Praktanus

Stötte på ett riktigt blockmongo på ACE i lördags.

Såhär va. Det finns en dansgolv där det spelas en massa pop. Ett stort dansgolv. Där finns det också en bar, bord att sitta vid samt att passagen till trappen till övervåningen finns där. När det är väldigt fullt med folk så blir det svårt att ta sig förbi för att folk dansar ut en del. Och det är ju inte så svårt att förstå. Inte heller svårt att förstå att man kan få lite öl utspilld heller, sånt där som man helt enkelt får ta när man är på krogen.

Men i alla fall. Det var inte så fullt där, men några dansade ut och fyllde passagen ändå. Så det var assvårt att ta sig förbi. Men ja. Jag höll ölglaset högt och försökte verkligen se till att varken jag eller någon annan skulle få något på sig.

När en jävla brud på dansgolvet helt plötsligt kastar hela sin axel ut och välter mitt glas så att det åker ut på en tjej som går förbi, mig och henne själv. Jag svär lite inombords, men vet ju att sånt händer. Ber om ursäkt till den oskyldiga tjejen och säger att en person stötte till mig. Rör mig därifrån. När tjejen som stötte till mig vänder sig om och är skitsur på mig.

"Jaha! Tack så mycket för den du, så jävla trevligt."
"Eeeeh... ursäkta men, det var faktiskt du som drämde in i mig."
"Aha, ja, javisst, sääääkert du!"
"Eh, jo, skärp dig hörru. Du slog till mig med din jävla axel så att jag och en tjej här blev helt marinerade. Sluta vara så himla löjlig."

Då moppsar hon sig som fan. Jag tror att hon skulle försöka vara tufft. Men det där var ju skitlöjligt. Patetiskt.

Så jag tar min arm som hon gjort helt ölmarinerad med sin stora, missbildade miffoaxel och skvätter ölen på den i hennes ansikte.

Sedan går jag.

Och några sekunder senare så ångrar jag mig. En hel del. Får så mycket ångest. Känner mig så jöjlig.

Jag borde ju ha hällt ut hela den satans jävla ölen över hennes skalle istället.Vilket uppblåst jävla praktanus.
 

Min nya inneboende!

image1442
Foto: Karin Idering


Jag har en ny inneboende! Katarina Ekblad, en av mina finaste vänner, och också den enda jag träffat som pratar mer om sin tarm än vad jag gör. Haha. Hahaha. Haha.

Igår firade vi det hela med att först gå på gratisfest på Scandic Anglais, sedan festa vidare på ACE och så avslutade vi på Spy Bar. Det här kommer nog bli bra, ser ni, väldigt bra.

Hurra hurra för Katta!


PS. Vi har samma klädstorlek och nästan samma skostorlek. Katta har 35, men det finns oftast bara 36. SÅ: ÄNNU MER HURRA FÖR DET! HURRA HURRA FUCKING HURRA!

Städa

Universal Traveller med Air på skivan Talkie Walkie - världens bästa städlåt, man får ett brinnande starkt behov av att allt ska vara luftigt, fräscht och rent. Kalt och himmelskt.

Ja. Jag städar mitt sovrum. Helt och hållet.

Merparten av rummet städar jag ofta, och sedan återgår det till kaos efter någon dag. Men under sängen kan jag inte ens komma ihåg när jag senast städade.

Jag hittade en vit pikétröja där. Herrmodell.
När fan har jag legat med en brat?

En jävla piké liksom!Jag bitter, vaddå?

image1441


En gång i tiden var jag tillsammans med en kille som hejade på SAIK. Jag? Jag bor på Söder, jag är Hammarbyare. Givet.

Sedan gjorde vi slut och så brädade Hammarby SAIK i bandy och så ritade jag den här och spred ut till alla våra gemensamma kompisar och alla tyckte att det hela var mycket roligt.

Bittert? Kanske.
Men han hade en annan tjej samtidigt som också hette Hanna så det var okej, faktiskt.
 

Body + tights

image1440Även om body + tights inte direkt är i hög fashionfaktor just nu så måste jag säga att det är en look jag har en stor faiblesse för. Speciellt med kombon ledigt hår och extravagant make.

Det blir en fin kompromiss mellan avslappnat, festligt och... dekadent. Tjusigt tjusigt.

På bilden ser vi Valentina Mazzaglia, väldigt söt och trevlig tjej!Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se
Den röda jävla tröjan

Något har upprört mig något förfärligt idag.

De röda tröjorna.

Jag har sett folk som knappt kan skillnaden mellan kapitalism och kommunism bära dem. Jag har sett folk som inte ens vet vad en munk är bära dem. Jag har sett folk vars politiska intresse inte sträcker sig längre än att skrika "HÅRIGA FEMINISTJÄVEL!" bära dem. Jag har sett folk vars sinnebild för litteratur är SE&HÖR bära dem. Jag har sett folk som...

Ja, folk som inte bryr sig bära dem.

Så mumlar de helt oförståeligt om "munkar" och "juntan" och i hälften av fallen har de inte ens vetat vilket land det hela handlar om. Inte alls. Bara den röda tröjan. De gör inte ett skit för något överhuvudtaget i hela samhället men tar tillfället att känna sig goda och präktiga genom att bära en röd tröja. Idag. Så känner de sig så jävla goda. Så jävla rättfärdiga.

Och jag tycker att det är skit.
Ska man känna sig jävligt god och duktig för något så ska man bannemig göra något också.

Humbug.
Jag dricker rödvin. Jag är så god. Det är de döda munkarnas blod jag sörjer. Jag är så jävla god, hörni.

Stank

I mitt kök har det luktat som en bladning av kön, nötter och... gammal tampong de senaste dagarna.

Jag vet inte vem som ska beskyllas för det hela.
Men det är fasligt äckligt.
Och jag vill hyvla av min näsa.

Kom på fest ikväll, mina vänner

Mina kära vänner.

Ni är så jävla dumma i huvudet som SMS:ar mig. Seriöst. Jag kan inte svara. Det spelar ingen roll hur bra festen ni är på är, hur sugen jag är på att ses eller vad som helst. Jag kan som sagt varken ringa eller SMS:a.

Dumpuckon.

Bäst är den dumma idioten till kära vän jag har som skrev en kommentar i min blogg om det samma dag som jag berättade om mobiltelefonsfadäsen, och skrev "jaha, då SMS:ar jag inte, jag ringer!" och vad följde sedan? Jo. Ett jävla SMS. Så jag kunde ju inte hitta till den där jävla festen.


Jaja.
Jag har massa gästlista till Housewives på China ikväll. I alla fall.
Om någon känner sig manad så kan de ju ringa. Jag kan ju inte.


Eller jo, jag kan från ett skyddat nummer som jag sitter här med nu. Journalist. Men det svarar ni inte på. Paranoida tokar.

Så, ring nu.
Sluta SMS:a.

Tokar.
Jag svarar ju aldrig på SMS i vilket fall.


Dandy lion

image1439Ibland gör jag serier. De är sjukt bra!
Men länge sedan sist nu. Den här är väl från 2003.

Trendpedagogen

image1438


Jepp, nu kör vi igen! Nu tipsar jag framförallt om makeup-produkter och olika saker för att fixa ett långt, romantiskt och framförallt hållbart hårsvall. Och var ni köper det, förståss. Den här gången är jag mer budget och fyndinriktad än den förra, vilket jag personligen anser är mycker mer intressant.

Hoppas ni gillar det!

http://www.stureplan.se/articles/5847/

Mitt trevliga skrivbord

image1436Fan också. Just när jag lyckats ombilda mitt karga, stela skrivbord på redaktionen till en kreativ och trevlig arbetsplats så kommer städaren och gör det fint. Helt kliniskt. Inte ens min hotlapp om att ingen får äta min specialkost för glutenallergiker är kvar. Fan. Nu är det städat igen.

Jag vill alltid se till att vara här när städarna här, så att de inte kan förstöra mitt skrivbord. Om de kommer vid lunchtid vägrar jag ta lunchrast. Jag väntar i timmar på att de ska bli klara för att de inte ska besudla min fagra arbetsplats med deras förbannade rengöringsmedel.

Men ack.

Jag ska nog börja lägga ut en lapp om det hela.
"RÖR EJ! MITT! MITT RÖR EJ MITT MINA GREJER RÖR EJ!!!!!!!!!!!!!!!!"

Lite som när man var 14, ni vet.

Mitt tagelris

image1433Alltså.

Mitt hår.

Alltså.

Och sedan hårfästet.


Det var riktigt fint när jag gick hemifrån också, men icke! På PUB omvandlades det till frissigt tagel. Dags att klippa sig igen, tror jag minsan.

Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.seSofia Dahlén vs Carolina EngmanKoskenkorva-fest. Invigning för nya PUB. Utecompagniet. Laroy.
Sofia Dahlén och Carolina Engman är väldigt fulla. Och slår ner varandra.

Eller, försöker.

Jag? jag är bara i målbrottet. Don't mind me.

Blogvertiser

Jahaja. Ett företag som heter Blogvertiser startar igång och bloggsfären blir helt nipprig. Så himla himla arg. Det är så fruktasvärt, så himla fruktansvärt, att folk kommer få betalt för deras texter om produkter och företag! Ja, hör ni det? Gud vad fruktansvärt att folk får betalt för utfört arbete!

Jag tittade igenom deras FAQ för både bloggare och annonsörer, jag kunde inte hitta något oetiskt någonstans.

Företaget erbjuder en blogg att skriva om en produkt.
Bloggen tackar ja eller nej och får en viss tidsperiod att utföra det på.
Man får skriva positivt eller negativt om produkten, företaget har inte rätt att dra tillbaka sin betalning om bloggaren så skulle hata produkten.
Tackar man nej till väldigt många uppdrag eller tappar man i sin ranking.
Rakning baserar sig främst på bloggens popularitet.


Jag kan inte se något oetiskt någonstans. Det här är exakt samma villkor som erbjuds tidningar och annan media för deras recensioner. När jag satt på ett bokförlag och skickade ut recensionsex gjorde vi det visserligen gratis, eftersom att recensenterna hade lön och alltså inte behövde betalning. Det är deras jobb. Men nej, vi hade inte heller kontroll över om folk skrev negativt eller positivt.

Men bara för att det är en privatperson som sitter bakom bloggen och inte ett företag så blir det hemskt. Jag kan inte se det hela som annat än absurt och extremt... ja, ja, lyssna.


Tryckt media inger ett mycket större förtroende än en personlig blogg. Mina texter inger mer förtroende nu bara för att jag har titeln "journalist". När jag skriver i min personliga blogg har inte det samma tyngd som när jag exempelvis skriver en debattartikel i en tidning eller skriver på Stureplan, och så är det. Och allt handlar om betalning och en jävla titel. Absolut ingenting annat. Därför torde det någonstans vara sämre att tryckt media får betalt eller överhuvudtaget skriver något alls, eller? Gud vad missledande det kan vara!

En frilansande bloggare, som det hela blir, blir däremot hemskt? Oavlönat arbete som ibland betalas med någon hundring för en text här och var? Oetiskt? Nej, det kan jag inte påstå.

Om ett företag faktiskt får betalt för en text om en produkt är det dock ett krav att det ska vara positivt. Bloggaren har en större valmöjlighet. Vilket är vettigt, med tanke på att bloggaren inte är avlönad för sitt journalistiska arbete. Men det är egentligen sjukt. Jag skulle inte vilja betala någon för att säga att min produkt är crappy, så ärligt, det är en ganska fantastisk möjlighet.

Sedan börjar folk rabbla om hur himla svårt det kommer att vara att skilja folks riktiga åsikter från deras "köpta" åsikter. Jahaja. Men bloggaren får skriva hur negativt den vill? Och javisst, javisst att det är större chans att någon skriver något positivt om de får betalt för att skriva något, men varför skulle det vara svårare att ta distans till en bloggares text? När bloggaren till och med inger mindre förtroende för att de saknar en liten titel?

Nej, det är det här personliga. Det är så fel för folk att tjäna pengar på sina hobbies, sitt tidsfördriv. Eller för den delen: Deras passion, det de strävar efter. Det de verkligen vill göra. Det de vill visa upp i och med sin blogg.Jag är så himla trött på den ekonomiska missunsamheten i bloggsfären! Jag ska bannemig regga mig på Bloggvertiser, sätta in annonser på sajten, börja köra in hundra Tradedoubler-länkar, sätta upp ett Payson-konto eller dylikt och lägga upp önskelistor på vänsterspalten. Sedan ska jag sälja Fridén Merchandise, eller något. Och vet ni, det skulle inte ändra ett skvatt, ärligt talat inte ett enda skvatt. Jag skulle bara... tjäna pengar. Det är den enda jäkla skillnaden.

