. Men jag hittade ett grymt armband på
Kyssjohanna.

Det är ett armband med 6 stycken fotoramar, skitbra! Jag ska ha sex stycken bilder på mig där, kommer bli världens snyggaste armband. Lätt. Så kommer det matcha mitt halsband från Glitter med en fotoram där jag har en bild på mig. Briljant. Ska väl trycka upp en T-shirt med bild på mig också, kanske, eller tajts? Läckert.

image1519image1520


Sedan, om jag får ännu mer hybris än vad jag vanligtvis har, så kan jag varva med folk jag tycker är bra just nu. Kalla det för "statusarmbandet". Om man är i en bildram är man häftig, och det innebär status. Det ska jag säga till folk, så kan de kräka på min hybris lite extra. Alltid roligt.

Knulla på toa och bajsande brudar

Ni vet att tjejer går in oh kissar på toa tillsammans, va? Ja, det gör jag också, ibland. Oftast undviker jag det, men det händer. Däremot går jag in på toa och kissar med mina killkompisar precis lika ofta. Kissa som kissa, liksom, jag är skitsamma om det är med en tjej eller kille.

Det enda problemet med det här är det faktum att om en kille och tjej går in på toa tillsammans så antas det att de har sex med varandra. Det är lite knivigt, det, och igår när jag och en killkompis gick in på toa och kissade tillsammans så kom det en ganska så förgrymmad vakt.

Någon hade tipsat vakten! Det innebar att vi utan tvivel skulle bli utslängda.

Vakten började banka på dörren och ropade efter den andra vakten - Förmodligen en med nyckel till toan. Så då utbrast jag: "Förlåt att det tar lång tid, jag sitter och bajsar!"


Detta innebar att det blev tyst som muren direkt, vakten försvann och bankandet avtog.

För om det finns något som är mer tabu än att ha sex på toa - ja, då är det tjejer som bajsar. Tjejer bajsar ju inte, som ni vet. THE SHOCK!

Anastelle Wieslander på Nöjesguiden

image1514


Det här är Anastelle Wieslander. Hon jobbar på Nöjesguiden och skriver även en
tokrolig blogg där. Igår var hon på Spy Bar, vilket glädje mig. Hon brukar främst gå ut på Söder annars, vilket innebär att vi inte springer på varandra tokofta. Och det är synd, för Anastelle är en person som jag vill bli kompis med. Jag diggar henne stenhårt. Hon är tuff, rolig, ironisk, smart och fullkomligt galen. Goda kvaliteter, utan tvivel.

Sedan var det sjukt roligt när hon jämförde Carl M Sundevall (Chef på Spy Bar samt chefredaktör på tidningen och sajten Stureplan) med en kalkon i Nöjesguiden. Haha. Roligt roligt. Hela den redovisningen av helgen är något fantastisk, jag föredrar delen när hon kissar på golvet på en klubb.

Galen, som sagt. Och underbar. Läs för fan hennes blogg.

http://nojesguiden.se/anastelle/Devis fina nya frisyr

image1513Fantastiska, underbara Devi Brunson är underbart fin i sin nya, pojkiga frisyr. Personligen måste jag påstå att det är en av mina favoriter. Tyvär passar jag inte själv särskilt bra i den då jag har lockigt hår och det är extremt svårt att platta kort hår. Been there, done that, experienced the catastrophe. Tur att det finns andra, exempelvis Devi, som kan bära upp det hela!

WINEGUMS!!! They make you warm insideJag tror inte att jag ska gå ut ikväll, faktiskt. Jag stannar nog hemma och gottar mig med film, bok eller YouTube.

Ett stycke musikvideo av min kära vän Martin? Från när vi var goter, synthare, och allt vad vi var. Han sitter i badet naken med en slips när han sjunger, och är snygg, så ni vill titta.


image1512

Bilder

image1511image1509
image1510Från igår. Bara för att jag gillar dem.
 

Mer Blogvertiser

Förresten, har gått igenom nästan alla kommentarer om hela DN och Blogvertiserköret. Har inte läst alla bloggar som länkat dock, några stycken. Vissa tycker att jag är dum, vissa håller med och andra har ingen specifik åsikt.


Men så här, i alla fall.

Ni som kallar mig för hora, sell out, dum i huvdet, avskyvärd, ful, tjock, grotesk, pantad och så vidare: Tack. Ni bekräftar precis allt jag sagt. Om jag tvivlade innan så är jag idag helt säkert, precis som de andra som stog och svajade på linjen. Ni har, med eran fantastiska förmåga att välja hat och pajkasteri istället för en seriös debatt, gjort mer än vad jag skulle kunna göra i hundra positiva inlägg och artiklar.

Jag är mycket nöjd.

Dålig förebild


image1507
Jag och Ivan Nunez på V -
Stureplan.se, Foto: Jan SulockiJävlar. Igår var det en rivig kväll, som fan. Jag söp bort min kamera, plånka och halsduk.

Kameran återfanns av Daria, tack och lov. Halsduken är väck föralltid (men gick säkert till någon bättre behövande, jag missbrukar den på varje jävla foto) och plånkan återfanns snabbt av vakterna på Spy Bar som drev med det faktum att den var omöjlig att stänga på grund av den stora BULTEN med kvitton och den totala avsaknaden på pengar - Ja, och mitt tre år gamla gymkort med en bild där jag skelar.

Tre år gammalt, som sagt. Använt kanske någon gång, men träningen hotade min alltför underbara bukfetma, så det fick vara.

Jag kom hem nu. Har bajsat. Ska duscha. Sedan går vi på trettioårsfest, vi har all anledning att fira den här helgen, ni ska få veta varför.

Intervjun i DN

Intervjun i DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=706344

Jag har fått en hel hög grymma hatmail efter intervjun i DN! Sedan har många skrivit blogginlägg om det, de har jag inte läst ännu, men jag tror att en del tycker att jag är dum i huvudet och en del håller med mig.

Artikeln är dock kort. Och avklippt. Därför utvecklar jag det hela i min blogg.
"Hanna Fridén är en av modebloggarna som får betalt för att nämna olika produkter. " - DN

För det första kan jag nämna att jag bara haft ett enda betalt uppdrag, och det gällde en grej jag redan gillade. För det andra är jag inte modebloggare. Jag skriver i stort om mitt vardagsliv.

Bloggvertiser bestämmer aldrig vad man ska skriva om produkten eller vilken produkt man skriver om

Bloggvertiser fungerar på det vis att man själv väljer vilka uppdrag man tar - och hur man skriver dem. Företagen har inte någon som helst makt att styra om bloggaren skriver positivt, negativt eller bara informativt.

Källkritisk

Det viktigt att vara källkritisk oavsett vad man läser. Tidning, bok, blogg - oavsett.

Oetiskt att skriva om en vara?

Varför är det oetiskt att skriva om en vara? Bara för att jag skriver om en vara så innebär det inte att folk blir maniskt drivna till att konsumera den. Det innebär dock att de blir informerade om att varan finns, och sedan är det upp till var och en att bestämma om de gillar den eller inte.

Oetiskt att länka till en vara för bloggträffar?

Borde det inte i så fall vara precis like oetiskt att länka till en vara på exempelvis Net-a-porter för att synas på Bloggportalen? Jo, det tycker jag. I faktum tycker jag att det är sämre, av den enkla anledningen att vi genast får stora företag som redan tjänar multum med pengar fritt spelrum att utnyttja bloggare helt gratis. Jag tänker alltid föredra att den lilla människan tjänar pengar framför att de stora företagen tjänar pengar på andra. Jag säger, ska ni göra reklam: gör det fanimej inte gratis.

Förstör det konstnärligheten?

