8 aug 2007 - Fylla

Hemma - 5 glas Masi Pasjo Double
Humlan: 3,5 glas Bonterra Viogner, ett glas okänt. 4-5 glas totalt.
Laroy: En stor stark
F12: En stor stark

Nyktert!

Kommentarer
Postat av: lina

det här var minsann en rolig blogg!

2007-08-09 @ 11:00:05
URL: http://linabloggen.blogspot.com/
Postat av: c

jag har gjort en liten kartläggning och kommit fram till att pulverkaffet "ebony" är ett av de mest laxerande. du kan också ta en c-vitamin brus kanske 20 minuter innan. det är en kombination som brukar göra susen!

2007-08-09 @ 13:20:36
Postat av: L

okej nu känner jag för att dela med mig av lite tips.... jag är också sjukt tarminkörd och min tarm styr hur min dag ska bli.
Detta är ju inte alltid så lätt att följa, men ändå.. Och du vet säkert det mesta eller allt det här, men för säkerhets skull:
* Tarmen fungerar som allra bäst om man går upp vid samma tid varje dag. Speciellt om man tömmer sin tarm på morgonen.
En jävligt bra frukost är dofilusyoghurt med lite skivad banan. Min tarm har aldrig varit gladare än när jag går upp vid samma tid varje dag och äter det till frukost. Det trycker på på ett alldeles perfekt sätt(har också haft anorexi och bulimi).
* En jävligt bra tarmrensare är en sallad innehållandes rätt mycket rå rödlök, lök är att föredra för tarmen för det har en tendens att röra om och starta magen. I kombination med huvudsallat så blir det en himla bra konsistens. Perfekt att äta efter att man kört "onyttigt" ett tag, det brukar tarmen älska.
Sedan har vi ugnsgryta innehållandes broccoli och morötter och lök. Broccoli är alltid något som tarmen gillar, också rå. I allmänhet värmda rotfrukter också.
*Är du hård så blöt verkligen linfrön i rätt mycket vatten, och ät mest av den slemmiga vätskan (det lät öckligt, men ja) Jag trodde att det var ett dåligt förslag innan jag faktiskt provade, det gör verkligen susen, det är som en insmorning av hela tarmen som gör att t.ex
när du käkar mindre s.k. "nyttig" mat sen så glider det aslätt genom tarmen och gör därmed så att man inte ser svullen ut!! Som tarmglidmedel...asbra. tro mig.
* varierad kost i allmänhet är ju också något som gör att tarmen arbetar lite hårdare, det ända med det är ju att man blir lite svullnare....
Så:
* Blötlagda linfrön med mycket vatten (funkar alltså bättre än olivolja och sådant!)
* Sallad och grönsaker med RÖDLÖK
* Broccoli, lök i allmänhet, (vitlök e effektivt) värmda rotfrukter (morot, palsternacka)
* Vegetarisk mat in general faktiskt i och med bönfibrer och lökfaktorn.
* valiga plommon, mycket bättre än katrinplommon.
* dofilusyoghurt med skivad banan (banan i sig självt är inte så fungerande som ryktet, men med kombination med yoghurt blir det mer effektivt, bra som början på dagen i alla fall, när tarmen vill ha något lätt men ändå påtryckande)
* Faktiskt hemmagjort varm choklad. köpt Kakao är av någon anledning tarm-fåigångligt.
Apropå allt detta så är ett tips faktiskt också hemmagjord blåbärspaj =) (alltså kort och gott göra smuldeg och hälla frysta blåbär över och sockra och in i ugnen hur enkelt som helst) ur ett-få-i-sig-hjärn- perspektiv! Jag är dålig på att få i mig hjärn, och aningen torkade blåbär är rika på hjärn! Tycker det är ett väldigt gott sätt (och roligare en blodpudding) att få i sig hjärn. Och tarmen har faktiskt fungerat förvånansvärt bra trots blåbärspajs konsumtion, så den verkar inte ha så mycket emot det, trots smuldegen.
Det är allt jag kommer på såhär på hand.... Hoppas du kan dra nytta av detta

2007-08-09 @ 13:47:47
Postat av: Galadriel

Jag vill inte vara den som är den Hanna, och även om du vet om det själv måste jag säga det:
Det är inte konstigt att du har tarmproblem så som du äter. Jag har själv MASSIVA tarmproblem, med konstaterad svår IBS - jag skulle nog dö om jag åt så där.

2007-08-09 @ 19:48:02
URL: http://galadriel.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Hahha... skänt att höra att man inte är ensam om en ond mage...
Goda viner du drack dock. Om du behöver fler tips på vin kolla in min blogg som det är meningen ska vara en vinblogg men iofs mest är som namnet antyder. Take care!

2007-08-09 @ 20:21:29
URL: http://tonarspuckot.blogspot.com
Postat av: Eleonora

Jag har läst din tarmblogg nu och undrar vilka konsekvenser ett tarmsår ger? Blir man allmänt lösare ller hårdare i magen?

2007-08-10 @ 14:46:08
URL: http://eleonoras.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0