Jag vill att ni ska kunna göra det också.

Idag ska jag lägga ut lite utmaningar i bloggen. Vi ska tjäna pengar, mina damer och herrar. Vi ska göra bloggsfären till hur den ser ut i andra länder. Och vi ska sluta vara så jantelagsstörda och hiskeligt missunsamma.

Jag visar er hur.


Housewives på China!

image1432


Jag har visserligen skrivit om det här på Fatale också, men jag tycker verkligen att ni ska dra till China på fredag. Housewives har premiär för deras nya höstklubb! Läs mer
här.

Jag hatar MSN

Jag hatar MSN. Min chef tycker dock att vi ska ha det på. På kontoret alltså. Så att vi alla kan kommunicera med varandra lätt och smidigt. Detta resulterar i vackra konversationer, mig och min chef emellan.


Fridén säger:

:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Carl M säger:

:P:P:P:P:P:PHOHAAA :P:P:P:P:P

Fridén säger:

>__________________< !!!!!!!!1111ett

Carl M säger:

FRASEN BASEN!

Fridén säger:

http://www.youtube.com/watch?v=UguuRdsJsZY

Carl M säger:

packad?

Fridén säger:

Nej!

Fridén säger:

Inspiration efter Idol!

Carl M säger:

det är det sjuka, eller hur!

Fridén säger:

Jag blev tyvärr förbjuden att sjunga på mitt förra jobb.

Fridén säger:

Det är därför ni inte ser det här!

Carl M säger:

okej. Din röst påminner om någon...

Fridén säger:

Fågeln på julafton?

Fridén säger:

PAPAPAPPARAYAPAYAYAYA

Fridén säger:

Nej.

Carl M säger:

nä, som typ någon Fergie-sångerska... Anastacia kanske!

Fridén säger:

Oj!

Fridén säger:

Jag som bara trodde att jag lät som att jag hade problem med att bajsa!

Fridén säger:

Vilken success!
Men sedan var han bara glad och exalterad och gick runt och frågade alla om de sett min YouTube?

Vi försöker igen imorn, mina vänner.


Elin af Klintberg och bågarna

image1431Elin af Klintberg är något av en raritet: hon kan bära upp ett par stora brillor utan att se varken löjlig eller sådär trendskabbig ut.

När killar sätter på sig ett par stora brillor så, ja, det kan vara snyggt, men av någon anledning ser det oftast lite ofräscht ut. Om det är resten av deras look, med slarvig rakning eller om det är minnen som dras tillbaka till killen i klassen som aldrig duschade, det vet jag inte.

Tjejer ser oftast, ja, ärligt. Det ser oftast lite löjligt ut. Som att brillorna håller på att falla av deras ansikte. Som att de väger två ton och deras nackar ska gå av från den blotta tyngden.

Men Elin af Klintberg bär upp sina brillor strålande, hon har hittat en modell som balanserar väl med hennes drag. Det får mig att älska bågen igen.

Snyggt!

Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se

Känslan i Idol

Det talades mycket om känsla i kvällens avsnitt av Idol. Mycket, mycket känsla.

Om jag valde ut en låt som jag skulle kunna uttrycka mina känslor med, mitt inre - ja, hela jag med! Då vore det Ohh Ah (just a little bit) med Gina G. Tror jag. Kanske.

Jag ger er den. I sång. Av mig.

Sofia Dahlén

image1429


Jag hittar en bild på
Sofia Dahlén i hennes Facebook-album och lägger den här. Jag försöker komma på vilket tema det var på festen hon gick på, men kan inte riktigt komma fram till något svar. Höga paljettplatåer, snortajt blå klänning och lila/rosa färgsprej i håret. Kan ni hjälpa mig? Fin bild, i alla fall.

Får tjejer tjäna pengar på sina hobbies?

Jag har skrivit ett väldigt långt inlägg där jag ifrågasätter varför det är fult för tjejer att tjäna pengar på sina hobbies i Sverige, och varför tjejer ska vara nöjda med tacksamhet - om ens det.

I Sverige ser bloggkulturen annorlunda ut än internationellt. Här är det fult att ha en Paypal-länk uppe. Det är fult med Tradedoubler-annonser och det är fult med... ja. Alla typer av annonser eller annat som drar in pengar. Varför är det så?

Var delaktig i diskussionen här!

http://www.fatale.se/samhalle/far-tjejer-tjana-pengar/

Migrän och illamående
Ursäkta att jag varit seg nu i helgen. Jag har varit sängliggande i migrän. Eller något som är typ som migrän, fan vet jag. Men jag är inte den enda i alla fall, den här tjejen råkade exempelvis kräkas i direktsändning i svensk TV inatt.

Stackaren.
Vilken tur att jag bara har en blogg. You don't get it live.


Fast jag tycker att det är jävligt starkt att hon klarar av att vara med i rutan ändå. Pallar att vara kvar. Käck och glad. Den här tjejen ska inte ha sparken, hon ska befodras, det ska hon. Det borde hon. Vilken... jävla distans!

Den hårigaste feministen

image1427


Vi får en massa grejer på Stureplansredaktionen hela tiden. En del skräp, en del skitbra saker. En blandning. Igår fick vi en, enbart en, rakhyvel. En vibrerande rakhyvel. Jag fick den med motivationen att jag är en hårig feminist, eller något.

Men jag gav bort den till min bror, för han är ju en ännu hårigare feminist.

Ska han raka huvudet först, vad tycker ni?
 

Trendpedagogen

image1426Nu uppfostrar vi bratsen. En pedagogisk tre stegs-metod. Det är väl bra, eller hur?

Kanske, ni får kolla själva. Om inte annat tycker jag att bilderna är jävligt snygga. Hurra, hurra.

http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/5798/

Housewives - blogg blogg!

image1425Dj-duon Housewives med Adeline Supreme och Sanna La Fleur är några av Sveriges absolut coolaste tjejer.

Inte nog med att de slagit in sig i den annars väldigt mansdominerade yrket, förutom det är de också jävligt bra. Och trevliga. Och roliga.

Liksom sådär fantastiska, rakt igenom.

Och nu har de en blogg. Eller, de har haft ett tag. Det var tydligen jag som inspirerat dem till att börja blogga, och det är ju hemskt smickrande, hemskt smickrande att två av Sveriges mest fantastiska tjejer får någon inspiration av mig.

Blev himla glad.

Läs den här:
http://housewives.blogg.se


Foto: Ivan Nuñez, Stureplan.se


38 nya meddelanden

image1424Men det kanske inte gör något att jag inte kan svara på SMS eftersom att jag ändå är en dryg fan som knappt aldrig läser dem? Men nu kanske jag måste lära mig att svara i telefonen, eller något. Fan.Jag svarar på SMS

Jag svarar på SMS då jag inte har någon mobil.


Jasmine:

Ja, du har rätt nummer, men jag kan inte svara! Och grattis till Diesel-stövlarna du fyndade, är säkert skitfina. Du får skicka bild. Kul att du slapp betala 4000.

Robert:

Nej, kan inte äta lunch. Har ingen möjlighet att nå folk per mobil. Och gillar ju inte att luncha eller fika bara sådär, som du vet.

S****:

Nej, du glömde inte din Klamydiamedicin hemma hos mig. Vadfan! Äter du sådan? då får du ju inte dricka, dumhuvud. Då blir du aldrig frisk.

Erik:

Nej, jag vet inget alls om hur Klamydiamedicin fungerar förutom att man inte får dicka. Jag är en duktig och renlig tjej. Har du dejtat S**** förresten?

Något för mig tidigare okänt nummer:

Nej, jag vill inte köpa 5-pack med trosor till extrapris.


Dumhuvud

Till alla som det kan beröra:

Jag har glömt betala min mobilräkning. Så jag kommer inte kunna ringa eller svara på SMS de kommande dagarna.Ja. Det är förjävla klantigt.
Jag vet.

Stureplan Streetstyle

image1420image1421Ni missade väl inte min Streetstyle på Stureplan.se? Oroa er inte, artikeln är fortfarande högst aktuell. Eftersom att artiklarna på Stureplan inte går att kommentera får ni gärna göra det här!

http://www.stureplan.se/articles/5785/

Jag var främst förtjust i väskan från Frida Kahlo-museet i Frankrike och skorna från Hope, såklart, som jag redan jiddrat en himla massa om.

Den blå dildon?
Ni har sagt att ni sett en dildo bakom min toalett. I filmen med dagens outfit. Nu utreder vi det här. Kollar in den blå dildon.

Vem bar det bäst? Elin eller Thomas?

image1417


Thomas på redaktionen ville också vara med när vi plåtade Elin. Vad säger ni, vem gjorde det bäst, Thomas eller Elin?

Brillor:
Elin Klings
Kofta: Elin Klings
Tröja: Bruuns Bazaar
Klocka: Omega
Jeans: Edwin
Skärp: Energie
Strumpor: paul and Friends
Skor: le Coq Sportif
Kallingar: GISSA

image1418


Elins kläder. Se hennes blogg.

HAHAHAHAHAHAU-uuurghghhgh-hggrhr-host

Aftonbladet.se

Jag tror inte att man var så dum när man är 15. Eller, i faktum, jag vet att ni läsare här på bloggen som är 15 inte är så dumma. Inte era polare heller. Vafan? Hoax? Vaddå?

image1415

image1416


Ge mig musiktips!

image1412
Grace JonesJag vill ha ny musik. Mer musik. Jag tänker lista några av mina favoriter här så får ni se om ni kan tipsa mig om något. Tjohej.


Nina Hagen
Cocteau Twins
Edith Piaf
Kate Bush
Kim Wilde
Adam and the Ants
Siouxsie and the Banshees (har ny skiva! ska köpas! HUHU!)
The Creatures
Amy Winehouse
Franz Ferdinand
Chicks on Speed
The Future Sound of London
Converter
Grace Jones
Diamanda Galas
Sarah Brightman
Mozart
OPERA. ALL SORTS MED KVINNOR.


Och eh, en del mer. Men det här summerar väl kategorierna. Och sångerskorna. Föredrar kvinnliga sångerskor med en imponerande pipa. Gillar inte tramserier med distade radioröster. Gillar att bli paff av folks röstprestation. Riktigt brädas av kraften och kreativiteten.

Tips tips?

Pinga på Nyligen!

Ser ni den här saken till vänster? Den här fula länksaken? Bra. Bra.

Den har jag skaffat för att se vilka som länkat mig, för jag missar alltid det och hittar det typ 2 månader senare efter att jag googlat mig själv. Och så står det oftast fina saker, så blir jag fylld av skam för att jag inte sett det tidigare.

Men nu kan jag se det direkt!

Ja, tänkte jag, i alla fall.
Men det stämmer inte riktigt. Det krävs att ni PINGAR er blogg på
nyligen.se för att jag ska se det (sedan åker informationen in automatiskt på knuff.se) Dessutom är det bra att pinga sin blogg. För att visa folk att den är uppdaterad, och för att komma med på bloggarnas sökregister.

Så efter att ni uppdaterat, gå in på Nyligen.se/pinga.php och skriv in er bloggadress och bloggtitel. Så blir det bra. Om inte annat, gör det om ni skulle skriva om mig, så kan jag se det!

Jag tror dessutom att Nyligen registrerar mer än bara det senaste, så om ni pingar idag när ni uppdaterar kommer nog det ghamla upp. Tror jag...? Hursom, bra för både er och mig. Er för att ni kan få fler läsare och mig för att jag blir glad. PUSSHEJ.

Hanna Fridén gör exklusiv intervju med modebloggare

image1411Hej, mitt nam är Hanna Fridén och jag ser att du skrivit om Miu Mius kofta som finns att köpa på Net a Porter.

Ja, det stämmer!

Hur kommer det sig?

Ja, jag tycker liksom att det är så lyxigt, va. Den kostar 390 euro och ser ut som en HM Rowells-kofta! Så himla lyxigt att betala 390 euro för något som ser asbilligt ut, exklusivt!

Det är exklusivt att betala dyrt för något som ser billigt ut?

Oh ja! Som att betala för någon annans bajs som man kan lägga i sin toalett, va. Väldigt exklusivt, att betala för skit. Dessutom dricker jag enbart buteljerat vatten. Buteljerat kranvatten från butik.

Jaha. Ja. Ja tack då.

Tack!
Skippy

image1410Sitter här på kontoret och tröstäter jordnötssmör för att det uppkom en liten paniksituation och jag fick springa upp igen. Jag slickar det rakt ur burken, som den lilla gris jag är. Får det på kinderna, på hakan och ja - överallt.


Sedan kommer jag på att det ser ut som bajs med äckliga bitar i och blir ännu mer ledsen.

Jag är så ensam här.

Och det ser ut som att jag ätit bajs.


Fina Sussi

image1409Det här är min vän, Sussi Käck.

Hon bryr sig inte ett dyft om mode, utan bara det hon verkligen, verkligen gillar. Och hon är kreativ. Mycket så.

Det gillar jag.
En fråga

Varför får man svidigare gas av röd och vitlök än av gullök?

Jag kan vakna!

Jag har kommit över mina sömnproblem! Det är fantastiskt. Nu menar jag inte att jag har haft problem med att somna, det har jag inte - Jag har haft stora problem med att vakna. Det senaste året, eller längre, har jag i princip varit oväcklig om jag varit trött, oavsett hur viktigt det jag ska upp till är. Jag har gått i sömnen, pratat i sömnen och allt har varit helt omöjligt. När jag bett folk hjälpa till att väcka mig har jag blivit arg och skrikit åt dem i någon slags sömngångargrej och sedan inte kommit ihåg det.

Men nu verkar det här ha löst sig, alldeles av sig själv. Som idag, vaknade en kvart innan veckarklockan skulle ringa (07:00) och var pigg, trots att detta innebar mindre än 5 timmars sömn. Och så har det börjat se ut överlag, och det gör mig något otroligt lättad. Situationen har varit helt omöjlig tidigare.

Den enda gången under det senaste året när jag inte lidit av detta var väl när jag jobbade som fotograf, ni vet, när jag var fotograf på Teatron. Då sov jag knappt något alls och var ofta uppe över ett dygn i streck, två dagar i veckan. Men det är väl inte heller... nyttigt. Men jag är beroende av solljuset, så det blev ett måste för att kunna må någorlunda hyggligt.

Men hörni. Jag är glad. Det största problemet i mitt liv är nu som bortblåst. Det är fantastiskt.

Morgongymnastik för magens välmående

Hörni! Det är så roligt att ni gillar filmerna, skulle vilja svara på alla era kommentar för sig, men börjar med att tacka här. Det värmer i hjärtat. Jag blir väldigt glad. Själv blir jag lite generad av dem, så jag blev så otroligt förvånad när ni gillar dem. Riktigt smickrad. Sådär oväntat glad och smickrad. Den allra bästa sorten. Tack!

Nu får ni en till. Beskrivning nedan.Jag ger er en lektion i morgongymnastik för att kunna bajsa bättre!


Veras fislexikon

Vera skrev för ett tag ett inlägg tillägnat mig som är både... smickrande och skrämmande.

Hon sätter namn på olika typer av fisar och beskriver dem. Som ett slags fislexikon.
Helt sjukt, roligt och precis lagom barnsligt för en söndag.

http://verasvarld.blogspot.com/2007/09/jag-vet-att-det-r-barnsligt-men-jag-kan.html


Jag ger er min sång och min... fylla
Somras. Full. Tunnelbanan. På väg till Spy Bar med polare.

Jag sjunger,
något för IDOL, kanske?

Dagens outfit - i film!
Ja. Ni ville höra min pratröst. Surrefinemang.

Spelade in det här när jag var full. Har inte tittat på den, innan jag laddade upp den här.


Jag ska titta när jag kommer hem. Se vad jag gjorde, egentligen.
Passa på att håna undertiden.

Jag lär er teckna manga!
Ibland undrar folk hur man lär sig rita. Övning, övning, övning säger jag då. Så här går det hela till.

Fyrchan, love you!

Det finns ett forum som heter Fyrchan som en gång i tiden hade en hel sektion till för att håna mig och Kornél Kovács genom att montera Will Smiths (FRESH PRINCE) skalle på våra kroppar.

Sjukt roligt. Han tyvär inte se det innan de valde att stänga ner det. De trodde att vi skulle bli så arga. Men jag vet inte, det är smickrande, det är det.

Och nu har Carl Johan Craaford skickat dem. Tack, Carl!
Och tack, Fyrchan!

image1401
image1402
image1403

Duktig Hanna

Inatt har jag sovit hela strålande 3 timmar! Jag vägrar låta helgerna bli bortsövda och förstörda, om jag ska envisas med att gå och lägga mig sex på morgonen får jag stå mitt kast - Straffa straffa straffa. Men tänk, jag kommer hinna så mycket! Gå till Systemet innan det stänger och shoppa fjädermask på Buttericks, det är strålande.

Jag är redan så stolt över mig själv.

Men jag ser ganska bedrövlig ut.


Jag jobbar jobbar jobbar. Jag gör om Fatale-designen i Photoshop för att sidan är ju helt jävla rövenkass att läsa. Satana.


Min chef knows the deal

Det är lätt att kommunicera med min chef. Det är bra.


Jag: Carl! Carl. Det var en dum kille som ville att vi skulle införa en blondinpanel på Stureplan. Och alla tjejer skulle vara dumma i huvudet och svara på fel på allt. Och så skulle man ha en smart brunett.
Carl: Ska jag vara för eller emot?
Jag: Det är idiotiskt! Det är sexistiskt och korkat.
Carl: Jag är för eller emot?
Jag: Emot!
Carl: Okej, då är jag emot.
Jag: Duktig Carl. Duktig man. Duktig karl Carl.Jag gillar Carl.


Chrons syndrom?

Hej!

Det är många som har Chrons som läser min blogg, jag vill bara tipsa er om en artikel jag hittade på Aftonbladet som handlar om en ny behandling som förbättrar livet för 85% av de som går igenom den och gör 65% helt symtomfria.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article547131.ab

Det talas om att tappa kroppen på blod och sedan föra tillbaks det. Jag antar att de syftar på Plasmaferes, även om det inte står. Plasmaferes används mot andra sjukdomar där det egna immunförsvaret attackerar kroppen, så det är egentligen lite konstigt att det inte provats förut*. En plasmaferes ska inte förväxlas med benmärgstransplantation och är mycket skonsammare, eftersom att man ger tillbaks samma blod, men med cirka 2-4 liter mindre plasma. Sådärja, rätta mig om jag har fel någonstans.

Men hurra! Visst är det här roligt? Hoppas verkligen att det fortsätter visa sig vara bra, jag har två kompisar med Chrons som överväger att operera bort sin tjocktarm och gå med stomipåse. Chrons kan vara det överjävligaste som finns, så jag hoppas verkligen, för er skull, att allt kommer gå strålande med det här och att det blir en vanlig behandling!


*Vad gäller Chrons så attackerar det egna immunförsvaret slemhinnan i tarmen.

Mensdagbok#4
Stör fröjd! Jag blödde inte igenom bindan inatt, mitt lakan är skonat.

Men jag har mycket mensvärk. Döden.Mensdagbok #3

16:46

Störtflod. Smärta. Frossa.

Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod. Störtflod.
Ska vara på Myspace-festen om 40 minuter.

Störtflod.

Mensdagbok #2

13 sep 07. 13:40.

Mensvärk. Hypocentrum vid bak, seismiska smärtvågor i rygg och ben. Epicentrum vid ryggslut.

Äta Naproxen.

Döda alla människor.

13:56

Kallsvettningar. Frossa. Smärta ner till knäna. Huvudvärk. Yrsel. Illamående.

 

Mensdagbok


13 sep 07: mens - Ingen PMS (HURRA!)


13 aug 07: mens - PPMD-klassad PMS i en och en halv vecka innan mensen.Sådärja, då har jag det nedskrivet igen. Så praktiskt att ha en blogg, så att jag kan föra dagbok på det här. Min gynekolog sa att jag skulle föra dagbok på det här. Vet inte varför, men okej.Jag ska skriva ner ungefär hur mycket jag blöder också.

Så praktiskt, det här med en blogg.


I am not a fucking Schulman

Den typ av kommentar jag finner mest irriterande och mest idiotisk är följande:

"Öh öh öh du skriver som Alex och Calle Schulman öh bilda din egen stil öh".


1. Jag började blogga innan dem.

2. Alex ville anställa mig som bloggare för Stureplan. Jag sa NEJ.

3. Om det är någon jag är inspirerad av skrivmässigt så är det Jonas Peterson. Jonas Peterson kallas annars för Silverfisken. Med Ett liv i Exil. Han skriver min favoritblogg. Av alla bloggar. Han kombinerar känsla med ironi. He's fabulous. I love him.
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.394 Han var också den som satte igång min bloggkarriär (tillsammans med Eleonore som jobbar på Modette) och gav mig uppmärksamhet. De två, är i grund och botten, de som inspirerar mig.


Men enda sedan Alex och Calle startade sina jävla bloggar har jag fått höra detta jävla skitsnack från deras besatta jävla stalkers. And tell you what? Jag gillar det inte. Jag blir arg. Det stör mig så in i helvete. Jag hatar er. Säg GÄRNA att jag inspireras av Jonas Peterson, för så var verkligen, fanimej, det jävla fallet. Men inga Schulmans. Hatar inte Schulmans, men har inte tagit en droppe inspiration därifrån. Not a fucking drip.


Ni som säger det där, det där jag hatar.
Ni är så jävla läbbiga.
Jävla stalkeronanister.
Ni skrämmer mig. Ärligt.

Ni lever i eran värld där ni sitter och uppdaterar deras bloggar frenetiskt. Besatta.
Ni är inte friska.

Inte någonstans.


Näe!

Näe!
Jag har skrivit tre ironiska och roliga inlägg till, men eftersom att det är så många här som inte fattar ironi så behåller jag dem för mig själv och åker till Humlan för att dricka öl för att sedan gå på Daniel Öhrn och Gustav Gelins indiekväll på Spy bar med ADHD-musik.

Sedan skrattar jag hela vägen åt mina egna skämt.

Jag gillar att skratta åt mina egna skämt.

Folk jag hatar per automatik

image1397


Det här är
Ewa Björling. Hon är vår nya handelsminister.
Jag vet inget om henne. I princip. Inget alls.

Förutom att jag spontant hatar henne något otroligt, något fasansfullt. Jag kan inte förklara det otroliga hat jag kände för henne när jag såg henne på TV. Från presskonferensen.

Det gör jag ibland, och det där hatet har alltid blivit befogat. Det självklara, instinktiva hatet har infunnit sig tre gånger förut, och det här är vad de tre mottagnare visade sig vara.

1. En man vid namn Rolf. Han visade sig vara pedofil.
2. En namn vid namn Einar. Det visade sig att han ägnade sig åt sexuella trakasserier.
3. En brud vid namn Anna. På Dagis. Hon snodde sedan mina My little ponies, den jävla subban.Seriöst Anna, tycker fortfarande att du är en jävla subba. Om du läser det här. En ful, äcklig och korkad jävel. Speciellt ful, och flottig. Och så luktade du illa, något förjävligt. Fyfan för dig Anna. Fyfan. Fyfan vad fult det är att heta Anna förresten. Så jävla fult. Kräkfult.
Och Ewa Björling, ja. Du har väl inte gjort något illa.
Förutom typ hundra lagöverträdelser då, men vi har väl alla lite skit i bagaget. Eller, nä? Nä. Det har vi inte. Just det.

Nooooo reeest fooooor theeee wiiiickeeeed~~~~~~!

 

Snyggast på stället!

image1396

Ärligt talat. Det är så himla mycket roligare att skriva saker där man hyllar, än där man dissar. Läs, för all del.

http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/5745/

Ps. Makt makt makt makt makt makt makt makt.

Vem har rätten att bestämma vad en riktig vän är?

Jag kan inte uttrycka nog hur idiotiska forskarna som arbetat fram det här är. Att internetkompisar inte skulle vara riktiga vänner, och så vidare. Vaddå vara tvungen att träffa folk i verkligheten, för att läsa av "ärlighetssignaler"? Jävla bullshit. Det där torde vara upp till var och en. Läs allt här, och se varför jag morrar:  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=691132 


Ja, det är på internet, men på vilket sätt skulle detta innebära att det inte var riktiga vänner? Måste man ha setts fysiskt för att det på något vis ska vara en äkta vänskap?

Allt jag tänker på är de vars sociala liv verkligen räddats av internet, med dess communities och så vidare. Allt från människor med sociala problem, socialfobi och folk som bor i små orter där de helt enkelt inte känner att de passar in.