Får man tjäna pengar på sin hobby? Ja, det får man. Om man gillar att göra något så är det fantastiskt om man också kan tjäna pengar på det. Jag lever i en bra situation, jag jobbar i princip bara med saker jag tycker är roliga. Jag har inget trist jobb, och jag missunnar ingen för att de också vill tjäna pengar på något de tycker är kul. Varför ska man förbjuda folk att göra det? Måste ett jobb vara trist, slitigt och in åt helvete jobbigt för att det ska vara okej? Jag anser att det är jävligt snålt av samtliga som tycker det.

Varför är det hemskt när en bloggare gör det, men inte när en person anställd inom media gör det?

I prylreportage ni ser i modetidningar och så vidare är det flera produkter som är inplacerade på grund av den anledning att tidningen för betalt för det, en inte så ovanlig form av reklam är exempelvis att en tidning får en viss summa betalt för varje gång de nämner ett specifikt märke. Det är därför man, exempelvis, i en och samma tidning helt plötsligt kan se ett specifikt märke nämnas ovanligt många gånger i helt olika format.

Presentprodukter

Bloggare och folk inom media får regelbundet produkter gratis. Om man skriver om varorna så vet man att man får fler, vilket driver folk till att göra det. I det här fallet byts alltså pengarna ut mot fysiska produkter. Det är en väldigt billig form av marknadsföring för företagen, och jag tycker att det är synd att det är så många som hakar på allt skräp de får: Bara för att få mer skräp. Det är en drömsituation för de stora företagen, återigen, som utnyttjar den lilla människan för deras profit.
Men kort och gott:

Det är inte fel att tjäna pengar på sin hobby. Det är inte fel att informera om en produkt mot betalning. Det är viktigt att vara källkritisk. Det är viktigt att inte låta de stora företagen utnyttja folk gratis. Media gör samma sak. Politiskt media gör tyvär också samma sak (förhoppningsvis bara ett fåtal, men jag tvivlar).

Allt är fint

 
Kjolen från Anna Holtblad som jag ångrar att jag aldrig köpte, förra hösten.


Plåtades för en intervju i DN för en stund sedan och ska strax vidare på Lovisa Burfitts visning för att sedan fortsätta på Anna Holtblads modevisning.

Imorn blir det TV-inspelning, sedan blir det mer filmande i nästa vecka för ett annat företag, förhoppningsvis lite styling och sedan ska jag försöka pracka på någon tidig att jag ska bli krönikör där, hade jag tänkt. Konceptet agressiv feminist + mode måste självfallet vara otroligt slående. Typ.


Det går bra nu.

Och så kom väl nya Tjuvlyssnat ut idag också, med det nya bokomslaget jag gjort? Eller är det nästa torsdag. Jaja, skitsamma. Kort och gott: Jag har jävligt roligt.

Igår


Kul kväll, Zazkia Berlin, Dara Oudalova, Daniel Öhrn, Fredrik Nilsson och en kille jag inte kommer ihåg namnet på fick hamna på bild. Inte killen jag gick hem till dock, däremot hans hall och jag - dagen efter.

image1498
image1499
image1500
image1501
image1502
image1503
image1504


Döden.

Ps. Älskar Zazkias klänning, jävligt snygg rygg.

Redaktionsdramatik

Redaktionsmedlem: Jag tycker att det ä lite jobbigt, min 91:åriga mormors favoritprogram är det där sexprogrammet på SVT.

Jag: Jaha? Varför?

Redaktionsmedlem: Ja, men det är äckligt. Jättejobbigt att tänka på. Att min mormor kollar på ett sexprogram.

Jag: Men slappna av!

Redaktionsmedlem: En 91:årig mormor ska inte göra det!

Jag: Jag tycker att det är sunt att hon gör det. Hoppas hon onanerar också, för den delen.

Redaktionsmedlem: Men Hanna! Det där är att gå för långt! Äckligt!

Elin: Hahahahahhahahahahahahahaha!! Åhåhå, haha, jag kan inte jobba med er. Hahahaha!

Dagen efter

Okej.

Jag sov inte hemma igår.
Jag har alltså oredigt hår, inte just något smink och paljettklänning på kontoret.

Jag upprepar: Jag har paljettklänning på mig. Mitt på ljusa dagen. En tajt aftonvariant.


Ingen här reagerar det minsta lilla. De ser det inte som konstigt. Att jag har paljettklänning i aftonmodell på mig. Alls.

Mitt på ljusa dagen.

Inga konstigheter?


Förberedelser

Okej.

Jag har rakat mig under armarna, ansat mitt könshår och målat naglarna blå.

Jag funderar på att ligga ikväll, men vet inte.


Rummet är ju dock inte städat, och inte fan att jag åker hem till någon annan. Mitt hem är min borg, och mina affärer ska föreligga hemma hos mig: allt annat är fullkomligt oacceptabelt.

Men jag nös och fick en huvudvärk och missade min buss. Nästa går om 30 minuter, typ, hinner jag?
Annars är allt detta kvinnliga bestyr bortkastat.

Vad händer med oss?


Martin Kallisti en gång i tiden, när han var modell på Mikas. Den här bilden kommer från NK-katalogen.


image1496image1497


Martin Kallisti nu. Utbildad på Handels och... ja. Vad han nu gör.


Jag, med alla mina vänner, har genast fått ett bukfettskomplex. Martin också, som ni ser. Vad hände med oss? Vi pratar om det. Jiddrar om det. Diskuterar våra bukfett. Seriöst. Om inte annat alla mina killkompisar. Allt handlar bara om buk, buk, buk och buk. Hur gick det här till? Blev vi vuxna?

Martin har inte ens något, smalpinne!

Studio Virtanen: Sveriges 20 hetaste mediatjejer

image1493


Nu har Studio Virtanen släppt sin lista på Sveriges hetaste mediatjejer. Elin Kling ligger etta, och jag är också med, på plats 20 med motiveringen "Stureplansgruppens enda feminist och hetast i huset" (fast Elin sitter ju i samma hus och är etta!)

Läs den här:
http://studiovirtanen.blogspot.com/2007/10/sveriges-snyggaste-mediatjejer_17.html

image1494


I förra veckan gjorde även Gustav Gelin en lista, där jag också är med. Läs den här: http://www.stureplan.se/frame.php?main=/blogs/gustav/view_comment.php?blogid=5233


Vi egokickar lite, va?

Modebloggare? Ytliga? Vaddå?

image1491Det första man möts av när man går in på Bloggportalen är artiklarna rörande Stureplansprofilernas dom. Här är det folk, ja, alldeles vanliga människor som skriver. Fina, ljuva, hatande människor. Lite som jag. Sedan går vi in på "modebloggskategorin".


image1492


Ja, här ser vi hur vi skriver om att Ebba von Sydow blivit portad, hur vi värnar om den egna individen och går emot de stora företagen. Det här bryr vi oss om, väldigt väldigt mycket. Vi bryr oss inte om domen på Stureplansprofilerna, men vi bryr oss om att Ebba blivit portad från Stureplan.

Visst är det fint? Vem säger att modebloggare är ytliga? Va?


Jag gillar speciellt att jag ser ut att ha sönderopererade läppar på bilden, och att mina ögon är reducerade till två svarta streck. Det ger liksom ett större djup till det hela. Någon slags andlighet. Ni förstår?

Vi är djupa, my fellow fashionistas. Så djevla.Fint

image1490


Jag borde sova nu, men hittade en del gamla bilder från när jag jobbade på Teatron!
Roligt, mycket kul. Och dessutom var de av bättre kvalitet än vad jag mindes.

Det här var en av mina favoriter, kommer jag ihåg. Och det får det bannemig fortfarande vara. Jag älskar kontraster, som ni vet, och tycker att de spelar galant i de här två söta damernas ansikten.


Jag ska nog börja släpa ut den lilla kameran lite oftare, tror jag.
Köra lite klubbstilsdokumentering, som den jag gjorde innan fotojobbet, ni vet? Bara några fåtal bilder. Det gillade jag. Ska bannemig göras.


Vad har ni gjort, dumhuvuden?

image1489
Per request: Ostmunnen.Jag har just ätit en hel hushållsost. Inklusive lite av vaxet. Det var lite dumt, tror jag.


Vad har ni gjort för dumt idag? Det finns säkert hur många som helst som gjort riktigt urbåta, pantade och fantastiskt roliga ting.

Skriv om det här, det dumroligaste för dagen får hedern, och en fet länk, såklart.
 

Guilty as fucking charged

Tidigare idag fick vi veta att de så kallade Stureplansprofilerna är dömda.

Ni har gnällt, skrikit och tjatat om att jag ska säga något om det här hur länge som helst.
Nu säger jag något.

De är dömda.

Bra.


All form av utveckling skulle innebära samma sak, möjligen med smutsigare ordval.

Läs om domen här:
Aftonbladet, DN


Lågkonjunktur!

Ja, lågkonjunktur ja.
Börsras. Ericsson föll med 25% och tog hela börsen med sig.


Det innebär också att Ericssons värde minskar med 100 miljarder kronor. Tänk er det! 100 miljarder. Galet.

Källa:
E24.se
Lågkonjunktur

Det som får mig att fasa mest för en kommande lågkonjunktur är inte räntan, det är inte de oväntade svarta färgerna i vårmodet 2008, det är inte att lägenhetspriserna har slutat med sin prisutveckling och det är inte hur folks konsumtionsvilja börjat tryta lite.

Nej, det är hur media ser ut.

Vid en lågkonjunktur får skvallermedia mer uppmärksamhet än någonsin. Det är ett billigt nöje, och ett nöje som för gemene man oftast går ut på att kunna skratta lite åt de som har det bättre, eller för all del: drömma sig bort till deras värld.


Nu kan jag ha fel. Det behöver inte vara så att skvallermedia fått mer uppmärksamhet, det kan vara så att jag helt enkelt inte läst någon skvallermedia alls överhuvudtaget tidigare, och därför har svårt att sätta referenspunkter. Men jag tror, jag tror att jag har rätt.

Och när "
nyheten" om att Ebba von Sydow blivit portad från Stureplan får en sådan ofantlig uppmärksamhet, och det plötsligt är the talk of the town. Då tänker jag, då tänker jag: "Helvete, nu kraschar vi ner i en lågkonjunktur igen."Lugn


Jag känner mig lugn. Ikväll har jag kunnat slappna av på ett sätt jag inte känt av på säkert, ja, ett halvår eller år.

Knutar har gått loss ur ryggen, en dov huvudvärk som legat och släpat i ett år har släppt och mina leder har mjuknat upp. Jag känner mig inte det minsta lilla irriterad på något alls, och jag är bara sådär... Ja, skönt tillfreds. Ni vet. Som när man vaknar upp en morgon, tittar åt sidan, och ser hur någon man älskar dreglat på kudden i sömnen, och man ler. Man är lycklig.


Jag har inte haft semester sedan förra sommaren. Då hade jag två veckor. Innan dess kan jag inte komma på någon semester. Jag har aldrig åkt någonstans, aldrig just gjort något, inte unnat mig något. Bara jobbat, varje dag i veckan, i flera år. Även när jag tagit ut någon slags semester så har jag sysselsatt mig med nya, viktiga projekt.


Jag har aldrig flugit! Fatta. Haha. Jag är inte flygrädd. Jag har bara aldrig haft tid.

Men nu är jag lugn. Nu är saker fina.
JAG KOMMER VARA LEDIG. LEDIG!

Idol - Christoffer Hiding

image1487


Eftersom att
Christoffer Hiding uppenbarligen är den enda nuvarande Idol-deltagaren som kan skriva det minsta lilla så håller jag härmed enbart på honom. Oavsett om hans hår ser lika skabbigt ut som mitt eget eller ej.

Ni kan gå in och jämföra deras bloggar själva, för all del.
 

Mer torsdagsångest

image1485Ångesten från i torsdags vägrar släppa, och inte bara det, jag blir konstant påmind om den. Alldeles nyss, exempelvis.

Här ser ni hur fint jag började dagen. Ni får listan också, ni gillar ju det där.

Mössa H&M
Huvtröja: Cheap Monday
Tröja: H&M
Jacka: Mango
Byxor: H&M, omgjorda
Skor: Skopunkten


Ja, fint sådär. Funkar. Drygt. Pretto. Drygpretto, som jag gillar. Allt okej. Allt normalt. Allt lugnt.image1486


Men senare, från Sturecompagniet. Då är det fanimej inte okej. Inte alls. Jag kommer inte ihåg när bilden togs, oc jag vet inte vem jag står med. Jag har sett henne i bildgallerierna, jag har uppskattat hennes roliga hår, och jag har något minne av att hon trodde att jag var en trettonårig student. Så hon bjöd mig på en drink, tror jag. Tror jag.

Men vet inte.

Jag får bara samma ångestslägga i skallen återigen. Återigen, återigen, återigen. Bitterheten från torsdagen ligger liksom fortfarande kvar i mitt ansikte, i mina rörelser, i hela min själ. Fan.

Jag ska nog radera bilden från sajten, tror jag.

GlitterSplitter - Bildtjuv på Playahead!


image1483image1484


En tjej på Playahead har tydligen snott en av mina bilder ovan och använder som visningsbild. Hon heter GlitterSplitter. Själv har jag inte Playahead, så jag tänkte att ni som har det kanske kan hjälpa mig.

Jag har tre förfrågningar.

1. Skäm ut henne/honom genom att skriva i polarnas gästböcker att det är en snodd bild, och att den i verkligheten tillhör mig och att personen bakom profilen förmodligen är en 76 år gammal pedofil. Ja. Det låter bra.

2. Skäm ut henne/honom offentligt genom att skriva i dennes gästbok att det är väldigt löjligt att sno bilder, eller liknande. Spamma totalt. Det ska bli omöjligt för personen i fråga att rensa ut det.

3. Anmäl det bara till administratörerna.

Tack!


Ajaj

Jag brände mitt finger på en cigarett, men vi har tyvär ingen is hemma. Så jag kyler den i fryst dill.

Detta innebär att mitt finger är en delikat maträtt.

Förlåt

Jag är en fruktansvärt dum människa ibland.Framförallt är jag jävligt dum när jag dricker och just fått mens eller precis ska få mens. Mina hormoner ligger redan i en berg och dalbana, och något de inte behöver är något som tar bort spärrar och gör en ännu mer oresonlig.

Alkohol + mens är rena dödsstöten för mig och hela min omgivning.

Varför jag nu tänker förbjuda mig själv att dricka runt den här perioden. De dummaste saker jag någonsin gjort har varit i samband med detta. Utan tvivel. Jag kan hantera mina hormonsvängningar annars, nuförtiden går det, men alkohol gör mig fanimej knäpp när mina hormoner redan är ur spel. Och jag hatar mig själv för det, hatar att jag inte kunnat ta fasta på det här förut, hatar att jag inte kunnat se sambandet.

Från och med ungefär den 7:e varje månad ska jag alltså införa alkoholförbud, kanske tidigare. Sedan ska det gälla tills dess att hormonerna känns stabila igen.Jag tror att jag gör mig själv, och alla i min omgivning som fått stå ut med det här, en väldigt stor tjänst. Och ärligt talat är jag förvånad över att vissa inte tröttnat på mig när jag agerat orimligt. Jag är tacksam över folks acceptans, deras medlidande och deras förståelse, jag är tacksam för att folk är mer... ja, resonliga än jag. Fröken argbigga.Jag vill framförallt tacka min mamma. Hon som torkade upp (inget minne av detta) all Oboy som jag i ursinne slängt över lägenheten så att det täckte varje golvyta och alla skåp (och pajade ett par av mina skor, nya) efter att jag tydligen försökt baka havregrynsgröt på hela undervåningen.

Torsdag.
Vilken dag.

Förlåt.

Mensdagbok

Datumet har flyttat sig! Jag som alltid tänkt att jag ska lyckas plita in en mens på fredag den trettonde.
Bry er inte om det här inlägget, jag har order från le gynekolog om att hålla koll på det här, och jag tappar bara bort anteckningsblock och sånt crap.


Bloggen tappar jag däremot inte bort, så det hela är perfekt.


Finns det någon bloggläsare där ute som har samma cykel som jag, förresten? Kan inte vi bli hemska menstrollspolare då? Typ gå ut 20 tjejer i trupp som alla har mens. Med tanke på hur kaotisk i alla fall min hjärna kan bli så kan jag tänka mig att det hela skulle kunna bli väldigt intressant, väldigt dramatiskt och ja... lite illaluktande, kanske.


Men tänk vad kul! Vi kan kalla oss MODEMENSMAFFIAN. Och inte en jävel kommer bråka med oss. Det kan jag garantera.


Schema:


11 okt 07: mens - Kaotisk ångest-PMS och extrem mensvärk.


13 sep 07: mens - Ingen PMS (HURRA!)13 aug 07: mens - PPMD-klassad PMS i en och en halv vecka innan mensen.


Myten om mensvärken

Ursäkta att bloggen var i fullkomlig stiltje igår. Jag hade extrem mensvärk hela dagen, och någonstans efter 18:00 kunde jag tillslut röra på mig tillräkligt för att gå på toa.

Jag har inte haft så här extrem mensvärk på ungefär tre år, skulle jag tippa. Visst att jag har haft fasligt ont, fått svimmattacker och spytt av mensvärken ibland, men igår låg jag till sängs hela dagen och skrek, grät, spydde och ibland kan jag svära på att jag bara önskade att jag skulle dö.Haha.
Och vet ni vad det första jag hittar i min mailkorg idag, när jag tillslut kollade den ?
En person som kommenterat ett gammalt inlägg om mens med orden: "Jag har aldrig haft mensvärk och ingen i min familj heller för den delen så jag tror bara att det är inbillning."

Nähä? Okej. Jag har aldrig haft en hjärntumör, och ingen i min familj heller för den delen! Så det är nog bara inbillning! Ja, ellers SARS, det är också ett påhitt. Och AIDS! Jag har aldrig träffat någon med AIDS faktiskt, så det är nog bara inbillning! NEJ, ÄNNU BÄTTRE, DET ÄR EN KOMPLOTT AV DEN KRISTNA KYRKAN FÖR ATT SKRÄMMA FOLK FRÅN ATT HA SEX!

Jag har inte träffat någon med avhugget huvud heller så halshuggning kan nog inte heller ske! Allt som jag inte varit med om är helt omöjligt, tjoho tjohej, så är det! Världsvälten är en myt, utrotningen förekom aldrig och det finns ingen diskriminering mot invandrare någonstans i hela världen!
Hurra!


Redaktionsdramatik

Jag går ut från toaletten på redaktionen och möter Thomas på vägen tillbaks.

Hanna: Hurra! Jag har mens!
Thomas: Men FYFAN vad äcklig du är som berättar det precis när jag ska gå och kissa!
Elin: Haaaahahahahahahahah! Hahahahahahha!

Thomas stormar iväg.

Hanna: Det där var väldigt roligt!
Elin: Hahahahhahahaha hahahaha! Ja!


Förrgårs... ja, fan

78825-1481


Jag har tagit fina dagens outfit och så, men glömt kameran och kortet hemma.
Ni får mig från i förrgår i stället.
I glasögon.

Jag är jävligt snygg i mina glasögon, om jag får säga det själv.

Hermés frottéhandduk

image1482
Foto: Davide Gallizio.
Style.com


Jag har funderat mycket på det här med Hermés frottéhandduk. Runt huvudet alltså. Jag förstår det liksom inte.

Jag integrerar ofta lite muppiga saker i mina outfits. Typ skor som halsband och sånt, men ändå. Det är en frottéhandduk, fastsatt med ett smalt skärp. Knuten lite hipp som happ.

Jag vet inte vad de vill signalera.

Folklighet?
Renlighet?

Ska de utöka med badrumsprodukter? Eller har de sålt dyra frottéhanddukar ett tag som helt enkelt inte säljer särskilt väl, och därför vill de ge dem en ny, fräsch image?

Vet inte.Skjut mig

Om någon ser mig på stan idag så får de gärna, säg, skjuta mig med ett hagelgevär eller så.

Om vi ska säga... ja.Är det uppvigling till mord att skriva så?

Fan!

Hade tjejfest här!

Det var trevligt.
Men drack för mycket.

En pava vin plus två drinkar. Herreemin... Fy!Berättade sedan för min chef över MSN att jag råkat haft en sexdröm om honom. Hans svar löd: "HAHAHA!"Nu: Däcka.
Imorgon: Skämmas.

Katrin Schulman attackerar!

Jag blir anklagad för att ha hackat Katrins blogg!

"Jag kan se framför mig hur Hanna kommer på idén. Magnus som är 20 år, tycker att det är he he he he hå hå hå spännande. Carl M var inte närvarande. Herregud. Viktor var med men ändå inte. Han sa klart och tydligt att han anser det vara en mycket opassande idé, men kunde inte låta bli att fnittra åt Hannas briljanta move!

Jag tror att det är Hanna som skrivit texten. Den var liksom välskriven och högfärdig precis som hon."

http://www.stureplan.se/frame.php?main=/blogs/katrin/add_comment.php?blogid=5226

Det var inte jag.

Men motiveringen till varför det skulle vara jag är smickrande. Barnsligt, högfärdigt och välskrivet. Det är en fin kombo, det tar jag som en komplimang.


Jeansjacka? Denimjacka? Modell-på-byxa-jacka?

Ibland undrar jag varför det kallas för jeansjacka och jeanskjol på svenska. Det är konstigt, helt enkelt.

Jeans är inget material. Jeans är en modell på byxa. Modellen kan sys av såväl denim, twill som satin. Färgade jeans är oftast gjorda av twill, inte av denim. De billiga "jeansbyxorna" på H&M i mönster och färger är gjorda av twill.

Denim är vävtekniken. Twill är en annan vävteknik.

Men jeans, det är en modell.

Så det blir modell-på-byxa-jacka eller modell-på-byxa kjol att säga antingen jeansjacka eller jeanskjol istället fär denimjacka eller denimkjol.

Alltså, det är konstigt. Och det är bara i Sverige det görs, så vitt jag vet.
Och jag gör det också, men känner mig som en idiot varje gång, egentligen.

Sminklektion
Jag ger er den - utan tvivel - sämsta sminklektion genom tiderna.
Men så här målar jag min eyeliner (kattögon) i alla fall, som ni bett om att se.


Ge mig en bättre kamera!

Jag leker Dr. House

Sådärja. Nu utreder jag det här med det svarta tarmslemet.

Åt en halv vitlök, en stor.
Inget magont, vilket innebär att jag garanterat inte lider av varken magkatarr eller magsår, inte det minsta lilla. Då skulle jag ha så ont att jag vill dö nu. Gott att ha det uteslutet.

Om mitt sår i tarmen blivit inflammerat och äckla sig genom att pumpa blod kommer jag att känna det inom 5-10 timmar. Då blir det tarmläkaren igen.
Personligen skulle jag tro att det svarta är helt ofarligt och att det bara har att göra med mystiska omständigheter och att det aldrig mer kommer tillbaks. Sånt händer.

Men jag vill leka Dr. House - hemmaversionen. Något kul måste man få ha, ändå.Ps. Kvällens avsnitt av House var förjävla spännande, eller hur?
 

Dumt!

Men vafan!

Här har jag suttit och jobbat klart med en grej samtidigt som jag druckit två vodka/oboy-drinkar (GLAMMIGT!) för att bli lite varm inför Modettes lilla avslutning (inte full) och när jag väl är klar så upptäcker jag att det är tjugo minuter av festen kvar, och jag är inte ens iordninggjord.

Fan att man inte kan kolla tider innan man ska göra saker, jag gjorde det nu för att slippa sedan. Slut vid 21! Jäklar.


Nu har jag alkohol i kroppen helt i onödan.

Trendpedagogen

image1480

Hörni! Nu är det inte en vanlig trendpedagog, det är riktig styling med modell från Mikas och riktig fotograf! Hur kul som helst!

Om ni gillar det får ni jättegärna länka till artikeln, om det blir väldigt många klick blir det motiverat att lägga ut så stor tid på modeartiklar på siten igen, och då kan vi förhoppningsvis utöka med så här fina artiklar! Fina, proffsiga artiklar is the way to go, eller hur?

Så, länka länka länka:
http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/5910/

Tack!

Och glöm för all del inte att läsa den också.
 

Mitt slem

Jag har övervägt om jag verkligen ska berätta om mitt bajs idag eller inte.
Jag har funderat och funderat och funderat.

Det är sjukt äckligt.
Mycket äckligare än ögonen.

Men fan, jag måste. Det må vara sjukt äckligt, men jag bara MÅSTE berätta det här!
I MORSE VAR MITT BAJS SVART SLEM. HAJJA! SVART SLEM! ALLTSÅ INTE LÖST ELLER SÅ, UTAN DET VAR SVART SLEM. HAJJA VAD ÄCKLIGT. HUR FAN GICK DET TILL? HUR? HUR? HUR?


En present!

image1479Eftersom att jag uppmärksammat att i princip alla mina läsare är hypokondriker så tänkte jag skicka det
här er väg.

Kalla det för en psykisk utredning.
Jag vill att ni skriver det absolut FÖRSTA ni tänker när ni ser det här i kommentarsfältet.

Låt ångesten flöda!Look of the day

image1478
Foto:
Scott Schuman, Style.com


Haha!

Jag brukar väl inte rippa Streetstylebilder från Style eller the Sartorialist annars, oavsett hur fint det är, men det här var för underbart för att vara sant! Titta på klänningen, så sanslöst kul. Älskar det, vilken tjej!
Emilie Rinses blogg

image1477


Ni ville ha Emilie Rinses bloggadress efter att ni läst
Stureplan Streetstyle!

Varsågod, klart ni ska få den.

http://frokenrinse.blogspot.com

Stureplan Streetstyle

image1476


Efter ett litet avbrott så är Stureplan Streetstyle tillbaka!

Eller, ja, Stureplan och Stureplan. Varannan är fotad i Sofo och varannan på Stureplan, vilket jag tycker är en ganska bra mix. Jag tyckte speciellt om Emilies look, men det förvånar väl knappast?

Läs den här:
http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/5905/

Ögonslem

Sedan igår morse har mina ögon producerat hinkvis med vitt guck, de svider och det högra ögat är så blodsprängt att man skulle kunna tro att jag var blind. Eler något.

Jag har ont i kroppen och är lite yr också.

Är jag sjuk? Jag vet inte. En förkylning kanske. Som satt sig i ögat. Eller hundra finnar under ögonlocken som just sprängts.


Nu ska jag skölja ur mer vitt guck från högerögat, mitt synfält är suddigt.
Det är sjukt äckligt.

Chanel, vår-sommar 2008

Något som är fint med att jag inte skriver på Fatale längre är att ni kommer bli BOMBADE med mode under modeveckorna, okej? Sånt som det inte riktigt fanns plats för på Fatale för att det skulle innebär ett tokigt överflöd av inlägg. Nu: Chanel, vår-sommar 2008.

image1473När jag såg kollektionen för Chanel, höst-vinter 2007 var det bara en enda sak som gav mig tröst: Den enda väg som fanns att gå, var upp.

Trodde jag.

Chanels visning för vår-vintern 2008 fyller mig i princip med lika mycket missnöje, den enda tröst som finns är att den är något mer intressant vad gäller snitt och detaljer. Det är däremot inte bra, inte inspirerande, och allt som är Chanels röda tråd är fullkomligt utrotat.

Att våga väva ut och testa en annan linje är oftast bra, men att fullkomligt skita i allt som gör Chanel just Chanel är trist, och att se catwalken fyllas av bleka jeans var en ren pina. Nej, då föredrar jag ett märke som faktiskt gör de bleka jeansen bra.

image1474Det enda som egentligen väckte någon som helst positiv uppmärksamhet hos mig var jeansjackan. Men ärligt, även där finns det märken som gör det långt mer intressant. Som vår egna, svenska Carin Wester.Chanel, ni gjorde mig ledsen.
Igen.


Bilder: Style.com
Catwalkfoto: Alessandro Lucioni och Matteo Volta
Detaljfoto: Davide GallizioJohn Galliano, Vår-sommar 2008

image1470Varje gång jag tröttnar på kläder och mode och bara tycker att allt handlar för mycket om trend, anpassning och konformitet så kan John Galliano rädda mig. Han bevisat att det är konst. Att det är attityd. Han visar upp det jag älskar med sitt unika färg och fomrspråk.

Jag älskar dessutom hur John Gallianos modeller har långt mycket mer spelrum för personlighet på catwalk än på alla andra. Hos John är inte modellerna objekt, de är lekfulla, kaxiga kvinnor som bär upp hans fantastiska konstverk med glans.

image1471


Och sedan sminkningarna! Sminkningarna.
Det är ren och skär extravagans.

Bilder:
Style.com
Catwalkfoton: Marcio Madeira
Detaljfoto: Don Ashby och Olivier Claisse
 

Otroliga sammanträffanden

image1467
Bild på Nils snodd från min arbetsplats, Stureplan.seDet här skrapsåret fick jag igår när jag fick för mig att jag skulle bära Nils Carlén (han är väl mellan 190-200 c lång) från Spy Bar till Max vid Kungsträdgården eftersom att det var synd om honom som stukit sitt knä.

Vi kom väl några meter. Så trillade jag, givetvis.

Sedan hade jag, konstigt nog, också ett stukat knä.
Vilket otroligt sammanträffande.
 

Varifrån?

image1465
Stureplan.se

Jag skulle kunna tänka mig klänningen som Nathalie, till vänster i bilden, har på sig.
Vet någon var den kommer ifrån?
 

Hejdå Fatale!

image1464
Foto: Pavel Maira


Jag och tjejerna har alla beslutat oss för att sluta med Fatale.

Personligen känner jag inte att jag har tid och jag vill fokusera mer på egna projekt, jobb och för den delen: kanske även min egna blogg, istället.

Det har varit kul. Och det har varit jobbigt. Det har varit lite av varje, men det har varit fantastiskt att jobba med Annika, Sofia och Carolina. Och det jag vunnit mest från det hela, hur pretto det än må låta, är tre fantastiska nya kompisar.

Läs avskedsinlägget från oss alla
här.

Stylist

Jag kom just hem från mitt första pass som riktig stylist! Det känns underbart, även om jag är trött som fan.

Modellen från Mikas var helt strålande duktig, fantastiskt enkel att jobba med och sanslöst snygg. En fantastisk utstrålning också. De här bilderna kommer att bli sanslöst bra, sanslöst bra. Och det var så satans kul att göra!

Vi var uppe på taket på Kulturhuset. Det är grus där. Grus överallt. Och en storslagen utsikt. Synd bara att jag är förskärckligt höjdrädd, satan.

Förhoppningsvis får ni se resultatet så tidigt som på tisdag!


Skinnjackan!

image1463
Bild: Stureplan.se


Filippa Bergs skinnjacka är en av de finaste jag sett. Vanligtvis har jag en stor faiblesse för mäktiga bikervarianter, gärna med quiltat skinn eller andra typer av mönster på axlarna. Och bredaxlat, förstås. Men Filippas variant som påminner om en frackjacka är riktigt, riktigt snygg.

Tänk er den här i en kombo med en snygg skjorta, ett par skinnbrallor och en stram håruppsättning med markant kattögonsmink. Min bleka hy, och sedan ett par våldsamt höga klackskor.

Jag vill, jag vill, jag vill!

Ni har väl inte missat hennes blogg förresten?

Ålder och klädsel

image1461


Jag gick in på
Katrin Schulmans blogg igår och såg en outfit hon lagt upp. Inget fel på den. Vitt linne, paljettkjol. Något jag själv skulle kunna bära om man adderade ett midjeskärp, halsen eller arband och kjolen var bara liiiite liiiite kortare.

Men kommentarerna i inlägget? Hennes läsare säger att hon ser ut som ett fnask, att hennes vanliga stil är mycket bättre, men att det där var för avklätt och horigt.

Jag satt och gapade av förvnåning. Har det här något med vad man SKA ha på sig när man är 30 att göra? När man är en karriärkvinna? I så fall tycker jag att det är fjantigt. Urfjantigt faktiskt. Och sjukt missunsamt. Löjligt och missunsamt.

Sedan skrev jag en kommentar om att de som sa att Katrin såg horig ut kom från 1800-talet, bodde i anus på en åsna och att de säkerligen var samma typ av människor som var emot starka kvinnor och som ansåg att kvinnor bara ska föda barn och amma i hela sitt liv. (Får man säga så om  man är redaktör på sajten? Nä.)

Och att de var idiotiska för att de trodde att hennes kjol var i latex, förstås. Som ni ser har hennes kjol en kontrastrik glans, som dessutom är uppdelad i små prickar. 1. Latex är gjort av gummi, därför har latex en MATT glans så länge det är torrt. Det är LACK som har en skarp glans. Kjolen är dock en paljettkjol, ville jag hävda, vilket jag verkar haft rätt i. Inte 100% paljettig, utan med en stor mån av tyg som syns mellan raderna. Den lite vuxnare varianten, om man ska säga så.

image1462


Men okej, det är väl egentligen skitsamma. Den egentliga poängen finns uppe i inlägget.
Eller i och för sig, det är alltid en poäng att bevisa att de burdusa läsarna har jättefel. Haha. Hihi. Hoho.

Blir bara arg, ni vet.

Idol!

Anastasia
Fantastisk, känslofull utstrålning. Fantastiskt duktig. Skitdålig ikväll, dock.

Sam
Ska man ligga med någon i idol, ja, då vore det Sam. Helt klart. Så länge han losar fittskägget. Jag bara tänker på hur mycket det måsta lukta fisk och amoniak, som mina fingrar, nu när jag ätit lax och rökt. Fyfan. Raka skägget, sedan, liggbar, garanterat.

Christoffer
Hans hår ser exakt ut som mitt och min lillebrors när vi inte vårdar det. Fett med minuspoäng. Fett med. Det är inte så jävla svårt. Sluta vara skabbig och vårda ditt jävla jude/valonhår precis som vi gör. Vafan. Har du aldrig haft en flickvän?

Daniel
Är otvivelaktigt bäst av alla. Satan. Han är ruggigt duktig. Röst, scennärvaro. Allt. Så satans jävla bra att jag vill kissa på mig.

Marie
Helt klart bra röst. Och bättre look ikväll, frånsett hennes KISS-tischa.

Evelina
Hon borde sjunga poweballad. Perfekt röst för det hela. Vissa, jag nämner inte namn, har opererat sig för att få samma hesa stämma i kombination med den kraftiga truten.

Mattias
Pojkbandsslem. Jag gillar det inte.

Patrizia
Jag gillar inte att hennes röst försvinner så fort hon ska sjunga lågt. Inte bra.

Amanda
Sjukt dåligt låtval med tanke på hennes röst. Sjukt dåligt. "Sex dwarf" av Soft Cell skulle ha varit ett mångt mycket bättre val. Var Soft Cell ens en one hit wonder? SOFT CELL ÄÄÄEEEGER FETT!!!!11111111111ett

Gathania
Något stör mig här. Kan vara örhängena. Eller tischan från H&Ms sommarkollektion. Eller den rosa rougen. Jag vet inte. Fan. Satan. Helvete.

Andreas
Kattas favorit. Han sjäng powerballad. Samma powerballad som hon ska sjunga, full, med sina teammates på WOW ikväll. Katta är en så jävla patetiskt jävla fittnörd.
Ps. Katta slog mig nu.

Hon ville dessutom inflika detta:

"Jag kan FAKTISKT inte döda bossar utan powerballader, eller tanka bossar utan powrballader! GE MIG BONNIE TAYLOR!!!!!!!!"


Nu gick hon.

Hanna utfryst ur Stureplansredaktionen

Herregud! Kolla här: http://www.expressen.se/noje/idol/1.868290/kishti-utfryst-ur-juryn

Jag kan inte fatta det. Saxar lite under.

image1456
Hanna Fridén blir utfryst av resten av Stureplansredaktionen. Så sent som
förra veckan stod Viktor Barth-Kron med armarna i kors mot henne.Hanna utfryst ur Stureplansredaktionen

Sprickan i Stureplan blir allt djupare.
Nyligen anordnades en Laroykväll tillammans med tidigare anställda Emilia Pavlovski - men Hanna var inte

bjuden.
   - Vi hade en liten reunionkväll jag och Emilia, säger Viktor Barth-Kron.

Så sent förra veckan fick Laroybesökarna plötsligt se Viktor Barth-Kron stå med armarna i kors, in real life,

framför Laroys insläpp när Hanna kom dit.

Nu talar Viktor ut om armarnaikorsgrejset i en intervju.

   - Häromdagen när jag blev avbruten av Hanna blev jag så... nej vänta, det gjorde inget.

   -Alltså, jag har reumatism och det är lite jobbigt, så ibland måste jag stå med armarna i kors utanför Laroy.


image1457
Viktor Barth-Kron, mannen med armarna i kors.Viktor Barth-Kron berättar också i intervjun att han och Thomas Grabe gärna umgås.

   - Jag går ut och dricker sportdryck med honom på krogen.

På Hannas mammas replik "Ni måste ju bjuda in Hanna" svarar han:

   - Hanna hatar ju Laroy!


image1458
Thomas Grabe bekräftar att "Hanna inte var där".


"Hanna inte bjuden"


Nyligen tog killarna ytterligare ett steg i utfysningen av Hanna när de hade reunion med forna redaktionsmedlemmen Lisa Cornerliusson. De råkade springa på henne mitt på Stureplan.
   - Ja alltså, vi sa hej och så.
Berättar Viktor för Expressen.
   - Alltså, ibland springer man på folk, och då måste man ju säga hej.
Berättar Thomas Grabe för Expressen.


 

image1459
En källa med god insyn i produktionen.


"Är som en familj"

Någon annan som också sa hej var Carl M Sundevall.
   - Ja, man kan ju inte skita i att säga hej till en forna redaktionsanställd.
På frågan varför de inte sa hej till Hanna svarar han:
   - Hon var ju inte där!
Hanna Fridén vill först inte kommentera innan hon har pratat med Viktor, men säger sen:
   - Va?
En källa med god insyn i produktionen vittnar om splittringen på Stureplansredaktionen.
   - Förut var det... Nej, vadfan snackar vi om egentligen? Det här är ju sjukt löjligt. Ta er i röva och skaffa ett jävla ligg, som man säger. Och vem får ta den röva? Haha, Hanna såklart. Hahaha. Röva. Hahahaha. Röva. Röva på Stureplan. HAHA. RONJA RÖVARDOTTER!


image1460
Elin Kling kommenterar inte. Hon sover.Tänk va, utfryst va! Vilken grej!
I shall remain strong. Independent. Cool of mind.FOTO: THOMAS GRABE


Fyllespel

EXTRA! EXTRA! EXTRA!

Min inneboende Katta sitter inte framför WOW. Hon sitter vid köksbordet. Dricker vin.
Hon "AFGAR" från datorn, så att säga. Hon away from keyboardar sig, alltså.

