Förbannade taffs

Men böh! Igår råkade jag ut för det första taffset på Spy Bar någonsin. Det har aldrig hänt mig att någon taffsat på mig på Stureplan, bara på Söder. Jag blev tokigt arg.

Jag vände mig om på direkten, killen såg sjukt glad ut över att ha fått uppmärksamhet, men det ändrade sig självfallet illa kvickt.

Jag: Du! Vafan tror du att du håller på med? Vill du bli utslängd eller?
Kille: Men vaddå! Tagga ner.
Jag: Du får förihelvete inte taffsa. Nu blir du utslängd. Det är fanimej olagligt att taffsa, din jävel!

Jag påkallar en vakts uppmärksamhet som står i närheten, och han gå kvickt fram för att reda ut situationen. Eftersom att jag hade vittnen så var det knappast svårt heller.

Kille: Men öh! Varför tror du på dem för!
Vakt: För att det är flera som såg dig göra det. Du åker ut. Man får inte taffsa.
Kille: Men fyfan vad analt! Det spelar väl ingen roll!
Jag: Du ska vara jävligt glad över att jag inte ringer polisen, din jävel. Att taffsa räknas som sexuellt ofredande och är olagligt. Antingen går du nu eller så polisanmäler jag dig.
Vakt: Killen, du ska ut. Du får inte göra så.

Massa tjaffs och bråk och tjohej, men killen åkte självklart ut.

För man får inte taffsa. Fyfan. Vad gäller lagstiftning så måste den om sexullt ofredande vara den allra minst respekterade. Det kryllar verkligen av människor som tror att andras kroppar är deras egen egendom. Och det är inte bara killar som gör det här, utan även tjejer, och det är inte okej när tjejer gör det heller.

Jag tycker att det är jobbigt när tjejkompisar till mig ska nypa mig i rumpan på skoj också. Bara för att vi är av samma kön och råkar vara polare eller bekanta så innebär det inte att jag vill ha andras händer på min kropp. Jag kan krama folk och hälsa på folk, men en beröring som inte är fullt accepterad från båda hållen finner jag enbart obehaglig. Då brukar jag dock bara säga till, och förklara hur jag känner inför det hela. Då ber folk om ursäkt.


Jag tycker inte om när pojkvänner eller folk man dejtar gör så heller, förövrigt. Min kropp är alltid min och jag ska aldrig behöva vara med om att någon, oavsett vem, gör så. Speciellt inte på offentliga platser. Min kropp ska aldrig märkas som någon annans.

Den är min. Har alltid varit. Ska så alltid förbli.


Kommentarer
Postat av: Bella

Bra gjort tycker jag !

Postat av: Sara

Helt rätt! Bra att du tar upp det här i bloggen också, det får säkert andra tjejer att säga ifrån!

2007-12-09 @ 20:23:47
Postat av: C

Tänk om alla reagerade lika bra som dig, tror du några killar hade vågat sig på att taffsa då? antagligen inte. jag kommer alltid att hävda att man ska kunna gå naken på kvällen genom en park i stockholm och ingen ska ha rätten att röra dig. visioner visioner...

2007-12-09 @ 20:31:28
Postat av: emmy

vad bra att du säger ifrån! Man ska verkligen inte få beté sig så på krogen, eller nån annanstans. Om man inte tycker det är okej, vill säga. Min pojkvän och en av mina vänner får nypa mig i rumpan om de vill, jag bryr mig inte. Men resten ska hålla sig borta!!!