Hell. Jag hängde verkligen mycket på communities en gång i tiden. Chattade mycket också. Umgicks inte mycket förövrigt. Jag blev ju gravt sjuk runt 14 och fick en sjukskrivning på 3 år (som jag kunde avbryta tidigare, hurra! Feldiagnos och felbehandling, det visade sig att jag var glutenintolerant och inte det som troddes först) som läkarna trodde skulle behöva förlängas livet ut.

Att internet fanns var en stor räddning.

Jag har kommunicerat med så otroligt mycket olika människor via internet. Amerikaner, engelskmän, etioper, italienare, fransyskor och muslimer. Och många, många fler. Speciellt bra har jag kommit överrens med folk från Brasilien och Spanien. Tecknade serier tillsammans med en tjej som bodde i Mexico City, och blev erbjuden att jobba med henne där vid åldern 15. Blev inte av, dock. Men i alla fall, min syn på andra kulturer och olika människor har verkligen berikats tack vare internet, något som annars skulle vara nästintill omöjligt.

Men jag blir så förbannad på de här forskarna. "Riktiga vänner". "Verkliga vänner". Vem har rätt att bedömma vad som innebär riktig vänskap? Är inte det högst individuellt? Upp till var och en?

Jag kan verkligen se att jag haft en bättre vänskap med många jag träffat online än folk jag träffat i verkliga livet. Ibland är det också som så att man har en briljant vänskap med någon via internet, men inte alls fungerar ihop i verkligheten. Precis som jag oftast inte vill hålla på och chatta och greja med vänner från... Ja, det "verkliga" livet.


Vet ni vad?
Jag tror bara att de är avundsjuka.
De är fett avis för att de bara har typ 5 polare på Facebook.

Vilka jävla töntar.


En kille som kan prata om bajs!

Här är en snygg, modeintresserad kille som heter William. http://whattoputinamanbag.blogspot.com

image1392


Han svarade i bajsinlägget, om stroken, pratade om bajs.
Helt klart en bra kille. Snygg, modeintressad, skriker och springer inte av tanken på bajsprat.

William, är du singel? Dejta lite? Snacka lite om bajs? Jag kan ta med mig alla mina maghjälpmedel och sånt där, för du sa att det var jobbigt att trycka hårt när du satt på toa. Du kan få lite av mig. Så det blir bättre. Jag har Inolaxol, Laktulos, Bifolac, Microlax, Importal Ex-Lax och något annat som gör så att man bajsar på sig så det har jag inte längre så skit i det i och för sig.

Istället för en blomma, liksom. Lite mer tankfullt.

Vad sägs?


Translation
I find I have a very odd problem with boys, you see... I yammer on a lot about my disfunctional bowels. And most boys can't handle this. Girls find it exciting, mostly. Girls are suckers when it comes to speaking about disgusting things such as bowels, toilet problems, zits, blackheads and so on. They love it. Boys hate it. They run. And the boys who don't hate it are often... well, they're scab. This pretty boy actually commented on an entry about me going to the toilet and having a hard time getting the deed done, so to say. That's a good start.

So up here, I'm complimenting him and asking him out for a date. Also, I'm offering some of my bowel medicines since he seemed to have a hard time going to the toilet now and then. Instead of a flower, you see? A bit more useful, I thought. I hate useless crap.Reminisce

image1393


Fan. Det var riktigt, riktigt länge sedan jag ritade nu. Men nu är det ju lugnt, kommer att jobba med bild igen. Bild och skrivande. Fast vilken typ av bild är väl... ja.

Jag återpublicar en av mina favoritteckningar. Tekniskt inte den bästa, men rolig. Jag i stora upplagor. Älskar det.


Translation
Originally, I'm an artist. Nothing more, nothing less. However, When I started working with media and writing the contact with my dear pencils became more and more scarce. And now it's basically nonexistant. It breaks my heart. Thankfully, I just attained the position as Art Director at another company, so there will probably be lots of opportunities in the coming future. Thank god!

Here's one of my old favourite picks. Not the best one technically, but I love it none the less.


Tetragametic chimerism

Det här är, enligt mig, den mest givande slumpwikin jag någonsin kört. Jag är fullkomligt exalterad.

Ni vet väl tvillingar? Ja. Det vet ni. Ni vet att tvillingar är två olika fertila ägg som blir befruktade av två olika spermier (och att enäggstvillingar är ett ägg som blir befruktat av två) om ni inte vet det föreslår jag att ni letar upp biologiböckerna från mellanstadiet igen.

Men hursomhelst.

Det här handlar om vad som händer när två olika ägg blir befruktade av två olika spermier - för att sedan smälta ihop till ett enda ägg*. Det innebär att det blir en bäbis - bestående av två olika DNA. Två olika! Det innebär att en halva av kroppen kan ha ett annat DNA än den andra. Det innebär att man kan ha olika DNA fläckvis och om den ena spermien kom från en svart person och den andra från en vit - Så kan alltså en människa bli fläckig (det är så ett speciellt fläckmönster skapas på katter exempelvis).

Det innebär även att hjärnan, exempelvis, kan bli manlig medan personen har ett kvinnligt kön, och vice versa.

Det hela är fantastiskt, helt enkelt. Extremt intressant, läs!

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetragametic_chimerism


*En ofullbordad variant av detta är, som ni säkert kan anta, siamesiska tvillingar.

Miss Sixty

image1391Att skriva ett modereportage om Miss Sixty är som att göra en kladdkaka av bajs - Inte bra.

För det första är deras kollektioner alltid 1-2 säsonger efter alla andra. För det andra är de världens värsta smalhetsare. Värre än de flesta andra märken. Bilden ovanför är från deras hemsida, det är en print screen. #8/26 där man kan se rörlig bild från deras catwalk. Gå in och titta själva
www.misssixty.com Den är, som ni ser, helt oredigerad.


Att bära Miss sixty är som att förespråka folkmord genom anorexi hos kvinnor.


Tänk på det.
Och bojkotta. Som fan.

Idolbloggen!

Hahaha.

Haha.

Nu är jag på bätte humör. Mycket bättre. Jag har hittat en ny blogg som höjer mitt humör.
Idolbloggen, heter den.

Just nu under uttagningarna handlar det mest om hur en kille vid namn Daniel försöker bli Facebook-kompis med nya uttagna och gamla stjärnor. Han har åkt på nobben av Måns Zelmerlöv, som han avgudade innan, men som han efter dissen spenderar tid med att håna. På ett väldigt... ja. Väldigt jag-har-blivit-dumpad-och-är-så-jävla-dum-och-naiv-sätt.

Väldigt roligt.

Läs!

http://idolbloggen.blogspot.com

Frihet, fildelning och feminism

Johanna driver Frihet, fildening och feminism - en mycket läsvärd blogg. Hon skrev ett inlägg jag anser är väldigt intressant i dagens debatt om folkpartiet och den gamla tidens liberalism och den nya tidens, eller, den kontrollerande och kapitalistiska "liberlalismen" som debutterade under 80-talet.

Johanna gick med i Liberala ungdomsförbundet för ett bra tag sedan, men har nu valt att gå ut. Johanna är i grund och botten för individens frihet, som ändå liberalismen i grund och botten står för. Dock så har både det Liberala ungdomsförbundet och Folkpartiet gått ifrån sina ursprungliga hjärtefrågor och satsar nu mer och mer på ett kontrollerande samhälle med strikta lagar (vilket ingen kan undgått att se) och nu väljer hon att lämna LUF.

Det är klokt.
Det har nämligen inget med liberalismen att göra alls.

Men det är inte det enda som står. Och det är intressant ur väldigt många aspekter. Hon berättar bland annat hur det ser ut inom partipolitiken, att man måste hålla käft eller hålla med. Det här är inte unikt för FP eller LUF, utan är något som försigår bland varje parti jag har vänner som engagerar sig inom/har engagerat sig inom. Det är jävligt hårt, och är man inte partiet 100% lojalt kan man finna sig utstött och få en hel jävla massa skit på sig.Vilket kanske varför de flesta politiker inom ett och samma parti snackar så mycket likartad skit.

Jag är inte mycket för partipolitik heller. Sakfrågor, däremot, är jag mycket engarerad inom. Men bannemig, inte finns det ett enda parti som faller mig i smaken. Alla har något bra, och alla har en hel jävla massa skit.

Börja inte röka!

image1388


Varje natt vaknar jag upp kring klockan 04.00 och hostar i en halvtimma-timma. Jag vaknar upp med en obehaglig smärta i lungorna som gör det fullkomligt omöjligt att sova. Det är slem, en massa, massa slem. Slem som inte mina flimmerhår klarar av att transportera upp och ut.

Såhär är det, när man är rökare och har haft en slemmig hostförkylning.
Då är det såhär i flera veckor efteråt.

Börja inte med rökning,
det är så jävla vidrigt.

Drömskorna - Drömkombon

Kommer ni ihåg de här skorna? Jag köpte dem i alla fall i somras på Top Shop - men fick lämna tillbaka dem för att 37:orna var för stora och 36:orna klämde. Vanligt problem.

Och ni vet att jag älskar när man har två olika färger på skorna också? Ja, som jag nämnt med Leeloo?


image1387Anastelle har köpt drömskorna. Och i drömkombon.

Jag skjuter mig själv.

Min första vän

Fritjof Granström var min första vän. Det var på dagis. Det var så långt tillbaka att jag bara har några få minnesbilder, men de är starka. Så starka att det känns att jag åter är där när jag tänker på dem. Ni vet sådanna minnen? När man inte kommer ihåg vad som händer efter känns det som att man dras tillbaka, står där igen, och inte vet vad framtiden ger. Speciellt de starka minnena, när bild, lukt, känsla och temperatur samsas.

image1386


Men i alla fall.

Fritjof Granström var min första vän. Jag tror jag hittat honom på Facebook. För hur jävla många Fritjof Granström kan det egentligen finnas?

Ska jag adda, prata om stunderna i kuddrummet? Eller hur vi åt glass utanför dagis? Hur han dissade killarna för att leka med mig?

Känns nojigt.
 
Tänk om han blivit dum i huvudet? En kickers? En knarkare? En snuskis? Korkad? Rasist? Nazist? SJUKT FUL?
Vill man ta en risk att förstöra fina minnen, de är kanske bara till för att vara just det?

Skittöntigt inlägg, fan också.


CRAVING!!!

image1385Den här klänningen. Den här klänningen som Malin Löwgren bar på Ace i lördags.

Den vill jag ha.

Varifrån?
Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se


Ändrad våldtäktslagstiftning?

SVD skriver om att det talas om ändrad våldtäkslagstiftning. Och ja, jag håller med, men en ändrad lagstiftning är inte nog. Vi måste jobba på hela vår samhällsattityd för att uppnå förändring, och där är alla delaktiga. Man som kvinna.

Jag vill:

1. Att våldsamt sex ska förbjudas när en eller flera parter i sammanhanget är våldsamt berusade. När en eller flera parter är våldsamt berusade är det för det första svårt att kontrollera andelen i våld, och som i målet med Stureplansprofilerna skulle det ha ledit till en fällande dom. Eftersom att deras argument om att båda kvinnorna ska ha uppskattat våldsamt sex har fungerat i båda fallen, men att vi inom en kort tid sett samma sak ske, har jag svårt att tänka mig att de talar sanning.

2. Att folk ska respektera innebörden av ringa sexualbrott. Ett av skälen till att jag började gå ut mer på Stureplan och mindre på Söder är det faktum att jag aldrig någonsin blivit taffsad på när jag varit på en Stureplansklubb. Aldrig. Det hände dock i princip varje kväll när jag var ute på Söder. Skälet till detta är för att vakterna på Stureplan tar det hela allvarligt. Taffsar man, då åker man ut. Taffs är nämligen ett ringa sexualbrott. Det går under benämningen "Sexuellt ofredande". Och brottslingar vill man, självfallet, inte ha på en tillställning.

3. Att alla tjejer (och killar!) ska anmäla alla former av sexualbrott. Taffs, trakasserier, allt! Tjejer anmäler nästan aldrig. Mycket för att de inte tror att de kan. Men det kan ni, det har jag börjat göra varenda gång något sådant händer. Efter att ni ringt och anmält får ni antingen komma till stationen eller så kommer polisen till er. Då får ni beskriva vad som hände, lämna signalement samt lägga en anmälan. Det tar inte lång tid och är inte det minsta läskigt.


Även om fallet läggs ner av åklagaren har du då lämnat ett signalement och värdefull information till statistiken (Brottsförebyggande rådet, BRÅ - www.bra.se). Genom att anmäla kan vi signalera tydligt att det här händer, och vi gillar det inte. Och det händer i en jäkligt stor utsträckning.

Genom att acceptera ringa sexualbrott uppmuntrar vi samma sexuella förbytare att begå tyngre sexuella brott. Och vi har ett ansvar, precis som resten av samhället, att motverka våldtäkter så gott vi bara kan. Det här handlar om vilken kultur och respekt vi har i Sverige, och det är inte specifikt männens eller kvinnors ansvar. Det är en stor samhällsfråga, en samlad attityd, som vi alla måste jobba tillsammans för att ändra.

Skitkass film

image1382


Ja, jag vet att jag är sent ute, men vad fan.

Var och såg Fantastic four, silversurfer yaddayadda.

Skitdålig film. Verkligen urusel. Dessutom är Jessica Alba så himla vidrig. Jag kränger mig och mår illa och vill spy lite när jag ser henne och rollerna hon spelar. Hon ser ut - och agerar som, den yttersta klyschan av vad "kvinnligt" är.

Och det stör mig så jävla mycket.
Så himla typiskt med... nej, jag ska inte säga amerikansk film. Med all film. Och all litteratur. All media, allt, allt, allt.

image1383Men han Silversurfaren var läcker. Helt i metall. Så ren. Manlig röst. Lite poetisk. Han var fin.

Jag har alltid velat ha en man som är en robot. Har fantiserat vackert om robotar sedan dagis. Har velat va en. Vara vän med dem. Leva i en robotvärld. Hittade senare Isaac Asimovs böcker, och blev bara än mer frälst.

En sådan pojkvän skulle jag kunna hantera, så att säga.
Men han SIlversurfaren gillade ju Jessica Alba. Jessica Alba!

Så nu är även det förstört.
Skitkass film.


Bajset och stroken

image1381När jag sitter på toa och bajsar och trycker lite extra brukar jag ofta börja fundera på det här med stroke.

Det blir ett sånt himla tryck i skallen när man klämmer ordentligt. Och jag tänker: "Nu spricker det, nu spricker det där uppe!"

Det gör det aldrig.
Men jag undrar hur många det är som dör av stroke när de sitter där, sitter där och skiter och trycker.
Sedan tänker jag att det är vad jag kommer att dö av. Jävligt glamouröst, som Elvis.

Tarmarna släpper ju i alla fall när man dör, så det är ju skönt. Slippa bajsa i kläderna.

Startpuffen

image1379Hur tänker man när man gör startpuffen på helgerna? Det mest meningslösa konceptet på hela
Stureplan?
Konceptet där det förut brukade drälla av blondiner? Det är inte bara jag som gör dem, vi växlar, men ingen av oss gillar överexponerandet av... ja. Typ Bingo Rimér och sånt tjaffs.

Nu listar vi.

#1. Calle Schulman. Calle är Calle, och Calle är rolig. Calle skriver roligt och ser rolig ut. Calle har vi med.
#2. Anna Hibbs och Alexandra Falkenbäck. Anna Hibbs är en stureplansprofil, Alexandra jobbar för Stureplansgruppen. De är båda "Stureplanssnygga". Fast på ett smakfullt sätt. De ser bra ut, de ser sympatiska ut.

#3. Johanna J. Hon är rolig. Hon ska vara med.
#4. Miriam Pemberton är snygg, och tuff, och smart. Henne lärde jag känna vid... ja, kanske 14. Synth, EBM, allt det där. Inte så mycket sådant längre, men Miriam är en intressant och bra tjej. Som åker till London och festar på de tuffaste ställena. Avis.
#5. Pontus Gårdinger och Niclas Rahm. Ja, Pontus är ju kändis. En av de få jag känner igen. Startpuff.
#6. De är sportiga. Har blått på sig. Den ena har glasögon. Avslappnat intryck. Gillar.
#7. Det är Alex Schulman. Folk gillar honom. Han ser också lustig ut. Som Calle.
#8. De här tjejerna är typiskt "stureplaniga". På ett smaklöst vis. De trycker ihop sina kroppar tajt tajt mot varandra. Ser löjligt ut. De har dessutom samma klänning fast i olika färger. Sjukt töntigt. Men det blir hockeykillarna glada av, och sjukt bonniga typer också. Måste ha... ja, något som ser ut så. Antar jag.

image1380Förra helgen la jag en man med en pestmask där. Fantastisk bild. Fantastisk. Skulle kunna bli kär i den här mannen enbart för att kunna låna hans pestmask. Men vet tyvär inte vem det är. Hoppas att det inte är någon osympatisk jävel som jag hatar, svårt att säga.

FUNGERAR EJ


image1378
Johanna J. Foto: Ivan Nuñez,
Stureplan.se

Vi ser gärna väldigt oversizade smycken i höst och vår, och det här är, hitills, den bästa tolkningen av det hela.


Translation:
We'd love to see some overized jewelry this fall and the coming spring. So far, this is the best result. A big sign that says "Out of order". Witty, Johanna!

En suck av lycka för den fria individen

Det är väldigt, väldigt bra att stora delar av regeringen inte vill att man ska införa något som i princip skulle vara synonymt med att man satte övervakning på allas telefoner eller för den delen, hem i allmänhet. Förslaget är absurt till att börja med, och inskränker på friheten hos individen.


Om fildelning och leverantörernas ansvar att ange fildelare:
DN.


Jag är också förvånad över Folkpartiets negativa inställning till övervakningen, då Folkpartiets politik idag baseras på den strängt kapitalistiska och kontrollerande liberalismen som uppkom i början av åttiotalet - Som inte har något med grundideologin att göra överhuvudtaget* Men sedan tycker jag också att Folkpartiet, med Jan Björklund, bättrat sig sedan valet. Bland annat med skolpolitiken, som jag mestadels uppskattar (även om inte heller den har något med liberalismen att göra).*Liberalismen är bland annat det som stod bakom yttrandefriheten och tryckpressfriheten. Friheten hos individen. Liberalismen har gett oss mycket bra, men grundideologin fungerar inte bra som en helhet, då det förutsätter att alla individer har ett väldigt stort eget ansvar. Grundideologin utnyttjades därför i åttiotalet och omformades till något helt annat, under vrål av frihet ändrades den till en kontrollpolitik. Från att ha respekterat individens egna åsikter och val så omvandlades det snarare till citatet av Katten Gustav: "Alla har rätt till en åsikt, min åsikt". Som jag noterat förut.


Elin Klings pumpaskalle

image1377
Någon på redaktionen var nog jävligt full och hade jävligt kul inatt när de ändrade Elin Klings bloggbild till en kropp med pumpa som huvud.


Jag tycker inte att det är roligt. Bara löjligt och oansvarigt. Kalla mig humorlös, för all del, men ser inte det roliga i det någonstans.

Kolla:
Stureplan.se
Translation:
Elin Kling is our fashion editor at Stureplan, the website and magazine I work at. Someone at the office must have been really drunk tonight, since they changed her blog byline at the front page to... well, they exchanged her head for a big apple, since she's IN the BIG APPLE. New York. Really funny. Really serious work. Really... I don't know. I wonder if our editor in chief knows about it?

Dinner


Middag:

1 glas mjölk.

Tre stora skålar med linsgryta.

Nästan en hel limpa glutenfritt bröd.

Nästan en halvliter te.
Seriöst. Mår så jävla dåligt. Fyfan vad jag har ont i magen.
Jag börjar överväga att lägga om min kost, som ni kanske förstår.Translation:
I ate enough to feed a whole straving village in Ethiopia tonight. I look like I'm pregnant, my skin fits tight around the fat and the muscles in the belly and I basically look like I'm about to explode. Iäm looking forward to tomorrows toilet adventures. Not.

Fake friends may fuck off

Har legat i badet hela kvällen med oljor, peeling och sån shit. Gjort den obligatoriska veckomassagen och allt det där, nyregenerat mig.


När jag går upp och kollar på mobilen så har jag sex missade SMS, alla är enligt stilen:

"Hej, vi förfestar här och tänkte gå ut snart, vad rekommenderar du?"

"Hej vi sitter på en krog men tänkte dra vidare till en klubb, vad har du för tips?"

"Hejsan! Vi är på en fest och tänkte dra ut, vad är det bästa ikväll?"

"Tja! Vi förfestar här men vill gå ut på Esque och Spy Bar, vi är 7 stycken, kan du fixa gästlista okej PUSS!"


Vet ni vad.
Skittrevligt att ni har roligt med varandra. Verkligen.

Mindre roligt att ni inte bjudit mig på era bravader.

Kul att ni vill utnyttja mig.


Ni är inte mina vänner. Ni kan dra åt helvete allihop.Translation:
I work with club journalism in Stockholm, among other things, this means I always know where to go and without a doubt I can fix guestlists to most places. However, this means some shitty friends think they can use this as they see fit. People I don't even know that well or people I haven't hung out with for several years. They can send messages that they're at great home parties or pre-parties and basically demand that I fix guestlists for them. I never do, of course. And they can fuck off, the lot of them. I don't know how they reason, don't invite me to their parties and then expect me to fix things for them. It's god damn stupid, and they disgust me. Friendship goes both ways, and every sane person on the planet know this.

Muhammedteckningarna - Vi för debatten vidare

Vilka reaktioner det blev om inlägget om Muhammedteckningarna!

Kul att så många vill vara med och diskutera. Mindre roligt med de som inte vill diskutera och bara vill slänga ur sig förolämpningar. Jag velar om vilket jag tycker bäst om, det om att jag inte ska uttrycka mig för att jag var en hora eller killen som tyckte att jag kritiserade folks poänger enbart för att hamna högre upp på Bloggtoppen.

De både som ville hävda att jag var en rasist för att jag använde ordet "de" en gång i min text: Skärp er, det är väldigt uppenbart att ni bara ville hitta ett mer "intelligent" sätt att lämna fram en förolämpning på. Att hävda att jag är rasist för att jag anser att man ska se till kulturella olikheter är väldigt, väldigt orimligt.

Hur klimatet ser ut i islamska länder och hur deras politik sköts där anser inte jag hör till ämnet, däremot är det något som ska diskuteras. Men vi fokuserar på Muhammedteckningarna nu. Om det handlar om yttrandefrihet eller kränkning.

Det var väldigt många svar, vi försöker svara i ett nytt inlägg.

Vi börjar med GHAZ och Jonna, Ghaz kommer från en muslimsk familj och Jonna bor för tillfället i ett islamskt land.
http://fashionmuslimetterna.blogg.se/

Ghaz
"instinktsfullt sagt. pallar inte läsa de andras kommentarer - men have in mind (som "muslim" uppvuxen i sverige och med en morsa som spottar ut sig konspirationsteorier fortare än pakistan hinner bränna en felmålad sverigeflagga så är jag liite insikt) att de som går bananaz över karikatyrbilderna är en promille av alla muslimerna. inte en kotte som jag känner i iran (en hel jävla del fyi) bryr sig ett skit om några karikatyrer i sverige och de har knappt hört nån annan bry sig heller.
men i sverige målas det upp som om ALLA sprang runt på gatorna och hatade närkes allehanda. bull to the shiat!
och här kommer konspirationen in; varför framställer västlig media den lilla promillen upprörda mussar som om det vore ett helt land som reagerade?
och sen, varför bjuder denna promille med mussar på detta skådespeleri? vart leder allt detta till och vem gynnar det? jo usa. och vad har usa för intresse att några pakis går crazybanana över en ful karikatyr i närkes allehanda? jo, allt som rättfärdigar "kampen mot terrorism" som i sin tur möjliggör usa oljekrig.
kompisar, i slutändan is it all about the money. usa och the money."

Jonna
"det kanns som att manga har aldrig har varit i ett muslimskt land, och da ar det nog valdigt svart att forsta i hur stor utstrackning religion kan paverka manniskor. det finns de som lever och andas sin religion, de ber flera ganger om dagen, den paverkar vem de pratar med, vad de sager, vad de har pa sig, vad de ater, vem de gifter sig med osv osv osv. om folk skulle forsoka forsta det sa skulle det kanske vara lite lattare att forsta varfor man blir sa upprord av dessa teckningar."


space lounge
"Det här är inte menat som en förolämpning, men du verkar något historielös, både gällande skeenden och idéer.
Jag föreslår att du läser Vägen till träldom, 1984 och Den svenska liberalismens historia.
Efter det kommer du förstå varför varje fungerande stat har en grundlag eller konstitution och att frihet står i motsatsförhållande till alla typer av socialism, centralisering och och reglering.
Det är inte tack vare Socialdemokraterna eller facket som vi har yttrandefrihet och allmän rösträtt, det är tack vare 1800-talets och det tidiga 1900-talets klassiska liberaler, alltså inte social"liberaler".
Att säga att man är för yttrandefrihet samtidigt som man menar att man inte ska få säga sånt som upprör andra är precis som socialliberalismen en självmotsägelse.
Någonstans möts tanken om yttrandefrihet och tanken om "respekt" för minoriteter(i det här fallet en en miljard stor minoritet) och där får du problem.
Du kommer att bli tvungen att svara på vad man får säga och hur man avgör detta.
Svaret du kommer att komma fram till är naturligtvis att man måste få säga och tycka precis vad som helst, för vem ska bestämma vad DU får säga, och på vilka grunder?
En annan viktig sak i en rättsstat är att alla ska vara lika inför lagen. Det är därifrån "justice is blind" kommer ifrån och att ingen åsikt, oavsett vad eller vems den är, ska få avgöra någons öde.
Lagen ska vara objektiv.
Det är därför så kallad kränkthet aldrig kommer att påverka lagstiftningen i en utvecklad stat, per definition, oavsett vad den är grundad i.
Åsikter som grundar sig i tro är också bara åsikter.
Förutom det ovan har vi det absurda i att du och jag ska följa reglerna hos en religion vi inte tror på.
Då har religionen gått från att vara religion till en del av staten, och det är ju en ganska spridd tanke att stat och religion ej bör kopplas samman.
Läs böckerna jag rekommenderade, det var inte menat som något snobberi, så får du en helt annan syn på liberalismen och dig själv!"

För det första har jag läst Den svenska liberalismens historia, frågan är om du har läst Koranen? Det har jag. Du pratar om yttrandefrihet, men vi har redan något som heter HETS MOT FOLKGRUPP och sedan har vi en liten sak som kallas för FÖRTAL. Det är bara att kolla på Polisen.se (inte menat som en förolämpning, men du verkar obildad inom det svenska samhället och begränsningarna av våran yttrandefrihet) om du missat det. Dessa två ting styr vad vi får säga eller skriva, och de har tillkommit just för att yttrandefriheten inte ska utnyttjas på ett vis som enbart blir provokativt eller kort och gott: Elakt. Om avbildningen av Muhammedteckningarna inte kvalar in här anser jag kanske att man borde ta bort dessa två lagstiftningar över huvudtaget. Framförallt med tanke på att kränkande nidbilder av personer kan anmälas. Folk anmäler dock inte baserat på det här särskilt ofta, precis som de flesta muslimer inte heller bryr sig nämnvärt om Muhammedteckningarna. Men man ska kanske övervväga om samma skydd ska finnas att tillgå?


Vilket liv
"Jag tycker inte alls att Muhammed som rondellhund är kränkande! Tycker heller inte att bilder av Jesus som det ena än det andra är kränkande heller!
Jag tycker inte att man ska gå in på ett djupare filosofiskt plan när det gäller det här utan frågan är, enligt mig, väldigt enkel. Har man yttrandefrihet så kan man publicera en sån här bild! Vare sig det finns folk som gillar det eller inte!
En sån här bild skulle aldrig publiceras i ett muslimskt land - om det gjordes skulle alla inblandade troligtvis avrättas omgående. Vill vi ha det så? Att vissa grupper bestämmer vad som är lämpligt att tycka eller inte? Diktaturfasoner av högsta klass!
Tycker själv det är äckligt att se tjejer exponeras/utnyttjas halvnakna i t ex Slitz men det betyder inte att jag vill förbjuda det! Var och en har sitt tycke och smak!
Dialog är viktigt samtidigt som vi står upp för de grundlagar vi lyckligvis har i Sverige."


Nej, självfallet upplever du inte avbildningar av Jesus som kränkande. För det första är det inte felaktigt enligt kristendomen att avbilda i Jesus. Inom Islam får man dock inte avbilda någonting som gud skapat. Man får skapa abstrakta mönster, men inte rita vare sig blomma eller Muhammed, för den delen. För det andra är de flesta inom Sverige inte djupt definierade av religionen. Vi är det mest ateistiska landet i världen. Däremot är har vi lagstiftat HETS mot FOLKGRUPP och dessutom FÖRTAL. Det kvalar in i det du säger, att vissa grupper bestämmer vad som är lämpligt att tycka/säga. Detta är lagstiftat om för att folk inte ska behöva känna sig kränkta på grund av sexuell läggning, ras eller religiös tillhörighet. Och det är precis vad Muhammedteckningarna handlar om också.

markus
"du har helt missat syftet med teckningarna. De gjordes inte för att kränka, utan få tillstånd en debatt om muslimers syn på demokrati i samband med publikationen i jyllandsposten då muslimer mordhotade tecknarna. Muslimer har uppenbarligen problem med detta med yttrandefrihet vilket Lars ville visa. Och muslimerna bekräftade honom genom att mordhota honom (och den muslimska ledaren i Örebro gjorde flera hotfulla uttalanden mot NA redaktören)"

Debatt? Vilken typ av seriös debatt kommer upp i media av att man väljer att agera på ett sätt som alla vet är kränkande för en grupp? Att kränka, förolämpa, hota och så vidare är aldrig konstruktiva vis att föra en debatt på. Det bringar ingen förändring, utan snarare skapar det klyftor grupperna emellan och leder till våld och mer kränkning. Om du vill föras en diskussion med någon angående förändring, öppnar du då genom att säga: "Fyfan vad ful du är, jävla rugguggla!" Nej. Självfallet inte, för då vet du att den andra parten enbart kommer att se rött eller bli ledsen och inte ta till sig ett ord av vad du säger.


Space Lounge (igen)
"Jonna, det är nog ingen som har svårt att föreställa sig det. Däremot har du ett stort problem att lösa; hur motiverar du att någon annans religion ska styra mitt eller ditt liv?
Det går helt enkelt inte att göra på ett logiskt sätt."


Hur motiverar du att den Svenska staten ska få styra ditt liv eller det faktum att våra värderingar i Sverige är uppkomna från kristendomen? Vad du måste förstå är att det är exakt samma sak att leva efter en religionen som vilken politisk ideologi som helst och att kulturer formar vårat sätt att leva och tänka. Därför ska man dela med sig av sina olika synsett och lära från varandra istället för att fortsätta med en kränkning som skapar klyftor.


Linus
"ja, bland annat är det en del av vår yttrandefrihet att kunna kränka en miljard människors profet. varför skulle vi Inte ha rätten att göra det? Den är nödvändig om konstnären Lars Vilks anser att den är nödvändig. Vem är Jag att säga att hans konst inte borde få finnas? Han höll sig inom Sveriges lagar så..?!"

Isåfall är det väl helt okej att kränka Sverige genom att bränna våra flaggor eller bränna dockor av våra politiker också? Vad fan gnäller vi om då? Om du vore konsekvent borde du rycka på axlarna till det med.


Janne
"Det jag irriterar mig på hos vissa av dom rasande islamisterna är att dom inte verkar ha någon aning om hur Sveriges samhälle styrs. Dom kritiserar Reinfeldt för att skämtteckningarna publicerats. Varför i hela friden kritiserar man REINFELDT när yttrandefriheten bygger på att media inte ska granskas av regering innan den ges ut? Visst kan dom bränna dockor av Reinfeldt men vad fan får dom ut av det, ingenting, dom bränner helt fel saker... Det är snarare så att dessa personer bör försöka föra en sansad och vettig diskussion med ansvariga utgivare för teckningarna. Om inte utgivaren vill det är han en idiot som inte står för vad han ger ut."

Och vad är det vi får ut av att publicera kränkande bilder av Muhammed då? Vi har knappast föregott med ett gott exempel, så att säga. Vi har inte direkt fört en seriös dikussion, vi kastar bara hat och kränkningar fram och tillbaka.


Relaterade artiklar: DN. SVD. SVD.

Katten Gustav och liberalismen

Folk tror att jag är liberal på grund av min header.
Det förstår jag inte. Jag tycker att den är mycket ironiskt.

Faktum är att det är ett citat från Katten Gustav: "Alla har rätt till en åsikt, min åsikt!"


Och det är lite så jag känner att liberalismen i Sverige ser ut idag.Men folk fattar inte att det är ett skämt. Det... ja. Det gör mig orolig.

Calle och goterna

Sprang givetvis på Calle Schulman och Golhoran igår på Humlegården. De såg ut att trivas bra ihop, tycker att det hela är väldigt fint. Det skulle vara fantastiskt om de fick barn och berättade hur mamma och pappa träffats. "Ja, ni förstår, er mamma skrev en blogg där hon hånade mig i en måndas tid och sedan blev vi kära." Asfint! Vi får lyckönska dem.

Men här i alla fall.

Calle: Hanna! Du skrev ett inlägg om mig. Att jag gillar judar.
Hanna: Nja, jag skrev väl snarare att jag gav bort ditt nummer till ett gäng goter som hade en crush på dig.
Calle: Ha, jah.
Hanna: Och det var sant. Det satt en grupp goter bredvid mig och pratade om dig. Full som jag var så gav jag dem ditt nummer.
Calle: Det gjorde du?
Hanna: Självklart! Men det var inte de som var med på bilden som var... ja.
Calle: Men Hanna, det är okej. Hanna, du vet att du får göra vad du vill mot mig och skriva vad du vill?
Hanna: Nej jag tänkte på dem, ville inte hänga ut dem.

Tystnad.

Calle: Du tänkte inte på mig alls? Du brydde dig inte?
Hanna: Eh... näääeeee.

Den hemska poke-gubben

image1375Varje gång det här händer tänker jag att det står en stor, bred och otvättad gubbe och petar mig i sidan frenetiskt. Han spottar när han talar, han andas död och han flåsar våldsamt. Han säger "höhöhöhöhöh flicka lilla flicka lilla höhöhöhöhöhöhhöööööh." och det hela avslutas med att han kissar lite i sina kalsonger och torkar snor från sin helröda gigantiska potatisnäsa.

Och så ligger det mat i hans skägg. Viktigt. Mat och öl.


Så sluta poka mig. Jag vill inte tänka på den här mannen mer. Tror att han förstör mitt liv.

Nu blir Humlegården och en jävla massa öl.

Ps. Tycker inte illa om någon av er som pokat mig. Menar inte det.

Ibland hatar jag att vara svensk, och dessutom en jävla bloggare

Det med intressanta i hela dealen med Muhammedteckningarna är inte hotet mot yttrandefriheten eller ambassadörernas listor med förslag på lagändringar. Nej, det är det svenska folkets, eller kanske bloggarnas, totala brist på självinsikt.#1:

"Den egyptiske ambassadören har till och med haft med sig en kravlista på olika åtgärder som Egypten menar att den svenska regeringen ska vidta. Annars kan något hända är det förtäckta hotet!"

"Det enklaste är att låta Dumheten tala för sig själv i det här fallet!"


http://vilketliv.blogspot.com/2007/09/kravlista-och-med-hot.html

#2:

"Jaha. Är det så himla farligt, om någon publicerar en teckning på en gammal profet? Det här verkar ju vara något alldeles förskräckligt, om jag ser till liknande artiklar i ämnet. Danska statsministern vägrade först ett möte med danska muslimer. Gjorde han rätt i, tycker jag."

http://blogg.aftonbladet.se/313/perma/534777/

#3:

"Han vill utnyttja och förändra vår yttrandefrihet och vårt demokratiska samhälle, så att den islamistiska diktaturen skall få grepp om Sverige. Mitt besked till den egyptiske ambassadören och hans gelikar är: Over my dead body! Go home!"

http://imm7.blogg.se/1189160296_muslimska_ambassadrer.html

#4:

"Nu går har dom gått för långt, både dom muslimer och den socialdemokrat som vill nagga yttrandefriheten i kanten."

"I natt var det ett hiskla liv nere vid vätterstranden det visade sig vara  den före detta Socialdemokraten och riksdagsmannen Bengt Silfverstrand som stod och skrek otidigheter mot min bloggpost som kritiserade att han vill avskaffa yttrandefriheten i bloggosfären, han skrek något om att han hade åkallat muhammed och pekade sedan ut mot vattnet där mycket riktigt muhammed kom gåendes på vattenytan,  jag fram med kameran för att föreviga det hela på bild men tyvärr visade det sig att Bengt var en större **** än muhammed som blev dold bakom den lilla röda pricken."


http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?sidaid=335#7sep07a

#5:

"Dessutom så är min välvilja mot dessa länders representanter definitivt på upphällningen. Det skulle närmast glädja mig om samtliga fick en ordentlig reprimand från Reinfeldt."

http://www.jinge.se/index.php/allmnt/fresta-inte-mitt-talamod-snalla.htm

#6:

Här kan vi väl bara konstatera den stora bilden på "fuck you"-tecknet.

http://haggosyren.blogspot.com/2007/09/yttrande-om-yttrandeinskrnkningar.html

#7:

"Men de reaktionära regeringar som finns i många länder med muslimsk majoritetsbefolkning har faktiskt inget med svensk lagstiftning att göra. Lika lite som USA har det. USA har många gånger legat på för att ändra den svenska upphovsrättslagstiftningen. Nu är det muslimska länder som vill ändra den svenska yttrandefrihetslagstiftningen. Det finns ingen anledning att tillgodose USA eller de muslimska länderna i dessa frågor. Istället borde vi från Sverige ställa krav på att de istället ändrar sin lagstiftning mot ökad yttrandefrihet och mindre storföretagsmakt."

http://zaramis.nu/blog/2007/09/islam-och-sverige.html
Vi slutar med #8, eftersom att han påpekar precis det jag vill upplysa er om.

Vill konstatera mina åsikter i ämnet för att undvika missförstånd.

1. Det är viktigt att lagen om yttrandefrihet vidhålls.
2. Det är viktigt att beakta vad som kan anses vara hets mot folkgrupp.
3. Det är självfallet inte rätt att bränna svenska flaggor.
4. Jag anser inte att vi ska ändra våra lagar.
5. Jag är också rädd för vad som kan hända.


Vad de här människorna gör fel i är dock det faktum att de missar att vi, i väst, ställt krav på dessa länder i flera år. Krav på att deras lagar ska ändras. Motivationen till varför vi vill detta har inte varit klar, då vi har helt olika kulturer. Vi har istället kommit med hot om importförbud och ekonomisk fara.

Sverige och våra invånare formas av kultur på exakt samma vis som de i Egypten gör. Det går inte att bemöta en annorlunda kultur med en attityd som antyder: "Vi är bäst, ni är sämst. Vi har rätt, ni har fel." En människa som uppfostras enligt Islam finner Islam rätt och riktigt, precis som att vi finner yttrandefriheten viktig. Vi har uppfostrats med den.

Man ska genomföra förändring med kommunikation, inte med hot, inte med hån. Att kritisera Islam har tidigare stått fritt på samma vis som de kritiserar oss (förutom vissa extrema grupper, javisst). Att rita skämtteckningar på Muhammed är dock likställt, enligt deras kultur, som att bränna Sveriges flaggor och hota oss till döden.

Men det är vad dessa bloggare inte kan tänka sig, då de är lika fast i sin uppfostran och Sveriges kultur som religiösa fanatiker är i Islams lagar och regler. Många av dessa bloggare har dessutom en väldigt stor air av rasism i sina ord, som exempelvis Jinge som påpekar att han snart har tröttnat på dessa länder helt och hållet.


Jag kan absolut acceptera att en hånfull teckning av Muhammed är lika hemskt inom Islam som dessa är inom Sverige: "Alla bögar borde dö" eller "Alla kvinnor är horor som ska stå hemma vid spisen och hålla käft" eller "Barn är mindre värda för att de har en mindre hjärna."

Jag anser att det hela är upp till debatt, och vad vi bör göra, men sedan anser jag också att man bör beakta hur muslimerna som lever i Sverige känner för det här och inse att saker och ting skiljer sig från individ till individ och att just vår åsikt, i vårat samhälle, kanske inte alltid är den bästa. Vi måste lära oss att se bortom vår "fina" svenska kultur.

Kan det möjligen vara så att skämtteckningarna av Muhammed sårar på samma vis som: "DÖDA BÖGEN" gör? Hets mot folkgrupp är förbjuden, det kan inte ens vår yttrandefrihet rå på. Jag vill att folk tänker till i tre sekunder och överväger om det hela kanske inte kan vara likställt.

Det är inte säkert att jag har rätt heller, men jag vill att folk ska frångå deras svenska uppfostran en liten, liten stund och försöka tänka lite bredare än det första som dyker upp i skallen.

Djur

image1374


Det här är ett djur. Ett djur av typen HUND. Just denna råkar gå under namnet Melker och tillhör Emilia Pavlovski.

Precis som alla andra djur så hyser inte Melker någon som helst typ av respekt för mig. Inga djur är rädda för mig. Duvor flyttar sig inte när jag går. Råttor sätter sig på mina fötter. Rävar snor saker från mig. Jag är fullkomligt menlös, helt harmlös, inte det minsta lilla skräckinjagade för djur.

Fast Melker är söt. Och han slutar när man säger "nej". Och är väldigt söt. Hemskt bedrövligt jävla söt. Hade han varit en människa skulle han få ligga asmycket, om man ska säga så.

Jutta!

Nu ska vi tala om en tjej som kallar sig Jutta. En alldeles fantastisk tjej.
http://jutta.webblogg.se/

image1370
image1372
image1373

Hon har en snygg kreativ stil. Hon har humör. Hon har distans. Hon är smart. Hon är sympatisk och hon är känslig och stark på samma gång. Väldigt fina egenskaper, alltihop. Jag gillar hennes blogg, det gör jag.

Men hon har inte bloggat så mycket på den senaste tiden.

Och jag känner mig lite medskyldig. Jag är så dålig på att kommentera. Så dålig på att uppmuntra. Oftast när jag ser något jag uppskattar eller gillar så säger jag inget. Jag känner mig som en idiot och håller käften. Jag kommenterar när det är en konversation som pågår, något jag kan diskutera om, men har så svårt för att uttrycka det där fina, enkla, som man tycker.

Så jag vill säga att jag gillar din blogg. Tycker att den är strålande. Och jag hoppas att du fortsätter för alltid och fortsätter leverera din strålande blandning av humör, stil och kreativitet.

Läs hennes blogg här: http://jutta.webblogg.se/

Jag har snott alla bilder från hennes blogg. Jag har inte frågat om tillstånd. Stäm mig inte.

Slussen i munnen

Ibland undrar jag varför det inte finns några piller som man kan lägga i munnen och bara göra allt torrt. Snustorrt. Så att man får skavsår att gnugga sin tunga mot gommen, ungefär.

Jag har en hel insjö i käften. Sitter och sväljer hela tiden. Och ibland dreglar jag. Jag spottar inte när jag pratar, men om jag böjer mig ner lite lite för att titta på något eller prata med någon och jag inte tänkt efter innan så kommer det, otvivelaktigt - den där långa strängen av saliv.

Jag har inbillat mig att det bara är barn och svårt fysiskt eller psykiskt handikappade människor som dreglar.

Och sedan är det jag.

Och två av mina ex, i och för sig.


Sedan oroar jag mig för att jag måste vara skitäcklig att hångla med. Det är ju vedervärdigt att hångla med folk som är riktigt blöta i käften. Är jag lika äcklig? Sedan röker jag och dricker kaffe också. Dricker öl och Coca Cola. Jag har ett hav av sunk i munnen. Ett hav av rent och skärt äckel.

Jag har helt enkelt Slussen i munnen.

Dagen jag spottade på min chefs hund

Det var en tax på kontoret igår. Tror att den var Carl Ms hund, chefredaktören. Eller så tog han bara hand om den. Jag är inte särskilt förtjust i djur. Jag ser på dem som små människor. Jag hälsar på dem: "Hejhej, har du det bra? Bra, jag med. Nu ska jag jobba ha det bra hej." Precis som med folk, alltså.

Dessutom är jag lite allergisk så jag vill inte hänga med dem.

Men jag hatar när hundar skäller. Då blir jag arg på dem. Jag anser att det är hemskt otrevligt.

Så igår när jag gick, och gick igenom delen av kontoret där klubbcheferna sitter så kommer den här svarta taxen fram och skäller. Jag stannar. Stirrar, och gör ett stort, vått pruttljud åt den med läpparna.

Och så råkar jag dregla världens största loska som trillar ner på hunden. Typiskt mig, att råka dregla.

Hunden springer iväg.
Jag tittar upp.
Och så sitter Carl där och flinar och håller sig för ansiktet.

Jag ler brett. Det maniska leendet. Säger inget. Och går.

FULL POTT PÅ AFTONBLADETS NORRLANDSTEST - EXKLUSIV INTERVJU

Vi får många fantastiska telefonsamtal från redaktionen.

Nyss var det en man från Norrland som ringde.
Han hade gjort Norrlandstestet på Aftonbladets hemsida.

Han hade fått full pott.
Så då ringde han oss, här på Stureplansredaktionen.
Erbjöd oss en exklusiv intervju.


Stort det här, full pott på Aftonbladets Norrlandstest.
Ja jävlar.

Finfult

image1369


Det här skärpet från Gina Tricot (129 kronor) är jävligt fint i sig. Hängandes på väggen skulle det passa riktigt bra, speciellt om cirka 5 år eller så när ingen visste var det kom ifrån. Då skulle man gräva fram det som en extravagant accessoar och hävda att det kom från en obskyr vintage-shop på en bakgata i London.

Men det skulle se uruselt tacky ut på.
Det skulle möjligen ha sett fantastiskt ut enligt de riktlinjer vid hade höst-vinter 2006. Men nu skulle det ge ungefär samma fashionfaktor som... ja...

Spice Girls bedrövliga återkomst?

Men det är jävligt fint i sig.

Fashion paparazzi

image1367

Det mest osympatisks formatet jag någonsin skrivit i är här igen. Varsågod, se vem jag är bedrövlig mot i denna veckas
Fashion paparazziStureplan.se

Skryt och fantasi

Fick lite perspektiv ikväll. Det fick jag.
Pratar en hel del om mina goda inkomster och min framgång. Det gör jag. Till en grad där... ja, ibland stör det folk.


Men det finns en anledning till det hela.
Och det är, ja, jag hade det inte så en gång i tiden.

Kommer ihåg när jag gick i trasiga kläder. Kommer ihåg när jag levde på 200 kronor i veckan. Kommer ihåg när jag hade en matbudget på 300 kronor i månaden.

Kommer ihåg hur jag inte kunde studera för att det gick åt helvete för en familjemedlem, och inte ville att denna skulle hamna på gatan och var tvungen att börja jobba istället. Vid 16. Efter 2 års sjukskrivning. Kommer ihåg det. Kommer ihåg hur jag började jobba så tidigt som 12.

Det har liksom inte alltid varit bra, så att säga.

Och sedan PANG! Sedan började det gå bra.
Det skrämmer mig, glädjer mig, äcklar mig och... ja. Allt. Framförallt upplever jag det inte som att det är verkligt. Efter all strävan. Bara PANG! Och jag måste prata om det som en saga, i en slags mani.

För det är ju inte på riktigt, eller?
Eller är det?
Kan det?

Satan.

Vet inte riktigt var jag har mig själv, så att säga. Allt känns bara lite sjukt.
Från att inte ha ett enda helt plagg, allt i fel storlek till att ha en garderob som inte ryms på 12 kvm. Från att ha ätit havregryn till att käka ute princip dagligen. Från att skramla till folköl till att... Nä. Nu lägger vi av här, va.

NI får stå ut med mitt skryt, era jävlar. Var inte så himla missunsamma.

Prestationsångest

image1365


Idag har jag skrivit om ålderdiskriminering på
Fatale och Höstmode på Stureplan.


Har lite ångest över sistnämnda. Varför? Är den dålig, eller vad är det?
Vet ni?

Är den dålig?

INGA STAVFEL I ALLA FALL.

Ostdöden

Nu har jag ätit middag. Stekta köttbullar gratinerade i ost. Ett berg av dem. Nästan en hel sån där stor förpackning Mammas köttbullar.

Nu är det meningen att jag ska gå till Rodeofesten på Operakällarens terass.

Men jag har ont i magen, why ever?

Utanbyxhoppet

Johan Lindqvist, i fredags skulle vi tävla i Humlegården efter stängningen av uteserveringen. Längdhopp. Men du försvann spårlöst.

Har ett visst minne att vi skulle hoppa utan byxor för bekvämlighetens skull. Hoppa i tajta byxor är inte bra. Eller skinnkjol, för den delen.

Men du gick. 


Ironi

Hahaha. Jag älskar när jag skriver ironiska inlägg och det går folk förbi helt och hållet.

Då tänker jag alltid:

"Hoppla, nu har en bloggare kikat förbi för att lämna en kommentar enbart som reklam för sin egen blogg och snabbläst det senaste inlägget"

Som i det förra inlägget exempelvis.
Det finns folk som gett mig MEDHÅLL i att koftan är snygg.
Som faktiskt tror att jag skriver sådär.

På riktigt.

Finns det människor som skriver VERSALER!!!!111ett och är allvarliga i det de menar?

Roligt i och för sig, i så fall.

SÅ HIMLA BRA BUTIK!!!!111ett

image1364H E R R E G U D W O W !!!

Nu kan jag köpa den här koftan från BURBERRY PRORSUM som ser EXAKT ut som en Elloskofta fast till det uuuuurlyxiga priset av 6 175 kronor istället för 249-299 kronor! Herrejävlar vad bra!!! POSTORDERSKABB till LYXPRISS!!!1111ett

NET A PORTER ÄR EN SÅ BRA BUTIK!! DÖÖR UNDERBART YESS YESS.

FYNDA HÄR!!!!:
http://www.net-a-porter.com/product/22635

Net a porter, nejmenvaf...

Hörni. Har inte sett det här med Net a porter förut. Nämligen att det kommer upp som en tidningsartikel på Bloggportalen när man länkar.

Nu länkar jag den här skittrista koftan från Net a porter för 515 euro (fett ovärt) exempelvis:
http://www.net-a-porter.com/product/24310 Så blir jag länkad med bild. Speciellt då många modebloggare skrivit mycket om denna enkla, fullkomligt ordinära kofta som kostar sjukt mycket pengar. Rick Owens, sedan när blev Rick Owens ens kul? Jävla pansismärke, är vad det är.

Inte nog med att vi blir styrda till att skriva om det media vill. Nu ska vi länka en massa till Net a porter. Nu kommer alla länka till Net a Porter för att få en fin länk från Bloggportalen. Som om vi behövde mer av det, jag menar, alla vi modebloggare skriver ju så fantastiskt annorlunda och behöver, så att säga, göra oss lite mer lika varandra?

Nä.

Net a porter är inte ens en bra shoppingsida, den är skamligt dålig. Andra sidor som erbjuder de här delarna av kollektionerna brukar sätta sina priser mycket lägre, som exempelvis Yoox, som också mestadels plockar ut själva skiten från kollektionerna, så att säga. Det av sämre material. Det med tristare design. De klassiska kläderna. Deras version av HM ROWELLS, så att säga.

Net a Porter - dyra pansiskläder. Hurra!

Finfina väska


image1362


Hatar ju mocca. En väldig massa.
Men den här väskan från
Hope vill jag fanimej ha. Den ser lite läckert... ja, inte sliten, bara lite använd ut. Skulle fungera perfekt i kombination med mina Monkibrallor, mina lackskor från second hand (som loggan trillat av på en skon från) och min hatt. Till det... en skjorta. En stor jäkel. Instoppad i brallorna såklart. Och mina grå moccaskor från Top Shop.

Förstår ni alls vad jag menar? Nähä. Skit i det då.
Snygg är den i alla fall. Jag tänker en pojkig 40-talslook med lite Boy's Don't Cry och en stor famn med tidningar som färgar av trycksvärta på mina händer. Och pseudotrans. Fint!

Kräftdöden

image1361


Jag är inbjuden till en kräftskiva av Tom Pyl och Fredrik Virtanen på Humlegården. Trevligt häng, små havsinsekter som luktar smutsigt kön och nubbe. Inga konstigheter med det. Och jag vill gå, det vill jag, verkar jättetrevligt. Kommer att vara en massa murvlar där hundra år äldre än jag och jag kommer som vanligt vara den där sjukt unga människan som alla stirrar på och inte förstår sig på helt och hållet. Allt som vanligt. Trevligt. Nyttigt.

Men det är kräftor där.

Det kommer att stinka och skvätta precis överallt. Vart jag än tittar kommer jag se de äckliga stjärtarna med de äckliga rännorna. Folk kommer hugga tag i de små insekterna med tänderna och kräftsaften kommer spruta i mitt ansikte och på mina kläder. Folk kommer få det i sitt skägg. Folk kommer skratta och prata och spotta kräftblandad saliv överallt. Folk kommer bli fulla av nubben och kyssa på kind och gnugga sina taggiga ansikten fulla av könsluktande insektsspad i mitt ansikte. Och har jag riktig otur vill någon hångla, och då spyr jag väl.

Ska kanske stanna hemma. Men tack för inbjudan!
Gillar er väldigt mycket också.
 

De gillar dig!

image1358Calle!

Träffade på några gottjejer i helgen som sa att de hade en crush på sig. Söta, sympatiska och intelligenta var de hela bunten. Alla hade lite smått judiska drag och var garanterat översminkade. Och hade en himla massa krimskramsiga smycken.

Vet ju att du gillar det. Gav ditt nummer till dem.

Hoppas det inte gör något.
De var kring 19-årsåldern, tror jag minsann.
image1360
Bild på Calle:
Stureplan.seVad hände med mediakritiken?

Ursäkta mig, men vad fan hände med mediakritiken i bloggarna?

För så kort tid som ett halvår sedan var det flera bloggar som glänste i sin mediakritik. Bland annat genom att ta upp ämnen som åsidosatts av media, samt att utforska källorna bakom artiklar och se förbi slutsatsen av skriven artikel och bilda sig sin egen uppfattning.

Kritik

Det sistnämnda finns fortfarande kvar hos vissa. Det enda som är jobbigt att notera i det här fallet är att folks ovilja att utforska källor när de redan är nöjda med en slutsats som tagits (oavsett om det finns fog för den eller inte, det här är kulturellt, eller känslomässigt om så vill) och därför köper medias slutsats rakt av. I mångt och mycket har det politiska klimatet inom media skiftat sedan valet, och främst det senaste halvåret, och nu passar det oppositionens smak än mer - Och som vi vet är det oppositionen som är mån att uttrycka sina åsikter. Jag är en del av oppositionen, men jag gillar inte förutfattade meningar eller idiotiska antaganden. Jag gillar inte beslut eller åsikter som anammas för bekvämlighets, nöjes eller skadeglädjens skull.

Slutsats: Folk känner bara ett behov av att sätta sig in i ett ämne och lära sig vad alla ståndpunkter baseras på när de är emot, inte för. Detta på grund av att de vill kunna dissekera oppositionen de möter.

Slutas nummer två: Detta är korkat.

Sidonot: En åsikt, i grund och botten, baseras inte på fakta. En åsikt baseras i mångt och mycket på vad en person känner är rätt. Vad en person utifrån sin uppfostran och kulturella tillhörighet anser är rätt. Det är, om det behövs en förklaring, exakt samma sak som att uppfostras i en kult eller ett strängt begränsat religiöst samhälle. Att fortsätta på denna linje är inte intelligent. En intelligent individ kan ifrågasätta sina egna åsikter likväl som andras.

Åsidosatta ämnen

Sedan saker som Twingly skapades eller Bloggportalens sätt att placera en blogg överst när den behandlar en artikel som många redan uppmärksammat har bloggarnas inriktning inom politiska sakfrågor börjat styras mer och mer. Folk har börjat styras av trendgraferna inom bloggosfären på samma sätt som en trend går inom exempelvis mode i verkligheten. Detta är farligt.Meningen med det politiska i min blogg, i grund och botten, var inte att styra mitt material utifrån vad som bringar mest läsare. Men jag har också påverkats av det. Jag känner mig, rätt och slätt, som en idiot. Först påverkades jag av det i den mån att jag uppmärksammade samma saker som media. Sedan påverkades jag i den mån att jag kände mig som en idiot som gjorde just detta. Sedan påverkades jag i den mån att jag ville vänta med att skriva om saker inom vissa ämnen tills dess att de blev uppmärksammade av media.

Fullkomligt idiotiskt.
Att låta trender styra det politiska klimatet är knappast nytt, men inte sunt. Det är fördummande.


Min blogg = Porr

Jag kunde inte bry mig mindre om att diverse ställen sätter en censur på vad deras anställda får besöka eller inte, inte egentligen. Eftersom att det inte finns något skäl till varför någon skulle surfa porr på jobbet så anser jag inte att det är något att gnälla om. Det enda det kan vara bra för är väl att man kan hitta vilka miffon det är som gillar barnporr och sätta dit dem.

Däremot är jag trött på att min blogg spärras för att den tydligen ska innehålla porr. Av skolor, företag och en massa annat crap. Det gör så att jag förlorar besökare. Det är så många som inte kan gotta sig i min bitterhet och trötta livsglädje från jobbet. Inte kan de skolka och surfa in här under rasterna heller.

För min blogg innehåller tydligen porr och våld.

Jag vet inte vad det är för lustig jeppe som hatar mig någonstans som valt att lägga in den där. För det är det som det handlar om, antar jag? Att jag har en fiende som sköter vad som ska spärras. Och som hämnas på mig genom att kategorisera min blogg som porr.

Verkligen jätteroligt, himla kul.

Ni som upplever detta problem på era arbetsplatser/skolor, om ni skulle kunna ta reda på vilka företag det är som spärrar så skulle jag uppskatta det. Så kan det här fixas. För det är himla bedrövligt, alltså.

Nytt jobb!

Hörni! Nu i veckan ska jag bli AD. Det ska jag. Det låter väl fint? AD alltså. Det står för Art Director, om det var någon som inte visste det.

Jag kommer alltså börja med fasta tider igen. 09:00 - 17:00. Känns skumt. Har inte haft sådanna tider på... Ja, jävligt länge. Jag har ju ingen dygnsrytm att tala om heller. Den är helt förskräcklig. På söndag sov jag exempelvis från 10:00 på morgonen tills typ.. ja, 19:00 på kvällen? Sedan åt jag skitmycket och utbildade mig inom andra världskriget och sedan sov jag igen. Tills 13:00 idag.

Var fullkomlig utmattad.

Men nu snart blir det rätsida på dygnsrytmen... känns spännande, om inte annat.

Blir till att skaffa den där klockan från Teknikmagasinet som man får elschockar av om man klickar på Snooze.

Jeklar. Jobb alltså.
Heltid plus allt frilans plus Fatale.

Javettefanalltså. Börjar bli... Mycket här.

Jag sa något om saga, eller?

I helgen var mitt liv lite som en bok, det med.
Två bölande apor utanför Ace.

Jag: "Jag orkar inte med det här längre. Nu får det vara nog. Jag känner mig alldeles för förnedrad, och det gör mig ledsen, ledsen! Och jag orkar inte vara ledsen."

Vemvet: "Hanna, jag kan ändra på mig."

Jag: "Nej, det tror jag inte. Och jag orkar inte med det här längre. Jag vill inte se dig mer."


Sedan var vi båda två bölapor och jag har fått ett mail som jag inte vill svara på. Dessutom måste jag överväga mig själv, se över hur det hela egentligen gick till och... Vettefan. Fatta mig själv litegranna.

Vet inte riktigt var den här explosionen av mänsklighet, eller känslor kom ifrån. Men jag uppskattar det inte.


Genuint falsk

Igår fick jag många komplimanger om hur duktig jag är på att få folk att känna sig igenkända. Få folk att tro att tro att jag faktiskt känner igen dem. Att jag kommer ihåg dem. Att jag vet vad de heter. Lura dem till att faktiskt tro att vi har ett vänskapligt band, de och jag.

Det gör jag inte så ofta.
Men jag hälsar varmt när de ropar "Heeej Hanna vad kul att se dig!" kramar om dem, ler, ser dem i ögonen och ger dem all den kärlek jag vanligtvis sparar till mig själv. Och då tror de att jag känner igen dem. Sedan vänder jag mig till någon och frågar vilka de är. Och folk skrattar. Folk blir imponerande över min genuina falskhet. Och lite avundsjuka. För alla vill kunna vara geuint falska.


Jag har nått mitt mål här, tror jag.
Jag har lyckats bli exakt så genuint falsk som jag kämpat för i flera, flera år.
Det är därför det går så bra nu.

Grattis till mig.


Döden

Nu har jag velat här.

Först skrev jag en anekdot om kåta mediakillar.

Sedan om modebloggare som drog ut sina bilder på höjden för att se smalare ut.Sedan skrev jag, more or less, att jag var kär.Men jag tror att jag går och lägger mig och sover av den här vanspaken istället. För det kan ju inte riktigt stämma.
Eller? Vore tamejfan sjukt om det gjorde. Den här hjärtkrampen ska sovas bort. Utrotas. Himla skitsnack.