Hon hade tänkt öppna en flaska champagne också. Dricka med mig. Sedan ska hon spela WOW full, och hennes medspelare på andra sidan atlanten ska också vara fulla.

Ah, fredagskväll.
 

Klänningen från Gina Tricot

image1455
Bilder från i somras.

Den senaste tiden har jag bedrivit en mer eller mindre passionerad hatkampanj mot den här klänningen från Gina Tricot. Den kostade 249 kronor och kom i en miljard olika färger, typ.

Och alla köpte den, självklart. Och alla bär den, självklart. Och... fan. Den har fotats 2-3 gånger per kväll på Stureplan sedan den släpptes. Och jag hatar det. Jag bedriver intensiv hatkampanj mot den. Det gör jag.

Men inte för att jag ogillar klänningen i sig. Nej, jag tycker att den är jättefin.

Jag är bara sur och bitter över det faktum att jag inte kan bära mina egna längre. Det är en jävla skit, det där. Jag vill att alla ska bränna sina egna ex, och ett halvår senare ska jag glatt skutta fram med mina egna igen. Typ. Ungefär.

Men så lycklig får jag nog aldrig bli.

Bildtjuverier

Alltså.

Det här med bildrättigheter. Jag är fullt medveten om att de flesta vet om att det är olagligt att sno bilder, att dessutom inte referera till varifrån de kommer och välja att exkludera en bildbyline till fotografen innebär ett större lagövertramp, och minst 5000 extra i böter.

Men det skiter de flesta bloggare i. Och det stör mig. Det besvärar mig. Visst, att ta lite bilder från Style.com och länka till dem, det är ingen större fara. Det är vad som gör deras site stor, det ökar deras besökssiffror. Det är precis som att man mycket gärna för använda en bild från Stureplan om man länkar, sånt gynnar bara båda parter. Samma sak med butiker.

Men det här inbitna tjuveriet som folk håller på med, främst modebloggare, med att sno bilder hit och dit, inte länka, inte referera och då vidare, det är tamejfan vidrigt.

Herregud, ni använder det ju redan gratis, varför kan ni inte visa respekt genom att bara länka? Bara säga var det kommer ifrån? Att hitta en fotosajt och bara: "ÅH FIN MIN MIN FIIIIN FIIIN TAAA TAAAA ANVÄNDA MIIIIIIIIN FIIIIIIIN!" är ett beteende man kan likna med ett dagisbarns.

Jag förstår inte vad problemet är? Är det lathet? Är det nonchalans? Handlar det om att folk tycker att de har rätt till att göra precis vad de vill med andras jobb?

Det är otroligt respektlöst. Ni som gör det här: Ni använder det ju redan gratis, skulle det vara så hemskt att ge credd till skaparen av bilderna? Varför har inte kreatörerna rätt till att få sitt namn på sitt eget arbete? Varför vill ni ta deras arbete, för att sedan putta ner skaparna i dyngan, sparka på dem, spotta på dem och sedan skratta åt dem?

Varför?

Magtips

Släng ner olja i en panna. Nyttig olja, förslagsvis. Men inte olivolja.
Ta solrosfrön eller några liknande frön som också är bra för magen.
Salta helst, blir godare så.
Stek lite, inte så länge, fröna ska inte bli brända och det är extra bra för magen om mycket av oljan är kvar.

Ät.


Jättebra för magen. Nyttiga fetter. Innehåller mycket järn och protein. Speciellt bra innan eller under mens, alltså.
Mycket bättre än att äta chips eller ostbågar.
Jag har gått på toa tre gånger idag, exempelvis. Success!

Äckelpäckel och tvång

Herregud, Fick en skitäcklig länk med en film på Youtube. En kvinna som har en knöl på skallen som visar sig vara... en larv. EN stor fet larv. Som de drar ut. Sjukt äckligt. Jag blev sjukt illamående. Det var ohyggligt obehagligt.

Men nu kan jag inte sluta. Jag sitter på Youtube och tittar på alla relaterade filmer. Folk som får flera, flera meter av bandmask utdragna ur sig ur hål i sidan, folk med mask i hjärnan, i ögat, i benen...

Fråga, varför i helvete gör vi så här mot oss själva?
Det är vidrigt. Jag kommer förmodligen få mardrömmar.

Men jag kan inte sluta!


Maud Olofsson, en mäktig Stureplansprofil?

Larz Danielsson (dokusåpadeltagare, notera hans zäääta i namnet) skriver på Expressen att "Stureplansandan förstör centern".

image1454

Bild på Maud Olofsson fotad under Prideparaden.
Där Stureplan plåtade, jepp.

Ja verkligen. Det är helt absurt hur Maud Olofsson brukar terrorisera våra klubbchefer med gästlistor in på V och bjuda hela sitt entourage på champagne med skattebetalarnas pengar, hur hon brukar shaka booty inne på Laroy i minimala kläder, sillikon och pushup. Det bästa är kanske när hon tar med hela partiet (inklusive de minderåriga anhängarna) in på White Room och fyller hela hörnan som, till Centers ära, är helt målad i deras färger med Mauds triumfsymbol på väggarna: Ett blaffigt skärp från Dolce and Gabbana. Eller är det finaste kanske hur hon och Bingo Rimér smider planer om en helt ny karriär inom Bingo Models när de hinkar i sig mängder av skumpa tillammans med bystiga donnor inne på Hell's kitchen?

Eller inte.
Eller så stämmer det där inte alls, och Larz Danielsson vet inte vad han talar om, och Larz Danielsson är dokusåpadeltagare som stavar sitt förnamn med ett zäääta. Som vill ha mycket uppmärksamhet. Som tycker att det är kul att droppa ordet "Stureplan" för att det drar uppmärksamhet. Men skiter i att det inte alls har någon relevans till det han skriver, vilket gör hela hans artikel pisslöjlig.

Att satsa på sensation framför trovärdighet är inte... ja. Okej. Det är väldigt mycket dokusåpadeltagare. Så skitsamma.

Fashion Paparazzi

image1453

Nu är Fashion Paparazzi här igen. Jag får ett vredesutbrott på dåligt gjorda extensions och Elin ryter till med två bestämda och kraftiga "NJA" till redaktionsbilderna.

Läs den här:
http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/5882

Hurra för hetsätning!

Hörni. Jag har ju en helt galen kost. Chips eller ostbågar varje dag, en massa Coca cola och hinkvis med jordnötssmör. Och stora portioner. Mycket stora. Nå, jag tänkte att det här kanske inte var så bra, så jag har försökt lägga om min kost - och inte lyckats så bra. Men jag lyckades i tre dagar. Nu ska ni få höra hur det gick.

Första dagen
Helt okej, kände mig hungrig och sugen kanske. Men helt okej.

Andra dagen
En mycket smärtsam magkatarr och en extremt uppsvullen mage. Fick ju kommentarer om viktuppgång på just den dagens outfit också, haha. Jag kände mig däremot väldigt pigg, vilket kanske var bra, med tanke på att jag jobbade 14 timmar, många av dem med att ränna runt på stan.

Tredje dagen
Ännu mer magkatarr. Nersvullen mage, dock. En klädstorlek mindre än de senaste månaderna. En kjol jag lånat för plåtning som var på gränsen till för tajt satt helt plötsligt för löst! Och efter en vägning, javisst, fem kg mindre efter tre dagar. Jag skulle tro att det mestadels beror på BAJS och vätska. Förutom det: Extrem irritation, huvudvärk och ruttet humör.Så, min slutsats är helt enkelt att jag inte är skapt att äta som gemene man. Käkar jag som en normal person blir jag smal som en pinne, och det vill jag faktiskt inte bli. Skiter helt i hur man "ska" äta. Jag ska uppenbarligen äta så fett och fel som jag gör. Speciellt inte när jag är så glad över att jag faktiskt lyckats ta mig upp i vikt. Att väga 43 kg på 170 cm och inte ens kunna passa i en storlek 32 var anus. Superanus. Superbajshoranus.