www.metrobloggen.se/stockholmsliv

2007-12-09 @ 20:33:39
URL: http://www.metrobloggen.se/stockholmsliv
Postat av: M

att taffsa är ju självfallet oacceptabelt. men vidare säger du att du inte uppskattar att bli tagen på/taffsad på av dina pojkvänner. Finner du det inte svårt att vara nära någon, bevara en slags nödvändig intimitet, en avslappnad, trygg, bekräftande och omsorgsfull mentalitet där sådana gränser som normalt existerar mellan vänner eller andra bekanta inte längre (åtminstone inte nödvändigtvis) behöver bejakas. Jag kan tycka att det är bla sånt som utmärker en kärleksrelation, att man kan på ett annat sätt beträda den andra personens privata sfär utan att man tar det som en förolämpning eller slår bakut. Det skulle framstå, för mig, som en lite väl stel, kylig och kontrollerad form av varande mellan en älskande och en annan. Den tryghet och samhörighet, känsla av gemenskap som ofta uppstår i en kärleksrelation kan inte göra sig gällande om man upplever en rädsla för att träda över några osynliga barriärer och gränser som finns mellan två som vid nästa stund är så nära varandra som två människor bara kan vara, både fysiskt och andligt. Det skulle, för mig, verka förvirrande om jag inte vid andra tidspunkter skulle få lov att röra vid henne och ge henne den uppmärksamhet och bekräftelse, som jag dels vill ge och som hon antaligen också behöver, utan att vara rädd för att gå för långt i relation till den man kanske står närmast.
det förefaller mig att det skulle kunna vara ett symptom på ett manipulativt förhållande där den ena försöker kontrollera den andre och dennes känslor med bla rädsla som medel. Annars tycker jag att det bara skulle vara svårt att etablera en avslappnad, trygg och förtroligt personlig och intim relation utan att få ta på den man är tillsammans med utan att varje gång be om lov, eller kolla så att man är säker på att personen är förberedd på detta hemska som snart skall träda i dagen. Det låter som du önskar en ganska formell men ändå personlig, intellektuell vänskapsrelation med sex någon gång ibland emellan dina mens och tarm besvär.
Och bara för att någon tar på dig, din faktiska pojkvän dessutom, behöver ju faktiskt inte betyda att din kropp tillhör honom, eller att han för den skull gör anspråk på den, eller ser den som sin egendom. Det är isåfall dina egna inre omedvetna konflikter, din ev. rädsla för att förlora din personliga autonomi och frihet som du projicerar på honom och låter honom lida för. Då det är dina föreställningar, och säkert inte hans. Men jag tror ändå jag förstår vad du menar, jag inser också värdet av att låta jag vara jag och du vara du, att bevara sitt oberoende och sitt odelade jag, och att därmed undvika den destruktiva form av sammansmältning som alltid är ett överhängande hot i varje seriös kärleksrelation.
Jag vet inte om det var det du syftade på, men det kanske du kan svara på - nu när du inte svarade på min förra kommentar;-)

M.

2007-12-09 @ 21:12:58
Postat av: Hanna Fridén

emma: Usch, fyfan vilka hemska människor som finns! Han är sinnebilden av vidrig människa, och det skulle inte förvåna mig om han var en våldtäksman med tanke på hans prykopatiska relation till andra människors kroppar. Han borde polisanmälas, spärras in, och om jag fick bestämma: Deporteras till en ensam öken där han aldrig hade möjlighet att någonsin få röra vid någon annan än honom själv.

Jag kan garantera dig att ingen skulle tycka att du var knäpp eller pinsam för att du sa till. I ett sånt där läge ska du säga till och du ska polisanmäla. Det finns kameror i tunnelbanevagnarna, i alla fall de nya, vilket även innebär att det sexuella trakasseriet blir fångat på band vilket garanterar att han blir fälld i domstol.

Nästa gång, ryt till! Det är din rätt, det är din kropp, och ingen kommer att förringa dig för det förutom möjligtvis vidriga psykopater som han.

2007-12-09 @ 21:25:01
URL: http://frankincense.blogg.se
Postat av: Daniel

M: Och om din tjej inte vill bli tagen på stjärten så kan du inte nöja dig med att bara krama henne istället för att respektera hennes gränser? Jag håller med Hanna här, ditt resonemang är konstigt. Det känns som om du borde kolla in okejsex.nu

I övrigt var väl parantesen om hennes mens och tarm fullkomligt onödig i sammanhanget.

2007-12-09 @ 21:36:41
Postat av: julia

Jag håller med om att det också är jobbigt när folk som man känner tar sig rätten att pilla på enbara för man är vänner. de menar oftast inget med det, men man måste respekterahur alla vill ha det. De som gillar att hålla på och pilla på andra kan väl pilla på varandra då.

2007-12-09 @ 21:37:29
Postat av: Anonym

Det måste ha varit ett riktigt psycho!
För vem tafsar på en yuccapalm?

2007-12-09 @ 21:41:46
Postat av: Hanna Fridén

Anonym: Hur fan kan du skoja om sexuellt ofredande? Det där är inte roligt, skärpning.

2007-12-09 @ 21:55:19
Postat av: viccan

GO HANNA!

2007-12-09 @ 22:00:40
Postat av: Mikaela

Vad glad jag blir av det här inlägget. Jag är alltid så jävla mesig med sådant där, blir alltid så ställd att jag inte hinner reagera som jag borde. Men jag ska bli bättre. Inga äckliga händer på min kropp heller!

2007-12-09 @ 23:19:13
URL: http://www.kvinnogatan.blogg.se
Postat av: Karin

Det värsta är att den som tafsat på en alltid blir så jäkla förvånad när man frågar vad i helvete han gör, dom har liksom inte ens tänkt tanken att det skulle vara en möjlig reaktion från den dom tar sig rätten att tafsa på.
Och jag håller med dig i resten också. Fick en gång höra av en nära vän att jag skulle "bli en dålig flickvän" för att jag oftast inte gillar att vara så fysisk med mina kompisar. Jag såg inte riktigt sambandet. Jag tycker att jag är en skitbra flickvän fastän jag inte vill ha hans händer innanför min tröja i alla situationer. Och "bra flickvän", för vem?

2007-12-09 @ 23:46:21
Postat av: ronnie

jag jagar också alltd folk som tror sig ha rätt att ta på mig.

de äcklar mig, de ska skällas ut, åthytas och helst utrotas!!!