Så ikväll åt jag en påse med ostbågar (290g) efter min andra middag för kvällen och nu är jag proppmätt. Helt proppad. Känner mig nöjd och glad med det, och imorn kommr jag nog känna mig finemang igen.

Så nu kan alla fejkdietister sluta försöka ge mig råd om muppiga saker. Vi är alla olika. Jag har ett näringsupptag som bara motsvarar 40% av en normal persons plus snabb ämnesomsättning. Jag ska äta så här. And that's that.

Trendpedagogen

image1451Nu ligger en ny uppe på Stureplan.se! Den här gången behandlar jag främst sekreterarlooken - och hur man gör den snygg och trendig istället för tacky och tråkig.

Läs den här:
http://www.stureplan.se/articles/5875/

Lina Modeflickan

Ni vet Lina, Lina Modeflickan? Först bloggandes på blogspot, sedan på Modette och nu... här!

Hon är en av mina favoritbloggare. Jag älskar hennes smak, hennes benhårda attityd och hennes breda tankegångar. Hon har en av de första bloggarna jag faktiskt började läsa, och jag vill styra lite trafik hennes väg. Fantastiska Lina.

http://www.fortheloveofourselves.blogspot.com/

Besök hennes blogg!

Facebooknostalgi

image1450


En sak jag gillar med Facebook är hur polare lägger upp gamla bilder. Så blir man påmind. Får en nostalgigick. Och så vidare. Allt det där. Det är fint.

Här är en bild på Sussi Käck och mig från Halloween 2005.

Jag noterar att jag hade mycket tjockare hår.
Regaine, jepp.

Stylistrundan

Fy satan vad jag har ont i kroppen!

Jag har gått runt på stan hela dagen. Hela dagen! Och jag har magkattar. En bedrövlig magkatarr. Jag har burit kassar, jag har fotat och jag har skrivit. Så fort jag kom hem genom dörren la jag mig på hallgolvet och ville bara... Ja, jag vet inte. Sova i hundra timmar. Jag är otroligt slut.

Om jag fortsätter med de här stylinggrejerna kommer jag att bli så satans vältränad att det inte är klokt. Jag kommer att bli starkast, smidigast och få en kondition som slår vilken långdistanslöpare från Etiopien som helst.

På sätt och vis är jag dock piggare än efter en kontorsdag. Mentalt, alltså. Jag brukar alltid ha huvudvärk efter jobbet, men det har jag inte nu.

Jag rapar bara lite magsyra och har magkatarr.

Bättre än sur och huvudvärkig, faktiskt, om jag får säga min mening.


World of Warcraft

Min nya inneboende Katta har inte lämnat sitt rum på hela dagen. Inte ens för att äta.

Hon spelar World of Warcraft. Hon är helt beroende. Hon sitter och raidar med sina polare, alla de lika beroende som hon. Jag tittade på lite igår och noterade skräckslaget hur många av våra gemensamma polare det var som hade konton.

Det förklarar ju att man inte sett vissa av dem på ett tag.

Katta vill ge mig ett tiodagarskonto, ett sånt där gratis. Men jag vet inte... Stor livsfara.


image1448


Men om jag skaffar ett så ska jag vara en kvinnlig Gnom. Hon ska vara nymfoman. Hon ska vara skitsnuskig. Hon ska gå fram till alla läckra, långa alver och tokragga och vara den slemmigaste, äckligaste lilla typen som någonsin existerat. Hon ska berätta snuskig poesi och hon ska vara på som bara fan. Hon ska shaka sin boot-aaayyh, vifta med bröstkorgen i folks ansikten och stöna högt varje gång hon dödar något. Sedan ska hon skaffa sitt eget lilla harem med läckra män som hon ska styra med sitt lilla, lilla lillfinger och tillslut kommendera en hel armé av boytoys som rusar fram mot fienden med bitska dödsvrål och små, små stringkallingar i läder.

Eller så börjar jag bara inte spela. Precis.

Pestmask

image1446


Jag håller inte med mina kollegor här i
Veckans. Inte alls. Jag älskar pestmasker. Jag kan gå så långt som att säga att det är snyggt, nästan i alla fall. Men jag tycker inte att det är humor. Jag tycker att det är fint. FINT. Fint.

Har byggt ett flertal egna i mitt liv. Målat en massa också. Här nedan har vi exempelvis en av mina favoriter.

image1447Så. Ja. Pestmask är det snyggaste. Ever. Mina kollegor har fel. Men så är de brats också, vilket kanske... ja.

Snygga killen!

image1445

http://whattoputinamanbag.blogspot.com/


Kommer ni ihåg William? Jag frågade ut honom på en dejt i bloggen, och han tackade ja i sin! Jag har dock inte svarat tillbaka ännu. Jag känner mig blyg. Bit på den. Jag känner mig blyg. Jag förstår inte hur man ska hantera det där. Jag känner honom ju inte. Jag vet att han har god engelska, humor och är snygg. Bra kvaliteter, helt klart.

William kan gå fram och säga hej på typ Spyan eller Riche eller så. Då är jag modigare. I verkligheten är jag modig, men på nätet är jag ganska oförmögen till att chatta eller maila, jag är helt handikappad när det kommer till sånt. Jag har inte skrivit ett riktigt brev i hela mitt liv, liks.

Lustigt, eller hur?

William är i alla fall jävligt snygg. Jävligt snygg. Bara så ni vet, och du vet, William.

Äckelamöba

NEJ! NEJ! NEJ!

http://aftonbladet.se/nyheter/article897542.ab

Det här är INTE okej. Det är INTE okej att det finns en amöba som kryper in i näsborren och äter upp hjärnan. Icke!

När jag var liten lurade min storebror mig att flugor kröp in i örat och näsan och kröp upp till hjärnan och la ägg där om man var ouppmärksam. Det här var ett riktigt barndomstrauma. Jag var alltid tvungen att täcka öron och näsa ordentligt innan jag kunde sova. Om jag hörde ett surr fick jag panik. Jag stelnar fortfarande till när jag hör ett surrande monster komma flyga och direkt får jag någon slags fantomilningar i öra och näsa. Kommer de nära mig slår jag maniskt, får hjärtklappning och skriker så högt att man kan tro att jag ska dö. Inget fjolligt tjejskrik - Utan ett mäktigt dödsvrål.

Fan. Och så kommer det en sådan här jävla amöba. Hotet är på riktigt. Inte för mig alltså, men för badande barn i varma klimat - och vuxna. Det är en mardröm realiserad. Fyfan. Vad arg jag blir. Jävla dumma helvetiska amöba, skitamöba.

Bada med näsklämma. Säkert. Snarare inget badande alls, i så fall. Skit.

Den återkommande drömmen

Jag har haft en återkommande dröm ända sedan puberteten eller så. Jag drömmer den en eller flera gånger varje vecka. Ett regelbundet moment i mitt liv, alltså.

Enda problemet är att den är så jävla dum.
Den är inte djup.
Den är inte fin.
Den är inte spännande.
Den är bara förbannat banal och dum.

Se. Den går ut på att utomjordlingar kommer till jorden. De är långa. Fina. Väldigt bleka med perfekt hud. Perfekt spikrakt vackert hår. De är ståtliga. Graciösa. Fantastiska. Och de väljer ut mig.

Till deras fantastiska anti-acne maskin. Man ställer sig i ett rum och så blir alla porer rena och hela fadderullan. Och i drömmen är det här något fantastiskt. En fantastiskt gåva. Det är en stor heder. Hela jordens befolkning jublar. Och jag känner mig fantastiskt hedrad och alla avgudar den här anti-acnemaskinen och det blir stor fest och lycka på jorden på grund av att alla mina porer blir rena och tjohej.

Så jävla dum dröm.

Sedan har jag visserligen nästan aldrig djupa drömmar heller, men ändock, den här tar priset. Och den förföljer mig år efter år efter år med dess otroligt meningslösa budskap: att jag är fixerad vid perfekta porer.