2007-12-09 @ 23:49:20
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: MyyZz

Jag tycker du är fantastisk, har jag sagt det förr:-)?
Jag har inte sagt ifrån i mina ungdomsdagar, för då skulle det på nåt sätt vara så... man skulle acceptera om någon kom fram och tafsade en på häcken eller booblsen.

Jag läser ofta dig och jag har varit jääääävligt nära en polisanmälan, tack vare dig. Jag vågar oxo säga ifrån på ett helt annat sätt än tidigare.

GO HANNA och va dig själv ... du gör det så tokbra.!!!

MEN de där rosa skorna .... jag skulle kunna dö för dem

Tjing MyyZz

2007-12-10 @ 02:32:12
URL: http://blogg.myyzz.nu
Postat av: Rockdoll

Jag var på konsert idag och en kille kom fram och ställde sig nära bakom mig. Jag vet inte om det var med mening eller inte, men jag vill inte behöva känna folks svettiga skrev mot mig. När hans kompis började tafsa i mitt hår blev jag tjurig och blängde på dem och flyttade mig. Egentligen borde de fått varsin utskällning.
Men du är bra Hanna, jag tänker faktiskt på dig ibland angående denna frågan. Jag tycker att folk borde reagera mer på denna typ av sexuellt ofredande. Folk borde vara mer som du ibland.

2007-12-10 @ 02:54:26
URL: http://Rockdoll.webblogg.se
Postat av: sara

håller helt klart med, taffsar en kille så ska han fan veta att han gjort fel, inge snack om saken.

men sen undrar jag över det du skrev om dina vänner att dom inte får ta på dej bara för att ni "råkar känna varandra"
gäller detta nyp i stjärten eller även en klapp på axeln tex?

jag ser inte ett nyp i rumpan av en vän som en sexuell handling överhuvudtaget så jag undrar bara!

å tack för en intresant blogg!
ha det bäst

2007-12-10 @ 03:37:16
Postat av: fia

Haha! Sjukt bra svar till "M". Word, word, word!

2007-12-10 @ 07:13:32
URL: http://fiastankar.blogg.se
Postat av: SKiNHEaD BArBiEdOLL

Jag blev så jävla less sist jag var på konsert & en snubbe passade på då han smet förbi mig, vilket även innebär att han var en bra bit bort innan jag ens kunde komma åt honom på något vis, det var knökfullt & hann försvann lika fort som han kom. Äkta tafsmongo med flyktplan.

2007-12-10 @ 09:23:23
URL: http://SKiNHEaDxBArBiEdOLL.blogg.se
Postat av: alexandra

Fan vad bra att du sa till och fick killen utslangd! Jag brukar alltid stalla till en stor scen nar det hander men det konstigaste av allt ar att killarna alltid verkar sa himla forvanade av att man sager ifran!?

2007-12-10 @ 12:58:05
URL: http://mothersvea.wordpress.com/
Postat av: Anna

YES! När jag läser detta blir jag så jävla pepp på att göra desamma! Tänk alla snuskhumrar man kunnat satt dit! nästa gång nån taffsar på mig ska jag fan polisanmäla!

2007-12-10 @ 13:50:29
Postat av: Elin

Åh så härligt att läsa. Har läst ett tidigare inlägg om att du brukar polisanmäla ALLA taffsningar - SKITBRA! Jag tror inte ens det är många som VET att det har rätt att göra det. Go Hanna!!

2007-12-10 @ 13:50:45
Postat av: Je suis une bra parti

BRA GJORT!
APPLAUSE FÜR FRAU FRIDÉN!
Ingen ska pissa in sitt revir på mig heller. I say who I say when I say how much;)!

2007-12-10 @ 13:56:33
URL: http://EttBraParti.blogg.se
Postat av: SANDRA

"Men fyfan vad analt".

Det sa väl allt.

2007-12-10 @ 15:31:04
URL: http://www.sandragustafsson.se
Postat av: Linda

Bra bra! Jag säger ifrån om jag blir taffsad på, och ja, det har hänt flera gånger på krogen.
Fast det hände oftare förr i tiden.. när jag var yngre än vad jag är nu. Men jag har aldrig fått killen utsländ. Det måste jag göra nästa gång det händer :D

2007-12-11 @ 16:29:51
Postat av: ?

Det pinsamma i denna artikel är inte händelsen på ?spybar? utan din översittare mentalitet.
Lägg fokus på rätt saker så blir du säkert lycklig.

2008-01-18 @ 08:09:06
Postat av: Smiska

Till: ?
Översittarattityd? Kommentarer som denna gör mig så jäkla förbannad. På vilket sätt översätts en önskan att få ha sin kropp ifred tills man önskar annat som översitteri?

2008-01-19 @ 23:55:14
Postat av: Amanada

Yes! Helt rätt! INGEN acceptans för detta ofog! (och ursäkta utropstecknen men ibland bara måste jag)

2008-03-28 @ 23:27:00
URL: http://www.metrobloggen.se/memyself

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback